...
info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

تحصیل در اتریش

تحصیل در اتریش

تحصیل در اتریش به هزار و یک دلیل در چند سال گذشته برای متقاضیان ایرانی مهاجرت تحصیلی اهمیت زیادی داشته است.

اهمیتی که باعث درخواست بسیاری از ایران برای مهاجرت تحصیلی به اتریش شده است.از زمانی که فرایند پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور بسیار ساده‌تر از شرایط فعلی بود و سخت‌گیری خاصی نه در نوع دانشگاه فارغ التحصیلی (آزاد یا سراسری بودن) ،نه  در میزان تسلط به زبان آلمانی  و نه حتی در  ویزای همراه وجود داشت تا به امروز که “سیاست‌های شلخته دولت اتریش برای صدور ویزای دانشجویی” دردسرهای زیادی را برای دانشجویان ایجاد کرده است.

در ادامه با توجه به اهمیت این موضوع سعی کرده‌ایم به ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم و به سوالات مهمی در این زمینه نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • شرایط مهاجرت تحصیلی به اتریش چیست؟
  • مزایا و معایب تحصیل در اتریش چه چیزهایی هستند؟
  • شرایط کار و ویزای همراه در کشور اتریش چگونه است؟
  • هزینه‌های مهاجرت تحصیلی به اتریش چقدر است؟

پاسخ به این سوال‌ها که مهم‌ترین دغدغه‌های علاقمندان به مهاجرت تحصیلی به اتریش است به همراه اطلاعات مفیدی در مورد سایر جزئیات پیرامون این موضوع را در ادامه این مطلب بخوانید. 

تحصیل در اتریش،آمار و ارقام 

نزدیک به ۳۰ درصد از دانشجویان دانشگاه‌های کشور اتریش را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. این یعنی در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار دانشجوی خارجی در رشته‌های مختلف در حال تحصیل در این کشور می‌باشد. 

آمار دقیقی از تعداد دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های اتریش وجود ندارد ولی به صورت تخمینی و بر اساس آماری که فقط توسط چند دانشگاه مهم کشور اتریش اخیراً ارائه شده است،می‌توان به صورت تخمینی حدود نیم درصد از جمعیت دانشجویان خارجی در کشور اتریش را دانشجویان ایرانی دانست.

اگرچه این عدد (یعنی حدوداً ۳۰۰۰ نفر دانشجوی ایرانی)، را نمی‌توان با تعداد دانشجویان ایرانی در کشورهایی نظیر آمریکا کانادا و یا آلمان برابر دانست، ولی این عدد با توجه به جمعیت کشور اتریش (حدود ۹ میلیون نفر در حال حاضر)،قابل توجه است.

شرایط تحصیل در اتریش 

شرایط تحصیل در اتریش 

اتریش را می‌توان کشوری با پیچیده‌ترین شرایط تحصیل در میان کشورهای اروپایی دانست. شاید برای شما جالب باشد که بدانید چرا؟برای بسیاری از کشورهای اروپایی، پرونده‌های دانشجویان ایرانی نیز مانند سایر ملیت‌های جهان به صورت یکسان بررسی می‌شوند. ولی متاسفانه در چند سال گذشته و با توجه به مدارک جعلی بسیار زیادی که توسط متقاضیان ایرانی به دانشگاه‌های کشور اتریش و سفارت این کشور ارائه شده است،هر دوی این نهادها به صورت کاملاً متفاوت با متقاضیان ایرانی و درخواست پذیرش  ویزای تحصیلی ایشان رفتار می‌نماید.

بنابراین شرایط تحصیلی در اتریش در حال حاضر سیار پیچیده‌تر است چند سال گذشته است. طبیعی است که شرایط پذیرش و ویزای تحصیلی برای پرونده‌های متفاوت بر اساس فاکتورهای نظیر مقطع تحصیلی،دانشگاه محل تحصیل،زبان و البته وضعیت تاهل تعیین می‌شود ولی به طور کلی در ادامه به شرایط تحصیل در اتریش به صورت عمومی که احتمالاً به صورت مشترک میان همه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به اتریش وجود دارد،می‌پردازیم.

شرط اول: زبان 

به غیر از چند رشته به زبان انگلیسی(که البته تعدادشان در سال‌های اخیر بیشتر شده است)،بیشتر رشته‌های تحصیلی در همه مقاطع دانشگاهی و غیر دانشگاهی در کشور اتریش به زبان آلمانی ارائه می‌شوند. ارائه مدرک حداقل ب ۱ در زبان آلمانی برای پذیرش‌تر بیشتر این دوره‌ها،به عنوان یکی از پیش شرط‌های پذیرش در دانشگاه‌ها کشور اتریش پذیرفته شده است. 

