...
info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

مهاجرت کاری

مهاجرت کاری

بدون شک جذاب‌ترین و ایده آل ترین روش مهاجرت، مهاجرت کاری است. مهاجرتی که در آن از همان ابتدا و از داخل ایران شغل مشخصی برای شما در نظر گرفته شده است. وقتی وارد کشور مقصد می‌شوید، هم کار دارید، هم حقوق دارید و در بعضی از شرایط حتی محل اسکان! چیزی می‌تواند از این جذاب‌تر باشد؟!بله، بعضی از کشورها حتی علاوه بر این‌ها به شما اقامت دائم خود را در زمان ورود اعطا می‌کنند.

از آنجایی که با توجه به اوضاع اقتصادی چند سال گذشته کشور عزیزمان، بسیاری از علاقه‌مندان به مهاجرت قادر نیستند با هزینه‌های هنگفت مهاجرت از روش‌های دیگر اقدام نمایند، مهاجرت کاری بیش از پیش مورد توجه متقاضیان مهاجرت قرار گرفته است. روشی که در آن شاید بودجه‌ای که در اختیار دارید کمترین اهمیت را داشته باشد.

حالا می‌خواهیم در این مقاله به بررسی تمامی جوانب این نوع از مهاجرت بپردازیم و  پاسخ پرسش‌های بسیار مهم مرتبط با این موضوع را بدهیم.سوالاتی نظیر:

  • شرایط مهاجرت کاری برای متقاضیان ایرانی چیست؟
  • چه مشاغلی راحت‌تر به صورت کاری مهاجرت می‌کنند؟
  • شغل‌های مورد نیاز کشورهای مختلف جهان کدام شغل‌هاست؟
  • مهاجرت از طریق شغل چقدر هزینه دارد؟
  • مهاجرت از طریق شغل به کدام کشور بهتر است؟

این سوال‌ها و بسیاری از سوال‌های دیگر مسائل مهمی است که ذهن متقاضیان را در انواع روش های مهاجرت کاری درگیر خود کرده است. پس به ترتیب اهمیت به آنها پاسخ خواهیم داد.

مهاجرت کاری ؛ آمار و ارقام 

شاید برای بسیاری از علاقمندان به مهاجرت داشتن درآمد دلاری و زندگی با کیفیت‌تر نسبت به شرایط فعلی، تنها دلیل و هدف از انتخاب این روش به عنوان قدم بعدی در زندگی باشد. این نوع نگرش باعث می‌شود تا  علاقمندان به مهاجرت از طریق شغل اهمیت چندانی به کشور مقصد ندهند و همین مسئله ممکن است باعث شود تا یا فرایند مهاجرتی ناموفقی را به یک کشور نامناسب انجام دهند و یا پس از موفقیت در این پروسه و طی مراحل سخت آن به دلیل انتخاب نادرست کشور مقصد، نتیجه ای غیر از تلف شدن عمر و سرمایه را پیش روی خود نبیند.

شاید آگاهی از آمار و ارقام مربوط به مهاجرت از طریق کار و تخصص و اطلاعاتی که می‌توانند تعیین کننده مسیر و مقصد درست برای متقاضیان این روش مهاجرتی باشند، را می توان زمینه ساز یک مهاجرت شغلی موفق دانست.پس سعی داریم در ادامه به مهمترین آماری که به عنوان یک متقاضی مهاجرت از طریق ویزای کار ممکن است به آن نیاز داشته باشید بپردازید.

نرخ بیکاری در کشورهای جهان

شاید اولین آمار و ارقامی که می‌توانند یک ایده روشن از وضعیت اقتصادی و شکوفایی صنعتی کشورهای مختلف و متقاضیان بدهند،مقایسه نرخ بیکاری و نرخ اشتغال نیروی خارجی در کشورهای مختلف جهان است. بیایید نگاه کلی به جدول زیر یعنی جدول مقایسه نرخ بیکاری در کشورهای مختلف جهان که بر اساس گزارش وب سایت معتبر اقتصاد بازرگانی جهانی گردآوری شده است بیندازیم. 

نام کشوردرصد نرخ بیکاری سال ۲۰۲۳درصد نرخ بیکاری سال ۲۰۲۴
سنگاپور۲۲.۱
مکزیک۲.۵۲.۳
سویس۲.۴۲.۳
ژاپن۲.۶۲.۶
روسیه۲.۸۲.۷
کره جنوبی۲.۸۲.۸
هلند۳.۶۳.۷
آمریکا۳.۸۳.۹
استرالیا۳.۹۴.۱
انگلستان۴.۲۴.۳
عربستان صعودی۵.۱۴.۴
اندونزی۵.۳۲۴.۸۲
چین۵.۲۵
آرژانتین۵.۷۵.۷
آلمان۵.۹۵.۹
کانادا۶.۱۶.۱
اتحادی اروپا۶.۵۶.۵
ایتالیا۷.۴۷.۲
فرانسه۷.۵۷.۵
ترکیه۸.۷۸.۶
اسپانیا۱۱.۸۱۲.۲۹
درصد بیکاری در کشور های مختلف جهان

آمار و ارقام این جدول برای ما چند نکته حائز اهمیت دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. 

کمترین نرخ بیکاری در جهان ، برترین‌ها در صدر 

همانطور که ممکن است پیش از نگاه کردن به جدول، به ذهن هر کسی خطور بکند جایگاه‌های برتر لیست کشورهای با کمترین میزان نرخ بیکاری به کشورهای برتر جهان از نظر رشد اقتصادی تعلق دارد. به غیر از چند کشور نظیر سنگاپور، مکزیک و عربستان سعودی و اندونزی،۲۰ کشور برتر جهان از نظر پایین بودن نرخ بیکاری را قدرت‌های اقتصادی جهان می‌توان برشمرد.

دلایل پایین بودن نرخ بیکاری در کشورهایی که مهمان ناخوانده ۲۰ کشور برتر جهان ز نظر پایین بودن نرخ بیکاری هستند را می‌توان عمدتا دلایل فرهنگی اجتماعی دانست نه لزوماً دلایل رشد اقتصادی پررنگ آنها. برای داشتن درک درستی از درصد بیکاری در کشورهای مختلف جهان این نکته قابل ذکر است که نرخ بیکاری در کشور ایران در سال ۲۰۲۴،بر اساس آمارهای جهانی عددی بیش از ۱۰ درصد گزارش شده است. 

اروپا یا دنیا ؟!

در ردیف هفدهم کشورهایی با کمترین نرخ بیکاری نام اتحادیه اروپا به عنوان گروهی از کشورهایی که عضو این اتحادیه هستند به چشم می‌خورد. میانگین نرخ بیکاری در کشورهای اتحادیه اروپا حدود شش و نیم درصد است. به غیر از آلمان و هلند که نرخ بیکاری کمتری به نسبت میانگین نرخ بیکاری در کشورهای اتحادیه اروپا دارند،سایر کشورهای اتحادیه اروپا در قیاس با کشورهای برتر جهان با مشکل بیکاری به شکل جدی‌تر روبرو هستند.

تحلیل دیگری که می‌توان از مقایسه نرخ بیکاری در کشورهای اروپایی با آمار کلی اتحادیه اروپا داشت این مطلب است که بار اشتغال کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر بر دوش کشورهای آلمان و هلند بوده است.این در حالی است که کشورهایی نظیر ایتالیا فرانسه و اسپانیا از نظر بیکاری در اوضاع چندان خوبی به سر نمی‌برند و شاید بتوان این کشورها را با کشوری نظیر ترکیه در موضوع نرخ بیکاری قیاس کرد.

