...
info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

ویزای جستجوی کار آلمان

ویزای جاب سیکر آلمان

قانون جدید ویزای جستجوی کار آلمان ۲۰۲۳

آلمان قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ حدود ۷ میلیون نیروی کار خارجی را وارد کشور کند. در این راستا قرار است سالانه نزدیک به ۴۰۰٫۰۰۰ نیروی کار ماهر وارد این کشور شوند؛ این رقم معادل نیروی کار ماهری است که سالانه به مهاجرپذیرترین کشور جهان یعنی کانادا وارد می‌شوند.

آلمان با ایجاد جذابیت‌هایی در قوانین جدید ویزای جستجوی کار، نه تنها ورود به این کشور را آسان‌تر کرده‌، بلکه شرایط تبدیل ویزا، گرفتن اقامت دائم و در نهایت اخذ شهروندی آلمان را نیز ساده‌تر کرده‌ است:

  • در گذشته شهروندی یا تابعیت آلمان حداقل ۸ سال به‌طول می‌انجامید؛ در حالی‌که با این قانون جدید، امکان اخذ تابعیت آلمان در ۵ سال فراهم می‌شود.
  • اقامت دائم آلمان نیز نیازمند بازه زمانی ۵ ساله بود و در حال حاضر این زمان به ۳ سال رسیده است.
  • در گذشته برای دریافت بلوکارت آلمان، حقوقی نزدیک به ۵۸٫۰۰۰ یورو نیاز بود؛ اما در حال حاضر با حقوق ۴۳٫۰۰۰ یورو نیز می‌توان بلوکارت آلمان را دریافت کرد. همچنین با داشتن بلوکارت و حداقل حقوق اعلام‌شده، می‌توان با خانواده وارد این کشور شد.

قانون کارت شانس

از دیگر قوانین جدید ویزای کار آلمان، قانون کارت شانس است. این قانون با امتیازبندی مشابه دولت‌های کانادا و استرالیا، بر اساس عواملی مانند سن، مدرک زبان، سابقه کار و … اجرایی خواهد شد. به این صورت که اگر ۶ امتیاز از ۱۲ امتیاز را به‌دست آورید، واجد شرایط ویزای کار یک‌ساله هستید؛ حتی می‌توانید کار ساعتی یا پاره‌وقت داشته باشید؛ پس از آن با پیدا کردن کار، می‌توانید به مدت دو سال دیگر ویزای کاری خود را تمدید کنید.

اما جزئیات امتیازگیری در این قانون به شرح زیر است:

  • داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک فنی‌وحرفه‌ای مشاغل خاص که در سفارت احراز شده است: ۴ امتیاز
  • داشتن حداقل ۳ سال سابقه کار با بیمه: ۳ امتیاز
  • مدرک B2 زبان آلمانی: ۲ امتیاز
  • مدرک B1 زبان آلمانی: ۱ امتیاز
  • داشتن مشاور کاریابی در آلمان: ۱ امتیاز
  • افرادی که در ۵ سال گذشته، حداقل ۶ ماه در آلمان زندگی کرده باشند: ۱ امتیاز

البته قانون کارت شانس هنوز به مرحله‌ی اجرا نرسیده است.

برای اطلاع از تغییرات این قانون یا اضافه شدن جزئیات بیشتر، کانال‌های ارتباطی آریاناپارس را دنبال کنید.

کار در کشور آلمان آرزوی بسیاری از افراد می باشد البته برخی دست یابی به این هدف را غیرممکن می دانند ولی با آگاهی کامل از شرایط و مقررات ویزای جستجوی کار آلمان می توان در این زمینه اقدام کرد. معمولا کشور آلمان به دلیل بازار کاری بسیار مناسب برای مشاغل فنی مهندسی و سایر رشته ها مورد توجه بسیاری از کارجویان در سراسر دنیا قرار دارد به همین دلیل دولت آلمان ویزای جستجوی کار را برای سهولت امور کارجویان ایجاد کرده است.

متقاضیان اقدام از طریق ویزای جستجوی کار آلمان در ابتدا با سوالات بسیاری مواجه می شوند مانند : شرایط ویزای جستجوی کار آلمان چیست؟ تفاوت ویزای جستجوی کار با پیشنهاد کاری چیست؟ آیا برای کار در آلمان تسلط به زبان آلمانی ضروری است؟ ویزای جستجوی کار قابل تمدید است؟ و… که در ادامه علاوه بر پاسخ به این سوالات به توضیح کامل شرایط و مقررات این روش خواهیم پرداخت.

