اتحادیه اروپا چه کشورهایی هستند؟

اتحادیه اروپا بک اتحادیه منسجم سیاسی و اقتصادی است که از ۲۸ کشور اروپایی تشکیل گردیده. پایه گذاری اتحادیه اروپا در سال ۱۹۵۷ با امضای توافق نامه رم بین ۶ کشور اروپایی بلژیک، فرانسه، ایتالیا، لوکزانبورگ، هلند و آلمان شکل گرفت که در ابتدا یک اتحادیه اقتصادی بود با گذشت زمان به تدریج کشورهای بیشتری عضویت این اتحادیه درآمدن و حوزه فعالیت ها و همکاری بین کشورهای اروپایی گسترش یافت.

دهه ۱۹۶۰ را می توان دوره رشد اقتصادی اروپا در نظر گرفت. در این زمان کشورهای اتحادیه اروپا بر آن شدند که هنگام تجارت با یکدیگر از پرداخت عوارض گمرکی دست بکشند. در تاریخ یک ژانویه ۱۹۷۳ کشورهای دانمارک، ایرلند و انگلستان به اتحادیه اروپا پیوستند و تعداد اعضای این اتحادیه به ۹ کشور افزایش یافت. در سال ۱۹۷۳ جنگ های کوتاه و وحشیانه اعراب و اسرائیل باعث ایجاد بحران انرژی و مشکلات اقتصادی در اروپا می شود. طی سال های ۱۹۷۴ و ۱۹۷۵ با سرنگونی رژیم پرتغال و درگذشت ژنرال فرانکو در اسپانیا آخرین حکومت های دیکتاتوری به پایان می رسد. از این رو سیاست منطقه ای اروپا شروع به انتقال مبالغ زیادی برای ایجاد شغل و زیر ساخت می کند.

پس از افزایش نفوذ پارلمان اروپا در امور اتحادیه اروپا، در سال ۱۹۷۹ همه شهروندان قادر بودند تمامی کاندیدهای خود را به صورت مستقیم انتخاب کنند. در دهه ۱۹۷۰ اتحادیه اروپا قوانینی برای محافظت از محیط زیست اتخاذ کرد و برای اولین بار مفهوم مبارزه با آلانیزه ها را مطرح نمود.

ماستریخت

در سال ۱۹۸۶ قانون واحد اروپایی به امضا رسید و این پیمان که پایه و اساس آن برنامه گسترده شش ساله با هدف از بین بردن مشکلات جریان آزاد تجارت در مرزهای اتحادیه اروپا ایجاد شد. در ۹ نوامبر ۱۹۸۹، دیوار برلین برداشته شد و برای اولین بار مرز بین آلمان شرقی و غربی باز شد، این دو کشور در سال ۱۹۹۰ باهم متحد شدند.

فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی و مرکزی باعث تبدیل اروپا به همسایه های نزدیکتری شد.در سال ۱۹۹۳، جهت تکمیل بازار اقتصادی چهار آزادی از جمله: جابجایی کالا، خدمات، مردم و پول اعمال شد. در سال ۱۹۹۳ توافق نامه ماستریخت چهارچوب فعلی اتحادیه اروپا را بنا نهاد و در سال ۱۹۹۹ اتحادیه اروپا واحد پول مشترکی به نام یورو معرفی نمود که امروزه یورو جایگزین پول ملی ۱۹ کشور اروپایی شده است.

در حال حاضر اتحادیه اروپا دارای سیستم یکپارچه و متمرکزی در زمینه های گوناگون نظیر بازارهای اقتصادی مشترک، سیاست های مشترک و امنیت می باشد. به واسطه سیاست های اجرایی از سوی اتحادیه اروپا شهروندان کشورهای عضو این اتحادیه بدون نیاز به ویزا قادر به تردد، کار، زندگی و تحصیل در تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهند بود.

