info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

بازار کار در کشور کانادا

بازار کار کشور کانادا

آشنا شدن با بازار کار کانادا می‌تواند برای افراد هم جذاب و هم بسیار چالش‌برانگیز باشد، چرا که قوانین فدرال و استانی متفاوتی بر شرایط کاری کشور کانادا حکم فرما هستند. این مقاله برای تمام افراد مفید است. از شهروندان و شاغلان کشور کانادا گرفته که با حقوق خود آشنا می‌شوند، تا فردی که در خانه نشسته است و به دانستن درباره شرایط مهاجرت کاری و حقوقی کشورهای دیگر علاقه دارد.

پس با ما در این مقاله همراه باشید. زیرا اقتصاد قوی و نیروی کار ماهر کانادا، این کشور را به بازاری جذاب برای شرکت‌ها و افراد در جهان تبدیل کرده است. اما منطقا آشنا بودن و رعایت کردن قوانین کار این کشور برای کاهش ریسک ضروری و لازم است.

در این مقاله شما با موارد مهمی مانند بهترین مشاغل موجود در کانادا، نرخ بیکاری این کشور، میانگین درامد ماهیانه افراد، بازار کار در کشور کانادا، شرایط و نوع بازنشستگی و… آشنا می‌شوید. اما بهتر است در ابتدا یک نگاه کلی به بازار کار کانادا بیاندازیم.

مروری بر بازار کار کانادا

جالب است بدانید در سال ۲۰۲۳، نرخ بیکاری در کانادا ۵.۴ درصد بود. این مقدار کمی نسبت به سال پیش که ۵.۳ درصد بود افزایش داشته است. همچنین بد نیست بدانید رشد اشتغال در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ کاهش یافت و به طور متوسط ۲۳۰۰۰ در هر ماه بود. این موضوع درحالی است که در نیمه اول سال این میزان ۴۸۰۰۰ در هر ماه بود.

نرخ‌ اشتغال کانادا در سال‌ گذشته

نرخ اشتغال کشور کانادا در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. این موضوع به این دلیل بود که رشد جمعیت از میزان افزایش اشتغال پیشی گرفت. در دسامبر همان سال نرخ اشتغال کانادا به ۶۱.۶ درصد کاهش یافت و این موضوع در حالی بود که در ژانویه ۲۰۲۳ نرخ اشتغال ۶۲.۵ درصد بود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید اشتغال زنان جوان ۱۵ تا ۲۴ ساله در دسامبر ۲۰۲۳ به میزان ۱۳۰۰۰ نفر افزایش یافت، اما اشتغال مردان جوان تقریباً بدون تغییر بود.

بزرگ‌ترین و بهترین مشاغل کانادا، بازار کار در کانادا

بزرگ‌ترین و بهترین مشاغل کانادا

طبیعتا معرفی چند شغل به عنوان بهترین مشاغل یک کشور کاری غیرممکن است. زیرا بهترین بودن یک شغل می‌تواند بسته به شرایط افراد کاملا متفاوت و گوناگون باشد. اما می‌توانیم با قرار دادن بزرگ‌بودن یک شغل به عنوان معیار، به معرفی بهترین مشاغل کانادا بپردازیم.

در ادامه با پررونق و بزرگ‌ترین مشاغل کشور کانادا در سال 2023 آشنا می‌شوید:

  • مشاغل مربوط به بیمارستان
  • رستوران‌ها و فست‌فودی‌ها
  • سوپرمارکت‌ها و خواربار فروشی‌ها
  • مشاوران فناوری اطلاعات
  • کالج‌ها و دانشگاه‌ها
  • بانک‌های تجاری
  • داروخانه‌ها
  • خدمات مهندسی
  • نمایندگی‌های خودرو

البته همانطور که گفتیم موارد بالا بر اساس بزرگ بودن صنعت و چرخش مالی ماهانه محاسبه شده‌اند. بنابراین نمی‌توان تضمین کرد که بزرگ‌ترین بودن، به معنی راحت بودن در جذب این سمت‌های شغلی شدن است!

