هاروارد،استنفورد،ام آی تی،شاید حتی شنیدن اسم این دانشگاه‌ها این تصور را به ذهن ما بدهد که داریم در رابطه با دانشگاه‌های یک کره دیگر حرف می‌زنیم انقدر که تحصیل در آمریکا و به خصوص تحصیل در این دانشگاه‌ها را غیر ممکن و دور از دسترس می‌پنداریم. درست است شاید انتخاب آمریکا به عنوان مقصد تحصیلی بلند پروازانه‌ترین رویای مهاجرت تحصیلی باشد ولی در این مقاله با هم می‌خواهیم ببینیم،تحصیل در آمریکا و اساساً مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل تا چه اندازه واقعگرایانه است علاوه بر آن جواب مهمترین پرسش‌های مربوط به مهاجرت تحصیلی به آمریکا نظیر پرسش‌های زیر را پاسخ خواهیم داد:
  • شانس ویزای تحصیلی آمریکا چقدر است؟
  • کدام سفارت برای گرفتن ویزای آمریکا مناسب‌تر است؟
  • چطور می‌توانیم شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را بیشتر کنیم؟
  • آیا برای پذیرش تحصیلی در آمریکا می توان فاند گرفت؟
  • جی آر ای یا جی مت؟
  • هزینه‌های دانشگاه‌های آمریکا چقدر هستند؟
 
این ها فقط بخشی از سوال‌هایی است که متقاضیان تحصیل در آمریکا با آن روبرو هستند سوالاتی که در دنیای امروز که با بیش از صدها منابع گاهی متقاضیان سردرگم‌تر از همیشه می‌شوند، یک منبع اطلاعاتی همه جانبه می‌تواند نوش دارویی باشد برای رفع تمام دغدغه‌های متقاضی. در ادامه به ترتیب بسراغ دغدغه‌های متقاضیان تحصیل در آمریکا می‌رویم.

 

.

آمریکا,آمریکا,آمریکا
آنچه در این مطلب خواهید آموخت نمایش سرفصل ها

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا  

کشور آمریکا هم مثل سایر کشورهای جهان پیش نیازهایی برای مهاجرت تحصیلی به این کشور در نظر گرفته است که متقاضی تحصیل در آمریکا باید حتماً پیش از اقدام، در حین اقدام و حتی پس از اقدام آنها را رعایت کند.
به صورت کلی شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا متفاوت از شرایط سایر کشورها نیست فقط می‌توان این را گفت که برای متقاضیان خارجی به خصوص متقاضیان ایرانی، آمریکا همواره سخت‌گیری‌های بیشتری به نسبت سایر کشورهای جهان داشته است چه در مراحل مربوط به پذیرش دانشگاهی و چه در مراحل مربوط به گرفتن ویزای تحصیلی.
در ادامه سعی داریم شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا را در دو مقطع پذیرش در دانشگاه و سپس در مرحله دریافت ویزا به تفکیک بررسی کنیم.
 

شرایط پذیرش تحصیلی در آمریکا

به صورت کلی شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا نیز مانند شرایط دانشگاه‌های دیگر نقاط جهان یعنی داشتن مدرک زبان معدل خوب و توصیه نامه و امثالهم است ولیکن دانشگاه های آمریکا معمولاً پیش نیازهای متفاوت‌تری را نیز برای بیشتر دوره‌های تحصیلی خود از متقاضیان تحصیل در آمریکا مطالبه می‌کنند.
در ادامه سعی می‌کنیم در رابطه با شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاه آمریکا در دسته‌بندی زیر همه آنچه که نیاز است بدانید را بیان کنیم.

شرط مدرک زبان

به غیر از دانشگاه‌هایی که به شما اجازه می‌دهند با پذیرش مشروط وارد کشور آمریکا شوید و دوره زبان را در آن کشور بگذرانید بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا از شما می‌خواهند تا با ارائه مدرکی معادل آیلتس ۶ و یا بالاتر (مدارکی نظیر تافل دولینگو و یا امتحان‌های مشابه) تسلط خود را به زبان انگلیسی اثبات نمایید.
باید این واقعیت را بپذیریم که هر چقدر مدرک زبان بهتر و نمره آزمون شما بالاتر باشد شانس پذیرش شما در دانشگاه بهتر را افزایش خواهد داد که در نتیجه باعث افزایش شانس ویزای شما خواهد شد.

