سرمایه گذاری در لیتوانی به عنوان یکی از روش های ایده آل برای مهاجرت به این کشور و دریافت اقامت دائم اروپا محسوب می شود. با توجه به رشد روزافزون آمار مهاجرت به اروپا، کشورهای اروپایی به منظور کنترل روند مهاجرت همواره با اعمال قوانین مختلف در این زمینه رویکرد سختگیرانه ای را برای پذیرش مهاجرین در دستور کار خود قرار می دهند.
در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پیمان شنگن کشورهایی نظیر لیتوانی به منظور ساماندهی به وضعیت اقتصادی برنامه های مهاجرتی متنوعی را در راستای جذب سرمایه گذاران خارجی ارائه می نمایند، از این رو هر ساله افراد بسیاری برای سرمایه گذاری در لیتوانی به طرق مختلف اقدام می نمایند.
از سوی دیگر هزینه های مناسب زندگی و راه اندازی کسب و کار در لیتوانی به همراه سیاست های اجرایی دولت در ارتباط با حمایت از سرمایه گذاران خارجی خصوصاً طی سال های اخیر و امکان سرمایه گذاری با حداقل میزان سرمایه لیتوانی را به مقصد نهایی بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی تبدیل نموده است. در ادامه این مطلب با شرایط، قوانین و انواع روش های رایج سرمایه گذاری در لیتوانی بیشتر آشنا خواهیم شد.
شرایط سرمایه گذاری در لیتوانی
لیتوانی در اکثر بخش های اقتصادی خود فرصت های سرمایه گذاری زیادی را ارائه می دهد. زیرساخت های پیشرفته این کشور، رشد نیروی کار تحصیل کرده و موقعیت جغرافیایی استراتژیک، کاملاً لیتوانی را به مکانی جذاب برای انجام فعالیت های اقتصادی تبدیل کرده است. بدون تردید این شرایط فرصت های بسیار مناسبی را برای سرمایه گذاران به ویژه در منطقه بالتیک فراهم می کند.
در حال حاضر سرمایه گذاری در اغلب بخش های اقتصادی لیتوانی از بیزینس های نوپا گرفته تا فعالیت های تجاری کلان امکان پذیر می باشد. به طور کلی برخی از مشاغلی که سود دهی بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری و مهاجرت به لیتوانی دارند عبارتند از:
- فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)
- فناوری بیوتکنولوژی، پردازش فلز
- ماشین آلات و تجهیزات برقی
- صنایع پلاستیکی
- مبلمان
- فرآوری چوب و صنعت کاغذ
- پارچه و پوشاک
علاوه بر این موارد، کشور لیتوانی همچنین برای سرمایه گذاران در بخش هایی مانند املاک، مستغلات و ساخت و ساز و برون سپاری فرایند تجارت (BPO) و خدمات مشترک شرایط بسیار مساعدی را فراهم نموده است.
با توجه به افزایش سرمایه گذاری توسط شرکت های خارجی و داخلی در لیتوانی طی دهه های اخیر تحول اقتصادی نسبتاً چشمگیری در این کشور حاصل شده است. این تغییر و تحول پس از عضویت لیتوانی در اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۴ به اوج خود رسید. به دلیل سیاست های سرمایه گذاری خارجی لیبرال ، این کشور توانست پروژه های سرمایه گذاری خارجی بیشتری را به خود جلب کند. دولت لیتوانی همچنین موسسات مختلفی را برای کمک به سرمایه گذاران خارجی جهت راه اندازی مشاغل در این کشور ایجاد کرده است.
از سوی دیگر کشور لیتوانی پیشنهادات بسیار جذابی حتی در زمینه شراکت به سرمایه گذاران خارجی ارائه می دهد که سودآوری قابل توجهی در پی خواهد داشت. همه این موارد نشان می دهد که دولت لیتوانی مشوق سرمایه گذاری است و اهمیت بیشتری به جذب سرمایه گذاران خارجی می دهد. سیاست مالیاتی لیتوانی نیز همواره حامی سرمایه گذاری بوده و همسو با تجارت می باشد.
انواع روش های سرمایه گذاری در لیتوانی
بدون شک برای سرمایه گذاری در لیتوانی روش های متنوعی وجود دارد که افراد با توجه به شرایط فردی و میزان دارایی شخصی می توانند روش مورد نظر را انتخاب نمایند، البته برای انتخاب بهترین روش سرمایه گذاری در لیتوانی آشنایی با قوانین و مراحل سرمایه گذاری از طریق کلیه روش های موجود امری اجتناب ناپذیر می باشد.