حال که بررسی بزرگ‌ترین مشاغل کانادا پرداختیم، بد نیست کمی هم درباره قوانین کاری این کشور بدانیم. مواردی مانند حداقل دستمزد، مرخصی، بیمه و…

اگر برای شما هم دانستن موارد بالا در مورد کار در کانادا و مهاجرت کاری به کانادا جذاب و جالب است، در ادامه مقاله با ما همراه باشید:

میانگین درآمد در کانادا، بازار کار در کشور کانادا

میانگین درآمد و حقوق کاری کانادا در سال 2023

در سپتامبر ۲۰۲۳، متوسط دستمزد افراد شاغل در کشور کانادا مبلغ ۱۲۱۵.۰۲ دلار در هفته و یا ۶۳۱۸۱.۰۴ دلار در سال، آن هم برای کارگران تمام‌وقت بود. البته باید به این موضوع توجه داشت که در سال جدید میانگین حقوق هر استان و ایالت افزایش پیدا کرده است. بنابراین مقدار واقعی دستمزد افراد با اعداد و ارقام به دست آمده ممکن است بسیار متفاوت باشد.

در نظر داشته باشید که حداقل دستمزد فدرال کانادا، تنها برای بخش‌های خصوصی تحت نظارت فدرال اعمال می‌شود. در حالی که هر استان و منطقه قوانین خاص و منحصر به فرد خود را دارد. به عنوان مثال، در آلبرتا، محدودیت اضافه‌کاری ۸ ساعت در روز یا ۴۴ ساعت در هفته است. در حالی که در نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد این محدودیت ۴۸ ساعت در هفته است. یا می‌توان به این نکته اشاره کرد که میانگین دستمزد سالانه در بریتیش کلمبیا، آلبرتا و انتاریو بسیار بالاتر از مناطق دیگر این کشور است.

حقوق مربوط به شرایط کار

قانون کار کانادا، حقوق کار و تعهدات کارفرمایان و کارمندان در بخش‌های تحت نظارت فدرال را تعیین می‌کند. استانداردهای استخدامی در هر حوزه قضایی حداقل استانداردهای قانونی را در مواردی مانند حداقل دستمزد، ساعات کار، اضافه‌کاری، تعطیلات و روزهای غیبت تعیین می‌کنند.

کارمندان و کارفرمایان نمی‌توانند از این حقوق خارج شوند مگر اینکه شرایط مساعدتری فراهم کنند. البته باید گفت که میانگین حقوق در کانادا می‌تواند به طور قابل توجهی بین صنایع و مشاغل مختلف متفاوت باشد. برخی از پردرآمدترین صنایع شامل بیمارستان‌ها، رستوران‌های با سرویس کامل، سوپرمارکت‌ها، مشاوره فناوری اطلاعات، بانک‌های تجاری و خدمات مهندسی هستند.

ساعت کار و اضافه‌کاری

باید گفت که ساعت کار استاندارد در کانادا ۸ ساعت در روز و مجموعا ۴۰ ساعت در هفته است. طبیعتا هر ساعت کاری بیشتر از این میزان، اضافه‌کاری محسوب می‌شود و کارکنان واجد شرایط دریافت دستمزد بیشتری می‌شوند.

دستمزد اضافه کاری در کانادا حداقل ۱.۵ برابر دستمزد کار ساعتی معمولی می‌باشد. البته جالب است بدانید که افراد با مشاغلی مانند پزشکان، مدیرها، معمارها و مهندس‌ها از این شرایط معاف هستند و نمی‌توانند اضافه کاری داشته باشند.

مرخصی

قانون‌گذاران کانادا، برای شاغلان این کشور شرایطی را در نظر گرفته‌اند که افراد واجد شرایط بتوانند به راحتی از مرخصی استفاده کنند. جالب است بدانید که هیچ کارفرمایی حق اخراج کارکنان خود را در شرایط زیر ندارد و قانون کاملا به نفع کارکنان این کشور است. از شرایط گفته شده می‌توان به حوادث حین کار، دوران بارداری، انجام معاینات و مرخصی‌های پزشکی، بستری شدن نوزادان و فرزندان و… اشاره کرد.

