info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

مهاجرت

اقامت و مهاجرت

شاید سرنوشت هیچ ملتی به اندازه ایرانیان با مهاجرت عجین نشده است. از زمانی که اولین تمدن در ایران با مهاجرت اقوام آریایی شکل گرفت تا زمانی که تقویم هجری قمری و هجری شمسی به عنوان تقویم های اسلامی و ایرانی انتخاب شد تا به امروز که پدیده مهاجرت (و شاید از نگاهی دیگر فرار مغزها ) به یک معضل برای دولت و مردم ایران تبدیل شده است.

 اما شاید مهاجرت امروز دلایل متفاوتی از سالیان قبل دارد. در گذشته ممکن بود دلایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی وزن برابری برای افراد متقاضی مهاجرت از ایران داشته باشد ولی امروز شاید دلایل اقتصادی را بتوان مهم ترین دلیل برای خروج سیل جمعیتی دانست که هر ساله قصد مهاجرت به روش های مختلف از ایران را دارند.

 اگر یک روز در ایران زندگی کنید احتمالا یا یک پیامک تبلیغاتی مهاجرتی دریافت می کنید و یا در یکی از شبکه های ماهواره ای یا بیلبوردهای سطح شهر با کلمه مهاجرت و یا روش های مهاجرتی روبرو می شوید. اهمیت این مسئله باعث شده است مقاله پیش رو به سوالاتی نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم:

  • انواع مهاجرت و دلایل آن کدام هستند؟
  • رتبه ایران در مهاجرت چیست؟
  • آیا مهاجرت شرایط زندگی را بهتر می کند؟
  • مزایا و معایب زندگی در خارج از کشور چیست؟

پاسخ به این پرسش ها و بررسی مهم ترین ابعاد مسئله مهاجرت را درادامه مطالعه نمایید.

مزایای مهاجرت

شاید مسئله مهاجرت که به اندازه مسئله ازدواج فرزند آوری برای یک فرد اهمیت دارد ،برای هر فرد جنبه های مثبت یا منفی همراه داشته باشد.ممکن است مهاجرت برای برخی از افراد کوله باری از اتفاقات خوشایند را رقم بزند و برای برخی دیگر یک تجربه دردناک که باعث از دست رفتن هزینه ها می شود،محسوب شود. اما در این بخش می خواهیم به عمده دلایلی بپردازیم که اکثریت افرادی که تجربه مهاجرت را در زندگی خود داشتند از آن به عنوان مزیت های مهاجرت یاد میکنند.

مزیت اول: پیشرفت شغلی

بسیاری از متقاضیان مهاجرت ایرانی احساس می کنند که متناسب با تلاش و تخصص خود در ایران درآمد ندارند و همین مسئله باعث کاهش سطح رضایتمندی ایشان از زندگی می شود. وقتی مقایسه بین میانگین سطح درآمد در کشورهای مختلف با ایران صورت می گیرد ، شاید خیلی بیراه نباشد که بگوییم (فارغ از مسئله ارزش ریال در مقابل دلار و دیگر ارزهای خارجی ) تناسب میان درآمد و هزینه در بسیاری از کشورهای جهان منطقی تر از شرایط فعلی یک فرد در ایران است . همین مسئله باعث می شود تا بسیاری از متقاضیان مهاجرت حاضر باشند چند سال در شغلی با سطحی پایین تر از شغل فعلی خود در یک کشور خارجی مشغول شوند و با نگاه به پیشرفت شغلی در آینده مهاجرت را به عنوان مسیر آینده زندگی خود برگزینند.

مزیت دوم: تجارب بین المللی

یکی از متداول ترین مزیت های مهاجرت کردن ( به گفته افرادی که تجربه این پدیده را در زندگی داشته اند) ایجاد تجارب بین المللی برای مهاجرین است. تجاربی که شاید صرفا با کار کردن در محیطی حاصل می شود که امکان برقراری ارتباط با سایر شرکت های دنیا بدون هیچ محدودیتی در آن میسر است . علاوه بر آن محدودیت های سفر از ایران به سایر کشورها در پروسه دریافت ویزا باعث می شود تا بسیاری از افراد امکان سفر به سایر نقاط جهان را حتی به منظور توریسم نداشته باشند ، یک دلیل دیگر است تا متقاضیان مهاجرت این پدیده را یک فرصت برای دسترسی بیشتر به سایر نقاط جهان بدانند .

مزیت سوم: دسترسی به سطح اول علمی جهان

شاید برای یک متقاضی هجده ساله ، قبولی در رشته پزشکی در یکی از دانشگاه های معتبر ایران یک امر بسیار دشوار و در برخی از موارد دست نیافتنی باشد. دلیل این امر تعداد زیاد رقبا در ایران و البته تعداد کم فرصت تحصیلی ممتاز در کشور است. بسیاری از متقاضیان مهاجرت ، این راه را تنها راه برای رسیدن به آرزوی تحصیل در بالاترین سطح جهان برای خود و فرزندان خود می دانند.

معایب مهاجرت

با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت در زندگی هر شخص و پیامدهای ناشی از این پدیده ، علاوه بر فرصت هایی که متقاضی پس از مهاجرت به دست می آورد چالش های احتمالی پیش روی وی نیز می تواند باعث شود تا مسیر زندگی فرد به سمت خوشبختی یا تباهی سوق داده شود. در این بخش قصد داریم به متداول ترین معایبی که در خصوص مهاجرت ( براساس گفته های افرادی که تجربه مهاجرت به روش های مختلف را داشته اند) مطرح است بپردازیم.

