چه نوع ویزایی برای ورود به آلمان مناسب می باشد؟ آیا می توان در سریع ترین زمان ممکن وارد کشور آلمان شد؟ مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزاهای مختلف آلمان کدامند؟ و سوال های مشابه از عمده سوالات مهم افراد جهت اقدام برای ویزای کشور آلمان می باشد.
اقتصاد برتر، رفاه اجتماعی، دست یابی به امکانات ایده آل و خدمات درمانی مناسب کشور آلمان سبب گشته است تا سالیانه تعداد زیادی از افراد از روش های مختلف برای ورود به آلمان اقدام نمایند. گروه تحریریه آریاناپارس با ارائه این مقاله قصد دارد تا با آشنایی بیشتر با انواع ویزا، هر زمانی که قصد سفر و یا مهاجرت به آلمان را داشتید برای نوع درستی از ویزا اقدام نمایید.
شرایط ویزای آلمان
ویزای آلمان اجازه نامه ای است که مسوولین این کشور برای ورود اتباع خارجی به کشورشان صادر می نمایند و در صورت نداشتن آن، افراد اجازه ورود به کشور آلمان را نخواهند داشت.
با توجه به توافق نامه شینگن که در سال ۱۹۸۵ تنظیم گشته است، شهروندان کشورهای عضو شینگن قادر خواهند بود بدون ویزا در کل قلمرو سفر کنند. هدف اصلی شینگن لغو کنترل مرز بین کشورهای عضو است که امکان دسترسی آزاد و مساوی را برای شهروندان هر یک از کشورهای یاد شده از جمله آلمان فراهم می کند.
از طرف دیگر، اتباع کشورهای غیر شینگن مجاز به ورود به کل منطقه با یک سند واحد به نام ویزا شینگن هستند. بنابر روابط سیاسی که بین دو کشور ایران و آلمان وجود دارد، ایرانیانی که قصد ورود به کشور آلمان را دارند باید ویزا تهیه کنند. با توجه به اهداف مختلف ورود به کشور آلمان، ویزاهای صادر شده نیز متفاوت خواهد بود.
انواع ویزای آلمان
با توجه به قصد سفر شما به کشور آلمان ویزاها به انواع تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، توریستی و … تقسیم بندی می شوند. تقسیم بندی ویزاها بر اساس مدت زمانی که فرد در آلمان اقامت دارد نیز به سه دسته کوتاه مدت، بلند مدت و ترانزیتی قسمت می گردد. نوع دیگری از تقسیم بندی انواع ویزای آلمان وجود دارد که بر اساس دفعات ورود و خروج فرد به سه نوع یک بار ورود، دو بار ورود و چند بار ورود منشعب می گردند. در ادامه درباره جزئیات بیشتری از ویزاها صحبت خواهیم کرد.
ویزای مهاجرتی آلمان
اقامت دائم و مهاجرت به کشور آلمان قطعا با ویزاهای کوتاه مدت فرق دارد و دو پروسه جداگانه می باشند. افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، با اینکه ویزای آلمان را دریافت می کنند ولی باید روند دیگری را پیش ببرند، بنابراین ویزای آلمان را می توان به دو دسته کلی زیر تقسیم نمود.
- ویزای اقامت موقت آلمان
- ویزای اقامت دائم آلمان
هر دو نوع از این ویزاها شامل زیرگروه هایی می گردند که به اختصار هر کدام را توضیح خواهیم داد. با توجه به وجود سفارت آلمان در ایران، متقاضیان احتیاجی به سفر به کشورهای اطراف برای دریافت ویزا ندارند.
ویزای اقامت موقت آلمان
این نوع از ویزا به معنای اجازه ورود شخص به کشور آلمان و اقامت او برای مدت زمان مشخصی به صورت محدود می باشد که البته قابل تمدید است. افراد با داشتن این نوع از ویزا باید پس از اتمام زمان مورد نظر به کشور خود بازگردند مگر اینکه با شرایطی آن را تمدید کنند. این ویزاها به ۳ دسته تقسیم می شوند.