حقوق و حمایت های کارکنان

حقوق و حمایت‌های کارکنان

کشور کانادا بر روی فراهم کردن محیط کاری مناسب و دوستانه بسیار توجه دارد. این کشور عقیده دارد تمام کانادایی‌ها حق دارند در محیط‌های کاری مشغول باشند که در آن‌ها خبری از تبعیض نباشد و کاملا عادلانه با آنها رفتار شود. قانون حقوق بشر کشور کانادا انواع تبعیض بر اساس جنسیت، نژاد، قومیت و دلایل دیگر ممنوع می‌کند. قانون عدالت استخدامی کانادا هم از کارفرمایان می‌خواهد که اقدامات فعال و مفیدی را برای بهبود فرصت‌های شغلی برای گروه‌های خاص از جمله زنان، مردم بومی، افراد دارای معلولیت و اقلیت‌های قابل مشاهده انجام دهند.

دیدیم که این کشور سعی دارد که چه شرایط مطلوب و ایده عالی را برای افراد شاغل فراهم کند. حال وقت آن رسیده تا به یکی از مهم‌ترین عوامل، یعنی بیمه در حین کار و شرایط بازنشستگی این کشور بپردازیم.

بیمه ملی و مزایای کارکنان

یکی دیگر از مواردی که باید به آن پرداخت، بحث بیمه و بازنشستگی افراد در کشور کانادا است. سیستم تامین اجتماعی کانادا شبکه‌ای شامل مجموعه زیادی از برنامه‌ها است که برای انواع حمایت‌های مالی و حمایت از افراد و خانواده‌ها در طول رویدادها و شرایط مختلف زندگی طراحی شده است. این سیستم بیمه شامل مستمری بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی، مستمری بازماندگان از کار، بیمه اشتغال و انواع پوشش‌ هزینه‌های پزشکی است.

انواع قراردادهای کاری در کانادا

  • قرارداد کار تمام وقت: کارمندان تمام وقت باید در هفته مطابق با قانون کار، 40 ساعت کاری خود را پر کنند.
  • قرارداد کار پاره وقت: از سمت دیگر کارگران پاره وقت کمتر از ساعات معمول تمام وقت (40 ساعت) در هفته کار می‌کنند. واجد شرایط بودن این افراد برای مزایا ممکن است بسته به سیاست کارفرما متفاوت باشد. به این معنی که برخی از کارفرماها برای افراد با قرارداد پاره وقت خود هم مزایایی را در نظر دارند. اما برخی خیر.
  • قرارداد کار با مدت معین: قراردادهای مدت معین تاریخ پایان مشخصی دارند، مانند شش ماه یا یک سال و معمولاً برای کار مبتنی بر پروژه یا پوشش موقت (به عنوان مثال، گرفتن مرخصی زایمان) استفاده می‌شوند. قرارداد کار در پایان مدت توافق شده پایان می‌یابد. البته مگر اینکه تمدید یا از اول بسته شود. در این نوع قرارداد کارفرمایان باید مطمئن شوند که بند فسخ زودهنگام را در قراردادهای کاری لحاظ می کنند. در غیر این صورت، اگر از فردی که استخدام کرده‌اند راضی نباشند، باید تا پایان مهلت قرارداد صبر کنند.
  • قرارداد مدت نامحدود: در مقابل، قراردادهای مدت نامحدود وجود دارند. در این نوع از قراردادها تا زمانی که یکی از طرفین قرارداد را فسخ نکند، قرارداد وجود دارد. این نوع قرارداد در کانادا رایج ترین نوع قرارداد کاری است.
  • قرارداد کار فصلی: قراردادهای کاری فصلی به مشاغل موجود در فصول خاص، مانند خرده فروشی تعطیلات یا گردشگری تابستانی اشاره دارد. کارگران فصلی معمولاً برای مدت معینی به کار گرفته می‌شوند و ممکن است هر سال در طول فصل مربوطه بازگردند. این نوع از قراردادهای کاری هم در کشور کانادا بسیار دیده می‌شود.
بازنشستگی در کانادا