در واقع برای سرمایه گذاری در لیتوانی نکته بسیار مهم هدف افراد از انجام این امر می باشد، زیرا برخی از روش های سرمایه گذاری در لیتوانی صرفاً جهت سودآوری انجام می شود و امکان دریافت اقامت دائم را نخواهند داشت، در حالیکه برخی دیگر از روش های سرمایه گذاری در لیتوانی علاوه بر سودآوری به دریافت اقامت دائم این کشور و حتی اخذ تابعیت نیز منجر می شود. به طور کلی روش های رایج برای سرمایه گذاری خارجی در لیتوانی به شرح ذیل می باشد:
انواع روش های رایج جهت سرمایه گذاری در لیتوانی
- خرید بیزینس فعال
- ثبت شرکت
- سرمایه گذاری در بخش مسکن
- سرمایه گذاری در سهام و اوراق بهادار
- سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی
سرمایه گذاری از طریق خرید بیزینس در لیتوانی
بدون تردید خرید بیزینس در لیتوانی از جمله روش های سرمایه گذاری راحت و کم ریسک به شمار می آید که مزایای بی شماری در پی دارد. در حال حاضر طیف گسترده ای از مشاغل مختلف که در حال فعالیت می باشند آماده واگذاری به متقاضیان از طریق خرید بیزینس می باشد.
بیزینس های قابل واگذاری در لیتوانی هیچ گونه بدهی مالیاتی به دولت ندارند و دارای درآمد می باشند، از سوی دیگر بیزینس خریداری شده توسط فرد متقاضی قابلیت انتقال و واگذاری به افراد دیگر را خواهد داشت. طبق قوانین مهاجرتی لیتوانی افراد به واسطه خرید بیزینس پس از ۲ سال فعالیت در این کشور امکان اخذ اقامت دائم لیتوانی را خواهند داشت، همچنین پس از گذشت ۵ سال می توانند تابعیت و پاسپورت لیتوانی را نیز دریافت نمایند.
علاوه بر این موارد خرید بیزینس در لیتوانی یکی از کم هزینه ترین روش های سرمایه گذاری در اروپا محسوب می شود، حداقل سرمایه مورد نیاز برای خرید بیزینس در لیتوانی ۱۲ هزار یورو می باشد. از این رو متقاضیان خرید بیزینس در لیتوانی می توانند با کمترین میزان سرمایه ممکن برای سرمایه گذاری در اروپا اقدام نمایند. به طور کلی مزایای خرید بیزینس در لیتوانی به شرح ذیل می باشد:
- کسب درآمد از بدو ورود به کشور لیتوانی
- سرمایه گذاری با کمترین میزان سرمایه مورد نیاز و ریسک
- استفاده از نیروی کار جوان با دستمزد مناسب
- امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت برای فرد متقاضی و خانواده وی
- دریافت مالیات بسیار کم نسبت به اغلب کشورهای اتحادیه اروپا
ثبت شرکت در لیتوانی
ثبت شرکت در لیتوانی علاوه بر گسترش بیزینس در سطح بین المللی و کسب درآمد قابل توجه نوعی روش مهاجرتی ایده آل به شمار می آید، که امکان اخذ اقامت دائم اروپا و تابعیت لیتوانی را در پی دارد. متقاضیان ثبت شرکت در لیتوانی می بایست حیطه فعالیت های خود را در قالب یک طرح اقتصادی (بیزینس پلان) تهیه و ارائه نمایند، علاوه بر این مدارکی همچون اساسنامه شرکت، افتتاح حساب بانکی، مدارک مربوط به ثبت شرکت، میزان سرمایه شرکت و سهم هر یک از سهامداران و… نیز مورد نیاز خواهد بود.
در حال حاضر کشور لیتوانی به واسطه اجرای سیاست های مالی قابل توجه در راستای جذب سرمایه گذاران خارجی و ایجاد بسترهای مناسب در جهت انجام فعالیت های اقتصادی در سطح بین المللی به مقصد نهایی بسیاری از شرکت های بین المللی تبدیل گردیده است. لازم به ذکر است مراحل ثبت شرکت برای شهروندان اتحادیه اروپا بسیار ساده تر و راحت تر خواهد بود.
