آیا درباره مهاجرت پزشکان به آلمان و شرایط آن اطلاعاتی دارید؟ اگر به عنوان یک پزشک از رفاه شغلی مناسبی در کشور خود برخوردار نمی باشید و رویای مهاجرت به کشوری دیگر را دارید که هزینه های چندان بالایی برایتان نداشته باشد مقاله پیش رو را مطالعه نمائید. آلمان یکی از بهترین مقاصد برای پزشکان ایرانی می باشد. تائید مدرک تخصص پزشکان و شرایط ورود نسبتا راحت پزشکان به دوره تخصص این کشور را به مقصدی پر طرفدار برای پزشکان ایرانی تبدیل نموده است.

شرایط مهاجرت پزشکان به آلمان

 

دولت آلمان در حال حاضر نیازمند نیروی پزشک در کشور می باشد که به دلیل کمبود نیروی متخصص در کشور بخصوص در شهرهای دورافتاده است. بنابراین فرصت اشتغال در آلمان برای پزشکان ایرانی مساعد خواهد بود. با این وجود پذیرفتن پزشکان از سایر کشورها در آلمان با سخت گیری هایی مواجه است.

پزشکان برای اینکه بتوانند در آلمان به کار مشغول شوند باید مدرک پزشکی خود را به تائید برسانند. مراحل انجام این کار در ادامه توضیح داده خواهد شد. با وجود اینکه طیف گسترده ای از رشته ها با ویزای جستجوی کار وارد آلمان خواهند شد و به دنبال یافتن شغلی مناسب می باشند ولی پزشکان تنها با دریافت ویزای جستجوی کار قادر به یافتن شغل مورد نظر در رشته خود نخواهند بود و ابتدا باید مدرک پزشکی خود را معادل نمایند.

بیش از ۲۰۰۰۰ پزشک خارجی در آلمان مشغول به کار می باشند که بیشتر آنها از روسیه، ایران، لهستان و اتریش می باشند. کشور آلمان از لحاظ سطح پزشکی رتبه سوم را پس ا انگلستان و آمریکا از آن خود نموده است. دولت آلمان به دلیل مهم بودن رشته پزشکی بودجه زیادی را به این بخش اختصاص داده است.

آلمان,آلمان,آلمان

انواع روش های مهاجرت پزشکان به آلمان

پزشکان برای مهاجرت به آلمان از دو روش تحصیلی و کاری امکان اخذ اقامت را خواهند داشت. پزشکانی که در ایران دوره پزشکی عمومی خود را به پایان رسانده و قصد تحصیل در دوره تخصصی رشته خود را دارند می توانند با اخذ ویزای تحصیلی وارد آلمان شوند.

تحصیلات تخصص پزشکی در آلمان پرداخت شهریه نخواهد داشت و تنها تعداد محدودی از دانشگاه های خصوصی هستند که مبلغ کمی شهریه دریافت می نمایند. طول دوره تخصص پزشکی در آلمان ۶ سال می باشد. کلیه دروس به زبان المانی ارائه می گردند از این رو داشتن مدرک زبان آلمانی B2 الزامی است.

دانشگاه های علوم پزشکی در آلمان خوابگاه هایی را در اختیار دانشجویان قرار می دهند و دانشجویان در حین تحصیل در رشته های تخصصی حقوق دریافت خواهند نمود و حتی قادر به انجام کار در رشته تخصصی خود خواهند بود. دانشجویان پزشکی عمومی که برای تحصیل تخصص وارد آلمان می شوند می توانند اعضای خانواده را نیز با خود داشته باشند.

آلمان,آلمان,آلمان

روش های اخذ پذیرش تخصص برای پزشکان به آلمان

پزشکان عمومی به دو روش می توانند تخصص پزشکی را در آلمان ادامه دهند. روش اول بدین صورت می باشد که شخص به عنوان پزشک مهمان وارد آلمان می شود و به تحصیلات خود ادامه می دهد. این روش بسیار پر طرفدار است و البته دانشجویان تخصص حقوقی بابت تحصیل دریافت نخواهند نمود. این دسته از متقاضیان باید مدارک زیر را ارائه نمایند:

  • ارائه مدارکی که گواه سوابق کاری پزشک در بیمارستان ها و یا مراکز درمانی باشد
  • ارائه دانشنامه
  • ارائه مدرک زبان حداقل B2
  • ارائه تمکن مالی و یا بورسیه اهد شده برای اثبات تامین هزینه ها

