برای مهاجرت به یک کشور خارجی راه‌های متفاوتی وجود دارد اما همواره یکی از بهترین گزینه‌ها اخذ ویزای کاری است. زمانی که شما برای مهاجرت به یک کشور گزینه کار کردن در آن کشور را انتخاب می‌کنید ابتدا باید برای اخذ ویزای کاری آن کشور اقدام کنید. برای آگاهی از مراحل و مدارک مورد نیاز برای اخذ این ویزا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

ویزای کاری چیست؟

ویزای کاری یا Work Permit یک سند رسمی است که بیان می‌کند فرد دارای این تاییدیه صلاحیت و توانایی برای کار در کشور مورد نظر را دارد. این سند مهر تاییدی است بر این واقعیت که استخدام یک نیروی کار خارجی که از شایستگی‌های لازم برخوردار است می‌تواند باعث رشد اقتصاد و پیشرفت کشور باشد.
باید توجه داشته باشید که شرایط صدور و مدت اعتبار ویزای کار در هر کشور مطابق با قوانین همان کشور است. به طور مثال مدت زمان اعتبار ویزای کاری در کانادا بر اساس قرارداد که منعقد می‌شود بین یک تا ۳ سال خواهد بود. فراموش نکنید که ویزای کاری قابلیت تمدید مدت زمان اعتبار را دارد و در صورت پایان یافتن مدت اعتبار می‌توانید آن را تمدید کنید.

شرایط اخذ ویزای کاری

شرایط اخذ ویزای کار برای افراد متخصص دشواری خاصی ندارد چرا که اصلی‌ترین شرط لازم برای دریافت ویزای کاری داشتن رزومه قوی است که افراد متخصص از آن برخوردارند. معمولا شرایط عمومی دریافت این نوع ویزا بین کشورهای مختلف یکسان است و شاید در بعضی از کشورها تفاوت‌های اندکی داشته باشد. شرایط مشترک اخذ ویزای کاری بین همه کشورها شامل موارد زیر می‌شود:

  • حداقل ۳ تا ۵ سال سابقه کاری مرتبط با کار درخواستی
  • مدرک تحصیلی دانشگاهی مرتبط
  • اخذ مدارک فنی و حرفه‌ای مناسب با شغل درخواستی
  • وجود سابقه بیمه همسان با تخصص
  • سابقه کاری مرتبط با مدرک تحصیلی
  • بازه سنی ۲۵ تا ۴۵ سال
  • اخذ مدرک زبان با حداقل نمره‌ای که موردنظر کارفرماست

بعد از ارسال مدارک و پذیرفته شدن شما از سوی یک کارفرما حقوق، مزایا و شرح وظایف شما اطلاع رسانی خواهد شد. بعضی از موارد ذکر شده قابل مذاکره است و می‌توانید برای تغییر یا بهبود آن با کارفرمای خود جلسه داشته باشید. این نکته را فراموش نکنید که اگر قرارداد شما توسط کارفرما فسخ شود متعاقبا ویزای کاری شما نیز فسخ می‌شود و مجبور به بازگشت به کشور خود خواهید بود.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری نیز همانند شرایط آن به طور عمومی بین کشورهای مختلف یکسان است اما با توجه به قوانین هر کشور و ملیت فرد درخواست دهنده امکان تغییر مدارک وجود دارد. در ادامه به بررسی مدارک عمومی که بین کشورهای مختلف یکسان است پرداخته‌ایم. مدارک عمومی برای اخذ ویزای کاری عبارتند از:

  • دعوت نامه رسمی از طرف کارفرما یا شماره مرجع گواهی حمایت
  • مدرک زبان انگلیسی IELTS جنرال یا زبان‌های دیگر مربوط به کشور مقصد
  • مدارک شناسایی معتبر مثل کارت ملی، شناسنامه و پاسپورت
  • کد و عنوان شغلی و حقوق سالانه شما
  • نام و شماره مجوز کارفرما که در گواهی حمایت ذکر شده
  • اصل مدارک تحصیلی و سوابق کاری به همراه ترجمه شده آن‌ها

به این نکته توجه داشته باشید که در مواردی به خصوص گذراندن دوره‌های آموزشی در کشور مورد نظر برای شما امتیاز مثبت لحاظ می‌شود.