معمولاً شهروندان کشورهایی که جزو اتحادیه اروپا نیستند برای ثبت شرکت در لیتوانی در ابتدا به یک ویزای توریستی تایپ C نیاز خواهند داشت، پس از دریافت ویزای توریستی افراد برای انجام مراحل مقدماتی ثبت شرکت در لیتوانی وارد این کشور خواهند شد و پس از انجام مراحل اولیه ویزای ۱ ساله دریافت خواهند کرد. با ثبت شرکت در لیتوانی و شروع فعالیت معمولاً افراد پس از گذشت ۳ الی ۵ سال می توانند اقامت دائم لیتوانی را دریافت نمایند. به طور کلی انواع ثبت شرکت در لیتوانی به شرح ذیل می باشد:
- شرکت خصوصی با تعهد محدود (LLC) یا شرکت سهامی خاص
- شرکت خصوصی محدود سهامدار (LTD)
- سرمایه گذاری فردی (IE)
- شرکت عمومی محدود (PLC)
خرید ملک در لیتوانی
به طور کلی قانون خرید ملک در کلیه کشورهای جهان به ۳ دسته تقسیم می شود. در واقع برخی از کشورها به هیچ عنوان اجازه خرید ملک به اتباع خارجی نمی دهند، برخی از کشورها اجازه خرید ملک به افراد خارجی را می دهند ولی صرف خرید ملک اقامت دائم به فرد مورد نظر تعلق نمی گیرد و در برخی دیگر از کشورها اتباع خارجی به واسطه خرید ملک امکان دریافت اقامت دائم و نهایتاً تابعیت کشور مورد نظر را دریافت می نمایند.
در حال حاضر کشورهای اروپایی نظیر پرتغال، یونان، اسپانیا و قبرس از جمله کشورهایی محسوب می شوند که در ازای خرید ملک به میزان مشخص از سوی افراد متقاضی اقامت دائم را اعطا می نمایند، ولی کشور لیتوانی فقط اجازه خرید ملک به افراد را صرفاً به منظور سرمایه گذاری اعطا می نمایند. در واقع افراد برای سرمایه گذاری در حوزه مسکن و ساخت و ساز در لیتوانی ویزای ۱ ساله قابل تمدید دریافت خواهند نمود که به اقامت دائم ختم نخواهد شد.
پروسه اخذ اقامت دائم لیتوانی از طریق سرمایه گذاری
پروسه دریافت اقامت لیتوانی با توجه به نوع سرمایه گذاری افراد متقاضی متفاوت خواهد بود. طی سال های اخیر لیتوانی به منظور بهبود هرچه بیشتر شرایط اقتصادی مقدمات جذب سرمایه گذاران خارجی را به بهترین نحو فراهم نموده است.
به عنوان مثال با کاهش سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت شرکت در لیتوانی به مبلغ ۱۰ هزار لیتاس (معادل ۲۹۰۰ یورو) در حال حاضر روزانه به صورت میانگین بین ۷۰ الی ۱۵۰ شرکت در این کشور تاسیس می شود. معمولاً افرادی که برای ثبت شرکت در لیتوانی اقدام می نمایند، در صورتی که به مدت ۵ سال در این کشور به فعالیت های اقتصادی مشغول باشند و بدهی مالیاتی نداشته باشند می توانند اقامت دائم لیتوانی را دریافت نمایند.
علاوه بر ثبت شرکت افراد به واسطه خرید بیزینس در لیتوانی نیز می توانند اقامت دائم و حتی تابعیت لیتوانی را دریافت نمایند. در واقع خرید بیزینس در لیتوانی یک روش ایده آل جهت اخذ اقامت دائم اروپا می باشد، در حال حاضر مشاغل مختلفی در لیتوانی وجود دارد که افراد می توانند با خرید این بیزینس ها پس از ۲ الی ۳ سال فعالیت و پرداخت مالیات اقامت دائم خود را دریافت نمایند، همچنین پس از گذشت ۵ سال امکان اخذ تابعیت و پاسپورت لیتوانی نیز وجود خواهد داشت.
مزایای سرمایه گذاری در لیتوانی
امروزه لیتوانی به یکی از سریعترین کشورهای در حال توسعه در اتحادیه اروپا تبدیل شده است، رشد اقتصادی این کشور به طور متوسط از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ به دلیل صادرات و تقاضای داخلی به حدود ۳٫۳٪ در سال رسیده است. صندوق بین المللی پول و بانک جهانی همواره اقتصاد لیتوانی را در زمره اقتصادهای سودآور و قدرتمند اروپا طبقه بندی می نمایند.
