پادکست مقاله پناهندگی اسپانیا

شرایط پناهندگی اسپانیا

Asylum in Spain

این مطلب صرفاً جهت آگاهی شما عزیزان از شرایط، قوانین و روش های مربوط به پناهندگی در کشور اسپانیا گردآوری و ارائه گردیده، لازم به ذکر است مجموعه آریاناپارس در این زمینه هیچگونه فعالیت و خدماتی ارائه نمی دهد.

اسپانیا با مساحتی بیش از ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر حدود ۵۰ میلیون نفر پنجمین کشور بزرگ قاره اروپا به شمار می آید، این کشور نوزدهمین اقتصاد بزرگ جهان محسوب می گردد و دارای سطح بالای استانداردهای زندگی و نرخ کم بیکاری بین شهروندان خود است.

در حال حاضر بیش از ۱۳ درصد از جمعیت این کشور را مهاجران تشکیل می دهند، اگرچه طی سال های اخیر اکثراً مقاصد دیگری نظیر انگلستان، آلمان، کانادا، استرالیا و … برای پناهجویان بیشتر مورد توجه بوده است، ولی با این وجود همچنان شاهد مهاجرت به اسپانیا از طریق پناهندگی هستیم. در سال گذشته بیش از ۵۰۰۰ درخواست پناهندگی به اداره مهاجرت این کشور ارائه شده است که بیشتر این افراد پناهجویانی از مراکش و کشورهای آفریقایی می باشند.

پناهجویان می توانند هنگام رسیدن به اسپانیا اعلام درخواست پناهندگی اسپانیا را به پلیس مرزی این کشور ارایه نمایند. قانون پناهندگی اسپانیا امکانی برای سفیران اسپانیایی در خارج از کشور فراهم کرده است که بتوانند درخواست پناهندگی متقاضیان را به دولت اسپانیا اعلام کنند. سفرای اسپانیا در سایر کشورها، نسبت به دریافت درخواست پناهندگی در اسپانیا و انعکاس به اداره مهاجرت اقدام می نمایند. وزارت کشور اسپانیا تنها مسئولیت رسیدگی به پناهندگی در اسپانیا را دارد، پرونده پناهجو در اسپانیا توسط وزارت کشور اسپانیا بر اساس کمیته بین المللی وزرا برای پناهندگی و پناه (CIAR) تعیین خواهد شد.

پناهندگی چیست؟

پناهجو یا متقاضی پناهندگی به فردی اطلاق می‌شود که در کشور خود بنا به دلایلی نظیر مشکلات سیاسی، مذهبی، اجتماعی، قومیتی، جنسی و … در خطر شکنجه یا مرگ قرار دارد و امکان ادامه زندگی در شرایط معمول را ندارد. از این رو طبق قانون کنوانسیون حقوق بشر ۱۹۵۱ و سایر قوانین پناهندگی مانند کنوانسیون حقوق بشر اروپا این افراد با ارائه درخواست پناهندگی به اداره مهاجرت کشور مورد نظر در صورت تائید امکان زندگی و بهره مندی از حقوق پناهندگی را خواهند داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با قوانین و شرایط پناهندگی لطفاً به وب سایت آریاناپارس مراجعه نمایید و مطلب پناهندگی را مطالعه نمایید.

روش های اخذ پناهندگی اسپانیا

اخذ پناهندگی اسپانیا معمولاً روش های گوناگونی دارد. دولت اسپانیا یک برنامه حمایتی برای افرادی که از طریق پناهندگی به اسپانیا مهاجرت نموده اند و درخواستشان در حال بررسی است در نظر گرفته که شامل نیازهای اساسی آنها مانند مسکن، غذا، مشاوره و خدمات درمانی است. تعداد زیادی از افراد که به علت بحران های اخیر در خاورمیانه و آفریقا از طریق پناهندگی به اسپانیا مهاجرت نموده اند تحت حمایت تکمیلی یا بشر دوستانه قرار گرفتند و پناهندگی کامل به آنها اعطاء نشد است.