روش دوم ورود پزشکان از طریق تحصیل، اخذ پذیرش همراه با حقوق است. این روش کمی مشکل تر می باشد. متقاضیان می توانند ابتدا به صورت دستیار پزشک متخصص در بیمارستانی مشغول به کار شوند تا علاوه بر دریافت حقوق در حین کار آمادگی لازم را جهت آزمون تخصص پزشکی بدست آورند. دانشجویانی که از این طریق وارد آلمان می شوند پس از ۲ سال دریافت حقوق، با پرداخت مالیات می توانند درخواست اقامت دائم دهند

متقاضیان اخذ مدرک تخصص در یکی از رشته های تخصصی پزشکی می توانند این دوره را در یکی از بیمارستان های مورد تائید دولت آلمان سپری نمایند. این بیمارستان ها عبارتند از:

  • بیمارستان های دانشگاهی که زیر نظر دانشگاه های علوم پزشکی آلمان می باشند
  • بیمارستان های آموزشی آکادمیک: دانشگاه های علوم پزشکی با این بیمارستان ها همکاری مستقیم دارند. دانشجویان دروس تخصصی را در دانشگاه و بخش های عملی را در بیمارستان ها سپری می کنند
  • بیمارستان های خصوصی: سومین بخشی می باشند که دانشجویان دوره های عملی را در آن می گذرانند. این بیمارستان ها ارائه دهنده دوره های کارآموزی برای متخصصان می باشند و به صورت کلی توسط شهرداری ها، کلیسا ها و سازمان های دیگر اداره می گردند.

پزشکانی که پس از گذراندن دوره تخصص قصد بازگشت به ایران را دارند دوره های عملی را باید در بیمارستان های آموزش آکادمیک و یا بیمارستان های دانشگاهی بگذرانند. گذراندن دوره های تخصصی در بیمارستان های خصوصی برای این افراد فاقد اعتبار می باشد.

مدارک لازم برای اخذ تخصص پزشکی در آلمان شامل موارد ذیل می باشد:

  • ارائه مدرک تحصیلی با ریز نمرات
  • ارائه پایان نامه
  • ارائه گذرنامه معتبر
  • اراته سابقه کاری معتبر
  • ارائه گواهی سلامت
  • ارائه عدم سوء پیشینه
  • ارائه مدرک زبان آلمانی
  • معرفی پشتوانه مالی
  • کلیه مدارک باید به زبان آلمانی ترجمه شوند.

پزشکانی که از قصد ورود از طریق کار در آلمان را دارند ابتدا می بایست مجوز طبابت در آلمان را دریافت نمایند تا در مراکز درمانی استخدام شوند و با دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا برای خود و اعضای خانواده ویزا دریافت نمایند.فارغ التحصیلان رشته پزشکی از ایران که نمره زبان آلمانی را اخذ نموده اند با گذراندن دوره ای، معادل سازی مدرک را انجام می دهند. این دوره با توجه به دانشگاهی که در آن تحصیل نموده اید و ریز نمراتی که کسب نموده اید متفاوت می باشد و گاها ممکن است نیازی به گذراندن دوره نباشد. گواهینامه طبابت توسط انجمن پزشکی آلمان صادر می گردد و اجازه کار پزشکی مطابق پروانه طبابت در ایران برای پزشکان صادر خواهد شد.

آلمان,آلمان,آلمان

پزشکان برای مهاجرت به آلمان چه مراحلی را باید طی کنند؟

همانطور که پیش از این اشاره شد پزشکان برای مهاجرت کاری به آلمان باید مدارک تحصیلی را معادل نمایند و مجوز طبابت دریافت کنند. این مدارک توسط سازمان هایی در آلمان مورد ارزیابی قرار می گیرد و پس از آن آزمون های تئوری و عملی در نظر گرفته می شود. در ادامه توضیحاتی در این خصوص ارائه می نمائیم تا در زمانی کوتاه تر این پروسه عملی گرد.

گرفتن مجوز پزشکی در آلمان

Approbation مجوز پزشکی صادر شده توسط دولت آلمان می باشد که اجازه می دهد پزشکان در حرفه خود در آلمان به کار مشغول شوند که در سراسر آلمان اعتبار دارد الزامات مختلفی برای دریافت این مجوز وجود دارد.

پزشکان خارجی قبل از درخواست باید پیشنهاد شغلی داشته باشند. همچنین نیاز به دانش زبان آلمانی در سطح C1 می باشد. اگر پزشکی پیشنهاد شغلی داشته باشد می تواند با درخواست Berufselaubnis  یا همان مجوز پزشکی موقت کار خود را در آلمان آغاز نماید. این مجوز اجازه می دهد تا متقاضی در آلمان مشغول به کار شود اما برای دریافت مجوز پزشکی باید همچنان منتظر ارزیابی سازمان های مربوطه بماند. با دریافت مجوز هم می توان به مطالعه تخصص پزشکی پرداخت که چند سال طول می کشد و هم می توان مشغول به کار شد.

