آشنایی با بریتانیا

بریتانیا شامل دو جزیره اصلی است که در سواحل شمال غربی اروپا قرار گرفته است. یکی از این جزایر شامل اسکاتلند، ولز و انگلیس است و دیگری در برگیرنده ایرلند شمالی است.

بریتانیا زیر مجموعه ای از پادشاهی متحد و پادشاهی متحد زیر مجموعه ای از مجمع الجزایر بریتانیاست: مجمع الجزایر بریتانیا مساحتی معادل ۱۵۹/۳۱۵ کیلومتر مربع را در بر گرفته و جمعیتی بیش از ۷۰ میلیون نفر دارد.

بریتانیا که در برگیرنده کشورهای انگلستان، ولز و اسکاتلند است بعد از پیوستن ایرلند به بریتانیا در سال ۱۸۰۱ نام آن به پادشاهی کبیر(united kindom) یا به اختصار uk تبدیل شد. پس از جنگ جهانی اول ایرلند جنوبی به نام جمهوری ایرلند استقلال یافت و هم اکنون ایرلند شمالی و جنوبی دو کشور جدا از یکدیگر هستند و ایرلند شمالی جزو مجمع الجزایر بریتانیا واقع شد.

این کشور از طریق کانال مانش از فرانسه که در قسمت غربی آن قرار گرفته جدا می شود. پایتخت آن لندن شهری مه آلود است. آب و هوای آن نسبتا سرد است. واحد پول این کشور پوند است و به پول واحد اتحادیه اروپا یعنی یورو نپیوسته است.

انگلیس کلکسیونی از فرهنگ های متفاوت است. در طی سال های اخیر مهاجرانی با ملیت های گوناگون به این کشور مهاجرت کرده اند. لندن بیش از هر شهر دیگری در انگلیس دارای شهروندانی چند ملیتی است. اما با این همه مهاجر هنوز بافت سنتی انگلیس در این کشور حفظ شده است. دین اصلی انگلیسی ها مسیحیت است. امید به زندگی در این کشور طبق آمارهای بدست آمده برای زنان در حدود ۸۱ سال و برای مردان ۷۶ سال تخمین زده شده است.

سیاست انگلستان

انگلستان دارای سیاستی پارلمانی است. البته با نگاهی کلی بریتانیا دارای پادشاهی است که ملکه جزو بالاترین مقام کشوری محسوب می شود. تصمیم گیرنده امور سیاسی کشور و رئیس دولت، نخست وزیر است.

در حال حاضر ملکه و بالاترین مقام بریتانیا، الیزابت دوم است. در طی سالیان متمادی بریتانیا همواره بزرگترین و بیشترین مستعمره ها را داشته است. نخست وزیر که با تائید ملکه انتخاب می شود و هم اکنون رئیس دولت نیز هست از میان حزب حاکم انتخاب می شود.

سن قانونی تعیین شده در بریتانیا ۱۸ سال است و از این سن افراد حق رأی دارند و می توانند مسئولیت های قانونی را بر عهده بگیرند. طبق نظر و ضرب المثل رایج انگلیسی، آنها معتقدند « خورشید هیچ گاه در سرزمین بریتانیا غروب نمی کند» به این ضرب المثل کنایه از مستعمره های فراوان این کشور است.

انگلستان,سایر کشور ها,ولز

اقتصاد بریتانیا

از مهم ترین منابع موجود در این سرزمین می توان به نفت، گاز، منیزیم، فسفات، مس و آنتیموان اشاره داشت. از مهم ترین ماده معدنی این کشور می توان از زغال سنگ نام برد.

در بخش صادرات این کشور شرکای اقتصادی و تجاری از جمله آمریکا، آلمان، فرانسه، ایرلند، هلند، بلژیک و اسپانیا دارد و در بخش واردات با کشورهایی همچون آلمان، آمریکا، فرانسه، هلند، چین، نروژ و بلژیک همکاری دارد.

صادرات این سرزمین شامل کالاهای تولیدی، سوخت، مواد شیمیایی و داروئی، غذا، نوشیدنی و تنباکو می باشد.
بریتانیا از لحاظ صنعتی کشوری کاملا پیشرفته بوده به صورتیکه یکی از پیشگامان صنعت محسوب می شود.

بریتانیا در صنایع مانند خودروسازی، هواپیما سازی، لوکوموتیو سازی و در زمینه منسوجات و محصولات شیمیایی از قطب های بسیار قدرتمند به شمار می رود. کشور انگلستان طبق آمار سال ۲۰۱۵ رتبه پنجم اقتصاد دنیا را در تولید ناخالص کسب کرد و به صورت سه سال پیاپی مقام پر سرعت ترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص داد.

تورم در بریتانیا

بریتانیا در سال های ۲۰۰۸ – ۲۰۰۹ گرفتار رکورد اقتصادی شدیدی بود و این رکود تا سال ۲۰۱۱ به دلیل کاهش ارزش پوند بریتانیا ادامه یافت. اما میزان تورم در این کشور همواره نرخ ثابتی بوده و نوسانات کمتری را داشته است. این میزان در حدود ۲٫۶ درصد بوده است. همچنین میزان بیکاری در این کشور در سال ۲۰۱۳ در حدود ۷٫۵ درصد تخمین زده شده است.

