همه ساله درخواست های زیادی برای پذیرش تحصیلی آلمان به دانشگاه های این کشور فرستاده میشوند و حتی میتوان گفت با توجه به افزایش تعداد این درخواست ها رقابت برای پذیرش تحصیلی در این کشور به مراتب دشوارتر از سالهای گذشته است. درادامه سعی داریم هرآنچه در رابطه با موضوع پذیرش تحصیلی آلمان نیاز است، بیان نماییم.
شرایط اخذ پذیرش تحصیلی آلمان
با توجه به کیفیت بسیار بالای مراکز آموزشی آلمان می توان انتظار داشت تا شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور نیز متناسب با کیفیت بالای آن ها بر اساس معیارهای بالاتری صورت پذیرد. فارغ از شرایط متداول مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های کشورهای مختلف جهان متقاضیان تحصیل در دانشگاه های کشور آلمان نیازمند به احراز بعضی از شرایط مختص دانشگاه های آلمان نیز هستند، می باشند. در ادامه سعی می کنیم به معرفی و بررسی این معیارها برای اخذ پذیرش تحصیلی در آلمان بپردازیم.
مدارک از دانشگاه های مورد قبول آلمان
همه دانشگاههای ایران که مدرک تحصیلی در مقاطع مختلف صادر می کنند مورد تایید دولت آلمان قرار نمی گیرند. دولت آلمان و وزارت علوم کشور در وب سایتی موسوم به آنابین، لیستی از دانشگاه های مورد تایید خود از کشورهای مختلف از جمله ایران را در اختیار علاقه مندان به ادامه تحصیل در آلمان قرار داده است. دسته بندی وب سایت آنابین از دانشگاه های ایران در ۳ گروه انجام شده است.
۱. دانشگاه های مورد تایید سیستم آموزشی آلمان: دانشگاه های هستند که در برابر اسم آنها در سایت آنابین عبارت +H نوشته شده است.
۲. دانشگاه های بی اعتبار درسیستم آموزشی آلمان: دانشگاهی هستند که در برابر اسم آنها در سایت آنابین عبارت -H درج شده است. به فارغ التحصیلان این دانشگاه ها توصیه می شود شانس خود را برای ارزشیابی مدارک در کشور آلمان امتحان نمایند، چرا که بعضی از دانشگاه های این دسته پس از ارزیابی مدارک، مورد تایید سیستم آموزشی آلمان قرار می گیرند.
۳.دانشگاه هایی با وضعیت نا معلوم: فارغ التحصیلان این دانشگاه ها برای ادامه تحصیل در آلمان میبایست مدارک تحصیلی خود را به زاب (مرکزی که برای ارزشیابی مدارک خارجی در آلمان تعیین شده است) ارسال نمایند. در صورت تایید شدن مدرک تحصیلی، فارغالتحصیلان این دسته از دانشگاه ها قادر خواهند بود تا برای پذیرش در دانشگاه های آلمان اقدام نمایند.
ذکر دو نکته در رابطه با تعیین وضعیت مدارک تحصیلی اهمیت بسیاری دارد. نکته اول اینکه اگر نام دانشگاه خود را در سایت آنابین پیدا نکردید می بایست مدارک تحصیلی خود را برای ارزشیابی مدارک به زاب بفرستید. نکته دوم در رابطه با شعب دانشگاه آزاد در شهرهای مختلف است. همه شعب دانشگاه آزاد مورد تایید سیستم آموزشی آنلاین هستند بنابراین اگر شعبه دانشگاه آزاد خود را در وب سایت آنابین پیدا نکردید نگران نباشید.
مدرک زبان مناسب
برای تحصیل در دانشگاه های آلمان متناسب با زبان تحصیل می بایست مدرکی معادل با سطح حداقل B2 و در بسیاری از مواقع C1 برای اخذ پذیرش از دانشگاههای آلمان به دانشگاه های کشور ارائه شود. برای دوره های به زبان انگلیسی مدرک آیلتس (با نمره حداقل ۶.۵) و برای دوره های زبان آلمانی مدرک زبان آلمانی مورد نیاز است. بعضی از دانشگاه ها برای دانشجویانی که نمره زبان کمتری از معیارهای تعیین شده توسط دانشگاه را در اختیار دارند، دوره های پیش نیاز زبان نیز فراهم می نمایند.
در چند سال گذشته به تجربه دیده شده است که شانس ویزای افرادی که پذیرش با دوره زبان از یکی از دانشگاه های آلمان دریافت می کنند، کمتر از افرادی است که به صورت مستقیم در یکی از دانشگاه های آلمان پذیرش می شوند. در مقاله ای با عنوان ویزای تحصیلی آلمان در رابطه با راه های افزایش شانس اخذ ویزای تحصیلی این کشور به طور مفصل به بحث و بررسی پرداخته ایم.
انگیزه نامه
نقش انگیزه نامه در پروسه پذیرش تحصیلی آلمان، نقش بسیار حیاتی و مهم است. انگیزه نامه شما باید بیانگر اهداف شما از تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر باشد. انگیزه نامه باید واضح، ساختار یافته و مهمتر از همه اصیل باشد. متقاضیانی که با استفاده از کپی کردن از انگیزه نامه های دیگر دانشجویان اقدام به پذیرش از دانشگاه های آلمان می نمایند، شانسی برای پذیرش در این دانشگاه ها نخواهند داشت.