مقایسه میانگین حقوق و شرایط کار در خارج از کشور با ایران

یکی دیگر از آمار و ارقامی که می‌تواند در مسیر مهاجرت کاری و پیدا کردن کار در خارج از کشور به متقاضیان کمک کند آمار مربوط به میانگین حقوق در کشورهای مختلف جهان بر اساس مشاغل مختلف است. اگرچه با توجه به کم بودن ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی حقوق هر یک از مشاغل در هر کشوری بیش از حقوق معادل در کشور خودمان است ولی طبیعیست که بدانیم به همان اندازه مخارج زندگی نیز اختلاف زیادی با مخارج زندگی در ایران دارد. 

در جدول زیر میانگین حقوق چند شغل رایج را در ۱۰ کشور مختلف جهان مقایسه کرده ایم. 

عنوان شغلآمریکاسوئیسآلماناسترالیاکانادانروژهلندسوئدانگلستانامارات
پزشک۲۲۰,۰۰۰۱۹۰,۰۰۰۱۱۰,۰۰۰۱۵۰,۰۰۰۱۸۰,۰۰۰۱۶۵,۰۰۰۱۴۰,۰۰۰۱۲۰,۰۰۰۱۳۰,۰۰۰۱۶۰,۰۰۰
دندانپزشک۱۵۰,۰۰۰۱۴۰,۰۰۰۹۰,۰۰۰۱۳۰,۰۰۰۱۲۰,۰۰۰۱۴۵,۰۰۰۱۱۵,۰۰۰۱۰۰,۰۰۰۱۱۰,۰۰۰۱۴۰,۰۰۰
مهندس۸۰,۰۰۰۱۰۰,۰۰۰۷۰,۰۰۰۸۵,۰۰۰۷۵,۰۰۰۹۰,۰۰۰۸۵,۰۰۰۷۰,۰۰۰۶۵,۰۰۰۹۵,۰۰۰
معمار۷۵,۰۰۰۹۰,۰۰۰۶۵,۰۰۰۸۰,۰۰۰۷۰,۰۰۰۸۵,۰۰۰۷۵,۰۰۰۶۵,۰۰۰۶۰,۰۰۰۸۵,۰۰۰
پرستار۷۵,۰۰۰۹۰,۰۰۰۶۰,۰۰۰۸۰,۰۰۰۷۰,۰۰۰۸۵,۰۰۰۷۵,۰۰۰۶۵,۰۰۰۶۰,۰۰۰۷۰,۰۰۰
کارگر ساختمانی۴۰,۰۰۰۵۵,۰۰۰۴۰,۰۰۰۵۰,۰۰۰۴۵,۰۰۰۵۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۴۰,۰۰۰۳۵,۰۰۰۴۵,۰۰۰
نجار۴۵,۰۰۰۶۰,۰۰۰۴۰,۰۰۰۵۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۶۰,۰۰۰۵۰,۰۰۰۴۵,۰۰۰۴۰,۰۰۰۵۰,۰۰۰
جوشکار۴۵,۰۰۰۶۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۶۰,۰۰۰۵۵,۰۰۰۶۵,۰۰۰۵۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۴۵,۰۰۰۶۰,۰۰۰
همه اعداد بر اساس دلار آمریکا و در یک سال نوشته شده اند.

پردرآمدترین مشاغل در خارج از کشور 

همانطور که در جدول فوق مشخص شده است، معمولا شرایط کار در خارج از کشور برای مشاغلی که نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارند ، از لحاظ حقوقی بهتر از مشاغلی است که به صورت تجربی انجام می‌پذیرند. اگرچه میزان حقوق درج شده در جدول فوق کاملاً بر اساس میانگین درآمد مشاغل نوشته شده است ولی ذهنیت درستی از میزان حقوق به متقاضیان مهاجرت کاری به خارج کشور خواهد داد. 

به طور مثال با توجه به درآمد بهترین کشور برای کار نجاری کشور نروژ و سوئیس هستند که صنعت چوب در آنها رواج بسیار زیادی دارد و یک نجار تقریباً می‌تواند اطمینان داشته باشد که سالانه حدود ۶۰ هزار دلار درآمد خواهد داشت. حال ممکن است یک نجار با یک تخصص خاص چندین برابر این عدد حقوق دریافت کند.

از نظر در آمد کدام کشور برای مهاجرت کاری بهتر است؟ً 

شاید اگر صرفاً میزان حقوق و مقایسه آن با سایر کشورها معیار شما برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت کاری باشد،پاسخ این پرسش کشور آمریکا خواهد بود. ولی مشخص کردن اینکه کدام کشور برای مهاجرت کاری بهتر است معمولاً نیاز به بررسی فاکتورهای دیگری در کنار میانگین درآمد نزدیک میزان هزینه سالانه،شرایط مهاجرت کاری به کشور مورد نظر،شرایط مالیات و بیمه درمانی و و بسیاری دیگر از فاکتورها دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

انواع مهاجرت کاری

طبیعی است که هر کشور برای رفع نیازهای بازار کار خود، روش‌های مختلفی را برای جذب نیروی کار خارجی پیش روی متقاضیان مهاجرت کاری به این کشورها قرار می‌دهد. در این میان چند روش، متداول‌ تر از سایر روش‌ها محسوب می‌شود که در ادامه به صورت جزئی به این روش‌های متداول مهاجرت از طریق ویزای کار می‌پردازیم.

مهاجرت از طریق جاب آفر

در این روش (که ممکن است کشورهای مختلف جهان عناوین مختلفی به آن اطلاق نمایند) مهمترین پیش نیاز، داشتن یک پیشنهاد شغلی (یا همان جاب آفر Job offer) از یک کارفرمای مستقر در کشور مقصد است. کارفرمایی که نیازمند حضور شما برای انجام دادن یک کار مشخص در محل خود است. اساساً هر کارفرمایی در ابتدای کار، می‌بایست نیروی کار مورد نیاز خود را از داخل کشور خود تامین کند و در صورت عدم موفقیت در یافتن نیروی مورد نیاز می‌تواند از نیروهای بین المللی متقاضی کار دعوت به همکاری نماید.

بعضی از کشورها برای استخدام نیروی خارجی، حداقل حقوق (minimum wage) مشخصی را تعیین کرده‌اند و در صورتی که کارفرما قصد داشته باشد حقوق کمتری به نیروی خارجی پرداخت نماید به وی اجازه نمی‌دهند تا به متقاضی نیروی کار دعوتنامه کاری ارسال نماید.برای آگاهی از کم و کیف اقدام جهت مهاجرت از طریق جاب آفر، مقاله‌ای با همین عنوان در وب سایت آریانا پارس را مطالعه نمایید. چرا که این روش یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین روش‌های مهاجرت کاری محسوب می‌شود.

مهاجرت از طریق نیروی متخصص

بعضی دیگر از کشورها نظیر استرالیا، کانادا و نیوزلند (و با شکل متفاوت‌تری آلمان، آمریکا و انگلستان)، علاوه بر روش جاب آفر روش دیگری را نیز برای جذب نیروهای کاری بازار کار خود در صنایع مختلف به کار گرفتند. روش‌های نیروی متخصص عمدتاً مبتنی بر بررسی شرایط متقاضی بر اساس چند فاکتور می‌باشد. فاکتورهایی نظیر سن، مدرک تحصیلی، مدرک زبان ،سابقه کار و عنوان شغلی و چند فاکتور دیگر.