شرایط اخذ ویزای جستجوی کار آلمان

?What is a German Job Search Visa

ویزای جستجوی کار آلمان یا ویزای کار آلمان با دیپلم، همان طور که از نامش پیداست ویزایی است که به فرد اجازه می دهد وارد کشور آلمان شده و در این کشور به دنبال کار بگردد. در صورتی که موفق به دریافت ویزای جستجوی کار آلمان شوید شما ۶ ماه فرصت دارید تا در این کشور به دنبال کار بگردید و در صورت مشغول به کار شدن می توانید ویزای خود را تبدیل به ویزای کاری کنید و بعد از ۳ سال کار در این کشور و پرداخت مالیات درخواست اقامت دائم آلمان را نمایید.

تفاوت ویزای جستجوی کار آلمان با ویزای کاری job offer چیست؟

برای ورود به بازار کار در آلمان معمولا از دو روش می توان اقدام کرد. روش اول از طریق ویزای جستجوی کار آلمان و روش بعدی از طریق ویزای کاری job offer یا پیشنهاد کاری می باشد. اگر بخواهید از طریق job offer اقدام کنید باید از طرف یک کارفرما در این کشور پیشنهاد کاری داشته باشید به عبارت دیگر شما می بایست با کارفرماهای مختلف که احتیاج به نیروی کار دارند مذاکره نمایید و در صورت رسیدن به توافق نهایی می توانید جهت کار در آلمان به راحتی عمل کنید.

در روش job offer کار شما مشخص می باشد ولی در ویزای جستجوی کار ابتدا باید وارد کشور آلمان شده و با کارفرماهای مختلف مذاکره نمایید، در صورت به توافق رسیدن می توانید مشغول به کار شوید هم چنین برای جستجوی کار در آلمان حداکثر ۶ ماه فرصت دارید.

مشاغل مورد نیاز آلمان

به دلیل صنعتی بودن کشور آلمان و وجود کارخانجات معتبر خودرو سازی، الکترونیک، فولاد و… معمولا به نیروی کار در زمینه های فنی و مهندسی و هم چنین در زمینه پزشکی و پرستاری نیازمند می باشند و متخصصان در زمینه های مذکور شانس بالایی برای پیدا کردن کار در این کشور دارند در نتیجه ویزای جستجوی کار آلمان گزینه مناسبی برای این دسته از افراد محسوب می شود. طبق آمار منتشر شده کشور آلمان تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱ میلیون نفر نیروی کار احتیاج خواهد یافت به همین دلیل این کشور گزینه بسیار مناسبی برای کارجویان است.

مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۰

  • پزشک عمومی و متخصص
  • دندان پزشک
  • دارو ساز
  • پرستار
  • مهندس برق
  • مهندس مکانیک
  • مهندس عمران
  • مهندس کامپیوتر
  • برنامه نویس
  • حسابدار و مدیر مالی

نرخ بیکاری در آلمان

کشور آلمان به دلیل وضعیت اقتصادی و داشتن صنایع متعدد و بسیار گسترده از نظر اشتغال معمولا شرایط بسیار خوبی را نسبت به سایر کشور ها داراست، دلیل این ادعا اعطا ویزای جستجوی کار آلمان برای اتباع سایر کشورها می باشد طبیعتا کشوری اقدام به ایجاد شرایط مساعد برای ورود نیروی کار می کند که شدیدا به نیروی کار در مشاغل مختلف احتیاج داشته باشد البته آمار های منتشر شده نیز تائید کننده این امر است. بر اساس آمار منتشر شده توسط مراکز معتبر در کشور آلمان، نرخ بیکاری در این کشور در نیمه ابتدایی سال ۲۰۲۰ حدود ۳ درصد اعلام شده است.

با توجه به شرایط اقتصادی و اعلام نیاز برای نیروی کار در رشته های مختلف در کشور آلمان می توان به جرئت گفت که در صورتی که متقاضیان به زبان آلمانی تسلط داشته باشند اشتغال در این کشور یکی از اصلی ترین گزینه ها برای کارجویان می باشد علی الخصوص برای ایرانی ها زیرا در حال حاضر بسیاری از هم وطنان در این کشور مشغول به کار هستند و درآمد مناسبی نیز دریافت می کنند.