عیب اول: دوری از خانواده

شاید اگر یک آلمانی یا یک سوییسی بودید این عیب برای شما اساسا عیب محسوب نمی شد ولی وابستگی به قوم و خویش برای ایرانیان معمولا یک معضل بزرگ در مسیر مهاجرت محسوب می شود . حتی مستقل ترین افراد که هیچ گره خانوادگی جدی به ایران ندارند پس از چند هفته زندگی در خارج از کشور ، ابراز دلتنگی برای ایران آب و هوا و یا تجربیات کوچکی که در ایران داشته اند برایشان یک امر عادی می شود. البته شاید این موضوع پس از چند سال ، دیگر چالشی برای افرادی که قصد مهاجرت از ایران را داشته اند به حساب نیاید. این احساس دلتنگی یکی از بزرگترین دلایلی است که باعث می شود متقاضیان مهاجرت بلافاصله پس از سفر دچار افسردگی شوند.

دومین عیب : انرژی زیادی می برد

شاید کمتر کشور و کمترین روش مهاجرتی پیدا کنید که نه نیاز به هزینه ، نه مدرک تحصیلی ، نه تخصص و نه مدرک زبان داشته باشد. معمولا کشورهای مختلف برای جذب نیروی مهاجر بر اساس اولویت ها و کمبودهای بازار کار کشور خود اقدام می کنند. همین مسئله باعث می شود تا باور کنیم که شخصی بدون مهارت ، بدون تجربه ، بدون سابقه کار و بدون داشتن تسلط به زبان کشوری قادر به مهاجرت به سایر کشورها نخواهد بود. پس وقتی تصمیم می گیرید که مهاجرت را به عنوان یک برنامه در زندگی داشته باشید باید آماده باشید تا بسیاری از فرصت های خود را از دست بدهید و تمرکز و تلاش خود را حداقل برای چند ماه برای فراهم کردن بستر مهاجرت اختصاص دهید .

عیب سوم : کلاهبرداری های زیاد

متاسفانه بسیاری از علاقه مندان به مهاجرت (به خصوص علاقه مندان ایرانی) چه پیش از مهاجرت و چه در چند هفته پس از آن با افرادی روبرو می شوند که قصد دارند از این آب گل آلود ماهی بگیرند. افرادی که با وعده و وعیدهای پوچ ادعا می کنند که می توانند در مسیر مهاجرت به متقاضیان کمک کنند و افرادی که پس از مهاجرت سعی دارند در مواقع بروز مشکل برای متقاضیان جدیدالورود آنان را تلکه کنند ، دو تهدید جدی در مسیر مهاجرت به کشورهای مختلف محسوب می شوند .

روش های مهاجرت

مهاجرت کلمه ای است که این روزها زیاد شنیده می شود، روند مهاجرت در جهان هر ساله رو به افزایش است. از این رو شرایط و قوانین کشورها برای پذیرش مهاجران طی سال های اخیر کمی دشوارتر و پیچیده تر شده است.برای مهاجرت به هر کشوری روش های فوق العاده متنوعی وجود دارد، همچنین هزینه های مربوط به هر کشور و روش مهاجرتی مورد نظر متفاوت خواهد بود. در این بخش از مطلب توضیحات مفیدی در ارتباط با روشهای اصلی و رایج مهاجرت ارائه خواهد شد.

انواع مهاجرت و دلایل آن

در چند سال گذشته و با افزایش تعداد متقاضیان مهاجرت به خصوص به کشورهای پرطرفدار جهان نظیر آمریکا ، کانادا و استرالیا هر یک از کشورهای پیشرفته جهان مسیرهای متفاوتی برای ورود مهاجرین به این کشورها ایجاد کرده اند. معمولاً روش‌های مهاجرتی ابداع شده توسط هر کشور در راستای منافع این کشور در سطح کلان ایجاد شده اند. این دلایل عبارتند از:

  • رفع کمبود نیروی کار 
  • کسب درآمد 
  • نیت‌های بشردوستانه 
  • حفظ تنوع نژادی 
  • جلوگیری از کاهش جمعیت 
  • جذب نخبگان از سایر کشورها

اگرچه ممکن است روش‌های تعبیه شده برای انواع مهاجرت و دلایل آن در هر یک از کشورها متفاوت از انگیزه‌های سایر کشورها باشد ولی به صورت کلی می‌توان انواع روش‌های مهاجرتی را به اشکال زیر دسته بندی کرد.

مهاجرت تحصیلی

بر اساس آمار رسمی رصدخانه مهاجرت ایران و همچنین داده‌هایی که از آمار غیر رسمی مهاجرت متقاضیان ایرانی در سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم اکثریت آمار مربوط به مهاجرت از ایران مربوط به مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور بوده است.ویزاهای تحصیلی که قرار بر موقتی بودن آنها بوده است راهی برای ورود به کشورهای مقصد و تبدیل اقامت تحصیلی به اقامت دائم برای متقاضیان مهاجرت شده است.دلیل افزایش اقبال متقاضیان ایرانی به مهاجرت تحصیلی در سال‌های گذشته را می‌توان در دلایل سیاسی و اجتماعی و همچنین برخی دلایل شخصی جستجو کرد. 