معدل مناسب برای پذیرش تحصیلی در آمریکا

آمریکا سیستم مخصوص به خود را دارد یک سیستم بسیار پیچیده برای تبدیل معدل ایرانی شما به معدل آمریکایی موسوم به جی‌پی‌ای(GPA). بسیاری از دانشگاه‌ها در فرایند پذیرش از شما می‌خواهند تا با ارسال مدارک خود به سازمان‌های مورد تایید دولت آمریکا معدل خود را به سیستم آمریکایی تبدیل نمایید. ولی به صورت کلی معدل برای خیلی از دانشگاه‌ها اهمیت زیادی دارد تقریباً می‌توان به این شکل گفت که اگر معدل زیر ۱۳ دارید پذیرش گرفتن برای شما بسیار سخت است ولی با معدل بالای ۱۷ به سادگی می‌توانید از خیلی از دانشگاه‌های آمریکا پذیرش بگیرید. معدل‌های فواصل ۱۳ تا ۱۷ بسته به مقطع تحصیلی رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد ممکن است باعث افزایش کاهش شانس پذیرش شما در دانشگاه آمریکا شود.

مدارک اضافی برای پذیرش

در این مورد هم آمریکا تقریباً شبیه بقیه کشورهای جهان فرایند پذیرش دانشگاهی مشابهی دارد یعنی فرد متقاضی باید برای رشته مورد نظر خود انگیزه نامه مناسب رشته مقصد بنویسد. یا می‌بایست از اساتید خود در دوره قبلی حداقل دو یا سه توصیه نامه به دانشگاه مقصد ارائه کند. توصیه‌نامه‌ها در کشور آمریکا به شکل الکترونیکی از دانشجو دریافت می‌شود یعنی دانشجوی متقاضی می‌بایست با ارسال مشخصات و ایمیل اساتید خود به دانشگاه منتظر دریافت یک ایمیل توسط دانشگاه به استاد توصیه کننده خود باشد. علاوه بر انگیزه نامه و توصیه نامه از اساتید مدارک دیگری نیز مثل رزومه و نامه‌های کاری به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد دکترا جز مدارک الزامی محسوب می‌شود. طبیعتاً دانشجویهای دکترا و دانشجوهایی که برای دوره فوق لیسانس با فاند اقدام می‌کنند نیاز دارند تا ریسرچ پروپوزال هم داشته باشند.

مدارک اختصاصی پذیرش در دانشگاه آمریکا

سیستم آموزشی آمریکا خیلی شبیه سیستم آموزشی ایران است یعنی شما برای ورود به بیشتر مقاطع تحصیلی نیاز دارید تا علاوه بر داشتن شرایط عمومی آزمون‌های جانبی را نیز بگذرانید. البته هستم دانشگاه‌هایی که نیاز به آزمون‌های جانبی ندارند ولی ارزش و اعتبار آنها طبیعتاً از دانشگاه‌هایی که آزمون‌های اختصاصی دارند کمتر خواهد بود.
در ادامه به ترتیب در رابطه با چند تا از این آزمون‌ها صحبت خواهیم کرد.
آزمون جی‌آر‌ای
متقاضیان تحصیل در آمریکا که قصد ادامه تحصیلات خود را در رشته‌های تخصصی مثل رشته‌های علوم و رشته‌های مهندسی دارند و تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌بایست نتایج آزمون‌های خود را در آزمون جی آر ای به دانشگاه مقصد ارسال نمایند. معمولاً مدرک آزمون جی آر ای نقش کلیدی در پرونده‌هایی بازی می‌کند که موضوع پرونده بورسیه تحصیلی است.این یکی از آن مدارکی است که می‌تواند وجه تمایز یک پرونده تحصیلی برای کارشناسی ارشد و یا دکترا در آمریکا باشد.

 

هزینه تحصیل در آمریکا

هزینه‌های تحصیل در آمریکا

متقاضیان تحصیل در آمریکا طبیعتاً باید متحمل پرداخت ۳ دسته هزینه بشوند. هزینه‌هایی که تقریباً برای همه دانشجویان خارجی مگر آنکه در کشور امریکا فاند یا همان بورسیه تحصیلی دریافت کنند مشترک است. این هزینه‌ها را در سه دسته زیر تقسیم بندی کردیم.

دسته اول هزینه‌های دانشگاه در آمریکا

بیایم فرض کنیم که دانشگاه هدف شما دانشگاهی مثل هاروارد ۷۰ هزار دلاری در سال نیست و تصمیم دارید یک دانشگاه نرمال را به عنوان دانشگاه مقصد خود انتخاب کنید. هزینه‌های سالانه تحصیل در آمریکا را عددی بین ۱۵ تا ۲۵ هزار دلار می‌توان تخمین زد. هزینه‌ای که ممکن است در بسیاری از دانشگاه به شکل چند قسطی به دانشگاه پرداخت شود. بسیاری از دانشگاه‌ها بخشی از هزینه خود را پیش از ورود شما به خاک امریکا از شما مطالبه می‌کند که این ممکن است از دانشگاه به دانشگاه و از ایالت به ایالت متفاوت باشد. البته طبیعیست که در صورتی که شما بتوانید شرایط منطقی را احراز کنید از دانشگاه مقصد خود بورسیه‌های چند هزار دلاری و یا حتی پذیرش فول فاند بگیرید که در ادامه در بخش بورسیه تحصیلی به آن خواهیم پرداخت.