شرایط کلی اخذ ویزای جستجوی کار آلمان به چه صورت است؟

به صورت کلی برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان که به ویزای کار آلمان با دیپلم هم معروف است متقاضی باید دارای شرایطی باشد. دولت آلمان به دلیل نیاز این کشور به نیروی کار در مشاغل مختلف برای ورود کارجویان تسهیلاتی در نظر گرفته است و اخیرا شرایط دریافت ویزای جستجوی کار را آسان تر نیز کرده است. شرایط مورد نیاز برای درخواست ویزای جستجوی کار آلمان عبارت اند از :

  • سن حداقل ۱۸ و حداکثر ۴۰ سال
  • حداقل ۵ سال سابقه کاری مرتبط با تحصیلات
  • داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح b1
  • داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
  • اثبات تمکن مالی برای دوره ۶ ماهه

فرهنگ کار در آلمان

آشنایی با فرهنگ کار برای کسانی که قصد اقدام در زمینه ویزای جستجوی کار آلمان را دارند ضروری به نظر می آید. آلمانی ها به دلیل دقیق و منظم بودن در دنیا معروف هستند به همین جهت در زمینه کار دارای قوانین و مقررات مخصوصی می باشند و این سخت کوشی و نظم باعث پیشرفت روز افزون آن ها در عرصه های مختلف علمی و صنعتی شده است. معمولا اشخاص در این کشور ۵ روز در هفته حدود ۳۶ تا ۴۰ ساعت مشغول به کار هستند. در هنگام کار ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت برای نهار و استراحت فرصت دارند.

در برخی مشاغل ممکن است ساعت و روزهای کاری بیشتر باشد که کارفرمایان با مرخصی های سالیانه و پرداخت اضافه کاری آن را جبران می کنند. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که بازده کاری در این کشور بسیار بالا بوده و کارکنان برای حفظ موقعیت کاری خود می بایست حداکثر توان خود را برای کار استفاده نمایند.

در آلمان به کار کمتر از ۳۰ ساعت در هفته کار پاره وقت گفته می شود و در صورتی که حداقل ۶ ماه مشغول به کار باشید می توانید درخواست کار پاره وقت را نمایید. روزهای کاری در این کشور از دوشنبه تا شنبه است و یکشنبه روز تعطیل رسمی و کار در این روز به جز مشاغل خدماتی ممنوع می باشد. در هفته حداکثر ۴۸ ساعت اجازه کار و حداکثر ۱۲ ساعت اجازه اضافه کاری دارید.

میزان حقوق و درآمد در آلمان

شرایط حقوق و درآمد در کشور آلمان نسبتا مناسب می باشد. بر اساس آخرین آمار حداقل حقوق در این کشور به ازای هر ساعت بیش از ۹ یورو است. معمولا این مقدار حقوق برای مشاغل عادی مانند کارگری محاسبه می شود طبیعتا هر چه سطح شغل بالاتر باشد میزان درآمد نیز افزایش پیدا خواهد کرد. نکته دیگر که درباره ویزای جستجوی کار آلمان مهم به نظر می رسد میزان مالیات ها در این کشور است که بر درآمد ماهانه افراد موثر می باشد. طبق اطلاعیه اداره مالیات کشور آلمان نرخ مالیات سالانه به شرح زیر محاسبه می گردد :

میزان درآمدنرخ مالیات
کمتر از ۹٫۴۰۸ یورو۰٪
۹٫۴۰۸ تا ۵۷٫۰۵۱ یورو۱۴٪ تا ۴۲
۵۷٫۰۵۱ تا ۲۷۰٫۵۰۰ یورو۴۲٪
بیش از ۲۷۰٫۵۰۰ یورو۴۵٪

میزان حقوق مشاغل مختلف در آلمان

یکی از موارد مهم برای متقاضیان ویزای جستجوی کار آلمان میزان حقوق و دستمزد در این کشور می باشد. بر اساس اعلام دولت آلمان حداقل حقوق ماهانه افراد در این کشور به صورت میانگین ۴ هزار یورو بوده است البته شرایط افراد بر اساس سن، تجربه، شغل، مهارت کاری و… در میزان حقوق ماهانه ان ها تاثیر گذار خواهد بود. در ادامه به میانگین حقوق دریافتی برخی از مشاغل در کشور آلمان اشاره می کنیم :