از طرف دیگر کم هزینه‌تر بودن این روش به نسبت روش‌های سرمایه‌گذاری و همچنین شانس بالاتر انجام پروسه‌های مهاجرت تحصیلی نسبت به مهاجرت کاری و امنیت بالاتر آن به نسبت مهاجرت از طرق غیرقانونی باعث شده است تا این روش مهاجرتی به عنوان متداول‌ترین روش برای رسیدن علاقه‌مندان مهاجرت به آرزوی خود باشد. 

برخی از مزایای مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی بدون شک یکی از روش های ایده آل برای مهاجرت به هر کشوری می باشد. مهاجرت تحصیلی روشی کم هزینه و در عین حال سریع می باشد که از مزایای بی شماری برخوردار است و این روش را به یکی از محبوب ترین روش های مهاجرتی تبدیل نموده است، به طوری که هرساله تعداد افرادی که برای مهاجرت تحصیلی اقدام می نمایند افزایش می یابد. مزیت های اصلی مهاجرت تحصیلی به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم کشور مورد نظر پس از تحصیل برای دانشجو و خانواده وی
  • صدور ویزا همراه برای خانواده دانشجو(بسته به کشور و مقطع تحصیلی)
  • اجازه کار حین تحصیل به دانشجو
  • امکان تحصیل در معتبرترین دانشگاه های جهان
  • امکان استفاده از بهترین امکانات آموزشی و رفاهی
  • امکان دریافت ویزا در کوتاه ترین زمان
  • امکان دست یابی به موقعیت های شغلی ایده ال

با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت تحصیلی برای هموطنان مان در موضوعی با همین نام به صورت همه جانبه به صفر تا صد تحصیل در خارج از کشور پرداخته ایم.

مهاجرت کاری

بدون تردید مهاجرت کاری محبوب ترین و ایده آل ترین روش مهاجرتی می باشد. افرادی که به واسطه مهاجرت کاری وارد کشوری می شوند می توانند به سرعت وارد بازار کار کشور مورد نظر شده و کسب درآمد نمایند. درعین حال مهاجرت کاری یکی از سریع ترین روش های اخذ اقامت دائم هر کشوری می باشد.در حال حاضر برای دریافت ویزای کار اغلب کشورهای جهان متقاضیان به پیشنهاد کار از کارفرما (جاب آفر) نیاز خواهند داشت.البته کشورهای مانند کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آلمان و آفریقای جنوبی علاوه بر جاب آفر جهت تامین کمبود نیروی کار متخصص و ماهر در مشاغل مختلف از طریق اسکیلد ورکر (نیروی متخصص) و جاب سرچ (ویزای جستجوی کار) برای صدور ویزا اقدام می نمایند.

مزایای مهاجرت کاری

مزایای اصلی مهاجرت کاری به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم برای فرد متقاضی و خانواده وی
  • اجازه کار و کسب درآمد در بدو ورود به کشور مقصد
  • امکان استفاده از خدمات درمانی رایگان
  • تحصیل رایگان برای فرزندان (بسته به کشور مقصد)

ما در مقاله مفصل تحت عنوان مهاجرت کاری به بررسی جوانب این روش مهاجرتی و همچنین ارائه راهکارهای عملی برای آن پرداخته ایم.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

اغلب کشورهای جهان برای جذب سرمایه های خارجی در راستای بهبود هرچه بیشتر شرایط اقتصادی قوانین مناسبی را در جهت حمایت از سرمایه گذاران خارجی اتخاذ نموده اند. نرخ تورم سالیانه پایین، ثبات اقتصادی قابل قبول، رشد اقتصادی سالیانه، نیروی کار تحصیل کرده و مجرب، دسترسی به بازارهای مالی بین المللی، سیستم مالیاتی منطقی و … از جمله امتیازات اصلی کشورهای مطرح جهان برای سرمایه گذاران می باشد، علاوه بر این شرایط و روش های متنوع سرمایه گذاری به همراه اجرای سیاست های مالی دقیق باعث به وجود آمدن بسترهای مناسب و امنیت برای سرمایه گذاری شده است.

قطعاً مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در صورتی که با تحقیقات و اطلاعات کامل در مورد شرایط اقتصادی کشور مورد نظر صورت پذیرد می تواند گامی بلند برای رسیدن به موفقیت و آینده ای روشن برای افراد باشد. فرآِیند اخذ ویزای سرمایه گذاری برای هر کشوری متفاوت خواهد بود، ولی از آنجا که اغلب کشورهای جهان تمایل فراوانی برای جذب سرمایه های خارجی از خود نشان می دهند معمولاً پروسه صدور ویزا برای سرمایه گذاران به راحتی امکان پذیر خواهد بود. مزایای اصلی مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم برای فرد متقاضی و خانواده وی
  • جذب نیروی کار متخصص و مجرب
  • دسترسی به بازارهای مالی بین المللی
  • امکان دریافت تسهیلات بانکی

مهاجرت از طریق ازدواج

دریافت اقامت و تابعیت هر کشوری به واسطه مهاجرت از طریق ازدواج امری ساده و راحت خواهد بود. در اغلب کشورهای مطرح جهان قوانین مربوط به مهاجرت خصوصاً در رابطه با مهاجرت از طریق ازدواج به صورت کاملاً شفاف و واضح تدوین گردیده است. مدت زمان بررسی و صدور ویزا ازدواج در کشورهای مختلف متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال مدت زمان بررسی پرونده ازدواج برای آمریکا بین ۲ الی ۴ سال خواهد بود.