- ویزای تحصیلی آلمان
- ویزای توریستی آلمان
- ویزای کاری آلمان
ویزای تحصیلی آلمان
سالانه دانشجویان زیادی برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان اقدام می کنند چرا که بسیاری از دانشگاه های این کشور رایگان می باشند که همین امر، آلمان را به یکی از پر طرفدارترین کشورهای اروپائی برای تحصیل تبدیل کرده است. اخذ ویزای تحصیل در آلمان با در دست داشتن پذیرش دانشگاهی، نمره زبان آلمانی و یا انگلیسی، نامه تمکن مالی و چندی از مدارک دیگر امکان پذیر می باشد.
اخیرا درخواست وقت سفارت آلمان از ایران بین ۱۰ الی ۱۵ ماه به طول می انجامد که می تواند بازه زمانی مناسبی برای یادگیری زبان آلمانی یا انگلیسی باشد. در نظر داشته باشید که تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان در ۸۰ درصد رشته ها به زبان آلمانی می باشد.
سفارت آلمان به افرادی که در مقطع فوق لیسانس و دکترا، مدرک زبان مورد نیاز برای ورود به دانشگاه را داشته باشند، این امکان را میدهد که بعد از گرفتن پذیرش، وقت سفارت خود را در بازه زمانی کوتاهتر ( کمتر از یک ماه) بگیرند، لذا برای افرادی که به زبان انگلیسی قصد تحصیل در آلمان را دارند، فرصت مناسبی خواهد بود تا با مراجعه به وب سایت موسسه زبان آریاناپارس خود را برای دریافت نمره آیلتس در ۵ ماه آماده نمایند.
پس از اخذ ویزا
پس از دریافت ویزای تحصیلی از سفارت آلمان در ایران، اجازه ورود به آلمان با اقامت کوتاه مدت ۳ ماهه خواهید داشت که پس از ورود به این کشور قادر خواهید بود آن را به ویزای بلند مدت ۱ ساله تبدیل کنید. این نکته را نیز باید بدانید که بسیاری از ایالت های آلمان برای تبدیل ویزای کوتاه مدت ۳ ماهه به ویزای بلند مدت ۱ ساله از شما تقاضای بلوکه کردن ۱۱ هزار یورو را به مدت ۱ سال خواهند نمود و در صورت انجام این کار، ویزای شما به ۱ سال افزایش خواهد یافت.
پس از اتمام دوره تحصیل به مدت ۱ سال و نیم فرصت برای تمدید خواهد داشت و چنانچه در این بازه زمانی کار مناسبی بیابید، قادر خواهید بود اقامت خود را در آلمان تمدید نمایید. پس از ۳ سال کار کردن در آلمان و پرداخت مالیات سالانه، ویزای شما به اقامت دائم تبدیل خواهد شد.
ویزای توریستی آلمان
ویزای توریستی آلمان با اهداف مختلفی مثل دیدار از بستگان، دیدار از نمایشگاه، انجام کارهای تحقیقاتی، ماموریت های کاری، شرکت در سمینارها و … صادر می گردد. مدت زمان صدور این نوع از ویزاهای کوتاه مدت ۹ ماهه می باشد و به اقامت دائم تبدیل نخواهد شد. شرایط دریافت ویزای توریستی آلمان را مطالعه فرمایید.
ویزای کاری آلمان
در این نوع از ویزاها در صورتی که با کارفرمایی قرارداد کاری داشته باشید می توانید ویزای کار در آلمان دریافت نمایید و در صورت تمدید قرارداد مدت زمان اقامت آلمان شما نیز قابل تمدید می باشد. این نوع از ویزا در دسته اقامت موقت قرار دارد ولی پس از چند سال کار کردن به اقامت دائم منجر خواهد شد.
جاب سیکر
ویزای جستجوی کار آلمان نوعی از ویزا می باشد که برای جستجوی کار در آلمان به مدت ۶ ماه صادر می گردد. این ویزا با توجه به شرایط سنی، شغلی، دانش زبان و مشاغل مورد نیاز آلمان صادر می گردد که در صورت یافتن شغل مورد نظر قابل تمدید خواهد بود.
نکته منفی که در رابطه با این ویزا وجود دارد نداشتن اجازه همراه از ابتدا می باشد و در صورتی که شغل مناسبی بیابید قادر خواهید بود پس از مدتی برای همراهانتان نیز ویزا دریافت کنید.