شغلمتوسط ​​درآمد سالانه (ناخالص)
پزشک۷۷٫۳۵۹ یورو
مهندس۶۲٫۸۰۲ یورو
مشاغل فنی۵۳٫۲۹۲ یورو
مدیریت۴۳٫۹۱۹ یورو
راننده۴۷٫۹۰۷ یورو

البته باید هزینه های زندگی در کشور آلمان را هم مد نظر قرار داد تا بتوان با آگاهی کامل برای ورود به این کشور اقدام کرد. بر اساس آمار، حداقل هزینه زندگی برای هر نفر ماهانه حدود ۷۰۰ یورو می باشد. البته این هزینه با توجه به شهر مورد نظر و سطح زندگی متفاوت است، طبیعتا هزینه های زندگی در شهرهای پر جمعیت مانند مونیخ، فرانکفورت و… بالاتر از سایر شهرها خواهد بود. در ادامه به هزینه های مختلف در آلمان که در سایت معتبر numbeo اعلام شده است اشاره می گردد :

عنوانهزینه
یک وعده غذا در رستورانحدود ۱۰ یورو
یک کیلو برنجحدود ۲ یورو
۱۲ عدد تخم مرغحدود ۲ یورو
یک کیلو فیله مرغحدود ۷٫۵ یورو
یک کیلو گوشت قرمزحدود ۱۰ یورو
اجاره ماهانه در مرکز شهر۷۴۵ یورو

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم مقاله زندگی در آلمان را مطالعه نمایید.

ویزای جستجوی کار آلمان قابل تمدید است؟

طبیعتا افرادی می خواهند برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام کنند درباره قابل تمدید بودن یا نبودن آن سوال دارند زیرا اگر این ویزا قابل تمدید نباشد بعد از اتمام مدت ۶ ماهه و پیدا نکردن کار مجبور به ترک این کشور می باشند و برای جستجوی کار دوباره، باید برای این ویزا در خواست نمایند. بر اساس مقررات کشور آلمان، ویزای جستجوی کار قابل تمدید نمی باشد و در صورت به نتیجه نرسیدن و پیدا نکردن کار، متقاضی باید از این کشور خارج شود. پس بهتر است برای اقدام در این زمینه درباره بازار کاری رشته خود درآلمان تحقیق کنید تا به مشکل برخورد نکنید.

پروسه زمانی دریافت ویزای جستجوی کار آلمان چقدر است؟

اقدام در زمینه مهاجرت کاری معمولا زمان بر می باشد علی الخصوص در مورد کشور آلمان زیرا تقاضا برای ورود به این کشور از روش های مختلف بسیار زیاد است و این حجم تقاضا باعث طولانی شدن پروسه کاری می شود. برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان باید مدارک ترجمه شده را به سفارت این کشور ارائه کرد. پروسه بررسی مدارک معمولا زمان زیادی نمی برد ولی وقت سفارت آلمان برای دریافت ویزا زمان بر می باشد و در حال حاضر حدود ۲۱ ماه طول می کشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود مقاله سفارت آلمان را مطالعه نمایید.

شرایط اخذ ویزای همراه در ویزای جستجوی کار آلمان چگونه است؟

یکی دیگر از مسائل مهم برای متقاضیان ویزای جستجوی کار آلمان شرایط بردن همراه است. یعنی در صورتی که فرد متقاضی ویزای جستجوی کار را دریافت کرد می تواند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به همراه خود داشته باشد یا خیر؟ بر اساس مقررات کشور آلمان ویزای جستجوی کار امکان بردن همراه را ندارد و فرد متقاضی ابتدا باید شخصا وارد این کشور شود و در صورت پیدا کردن کار می تواند درخواست الحاق خانواده خود را انجام دهد ولی قبل از آن امکان بردن خانواده خود را ندارد مگر اینکه برای آن ها ویزای توریستی آلمان را دریافت کند.

نحوه اقدام برای ویزای جستجوی کار آلمان چگونه است؟

در صورت داشتن شرایط مورد نظر باید مدارک و اسناد به زبان آلمانی ترجمه و ضمن درخواست برای ویزای جستجوی کار به سفارت آلمان ارسال شود. در صورت بررسی مدارک و پذیرش باید برای دریافت وقت سفارت و مراحلی مانند انگشت نگاری، مصاحبه حضوری در سفارت و معاینات پزشکی اقدام کرد. این مراحل معمولا مستلزم پرداخت هزینه می باشند و در صورت به پایان رساندن مراحل و دریافت ویزا می توان برای وارد شدن به کشور آلمان و جستجوی کار در آن اقدام کرد. هم چنین باید تمکن مالی مناسب برای مدت ۶ ماه را هم اثبات کنید.

