سرمایه گذاری در ترکیه


شرایط سرمایه گذاری در ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه از جمله روش های مهاجرت به این کشور می باشد که از مزایای قابل توجهی نیز برخوردار است. کشور اوراسیایی ترکیه بنا به دلایلی نظیر سهولت در تردد، شباهت فرهنگی و اجتماعی، شرایط اقتصادی مناسب و محیطی ایده ال برای راه اندازی بیزینس و کسب و کار امروزه به یکی از بهترین گزینه های اتباع ایرانی برای مهاجرت به ترکیه بدل گردیده است.

شرایط سرمایه گذاری در ترکیه بسته به روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، از این رو افراد با توجه به سرمایه و شرایط فردی خود می توانند بهترین روش برای سرمایه گذاری را انتخاب نمایند. طبق قوانین مهاجرتی ترکیه کلیه افراد بالای ۱۸ سال که از تمکن مالی مورد نیاز و صلاحیت تجاری لازم برخوردار باشند می توانند برای سرمایه گذاری در ترکیه اقدام نمایند. در ادامه این مطلب با شرایط و قوانین انواع روش های سرمایه گذاری در ترکیه بیشتر آشنا خواهیم شد.

روش های سرمایه گذاری در ترکیه

روش های سرمایه گذاری در ترکیه

برای سرمایه گذاری در ترکیه روش های بسیار متنوعی وجود دارد، که هریک از این روش ها شرایط خاص خود را در پی خواهد داشت، با توجه به افزایش قیمت ملک و فضای مناسب کسب و کار در ترکیه طی سالهای اخیر در بین کلیه روش های سرمایه گذاری ترکیه ۲ روش خرید ملک و ثبت شرکت در این کشور نسبت به سایر روش های سرمایه گذاری در ترکیه متقاضیان بیشتری را به خود جذب نموده اند. به طور کلی انواع روش های رایج سرمایه گذاری در ترکیه و سرمایه مورد نیاز برای اقدام به شرح ذیل می باشد.

نوع روش سرمایه گذاریحداقل سرمایه مورد نیاز
خرید ملک۲۵۰۰۰۰ دلار
ثبت شرکت یا کارآفرینی (Job Creation)۳۰۰۰ دلار
سپرده گذاری بانکی۲۵۰۰۰۰ دلار
خرید ارواق قرضه و سهام۵۰۰۰۰۰ دلار

لازم به ذکر است برای خرید ملک در ترکیه افراد می توانند با مبالغ بسیار کمتر از ۲۵۰ هزار دلار اقدام نمایند ولی اگر ملک خریداری شده در ترکیه کمتر از ۲۵۰ هزار دلار باشد، امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت از این طریق وجود نخواهد داشت.

خرید ملک در ترکیه

خرید ملک در ترکیه

خرید ملک در ترکیه امروزه به عنوان یک روش سرمایه گذاری مطمئن و سودآور محسوب می شود. از سوی دیگر امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه نیز از مزایای قابل توجه خرید ملک در ترکیه می باشد.

لازم به ذکر است قبل از سال ۲۰۱۸ حداقل سرمایه لازم برای خرید ملک در ترکیه که منجر به دریافت اقامت دائم و پاسپورت این کشور ۱ میلیون دلار بود، ولی از دسامبر ۲۰۱۸ به بعد برای اتباع ایرانی این مبلغ به ۲۵۰ هزار دلار کاهش یافت.

با توجه به کاهش میزان سرمایه لازم جهت خرید ملک در ترکیه و مزایای قابل توجه این روش سرمایه گذاری نظیر اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه، افزایش سالیانه ارزش ملک و… در حال حاضر رکورد خرید ملک توسط اتباع خارجی در ترکیه به اتباع ایرانی تعلق دارد.

ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه

ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه

ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه از دیگر روش های سرمایه گذاری بسیار پرطرفدار و محبوب در این کشور می باشد، موقعیت خاص و استراتژیک ترکیه به عنوان کشوری اورآسیایی امکان تجارت در سطح بین المللی را برای تولید کنندگان، تجار و صاحبان مشاغل مختلف فراهم نموده است.

از سوی دیگر اجرای سیاست های مالی دقیق و کاربردی توسط دولت ترکیه باعث به وجود آمدن بسترهای مناسبی جهت انجام فعالیت های تجاری، تولیدی و اقتصادی شده است. از سوی دیگر مالکیت ۱۰۰ درصد شرکت ثبت شده در ترکیه (بدون نیاز به شریک ترک) و عدم نیاز به استخدام نیروی ترک و پرداخت مالیات در سال اول فعالیت بیزینس مورد نظر، روند کارآفرینی و ثبت شرکت در ترکیه توسط اتباع خارجی را با افزایش چشمگیری رو به رو کرده است.

البته باید توجه داشته باشید که برای تمدید مجوز اقامت و نهایتاً اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه پس از گذشت یکسال کارفرما باید برای استخدام نیروی کار ترک اقدام نماید، طبق قوانین مهاجرتی ترکیه افرادی که برای کارآفرینی در این کشور اقدام می نمایند می بایست حداقل ۵۰ موقعیت شغلی فراهم نمایند. لازم به ذکر است برای دریافت مجوز کار در ترکیه برای راه اندازی هر نوع بیزینسی نظیر رستوران، فروشگاه و … ابتدا باید مراحل ثبت شرکت در این کشور را طی نمود.

سپرده گذاری بانکی

سپرده گذاری بانکی

سپرده گذاری بانکی در بانک ها معتبر ترکیه یکی دیگر از انواع روش های سرمایه گذاری در این کشور می باشد، که در حال حاضر افراد بسیاری برای دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه از این طریق اقدام می نمایند. برای دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه از طریق سپرده گذاری بانکی، فرد متقاضی می بایست حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار دلار را در یکی از بانک های کشور ترکیه سپرده گذاری کند، اگر این مبلغ به مدت حداقل ۳ سال به صورت سپرده نزد بانک مورد نظر بماند فرد می تواند اقامت دائم یا تابعیت کشور ترکیه را دریافت نماید.