پس به صورت جدی می‌توان گفت اگر قصد تحصیل به زبان آلمانی را ندارید شاید کشور اتریش کشور مناسبی برای شما نباشد ولی اگر قصد دارید به صورت طولانی مدت پس از تحصیل در این کشور زندگی کنید،زبان آلمانی هم می‌تواند شما را وارد دانشگاه‌های اتریش نماید و هم می‌تواند ابزاری بسیار قوی برای پیدا کردن کار پس از دوره تحصیل برای شما باشد. 

شرط دوم: عدم ممانعت از تحصیل

شاید این شرط عجیب‌ترین شرط مهاجرت تحصیلی به اتریش باشد. وزارت علوم کشور اتریش به صورت مشخص از متقاضیان خارجی انتظار دارد تا به نحوی اثبات نمایند که در کشور خود مجاز به تحصیل در دوره‌ای هستند که در کشور اتریش قصد ادامه تحصیل در آن را دارند. به طور مثال متقاضی مهاجرت تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد در این کشور می بایست مدرکی دال بر عدم ممانعت از تحصیل در این مقطع در کشور خود به دانشگاه‌های این کشور ارائه دهد.

حالا این نامه عدم معاونت از تحصیل در کشور ما چه می‌تواند باشد؟متقاضیان ایرانی که مشغول تحصیل در دانشگاه‌های سراسری هستند و یا در کنکور سراسری در رشته مورد نظر خود قبول شده اند ، امکان ادامه تحصیل در این رشته را در کشور اتریش خواهند داشت. 

البته موضوع نامه عدم ممانعت از تحصیل بسیار پیچیده‌تر از توضیح چند خطی بالا است. بنابراین به علاقمندان به حوزه مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل توصیه می‌نماییم توضیحات تکمیلی در خصوص نامه عدم معاونت از تحصیل برای دانشگاه‌های اتریش را در مقاله‌ای تحت عنوان پذیرش تحصیلی در اتریش در همین وب سایت مطالعه نمایند. 

شرط سوم:تامین هزینه های زندگی و تحصیل در اتریش 

شاید برای نشان دادن تمکن مالی در کشورهایی مثل کانادا یا آمریکا ارائه یک گواهی تمکن یک روزه از بانک کفایت کند و شاید برای درخواست ویزای تحصیلی کشوری نظیر انگلستان و یا آلمان، نیازی به ارائه نامه خوابگاه دانشجویی وجود نداشته باشد. ولی در کشور اتریش،همه مراحل باید به صورت واقعی باشد.

می‌پرسید یعنی چه؟ یعنی اینکه اگر دانشجوی متقاضی تحصیل در ادعا می‌کند که قرار است در یک خوابگاه مستقر شود،صرف این ادعا به هیچ وجه کفایت نمی‌کند و وی باید خوابگاه مد نظر خود را برای مدت طولانی رزرو کرده باشد و حتی مبلغ آن را نیز پرداخت کرده باشد. 

یا مثلاً مبلغی که به عنوان تمکن مالی در حساب متقاضیان ویزای تحصیلی اتریش می‌بایست ارائه گردد،مورد بررسی موشکافانه سفارت اتریش قرار می‌گیرد و منابع ورودی برای این مبلغ نیز باید روشن و شفاف باشد. پس می‌توان شرط سوم و مهم‌ترین شرط را برای تحصیل در کشور اتریش واقعی بودن شرایط متقاضی در همه مراحل دانست.

مزایای مهاجرت تحصیلی به اتریش

مزایای مهاجرت تحصیلی به اتریش

ممکن است دلایل انتخاب اتریش به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی برای هر فرد متفاوت است متقاضیان دیگر باشد. ولی اگر با تعداد زیادی از افرادی که مشغول به تحصیل در اتریش هستند و یا تحصیلات خود را در این کشور به پایان رسانده‌اند صحبت کنید، بیشتر آنان اتفاق نظر دارند که فاکتورهای زیر به عنوان برجسته‌ترین مزیت‌های تحصیل در کشور اتریش محسوب می‌شوند.