هزینه زندگی در آمریکا

باز هم اگر به دنبال یک خانه دوبلکس یا یک خانه ۲۰۰ متری نیستید برای اجاره یک اتاق دانشجویی و یا یک خانه کوچک و یا یک خوابگاه دانشجویی احتمالاً باید حدود ماهانه هزار تا ۱۲۰۰ دلار بابت هزینه‌های مسکن و حدود ماهی ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار برای خورد و خوراک کنار بگذارید. البته هزینه‌های جانبی کاملاً به شرایط زندگی فرد بستگی دارد به طور مثال برای یک خانواده در آمریکا اجاره یک ماشین ممکن است بسیار مفید باشد بنابراین هزینه‌های مربوط به رفت و آمد نیز به مجموعه این هزینه اضافه می‌شود. از طرفی دانشجویان می‌توانند تا حدی بر روی کار دانشجویی در حین تحصیل به عنوان کمک هزینه تحصیلی حساب کنند.

هزینه‌های مربوط به اپلای و سفارت و ویزا آمریکا

در اینجا شما معمولاً چند دسته هزینه دارید که قدم به قدم در رابطه با آن صحبت می‌کنیم. بخشی از این هزینه‌ها هزینه‌هایی است که باید به ارگان‌های مختلف دولتی آمریکا بپردازید و بخش دیگر آن ممکن است هزینه‌های مشاوره و اپلای کردن در فرایند مهاجرت تحصیلی به آمریکا باشد.

هزینه های مشاوره و وکیل

این هزینه‌ها تنها هزینه‌هایی هستند که در صورتی که خود فرد متقاضی بتواند فرایند مربوط به اقدام را انجام دهد،نیازی به پرداخت آنها ندارد. کم نیستند متقاضیان تحصیل در آمریکایی که با استفاده از تجارب دوستان و آشنایان خود و یا جستجو در گروه‌ها و سایت‌ها امات مربوط به اپلای و ویزای تحصیلی آمریکا را خودشان انجام می‌دهند و هیچ هزینه‌ای بابت هزینه وکیل یا حتی هزینه مشاوره به کسی پرداخت نمی‌کند ولیکن این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد طبیعتاً استفاده از یک مشاور وکیل مجرب می‌تواند ریسک انجام کار را نه از بین ببرد بلکه تا حد ممکن پایین بیاورد. 
 
در این راستا انتخاب وکیل یا مشاوری که با یک هزینه معقول  فرایند مشاوره و وکالت مربوط به مهاجرت تحصیلی برای شما فراهم می‌کند احتمالاً کار عاقلانه‌ای خواهد بود. هزینه‌های مشاوره برای دفاتر مختلف معمولاً بسیار متفاوت هستند از چند صد هزار تومان تا چند صد دلار،که شاید خیلی هم ارتباطی با تخصص دفاتر در رابطه با مهاجرت تحصیلی به آمریکا نداشته باشد و بیشتر مربوط به سیاست‌های فروش و مارکتینگ دفاتر مهاجرتی است.
 
ولی هزینه‌های انجام پروسه‌های مهاجرتی می تواند حداقل تعیین شده توسط وزارت علوم ایران یعنی مبلغی در حدود ۱۲۰۰ دلار آمریکا و می‌تواند مبلغی توافقی بین شما و دفتر مهاجرتی مورد نظر شما باشد. ولی باید حواستان باشد که اگر دارید بیشتر از مبلغی در حدود ۲ تا ۳ هزار دلار برای پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی کشور آمریکا هزینه می‌کنید احتمالاً کلاه بزرگی سرتان رفته است!