بازنشستگی در کشور کانادا

شاید برایتان حالب باشد اگر بدانید که بازنشستگی در کشور کانادا دارای سه طرح متفاوت است. دولت کانادا شرایطی را به وجود آورده است که هرکدام از این شرایط، پیش نیازهای مخصوص به خود را دارند. در ادامه به معرفی و بررسی این 3 طرح بازنشستگی در کشور کانادا می‌پردازیم:

  1. برنامه بازنشستگی کانادا: این طرح که با نام مخفف (CPP) هم شناخته می‌شود را می‌توان اصلی‌ترین برنامه بازنشستگی کشور کانادا دانست. حداقل سن مشارکت در این طرح بازنشستگی 60 سال است. از جمله ویژگی‌های این طرح می‌توان به مزایای بازنشستگی، از کارافتادگی و بازماندگی اشاره کرد که به تمام افراد واجد شرایط کانادایی ارائه می‌شود.
  2. برنامه مستمری امنیت سالمندی: یکی دیگر از برنامه‌های دولت کانادا که با نام (OAS) هم شناخته می‌شود، به صورت زیر است. این برنامه برای حمایت مالی از سالمندان در سال‌های بازنشستگی طراحی شده و درحال اجرا است. مبلغ OAS از طریق مالیات‌های عمومی تأمین می‌شود. جالب است بدانید که این مبلغ به سابقه کاری افراد در سال‌های شاغل بودن وابسته نیست.
  3. برنامه مکمل درآمد تضمینی: این طرح که با نام (GIS) شناخته می‌شود، شاید محبوب‌ترین ظرح بین سالمندان باشد. چرا که این برنامه بازنشستگی به سالمندان کم درآمد کمک بسیار زیادی می‌کند. حتی اگر سالمندان مستمری امنیت سالمندی (OAS) را دریافت کنند، باز هم می‌توانند از GIS بهره‌مند شوند و آن را ماهانه دریافت کنند.

باهم خواندیم و دیدیم که کشور کانادا تقریبا برنامه‌های خوب و کارامدی را برای دوران بازنشستگی افراد برنامه ریزی کرده و تدارک دیده است. داشتن قوانین کاری دقیق و برنامه‌های خوب برای دوران بازنشستگی، یکی از دلایلی است که کشور کانادا را تبدیل به مقصدی برای مهاجران و افراد علاقه‌مند به مهاجرت کرده است.

حال که با بازار کار در کشور کانادا آشنا شدیم و می‌دانیم چرا کانادا تبدیل به یکی از مقاصد مهاجرت شده است، بیایید نگاهی به تاثیر افراد مهاجر این کشور در بازار کار این کشور بیندازیم.

تأثیر مهاجرت بر نیروی کار

مهاجرت به کانادا به رشد نیروی کار کشور کانادا کمک کرده و باعث شده است که کارفرمایان بتوانند کارگران واجد شرایط و متخصص را برای پر کردن مشاغل موجود و مورد نیاز خود پیدا کنند. مهاجران نه تنها با پر کردن شکاف در نیروی کار و پرداخت مالیات، بلکه با خرج کردن پول برای کالا، مسکن و حمل و نقل به اقتصاد کانادا کمک بسیار زیادی می‌کنند. بدون مهاجرانی که سالانه به این کشور می‌آیند، کانادا نمی‌تواند در آینده خدمات مشابهی که بالاتر گفته شد را به ساکنان خود ارائه دهد.

نقش کارگران مهاجر

مهاجران افراد خارجی در کانادا به رشد اقتصادی کمک زیادی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها دارای مهارت‌های عالی در زمینه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) هستند. کارگران خارجی موقت بخشی حیاتی از نیروی کار کانادا به شمار می‌آیند و به کارفرمایان کمک می‌کنند تا نیازهای نیروی کار متخصص خود را در زمانی که کانادایی‌های واجد شرایط یا مقیم دائم در دسترس نیستند، برآورده کنند.