لیتوانی دارای ۷ منطقه اقتصادی رایگان است، که از قوانین و شرایط اقتصادی بسیار مناسب و خاصی برخوردار می باشند. شرکت های مستقر در مناطق آزاد لیتوانی به مدت ۶ سال از پرداخت مالیات سود سهام و املاک و مستقلات وابسته به شرکت معاف خواهند بود، پس از این مدت نیز به مدت ۱۰ سال تنها ۷٫۵ درصد مالیات سالیانه از شرکت های مستقر در این مناطق دریافت می شود.
علاوه بر موارد فوق لیتوانی به علت موقعیت استراتژیک و دسترسی مناسب به بازارهای مالی کشورهای اسکاندیناوی و اتحادیه اروپا به عنوان یکی از قطب های اقتصادی منطقه بالتیک محسوب می شود.
از سوی دیگر اجرای سیاست های بسیار کارآمد دولت لیتوانی جهت حمایت از سرمایه گذاری و رونق اقتصادی و همچنین امکان به کارگیری نیروی جوان، تحصیل کرده و مستعد با دستمزد مناسب لیتوانی را به یکی از مراکز اصلی سرمایه گذاری شرکت های بین المللی در شمال اروپا و منطقه بالتیک تبدیل نموده است. به طور کلی مزایای سرمایه گذاری در لیتوانی به ۲ روش ثبت شرکت و خرید بیزینس به شرح ذیل می باشد:
مزایای خرید بیزینس در لیتوانی | مزایای ثبت شرکت در لیتوانی |
---|---|
اخذ اقامت دائم پس از ۲ الی ۳ سال | اخذ اقامت دائم پس از ۵ سال |
کسب درآمد از بدو ورود به لیتوانی | امکان تجارت آزاد با کلیه کشورهای اتحادیه اروپا |
پرداخت مالیات با نرخ بسیار کم | بسته به موقعیت شرکت تا ۶ سال معاف از مالیات |
دسترسی به نیروی کار ماهر و جوان با حداقل حقوق | راه اندازی و ثبت شرکت در سریعترین زمان ممکن |
معایب سرمایه گذاری در لیتوانی
علاوه بر مزایای بی شمار این روش مهاجرتی با چالش هایی نیز همراه خواهد بود. بخش اعظمی از اقتصاد لیتوانی به صادرات اجناس مختلف به روسیه وابسته است، که این موضوع اقتصاد لیتوانی را در برابر شوکهای خارجی آسیب پذیر می کند، از سوی دیگر بوروکراسی نسبتاً ناکارآمد است، فساد و عدم شفافیت در برخی از بخش های اقتصادی مانع توسعه کشور شده و می تواند سرمایه گذاران بالقوه را دلسرد کند.
از سوی دیگر سرانه درآمد فردی در لیتوانی نسبت به اغلب کشورهای اتحادیه اروپا کمتر است، این موضوع باعث گردیده بسیاری از شهروندان لیتوانی به کشورهای دیگر مهاجرت نمایند، که این موضوع لیتوانی را با کمبود نیروی کار بومی مواجه نموده است. به طور کلی معایب سرمایه گذاری در لیتوانی به شرح ذیل می باشد:
- نوسان بیشتر بازار در لیتوانی نسبت به اغلب کشورهای اروپایی
- فساد مالی در برخی از بخش های اقتصادی
ثبت شرکت در لیتوانی
آیا می دانید از طریق ثبت شرکت در لیتوانی می توانید اقامت اروپا را برای خود به همراه خانواده دریافت نمایید؟ لیتوانی از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست که بزرگترین اقتصاد در میان کشورهای حوزه ی دریای بالتیک به شمار می رود. لیتوانی اولین کشوری بود که در سال ۱۹۹۰ میلادی از شوروی مستقل شد وخیلی زود از اقتصاد دستوری به سمت اقتصاد بازار حرکت کرد و بعد از آن در کنار دو کشور دیگر حوزه دریای بالتیک رشد سریعی نمود و به ببر بالتیک شهرت یافت.
لیتوانی از کشورهای امن در زمینه سرمایه گذاری در اتحادیه اروپا است. به همین دلیل سرمایه گذاری در این کشور در کنار به دست آوردن اقامت دایم در اتحادیه اروپا، بهترین، مطمئن ترین و ارزانترین گزینه برای علاقه مندان به کار و زندگی در اروپاست.