حال اینکه کدام کشور در چه زمان و بر اساس چه فاکتورهایی نیروی متخصص مورد نیاز خود را تامین می‌کند، مبحثی مجزاست که سعی کردیم در مقالات مربوط به هر کشور به تفصیل در رابطه با آن به صحبت بپردازیم. ولی عمدتاً می‌توان به شکل کلی این موضوع را مطرح کرد که اگر توانایی یادگیری زبان انگلیسی را در خود می‌بینید، کمتر از ۳۵ سال دارید و بیش از سه سال سابقه کار در رزومه خود می‌توانید ارائه نمایید، بد نیست به روش مهاجرت از طریق نیروی متخصص نگاهی جدی‌تر بیندازید.

روش‌های جستجوی کار

روش سوم نیز برای علاقه‌مندان به مهاجرت کاری به چند کشور وجود دارد.این روش که سابقاً در چند کشور نظیر استرالیا و نیوزیلند و حتی آفریقای جنوبی انجام می‌شد، در حال حاضر فقط در کشور آلمان و البته با شرایط خاص در کشور اتریش قابل انجام است. در این روش به فرد متقاضی اجازه داده می‌شود تا طی یک مدت معین به کشور مقصد خود سفر کند و با بررسی شرایط و شغل‌های بالقوه بتواند درخواست ویزای کار خود را به اداره مهاجرت ارسال نمایند. این روش نیز مانند سایر روش‌های مهاجرتی مزایا و معایبی دارد که  به صورت مجزا در مقاله‌های مربوط به جستجوی کار در آلمان به آن خواهیم پرداخت.

در چند سال گذشته علاوه بر روش فوق، کشور آلمان تلاش کرده است تا با روشی موسوم به روش آسبیلدونگ اقدام به جذب نیروهای کار سایر کشورهای جهان نماید. در این روش که بازار هدف نیروی کار معمولاً بازار نیروی جوان و بدون سابقه کار کشورهای دیگر می‌باشد، متقاضی موظف است تا پس از ورود به کشور آلمان،با طی یک دوره آموزشی در یک شغل خاص (از رشته‌هایی نظیر آرایشگری و آشپزی گرفته تا رشته‌هایی نظیر کمک پرستاری) وارد بازار کار کشور آلمان شود. این روش نیز ممکن است برای بسیاری از افراد روش کاربردی باشد پس به این دسته از افراد توصیه می‌کنیم تا مقاله عنوان مهاجرت به آلمان از طریق آسبیلدونگ را مطالعه نمایند.

شرایط مهاجرت کاری

مهاجرت کاری برای چه افرادی مناسب تر است؟

در این سال‌ها افراد بسیار زیادی را دیده‌ایم که تلاش خود را برای انجام مهاجرت کاری نموده‌اند ولیکن به خاطر درست نبودن مسیر انتخابی‌شان پس از مدتی با هدر رفتن سرمایه و و عمر و مهمتر از همه امیدشان روبرو شدند.با توجه به اهمیت زمان و همچنین هزینه‌هایی که در این مسیر به شما تحمیل می‌شود، بهتر است در ابتدای کار بفهمید که آیا اساساً مهاجرت از طریق تخصص و شغل برای شما مناسب است یا خیر.بر اساس تجربه در چند سال گذشته می توانیم این چند دسته را افرادی بنامیم که شرایط اولیه اقدام برایمهاجرت از طریق شغل را دارا هستند:

دسته اول: متخصصان حوزه سلامت

پس از همه‌گیری کرونا، نیاز به متخصصین حوزه سلامت در جهان چند برابر این آمار در سال‌های قبل از آن شده است. البته اگرچه که فعالین این حوزه برای مهاجرت کردن حتماً نیاز به ارزیابی مدرک و تطبیق مدرک با کشور مقصد را دارند ولی تقریباً می‌توان با قطعیت گفت پس از تطبیق مدرک و ارزیابی مدارک در کشور هدف، احتمال پیدا کردن کار برای افراد این حوزه نزدیک به یقین است.

طیف وسیعی از افراد که در این حوزه فعالیت می‌کنند شانس بالاتری برای اقدام برای مهاجرت کاری دارند به خصوص پزشکان عمومی و متخصص، پرستاران و ماماها. البته دیگر مشاغل نیز در صورتی که در کشور مناسب اقدام نمایند، می‌تواند امیدوار باشند تا با شانس قابل توجهی فرایند مهاجرت را به سرانجام برسانند.

دسته دوم : متخصصین رشته‌های مهندسی پرتقاضا

اگر فارغ التحصیل رشته‌های مهندسی کامپیوتر و آی تی،برق، مکانیک، مهندسی پزشکی و یا در بعضی از موارد رشته‌های مربوط به مهندسی عمران هستید، شانس بیشتری نسبت به سایر فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی در انجام فرایند مهاجرت کاری خواهید داشت. البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که با توجه به برتری این رشته ها در زمینه تقاضا، صرفاً داشتن چند سال سابقه کار در این حوزه نمی‌تواند متضمن پیدا کردن کار در کشور مقصد شما باشد.

برای مثال تصور کنید که یک شرکت مهندسی در کشور کانادا قصد استخدام یک نیروی خارجی را دارد. این شرکت ملزم به ارائه آگهی مربوط به جذب نیرو در کشور خود می‌باشد، اگر این نیرو را از افرادی که در این کشور ساکن هستند و یا حق کار در این کشور را دارند انتخاب نکرد، در  مرحله دوم می‌تواند نیروی خود را از سایر کشورها استخدام نماید.و حالا اگر شما یک رزومه قوی در حوزه کار خود داشته باشید که شامل تجارب بین‌المللی شما با شرکت‌های بزرگ حوزه کار خودتان است و یا مدارک بین المللی در حوزه تخصصی کار خود دارید که افراد کمی دارای آن می‌باشند، احتمالاً شما شانس بالاتری در مقایسه با سایر متقاضیان خارجی این شغل خواهید داشت.

دسته سوم : نیروی ماهر 

شاید اگر یک روز به آگهی‌های کار در خارج از کشور نگاهی بیندازید، می‌بینید که مثلاً بهترین کشور برای کار نجاری کانادا معرفی شده است و یا از کشور هلند به عنوان بهترین کشور برای مهاجرت جوشکاران یاد می‌شود. هرچند ممکن است بسیاری از این آگهی‌ها صرفاً برای تبلیغات موسسات کاریابی خارجی باشد لی نمی‌توانیم منکر این قضیه باشیم که بیشتر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دنیا  نیاز به جذب نیروی کار ماهر در همه صنایع خود دارند. 

از مشاغلی که شامل نیروی کار ماهر می‌شوند، می‌توان به شورهایی نظیر: نجاری،کابینت سازی،جوشکاری،تاسیسات،ساخت و ساز و بسیاری دیگر از مشاغل مشابه دانست. البته ما در مقاله‌ای به عنوان مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به تفصیل در رابطه با این دسته از مشاغل به بحث و گفتگو پرداختیم.

مشاغل پرطرفدار جهان

علاوه بر شغل‌هایی که که به آنها اشاره کردیم همواره بعضی از مشاغل، جز مشاغل پر تقاضا در سطح جهان محسوب می‌شوند. این دسته از مشاغل گرچه ممکن است در یک کشور بیشتر مورد تقاضا باشند و در کشور دیگر کمتر، ولیکن می‌توان گفت که در صورتی که متقاضی مهاجرت کاری تجارب قابل توجهی در این حوزه داشته باشد (به خصوص تجربه کار بین‌المللی)، شانس پیدا کردن کار در خارج از کشور و در پی آن ویزای کاری برای شخص متقاضی بیشتر می‌گردد.