ویزای اقامت دائم آلمان
در این نوع از ویزاها شخص می تواند اقامت دائم این کشور را از ابتدا دریافت کند. این روش به زیرگروه های محدودی تقسیم می شود
- اقامت دائم از طریق تولد فرزند
- اقامت دائم از طریق ازدواج
ویزای اقامت دائم از طریق تولد فرزند
آلمان جزو آن دسته از کشورهایی است که از قانون خون تبعیت می کند یعنی تنها به صرف به دنیا آمدن کودکی در این کشور به او اقامت دائم و پاسپورت داده نخواهد شد بلکه تنها در صورتی که پدر یا مادر او تابعیت آلمان را داشته باشند، به فرزند هم تابعیت داده خواهد شد. چنانچه فرزندی خارج از خاک آلمان متولد شود و پدر و مادری آلمانی داشته باشد، قادر به دریافت اقامت دائم این کشور و البته پاسپورت خواهد شد.
ویزای اقامت دائم از طریق ازدواج
چنانچه با یک شهروند آلمانی ازدواج کنید می توانید اقامت دائم و سپس تابعیت این کشور را بدست آورید. البته باید اثبات کنید که همسر شما تبعه آلمان می باشد و تمکن مالی لازم برای تامین هزینه های شما را نیز دارد. شخصی که با تبعه آلمانی ازدواج می کند طبق قانون باید زبان آلمانی را تا حد A1 بداند.
پس از ازدواج، متقاضی دریافت ویزا باید به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ازدواج را ارائه نماید و در صورت صحت مدارک مورد نظر و مدارک شغلی و درآمدی شخص، ویزای ازدواج صادر خواهد شد.
این ویزا باعث اقامت دائم شما در آلمان خواهد شد و اجازه تحصیل به صورت رایگان و کار را خواهید داشت. پس از چند سال قادر به دریافت پاسپورت خواهید بود.
معایب اخذ ویزای آلمان
دریافت ویزای آلمان این روزها کار چندان ساده ای نیست، گرچه این کشور از شرایط اقتصادی و صنعتی بسیار خوبی برخوردار است ولی مشکلاتی نیز برای دریافت ویزای آن وجود دارد.
وقت سفارت
در تمام پروسه های کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری برای دریافت ویزا ابتدا نیاز به درخواست وقت سفارت برای مصاحبه خواهید داشت که در حال حاضر با توجه به طولانی بودن زمان وقت گیری سفرت آلمان، این گزینه انتخاب ارجح برای بسیاری از افراد نمی باشد.
با توجه به اخبار جدیدی که سفارت اعلام نموده است در صورتی که پذیرش دانشگاهی در مقطع فوق لیسانس و دکترا از دانشگاه های آلمان داشته باشید می توانید وقت سفارت را در بازه کوتاه تری و تقریبا یک ماه دریافت کنید
چالش زبان آلمانی
یادگیری زبان های کشورهای اتحادیه اروپا برای بسیاری از افراد چالشی جدی است، زبان آلمانی یکی از زبان های مشکل اروپائی است و از آنجایی که در آلمان درصد بیشتری از مردم به زبان آلمانی صحبت می کنند، یادگیری آن جزو موارد اصلی ورود شما به این کشور خواهد بود.
در دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان چنانچه زبان آلمانی بدانید رشته ها و دانشگاه های بیشتری برای انتخاب خواهید داشت. در دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان نیز، گرچه دانستن زبان آلمانی اجبار نیست ولی اگر دانشی هم نداشته باشید بر ویزای شما تاثیرگذار خواهد بود.
ویزای همراه
در پروسه های تحصیلی آلمان، اخذ ویزای همراه کار ساده ای نمی باشد، دولت آلمان اولویتی برای صادر کردن ویزای همراهان، بخصوص در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس ندارد، بنابراین ممکن است به راحتی پذیرش دانشگاه را دریافت کنید ولی زمان اخذ ویزا، موفق به دریافت ویزای همراه نشوید.
در ویزای جست و جوی کار نیز، شخص اول باید به تنهایی به آلمان سفر کند و پس از یافتن شغل مناسب، پس از چند ماه، همراهان قادر به دریافت ویزای همراه خواهند بود. همراه نداشتن اعضای خانواده گاها انتخاب کشور آلمان را برای بسیاری از افراد در اولویت آخر قرار می دهد و کشورهایی را انتخاب خواهند کرد که همراه بردن اعضای خانواده در آنها کار ساده تری باشد.