مهم ترین موضوع برای دریافت ویزای ازدواج ارائه مدارکی از سوی زوجین است که اثبات نماید ازدواج طرفین به صورت واقعی و با رضایت قلبی هر ۲ نفر رخ داده است. به طور کلی در صورت تایید مدارک و صدور ویزای ازدواج پس از ۲ الی ۳ سال زندگی مشترک امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت کشور مورد نظر وجود خواهد داشت. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ازدواج به شرح ذیل می باشد:

  • مدارک هویتی زوجین
  • سند ازدواج
  • شرایط سنی حداقل ۱۸ سال
  • اثبات شکل گیری رابطه قبل از درخواست ازدواج
  • ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی برای تامین هزینه های همسر
  • تکمیل نمودن فرم های مربوطه و پرداخت هزینه های صدور ویزای ازدواج
  • ارائه گواهی فوت و یا طلاق برای زوجینی که قبلاً ازدواج نموده اند

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی قطعاً بدترین گزینه موجود در بین روش های مهاجرتی است. مهاجرت از طریق پناهندگی روشی خطرناک، غیرقابل پیش بینی همراه با ریسک بسیار بالا خواهد بود. معمولاً افرادی که بنا به دلایلی نظیر مشکلات سیاسی، مذهبی، اجتماعی، جنسی، وقوع جنگ و … شرایط زندگی عادی در کشور خود را ندارند به عنوان پناهجو شناخته می شوند.

طبق قوانین مصوب سازمان ملل در راستای حمایت از حقوق بشر پناهجویان در صورت اثبات ادعای خود مبنی بر ترک کشور خود بنا به دلایل ذکر شده می توانند اقامت کشور دیگری را به دست آورند و از حقوق و مزایای یک فرد عادی برخوردار باشند، معمولاً مدت زمان بررسی و صدور رای نهایی در رابطه با پرونده های پناهندگی از سوی مسئولین کشور مورد نظر بیش از ۱ سال به طول می انجامد.

با توجه به افزایش درخواست های پناهندگی در طی سالهای اخیر قوانین بسیار سختگیرانه ای در ارتباط با پذیرش پناهجویان اتخاذ گردیده و اگر پناهجو مدارک مستدلی برای اثبات ادعای خود نداشته باشد با درخواست پناهندگی وی موافقت نخواهد شد. لازم به ذکر است مجموعه آریاناپارس هیچگونه فعالیت و خدماتی در این زمینه ارائه نمی دهد، همچنین توصیه گروه آریاناپارس جایگزین نمودن روش های مهاجرتی مطمئن و قانونی نسبت به پناهندگی می باشد.

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت ایرانی‌ها 

وقتی متقاضیان با شرایط مختلف از طریق روش‌های گوناگون برای مهاجرت به سایر کشورهای جهان مهاجرت می‌کنند ، انتخاب راحت‌ترین کشور برای مهاجرت ایرانی‌ها در هر مسیر مهاجرتی متفاوت از سایر مسیرها خواهد بود. به طور مثال راحت‌ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی یک ایرانی به طور قطع با راحت‌ترین کشور برای مهاجرت کاری وی متفاوت است. در این بخش سعی می‌کنیم راحت‌ترین کشور برای مهاجرت ایرانی‌ها در مسیرهای مهاجرتی متفاوت را بیان کنیم. 

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی ایرانی‌ها 

باید دقت داشته باشید که مفهوم راحت‌ترین کشور با مفهوم ارزان‌ترین کشور کاملاً متفاوت است. در انتخاب راحت‌ترین کشور در مسیر مهاجرت تحصیلی می‌بایست به دو فاکتور بیش از سایر عوامل توجه شود. فاکتور اول شانس پذیرش تحصیلی و فاکتور دوم شانس دریافت ویزا است. تنها در صورتی می‌توان یک کشور را کشور راحتی برای مهاجرت تحصیلی یک ایرانی دانست که متقاضی بتواند به سادگی فرایند پذیرش و ویزا را طی کند. 

با توجه به اینکه ممکن است میزان بودجه متقاضیان در فرایند مهاجرت تحصیلی ملاک انتخاب برای کشور مقصد باشد بنابراین سعی می‌کنیم در جدول زیر راحت‌ترین کشورها برای مهاجرت ایرانی‌ها را بر اساس بودجه متقاضیان معرفی کنیم. 

میزان بودجهگزینه اولگزینه دومگزینه سوم
بودجه اندکروسیهترکیهایتالیا
بودجه متوسطپرتغاللهستانمجارستان
بودجه نامحدودانگلستانهلندکانادا
راحت‌ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی ایرانی‌ها در سال 2025

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانی‌ها 

اگرچه مهاجرت کاری اساساً فرایند راحتی ندارد ولی فرایند مهاجرت به برخی از کشورها از طریق کار ساده‌تر از سایر کشورهای جهان است. دقت کنید که در اینجا مفهوم مهاجرت کاری یعنی مهاجرت از طریق جاب آفر نه برنامه‌های نیروی متخصص و نظایر آن. 