در ادامه سعی می‌کنیم به اختصار این دسته از مشاغل را نام ببریم:

  1. مشاغل مربوط به جوشکاری و تاسیسات
  2. نجاری ،کابینت سازی و لوله کشی
  3. رانندگان ماشین‌های سنگین و تریلر
  4. اپراتورهای جرثقیل
  5. نیروهای ماهر در ساخت و ساز
  6. مکانیک‌ها و تکنسین‌های موتورهای دیزلی

اگر در هیچ کدام از سه بخش بالا فعالیت ندارید، اصلاً لازم نیست در رابطه با مهاجرت کاری ناامید شوید. چرا که افراد متخصص در هر حوزه‌ای در صورت احراز شرایط کاری منطقی کماکان واجد شرایط خواهند بود. شغل‌هایی ذکر شده در بالا به صورت بالقوه شانس بالاتری نسبت به سایر مشاغل برای کار در خارج از کشور را دارا می‌باشند و این به این معنا نیست که مشاغل دیگر فاقد این امکان هستند.

هزینه مهاجرت کاری

هزینه مهاجرت کاری 

هر چند که روش مهاجرت از طریق شغل به عنوان ارزان‌ترین روش مهاجرتی شناخته می‌شود ولیکن طی این پروسه برای متقاضیان این روش هزینه‌هایی را در بر دارد. البته روش و کشور مقصد متقاضی می‌تواند تعیین کننده میزان این هزینه باشد. 

در ادامه قصد داریم تمامی هزینه‌هایی که ممکن است یک متقاضی کار در خارج از کشور با آن روبرو باشد را بیان کنیم.با توجه به روش مهاجرتی متقاضی،هزینه‌ها نیز بسیار متفاوت می‌باشد. پس در ادامه هزینه‌ها را بر اساس روش‌های مهاجرت کاری تفکیک می‌نماییم.

هزینه مهاجرت از طریق جاب آفر تخصصی

این روش را می‌توان کم هزینه‌ترین روش مهاجرتی دانست چرا که در آن متقاضی ، قرار است بدون پرداخت هزینه‌ای و بر اساس تخصص خود، شغلی در کشور مقصد به دست آورد.در اینجا تخصص متقاضی مهاجرت کاری حرف اول را می‌زند و کارفرما آنقدر به این تخصص علاقه‌مند است که حاضر است به نیروی کار خارجی دعوتنامه کاری ارسال نماید. 

اگرچه این روش مهاجرتی به عنوان ایده‌آل‌ترین و ارزان‌ترین روش مهاجرت از طریق شغل شناخته می‌شود ولی ممکن است در فرایند اخذ ویزای کار و یا اقامت کاری در کشور مقصد هزینه‌هایی نیز به متقاضی تحمیل کند.در ادامه این هزینه‌ها را بررسی می‌نماییم.

هزینه جمع آوری و ترجمه مدارک

هرچند که ترجمه مدارک در اولین قدم مهاجرت کاری از طریق جاب آفر تخصصی الزامی ندارد، ولیکن پس از پیدا کردن فرصت شغلی و طی کردن مراحل مصاحبه، ممکن است کارفرما و سفارت کشور مورد نظر از متقاضی درخواست نمایند تا مدارک تحصیلی و یا مدارک کاری خود را ارائه نمایند.

ممکن است بر اساس محل تحصیل فرد متقاضی و البته کشور مقصد وی هزینه‌های مربوط به جمع آوری و ترجمه مدارک کاملاً متفاوت از سایر متقاضیان با شرایط متفاوت و از دیگر کشورها باشد.هزینه های زیر را می‌توان مهمترین هزینه‌های جمع آوری و ترجمه مدارک دانست. 

هزینه آزادسازی مدارک

برخی از متقاضیان مهاجرت کاری دانش آموخته دانشگاه‌های سراسری هستند و یا در رشته‌هایی تحصیل نمودند که ملزم به طی نمودن دوره خدمت پس از تحصیل می‌باشند. این دسته از متقاضیان می‌بایست برای آزادسازی مدارک خود هزینه‌هایی را به دانشگاه و یا سازمان‌های مربوطه پرداخت نمایند. علاوه بر آن، مقطع تحصیلی متقاضی مهاجرت نیز در میزان هزینه مربوط به آزادسازی این مدرک  تاثیرگذار است.

در چند سال گذشته هزینه آزادسازی مدارک به شدت افزایش پیدا کرده است و در صورتی که متقاضی مهاجرت کاری فارغ التحصیل دانشگاه سراسری باشد، می‌بایست مبلغی بیش از چند ۱۰ میلیون تومان برای این مرحله صرف نماید.شرایط و ضوابط آزادسازی مدارک دانشگاه سراسری و پیام نور و سایر دانشگاه‌ها کاملاً متفاوت است. 

هزینه ترجمه مدارک

ترجمه مدارک نیز در ابتدای کار و در فرایند پیدا کردن شغل الزامی نیست، چرا که اولین چیزهایی که کارفرما برای ارائه پیشنهاد کاری به متقاضی مهاجرت کاری نیاز دارد فقط رزومه متقاضی است. ولی با فرض انجام مصاحبه‌های لازم با کارفرما و دریافت جاب آفر یا پیشنهاد کار از وی، در قدم‌های بعدی تا مرحله دریافت اقامت کاری و ویزای کار، ترجمه مدارک جزو الزامات فرایند مهاجرت از طریق کار محسوب می‌شود.

 هزینه ترجمه مدارک با توجه به زبان کشور مقصد ممکن است کاملاً متفاوت باشد. هزینه ترجمه به زبان انگلیسی با همه تاییدات مورد نیاز نظیر تاییدات دادگستری و امور خارجه شاید به ۱۰ میلیون (آن هم برای کامل‌ترین پرونده با تعداد مدارک بسیار زیاد)تومان هم نرسد.اما هزینه ترجمه به زبان‌های دیگر نظیر زبان آلمانی و فرانسوی،به مراتب بیشتر از تجربه به زبان انگلیسی می‌باشد . هزینه ترجمه‌ها ممکن است تا ۳۰ میلیون تومان نیز برسد.

هزینه تاییدات مدارک توسط سازمان های بین المللی

در صورتی که متقاضی کار در خارج گشور موفق به دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی و یا کانادایی شده باشد،برای انجام امور مربوط به ویزای کار از به دریافت تاییدات سازمان‌های مورد تایید این دولت‌ها را خواهد داشت. سازمان‌های نظیر سازمان وس (Wes)  در این دو کشور،وظیفه تایید اصالت مدارک دانشگاهی را به عهده دارد. 

میزان هزینه انجام فعالیت‌های مربوط به سازمان‌های نظیر،با توجه به مقطع تحصیلی متقاضی مهاجرت کاری و حتی تعداد سال‌های تحصیل وی تخمین زده می‌شود.ولی به صورت کلی می‌توان گفت مجموع این هزینه عددی بین ۲۰۰  تا ۳۰۰ دلار خواهد شد.

هزینه تاییدات مدارک توسط سفارت ها

اگر متقاضی مهاجرت کاری برای ویزای کار در کشورهایی نظیر آلمان و اتریش درخواست داده باشد،نیاز دارد تا مدارک تحصیلی خود و حتی مدارک کاری و شناسایی خود را (که قابلیت تایید توسط سفارت این دو کشور را دارند) به تایید سفارتخانه‌های مربوطه به برسانند.