با این وجود معاهده اتحادیه اروپا مخالفان و موافقان فراوانی دارد و بحث در مورد این موضوع بین اکثر شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت جدی وجود دارد که به عنوان نمونه می توان به رفراندوم انگلستان اشاره نمود که شهروندان این کشور با بیش از ۵۱ درصد آراء خواستار خروج انگلستان از اتحادیه اروپا می باشند.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

قوانین اتحادیه اروپا

وظیفه تصویب قوانین و مقررات برای ۵۱۸ میلیون شهروند در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا بر عهده پارلمان اتحادیه اروپا می باشد. نظارت بر بودجه مالی کشورهای عضو، تنظیم معاهده های اتحادیه اروپا، انجام مذاکرات تجاری اتحادیه اروپا و … از دیگر وظایف کمیسیون اتحادیه اروپا می باشد. به طور کلی قوانین اتحادیه اروپا توسط قوه مقننه کشورهای عضو صادر و هماهنگ می شود و کشورهای عضو ملزم به رعایت قوانین وضع شده می باشند.

اتحادیه اروپا شامل ۲۸ کشور اروپایی است بنابراین بخش بزرگی از قاره اروپا عضو این اتحادیه می باشند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارای دولت های مستقلی هستند اما به طور کلی متعهدند که از قوانین و مصوبات صادره اتحادیه پیروی کنند.

اصول و نحوه کار اتحادیه اروپا

دستورات و قوانین وضع شده توسط اتحادیه اروپا به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند: قوانین، رهنمودها، احکام و توصیه ها

احکامی که از جانب اتحادیه اروپا صادر می شود دارای اولویت بیشتری نسبت به قوانین صادره از جانب هر کشور عضو دارد بنابراین، این احکام و قوانین قدرت اجرایی بیشتری دارند و هر یک از اعضا موظفند تا از دستورات اتحادیه پیروی کنند.

قوانین:

قوانین بالاترین نوع دستور هستند. قوانینی که از جانب اتحادیه اروپا تصویب می شود می بایست به همان شکل در کشورهای عضو اجرا گردند.

رهنمود:

دستور العملی است که بر اساس آن هر کشوری که عضو این اتحادیه است می تواند برای خود قانون وضع کند. رهنمود در واقع راهنمایی برای به تحقق رساندن و وضع قوانین داخلی هر کشور عضو است. صدور و اجرای رهنمود برای کشورها باعث ایجاد همگونی و یکسانی در کیفیت خدمات و کالاهای تولیدی و میزان امنیت در این کشورها است.

حکم:

احکام عموماً به صورت مکمل هایی برای قوانین و رهنمودهای صادر شده است و معمولاً برای یک یا چند کشور عضو صادر می شود.

توصیه:

توصیه ها عموماً کم قدرت ترین و ضعیف ترین دستورات اتحادیه اروپاست. از این رو کشورها اجباری در جهت پیروی از توصیه ها ندارند. هدف از صدور این توصیه ها یکپارچگی در عملکرد و رویه کشورهای عضو است.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

تشکیلات و ارگان های اتحادیه اروپا

پارلمان اروپا مجلس نمایندگان مردم کشورهای عضو اتحادیه اروپا استهر کشور عضو دارای چندین نماینده در پارلمان اروپا می باشدتصمیمات مربوط به مبانی سیاست عمومی به عهده شورای عالی اروپا است که اتحادیه اروپا بر اسـاس سیاست تعین شده عمل می کندکمیسیون اروپا لایحه های قانونی را طرح کرده، و بودجه اتحادیه اروپا را تنظیم و پیشنهاد می دهددر پایان، اعضای پارلمان و شورای وزیران با مشارکت یکدیگر درباره این پیشنهادها تصمیمات لازم را اتخاذ می نمایند

در نهایت هدف تشکیلات و ارگان های مرتبط با اتحادیه اروپا وضع قوانینی مشترک، بهبود امور بازرگانی و اوضاع رفاهی مردم اروپاست.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا (EU) متشکل از ۲۷ کشور اروپایی است. این کشورها عبارتند از:

آلمان                            اسلواکی                              بلغارستان                                 سوئد

اسپانیا                          اسلوونی                              پرتغال                                      فرانسه

استونی                        اتریش                                   چک                                        فنلاند

ایتالیا                            انگلستان                              دانمارک                                    قبرس

ایرلند                            بلژیک                                   رومانی                                     لتونی

لوکزامبورگ                    لهستان                                 لیتوانی                                    مالتا

مجارستان                     هلند                                     یونان

عضویت کشورهای ترکیه، ایسلند و مونته نگرو در جریان مذاکره است. به تازگی کشورهای مقدونیه و صربستان نیز در جهت پیوستن به اتحادیه اروپا علاقه نشان داده اند. اتحادیه اروپا دارای پرچمی مخصوص به خود است. این پرچم از سال ۱۹۸۶ به صورت رسمی مورد استفاده قرار گرفت.