برای انتخاب راحت‌ترین کشور برای مهاجرت ایرانیان از طریق کار می‌بایست کشوری را انتخاب کنیم که نه تنها شانس کاریابی در آن بیش از سایر کشورهاست بلکه شانس دریافت ویزا نیز چشمگیر است. از آنجا که فرایند کاریابی در خارج از کشور تا حد زیادی به نوع شغل متقاضیان بستگی دارد بنابراین سعی می‌کنیم در جدول زیر راحت‌ترین کشور برای مهاجرت کاری ایرانی‌ها را برای چند شغل مختلف معرفی کنیم. 

عنوان شغلانتخاب 1انتخاب 2انتخاب 3
مهندس نرم‌افزارکاناداآلماناسترالیا
مهندس مکانیکآلمانکانادااسترالیا
پزشک عمومیکاناداآلماننیوزلند
پرستارکانادااسترالیاآلمان
لوله‌کشکانادااسترالیانیوزلند
برق‌کارآلمانکانادااسترالیا
نجاراسترالیاکانادانیوزلند
متخصص مدیریت پروژهاسترالیاکاناداامارات
تکنسین رادیولوژیکاناداآلماناسترالیا
مهندس عمرانکانادااسترالیاآلمان

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری 

مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری معمولاً در چند شکل صورت می‌پذیرد. روش‌هایی که از طریق خرید ملک صورت می‌گیرند ، در کنار روش‌های مبتنی بر ارائه گواهی تمکن مالی و همچنین روش‌های سرمایه‌گذاری مستقیم و ایجاد کسب و کار، چهار نوع متداول مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. 

شاید در هر یک از این روش‌ها شرایط برخی از کشورها نسبت به سایرین ساده‌تر باشد. سعی می‌کنیم در جدول زیر برای هر یک از روش‌های مبتنی بر سرمایه‌گذاری چند گزینه که به عنوان راحت‌ترین کشور برای مهاجرت ایرانی‌ها محسوب می‌شود را معرفی کنیم. 

روش مهاجرتیکشور
سرمایه گذاری مستقیمآمریکا
مهاجرت با خرید ملکپرتغال،اسپانیا و یونان،ترکیه
روش تمکن مالیاتریش،پرتغال،اسپانیا و یونان
ایجاد کسب و کار با هزینه بالاکانادا ، استرالیا و انگستان
ایجاد کسب و کار با هزینه کملهستان ، لیتوانی و بلغارستان
استارتاپکانادا ، انگلستان و فنلاند

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت از طریق اسکیلدورکر

مهاجرت از طریق نیروی متخصص یکی از رایج‌ترین روش‌ها در میان علاقمندان به مهاجرت از طریق کار است. این روش مهاجرتی که جز روش‌های اقتصادی و بسیار کم هزینه است فقط در چند کشور خاص قابل انجام است و در سایر کشورهای دنیا اساساً محلی از اعراب ندارد.

بنابراین عملاً راحت‌ترین کشور برای مهاجرت از طریق نیروی متخصص برای ایرانی‌ها دقیقاً همان کشورهایی هستند که این برنامه‌ها را ارائه می‌دهند که شامل کانادا،استرالیا،نیوزلند و انگلستان است. بدیهیست که با توجه به ظرفیت‌های بیشتر کشور کانادا این کشور در صدر راحت‌ترین کشورها برای مهاجرت از طریق نیروی متخصص برای ایرانی‌ها قرار دارد و کشورهای استرالیا و نیوزلند و انگلستان در مقام‌های بعدی هستند.

بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان

امروزه بسیاری از اشخاص و خانواده ها به دنبال فراهم نمودن شرایط بهتری از لحاظ تحصیل، کار و زندگی می باشند. این امر در نهایت تصمیم بسیاری از افراد را به سمت مهاجرت سوق می دهد.به طور کلی می توان گفت اکثریت افرادی که تصمیم به مهاجرت دارند، در پی این امر هستند که علاوه بر استفاده از شرایط اقتصادی و امکانات رفاهی کشور مورد نظر بتوانند اقامت دائم یا تابعیت آن کشور را نیز بعد از چند سال اخذ نمایند. خوشبختانه کم نیستند کشورهایی که این شرایط را برای هموطنان عزیز فراهم می نمایند.

کانادا

کانادا در طی سال های اخیر در لیست ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان قرار گرفته است. زیرا این کشور به شدت مهاجرپذیر می باشد و قوانین این کشور شرایط بسیار مناسبی را برای اخذ اقامت دائم وضع نموده است. دلیل دیگر جذابیت کانادا کیفیت بالای زندگی در این کشور می باشد.

کانادا از نظر اقتصادی جزء کشورهای پیشرفته و برتر جهان محسوب می گردد. در کشور کانادا افراد می توانند پس از ۳ سال کار کردن و پرداخت مالیات، نسبت به اخذ اقامت دائم و تابعیت خود و خانواده اقدامات لازم را مبذول نمایند. از دیگر عوامل مهمی که به جذابیت این کشور می افزاید این است که فرزند به محض تولد در کانادا، تابعیت کشور را اخذ می نماید.

آمریکا

یکی دیگر از کشورهایی که در لیست ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان قرار گرفته است، کشور آمریکا می باشد این کشور به دلیل وضعیت اقتصادی پیشرفته و سطح حقوق بالا مورد توجه مهاجران فراوانی قرار گرفته است. آمریکا بدون تردید در زمینه های مختلفی نظیر قدرت اقتصادی، نظامی، سیاسی کشور اول جهان محسوب می شود. از این رو مهاجران بسیاری از سراسر جهان مجذوب این کشور قدرتمند می­ شوند.