مدارک لازم برای دریافت مجوز در جدول زیر آمده است.

مدارک مورد نیاز مدارک مورد نیاز
گواهی عدم سوء پیشینه رزومه دقیق پزشک
مدرک تحصیلی و ریز نمرات کپی صفحه اول پاسپورت
ارائه کارت عضویت پزشکان ارائه گواهی سلامت جسمی و روحی
ارائه پروانه مطب در صورت امکان ارائه پروانه دائمی پزشک در صورت امکان
ترجمه شناسنامه و کارت ملی گواهی تاءید شده از بیمارستان یا دانشگاه
ارائه “واهی عدم سوء پیشینه از نظام پزشکی ارائه سوابق کاری در کلینیک ها یا بیمارستان

شخص در طول این زمان باید هزینه هایی پرداخت نماید که از این قرار می باشد:

  • دستمزد وکیل
  • هزینه ترجمه مدارک و دریافت تائیدیه ها به زبان آلمانی
  • هزینه سفر احتمالی جهت انجام کارهای لازم
  • هزینه اقامت در کشور آلمان و آماده شدن برای آزمون ها
  • سطح زبان مورد نیاز برای معادل سازی مدرک

تسلط پزشکان به زبان آلمانی از الزامات می باشد. پزشک متقاضی باید اثبات نماید که تا حداقل سطح B2 دانش زبان آلمانی را دارا می باشد. با این وجود در برخی از شهرهای آلمان احتیاج به سطح C 1 می باشد.

پیش از دریافت مجوز پزشکی باید در آزمون زبان آلمانی شرکت نمائید و اگر تسلط به زبان آلمانی کم باشد می توان در آموزشگاه های زبان ثبت نام نمود.

آلمان,آلمان,آلمان

درآمد پزشکان در آلمان

مهاجرت کاری پزشکان به آلمان با در آمدهای بالایی همراه می باشد و بسته به منطقه ای که پزشک در آن کار می کند متغیر است. به صورت کلی میانگین حقوقی که یک پزشک دریافت می نماید سالانه بین ۶۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ یورو در سال می باشد. از این میزان حداقل برای دستیاران پزشک و حداکثر برای متخصصان می باشد.

دستمزدی که پزشکان در بیمارستان ها دریافت می کنند بر اساس سوابق کاری محاسبه می شود. حقوق پزشکان سالیانه افرایش می یابد. پزشکان فوق تخصص بیشترین درآمد را دارند. میانگین درآمد پزشکان فوق تخصص ۲۷۸۰۰۰ یورو در سال می باشد. حجم کار پزشکان در آلمان بسیار بالاست و هر چه دستمزد بالاتری دریافت نمایند حجم کاری بالاتر خواهد بود.

معایب مهاجرت پزشکان به آلمان

یکی از مشکلات اصلی که پزشکان برای مهاجرت به آلمان با آن روبرو هستند یادگیری زبان آلمانی است. یادگیری زبان در این سطح برای بسیاری از پزشکان مشکل می باشد. اگر پزشکی موفق به اخذ ویزا نگردد ممکن است نتواند از زبان آلمانی استفاده دیگری کند.

دریافت مجوز پزشکی برای این دسته از افراد راحت نمی باشد و پزشکان در هر رشته ای که تمایل داشته باشند نمی توانند تحصیل کنند. وزارت بهداشت آلمان تنها در برخی از رشته های تخصصی به پزشکان بین المللی اجازه تحصیل می دهد.

یک پزشک ایرانی برای اینکه بتواند شرایط ایده آلی از لحاظ کاری در آلمان فراهم نماید به تلاش بسیاری نیاز دارد و ممکن است پس از سال ها تلاش به نتیجه برسد. در حالی که بسیاری از پزشکان ترجیح می دهند به جای گذاشتن وقت برای یادگیری زبان آلمانی، به ادامه تحصیلات پزشکی در ایران ادامه دهند.

آلمان,آلمان,آلمان

مزایای مهاجرت پزشکان به آلمان

همانطور که می دانیم آلمان کشوری پیشرفته با زیرساخت هایی قوی می باشد. زندگی در چنین کشوری به معنای رسیدن به اهداف بلند مدت و تامین رفاه اجتماعی است. اگر مهاجرت یک پزشک به آلمان را مورد بررسی قرار دهیم می توان به چند مزیت بزرگ اشاره نمود.