اتحادیه اروپا دارای پرچم مستقل است، این پرچم از سال ۱۹۸۶ میلادی به مورد استفاده قرار گرفت. زمینه این پرچم آبی رنگ می باشد و در وسط آن دایره ای از دوازده ستاره به رنگ طلائی نقش شـده است. عدد دوازده اشـاره به تکامل و وحدت است. در واقع، تعداد ستاره ها هیچ ارتباطی به تعداد کشورهای عضو اتحادیه اروپا ندارد؛ بلکه نشانه ایست از اتفاق و اتحاد بین آنها. علاوه بر پرچم اتحادیه اروپا، هر کشور عضو، از پرچم ملی خود نیز استفاده می کند.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

اهمیت و تأثیرات اتحادیه اروپا

تأسیس این اتحادیه باعث صلح، آرامش و ثبات در اروپا شده است. صلح و آرامش در قاره سبز به حدی است که در سال ۲۰۱۲ میلادی، جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا اهدا شد. همکاری های وسیع کشورهای عضو این اتحادیه باعث به وجود آمدن امکانات فراوانی می شوند.

اعضاء و شهروندان اتحادیه اروپا از چهار ویژگی مهم برخوردارند:

۱- ساکنین و شهروندان عضو اتحادیه می توانند آزادانه به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند و در آنجا اقامت گزینند. آنها در هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه مشغول به کار می شوند.

می توانند بدون بازرسی های مرزی به دیگر کشورهای عضو اتحادیه سفر کنند. این نواحی تردد آزاد در اروپا به نام شینگن نامگذاری شده است.

۲- شهروندان عضو اتحادیه در هر کشوری که سکونت دارند حق رأی انتخاب نماینده پارلمان اروپا را در همان کشور دارند. همچنین می توانند کاندید نمایندگی در پارلمان اروپا شده و نماینده کشورشان در پارلمان باشند. شهروندان می توانند در انتخابات محلی محل سکونت خود نیز شرکت کنند و یا کاندید شوند.

۳- چنانچه هر یک ار اتباع کشوری که عضو اتحادیه است به کشوری خارج از اتحادیه اروپا سفر کند و در آنجا نیاز به کمک داشته باشد سفارت آن کشور به آنها کمک خواهد کرد اما اگر کشور مورد نظر سفارتی در کشور مقصد که خارج از اتحادیه اروپاست نداشته باشد فرد می تواند به سفارت دیگر کشورهای اتحادیه اروپا مراجعه کرده و درخواست کمک نماید.

۴- اگر یکی از مسئولین اداری اتحادیه اروپا در انجام امور مربوطه به اتباع اتحادیه اروپا کوتاهی کند این شخص می تواند از پارلمان اروپا درخواست رسیدگی کند. مبادلات کالا به کالا در اتحادیه اروپا عوارض گمرکی ندارند. صادرات و واردات در این حوزه به راحتی صورت می گیرد.

نکات قابل توجه

معادلات تجاری در اروپا به سادگی صورت می پذیرد. نیروهای نظامی کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با یکدیگر همکاری دارند و در تعاملند بنابراین رسیدگی به جرائم بسیار آسانتر صورت می گیرد.

تمام ارگانهای دولتی و آموزشی با یکدیگر در ارتباط بوده و همکاری دارند. دانشجویان قادرند جهت ادامه تحصیل در هر یک از کشورهای دیگر اتحادیه اقدام نمایند.

مدارک تحصیلی و گواهینامه های هر یک از کشورها در بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز معتبر است. قوانین و مقررات یکپارچه و مشترک باعث ایجاد ثبات و امنیت بیشتری در اروپا شده و تلاش می شود.

برند آریاناپارس تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در ایران می باشد. ارائه صدها پرونده موفق به چندین سفارت کشورهای مختلف دنیا و ایجاد رابطه مبتنی بر رضایت قلبی و اطمینان خاطر موکلین عزیز همواره بزرگترین افتخار  آریاناپارس بوده و سرلوحه عملکرد آتی خود نیز خواهد بود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

arrow up