هزینه تخمین مدارک توسط سفارت‌هایی نظیر آلمان و اتریش به صورت سالانه تعیین می‌شود ولی به صورت کلی می‌توان هزینه تایید هر مدرک را عددی بین ۴۰ تا ۵۰ یورو دانست. طبیعی است که تعداد مدارک مورد نیاز جهت تایید سفارت با توجه به شرایط متقاضی تعیین می‌گردد. 

هزینه پیدا کردن شغل در مهاجرت کاری

پیدا کردن شغل که عملاً مهم‌ترین بخش از فرایند اقدام برای مهاجرت کاری محسوب می‌شود معمولاً به دو طریق صورت می‌گیرد.سعی می‌کنیم در این بخش با معرفی این دو دسته هزینه‌هایی که به ایشان بابت پیدا کردن کار در خارج از کشور تامین می‌شود را بررسی نماییم. 

اقدام توسط خود متقاضی

دسته‌ای از متقاضیان مهاجرت کاری وقت و اعتماد به نفس کافی و دانش و توانایی مکاتبه با کارفرماهای مختلف خارجی را دارند و تصمیم می‌گیرند فرایند مربوط به مکاتبه با کارفرمای خارجی را شخصاً صورت دهند.

بدیهی است که در این روش تنها هزینه‌ای که به شخص متقاضی مهاجرت کاری تحمیل می‌شود هزینه زمان و احتمالاً فرصت است. از آنجا که پیدا کردن شغل توسط متقاضی صرفاً با مکاتبه با کارفرماهای مختلف صورت می‌گیرد و این مکاتبات عمدتاً در بستر اینترنت انجام می‌شود،عملاً هزینه مالی پیدا کردن شغل توسط شخص متقاضی بسیار ناچیز است.

اقدام توسط موسسه های کاریابی

 دسته دوم از متقاضیان مهاجرت کاری افرادی هستند که به دلایل مختلف نظیر عدم تسلط به زبان انگلیسی،نداشتن وقت کافی و یا اساساً تفکر اینکه یک کاریابی خارجی ممکن است در این فرایند موفق‌تر باشد،اقدامات مربوط به پیدا کردن شغل را به یک موسسه مهاجرتی و یا کاریابی خارجی محول می‌نمایند. موسسات و افراد فعال در حوزه مهاجرت هزینه‌های متفاوتی برای دریافت پیشنهاد شغلی در کشورهای مختلف از متقاضیان مهاجرت از طریق شغل دریافت می‌نمایند.این هزینه‌ها ممکن است از ۲ تا ۲۰۰ هزار دلار متغیر باشد(بله همین قدر متغیر!)

اگرچه در دنیای امروز مهاجرت،اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت با مجوز و بدون مجوز مشغول به تبلیغات در خصوص کاریابی در خارج از کشور می‌باشند،ولی تنها مراکز مجاز برای کاریابی خارجی در ایران کاریابی‌های بین‌المللی با مجوز از وزارت کار ایران می‌باشند.

هزینه مربوط به کاریابی توسط موسسات کاریابی بین‌المللی مجاز برابر با حقوق یک ماه تقاضی مهاجرت کاری می‌باشد. به طور مثال اگر موسسه کاریابی خارجی موفق به پیدا کردن فرصت شغلی با حقوق ماهانه ۳۰۰۰ دلار در کشور مد نظر متقاضی باشد،دستمزد این موسسه نیز همین مبلغ می‌باشد. 

هزینه درخواست ویزا در مهاجرت کاری

اداره مهاجرت و سفارتخانه‌های کشورهای مختلف جهان هزینه‌های گوناگونی برای بررسی درخواست متقاضیان مهاجرت کاری به شکل جاب آفر دریافت می‌نمایند.این هزینه حتی ممکن است با نوع پیشنهاد شغلی که متقاضی موفق به دریافت آن شده،متناسب باشد. ولی به صورت کلی هزینه درخواست برای ویزای کار در کشورهای مختلف جهان عددی کمتر از ۱۰۰۰ دلار می‌باشد.پس این هزینه نمی‌تواند به صورت چشمگیر متقاضی مهاجرت از طریق شغل را دچار چالش نماید چرا که فقط سهم کوچکی از تمام هزینه‌های فرایند مهاجرت کاری را به خود اختصاص داده است.

مهاجرت کاری براساس کشور مقصد

مهاجرت کاری بر اساس کشورهای مقصد

ممکن است برخی از متقاضیان کار در خارج از کشور به دلایل شخصی نتیجه‌گیری‌های منطقی کشور خاصی را به عنوان مقصد مهاجرتی خود مد نظر داشته باشند. این بخش از مقاله را به دسته‌بندی کشورهای مختلف از جهت مهاجرت کاری و توضیحات جزئی‌تر در رابطه با این موضوع اختصاص داده ایم.

مهاجرت کاری به کشور آمریکا

اگرچه در سال‌های اخیر مهاجرت به آمریکا برای متقاضیان ایرانی دچار چالش‌های جدیدی نسبت به گذشته شده است،ولی هنوز هم می‌توان آمریکا را ایده آل ترین گزینه برای کار در خارج از کشور میان متقاضیان ایرانی دانست. در ادامه به مهمترین جنبه‌های مهاجرت کاری به آمریکا می‌پردازیم. 

روش های مهاجرت کاری به آمریکا

اداره مهاجرت کشور آمریکا روش‌های گوناگونی را برای متقاضیان مهاجرت کاری به این کشور ایجاد کرده است.روش‌هایی که به متقاضیان اجازه می‌دهد تا از طریق آنها اقامت موقت کاری و یا حتی اقامت دائم کشور آمریکا را دریافت نمایند.مهمترین روش مهاجرت کاری موقت با آمریکا اخذ ویزای H1B است. برای استفاده از این روش، متقاضی مهاجرت کاری نیاز به دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی می‌باشد.

حال اگر کارفرمای آمریکایی به متقاضی مهاجرت از طریق شغل امکان درخواست اقامت دائم از طریق اسپانسر شدن برای وی را ایجاد نماید،متقاضی مهاجرت کاری می‌تواند موفق به دریافت اقامت دائم از طریق ویزای مهاجرتی EB3 گردد.برای دریافت اطلاعات کامل در رابطه با جزئیات روش مهاجرت کاری به آمریکا توصیه می‌نماییم مطلبی با همین عنوان را در وبسایت آریاناپارس مطالعه نمایید.

آمار و ارقام مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا

بیش از ۱۷۰ میلیون نیروی کار فعال در کشور آمریکا در حال حاضر مشغول به فعالیت در صنایع مختلف می‌باشند. از این میان دست کم ۳۰ میلیون نفر نیروی کار در خارج از مرزهای این کشور متولد شده‌اند. این یعنی تقریباً از هر ۵ نفر نیروی کار یک نفر نیروی کار مهاجر خارجی است. این آمار آمار دلگرم کننده‌ای برای علاقمندان به مهاجرت کاری به کشور آمریکا محسوب می‌شود. اما مسئله نگران کننده جنبه دیگر این آمار و ارقام است. 

آمار ویزاهای کار صادر شده برای شهروندان ایرانی توسط دولت آمریکا که به صورت شفاف در وب سایت اداره مهاجرت این کشور برای عموم بارگذاری شده است،جنبه تاریک مهاجرت کاری  به آمریکا را نمایان‌تر می‌نماید.فقط کافیست تا نگاهی کوتاه به جدول زیر که نشانگر ویزاهای کار صادر شده توسط دولت آمریکا برای ایرانیان در دو سال گذشته است بیندازیم. 