سطح درآمد دانشجویان تخصص پزشکی در آلمان به نسبت ایران بسیار متفاوت می باشد. حقوقی که برای دانشجویان تخصص در آلمان در نظر گرفته شده است بسیار بیشتر از حقوق دریافتی آنها در ایران می باشد. دانشجویان تخصص علاوه بر اینکه تحصیلات تکمیلی خود را در بهترین دانشگاه های دنیا تکمیل می نمایند، قادر به اخذ اقامت دائم آلمان و سفر و زندگی به سایر کشورهای حوزه شنگن می باشند. حقوق دریافتی به اندازه ای است که دانشجوی تخصص پزشکی قدرت پرداخت مالیات ها را به دولت خواهد داشت.

یکی دیگر از مزایای مهاجرت پزشکان به آلمان را می توان به همراه بردن اعضای خانواده از ابتدا نامید. البته اگر اعضای خانواده بصورت جداگانه اقدام نمایند قطعا شانس اخذ ویزا افزایش می یابد ولی این نوع ویزای کاری و یا تحصیلی برای پزشکان به نسبت سایر ویزاهای مهاجرتی در این کشور شانس دریافت ویزا همراه بالاتری دارد.

همانطور که پیش از این اشاره شد علاوه بر حقوق دانشجویان تخصص در آلمان، دستمزد فارع التحصیلانی که پس از اتمام تحصیل پزشکی وارد بازار کار شده اند نیز به نسبت ایران بالاتر است. علاوه بر دستمزد بالا، پزشکان در حال خدمت در جامعه ای پیشرفته با استانداردهایی متفاوت از کشور مبدا خود می باشند.

نتیجه گیری

مهاجرت به هر کشور اروپائی مستلزم بررسی کشور مورد نظر از هر جنبه ای می باشد. پزشکان در ایران به صورت معمول شرایط سختی را برای رسیدن به اهداف خود می گذرانند و درآمد چندان مناسبی تا پایان تحصیلات تخصص و ورود به بازار کار ندارند در حالی که قادر خواهند بود با ورود به کشورهای پیشرفته اروپایی آینده خود را تامین نمایند.

برای اینکه تصمیم درستی در هر مورد مهاجرتی گرفته شود لازم است تا با وکلای مجرب مهاجرتی مشورت صورت گیرد. مشاورین آریاناپارس در ساعات مختلفی از روز آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در خصوص مهاجرت به بیش از ۳۰ کشور دنیا می باشند.

شما اگر به عنوان یک پزشک مشغول مطالعه این مقاله هستید، آیا ایران را برای ادامه تحصیلات تخصصی و کار ترجیح می دهید یا حاضرید با وجود تمام سختی های موجود اروپا را برای کار و تحصیل انتخاب نمائید. سوالات و نظراتتان را در بخش دیدگاه ها با مجموعه آریاناپارس به اشتراک بگذارید.

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    دیدگاه ها

    ۶۸ پاسخ به “مهاجرت پزشکان به آلمان”

    1. احسان گفت:

      سلام آیا تحصیل تخصص پزشکی و یا معادلسازی مدارک پزشکی در آلمان محدودیت سنی داره ؟؟ با تشکر اگر پاسخ بدین

      • آریانا پارس گفت:

        سلام وقتتون بخیر،خیر محدودیت سنی ندارد و شما پس از قبولی در آزمون تطبیق مدرک میتوانید برای تخصص اقدام نمایید.

    2. اکبر گفت:

      سلام خدمت شما خسته نباشید .
      من یه دانشجوی پزشکی هستم که طرحمو تو دانشگاه دولتی قراره سپری بکنم و زبانمم نزدیکه به C1 برسونم … ولی تو وضع مالی زیاد مساعدی قرار ندارم … میشه بگین که آیا میشه با توجه به وقت حداقل ۱ونیم ساله سفارت یک و نیم سال زودتر تقاضای ملاقات بدم ؟ و اگه میشه بخش تحصیل با حقوقم بیشتر توضیح بدین خیلی ممنون.?

      • مشاور آریاناپارس گفت:

        سلام
        بازه های زمانی وقت سفارت به همین منوال می باشد. در ابتدا شما برای یک دوره ۶ الی ۹ ماهه وارد کشور آلمان می شوید و پس از آن قادر خواهید بود برای کار در این کشور اقدام نمایید. هزینه های زندگی به ازای هر ماه ۶۰۰ تا ۸۰۰ یورو تخمین زده می شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شبکه های اجتماعی

    arrow up