تحصیلات ارزان با کیفیت 

شاید نتوان گفت که هزینه مهاجرت تحصیلی به اتریش کمتر از ایتالیا و یا آلمان باشد. ولی به جرات می‌توان گفت اگر حساب  چند کشور جهان را که تحصیلات در آن به صورت کاملاً رایگان ارائه می‌شود را از سایر کشورهای جهان جدا کنیم،کشور اتریش سرآمد کشورهایی است که تحصیلات ارزان قیمت با کیفیت بسیار بالا را به دانشجویان خارجی ارائه می‌دهد.

متقاضیان مهاجرت تحصیلی می‌توانند انتظار داشته باشند تا پرداخت هزینه بسیار کمتر است کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا،کیفیت تحصیلی کاملا متناسب با (و در برخی رشته‌ها بالاتر از) این کشورها داشته باشند.گواه این مدعا حضور تعداد زیادی از دانشگاه‌های اتریشی در لیست ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان در وب سایت‌های معتبر رتبه‌بندی دانشگاهی نظیر وبسایت QS است.

مسیر راحت برای دریافت اقامت دائم اتریش 

یکی از انگیزه‌های متقاضیان تحصیل در اتریش طی کردن مسیر تحصیلی در یکی از دانشگاه‌های این کشور و سپس تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم اتریش است. مسیر تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم در بسیاری از کشورها با سختی‌های خاص خود روبروست،سختی‌هایی نظیر فرصت کوتاه پیدا کردن کار پس از تحصیل و شانس کم پیدا کردن کار در این کشورها. 

اما کشور اتریش با پیش‌بینی تقاضای فارغ التحصیلان خارجی از دانشگاه‌های این کشور،با اعطای فرصت کار به مدت ۶ ماه تا یک سال پس از فراغت از تحصیل اجازه تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار را برای کار در فرصت‌های بی‌شمار شغلی این کشور اعطا می‌کند. علاوه بر آن مسیر تبدیل این ویزای کار به اقامت کاری ( کم و بیش شبیه بقیه کشورهای اروپایی )بسیار هموار است.

سختگیری‌های کمتر برای دریافت ویزا 

اگرچه نمی‌توان شانس دریافت ویزای تحصیلی اتریش را در زمان حال نسبت به ۱۰ یا ۱۵ سال پیش،قابل مقایسه دانست ولی هنوز هم می‌توان اتریش را جز تنها کشورهایی دانست که کمترین میزان سخت‌گیری را برای صدور ویزاهای تحصیلی برای همه افراد دانست. این مسئله شامل افرادی که با گپ تحصیلی (فاصله درخواست تا فراغت از تحصیل) درخواست ویزای تحصیلی می کنند و افرادی تمایل به تکرار مقطع تحصیلی خود دارند نیز می‌شود‌.

به طور مثال یک متقاضی ۴۰ ساله که ۱۵ سال پیش مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاهی در ایران دریافت کرده است،می‌تواند امیدوار باشد تا در فرایند مهاجرت تحصیلی به اتریش برای تکرار مقطع کارشناسی ارشد چالش جدی پیش رو نداشته باشد.

 کشور شناخته می شوند. سالانه تعداد زیادی از دانشجویان برای ادامه تحصیل در این مراکز آموزشی اقدام می نمایند تا شانس خود را برای تحصیل در یکی از برترین کشورهای اروپایی امتحان نمایند. این اتفاق در صورت محقق شدن برای دانشجویان بسیار مطلوب و رضایت بخش می باشد. دانشجویان با کمترین هزینه ممکن امکان تحصیل در دانشگاه های اتریش و پس از آن ورود به بازار کار را بدست می آورند.

معایب تحصیل در اتریش

معایب تحصیل در اتریش

اگرچه تجربه مهاجرت تحصیلی به اتریش برای بیشتر افرادی که در سال‌های گذشته ‌ تجربه زندگی در اتریش به عنوان یک دانشجو را سپری کردم،تجربه بسیار شیرینی بوده است ولی بسیاری از دانشجویان خارجی در حین تحصیل و یا حتی پیش از دریافت ویزای خود، با چالش‌های جدی روبرو بوده اند. در ادامه قصد داریم معایب تحصیل در اتریش یا به عبارت دیگر بزرگترین چالش‌هایی که پیش روی متقاضیان مهاجرت به اتریش از طریق تحصیل قرار دارد را بیان کنیم.