هزینه‌های امور جاری مهاجرت تحصیلی آمریکا

این هزینه‌ها با ترجمه مدارک و البته آزادسازی مدارک برای بعضی از موکلین که در دانشگاه دولتی در تحصیل کردند همراه می‌شود که ممکن است در گذر زمان تفاوت‌های زیادی داشته باشد،ولی کم می‌توان گفت وع هزینه‌ای که در این مرحله می‌کنید بخش کوچکی از تمام مبلغی است که در مسیر مهاجرت به آمریکا ممکن است به شما تحمیل شود.
در ادامه با پیدا کردن دانشگاه‌های خود و ارسال مدارک خود برای دانشگاه‌ها احتمالاً با دو هزینه دیگر روبرو می‌شوید. هزینه اول مربوط به اپلیکیشن فی دانشگاهاست. اپلیکیشن فی در واقع هزینه بررسی تقاضای شما توسط دانشگاه‌ها است که ممکن است در بعضی موارد بسیار کم یعنی چیزی در حدود ۳۰ یا ۴۰ دلار و در مواقعی تا ۳۰۰ دلار توسط دانشگاه تعیین شود.
در ادامه بعضی از دانشگاه‌ها از شما می‌خواهند بعضی از مدارک تحصیلی خود را علاوه بر ریز نمرات آنها برای تاییدات سنجش اعتبار آنها به سازمان‌هایی که توسط خود دولت آمریکا معرفی شده است نظیر سازمان وس(Wes) و امثالهم ارسال نمایید که متاسفانه هزینه‌های ارسال مدارک به این سازمان‌ها و همچنین هزینه انجام امور ارزیابی توسط این سازمان‌ها هم به عهده خود شما خواهد بود. این هزینه‌ها ممکن است حداکثر ۳۰۰ یا ۴۰۰ دلار تخمین زده بشود.

هزینه‌های مربوط به سفارت آمریکا برای ویزای تحصیلی

خوب حالا فرض کنیم شما از یک دانشگاه آمریکایی پذیرش گرفته‌اید و قصد دارید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید فارغ از اینکه می‌خواهید برای چه سفارتی اقدام بکنید ممکن است باز چند هزینه به شما تحمیل شود. هزینه اول مربوط به هزینه سویس(SEVIS fee) یعنی عددی در حدود ۳۵۰ دلار برای نفر اصلی و در ادامه هزینه مربوط به فرم دی اس ۱۶۰(ds160) برای نفر اصلی است که حدود ۱۸۰ دلار باشد.
 
در صورتی که متاهلی برای هر همراه خود نیز ملزم به پرداخت هزینه‌های سفارت می‌باشید. حالا اگر خوش شانس باشید و در سفارت مورد نظر خود تایم آزاد پیدا بکنید هزینه‌ای لازم نیست پرداخت بکنید ولی اگر نتوانید در سفارت مورد نظر خودتان وقت مناسبی پیدا کنید احتمالاً مجبور می‌شوید به آژانس‌هایی که در زمینه خرید و فروش وقت سفارت آمریکا فعال هستند سری بزنید و احتمالاً باید خودتان را برای پرداخت هزینه‌ای در حدود ۱۵۰ دلار دیگر هم آماده کنید.
آمریکا,آمریکا,آمریکا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا  ممکن است بسته به نوع برنامه تحصیلی، سطح تحصیلات و سیاست‌های دانشگاه مورد تقاضا متفاوت باشد. اما در کل، مدارک زیر معمولاً برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا  مورد نیاز است:

فرم درخواست پذیرش

 شما باید فرم درخواست پذیرش دانشگاه مورد نظر خود را تکمیل کنید. این فرم معمولاً شامل اطلاعات شخصی، تحصیلات قبلی و هدف تحصیلی شما است.

مدارک تحصیلی

 باید مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه یا مدرسه قبلی خود تهیه کنید و به انگلیسی ترجمه کنید. این شامل مدارک مانند شاهنامه‌ی تحصیلی، دیپلم، مدرک کارشناسی، مدرک کارشناسی ارشد و سابقه تحصیلی مرتبط است..

رزومه

 باید رزومه‌ی حرفه‌ای خود را شامل سوابق کاری، فعالیت‌های آکادمیک و تجربه‌های مرتبط با رشته تحصیلی خود ارائه کنید.

نتایج آزمون زبان

 برخی از دانشگاه‌ها نتایج آزمون زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS را از شما می‌خواهند. باید در صورت لزوم، آزمون زبان مورد نظر را بدهید و نتایج را ارائه کنید.

مدارک مالی

مدارک مالی نیز یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا  است. شما باید قادر باشید نشان دهید که قادر به تأمین هزینه‌های تحصیلی و زندگی در آمریکا هستید. مدارک مالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تراز حساب بانکی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

باید تراز حساب بانکی خود را نشان دهید تا بتوانید هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را تامین کنید. باید مبلغی کافی برای پوشش شهریه، مسکن، هزینه‌های روزمره و هزینه‌های دیگر داشته باشید.

اسناد تأمین مالی

 برخی از دانشگاه‌ها از شما اسناد تأیید مالی می‌خواهند، مانند نامه حمایت مالی از والدین یا افراد دیگر، گواهی حساب بانکی، گواهی سهام یا دارایی‌های دیگری که مالکیت آنها را نشان دهند.

.