همچنین با ورود افراد متخصص به این کشور، میزان افراد با توانایی‌های حرفه‌ای رشد چشم‌گیری داشته است و حتی این موضوع باعث رقابت بر سر موقعیت‌های شغلی می‌شود. در این صورت است که برنده نهایی کارفرمای کانادایی است. چرا که او به یک فرد ماهر نیاز دارد و می‌تواند از بین افراد، بهترین را انتخاب کند!

از آنجایی که دیدیم با ورود مهاجران چقدر بازار کار این کشور حرفه‌ای‌تر شده است، به همان میزان خدمات و ویژگی‌های کانادا هم افزایش یافته است. کمی بالاتر درمورد برنامه‌های ویژه بازنشستگی این کشور خواندیم. حال نگاهی به پوشش بیمه‌ای این کشور می‌اندازیم.

قوانین ایمنی، بهداشت شغلی

قوانین ایمنی و بهداشت شغلی وظایفی مهمی را بر دوش کارفرمایان و کارمندان می‌گذارد تا خطر حوادث شغلی را تا حد ممکن به حداقل برسانند. این قوانین شامل مقررات خاصی برای هر محل کار است و حقوقی را برای کارگران فراهم می‌کند که برای ارتقای ایمنی محل کار طراحی شده‌اند.

بیمه حین کار

پوشش بیمه در کشور کانادا دارای یک سیستم بسیار قدرتمند به نام “Medicare” است. می‌توان به راحتی گفت که تقریباً 70٪ از نیازهای مراقبت‌های بهداشتی را این بیمه پوشش می‌دهد. این سیستم جامع پوشش بیمه‌ای توسط دولت کانادا ارائه می‌شود و برای ساکنان کانادا به راحتی قابل دسترسی است. افراد می‌توانند با درخواست از کارفرمای خود، بیمه درمانی دریافت کنند و یا از طریق مدرسه یا دانشگاهی که در آن مشغول هستند برای زیر پوشش بیمه قرار گرفتن درخواست دهند و ثبت‌نام کنند. همچنین، بیمه‌های تکمیلی گوناگونی نیز وجود دارند که خدماتی مانند دندانپزشکی و داروهای تجویزی را تا مقدار بسیار زیادی پوشش می‌دهند. شاید برای شما هم جالب باشد که برای مهاجران نیز قوانین مشابهی برای استفاده از مراقبت‌های بهداشتی، درمانی و بیمه‌ای در کانادا وجود دارد. این به این معنی است که فرد مهاجر می‌تواند همانند یک مقیم کانادایی، از خدمات بیمه‌ای و درمانی این کشور استفاده کند.

تا اینجای مقاله خواندیم که بازار کار در کانادا به چه صورت است، کانادا چه شرایطی برای افراد شاغل در نظر گرفته است و مهاجران به این کشور چه تاثیری بر روی بازار کار کانادا داشته‌اند. حال دیگر وقت آن رسیده است که به بررسی سیاست‌های کانادا بر روی مهاجران و حتی نرخ اشتغال مهاجران به این کشور بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینید چند درصد از مهاجران به کشور کانادا بیکار و چه تعدادی از آن‌ها مشغول به کار هستند.

اگر تمایل دارید از طریق کار به کانادا مهاجرت کنید مقاله ویزای کاری کانادا را مطالعه بفرمایید.

تأثیر سیاست‌های مهاجرتی

دولت کانادا برنامه‌های متعددی برای مهاجران و کارگران خارجی موقت دارد که برای رفع نیازهای خاص صنعت و حمایت از پیشرفت اقتصادی و فرهنگی کشور طراحی شده است. با این حال، سوء استفاده و فساد در سیستم کارگران موقت کانادا رایج است و با نظارت ناکافی دولت هم بسسیار تسهیل می‌شود.