پذیرش برای خیلی‌ها عملاً ممکن نیست 

با توجه به شرایط پذیرش بسیاری از دانشگاه سراسری کشور اتریش (مبنی بر پذیرش صرفا دانشجوهایی که اجازه تحصیل در مقطع مشابه در کشور خود را دارند)این مسئله باعث شده تا بسیاری از فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف که در حال حاضر گواهی اشتغال به تحصیل ندارند قادر به مهاجرت تحصیلی به اتریش نباشند.

به طور مثال برای یک فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک در مقطع لیسانس که دو یا سه سال از از تاریخ فراغت از تحصیل وی می‌گذرد،گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک فقط و فقط در صورت قابل انجام است که وی بتواند در کنکور سراسری ایران در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک قبول شده و گواهی اشتغال تحصیل در این مقطع را به دانشگاه مقصد در اتریش ارائه نماید.این مسئله به صورت مشابه برای بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاه سراسری و آزاد اتفاق می‌افتد مگر در شرایط خاص!

تعداد کم دانشگاه‌ها ، انتخاب‌های نه چندان زیاد 

شاید برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به اتریش، نداشتن تعداد زیاد گزینه برای انتخاب یکی از بزرگترین دغدغه‌های فرایند پذیرش محسوب شود. به طور مثال متقاضیان تحصیل در رشته‌های مهندسی در هر یک از شهرهای بزرگ اتریش شاید باید یک یا دو گزینه در دسترس داشته باشند. این مسئله در جایی پر رنگ‌تر به نظر می‌رسد که ممکن است فرایند پذیرش در این دانشگاه‌ها برای یک متقاضی ناممکن باشد. این بدان معناست که فرضا اگر یک دانشجوی مهندسی قادر به دریافت پذیرش از دانشگاه فنی وین نباشد،هیچ گزینه دیگری برای وی در این شهر وجود ندارد. علاوه بر آن تعداد کم دانشگاه‌های سراسر اتریش به نسبت برخی دیگر از کشورها اروپایی نظیر آلمان، باعث این می‌شود که این دانشجو بیش از ۳ یا ۴ گزینه جایگزین نیز نداشته باشد. 

بدون آلمانی کار نیست

یکی از چالش‌های متقاضیان مشغول به تحصیل در اتریش چه در حین تحصیل و چه پس از فراغت از آن،کمبود فرصت‌های شغلی است که به زبان انگلیسی قابل انجام است. همین مسئله باعث می‌شود تا در حین تحصیل دانشجویان خارجی نتوانند کار دانشجویی مناسبی متناسب با توانایی خود به دست آورند. حتی پس از تحصیل نیست تا تسلط کامل متقاضی به زبان آلمانی شکل نگرفته باشد،پیدا کردن کار مناسب ممکن است چند سال به طول بیانجامد. 

این چالش ممکن است با زبان آموزی دانشجو در دانشگاه قابل حل به نظر برسد ولی خانواده‌های دانشجویان متاهل،که زبان آلمانی را به صورت حرفه‌ای در دانشگاه‌های اتریش یاد نگرفته اند، این موضوع را عمیق‌تر درک می‌کنند.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به اتریش 

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به اتریش 

متقاضیان برای طی کردن کل مسیر یعنی صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به اتریش ، می‌بایست در دو مرحله آماده ارائه برخی از مدارک به دانشگاه مقصد و همچنین به سفارت کشور اتریش باشند. چرا که مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه اتریش کاملا متفاوت از مدارکی است که متقاضیان می‌بایست برای ویزای تحصیلی این کشور به سفارت اتریش ارائه دهند. 

در ادامه سعی می‌کنیم در دو مرحله یعنی مرحله اخذ پذیرش تحصیلی اتریش و مرحله ویزای تحصیلی این کشور،مدارک مورد نیاز هر مرحله را ذکر کنیم. 

مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه اتریش 

دانشجویان مقاطع مختلف از دوره دبیرستان تا دوره دکترا ملزم به ارائه مدارک متفاوتی برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های اتریش هستند. این مدارک ممکن است علاوه بر مقطع تحصیلی با توجه به رشته تحصیلی نیز متفاوت از سایر متقاضیان تحصیل در اتریش باشد. ولی به صورت عمومی تهیه کردن مدارکی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم ، جز لاینفک مراحل مربوط به پذیرش در دانشگاه‌های اتریش محسوب می‌شود.