ددلایل پذیرش تحصیلی آلمان
سیستم آموزشی آلمان نیز نظیر سایر کشورهای اروپایی دوره های تحصیلی را در دو ترم برگزار می نماید. ترم زمستان که از اکتبر (یعنی مهر یا آبان) و ترم بهار که در فوریه (یعنی بهمن و اسفند) شروع می شوند. ددلاین پذیرش در ترم زمستان در بیشتر دانشگاه های آلمان تا ۱۵ ماه ژوئن و در ترم بهار تا پانزدهم ژانویه در هر سال می باشد. به متقاضیان تحصیل در دانشگاه های آلمان توصیه می نماییم تا چند ماه پیش از پایان یافتن ددلاین برای دانشگاه مورد نظر خویش اقدامات لازم را صورت دهند.
نحوه اقدام برای پذیرش تحصیلی در آلمان
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان به دو شکل قادر خواهند بود تا از یکی از دانشگاههای این کشور در رشته مورد نظر خود پذیرش تحصیلی اخذ نمایند. گفتنی است اینکه از کدام یک از این دو روش برای پذیرش تحصیلی در آلمان استفاده نمایید، تاثیر چندانی در شانس پذیرش و یا ویزای تحصیلی آلمان نخواهد داشت. در ادامه به بررسی این دو روش می پردازیم.
پذیرش مستقیم از دانشگاه آلمان
در بسیاری از دانشگاه های کشور آلمان متقاضیان اخذ پذیرش از این دانشگاه ها قادر خواهند بود تا مراحل درخواست را به صورت آنلاین و از طریق سایت دانشگاه به صورت مستقیم به این دانشگاه ها ارسال نمایند. تعداد زیادی از دانشگاه های کشور آلمان در حال حاضر نیز از این روش برای جذب دانشجویان خارجی مشتاق به تحصیل در آلمان استفاده می نمایند. در این روش معمولاً دانشجویان، هزینهای بابت پذیرش تحصیلی به دانشگاه های آلمان پرداخت نمی نمایند، مگر آنکه دانشگاه هزینه را به عنوان هزینه بررسی پرونده در وبسایت خود برای دانشجویان خارجی اعلام کرده باشد.
پذیرش از طریق یونی اسیست
در حال حاضر بیش از از ۱۷۰ مرکز آموزشی و دانشگاه در کشور آلمان از طریق مجموعه یونی اسیست (uni assist)، برای جذب دانشجویان خارجی برای رشته های تحصیلی عمل می کنند. یونی اسیست یک موسسه واسطه آلمانی برای بررسی مدارک مورد نیاز دانشگاه های آلمان و سپس ارسال درخواست به این دانشگاه ها محسوب می شود.
عملکرد یونی اسیست بر اساس بررسی اولیه مدارک می باشد و در صورتی که نقصی در مدارک فرد متقاضی برای درخواست پذیرش از دانشگاه مدنظر وجود داشته باشد، یونی اسیست قبل از ارسال مدارک به دانشگاه نقص پرونده را به دانشجو اعلام می دارد. به طور معمول این موسسه برای بررسی درخواست ها هزینه ای معادل ۷۵ یورو برای یک دانشگاه و ۱۵ یورو برای دانشگاه دوم تا ششم دریافت می نماید.
همچنین متقاضیان میتوانند درخواست های بعدی خود را بدون پرداخت هزینه برای همان ترم در سایر دانشگاه ها نیز ارسال نمایند. این هزینه ها غیرقابل بازگشت میباشند. علاوه بر آن با توجه به اینکه زمان بررسی مدارک توسط این موسسه بین ۴ تا ۶ هفته می باشد، ددلاین های یونی اسیست پیش از پایان یافتن دلایل این دانشگاه ها در نظر گرفته شده است.
مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی آلمان
مدارکی که معمولاً متقاضیان تحصیل در کشور آلمان می بایست به دانشگاه های این کشور ارسال نمایند از چند دسته از مدارک تشکیل شده است. در ادامه سعی می کنیم به بررسی این چند دسته مدرک بپردازیم.
مدارک تخصصی برای پذیرش در دانشگاه های آلمان
در پذیرش بعضی از رشته های دانشگاهی در کشور آلمان نظیر رشته های مرتبط با پزشکی متقاضیان می بایست در آزمون های ورودی دانشگاه ها شرکت نموده و پس از موفقیت در این آزمون ها مدارک پذیرش خود را برای دانشگاه های مورد نظر ارسال نمایند به متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در کشور آلمان توصیه می نماییم مقاله ای با همین عنوان را در وبسایت آریاناپارس مطالعه نمایند. همچنین متقاضیان پذیرش تحصیلی در رشته های کارشناسی ارشد که به صورت پژوهش محور صورت میگیرند و متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا نیازمند ارائه طرح پژوهشی یا همان پروپوزال می باشند.
مدارک عمومی پذیرش در دانشگاه های آلمان
علاوه بر مدارک شناسایی فرد نظیر پاسپورت و یا شناسنامه برای افرادی که هنوز موفق به ثبت پاسپورت خود نشده اند، اکثر متقاضیان، ملزم به ارائه مدرک زبان، انگیزه نامه و مدارک تحصیلی خود می باشند. مدارک تحصیلی مدارکی هستند که نشانگر سوابق تحصیلی فرد در ایران می باشند. مدارکی نظیر گواهی های پایان دوره های تحصیل، ریز نمرات ارائه شده از این دست محسوب می شوند. این مدارک می بایست پیش از ارسال برای دانشگاههای کشور آلمان مورد تایید سفارت آلمان در ایران قرار بگیرند.
۱ دیدگاه در “پذیرش تحصیلی در آلمان”
سلام.وقت بخیر .
در مورد تحصیل لیسانس در آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