برنامه‌های حمایت از کارگران مهاجر

وجود داشتن سازمان‌هایی مانند Justicia for Migrant Workers، Migrant Workers Alliance for Change و مرکز منابع مهاجر کانادا برای ارتقای حقوق و منزلت کارگران مهاجر در کشور کانادا است. دولت کانادا برنامه‌های متعددی برای کارگران خارجی موقت دارد.

نیروی کار خارجی

اطلاعات نیروی کار خارجی در کشور کانادا

حال به هیجان‌انگیز‌ترین بخش این مقاله رسیده‌ایم. جایی که قرار است به بررسی شغلی افراد مهاجر در کشور کانادا بپردازیم. باید بگوییم که بر اساس اطلاعات موجود تا سال 2023، میزان اشتغال و بیکاری در میان مهاجران در کانادا به طور کلی به شرح زیر است:

نرخ اشتغال نیروی کار خارجی در کشور کانادا

مهاجران تازه‌وارد (پنج سال یا کمتر از ورودشان به کانادا):

  • نرخ اشتغال: حدود 68.2 درصد

مهاجران با اقامت طولانی‌تر (بیشتر از پنج سال):

  • نرخ اشتغال: حدود 77.7 درصد

نرخ بیکاری نیروی کار خارجی در کشور کانادا

مهاجران تازه‌وارد:

  • نرخ بیکاری: حدود 10 درصد

مهاجران با اقامت طولانی‌تر:

  • نرخ بیکاری: حدود 6.4 درصد

دیدن تنها این اطلاعات کمک زیادی به ما نمی‌کند. زمانی می‌توان دید درستی به این قضیه داشت که اطلاعات مربوط به کارگران مهاجر را در کنار افراد مقیم کانادا مشاهده کرد. در این صورت است که با مقایسه این دو، می‌توانید به نتایج خوبی در تصمیم‌گیری برسید.

مقایسه نرخ بیکاری مهاجران با شهروندان کانادایی

برای مقایسه، باید بگوییم که نرخ بیکاری در میان شهروندان کانادایی (افرادی که در کانادا متولد شده‌اند) در همان دوره زمانی به طور کلی بسیار کمتر از مهاجران بوده است.

اگر قصد مهاجرت از طریق کار به کشور کانادا را دارید مقاله مهاجرت کاری به کانادا را مطالعه فرمایید.

دلایل تفاوت در نرخ اشتغال و بیکاری میان مهاجران و شهروندان

وجود تفاوت میان نرخ بیکاری بین افراد مهاجر و افرادی که اقامت کانادا دارند، کاملا طبیعی است. اما بیایید با بررسی کلی، به دلایل این تفاوت‌ها بپردازیم. این تفاوت‌ها ممکن است به دلایل مختلفی باشد، از جمله:

  1. مهارت‌های زبانی: بسیاری از مهاجران تازه‌وارد هنوز به سطح کافی از مهارت‌های زبانی برای پیدا کردن کار مناسب دست نیافته‌اند. بنابراین منطقی است که نتوانند به راحتی جذب بازار کار شوند.
  2. تاییدیه مدارک تحصیلی و تجربیات کاری: برخی از مهاجران با مشکلاتی در تایید مدارک تحصیلی و تجربیات کاری خود در کانادا مواجه می‌شوند. که همین موضوع باعث اعتماد نکردن کارفرمایان می‌شود.
  3. شبکه‌های اجتماعی و حرفه‌ای: مهاجران تازه‌وارد ممکن است هنوز شبکه‌های اجتماعی و حرفه‌ای مناسبی برای پیدا کردن کار نداشته باشند. به همین دلیل به راحتی فرصت‌ها و موقعیت‌های شغلی مناسب و بازار کار در کشور کانادا را از دست می‌دهند.

در نهایت و به طور کلی می‌توانیم بگوییم، مهاجران با گذر زمان و ادغام بیشتر در جامعه کانادایی، نرخ اشتغال بالاتری را پیدا می‌کنند و نرخ بیکاری در میان آن‌ها بسیار کاهش پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.