معمولاً پس از بررسی مدارک و کیس پناهجویان جواب نهایی به این افراد ابلاغ خواهد شد که ۴ حالت برای این جواب وجود دارد:

  • اعطای پناهندگی اسپانیا
  • رد پناهندگی اسپانیا
  • اعطای حمایت تکمیلی یا فرعی، این نوع پناهندگی برای افرادی است که در صورت بازگشت به کشور خود در معرض خطراتی نظیر اعدام، شکنجه، آزار و اذیت و … قرار می گیرند، اما امکان اعطای پناهندگی طبق روال رسمی برای این افراد وجود ندارد.
  • حمایت ویژه برای مقاصد بشر دوستانه، این حمایت برای افرادی است که طبق روال عادی پناهندگی به آنها اعطا نمی گردد ولی بر اساس قوانین بشر دوستانه با درخواست پناهندگی این افراد موافقت می گردد. معمولاً این نوع حمایت از افراد آسیب پذیر مانند زنان باردار، افراد سالخورده یا کودکان زیر سن قانونی صورت می گیرد.

لازم به ذکر است مهاجرت از طریق پناهندگی امری خطرناک و غیرقابل پیش بینی به شمار می آید، از این رو مجموعه آریاناپارس هیچگونه فعالیت و خدماتی در ارتباط با مهاجرت از طریق پناهندگی ارائه نمی دهد.

معایب پناهندگی اسپانیا

یکی از بزرگترین مشکلات پناهجویان در اسپانیا رد درخواست متقاضیان پناهندگی از سوی دولت اسپانیا است. در حال حاضر از هر ۱۰ درخواست فقط با ۳ درخواست متقاضیان پناهندگی اسپانیا موافقت می گردد، در واقع ۷۰ درصد پناهجویان مجبور به ترک خاک اسپانیا می باشند.

بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ به علت شرایط مساعد اقتصادی، بسترهای مناسب مالی و موقعیت های شغلی فراوان اسپانیا یکی از کشورهای پیشرو جهت پذیرش مهاجران قانونی و غیر قانونی بود اما در اثر رکود سنگین اقتصادی در سال ۲۰۰۸ و فروپاشی بخش اصلی رونق اقتصادی این کشور یعنی ساخت و ساز و بخش های مهم دیگر موجب از دست رفتن هزاران موقعیت شغل شد که اکثر این مشاغل در اختیار مهاجران قانونی و غیر قانونی بود.

با از دست رفتن موقعیت های شغلی و عدم تمدید مجوز کار از سوی دولت اسپانیا اقامت در این کشور برای مهاجران بسیار دشوار و در بعضی از موارد غیر ممکن شد. با وجود بحران اقتصادی سال های اخیر برخورد مردم اسپانیا نیز با مهاجران نسبت به سال های قبل بسیار متفاوت و در بعضی از مواقع حتی خشن شده است. از این رو با توجه به شرایط فعلی بسیاری از پناهجویان کشورهای دیگر را برای مهاجرت در الویت قرار می دهند.

شرایط دریافت حقوق پناهندگی اسپانیا

کشور اسپانیا موظف است نسبت به فراهم نمودن کارت شناسایی، صدور مدارک سفر، مجوز کار، مجوز اقامت به صورت قانونی، بهره مندی از خدمات اجتماعی، بهره مندی از خدمات تحصیلی، بهره مندی از مراقبت های بهداشتی، دسترسی به برنامه های اجتماعی و بازگشت داوطلبانه، بهره مندی از حقوق انتقال و جابه جایی، و پیوستن مجدد به خانواده اقدام نماید.

این شرایط شامل حال افرادی می شود که پناهندگی اسپانیا را دریافت نموده باشند. از این رو این افراد ملزم به ارائه مدارک و دلایلی می باشند که اثبات کند در کشور خود بنا به دلایلی نظیر مشکلات اجتماعی، سیاسی، مذهبی، نژادی، عضویت در گروه های خاص و … در معرض خطر و تهدید قرار دارند.

