مهاجرت کاری بر اساس کشورهای مقصد
ممکن است برخی از متقاضیان کار در خارج از کشور به دلایل شخصی نتیجهگیریهای منطقی کشور خاصی را به عنوان مقصد مهاجرتی خود مد نظر داشته باشند. این بخش از مقاله را به دستهبندی کشورهای مختلف از جهت مهاجرت کاری و توضیحات جزئیتر در رابطه با این موضوع اختصاص داده ایم.
مهاجرت کاری به کشور آمریکا
اگرچه در سالهای اخیر مهاجرت به آمریکا برای متقاضیان ایرانی دچار چالشهای جدیدی نسبت به گذشته شده است،ولی هنوز هم میتوان آمریکا را ایده آل ترین گزینه برای کار در خارج از کشور میان متقاضیان ایرانی دانست. در ادامه به مهمترین جنبههای مهاجرت کاری به آمریکا میپردازیم.
روش های مهاجرت کاری به آمریکا
اداره مهاجرت کشور آمریکا روشهای گوناگونی را برای متقاضیان مهاجرت کاری به این کشور ایجاد کرده است.روشهایی که به متقاضیان اجازه میدهد تا از طریق آنها اقامت موقت کاری و یا حتی اقامت دائم کشور آمریکا را دریافت نمایند.مهمترین روش مهاجرت کاری موقت با آمریکا اخذ ویزای H1B است. برای استفاده از این روش، متقاضی مهاجرت کاری نیاز به دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی میباشد.
حال اگر کارفرمای آمریکایی به متقاضی مهاجرت از طریق شغل امکان درخواست اقامت دائم از طریق اسپانسر شدن برای وی را ایجاد نماید،متقاضی مهاجرت کاری میتواند موفق به دریافت اقامت دائم از طریق ویزای مهاجرتی EB3 گردد.برای دریافت اطلاعات کامل در رابطه با جزئیات روش
مهاجرت کاری به آمریکا توصیه مینماییم مطلبی با همین عنوان را در وبسایت آریاناپارس مطالعه نمایید.
آمار و ارقام مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا
بیش از ۱۷۰ میلیون نیروی کار فعال در کشور آمریکا در حال حاضر مشغول به فعالیت در صنایع مختلف میباشند. از این میان دست کم ۳۰ میلیون نفر نیروی کار در خارج از مرزهای این کشور متولد شدهاند. این یعنی تقریباً از هر ۵ نفر نیروی کار یک نفر نیروی کار مهاجر خارجی است. این آمار آمار دلگرم کنندهای برای علاقمندان به مهاجرت کاری به کشور آمریکا محسوب میشود. اما مسئله نگران کننده جنبه دیگر این آمار و ارقام است.
آمار ویزاهای کار صادر شده برای شهروندان ایرانی توسط دولت آمریکا که به صورت شفاف در وب سایت اداره مهاجرت این کشور برای عموم بارگذاری شده است،جنبه تاریک مهاجرت کاری به آمریکا را نمایانتر مینماید.فقط کافیست تا نگاهی کوتاه به جدول زیر که نشانگر ویزاهای کار صادر شده توسط دولت آمریکا برای ایرانیان در دو سال گذشته است بیندازیم.
تعداد ویزای کار موقت صادر شده
|
سال |
– |
۲۰۲۱ سال همه گیری کرونا |
۸۴ |
۲۰۲۲ |
۳۶۷ |
۲۰۲۳ |
این آمار در حالی است که پیش از این و در دوره ترامپ اولاً شرایط صدور ویزا به مراتب سختتر است شرایط فعلی بوده است.
موسسه آریانا پارس در حال حاضر مهاجرت کاری به آمریکا را جزو دست نیافتنیترین مسیرهای مهاجرتی به آمریکا میداند بنابراین به علاقمندان مهاجرت به آمریکا توصیه مینماییم سایر روشهای مهاجرتی به آمریکا را در مقالهای با همین عنوان در وب سایت آریانا پارس مطالعه نمایند.
مهاجرت کاری به کشور کانادا
کانادا همواره جز محبوبترین مقاصد مهاجرتی به خصوص برای علاقمندان به مهاجرت کاری ایرانی بوده است.این علاقه در چند سال گذشته به خصوص با ارائه قوانین بشردوستانه کانادایی در قبال شهروندان ایرانی نظیر پالیسی تمدید ویزای توریستی به ویزای کار برای شهروندان ایرانی بیشتر شده است. در ادامه به مهمترین جنبههای مهاجرت کاری به کشور کانادا میپردازیم.
روش های مهاجرت کاری به کانادا
کانادا طیف وسیعی از انواع ویزاهای اقامتی و موقت را برای علاقمندان به مهاجرت کاری به کشور کانادا معرفی نموده است.کانادا معمولاً نیروی مورد نیاز مربوط به صنایع مختلف خود را از طریق برنامه مهاجرتی زیر جذب مینماید:
- برنامههای اقامت از طریق تخصص فدرال و استانی
- ویزاهای کار موقت
- ویزای هنرمندان و ورزشکاران
- ثبت شرکت و مدیریت تجارت و بیزینس ها
انتخاب بهترین روش برای مهاجرت کاری به کانادا یازمند مطالعه و تحقیق بسیار زیاد در رابطه با انواع مختلف مهاجرت کاری در این کشور میباشد. بنابراین توصیه میکنیم برای اطلاع از بهترین روش در انجام این اقدام مقاله مهاجرت کاری به کانادا را مطالعه نمایید.