تحصیل در آمریکا

بهترین رشته ها و دانشگاه های امریکا برای تحصیل

انتخاب بهترین رشته و دانشگاه برای تحصیل در آمریکا بسته به علاقه‌ها، استعدادها و هدف‌های شخصی شما متفاوت است. با این حال، آمریکا با بیش از ۴,۵۰۰ دانشگاه و مئونت ها برای تحصیل در انواع رشته ها شهرت دارد. برخی از دانشگاه‌های معروف و برتر در آمریکا عبارتند از:

  • دانشگاه هاروارد (Harvard University): یکی از معروف‌ترین و برترین دانشگاه‌های آمریکا در زمینه‌های مختلف از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه و پزشکی.
  • دانشگاه استنفورد (Stanford University): دانشگاهی برتر با رشته‌های متنوع از جمله علوم کامپیوتر، مهندسی، علوم انسانی و علوم پزشکی.
  • دانشگاه ماساچوست موسسات فناوری (Massachusetts Institute of Technology – MIT): تخصص در رشته‌های علوم کامپیوتر، مهندسی، علوم پایه و فناوری.
  • دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (University of California, Berkeley): دانشگاهی برتر در زمینه‌های مهندسی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و علوم پایه.
  • دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (University of California, Los Angeles – UCLA): معتبر در زمینه‌های هنرها، علوم انسانی، علوم پایه و علوم پزشکی.
  • دانشگاه شیکاگو (University of Chicago): دانشگاهی برجسته در زمینه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و رشته‌های تجربی.
  • دانشگاه پرینستون (Princeton University): تخصص در زمینه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی و رشته‌ه
  • دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو (University of California, San Diego – UCSD): معروف در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و علوم بهداشت عمومی.
  • دانشگاه ییل (Yale University): یکی از دانشگاه‌های برتر در زمینه‌های هنرها، علوم انسانی، علوم اجتماعی و رشته‌های تجربی.
  • دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania): تخصص در زمینه‌های مدیریت، مهندسی، علوم انسانی و علوم اجتماعی.
  • دانشگاه کالیفرنیا، سنت باربارا (University of California, Santa Barbara – UCSB): مشهور در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و علوم اجتماعی.
  • دانشگاه دوک (Duke University): تخصص در زمینه‌های علوم بهداشت عمومی، مهندسی، علوم اجتماعی و رشته‌های تجربی.
  • دانشگاه کالیفرنیا، ایروین (University of California, Irvine – UCI): معتبر در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و علوم بهداشت عمومی.
  • دانشگاه نیویورک (New York University – NYU): تخصص در زمینه‌های هنرها، علوم اجتماعی، مدیریت و رشته‌های تجربی.
  • دانشگاه واشنگتن، سیاتل (University of Washington, Seattle – UW): مشهور در زمینه‌های مهندسی، علوم پایه و علوم بهداشت عمومی.
آمریکا,آمریکا,آمریکا

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

بعد از اتمام تحصیلات خود در آمریکا، شما می‌توانید از چندین گزینه برای اقامت پس از تحصیل استفاده کنید. در زیر، برخی از گزینه‌های متداول برای اقامت پس از تحصیل در آمریکا ذکر شده است:

اقامت موقت (Optional Practical Training – OPT)

 این برنامه به فارغ‌التحصیلان مجوز کار در آمریکا برای مدت معین (معمولاً ۱۲ ماه برای رشته‌های عمومی و تا ۳۶ ماه برای رشته‌های STEM) ارائه می‌دهد. در طول این مدت، شما می‌توانید در تخصص خود کار کنید و تجربه کاری در آمریکا را کسب کنید.

پیوستن به برنامه‌های کاری

 در صورتی که یک شرکت آمریکایی تمایل به استخدام شما داشته باشد، می‌توانید برای دریافت ویزای کاری (مانند H-1B) درخواست کنید و در آمریکا به عنوان کارمند کار کنید.

ادامه تحصیلات

 می‌توانید تحصیلات خود را در آمریکا ادامه دهید و در مقطع دکترا یا دیگر مقاطع تحصیلی تخصصی به تحقیقات پیشرفته بپردازید.

اقامت دائم (قبل از اتمام تحصیل)

 در صورتی که تمایل به اقامت دائم در آمریکا داشته باشید، می‌توانید درخواست برای دریافت ویزای اقامت دائم مانند ویزای EB-2 یا EB-3 که معمولاً نیازمند پشتیبانی یک کارفرما آمریکایی است، ارائه دهید.

بازگشت به کشور مبدأ

 در پایان تحصیلات، می‌توانید به کشور مبدأ خود بازگردید و از تحصیلات خود بهره‌برداری کنید.

معایب تحصیل در آمریکا

در ادامه به مهم ترین معایب تحصیل در آمریکا اشاره خواهیم کرد.