مزایای اخذ ویزای آلمان
در کنار معایب اخذ ویزای آلمان مزایایی نیز وجود دارد که به واسطه آنها ممکن است انگیزه بیشتری برای انتخاب این کشور به عنوان مقصد نهایی اتان داشته باشید. در ادامه به برترین مزایای اخذ ویزای آلمان اشاره می شود.
سفارت آلمان در ایران
برای دریافت ویزای کشور آلمان نیازی به سفر به کشورهای همسایه و هزینه اضافی برای آن ندارید و می توانید با مراجعه به سفارت در کشور خود ویزا را دریافت کنید. سفارت آلمان در ایران در روزهای مراجعه چندان شلوغ نیست و متصدیان انجام کار با صبر و حوصله پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
هزینه وقت سفارت
نسبت به کشورهایی مانند کانادا، هزینه ای که برای وقت سفارت آلمان و انجام امور مربوطه می پردازید، ناچیز است. با پرداخت ۸۰ یورو قادر خواهید بود همه کارهای مربوط را انجام دهید در حالی که در بسیاری از کشورهای دیگر باید هزینه ای چند برابر این عدد پرداخت نمایید.
سفارت های صادر کننده ویزا
همانطور که گفته شد با توجه به وجود سفارت آلمان در ایران احتیاجی به سفر به کشورهای دیگر برای دریافت ویزا نخواهید داشت، اما طولانی شدن وقت سفارت در سالهای اخیر در ایران باعث شده است تا برخی از افراد برای ثبت وقت سفارتی نزدیکتر از کشورهای همسایه مانند ترکیه اقدام کنند. در صورتی می توانید از سفارت آلمان در ترکیه وقت سفارت دریافت نمایید که اقامتی حداقل ۶ ماهه در این کشور داشته باشید.
راه های افزایش شانس اخذ ویزای آلمان چیست؟
چند نکته را باید برای افزایش شانس اخذ ویزای آلمان در نظر داشته باشید به عنوان مثال، هدف شما از سفر به آلمان چیست و یا مدارک شما به درستی تهیه شده است؟ داشتن تمکن مالی لازم برای اخذ ویزا نیز شانس شما را افزایش خواهد داد.
افراد مختلف با شرایط گوناگونی برای اخذ ویزای آلمان به سفارت مراجعه می کنند بنابراین نمی توان برای افزایش شانس ویزای همه افراد پیشنهادهایی یکسان داد. در زیر به چند نکته مشترک اشاره می کنیم.
هدف از سفر شما چیست؟
اگر تا به حال به حوزه شینگن سفر نکرده اید و قصد سفر توریستی به آلمان را دارید، باید در نظر داشته باشید که آلمان به اندازه کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا جاذبه های دیدنی برای بازدید ندارد، بنابراین باید آفیسر را قانع کنید که هدف شما از سفر توریستی به آلمان چیست.
داشتن دعوت نامه معتبر از یکی از افراد درجه یک خانواده سند محکمی برای جلب رضایت آفیسر می باشد، همچنین برای شرکت در سمینار و کنگره های مختلف، داشتن دعوت نامه شانس اخذ ویزا را افزایش می دهد.
تمکن مالی
چنانچه برای هر نوع پروسه ای از تحصیلی تا سرمایه گذاری در آلمان اقدام می کنید، نشان دادن تمکن مالی مناسب شانس شما را برای اخذ ویزا افزایش خواهد داد. در ویزاهای تحصیلی چنانچه تمکن مالی قابل قبولی را به سفارت ارائه دهید شانس دریافت ویزای همراه افزایش خواهد یافت.
دانش زبان
در برخی از روش های مهاجرتی به آلمان مانند جستجوی کار چنانچه دانش زبان آلمانی داشته باشید شانس ویزای شما افزایش خواهد یافت و یا در پروسه مهاجرت پزشکان و دندانپزشکان به آلمان، هر چه سطح زبان بالاتری داشته باشند، شانس اخذ ویزا برای آنها افزایش خواهد یافت.
چنانچه هر گونه سوالی در زمینه مهاجرت به آلمان و اخذ ویزای این کشور دارید، مشاورین آریاناپارس آماده ارائه مشاوره رایگان به شما عزیزان خواهند بود. هم چنین برای دریافت اطلاعات به روز در رابطه با کشور آلمان می توانید به وب سایت سفارت آلمان در تهران مراجعه نمایید.
سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