مدارک مربوط به سوابق تحصیلی 

متقاضیان تحصیل در اتریش می‌بایست در مرحله اخذ پذیرش از دانشگاه این کشور مدارک مربوط به سوابق تحصیلی خود را (ترجیحا به زبان آلمانی) ترجمه نمایند. این مدارک می‌بایست پیش از ارسال برای دانشگاه، توسط سفارت کشور اتریش مورد تایید قرار بگیرد. به طور مثال دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اتریش را دارند می‌بایست، مدارک تحصیلی مربوط به دیپلم و یا فوق دیپلم و همچنین مدرک فارغ التحصیلی دوره کارشناسی به همراه ریز نمرات آن را به زبان آقای آلمانی ترجمه و به تایید سفارت کشور اتریش برسانند.

گواهی اشتغال به تحصیل 

این مدرک یکی از مهم‌ترین مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه اتریش محسوب می‌شود. متقاضیان در دو صورت قادر به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و یا گواهی عدم ممانعت از تحصیل در ایران هستند. بیاید فرض کنیم دانشجویی قصد دارد برای تحصیل در مقطع کارشناسی در یکی از دانشگاه‌های اتریش پذیرش تحصیلی دریافت کند. این اتفاق در دو صورت قابل انجام است .حالت اول زمانی است که متقاضی در کنکور سراسری ایران در یک از دانشگاه‌های دولتی قبول شده  می‌تواند از دانشگاه خود گواهی اشتغال به تحصیل در این دوره را دریافت نماید. در حالت دوم متقاضیانی که دوره تحصیلی کارشناسی خود را در ایران سپری کرده اند ، قادر هستند تا با ترجمه مدرک کارشناسی خود(که حکم نامه عدم ممانعت از تحصیل ایشان را دارد) مجدداً در مقطع کارشناسی پذیرش تحصیلی دریافت کنند.

البته ما در مقاله‌ای به عنوان پذیرش تحصیلی اتریش به تفصیل در رابطه با این مدرک به گفتگو پرداخته ایم.

مدرک زبان 

چه قصد پذیرش در یک کورس انگلیسی زبان و چه آلمانی زبان را داشته باشید ارائه مدرک زبان برای ورود به دوره تحصیلی در دانشگاه‌های کشور اتریش الزامی است. البته برخی از دانشگاه‌های اتریش به دانشجویان این امکان را می‌دهند تا با دریافت پذیرش از دانشگاه این کشور، دوره زبان آلمانی خود را در کالج‌های زبان این دانشگاه‌ها سپری نمایند. ولی برای ثبت نام در دوره‌های اصلی به صورت قطعی حتما می‌بایست مدرک زبان به دانشگاه ارائه شود.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی اتریش 

پس از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر متقاضیان تحصیل در اتریش می‌بایست مراحل مربوط به دریافت ویزای تحصیلی این کشور را سپری کند. معمولاً مجموعه مدارکی که متقاضیان درخواست ویزای تحصیلی اتریش در سال‌های گذشته ملزم به تهیه آنها بودند مدارکی ثابت بوده است. در ادامه فهرستی از مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای تحصیلی اتریش تهیه کرده ایم.

  • مدارک شناسایی : مدارک شناسایی شامل ترجمه شناسنامه و کارت ملی (و سند ازدواج برای افراد متاهل و ترجمه شناسنامه اعضای خانواده) جز اصلی‌ترین اقدامات درخواست ویزای تحصیلی اتریش محسوب می‌شود. معمولا اعتبار ترجمه مدارک شناسایی ۶ ماه است است.
  • نامه تمکن مالی : سفارت اتریش هر ساله مبلغی را به عنوان حداقل میزان تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل اتریش در تعیین می‌کند. این مبلغ می‌بایست در حساب بانکی شخص متقاضی برای یک مدت معین انباشته شود و پس از دریافت ویزا متقاضی ویزای تحصیلی می‌تواند، نسبت به برداشت این مبلغ از حساب خود اقدام نماید. 
  • بیمه اتریشی :یکی از مدارک الزامی جهت درخواست ویزا برای مهاجرت تحصیلی به اتریش داشتن یک بیمه نامه معتبر از یک کمپانی اتریشی است که حداقل ۱۲ ماه اعتبار داشته باشد. 
  • گواهی عدم سوء پیشینه : یکی دیگر از مدارک الزامی متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی اتریش ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و ترجمه آن در روز مصاحبه است.
  • مدارک دیگر : علاوه بر مدارک گفته شده ، معمولاً متقاضیان تحصیلی اتریش در مرحله دریافت ویزای تحصیلی ملزم به ارائه برخی دیگر از مدارک نیز می‌باشند.