انواع روش های ثبت شرکت در لیتوانی
از دلایل انتخاب لیتوانی توسط سرمایه گذاران خارجی واحد پول با ثبات این کشور یعنی لیتاس می باشد که از یورو ارزان تر است ولی بنا به سیاست بانک مرکزی این کشور دارای نرخ ۳٫۴۵ در برابر یورو را دارا می باشد. در لیتوانی انواع مختلفی از شرکتها وجود دارد که مهمترین آنها شرکت با مسؤلیت محدود و شرکت سهامی عام است.
شرکت با مسئولیت محدود خصوصی، UAB
این روش به دلیل انعطاف پذیری و قابلیت های نا محدود در انجام کار، استخدام کارمندان، پرداخت مالیات، تاسیس شعب محلی یا بین المللی و غیره که دارد یکی از محبوب ترین روش های قانونی ثبت شرکت در لیتوانی می باشد.
در این روش حداقل سرمایه ۲۵۰۰ یورو تعیین شده است و حداقل به یک سهامدار نیاز می باشد. تعداد ۲۴۹ نفر می توانند در این شرکت عضو گردند و سهامداران هیچ مسئولیتی در مورد فعالیت های انجام شده توسط شرکت توسط شرکت ندارند. بنیانگذاران این شرکت می توانند از هر نوع شهروند یا ملیتی باشند.
شرکت با مسئولیت محدود، AB
در این روش به حداقل یک سهامدار نیاز است و هیچ محدودیتی برای حداکثر تعداد سهامداران موجود ندارد. حداقل سرمایه در روش ثبت شرکت با مسئولیت محدود ۴۰ هزار یورو تعیین شده است و سهامداران هیچ مسئولیتی در مورد فعالیتهای انجام شده توسط شرکت را ندارند. موسسان شرکت می توانند هر نوع ملیت یا هر نوع شرکتی باشند. سهام این شرکت را می توان در لیست بورس های عمومی قرار داد.
شراکت کوچک، MB
در روش مشارکت کوچک هیچ سهامداری وجود ندارد و به جای آن اعضا به اصطلاح وجود دارند. در این روش حداقل به یک نفر نیاز است ولی تعداد اعضا تا حداکثر ۱۰ نفر مجاز می باشد.
هیچ الزامی برای حداقل سرمایه وجود ندارد. می تواند به اندازه ۱ یورو یا کم تر هم باشد. اعضای شرکت هیچ مسئولیتی در مورد فعالیتهای انجام شده توسط شرکت را ندارند. لازم به ذکر است که فقط اشخاص حقیقی می توانند عضو شرکت گردند.
سرمایه گذاری انفرادی یا شخصی
این نوع شرکت فقط به یک مالک محدود می شود و افراد قادر به افزایش تعداد صاحبان در شرکت نمی باشند. برای حداقل سرمایه هیچ الزامی وجود ندارد و مالک مستقیماً برای فعالیتهای شرکت پاسخ می دهد و در صورت ورشکستگی ، کلیه بدهی های شرکت برای پوشش دادن شخصاً به مالک اصلی منتقل می گردد.
شرکت کشاورزی، ZUB
برای تشکیل این شرکت کشاورزی حداقل به دو عضو نیاز است و هیچ محدودیتی برای حداکثر تعداد اعضا وجود ندارد. همانطور که نام قانونی شرکت نشان می دهد، این شرکت فقط مختص تجارت های کشاورزی می باشد. برای حداقل سرمایه گذاری در این شرکت هیچ الزامی وجود ندارد. همچنین اعضا هیچگونه مسئولیتی در مورد فعالیتهای تجاری انجام شده توسط شرکت ندارد.
شعبه یا دفتر نمایندگی
این نوع شرکت بسیار شبیه به شرکت های معمولی است، اما در این حالت بخشی از یک شرکت تمام یا بخشی از عملکردهای شرکت مادر را انجام می دهد. شعبه خارجی برای فعالیتهای شرکت در لیتوانی مسئولیت مالی ندارد.
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، در ۹۹٪ از همه موارد، ما همیشه پیشنهاد می کنیم که یک شرکت با مسئولیت محدود در لیتوانی ثبت کنید. در زیر می توانید جزئیات مربوط به شرایط و جزئیات ثبت شرکت را پیدا کنید.