هزینه اخذ ویزای کاری

یکی از شرط‌ های اصلی برای دریافت ویزای کاری هر کشوری پرداخت هزینه‌های مربوط به آن می‌باشد. شما قبل از مصاحبه حضوری در هر کشوری باید هزینه آن را پرداخت کنید که این هزینه نسبت به کشور مقصد متفاوت است. به عنوان مثال هزینه ویزای کار کانادا ۲۴۰ دلار کانادا است که ۸۵ دلار آن به انگشت نگاری و ۱۵۵ دلار آن برای بررسی مدارک اختصاص می‌یابد.
اما باید در نظر داشته باشید که هزینه‌های شما به همین مورد ذکر شده ختم نمی‌شود و هزینه‌های دیگر متغیر هستند. سرفصل هزینه‌های اخذ ویزای کاری شامل موارد زیر می‌شود:

  • هزینه ترجمه مدارک تحصیلی و کاری
  • مبلغ تایید مدارک توسط دادگستری و وزارت امور خارجه ایران
  • هزینه تایید مدارک هویتی و تحصیلی در کشور مقصد
  • هزینه دریافت وقت مصاحبه سفارت و بررسی مدارک
  • ارائه تمکن مالی به میزان مدنظر سفارت
  • هزینه اقامت و زندگی در کشور مقصد
  • مبلغ خرید بلیط هواپیما به کشور مقصد
  • هزینه‌های مربوط به گرفتن وکیل مهاجرت در صورت لزوم

انواع روش‌های اخذ ویزای کاری

برای اخذ ویزای کاری سه روش متداول وجود دارد که شما باید با آگاهی کامل از این روش‌ها با توجه به شرایط خود روش اخذ ویزای خود را انتخاب کنید. این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

دریافت ویزای کاری از روش اسکیل ورکر (Skilled Worker):

این روش یکی از زیر مجموعه‌های سیستم مهاجرتی اکسپرس انتری است که بیشتر در کانادا برگزار می‌شود. این روش به نوعی دارای سیستم امتیاز دهی است که با برسی رزومه و مدارک تحصیلی شما تنظیم می‌گردد. در این روش دولت کانادا با همکاری کارفرمایان بررسی می‌کند که در هر ایالت به چه تعداد نیروی کار و در چه زمینه‌های شغلی نیاز دارد. بعد از اعلام این ظرفیت‌ها متقاضیان بر اساس مهارت و تخصص‌هایی که دارند مورد سنجش قرار می‌گیرند و برای افرادی که بیشترین امتیاز را کسب کرده‌اند دعوت نامه کاری ارسال می‌شود.
نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است که از سال ۲۰۱۹ به بعد اخذ ویزا از این طریق امکان پذیر نیست. با توجه به تعداد درخواست‌های بالا مراحل بررسی و امتیازدهی فرآیندی بسیار طولانی بوده که امکان داشت تا دوسال طول بکشد و در نهایت متقاضی از این طریق به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

دریافت ویزای کاری از روش جاب سیکر (Job Seeker):

در ویزای جستجوی کاری متقاضی با دریافت یک ویزای ۶ ماهه به کشور مقصد سفر می‌کند که تمام هزینه‌های مربوط به اقامت و سفر به عهده خود فرد است. در این سفر ۶ ماهه متقاضی باید یک کار مناسب با مهارت خود را پیدا کند. اگر متقاضی موفق به دریافت پیشنهاد کاری و بستن قرارداد با یک کارفرما بشود می‌تواند ویزای ۶ ماهه خود را به ویزای کاری تبدیل کند. اما اگر در مدت ۶ ماه کار مورد نظر خود را پیدا نکند باید به کشور خود بازگردد چون این ویزا قابل تمدید نیست.