ولی متاسفانه به دلیل وجود تنش در روابط سیاسی که میان این دو کشور(ایران و آمریکا) حاکم است، مسیر مهاجرت به این کشور بسیار مشکل می باشد. در حال حاضر بهترین روش های مهاجرتی به آمریکا مهاجر تحصیلی یا سرمایه گذاری خواهد بود.

استرالیا

کشور استرالیا به لحاظ وضعیت آموزشی و صدور ویزای کار برای ایرانیان، جزء ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان محسوب می گردد. در این کشور نرخ بیکاری بسیار پایین است و حتی در شرایط رکود، وضعیت اقتصادی مناسبی دارد و کاملا پیشرفته است. نکته ای که در این کشور در خصوص دریافت اقامت وجود دارد این است که افراد نیز می توانند بعد از ۵ سال کار کردن در این کشور اقامت دائم خود را دریافت نمایند. برای اخذ اقامت در این کشور راه­ های بسیاری وجود دارد که منجر به اقامت می شود.

ارزانترین کشور برای مهاجرت 

وقتی فاکتور هزینه به عنوان موثرترین فاکتور برای انتخاب بهترین مقصد برای مهاجرت لحاظ می‌شود، شاید داشتن فهرستی از ارزان‌ترین کشورها برای مهاجرت کارساز باشد. از آنجایی که هزینه در مسیرهای مهاجرتی مختلف ممکن است متفاوت از سایر مسیرها باشد سعی می‌کنیم در ادامه بر اساس هر یک از روش‌های مهاجرتی،ارزانترین کشور برای مهاجرت ایرانیان را معرفی کنیم.

ارزانترین کشور برای مهاجرت تحصیلی 

تعداد زیادی از متقاضیان تحصیل در خارج کشور به نحوی شامل دریافت بورسیه از کشورهای خارجی هستند و به صورت کاملاً رایگان در کشورهای مختلف مشغول به تحصیل هستند. شاید اگر یک دانشجو بتواند از یک کشور بورسیه تحصیلی دریافت کند دیگر ارزان یا گران بودن آن کشور ملاک انتخاب مقصد نباشد بنابراین در این بخش سعی می‌کنیم ارزانترین کشور برای مهاجرت تحصیلی را در شرایط مهاجرت با هزینه شخصی معرفی کنیم نه با استفاده از بورسیه تحصیلی.

کشورمیانگین هزینه تحصیل (سالانه)میانگین هزینه زندگی (ماهانه)
آلمانرایگان یا حداکثر 500 یوروحدود 700 تا 1,000 یورو
نروژرایگانحدود 800 تا 1,200 یورو
فرانسهحدود 200 تا 3,000 یوروحدود 700 تا 1,200 یورو
اسپانیا1,000 تا 3,500 یوروحدود 600 تا 1,000 یورو
ایتالیا500 تا 3,500 یوروحدود 700 تا 1,000 یورو
اتریشحدود 1,500 یوروحدود 800 تا 1,200 یورو

ارزانترین کشور برای مهاجرت کاری 

برای روش مهاجرت کاری به خارج از کشور اساساً انتخاب کشور ارزانی و گران ملاک انتخاب محسوب نمی‌شود. مهمترین فاکتور در انتخاب مقصد مهاجرت در روش مهاجرت کاری پیدا کردن کارفرما در کشورهای خارجی است. در صورتی که کارفرما پیشنهاد شغلی مناسبی به متقاضی مهاجرت کاری ارائه دهد و حداقل حقوق در کشور را فراهم کند، با توجه به اینکه درآمد و هزینه در سایر کشورها تناسب بیشتری با هم دارند بنابراین گرانی یا ارزانی کشور تاثیری در انتخاب مقصد نخواهد داشت. 

به طور مثال فرض کنید در شهر نیویورک که یکی از گرانترین شهرهای جهان است پیشنهاد کاری به یک متقاضی مهاجرت ارسال شود. طبیعی است که میزان حقوق پیشنهادی عددی بیش از هزینه‌های زندگی خواهد بود بنابراین قطعاً متقاضی در همچین حالتی به فکر گران بودن شهر نیویورک نیست.

ارزانترین کشور برای مهاجرت سرمایه‌گذاری

اگرچه شرایط اقتصادی این روزهای ایران باعث شده است تا تعداد افرادی که می‌توانند از طریق سرمایه‌گذاری به خارج از کشور مهاجرت کنند بسیار کمتر شود، با این حال داشتن لیستی از ارزان‌ترین کشورها برای مهاجرت سرمایه‌گذاری می‌تواند به علاقه‌مندان ایرانی واجد شرایط کمک شایانی نماید. در روش‌های سرمایه‌گذاری مستقیم حداقل مبلغ برای سرمایه‌گذاری در بسیاری از کشورهای جهان در حدود ۳۰۰ هزار یورو آن هم برای خرید ملک و یا سرمایه‌گذاری مستقیم در مناطقی که توسط دولت‌ها تعیین می‌شود است. کشورهایی نظیر آمریکا،پرتغال ، اسپانیا و یونان مقاصدی برای علاقه‌مندان به مهاجرت با این بودجه هستند.