مدارک لازم برای ویزای جستجوی کار آلمان

برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان باید مدارک مختلفی را ارائه کرد تا در صورت احراز شرایط بتوان در این زمینه اقدام نمود. مدارکی که برای ویزای جستجوی کار آلمان یا ویزای کار آلمان با دیپلم نیاز است عبارت اند از :

  • فرم های تکمیل شده تقاضای ویزای کار
  • ارائه اسناد هویتی و گذرنامه معتبر
  • تعیین محل سکونت در آلمان
  • ارائه مدارک بیمه درمانی مسافرتی
  • ارائه گواهی تمکن مالی
  • ارائه رزومه کاری و تحصیلی
  • انگیزه نامه
  • مدارک تحصیلی
  • رسید پرداخت هزینه های سفارت
  • در صورت داشتن ارائه مدرک زبان آلمانب
  • سفارت در صورت صلاح دید امکان درخواست مدارک بیشتری را هم دارد.

مزایای دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان چیست؟

طبیعتا دریافت ویزا برای جستجوی کار در کشوری پیشرفته و صنعتی مانند آلمان امتیاز بزرگی محسوب می گردد و اگر متقاضی بتواند در این کشور مشغول به کار شود آینده بسیار روشنی برای خود ایجاد خواهد کرد. از مزایای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان می توان به مدت زمان ۶ ماهه برای پیدا کردن کار در این کشور، امکان اقدام با مدرک تحصیلی دیپلم و احتمال بالای یافتن کار در این کشور می توان اشاره نمود.

معایب دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان چیست؟

معمولا برای ورود به بازار کاری کشورهای پیشرفته مانند آلمان مشکلات نسبتا زیادی وجود دارد. اولین مشکل ضرورت ارائه مدرک زبان آلمانی می باشد که به دلیل سخت بودن این زبان، ارائه این مدرک برای بسیاری مانع بزرگی محسوب می شود هم چنین در صورت عدم تسلط به زبان آلمانی احتمال پیدا کردن کار در این کشور بسیار پایین است. مورد بعدی وقت طولانی سفارت برای دریافت ویزا می باشد. از دیگر معایب این روش می توان به عدم تمدید ویزای جستجوی کار، عدم امکان بردن همراه و نداشتن اجازه تحصیل برای فرد متقاضی در آلمان اشاره کرد.

اخذ اقامت و تابعیت از طریق ویزای جستجوی کار در آلمان چگونه است؟

در صورتی که فرد جویای کار در آلمان بتواند شغل مورد نظر خود را پیدا کند، ویزای جستجوی کار به ویزای کاری تبدیل می شود و بعد از ۵ سال کار در این کشور و پرداخت مالیات می تواند درخواست اقامت دائم آلمان را نماید. البته اگر فرد کاری پیدا کند که سالانه بیش از ۴۷ هزار یورو درآمد داشته باشد بلو کارت آلمان را اخذ خواهد کرد در این صورت بعد از ۲۱ ماه می تواند درخواست اقامت دائم را انجام دهد و معمولا بعد از گذشت ۸ سال اقامت در این کشور مشکلی برای دریافت شهروندی آلمان را نخواهد داشت.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب بیان شده می توان بیان کرد که ویزای جستجوی کار آلمان روش مناسبی برای ورود به کشوری پیشرفته و صنعتی مانند آلمان محسوب می شود. وجود کارخانجات بزرگ خودرو سازی و الکترونیک، بازار کاری مناسب و احتیاج به نیروی کار در زمینه های مختلف باعث جذاب شدن اشتغال در این کشور شده است. از طرف دیگر مشکلاتی مانند طولانی بودن وقت سفارت، ضرورت داشتن مدرک زبان آلمانی، عدم امکان تمدید ویزا و… باعث سخت شدن مسیر برای عده ی زیادی می شود اما در صورت به نتیجه رسیدن و مشغول به کار شدن در کشور آلمان می توان آینده مطلوبی برای خود رقم زد. به نظر شما ویزای جستجوی کار آلمان روش مناسبی برای مهاجرت می باشد یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

مقالات اخیر
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.