معایب و مزایای تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا دارای مزایا و معایب خاصی است. در زیر به برخی از مزایا و معایب تحصیل در آمریکا اشاره می‌کنم:

مزایا

  • کیفیت آموزش: آمریکا با داشتن سیستم آموزشی برتر و دانشگاه‌های معتبر، شهرتی جهانی در زمینه آموزش دارد. شما می‌توانید از کیفیت بالای درس‌ها، تسهیلات و منابع غنی استفاده کنید.
  • تنوع رشته‌ها: آمریکا برای تحصیل در تمام رشته‌ها از علوم پایه تا هنرها و علوم اجتماعی، مکانی مناسب است. شما می‌توانید بین بیش از ۴,۵۰۰ دانشگاه و مئونت مختلف انتخاب کنید.
  • فرصت‌های شغلی: تحصیل در آمریکا می‌تواند فرصت‌های شغلی خوبی فراهم کند. با انجام برنامه OPT پس از تحصیل، شما می‌توانید تجربه کاری در آمریکا کسب کنید و شانس استخدام در شرکت‌های بزرگ را داشته باشید.
  • تجربه فرهنگی: آمریکا یک جامعه چند فرهنگی است و تحصیل در آن می‌تواند فرصتی برای تجربه فرهنگی و بین‌المللی بیشتر باشد. شما با دیدن تنوع فرهنگی و زندگی در محیطی چند فرهنگی، توسعه فرهنگی خود را افزایش خواهید داد.

معایب

  • هزینه تحصیل: تحصیل در آمریکا هزینه‌بر است و می‌تواند برای بسیاری از دانشجویان گرانبها باشد. شامل شهریه، هزینه زندگی، هزینه تامین معیشت و موارد دیگر
  • کمبود امکانات: مراکز تحصیلی در آمریکا اغلب از تحصیل‌کنندگان خوابگاهی و سرویس‌های رفاهی برخوردارند. اما برخی از دانشگاه‌ها ممکن است محدودیت‌هایی در ارائه خدمات محل اقامت و سرویس‌های تحصیلی داشته باشند.
  • رقابت شدید: آمریکا جذابیت بالایی برای دانشجویان بین‌المللی دارد و همین موضوع باعث افزایش رقابت در بین داوطلبان می‌شود. برای ورود به برنامه‌های تحصیلی برتر و دریافت پذیرش، شما باید با رقابت قوی روبرو شوید.
  • محدودیت‌های ویزا: فرآیند اخذ ویزای تحصیلی نیازمند مدارک و فرایندهای مشخصی است و ممکن است طولانی و پیچیده باشد. همچنین، امکان انتقال ویزا به ویزای کاری یا اقامت دائم نیز نیازمند شرایط و قوانین خاص است.
  • فاصله از خانواده: تحصیل در خارج از کشور به معنی فاصله از خانواده و دوستان است. این می‌تواند برای برخی از دانشجویان مشکلات روانی و اجتماعی به همراه داشته باشد.
  • تنش‌های فرهنگی و زبانی: برای برخی از دانشجویان، تطابق با محیط فرهنگی و زبانی جدید ممکن است چالش‌هایی را به همراه داشته باشد. تطابق با فرهنگ و زبان جدید ممکن است مدتی طول بکشد.

بورسیه تحصیلی آمریکا

در آمریکا، بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلی مختلف ارائه می‌شوند. بورسیه‌های تحصیلی می‌توانند مبلغی از هزینه‌های تحصیل شما را تحت پوشش قرار دهند و به شما کمک کنند تا هزینه‌های زندگی و معیشت را تسهیل کنند. بورسیه‌های تحصیلی ممکن است از منابع مختلفی مانند دولت، دانشگاه‌ها، بنیادها، سازمان‌ها و حامیان خصوصی تأمین شوند.

نوع و میزان بورسیه‌های تحصیلی متفاوتی وابسته به دانشگاه، برنامه تحصیلی و عملکرد شما است. برخی از بورسیه‌ها شامل تخفیف در شهریه می‌شوند، در حالی که بورسیه‌های دیگر ممکن است تمامی هزینه‌های تحصیلی شامل شهریه، هزینه زندگی، هزینه کتاب و موارد دیگر را تامین کنند. همچنین، بورسیه‌های تحصیلی می‌توانند به صورت جزئی یا کامل ارائه شوند.

برای اطلاعات دقیقتر در مورد بورسیه‌های تحصیلی در آمریکا، بهتر است با دانشگاه‌های مورد نظر خود تماس بگیرید و از بخش بورسیه‌ها و دستاوردهای آنها مطلع شوید. همچنین، منابع آنلاین و وب‌سایت‌های مربوط به بورسیه‌های تحصیلی می‌توانند به شما در یافتن و اقدام به دریافت بورسیه کمک کنند.