به طور کلی اگر بخواهیم اقتصاد بریتانیا را دسته بندی کنیم می توان آنرا به ۴ شاخه اصلی تقسیم بندی کرد.

۱. کشاورزی و ماهیگیری

کشاورزی در این کشور بسیار پر سرعت و مکانیزه رو به پیشرفت است. کشاورزی حدود ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی بریتانیا را تشکیل می دهد. همچنین در بریتانیا به دلیل وجود انواع ماهی های متفاوت در دریاهای اطراف آن ماهیگیری بسیار پر رونق است.

۲. سرمایه گذاری

لندن به عنوان پایتخت انگلستان، بزرگترین منطقه اقتصادی این کشور و همچنین بزرگترین مرکز مالی در جهان به شمار می رود. صنایع خدماتی مالی همانند بانک بیمه و خدمات تجاری در شهرهای این کشور همانند شهر لیدز دارای سهم و نقش بسیار بالایی هستند. همچنین شهرهایی همانند منچستر دارای بالاترین میزان سهام های خصوصی است.

۳. تولید

با اینکه در دهه های ۶۰ – ۷۰ مهمترین بخش صادرات انگلستان تولیدات صنعتی بود اما در حال حاضر این بخش کم اهمییت شده و بسیاری از کارخانجات توانایی رقابت در بازار جهانی را ندارند. با این وجود بریتانیا در صنایع هوا و فضا، اسلحه سازی، دارویی و شیمیایی نقش بسیار مهمی دارند و همچنان قدرت خود را حفظ کرده اند. این صنایع حتی دارای مشتریانی از سراسر جهان هستند.

۴. گردشگری

در سال ۲۰۰۹ صنعت گردشگری میانگینی در حدود ۹۶ میلیارد پوند را به خود اختصاص داد. بزرگترین شهر گردشگری که هرساله میلیون ها نفر را از سراسر جهان به خود جذب می کند لندن است که بسیار مورد توجه و تاثیر گذار در این صنعت محسوب می شود.

انگلستان,سایر کشور ها,ولز

پرچم بریتانیا

پرچم بریتانیا ترکیبی از پرچم های کشورهای عضو است. پادشاهی بریتانیا از کشورهای ولز در جنوب، اسکاتلند در شمال، ایرلند شمالی و انگلیس تشکیل شده است. هریک از این ۴ کشور فرهنگ، زبان و پرچم مختص خود را دارند و برای اداره امور داخلی خود نیز استقلال سیاسی منحصر به فرد خود را استفاده می کنند.

پرچم بریتانیا متشکل از ۳ صلیب است. صلیب سنت جورج به عنوان نماد حافظ انگلستان، صلیب سنت اندرو، صلیب سنت حافظ اسکاتلند و صلیب سنت پاتریک به عنوان حافظ ایرلند است. پرچم بریتانیا در سال ۱۶۰۶ از ادغام پرچم انگلیس(صلیب قرمز سنت جورج) با پرچم اسکاتلند( صلیب سفید رنگ مورب سنت آندرود که در یک زمینه ی آبی قرار گرفته است) تشکیل شد.

بعد از آنکه در سال ۱۸۰۱ ایرلند شمالی به بریتانیا پیوست پرچم ایرلند با صلیب قرمز سنت پاتریک است با زمینه ای سفید و صلیبی قرمز داخل آن می باشد. سنت پاتریک شخصی است که باعث مسیحی شدن ایرلند شد. به همین دلیل روز ۱۷ مارس به عنوان یاد بود او یکی از اعیاد ایرلندی هاست.

پرچم اسکاتلند دارای صلیب سنت اندریاس با زمینه ای آبی است. این صلیب یاد بودی از سنت اندریاس است که از حواریون عیسی مسیح بود. روز ۳۰ نوامبر نیز سالروز جشن برای سنت آندریاس می باشد. پرچم بریتانیا به نام یونیون جک نیز معروف است. طبق روایات مختلف دلایل گوناگونی برای این موضوع موجود است.

طبق روایت انگلیسی ها در کشتی های انگلیس جنگی پرچم کوچکی از دکل کشتی ها و قایق ها آویزان می شد که به آنها جک می گفتد و این عنوان از آنجا اقتباس شده است.

انگلستان,سایر کشور ها,ولز

کاهش تعداد گردشگران به بریتانیا

طبق آمار بدست آمده تعداد گردشگرانی که تمایل به ورود به این منطقه را داشته اند نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰ میلیون نفر که معادل ۷/۷ درصد کاهش داشته است. بر اساس آمار تعیین شده سود حاصل از گردشگری در این کشور حدود هشت درصد کاهش بهمراه داشته است.

براساس آخرین ارقام اینگونه مشخص است که بریتانیا قادر به حفظ گردشگران خود نبوده و توریست ها که اغلب قیمت را در اولویت کار خود قرار می دهند این کشور را گزینه مناسبی در نظر نمی گیرند.

  • جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون بریتانیا آداب، فرهنگ و چگونگی سفر به این سرزمین با مشاورین موسسه آریاناپارس در ارتباط باشید.

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شبکه های اجتماعی

    arrow up