هزینه های ثبت شرکت در لیتوانی
اگر شما صاحب یک شرکت لیتوانیایی باشید اگر به صورت روزانه فعالیت خود را انجام دهید هیچ هزینه ای این زمینه پرداخت نخواهید کرد. هنگامی که هیچ کارگر و معامله ای وجود ندارد، هزینه عملیات و نگهداری شرکت هم وجود نخواهد داشت ، تا زمانی که شما تصمیم بگیرید برخی از فعالیت های تجاری را شروع نمایید و کارمندانی را در این شرکت استخدام کنید. در ادامه به شرح برخی از هزینه های ثبت شرکت در لیتوانی خواهیم پرداخت.
لیست هزینه های ثبت شرکت در لیتوانی
- پرداخت ۲۰۰ یورو مالیات از حداقل حقوق ۴۰۰ یورو در ماه
- ۱۵۰ یورو برای اجاره محل تجاری کوچک در هر ماه
- ۱۵ یورو برای تلفن و خط اینترنت در هر ماه
- ۱۰۰ یورو خدمات حسابداری یورو در هر ماه
- هزینه ذکر موقت نام شرکت در دفتر ثبت نهادهای حقوقی به مبلغ ۱۶ یورو.
- هزینه ثبت شرکت در دفتر نهادهای حقوقی به مبلغ ۳۰ تا ۵۷ یورو.
- هزینه ثبت دفتر اسناد رسمی در حدود ۱۱۵ تا ۱۵۰ یورو.
- هزینه خدمات حقوقی به مبلغ ۳۰۰ یورو.
- هزینه تمبر به مبلغ حدود ۲۳ یورو.
- هزینه ثبت آدرس شرکت به مبلغ ۲۰۰ یورو.
مدت زمان لازم برای تأسیس یک شرکت بین ۵ تا ۱۰ روز کاری و بیشتر است.
مدارک و شرایط ثبت شرکت در لیتوانی
پس از تصمیم گیری برای تأسیس شرکتی در لیتوانی، افراد می بایست مدارکی را که در ادامه به آنها اشاره می نمایم تهیه و تنظیم نمایند. پس از دریافت شرایط احراز هویت توسط یک دفتر اسناد رسمی، کارآفرین ملزم به ارسال مدارک ثبت شده به مدیر خواهد بود.
فرد ارائه دهنده مدارک و و دفتر ثبت اسناد رسمی ملزم به ارسال تمامی مدارک به مرکز ثبت خواهد بود. بخاطر داشته باشید که سند الحاق این شرکت بایستی بصورت جداگانه گردآوری شود. جهت ثبت شرکت های مشارکتی و یا شرکت های مشارکتی محدود مدارک ذکر شده در ذیل نیاز خواهد بود:
- ارائه نامه درخواست ثبت شرکت
- توافقنامه همکاری و یا اعمال همکاری صورت گرفته
- اساسنامه شرکت خصوصی
- شرکت در جلسات مربوط به ملاقات سهامداران (اسناد پشتیبانی محصور)، ارائه مدارکی که تنها بودن فرد در این فرایند را نشان دهد.
- ارائه بیانیه که با شرایط فعالیت های اقتصادی شرکت، آدرس و فرد مالک در ارتباط باشد.
- جهت ثبت شرکت در خانه های مسکونی متعلق به شهرداری، مناطق متعهد، سازمان ها، تعاونی ها، انجمن ها و یا آپارتمان هایی که مالک آنان در دفتر اسناد رسمی ثبت شده است، بهترین مکان های در نظر گرفته شده برای فعالیت های شرکت خواهند بود.
- در این بیانیه افتتاح یک حساب بانکی که نشان دهنده یک سرمایه گذاری مجاز می باشد ضروری خواهد بود.
- ارائه بیانیه ای از سمت بانک که سرمایه گذاری مجاز را به اثبات برساند.
- ارائه یک گزارش از دارایی های ارزیابی شده، گزارشی که تمامی دارایی سهامداران را مورد بررسی قرار می دهد.
مزایای ثبت شرکت در لیتوانی
یکی از پرطرفدارترین، آسانترین و سریعترین راه های اخذ اقامت اروپا ثبت شرکت در کشور لیتوانی می باشد. افراد از طریق ثبت شرکت در لیتوانی در ابتدا یک اقامت یکساله دریافت می نمایند. اقامت های یکساله این کشور پس از ۴ سال با احراز فعالیت شرکت منجر به اقامت دائم می گردد و امکان اخذ پاسپورت و حق شهروندی نیز میسر می باشد.