 

 

 

آمریکا,آمریکا,آمریکا

تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا

هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا بالغ بر ۱۴ هزار دلار می باشد. با توجه به شرایط تحصیلی در کشور آمریکا برای تامین کردن بودجه تحصیل، یکی از راه ها برای تامین بودجه کار دانشجویی می باشد.

حق کار دانشجویی در مقطع کارشناسی ۱۰ ساعت در هفته می باشد که درآمد حاصله بین ۱۳ تا ۱۵ دلار به ازای هر ساعت می باشد. دانشجویان اجازه حق کار در طول هفته  کار به مدت ۵۰ ساعت را دارا می باشند که با توجه به ازای هر ساعت مبلغی حدود ۱۵ دلار می توان هزینه بدست آمده از کار دانشجویی را در ماه ۶۰۰ دلار برآورد کرد.

در مقطع لیسانس معمولا به ۱۰ درصد از دانشجویان کمک های مالی تعلق می گیرد که این درصد پایین ترین درصد در مقاطع تحصیلی در کشور آمریکا می باشد. در این مقطع بورسیه به دانشجویان اعطا نمی شود ولی در مقاطع بالاتر امکان گرفتن بورسیه مقدور می باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا مبلغی حدود ۲۰- ۱۵ هزار دلار می باشد. در مقطع کارشناسی ارشد بورسیه تحصیلی بصورت کامل به دانشجویان این مقطع تعلق می گیرد. در کشور آمریکا بورسیه بسیار رقابتی بوده است که به همین علت متقاضیان باید شرایط ویژه ای برای اخذ بورسیه داشته باشند. در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان حق کار ۲۰ ساعته داده می شود که با توجه به ازای هر ساعت ۱۵ دلار می توانند سهم زیادی از شهریه خود را تامین کنند.

ذکر این مطلب حائز اهمیت است که دانشجویان در ابتدا برای بورسیه شانس خود را امتحان کنند و در صورت قبول نشدن می توانند با ماهیانه ۹۰ ساعت کار دانشجویی هزینه های تحصیل خود را فراهم کنند.

برای دریافت بورسیه کامل در مقطع کارشناسی ارشد فاکتورهایی شامل معدل کل بالای ۱۷، داشتن مقاله معتبر بویژه مقاله ISI، داشتن نمره GRE یا GMAT مناسب، نمره IELTS یا TOEFL خوب لازم می باشد که با داشتن چنین فاکتور هایی شانس خود را برای اخذ بورسیه بالا می برید.

برای پرداخت هزینه های دانشجویی و یا هزینه های زندگی در آمریکا می توان وام گرفت ولی فقط در صورتی امکان پذیر خواهد بود که بتوانید یک شهروند آمریکایی یا فردی که ۲ سال یا بیشتر در ایالات متحده زندگی کرده است و اعتبار خوبی دارد را پیدا کنید تا ضمانت  وام شما را تقبل کند.

آمریکا,آمریکا,آمریکا

صرفه جویی در هزینه ها

دانشجویان بین المللی در حین تحصیل در آمریکا می توانند با صرفه جویی در بخش های مختلف برای کاهش هزینه های تحصیل در آمریکا اقدام نمایند.

شهریه

متقاضیان برای صرفه جویی در هزینه های دانشگاهی خود به دنبال کسب بورسیه های مختلف باشند. در صورت قبول نشدن در اخذ بورسیه به دانشجویان توصیه می شود که به دانشگاه های محلی در کشور آمریکا رفته و در آن دانشگاه ها ثبت نام کنند. با توجه به آمار در چند سال اخیر، میزان ثبت نام دانشجویان خارجی در کشور آمریکا در دانشگاه های محلی دو برابر شده است.

اشتغال

 برای تامین هزینه های زندگی، متقاضیان باید در کنار تحصیل خود مشغول به کار شوند که کار دانشجویی یکی از راه های اشتغال می باشد.

مسکن و خوراک

 پس از هزینه شهریه بزرگترین بخش از مخارج را تشکیل می دهند. توصیه می شود در سال اول خود در خوابگاه های دانشگاه مستقر شوند که هم میزان خرج مسکن را پایین آورده و هم زمینه مناسبی برای درک شرایط کشور آمریکا برای خود فراهم کنند. بهترین راه برای کم کردن هزینه خوراک آشپزی کردن می باشد و در وهله بعدی توصیه می شود از غذاهای دانشگاه استفاده کنید.