اخذ ویزای کاری از روش جاب آفر (Job Offer):

روش جاب آفر یکی از بهترین روش‌های مهاجرت کاری است که به عنوان مطمئن‌ترین روش شناخته می‌شود. در این روش وکیل مهاجرت متقاضی با بررسی تخصص و مهارت‌های فرد یک پیشنهاد کاری از طرف کارفرمای کشور مقصد دریافت می‌کند.
متقاضی با بررسی شرایط، شرح وظایف، حقوق و مزایای کار پیشنهادی وارد مذاکره با کارفرما می‌شود و اگر به توافق رسیدند قرارداد بسته می‌شود. پس از بسته شدن قرارداد متقاضی با داشتن نامه تاییدیه از وزارت کار کشور مقصد به سفارت مراجعه کرده و درخواست ویزای کاری می‌دهد.

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری

انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت کاری با توجه به شرایط و تخصص متقاضی می‌تواند متفاوت باشد به همین جهت شما باید قبل از اقدام برای مهاجرت شرایط کاری کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار دهید و اطلاعات لازم را کسب کنید. در مرحله بعد پیشنهاد ما به شما بهره‌مندی از یک مشاور با تجربه است که بتواند در تمام مراحل به شما کمک کند.
در حالت کلی برای انتخاب بهترین کشور باید موارد زیر را در مورد هر کشوری بررسی نمایید:

  • پایین بودن نرخ بیکاری
  • مورد نیاز بودن شغل شما در آن کشور
  • اخذ اقامت دائم به واسطه کار در کشور مقصد
  • امکان بردن همراه
  • برخورداری از حقوق و دستمزد بالا
  • بالا بودن سطح استانداردهای سبک زندگی، رفاه و امنیت شغلی

نکته جالبی که باید بدانید این است که بعضی از کشورها حتی بدون مدرک زبان هم ویزای کاری صادر می‌کنند. به عنوان مثال از سال ۲۰۲۰ کشور آلمان برای صدور ویزای کاری به مدرک زبان نیازی ندارد. مورد دیگر کشور سوئد است که با حداقل مدرک زبان یعنی آیلتس ۵ اقدام به صدور ویزای کاری می‌کند. کشور اتریش هم نیاز به مدرک زبان ندارد و شما می‌توانید پس از مهاجرت به این کشور برای یادگیری زبان اقدام کنید.

مزایای گرفتن ویزای کاری

مزایای گرفتن ویزای کاری

مزایای اخذ ویزای کاری بسته به قوانین هر کشور متفاوت است. به طور کلی مزایایی که در کشورهای مختلف یکسان هستند شامل موارد زیر می‌شود:

  • اخذ اقامت دائم پس از ۵ سال تمدید ویزای کار
  • داشتن درآمد از همان ورود به کشور مقصد
  • امکان اخذ ویزا برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال
  • برخورداری از امکانات اسکان موقت بعد از ورود
  • تعامل با فرهنگ‌های مختلف
  • بهره‌مندی از امکانات رفاهی، پزشکی و تحصیل رایگان
  • افزایش درآمد
  • عدم نیاز به تمکن مالی
  • امکان کار کردن همسر بعد از دو سال

قوانین ویزای کار محبوب‌ترین کشورهای جهان

برای دانستن اینکه کدام کشورها محبوب هستند باید بررسی کنیم که کدام کشورها بیشترین میزان درخواست ویزا را دارند. بیشترین درخواست‌ها در بین متقاضیان ایرانی مربوط می‌شود به سه کشور کانادا، آلمان و ژاپن. در ادامه قوانین اخذ ویزای کاری در بهترین و مهم‌ترین کشورها را مورد بررسی قرار داد‌ه‌ایم.