متقاضیان با در اختیار داشتن کارت اقامت کشور لیتوانی قادر می باشند در کلیه کشورهای اروپایی و حوزه شینگن آزادنه تردد نمایند.
متقاضیان به همراه اعضای خانواده خود از کلیه حق و حقوق اقامت در اروپا برخوردار خواهند شد و تا زمانی که اقامت لیتوانی را داشته باشند می توانند از کلیه مزایا بهره مند گردند.
- امکان اخذ اقامت به همراه خانواده در کشور لیتوانی
- امکان افتتاح حساب بانکی در این کشور
- امکان کار و تحصیل برای اعضای خانواده در لیتوانی و کل اروپا
- امکان تردد و اقامت در سایر کشورهای اروپایی و حوزه شینگن
- امکان بیزینس و افتتاح حساب بانکی در کلیه کشورهای اروپایی
- عدم نیاز به حضور فیزیکی در کشور لیتوانی
- امکان اخذ اقامت دائم و پاسپورت لیتوانی برای خود و اعضای خانواده
معایب ثبت شرکت در لیتوانی
در مقابل مزایایی که گفته شد، معایب سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در لیتوانی نیز از جمله مسائلی است که باید به آن توجه نمود.
- از مهمترین معایب سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت در لیتوانی این است که ثبت شرکت در این کشور چندان کار ساده ای نیست. اگر با تحقیقات کافی و مشورت با متخصصان قابل اعتماد اقدام نکنید ممکن است شرکتی که برای شما در این کشور به ثبت می رسانند، از قبل ثبت شده باشد و حتی ممکن است دارای بدهی های مالیاتی زیادی نیز باشد.
- شاید شما به دنبال راهی برای سرمایه گذاری و اخذ اقامت در لیتوانی باشید، اما متوسل شدن به هر راهی برای کم کردن ریسک ویزا و اخذ اقامت کشوری به هیچ عنوان راهکاری مناسب نمی باشد. همین تقاضا و میل شما باعث می شود که افراد سودجو با سواستفاده از وضعیت و تمایل شما برای ثبت شرکت لیتوانی چنین مشکلاتی را برای شما بوجود آورند.
- از معایب دیگر آن، نوسان سرمایه گذاری در لیتوانی در دهه گذشته می باشد.
- نرخ بالای مهاجرت اتباع لیتوانی به سایر کشورهای اروپایی خود نشان دهنده اقتصاد نه چندان قوی این کشور می باشد.
- فساد و عدم شفافیت در برخی از بخش های اقتصادی مانع توسعه کشور می شود و سرمایه گذاران بالقوه را از بین می برد.
- وابستگی شدید به صادرات روسیه و کشورهای در حال ظهور نیز از دیگر معایب سرمایه گذاری و ناامن بودن سرمایه گذاری در این کشور می باشد.
انواع ثبت شرکت در کشور لیتوانی
و رایج ترین شرکت های حقوقی ثبت شده در کشور لیتوانی جهت مهاجرت سرمایه گذاری شامل موارد زیر می باشد:
- شرکت خصوصی با تعهد محدود (LLC) یا همان شرکت سهامی خاص
- شرکت خصوصی محدود سهامدار (LTD)
- سرمایه گذاری شخصی (IE)
- شرکت عمومی محدود (PLC)
سرمایه مجاز برای شرکت خصوصی با تعهد محدود نبایستی کمتر از ۲۸۹۶ یورو باشد. مطابق با قانون حداکثر تعداد سهامداران در شرکت خصوصی با تعهد محدود یا همان شرکت سهامی خاص خودمان نباید بیشتر از ۲۵۰ سهامدار باشد.
ریاست شرکت یا با رئیس شرکت است یا از یک هیئت نظارت سازمانی تشکیل می گردد که هیئت مدیره است. یکی از مزایای شرکت های خصوصی با تعهد محدود این است که مسئولیت شرکای شرکت محدود است، یعنی سهامداران در مقابل تعهدات خود به اندازه اموال شخصی خودشان مسئول نیستند.
به جز شرکت خصوصی با تعهد محدود یا همان شرکت سهامی خاص، نهادهای حقوقی خصوصی دیگری مانند شرکت عمومی با تعهد محدود یا همان شرکت سهامی، شرکت سرمایه گذاری شخصی، مشارکت خُرد، و … در کشور لیتوانی وجود دارد.