آمریکا,آمریکا,آمریکا

مخارج جانبی تحصیل

خرید کتاب یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویان در کشور آمریکا می باشد. توصیه می شود در پایان هر ترم با دانشجویان که در ترم های بالاتر هستند به صورت خصوصی معامله کنید.

بهداشت

 برای امر مهاجرت به متقاضیان توصیه می شود که تمامی مسائل پزشکی خود را در کشور ایران بررسی کرده و سپس برای تحصیل در آمریکا اقدام نمایید.

پوشاک

 هزینه خرید پوشاک زمستانی می تواند یکی از مخارج عمده دانشجویان باشد که اهل شهر های گرمسیری هستند. بهترین راه برای صرفه جویی در امر پوشاک بدین صورت است که با دانشجویان که مدت بیشتری در کشور آمریکا هستند مشورت کرده و در خصوص بهترین مکان ها برای خرید آنها راهنمایی بگیرید.

مهارت در رشته های ورزشی

کمک هزینه های تحصیلی ورزشی برای برخی از دانشجویانی که برای مقطع کارشناسی وارد آمریکا می شوند قابل استفاده است. از این گونه دانشجویان انتظار می رود که در شروع دانشگاه خود در تیم های کالج خود ثبت نام کنند.

ورزش هایی از قبیل فوتبال، تنیس، کشتی و والیبال بیشترین کمک هزینه تحصیلی را دارا می باشند. لازم بذکر است که مهارت داشتن در رشته های ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد هیچ کمکی به شما برای اخذ پذیرش یا دریافت کمک هزینه تحصیلی نمی کند.

اگر معتقد هستید که کمک هزینه های تحصیلی به شما تعلق می گیرد مدارک دال بر توانایی خود تهیه کنید و حتما اطلاعات مربوط به دانشگاه مورد نظر که آیا با داشتن مهارت ورزشی می توانید از کمک هزینه ها استفاده کنید، بررسی کنید.

آیا همراه در آمریکا حق کار دارد؟

دارندگان ویزای همراه یعنی همان F2  ،تحت هیچ شرایطی امکان کار کردن در کشور امریکا را در حین تحصیل نفر اصلی ندارند. و تنها گزینه ممکن برای کار کردن این افراد کار کردن در حوزه‌های مربوط به کارهای پروژه‌ای آنلاین و یا فریلنسی و یا انجام دادن کارهای سیاه است که خطرات خاص خود را دارد. ولی اگر دانشجو تحت ویزای تحقیقاتی یا همان J1 وارد خاک امریکا شده باشد در صورت دریافت مجوز از دولت امریکا همسر وی می‌تواند به صورت فول تایم مشغول به فعالیت شود.

کلام آخر

به دنبال تحصیل در آمریکا، بورسیه‌های تحصیلی می‌توانند یک فرصت بسیار مهم و ارزشمند برای کاهش هزینه‌های تحصیل شما باشند. اما باید توجه داشت که رقابت برای دریافت بورسیه‌ها بسیار سخت است و تنها افرادی که معیارهای دقیق و استثنایی را برآورده می‌کنند، موفق می‌شوند. لذا، در طرح برنامه تحصیلی و درخواست بورسیه، بازنگری دقیق از مدارک و معیارهای مورد نیاز و همچنین پیشنهادات و راهنمایی‌های دانشگاه‌ها ضروری است. همچنین، ممکن است برای تامین هزینه‌های تحصیل، روش‌های دیگری مانند وام‌های تحصیلی، کار پاره وقت و یا کار آموزشی را در نظر بگیرید. در نهایت، مهاجرت تحصیلی در آمریکا یک فرآیند مسئولیت‌برانگیز است و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تصمیم‌گیری هوشمند و پشتکار است. شما عزیزان می‌توانید برای دریافت راهنمایی‌های بیشتر با ما در آریانا پارس تماس بگیرید

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    دیدگاه ها

    ۱,۴۵۵ پاسخ به “مهاجرت تحصیلی به آمریکا”

    1. دنیز گفت:

      سلام ، وقتتون بخیر
      من سال ۹۶ از دانشگاه خاتم در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی صنایع گرایش مهندسی مالی فارغ التحصیل شدم، مقاله ای هم ندارم، از ۹۶ تاکنون هم مشغول کار هستم، آیا امکان پذیرش در مقطع دکتری از دانشگاه های اوکلاهاما امریکا وجود دارد؟

      • آریانا پارس گفت:

        سلام
        بله امکان پذیرش وجود دارد برای اطلاعات بیشتر و آگاهی در این زمینه با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تحصیل در آمریکا و شرایط آن تحصیل در آمریکا و شرایط آن تحصیل در آمریکا و شرایط آن تحصیل در آمریکا و شرایط آن تحصیل در آمریکا و شرایط آن

    شبکه های اجتماعی

    arrow up