 قوانین ویزای کار محبوب‌ترین کشورهای جهان

ویزای کاری آلمان:

کشور آلمان از دو روش اقدام به صدور ویزای کاری می‌کند. روش اول جاب سیکر (Job Seeker) و روش دوم جاب آفر (Job Offer) می‌باشد که پیش‌تر این روش‌ها را توضیح داده‌ایم.

ویزای کاری اتریش:

برای دریافت ویزای کاری اتریش هم مانند آلمان باید از دو روش جاب سیکر و جاب آفر اقدام نمود. به این نکته توجه داشته باشید که برای اخذ ویزای کاری اتریش از روش جاب سیکر باید در جدول امتیازبندی سفارت اتریش حداقل ۷۰ امتیاز کسب کرده باشید. در نوع دوم که جاب آفر است باید بدانید که صدور ویزا تنها پس از استخدام فرد توسط کارفرما امکان پذیر است.

ویزای کاری سوئد:

قانون کشور سوئد برای صدور ویزای کاری به این صورت است که شخص متقاضی باید از طرف یک کارفرمای سوئدی استخدام شده باشد. همچنین کارفرما باید به دولت ثابت کند که نیرویی با این تخصص در کشور سوئد وجود ندارد و استخدام نیروی خارجی ضروری است. اگر موارد بالا لحاظ نشود ویزای کاری برای متقاضی صادر نمی‌شود.

ویزای کاری کانادا:

کشور کانادا برای جذب نیروی کار خارجی سیستمی به نام اسکیل ورکر داشته که در حال حاضر مهاجرت و اخذ ویزای کاری از این طریق امکان پذیر نیست. اما متقاضیان می‌توانند از روش‌های جاب سیکر و جاب آفر اقدام به اخذ ویزای کاری کشور کانادا کنند.

ویزای کاری استرالیا:

قوانین کشور استرالیا به گونه‌ای است که متقاضی می‌تواند دو نوع ویزای کاری دائم و موقت را از روش‌های مختلف اخذ کند. در استرالیا هم مانند کانادا در روش‌هایی فرد می‌تواند بدون دریافت پیشنهاد شغلی هم ویزای کاری دریافت کند اما برای این کار باید حداقل امتیاز را در جدول امتیازدهی دریافت کرده باشد.

ویزای کاری آمریکا:

کشور آمریکا ویزای‌های کار مختلفی دارد که در نتیجه اخذ آن می‌توان اقامت موقت و اقامت دائم دریافت کرد. به طور کلی برای دریافت انواع ویزاهای کاری آمریکا فرد متقاضی باید یک دعوت نامه یا پیشنهاد کاری از یک کارفرمای آمریکایی داشته باشد.

همچنین این پیشنهاد کاری باید به تایید وزارت کار این کشور برسد که وزارت کار آمریکا تنها در صورتی تایید می‌کند که نیرویی با تخصص‌های فرد متقاضی در این کشور وجود نداشته باشد. جالب است بدانید که امروزه کشور آمریکا علاوه بر جذب نیروی متخصص جذب نیروی کار ساده هم دارد. افراد متقاضی می‌توانند با استخدام در مشاغلی مانند نظافت منزل، باغبانی و دیگر موارد ویزای آمریکا را دریافت کنند.

ویزای کاری ژاپن:

بهترین مزیت اخذ ویزای کاری ژاپن اجازه فعالیت و کار در هر رشته‌ای که دوست داشته باشید، هست و می‌توانید متناسب با تخصص خود شغل انتخاب کنید. فراموش نکنید که برای اخذ ویزای کار ژاپن باید مدرک زبان ژاپنی N1 داشته باشید که بالاترین سطح تسلط بر این زبان است.

ویزای کاری انگلیس:

دریافت ویزای کاری انگلیس به هیچ عنوان ساه نیست چرا که شما برای دریافت این ویزا باید یک پیشنهاد شغلی داشته باشید. اما موضوع مهم اینجاست که همه شرکت‌های انگلیسی اجازه صدور جاب آفر را ندارند و فقط شرکت‌های محدودی این امکان را دارند. برای اخذ ویزای کاری این کشور باید نیروی کار ماهری باشید و زبان انگلیسی قوی هم داشته باشید.