خرید اوراق قرضه و سهام

خرید اوراق قرضه و سهام نیز از دیگر روش های سرمایه گذاری در ترکیه می باشد که نسبت به اغلب روش های سرمایه گذاری در این کشور متقاضیان کمتری دارد، در این روش سرمایه گذاری فرد می بایست حداقل ۵۰۰ هزار دلار سپرده بانکی داشته باشد و برای خرید اوراق دولتی و سهام اقدام نماید.

پس از خرید اوراق یا سهام مورد نظر فرد متقاضی می بایست حداقل ۳ سال اوراق یا سهام خریداری شده را حفظ نماید، اگر زودتر از ۳ سال سهام خریداری شده واگذار شود، امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است نظارت بر خرید اوراق یا سهام و واگذاری آن به عهده وزارت صنایع و فناوری ترکیه خواهد بود.

 مراحل دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه

مراحل دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه

برای دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه مراحل مشخصی وجود دارد، در ابتدا فرد متقاضی می بایست با توجه به بودجه و هدف خود یکی از روش های سرمایه گذاری در ترکیه را انتخاب نماید، سپس با جمع آوری مدارک مورد نیاز برای اخذ وقت سفارت ترکیه باید اقدام نمود و در مرحله نهایی فرد به همراه مدارک مورد نیاز در زمان تعیین شده از سوی سفارت برای انجام مصاحبه و ارائه مدارک تکمیلی به صورت حضوری به سفارت مراجعه خواهد کرد.

سرمایه و مدارک مورد نیاز با توجه به روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، ولی به طور کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه به شرح ذیل می باشد.

  • اثبات توانایی مالی برای سرمایه گذاری
  • حداقل ۱۸ سال سن
  • ۴ قطعه عکس
  • پاسپورت
  • ارائه گواهی عدم سو پیشینه
  • اثبات توانایی پرداخت هزینه های زندگی فرد متقاضی و خانواده وی در ترکیه
  • بیمه درمانی
اقامت دائم ترکیه از طریق سرمایه گذاری

نحوه دریافت اقامت دائم ترکیه از طریق سرمایه گذاری

نحوه دریافت اقامت دائم ترکیه بسته به نوع روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، به طور کلی برای متقاضیان سرمایه گذاری در ترکیه در ابتدا یک مجوز اقامت موقت صادر می گردد و پس از انجام تعهدات مالی مورد نظر توسط سرمایه گذاران امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه وجود خواهد داشت.

به عنوان مثال افراد می توانند با خرید ملک در ترکیه بدون نیاز به حضور در این کشور در عرض ۶ ماه تابعیت و پاسپورت ترکیه را دریافت نمایند، در صورتی که در روش سرمایه گذاری از طریق سپرده گذاری بانکی اقامت دائم و تابعیت ترکیه پس از ۳ سال به فرد اعطا می شود. مدت زمان مورد نیاز جهت اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه از طریق انواع روش های سرمایه گذاری رایج در این کشور به شرح ذیل می باشد.

روش سرمایه گذاریحداقل زمان لازم برای دریات اقامت دائم ترکیه
خرید ملک۶ ماه
سپرده گذاری بانکی۳ سال
کارآفرینی و ثبت شرکت۳ سال
خرید اوراق غرضه و سهام۳ سال
 مزایای و معایب سرمایه گذاری در ترکیه

مزایای و معایب سرمایه گذاری در ترکیه

بدون تردید هر یک از روش های مهاجرتی مزایا و معایب مختص به خود را در پی خواهند داشت، سرمایه گذاری در ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. البته مزایای سرمایه گذاری در ترکیه به مراتب بیشتر از معایب آن خواهد بود. به طور کلی مزایا و معایب سرمایه گذاری در ترکیه به شرح ذیل می باشد.

مزایای سرمایه گذاری در ترکیه

  • دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه در زمان کوتاه
  • دریافت خدمات درمانی و تحصیلی رایگان برای خانواده فرد متقاضی
  • برخوردار از حقوق شهروندی
  • دریافت پاسپورت معتبر ترکیه و امکان سفر به بیش از ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا
  • تشابه فراوانی فرهنگی و اخلاقی اتباع ایرانی و با شهروندان ترکیه
  • بازار کار مناسب و کسب سود قابل توجه

معایب سرمایه گذاری در ترکیه

  • یادگیری زبان ترکی برای برقراری ارتباط با افراد جامعه
  • فساد مالی در سیستم اقتصادی ترکیه
  • هزینه های بالایی امور اجرایی

نتیجه گیری

با توجه به نزدیکی ترکیه به ایران و از سوی دیگر شباهت فرهنگی و اجتماعی مردم این ۲ کشور و همچنین بازار کار مناسب ترکیه، این کشور را به یکی از مقاصد محبوب برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل نموده است، امروزه بیشترین تعداد سرمایه گذاری در ترکیه توسط اتباع ایرانی صورت می پذیرد.

بدون شک مزایایی نظیر امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه از طریق سرمایه گذاری، کسب سود قابل توجه در راستای سرمایه گذاری، فضای اجتماعی مناسب برای خانواده، امکانات آموزشی و رفاهی ایده ال در حال حاضر ترکیه را به عنوان یکی از محبوب ترین مقاصد سرمایه گذاری در منطقه تبدیل نموده است.

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    به این مطلب امتیاز دهید!
    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در ترکیه

    شبکه های اجتماعی

    arrow up