قانون دولت لیتوانی حداقل سرمایه مجاز برای یک شرکت شخصی را معین نمی کند. شرکا واحد و اصلی در این شرکت، صاحب شرکت محسوب می شود. شرکت سرمایه گذاری شخصی توسط مدیری اداره می شود که صاحب تجارت یا فرد دیگری است که به عنوان مدیر معرفی می شود. تعهد شرکت سرمایه گذاری شخصی نامحدود است، به عبارت دیگر صاحب شرکت سرمایه گذاری شخصی (IE) مسئول تعهدات خود در مقابل اموال شخصی خود است. این یکی از ویژگی های بدِ شرکت شخصی محسوب می شود
مطابق با قانون دولت لیتوانی مقدار سرمایه مجاز شرکت عمومی با تعهد محدود یا همان شرکت سهامی نبایستی کمتر از ۴۳،۴۴۳ یورو باشد. تعداد سهامداران نبایستی محدود باشند و سهام آنها قابل داد و ستد عمومی است. ریاست شرکت عمومی با تعهد محدود رئیس شرکت یا هیئت مدیره است. تعهدات شرکت محدود است که منظور از محدود بودن تعهد این است که سهامداران در مقابل تعهدات خود به میزان اموال شخصی خود مسئول نخواهند بود
مراحل ثبت شرکت در لیتوانی
مراحل تشکیل شرکت برای اقامت در لیتوانی شامل موارد زیر می باشد که عبارتند از:
- انتخاب و رزرو اسم شرکت
- فراهم کردن اسناد تأسیس
- تشکیل سرمایه مجاز، افتتاح حساب پس انداز در یک بانک (در صورت نیاز به افتتاح حساب)
- ارائه اسناد تأسیس جهت تایید دفتر اسناد رسمی
- تحویل دادن مدارک تایید تأسیس به دفتر ثبت موسسه های حقوقی
اگر واجد شرایط امضای الکترونیکی هستید و تمامی شرایط را طبق قانون فراهم آورید می توانید بعضی از سرمایه گذاری های ویژه را از طریق اینترنت انجام داد.
امیدواریم که مطالب این مقاله مثمر ثمر برای شما عزیزان جهت مهاجرت سرمایه گذاری به کشور لیتوانی واقع شده باشد. در صورت کمک و راهنمایی می توانید از طریق شماره تلفن های درج شده با ما تماس بگیرید
نتیجه گیری
لیتوانی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که بزرگترین اقتصاد در میان کشورهای حوزه ی دریای بالتیک محسوب می شود. لیتوانی از کشورهای امن در زمینه سرمایه گذاری در اتحادیه اروپا است و به همین دلیل سرمایه گذاری در این کشور در کنار به دست آوردن اقامت دائم در اتحادیه اروپا، بهترین، مطمئن ترین و ارزانترین گزینه برای علاقه مندان به کار و زندگی در اروپا می باشد. شرکت های زیر از انواع معمول ترین نوع شرکت ها در لیتوانی می باشند:
- موسسه انفرادی
- شرکت با مسئولیت محدود عمومی
- شرکت با مسئولیت محدود خصوصی
- مشاراکت جامع
- مشاراکت محدود
به خاطر داشته باشید که تاسیس شعبه و دفتر نمایندگی در این کشور از دیگر راه های انجام فعالیت تجاری و اقتصادی در لیتوانی می باشد. سهامداران و مدیران شرکت لیتوانیایی می توانند شخصیت حقیقی یا حقوقی از هر ملیتی باشند. سهامدار و مدیر عامل شرکت می تواند یک نفر باشد و الزاما نیازی به سفر شخص متقاضی به لیتوانی نمی باشد. خدمات ثبت شرکت در لیتوانی شامل پرداخت هزینه های دولتی و مالیات های ثبت شرکت ، دفتر اسناد رسمی ، ارائه آدرس قانونی دائمی محل شرکت شما در این کشور توسط ما به نهادهای دولتی، چاپ مهر دولتی شرکت شما، هزینه وکیل معتبر، افتتاح حساب بانکی به نام شرکت شما در نزد بانکهای لیتوانی، واریز و برداشت مبلغ ارزش سهام شرکت و افتتاح پرونده های مالیاتی و خدمات اجتماعی و هزینه های پستی ارسال مدارک به کشور شما می باشد.