ولی برای افرادی که قصد دارند به واسطه سرمایه خود از ایران مهاجرت کنند روش‌هایی نظیر تمکن مالی و یا استارتاپ و ایجاد کسب و کار روش‌های ارزان‌تری برای مهاجرت محسوب می‌شوند.برای مهاجرت از طریق تمکن مالی کشورهای اسپانیا ، پرتغال و یونان ارزانترین کشورها هستند. برای مهاجرت از طریق استارت آپ شاید کشورهایی نظیر کانادا ، انگلستان و فنلاند ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها هستند. و همچنین برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری در کسب وکار می‌توان کشورهای اروپایی در حال توسعه را مقرون به صرفه‌ترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان دانست.

مهاجر پذیرترین کشور جهان 

شاید اگر بخواهیم فهرستی از کشورهای مهاجر پذیر جهان ارائه کنیم کمک زیادی به مهاجرت یک متقاضی در حال حاضر نکند. ولی حداقل می‌توانیم تصویر روشنی از زندگی یک مهاجر در این کشورها داشته باشیم. به طور مثال کشوری نظیر آمریکا همواره مهاجر پذیرترین کشور جهان بر اساس آمار و ارقام بوده است ولی در حال حاضر این کشور یکی از سخت‌ترین کشورها برای مهاجرت به خصوص برای متقاضیان ایرانی است!

البته این آمار متاثر از وسعت و جمعیت کشورهای مختلف است این یعنی کشوری نظیر آمریکا که چندین برابر سایر کشورهای جهان وسعت و جمعیت دارد به صورت طبیعی تعداد مهاجر بیشتری را در خود جای داده است. این در حالی است که درصد مهاجرین نسبت به کل جمعیت می‌تواند شاخص بهتری برای درک جایگاه مهاجران در یک کشور باشد.در ادامه لیستی از ۱۰ کشور مهاجر پذیر جهان و نسبت میزان مهاجر به کل جمعیت در کشور ارائه کردیم.

رتبهکشورتعداد مهاجران (میلیون نفر)درصد مهاجران از جمعیت کل
1 آمریکا50.615%
2آلمان15.819%
3عربستان سعودی13.538%
4روسیه12.78.7%
5بریتانیا9.514%
6کانادا8.322%
7استرالیا7.730%
8امارات 8.788%
9فرانسه8.513%
10اسپانیا7.215%

هزینه‌های مربوط به مهاجرت 

معمولا متقاضیان مهاجرت از ایران در مسیر رسیدن به خواسته خود ملزم به پرداخت برخی از هزینه‌ها هستند. میزان هزینه‌های مربوط به مهاجرت کاملاً نسبت به روش انتخابی متقاضیان متفاوت از سایر روشها محاسبه می‌شود. مثلاً طبیعیست که هزینه‌های مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری را بسیار بیشتر از مهاجرت از طریق نیروی متخصص و یا ویزای کار بدانیم. ولی برخی از هزینه‌ها معمولاً در مسیر مهاجرت، فارغ از روش مهاجرتی و مقصد متقاضیان به همه افراد تحمیل خواهد شد. قصد داریم در ادامه به بررسی این هزینه‌ها بپردازیم. برای داشتن یک دسته‌بندی درست هزینه‌ها را به هزینه‌های ریالی مربوط به مهاجرت و هزینه‌های ارزی این مسیر تقسیم کرده ایم.

هزینه‌های مهاجرت که می‌بایست در ایران پرداخت شود 

معمولاً متقاضیان پیش از اقدام برای سفر به کشور مقصد می‌بایست هزینه‌های ریز و درشتی را به سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف داخلی و خارجی پرداخت کنند. معمولاً این دسته از هزینه‌ها هزینه‌هایی هستند که خیلی برای متقاضیان خوشایند نیستند چرا که اگر مسیر مهاجرتی ایشان با موفقیت به نتیجه نرسد،تقریباً همه این هزینه‌ها از بین رفته است. در ادامه سعی میکنیم به مهمترین هزینه‌های این دسته اشاره کنیم. 

هزینه آزادسازی مدارک 

تقریباً در همه مسیرهای مهاجرتی متقاضیان ملزم به ارائه مدارک تحصیلی خود هستند. برخی از متقاضیان مثل فارغ التحصیلان دانشگاه‌های سراسری روزانه و همچنین فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی برای آزاد کردن مدارک تحصیلی خود نیاز به پرداخت هزینه‌ای به عنوان هزینه آزادسازی مدرک دارند. میزان این هزینه کاملاً نسبت به تعداد سال‌های تحصیلی دانشجو و همچنین رشته و دانشگاه وی متغیر خواهد بود. البته روش‌هایی برای کاهش این هزینه مثل مراجعه به کاریابی‌های داخلی وجود دارد ولی به طور کلی توصیه می‌کنیم چند ماه پیش از اقدام جهت مهاجرت، نسبت به آزادسازی مدارک تحصیلی خود اقدامات لازم را صورت دهید. 