تعداد ویزای کار موقت صادر شدهسال
۲۰۲۱ سال همه گیری کرونا
۸۴۲۰۲۲
۳۶۷۲۰۲۳

این آمار در حالی است که پیش از این و در دوره ترامپ اولاً شرایط صدور ویزا به مراتب سخت‌تر است شرایط فعلی بوده است.

موسسه آریانا پارس در حال حاضر مهاجرت کاری به آمریکا را جزو دست نیافتنی‌ترین مسیرهای مهاجرتی به آمریکا می‌داند بنابراین به علاقمندان مهاجرت به آمریکا توصیه می‌نماییم سایر روش‌های مهاجرتی به آمریکا را در مقاله‌ای با همین عنوان در وب سایت آریانا پارس مطالعه نمایند.

مهاجرت کاری به کشور کانادا

کانادا همواره جز محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی به خصوص برای علاقمندان به مهاجرت کاری ایرانی بوده است.این علاقه در چند سال گذشته به خصوص با ارائه قوانین بشردوستانه کانادایی در قبال شهروندان ایرانی نظیر پالیسی تمدید ویزای توریستی به ویزای کار برای شهروندان ایرانی بیشتر شده است. در ادامه به مهمترین جنبه‌های مهاجرت کاری به کشور کانادا می‌پردازیم. 

روش های مهاجرت کاری به کانادا

کانادا طیف وسیعی از انواع ویزاهای اقامتی و موقت را برای علاقمندان به مهاجرت کاری به کشور کانادا معرفی نموده است.کانادا معمولاً نیروی مورد نیاز مربوط به صنایع مختلف خود را از طریق  برنامه مهاجرتی زیر جذب می‌نماید:

  • برنامه‌های اقامت از طریق تخصص فدرال و استانی 
  • ویزاهای کار موقت 
  • ویزای هنرمندان و ورزشکاران 
  • ثبت شرکت و مدیریت تجارت و بیزینس ها

انتخاب بهترین روش برای مهاجرت کاری به کانادا یازمند مطالعه و تحقیق بسیار زیاد در رابطه با انواع مختلف مهاجرت کاری در این کشور می‌باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم برای اطلاع از بهترین روش در انجام این اقدام مقاله مهاجرت کاری به کانادا را مطالعه نمایید. 

آمار و ارقام مهاجرت کاری به کانادا

در طی چند سال گذشته دولت کانادا با ارائه برنامه‌های متفاوت اقدام به جذب نیروی مهاجر نموده است. شاهد این مدعا آمار مربوط به مهاجرین چند سال گذشته کشور کانادا است که در وب سایت اداره مهاجرت این کشور یافت می‌شود. با توجه به برنامه دولت کانادا برای جذب نیروی مهاجر در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، که بیانگر جذب احتمالی نیم میلیون نفر مهاجر در سال می‌باشد،این دولت در در دو سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بیش از ۴۵۰ هزار نفر را به عنوان نیروی مهاجر جدید پذیرفته است. 

البته این آمار در سال ۲۰۲۴ نیز که زمان نگارش این مقاله است با اعداد و ارقامی مشابه سال‌های گذشته در حال جریان است.این آمار و ارقام مربوط به همه روش‌های مهاجرتی کانادا محسوب می‌شود ولیکن سهم قابل توجهی از این آمار را می توان به مهاجرت کاری اختصاص داد.

مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به آلمان

آلمان به عنوان صنعتی ترین کشور اروپا، همواره به عنوان یکی از جذاب‌ترین مقاصد مهاجرت از طریق کار نه تنها برای ایرانیان بلکه برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت در کشورهای دیگر جهان نیز مورد توجه بوده است.

اگر زبان آلمانی را (به غیر از چند رشته خاص کاری)،به عنوان یک چالش برای یافتن شغل و در دریافت ویزا کار کشور آلمان در نظر نگیریم،آلمان می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای مهاجرت کاری تلقی شود. با توجه به علاقه بسیار زیاد متقاضیان ایرانی به کشور آلمان در ادامه سعی می‌کنیم به بررسی نکات مهم مربوط به این حوزه بپردازیم. 

روش های مهاجرت کاری به آلمان

سیاست‌های دولت آلمان در قبال جذب نیروی کار همواره دچار تغییرات چشمگیری بوده است. به طور مثال در دوره قبل از همه‌گیری کرونا،تنوع ویزاهای کاری در کشور آلمان باعث جذب بسیاری از نیروهای کار مورد نیاز صنایع مختلف این کشور به کشور آلمان می‌شد.اما پس از آن تا قبل از سال ۲۰۲۴،متقاضیان مهاجرت به کاری به کشور آلمان فقط روش مهاجرت کاری از طریق جاب آفر یا پیشنهاد شغلی را پیش روی خود می‌دیدند.

ولی به صورت کلی می‌توان تمامی روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق کار را در سه روش زیر خلاصه کرد: 

  • مهاجرت کاری به آلمان از طریق جاب آفر 
  • مهاجرت کاری به آلمان از طریق ویزای جاب سیکر یا جستجوی شغل 
  • مهاجرت کاری به آلمان از طریق آسبیلدونگ
  • قانون کارت شانس (که هنوز به صورت اجرایی در نیامده است)

مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۴

  • پزشکان، دندان پزشکان
  • پرستاران
  • مهندسی عمران و سازه
  • مهندسی کامپیوتر
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی برق
  • مخابرات
  • الکترونیک

با توجه به پیچیدگی‌های مسیر مهاجرت کاری به آلمان به خصوص با توجه به فاکتور زبان آلمانی،به صورت موکد به متقاضیان این روش توصیه می‌نماییم مطلبی با همین عنوان را در وب سایت آریانا پارس به دقت مطالعه نمایند.

آمار و ارقام مهاجرت کاری به آلمان

آلمان در رتبه دوازدهم در میان کشورهای جهان با بیشترین میزان مهاجر خارجی ( با بیش از ۱۳ میلیون نفر مهاجر) در آخرین داده‌های آماری هان محسوب می‌شود.جالب است بدانید این آمار در طی ۱۰ سال گذشته یعنی از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴ یعنی زمان نگارش این مقاله،از ۷ میلیون نفر به ۱۳ میلیون نفر افزایش یافته است. این آمار به روشنی بیانگر نیاز کشور آلمان به نیروی مهاجر خارجی برای تامین نیروی کار مورد نیاز صنایع مختلف این کشور می‌باشد.

این کشور اعلام کرده است تا در سال ۲۰۲۴ قصد دارد زمینه حضور بیش از ۴۵۰ هزار نیروی مهاجر خارجی را فراهم آورد.از این میان سهم جامعه ایرانی بیش از ۳۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ تخمین زده می‌شود و این عدد می‌تواند برای علاقه‌مندان به مهاجرت از طریق کار به آلمان بسیار دلگرم کننده باشد.

