مهاجرت تحصیلی به فرانسه – مهاجرت تحصیلی به فرانسه یکی از گزینه هایی است که هر ساله تعداد زیادی از افراد از کشورهای مختلف جهان آن را انتخاب می کنند و به این کشور مهاجرت می کنند.
هر ساله افراد زیادی از سراسر جهان با هدف های متفاوتی مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت سرمایه گذاری، مهاجرت پزشکان و….به کشور فرانسه مهاجرت می کنند.
کشور فرانسه هر ساله بیشتر از ۲۳٪ از بودجه ملی را به آموزش و تحصیل اختصاص می دهد و به کیفیت آموزشهای ارائه شده و مدارک اعطا شده توجه زیادی دارد.
تحصیل در کشور فرانسه موجب به دست آوردن امتیازهایی برای فرد می شود از جمله : عالی بودن مدارک فرانسه ای، تحصیل با هزینه کم در دانشگاههای فرانسه و گستردگی بورسیههای تحصیلی، علت های اصلی مهاجرت تحصیلی داشنجویان از سراسر جهان به این کشور است. تحصیل در کشور فرانسه به دو زبان انگلیسی و فرانسوی ممکن است.
کشور فرانسه، کشوری است که تحصیل در آن اقتصادی است و از طرف دیگر نزدیک به ۲۰۰ میلیون نفر در جهان به زبان فرانسه صحبت می کنند.
شرایط اقامت در فرانسه بدین صورت است که شخص اگر ۷ سال به طور مستمر برای تحصیل یا کار در کشور اقامت داشته باشد می تواند اقامت دائم کشور فرانسه را اخذ نماید. شخص در زمان تحصیل در مقاطع گوناگون تحصیلی می توانند ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. اگر در این زمان کارفرما شخص را بیمه کند او می تواند اقامت دائم خود را در کشور فرانسه بگیرد.
کشور فرانسه در نیمکره شمالی و در غرب قاره اروپا قرار دارد. نقشه کشور فرانسه شبیه به یک شش ضلعی است. کشور فرانسه با شش کشور اروپایی مرز زمینی دارد.
کشور فرانسه به عنوان کشور فرهنگ و هنر شناخته می شود و چهارمین قدرت صنعتی جهان است. تحصیلات عالی در کشور فرانسه یکی از متنوع ترین نظام های آموزشی است. در کشور فرانسه دانشگاه های ممتاز و دولتی عالی مانند دانشگاه های سوربن، پیر و ماری کوری پاریس و بسیاری دیگر با رتبه های بالای جهانی بر اساس آخرین رتبه بندی QS وجود دارند.

تحصیلات دانشگاهی در کشور فرانسه
فارغالتحصیلان دانشگاه های ایران میتوانند بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در رشته های متنوع در ایران، همان رشته را در کشور فرانسه در مقاطع بالاتر ادامه بدهند. دانشجویانی که میخواهند برای مقطع دکتری در کشور فرانسه ادامه تحصیل دهند، تحصیل در سال اول یا دوم دوره کارشناسی ارشد پیشنهاد میشود که این کار باعث میشود دانشجو وارد سیستم آموزشی شود و بعد از گذراندن این دوره اقدام به دریافت پذیرش دکتری نماید. نکته قابل ذکر این است که دروسی که دانشجو در ایران در دوران کارشناسی ارشد گذرانده مشابه دروسی که در کشور فرانسه می گذراند نیست.
هزینه تحصیل در کشور فرانسه
هزینه تحصیل در دانشگاه های فرانسه مقرون به صرفه است ولی هزینه های زندگی در پاریس ماهانه به ۹۰۰ یورو و در شهرستانهای پاریس ماهانه به ۷۰۰ یورو میرسد. به صورت کلی۷۰٪ هزینه های گفته شده مربوط به مسکن است.
دولت فرانسه برای رفع مشکل هزینه زندگی تصمیمی اتخاذ کرده که در کشور فرانسه سازمانی با عنوان CAF وجود دارد که بعد از اقامت کردن دانشجو در کشور فرانسه، این سازمان تقریبا ۴۰٪ کمک هزینه مسکن را متقبل میشود.
دانشجویان خارج از کشور باید شهریههایی زیادتری نسبت به دانشجویانی بومی فرانسه بپردازند. تنها در مقطع دکتری، این شهریهها برای دانشجویان خارجی و بومی یکسان است.
بورسیه تحصیلی فرانسه
به تازگی تعداد بورسیه های تحصیلی در کشور فرانسه به خاطر افزایش یافتن شهریه برای دانشجویان خارجی، سه برابر شده است. تامین هزینهها برای ثبت نام در دوران دکتری بسیار ضروری است. اگر دانشجویی کشور فرانسه را برای تحصیل در مقطع دکتری انتخاب کند راه های بسیاری برای تامین مالی وجود دارد.
موسساتی هستند که تامین مالی دانشجویان را تقبل می کنند. این موسسات عبارتند از:
کنوانسیون صنعتی آموزش های تحقیقاتی (CIFRE) که میان شرکت های تحقیقاتی با گروه های تحقیقاتی خارج از شرکت همکاری مشترک دارند.
ضامن های بین المللی که میان موسسه آموزش عالی در فرانسه و در خارج از کشور همکاری های مشترکی دارند.
شرایط تحصیل در فرانسه
ادامه تحصیل در فرانسه به زبان فرانسوی یا به زبان انگلیسی امکان پذیر است. دانشجویان، قبل از درخواست ویزای تحصیلی در کشور فرانسه، ابتدا نیازمند گذراندن دوره زبان فرانسوی و اخذ نمره قبولی در آزمون TEF یا TCF که به وسیله سفارت فرانسه و دانشگاه تهران برگزار میشود هستند.
این امتحانات هر ماه برگزار شود و دانشجو حداقل نمره B1 را بتواند اخذ کند میتواند برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام نماید. داشتن این مدرک فقط برای اخذ ویزا است و برای ورود به دانشگاه بایستی مدارک مورد نیاز هر دانشگاه را فراهم نماید.
دانشجویان ایرانی برای تحصیل در موسسات آموزش عالی کشور فرانسه بایستی از طریق پورتال آژانس ملی گسترش تحصیل در فرانسه یا همان کامپوس فرانس و پلتفرم اقدام کنند و مدارک خود را بارگذاری کنند. در برخی مواقع دانشجویان میتوان مستقیما از طریق وبسایت دانشگاه اقدام به بارگذاری مدارک کنند.
دیدگاهتان را بنویسید