همان طور که برخی از افراد می توانند از راه پناهندگی برای بهره مندی از شرایط عادی و رفاهی لازم برای زندگی استفاده کنند، برخی از افراد نیز امکان بهره مندی از این روش را نخواهند داشت که شامل موارد زیر می گردد:

  • متقاضیانی که تحت حمایت آژانس های سازمان ملل واقع شده اند و افرادی که عضو امور پناهندگان کمیساریای عالی سازمان ملل می باشند مستثنا می باشند.
  • متقاضیانی که از کشور محل اقامت خود حقوق و تعهدات خاصی دریافت می نمایند که از ملازم اتباع آن کشور می باشد.
  • افرادی که مرتکب جرم علیه صلح، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، جرائم سازمان یافته و … مخالف با قوانین اسپانیا می باشند.
  • افرادی که دست به اقداماتی مخالف اصول و قوانین سازمان ملل زده باشند و مرتکب جرم شده باشند.
  • افرادی که مبتنی بر دلایل موجه نظیر جرائم کیفری برای امنیت داخلی دولت اسپانیا تهدید جدی محسوب شوند.

با توجه به خطرات و شرایط نا مطلوب مهاجرت از طریق پناهندگی توصیه مشاورین آریاناپارس به متقاضیان مهاجرت به استرالیا جایگزین نمودن روش های قانونی و مطمئن با شرایط بسیار مطلوب نسبت به پناهندگی است که در ادامه با برخی از این روش ها آشنا خواهیم شد.

جایگزین نمودن روش های قانونی مهاجرت نسبت به پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی بدون شک بسیار خطرناک، هزینه بر و غیر قابل پیش بینی می باشد، در واقع بدترین انتخاب جهت مهاجرت پناهندگی است. قطعاً برای مهاجرت به اسپانیا و سایر کشورهای جهان روش های بسیار مطمئن تر و مناسب تری نسبت به پناهندگی وجود دارد. همواره افراد بسیاری از روش های کاملاً قانونی و مناسب نظیر، ویزای کار اسپانیا، تحصیل در اسپانیا و سرمایه گذاری در این کشور به اسپانیا مهاجرت می نمایند.

جدا از خطرات و مشکلات فراوان مهاجرت از طریق پناهندگی نکته قابل توجه این است که روشهای قانونی باعث می شود دید کشور مقصد به فرد کاملا مثبت باشد و فرد از امکانات و شرایط ایده آل کشور مقصد مانند اتباع آن کشور برخوردار باشد.

مهاجرت تحصیلی به اسپانیا

مهاجرت به اسپانیا از طریق تحصیل روش بسیار متداول و مطمئنی است. تحصیل در دانشگاه های کشور اسپانیا هزینه بسیار کمی دارد و حتی در برخی از دانشگاه های اسپانیا تحصیل کاملاً رایگان می باشد. از این رو دانشجویان فراوانی از سرتاسر جهان خواهان تحصیل در اسپانیا و استفاده از امکانات آموزشی این کشور با پرداخت هزینه اندک می باشند.

مهاجرت کاری به اسپانیا

مهاجرت از طریق کار یکی از پرطرفدارترین روش های مهاجرتی است. برای دریافت ویزای کار اسپانیا و مهاجرت به این کشور به جاب آفر (پیشنهاد کار) نیاز دارید.

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    دیدگاه ها

    ۴ پاسخ به “پناهندگی اسپانیا”

    1. كيانا گفت:

      سلام ممنونم از توضیحات خوبتون
      هزینه رشته های مدیریتی در کالج های اسپانیا برای مقطع ایسانس چقدره؟
      با سپاس

      • مشاور آریاناپارس گفت:

        سلام
        هزینه های تحصیل در رشته مدیریت در کالج های اسپانیا به طور متوسط سالی ۵ تا ۶ هزار یورو می باشد. شما می توانید برای اطلاع بیشتر به صفحه تحصیل در اسپانیا مراجعه فرمایید.

    2. عبداله گفت:

      باسپاس از اطلاع رسانی خوب شما.برای پذیرش در رشته کارشناسی یا کارشناسی ارشد تربیت بدنی چه دانشگاهی را معرفی میکنید باهزینه کمتر و رنکینگ بهتر.اسپانیا بهتره یا آلمان؟یاجای دیگر؟ متشکرم اگر پاسخ وراهنمایی بفرمایید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پناهندگی اسپانیا پناهندگی اسپانیا پناهندگی اسپانیا پناهندگی اسپانیا پناهندگی اسپانیا

    شبکه های اجتماعی

    arrow up