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری

بهترین کشور برای مهاجرت کاری کدام کشورها هستند؟

 در پاسخ به این پرسش که بهترین کشور برای مهاجرت کاری کدام کشور است، اگر یک کشور را به عنوان جواب قاطع شنیده‌اید باید بدانید که جوابی که شنیدید یا بر اساس عدم آگاهی است یا بر اساس غرض ورزی شخصی! به یقین نمی‌توان گفت که برای همه مشاغل دنیا و برای همه متقاضیان کاریابی در خارج از کشور، مثلاً کشور آمریکا بهترین کشور جهان است و یا کشور آلمان بهترین گزینه محسوب می‌شود. بهترین کشور برای مهاجرت کاری بر اساس هر متقاضی ممکن است متفاوت باشد. ولی به صورت کلی می‌توان کشورهایی که مهاجرت از طریق ویزای کار به آنها محتمل‌تر است را بر اساس دسته‌بندی زیر تقسیم بندی کرد:

 کانادا، رنگین کمانی ها

جمعیت پیر کانادا از یک سو، نیاز صنایع مختلف به نیروی کار جوان از سوی دیگر و مهم‌تر از همه حفظ ترکیب نژادی در کانادا را می‌توان سه عامل اصلی اینکه کانادا را به عنوان گزینه اول جهت مهاجرت با تخصص کاری می‌دانیم ،قلمداد کنیم. برنامه‌های متنوع جذب نیروی کار از خارج از کشور در تقریباً همه مشاغل و در همه سطوح یعنی مشاغل آکادمیک و غیر آکادمیک، باعث شده است تا کانادا به عنوان یکی از جذاب‌ترین مقاصد برای متقاضیان علاقه مندان به کار در خارج از کشور محسوب گردد.

طبیعی است که نمی‌توانیم به صورت کامل در این بخش در رابطه با شرایط کاریابی در کانادا یا انواع ویزای کاری این کشور به گفتگو بپردازیم، پس اگر کانادا به عنوان یکی از گزینه‌های شما به عنوان مقصد مهاجرت کاری محسوب می‌شود توصیه می‌نماییم مطلب مفصل ما در رابطه با مهاجرت کاری به کانادا را مطالعه نمایید.

استرالیا، از قصاب تا متخصص

چه از دیرباز کشور استرالیا در مشاغلی نظیر آرایشگری و حتی قصابی نیروی کار مهاجر را به خود جذب می‌کرد، چه تا حالا که مشاغل تخصصی‌تر شانس بیشتری برای مهاجرت به استرالیا را دارد. استرالیا در سال های دور به عنوان بهترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانیان محسوب می‌شده است. کشور استرالیا علاوه بر شرایط کاری ایده‌آل، به متقاضیان خارجی این اجازه را می‌دهد تا بتوانند از طریق چند دسته ویزای کار از همان ابتدای ورود مجوز اقامت دائم در این کشور را دریافت نمایند. و چه چیزی بهتر از اینکه شما هم بتوانید کار در کشور استرالیا داشته باشید و هم از ابتدای کار با اقامت دائم وارد این کشور شوید. کشور استرالیا نیز دارای یک سیستم پیچیده اقامت براساس تخصص کاری است و ما سعی کردیم در مقاله‌ای با همین عنوان تمام شرایط مربوط به مهاجرت کاری به استرالیا را مورد بررسی قرار دهیم.

آمریکا،کعبه دل ها

اگرچه در چند سال گذشته و به خصوص پس از بیشتر شدن تحریم‌ها علیه متقاضیان ایرانی، تعداد درخواست‌ها برای کشور آمریکا توسط متقاضیان ایرانی علاقه مند به کار در این کشور کمتر شده است، ولی به یقین جذاب‌ترین گزینه برای بسیاری از افرادی که به فکر مهاجرت کاری می‌افتند، کشور آمریکا محسوب می‌شود. شاید این دلیل تبلیغات بی‌رویه بسیاری از مشاورین مهاجرت به آمریکا در شبکه‌های مجازی باشد. امروزه یکی از خوش رنگ و لعاب‌ترین تبلیغاتی که در بسیاری از فضاهای مجازی توسط موسسات مهاجرتی ارائه می‌شود، ویزای کار آمریکا است. چه چیزی می‌تواند جذاب‌تر از این پیشنهاد باشد. مطلوب‌ترین روش مهاجرت یعنی روشی که در آن پس از ورود به کشور مقصد درآمد دارید، به جذاب‌ترین کشور جهان برای بسیاری از ایرانی‌ها یعنی آمریکا.

کم و کیف کاریابی در به آمریکا و بحث در رابطه با شانس مهاجرت کاری به آمریکا را در مقاله‌ای با همین عنوان در همین وب سایت به صورت مفصل بررسی نموده‌ایم.

آلمان

اگر زبان آلمانی بلد هستید و یا فکر می‌کنید یادگیری زبان آلمانی خیلی هم کار سختی نیست، قطعاً جذاب‌ترین گزینه برای مهاجرت کاری شما می‌تواند کشور آلمان باشد. گستردگی طیف رشته‌هایی که کشور آلمان در حال حاضر به آن نیاز دارد، می‌تواند نویدبخش این موضوع برای شما باشد که احتمالاً اگر وارد فرایند یادگیری زبان آلمانی شوید می‌توانید در یکی از مسیرهایی که این کشور برای جذب نیروی کار خارجی اعلام کرده است موفق به مهاجرت از طریق کار به این کشور شوید.

علاوه بر متقاضیانی که با داشتن سابقه کاری مناسب در یک حوزه کاری قصد یافتن شغل مناسب در کشور آلمان را دارند، متقاضیان کم تجربه‌تر که قصد یادگیری یک مهارت را نیز دارند می‌توانند تا با استفاده از روش‌هایی نظیر آسبیلدونگ، آلمان را به عنوان مقصد خود انتخاب نمایند.مهاجرت کاری به آلمان را نیز در مقاله‌ای با همین عنوان به صورت کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم.

سایر کشورهای مناسب برای مهاجرت کاری

علاوه بر کشورهایی که در بالا به آن اشاره کرده‌ایم کشورهای دیگری نیز نظیر کشورهای حاشیه خلیج فارس، انگلستان، هلند،کشورهای حوزه اسکاندیناوی، آفریقای جنوبی و حتی کشورهای اروپای شرقی نیز می توانند به عنوان بهترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانیان محسوب گردند. ولی به صورت موکد توصیه می‌کنیم پیش تصمیمگیری برای یافتن بهترین کشور برای مهاجرت کاری، با مشاورین دارای مجوز از وزارت کار ایران یعنی موسسات مجاز کاریابی خارجی، در این رابطه مشورت نمایید. موسسه آریانا پارس می‌تواند با سابقه درخشان خود در حوزه کاریابی خارجی به عنوان یک مشاور خوب در تمام فرایندهای مربوط به پیدا کردن شغل در خارج از کشور و اخذ اقامت کاری در کشور مقصد شما در کنار شما بایستد.

مهاجرت کاری برای مشاغل مختلف 

این رویه برای یک شغل در جهان می‌تواند کاملاً متفاوت است مشاغل دیگر باشد. مثلاً فرایندی که یک پزشک برایمهاجرت از طریق کار می بایست صورت دهد به صورت کلی با مجموعه اقداماتی که یک مهندس مکانیک برای مورد مشابه ملزم به انجام آن است،متفاوت است.

برخی از مشاغل پیش از پیدا کردن شغل در کشور مقصد می‌بایست مدارک خود را در این کشورها معادل سازی نمایند،برای برخی از رشته‌ها، پیدا کردن شغل در کشورهای دیگر از طریق وب سایت‌های آنلاین کارآمدترین روش‌های ممکن و برای برخی از مشاغل مراجعه حضوری به کشورها و روبرو شدن با کارفرماها تنها راه حل ممکن برای مهاجرت کاری است. 