ویزای کاری نروژ:

نروژ از کشورهای ثروتمند اروپایی است که نرخ بیکاری پایینی داشته و تنها افراد ماهر می‌توانند در آن پیشنهاد شغلی دریافت کنند. بعد از دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در این کشور می‌توانید برای دریافت ویزای کاری نروژ از طریق سفارت اقدام کنید.

 

ویزای کار

ویزای کاری امارات:

برای دریافت ویزای کار امارات فرد باید ابتدا یک کار مناسب با مهارت خود پیدا کند و بعد از آن یک نفر را به عنوان کفیل خود به سفارت این کشور معرفی کند. این کفیل می‌تواند همان کارفرما باشد. بعد از معرفی کفیل می‌توانید برای دریافت ویزای کاری این کشور اقدام کنید.

ویزای کاری روسیه:

افراد متقاضی برای دریافت ویزای کاری روسیه ابتدا باید در سایت‌های کاریابی این کشور جست و جو کنند تا کار مورد نظر خود را پیدا کنند. بعد از یافتن کار مورد نظر و مکاتبه با کارفرما می‌توانند جاب آفر را دریافت کنند که با داشتن جاب آفر می‌توانند برای اخذ ویزای کاری از طریق سفارت روسیه اقدام کنند.

ویزای کاری کویت:

ویزای کاری کویت هم مانند امارات نیازمند دریافت پیشنهاد شغلی و پس از آن معرفی یک فرد به عنوان کفیل است. شما می‌توانید با معرفی کارفرما به عنوان کفیل برای اخذ ویزای کاری این کشور اقدام کنید.

دیدگاه ها

۴ پاسخ به “ویزای کاری”

  1. ایرج گفت:

    ما یه کسب و کار کوچیک داریم، تولیدی هست و محصولاتی که به ظروف هنری مربوط میشه میسازیم،،، چقدر ممکنه که ما بتونیم توو کانادا ثبت کنیم کارمون و اونجا ادامه بدیم تولید و فروشمون رو؟

    • author4 گفت:

      ثبت کسب و کار بعنوان یک شخص خارجی امکان پذیر است، اما فرایند و شرایطی دارد که باید به آن دقت کنید ابتدا باید نوع کسب و کار خود را انتخاب کنید. به عنوان تولیدی هنری ممکن است به عنوان یک کسب و کار فردی یا شرکت کوچک ثبت شوید. برای ثبت کسب و کار در کانادا نیاز به مطالعه قوانین مهاجرتی و تجارتی کانادا دارید. همچنین باید بررسی کنید که آیا کسب و کار شما در کانادا مجوز خاصی نیاز دارد یا خیر. تعیین مکان فعالیت در کانادا مهم است برای ثبت باید با اداره ثبت شرکت و دولت محلی تماس بگیرید و مراحل ثبت را انجام دهید باید در مورد مالیات و حسابداری در کانادا مشورت بگیرید

  2. رضا رستمی گفت:

    من یک اکیپ ۳ چهار نفره هستیم.جویای کار در زمینه برق ساختمان در کشورهای حاشیه خلیج فارس

    • author4 گفت:

      ایتدا تحقیق کنید و کشوری که میخواین رو انتخاب کنید (مثل امارات،عربستان سعودی و غیره…)
      شرایط و مهارت های لازم برای کار در زمینه برق ساختمان در کشور مورد نظرتون رو بررسی کنید.ممکنه نیاز به مدارک یا مجوزهای خاصی داشته باشیدابتدا در وب سایت های مربوط به کاریابی و استخدام در کشور مورد نظر جستجو کنید و با شرکت های محلی و مشاوران کاریابی تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرایط اخذ ویزای کاری شرایط اخذ ویزای کاری شرایط اخذ ویزای کاری شرایط اخذ ویزای کاری شرایط اخذ ویزای کاری

شبکه های اجتماعی

arrow up