ما در مقاله‌ای به عنوان ویزای تحصیلی اتریش به تفصیل در رابطه با شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای این کشور به بحث و گفتگو پرداخته ایم.

مراحل مهاجرت تحصیلی به اتریش 

علی رغم اینکه اتریش شاید کشور پرطرفداری برای تحصیل برای دانشجویان خارجی سایر کشورهای جهان به شمار نمی‌آید،دلایلی نظیر کیفیت آموزش و هزینه تحصیل پایین و شرایط اقامت پس از آن باعث شده است تا تحصیل در اتریش برای بسیاری از علاقمندان ایرانی بسیار جذاب باشد. در این میان تعداد زیادی از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به اتریش تصمیم می‌گیرند تا قدم‌های مورد نیاز برای رسیدن به این هدف را شخصاً طی کنم و عده‌ای دیگر نیز با کمک موسسات اعزام دانشجو به اتریش سعی در رسیدن به رویای خود به بهترین شکل می‌کنند.

در این بخش از مقاله قصد داریم مراحل که می‌بایست چه توسط متقاضی تحصیل در اتریش و چه توسط موسسات اعزام دانشجو اتریش در راستای این هدف صورت گیرد را بیان کنیم. برای اینکه بدانید از صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به اتریش به چه شکل انجام می‌شود مراحل مورد نیاز را در دو بخش مراحل مربوط به اخذ پذیرش از دانشگاه‌های اتریش و مرحله ویزای تحصیلی این کشور دسته‌بندی می‌کنیم. 

دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های اتریش 

اگرچه ما در مقاله‌ای مفصل‌تر تحت عنوان پذیرش تحصیلی اتریش قدم به قدم مراحل و شرایط مربوط به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه‌های اتریش را بیان کرده‌ایم ولی در ادامه سعی می‌کنیم به اختصار این مراحل را بیان کنیم. 

مرحله اول : جمع آوری و ترجمه مدارک 

شاید مرحله جمع آوری مدارک در در پروسه مهاجرت تحصیلی به بسیاری از کشورهای جهان زمانی اتفاق می‌افتد که متقاضی می‌داند برای چه دانشگاه و چه رشته‌ای قرار است اقدام کند. ولی با توجه به اینکه مدارک مورد نیاز برای پذیرش از همه دانشگاه‌های اتریش دقیقاً یک لیست یکسان است و با توجه به اینکه تاییدات مورد نیاز مدارک یک پروسه زمانبر در اتریش محسوب می‌شود،به متقاضیان تحصیل در اتریش توصیه می‌کنیم در ابتدا نسبت به جمع آوری مدارک و ترجمه آنها به زبان آلمانی و پس از آن گرفتن تاییدات سفارت اتریش در همان ابتدای امر اقدام کنند.

مرحله دوم : انتخاب دانشگاه و مکاتبه

پس از جمع آوری مدارک متقاضیان می‌بایست نسبت به شرایط و رشته مورد علاقه خود دانشگاه مورد نظر خود را از میان دانشگاه‌های اتریش انتخاب کنند. در انتخاب دانشگاه‌ها معمولاً دست متقاضیان تحصیل در اتریش به اندازه کشوری نظیر آلمان باز نیست. متقاضیان می‌بایست فرم درخواست پذیرش خود را که معمولا به صورت آنلاین پر می‌شود به دانشگاه ارسال کنند و پس از ارسال مدارک مورد نیاز به دانشگاه‌ نامه پذیرش تحصیلی خود را دریافت کنند. 

ویزای تحصیلی اتریش 

در این مرحله متقاضی تحصیل در اتریش می‌بایست درخواست خود را برای دریافت ویزای تحصیلی اتریش به سفارت این کشور در تهران ارسال نماید. شاید پروسه ویزای تحصیلی اتریش را بتوان پروسه‌ای مطمئن دانست ولی این موضوع فقط در صورتی رخ می‌دهد که متقاضی مدارک خود (و در صورت تأهل ، به همراه مدارک خانواده) به درستی و به صورت کامل به سفارت اتریش ارسال نماید.

۱ دیدگاه در “تحصیل در اتریش

  1. مجله مهاجرت گفت:

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد مهاجرت تحصیلی به اتریش میشه راهنمایی بفرمایید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی مهاجرت رایگان

    اگر فکر میکنی اطلاعات سایت ما برات مفید بوده و میتونیم کمکت کنیم با پر کردن فرم زیر از ما مشاوره بگیر


    ارتباط با ما

    برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

    مقالات اخیر
    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.