آمار و ارقام مهاجرت کاری به کانادا
در طی چند سال گذشته دولت کانادا با ارائه برنامههای متفاوت اقدام به جذب نیروی مهاجر نموده است. شاهد این مدعا آمار مربوط به مهاجرین چند سال گذشته کشور کانادا است که در وب سایت اداره مهاجرت این کشور یافت میشود. با توجه به برنامه دولت کانادا برای جذب نیروی مهاجر در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، که بیانگر جذب احتمالی نیم میلیون نفر مهاجر در سال میباشد،این دولت در در دو سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بیش از ۴۵۰ هزار نفر را به عنوان نیروی مهاجر جدید پذیرفته است.
البته این آمار در سال ۲۰۲۴ نیز که زمان نگارش این مقاله است با اعداد و ارقامی مشابه سالهای گذشته در حال جریان است.این آمار و ارقام مربوط به همه روشهای مهاجرتی کانادا محسوب میشود ولیکن سهم قابل توجهی از این آمار را می توان به مهاجرت کاری اختصاص داد.
مهاجرت کاری به آلمان
آلمان به عنوان صنعتی ترین کشور اروپا، همواره به عنوان یکی از جذابترین مقاصد مهاجرت از طریق کار نه تنها برای ایرانیان بلکه برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت در کشورهای دیگر جهان نیز مورد توجه بوده است.
اگر زبان آلمانی را (به غیر از چند رشته خاص کاری)،به عنوان یک چالش برای یافتن شغل و در دریافت ویزا کار کشور آلمان در نظر نگیریم،آلمان میتواند یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت کاری تلقی شود. با توجه به علاقه بسیار زیاد متقاضیان ایرانی به کشور آلمان در ادامه سعی میکنیم به بررسی نکات مهم مربوط به این حوزه بپردازیم.
روش های مهاجرت کاری به آلمان
سیاستهای دولت آلمان در قبال جذب نیروی کار همواره دچار تغییرات چشمگیری بوده است. به طور مثال در دوره قبل از همهگیری کرونا،تنوع ویزاهای کاری در کشور آلمان باعث جذب بسیاری از نیروهای کار مورد نیاز صنایع مختلف این کشور به کشور آلمان میشد.اما پس از آن تا قبل از سال ۲۰۲۴،متقاضیان مهاجرت به کاری به کشور آلمان فقط روش مهاجرت کاری از طریق جاب آفر یا پیشنهاد شغلی را پیش روی خود میدیدند.
ولی به صورت کلی میتوان تمامی روشهای مهاجرت به آلمان از طریق کار را در سه روش زیر خلاصه کرد:
- مهاجرت کاری به آلمان از طریق جاب آفر
- مهاجرت کاری به آلمان از طریق ویزای جاب سیکر یا جستجوی شغل
- مهاجرت کاری به آلمان از طریق آسبیلدونگ
- قانون کارت شانس (که هنوز به صورت اجرایی در نیامده است)
مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۴
- پزشکان، دندان پزشکان
- پرستاران
- مهندسی عمران و سازه
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی مکانیک
- مهندسی برق
- مخابرات
- الکترونیک
با توجه به پیچیدگیهای مسیر مهاجرت کاری به آلمان به خصوص با توجه به فاکتور زبان آلمانی،به صورت موکد به متقاضیان این روش توصیه مینماییم مطلبی با همین عنوان را در وب سایت آریانا پارس به دقت مطالعه نمایند.
آمار و ارقام مهاجرت کاری به آلمان
آلمان در رتبه دوازدهم در میان کشورهای جهان با بیشترین میزان مهاجر خارجی ( با بیش از ۱۳ میلیون نفر مهاجر) در آخرین دادههای آماری هان محسوب میشود.جالب است بدانید این آمار در طی ۱۰ سال گذشته یعنی از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴ یعنی زمان نگارش این مقاله،از ۷ میلیون نفر به ۱۳ میلیون نفر افزایش یافته است. این آمار به روشنی بیانگر نیاز کشور آلمان به نیروی مهاجر خارجی برای تامین نیروی کار مورد نیاز صنایع مختلف این کشور میباشد.
این کشور اعلام کرده است تا در سال ۲۰۲۴ قصد دارد زمینه حضور بیش از ۴۵۰ هزار نیروی مهاجر خارجی را فراهم آورد.از این میان سهم جامعه ایرانی بیش از ۳۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ تخمین زده میشود و این عدد میتواند برای علاقهمندان به مهاجرت از طریق کار به آلمان بسیار دلگرم کننده باشد.
درآمد در کشورهای مختلف
اصول یافتن شغل در خارج
موارد مهم در پیدا کردن کار در خارج
مدارک و شرایط مورد نیاز برای کار در خارج
اخذ ویزای کاری کشورها
راههای پیدا کردن کار در خارج
نکاتی برای یافتن شغل در کشورهای دیگر