در ادامه سعی می‌کنیم مهاجرت کاری را برای مشاغل مختلف بررسی نماییم و بهترین راهکارها را بر اساس نوع شغل متقاضی مطرح نماییم. برای این منظور مشاغل مورد نظر را در پنج دسته زیر طبقه بندی می کنیم:

  1. مشاغل مهندسی 
  2. مشاغل مربوط به حوزه آی‌تی 
  3. مشاغل مربوط به حوزه پزشکی و پیراپزشکی 
  4. مشاغل مربوط به علوم نظری 
  5. مشاغل فنی و حرفه‌ای

شما می‌توانید با مراجعه به طبقه‌بندی اصلی  که شغل شما به آن مرتبط می‌باشد، زیردسته مرتبط با شغل خود و اطلاعات مربوط به حوزه کاری خود را بیابید.

مهاجرت کاری برای رشته‌های مهندسی 

مهاجرت کاری برای مهندسان در گذشته بسیار ساده‌تر از حال حاضر بود. زمانی که کشورهایی مثل کانادا و استرالیا و نیوزیلند نیاز مبرمی به استخدام متخصصین با رشته‌های مهندسی به خصوص رشته‌های عمرانی و رشته‌هایی که به آبادانی کشورشان منجر می‌شد داشتند.

البته نمی‌توان گفت که در حال حاضر کار در خارج از کشور برای رشته‌های مهندسی ناممکن است بلکه رویه مهاجرت کاری برای مهندسین در حال حاضر،تفاوت‌هایی را به خود دیده است. در ادامه سعی می‌کنیم شرایط مهاجرت از طریق شغل و تخصص را بر اساس شته‌های مختلف گروه مهندسی بیان نماییم.

مهاجرت از طریق کار برای مهندسی مکانیک 

در این بخش سعی می‌کنیم در ابتدا با آمار و ارقام مربوط به مهاجرت از طریق کار برای مهندسین مکانیک بپردازیم و سپس با معرفی وش‌های مختلف برای مهندسین مکانیک جهت مهاجرت کاری به ارائه چند راهکار برای افزایش شانس این افراد بپردازیم.

آمار و ارقام،بهترین کشورها برای مهندسین مکانیک 

بر اساس آخرین آمار موسسات تحلیل نیروی کار در جهان،آمریکا بیشترین نرخ استخدام  نیروی مهندس مکانیک را در جهان به خود اختصاص داده است. نزدیک به ۳ درصد از نیروی کار کشور آمریکا مهندسین مکانیک هستند این در حالیست که کشور چین با ۲.۸ درصد و کشور کانادا با ۱.۸ رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. در این رده‌بندی کشورهای ژاپن و انگلستان هم جز بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق کار برای مهندسان مکانیک محسوب می‌شود.

رتبهکشوردرصد اشتغال مهندسین مکانیک
۱آمریکا۳.۱
۲چین۲.۸
۳کانادا۱.۸
۴انگلستان۱.۴
۵ژاپن۱.۱

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌شود،برخلاف تصور غالب بین متقاضیان کار در خارج از کشور، آلمان راحت ترین کشور برای مهاجرت کاری مهندسین مکانیک (حداقل از لحاظ آماری) نیست.

روش‌های مهاجرت کاری برای مهندسی مکانیک 

چه مهندسی مکانیک را به عنوان رشته آینده برای تحصیل در نظر داشته باشید، چه در حال حاضر در حال تحصیل این رشته و مشغول قبولی در دروس سخت و فنی این رشته باشید و چه فارغ التحصیل سابق این رشته که چند سالی در این حوزه به صورت عملی مشغول بوده است،باید بدانید مسیرهای زیادی برای اقامت کاری برای مهندسین مکانیک به کشورهای مختلف وجود دارد. 

در جدول زیر بهترین روش‌های از طریق تخصص کاری برای مهندسی مکانیک را به همراه بهترین مقاصد برای این روش‌ها را ذکر کرده ایم.

روش مهاجرتیکشور مناسب برای این روشتوضیحات
جاب آفرآلمان،هلند،کانادا،آمریکادر این روش متقاضیان می‌بایست با ساختن یک رزومه قوی و مکاتبه با کارفرماهای بالقوه در کشور مقصد،پس از دریافت یک فرصت شغلی واقعی با حقوق مشخص اقدام به دریافت ویزای کار نمایند.
نیروی متخصص یا اسکیلد ورکراسترالیا،کانادا،نیوزلند،انگلستاندر این روش متقاضیان می‌توانند با محاسبه امتیاز مدرک تحصیلی،سن،مدرک زبان،سابقه کاری و چند فاکتور دیگر مجوز کار و یا اقامت دائم کشور کشور مقصد را دریافت نمایند.
جاب سیکرآلمان،آفریقای جنوبی،استرالیا،کانادا
در این روش متقاضی می‌تواند برای مدت کوتاهی در کشور مقصد زندگی کند و با جستجوی فرصت‌های شغلی بالقوه،پس از پیدا کردن کارفرمای مشخص درخواست ویزای کار نماید.
تبدیل ویزای تحصیلی به کارانگلستان،کانادا،آمریکادر این روش متقاضیان با طی کردن یک دوره تحصیلی در کشور مقصد و گرفتن حق کار پس از دوره تحصیلی شانس خود را برای پیدا کردن کار در کشور مقصد افزایش می‌دهند.
مهاجرت کاری آسان

بهترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانیان ۲۰۲۴

شاید وقتی یک ایرانی ز یک موسسه کاریابی یا یک مشاور مهاجرت سوال می‌کند که بهترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانیان چه کشوری است با پاسخ‌های متفاوتی روبرو شود. ولی بیایید به پاسخ این پرسش کمی عمیق‌تر نگاه کنیم.شاید پاسخ به دو سوال زیر ممکن است تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر داشته باشند:

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت کاری کدام کشور است؟

 کدام کشور برای کار خوب است؟

شاید اگر یک موسسه مهاجرتی بخواهد به سوال اول پاسخ دهد صرفاً فقط کشوری را معرفی می‌کند که شخص بتواند مهاجرت کاری خود را با بالاترین شانس و سریع‌ترین روش به سرانجام برساند. حال ممکن است که کشور پیشنهادی در پاسخ به این سوال لزوماً کشور ایده آلی نباشد. 

اما در پاسخ به سوال دوم، به صورت کلی می‌توان گفت بهترین کشور برای کار کشوری است که بیشترین میزان درآمد و کمترین میزان هزینه را داشته باشد. شاید کشوری نظیر سوئیس این خصوصیات را داشته باشد ولی به هیچ عنوان نمی‌تواند به عنوان یک مقصد مناسب برای مهاجرت کاری یک ایرانی قلمداد شود. 

علاوه بر آن برای معرفی بهترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانیان باید فاکتورهای زیادی را مورد بررسی قرار داد. فاکتورهایی نظیر: 

  • تخصص متقاضی و سطح تجربه در این تخصص 
  • سطح آشنایی وی با زبان های خارجی 
  • سن و وضعیت تاهل متقاضی
  • مدرک تحصیلی 
  • نیازهای اعلام شده سایر کشورهای جهان در رشته متقاضی 

طبیعی است که با در نظر گرفتن فاکتورهای ذکر شده در بالا نمی‌توان یک کشور را لزوماً بهترین کشور برای مهاجرت کاری یک ایرانی دانست. ما توصیه می‌کنیم پیش از آنکه مقصد مهاجرت کاری خود را انتخاب کنید از مشاوره‌های رایگان مجموعه کاریابی‌ خارجی آریانا پارس استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

مقالات اخیر
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.