هزینه ترجمه مدارک 

یکی دیگر از هزینه‌هایی که تقریباً تمام متقاضیان مهاجرت از ایران ملزم به پرداخت آن هستند هزینه‌های مربوط به ترجمه مدارک است. اگرچه هزینه ترجمه مدارک بر اساس کشور مورد نظر متقاضیان و همچنین روش مهاجرتی مناسب آنها متفاوت است ولی به هر حال هزینه ترجمه جزء لاینفک اقدام برای مهاجرت از ایران محسوب می‌شود. البته لازم به ذکر است که هزینه ترجمه مدارک کمترین سهم را در میان همه هزینه‌های مربوط به مهاجرت به خود اختصاص داده است و متقاضیان ایرانی نباید خیلی دغدغه هزینه ترجمه مدارک را داشته باشند.

هزینه وکیل موسسه مهاجرتی 

برخی از افراد تصمیم می‌گیرند اقدامات مربوط به مهاجرت خود به کشورهای مختلف را شخصاً و بدون واگذاری آن به یک وکیل یا موسسه مهاجرتی انجام دهند. طبیعی است که در این صورت هزینه‌ای به عنوان هزینه وکیل مهاجرتی یا موسسه مشاوره به متقاضیان تحمیل نمی‌شود. ولی در صورتی که متقاضیان بخواهند از خدمات دریافت ویزا و یا پذیرش و کاریابی موسسات فعال در حوزه مهاجرت بهره گیرند، معمولا ملزم به پرداخت هزینه‌های متناسب با این خدمات می‌شوند. این هزینه‌ها کاملاً متناسب با کشور و نوع روش مهاجرتی متقاضیان محاسبه می‌گردد. مثلاً تعرفه وزارت علوم برای دریافت خدمات مربوط به اعزام دانشجو بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار مشخص شده است و تعرفه کاریابی بین‌المللی مطابق با یک ماه حقوق فرد در کشور مقصد تعیین شده است.

هزینه دریافت تاییدات 

معمولاً برخی از متقاضیان در روش‌های مهاجرتی خاص به چند کشور نیاز دارند تا تاییدات خاصی برای مدارک خود دریافت کنند. مثلاً افرادی که قصد دارند به شکل مهاجرت تحصیلی به آمریکا یا کانادا و یا مهاجرت کاری به کانادا و یا آمریکا سفر کنند می‌بایست تاییدیه‌هایی از سازمان‌های معرفی شده از سوی اداره مهاجرت‌های این کشورها جهت تایید مدارک تحصیلی ( مثل وس)  دریافت کنند. از طرف دیگر متقاضیان مهاجرت به آلمان به خصوص روش مهاجرت کاری می‌بایست تاییدیه سازمان‌های مشابه در این کشور نظیر تاییدیه زاب را دریافت کنند. معمولا هزینه مربوط به دریافت تاییدات از سازمان‌های خارجی ممکن است بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ دلار برای متقاضیان هزینه به همراه داشته باشد. 

هزینه‌های مربوط به زبان 

تقریباً در همه روش‌های مهاجرت به سایر کشورهای جهان به غیر از روش‌های مهاجرت خانوادگی و روش‌هایی نظیر لاتاری و سرمایه‌گذاری،متقاضیان به نحوی موظف به ارائه مدرک زبان برای مهاجرت به کشور مقصد خود هستند. هزینه مربوط به یادگیری زبان شرکت در آزمون معمولاً دو هزینه‌ای هستند که متقاضیان همواره می‌بایست نسبت به پرداخت آن پیش از مهاجرت به کشور مقصد اقدام نمایند. میزان این هزینه کاملاً متناسب با سطح زبان متقاضی و همچنین نوع آزمون و زبان مورد امتحان است. ولی به طور میانگین می‌توان هزینه یادگیری زبان را بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان و هزینه شرکت در آزمون را عددی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار تخمین زد.

هزینه‌هایی که پس از مهاجرت پرداخت می‌شوند

هزینه‌هایی که متقاضیان مهاجرت پس از حضور در کشور مقصد پرداخت می‌کنند بیشترین میزان هزینه ایست که به ایشان تحمیل می‌شود. چرا که معمولاً این هزینه‌ها به دلار و یا سایر ارزهای کشورهای مقصد محاسبه می‌شوند و تبدیل آن به ریال باعث می‌شود تا اندازه این هزینه‌ها به شدت بیشتر از هزینه‌هایی باشند که پیش از مهاجرت متقاضی ملزم به پرداخت آن بوده است. در ادامه سعی می‌کنیم به مهم‌ترین هزینه‌های متقاضیان پس از مهاجرت بپردازیم. 

هزینه شهریه دانشگاه 

در مسیرهای مربوط به مهاجرت تحصیلی متقاضیان بلافاصله پس از حضور در کشور مقصد ملزم به پرداخت شهریه دانشگاهی خود هستند.البته ممکن است در برخی از کشورها متقاضیان پیش از درخواست ویزا نیز مجبور باشند تا بخشی از این شهریه‌ها را به عنوان دیپازیت به دانشگاه پرداخت کنند. این هزینه مهم‌ترین هزینه‌ای است که به افراد علاقه‌مند به مهاجرت تحصیلی تحمیل می‌شود. میزان این هزینه کاملاً متناسب با کشور مقصد ممکن است متغیر باشد مثلاً شهریه دانشگاه در کشورهای نظیر آمریکا و کانادا سالانه ۱۵ هزار دلار،در کشورهایی نظیر اسپانیا و پرتغال حدود چهار هزار یورو و در برخی از کشورها نظیر آلمان و اتریش کمتر از هزار یورو در سال مشخص شده است.

هزینه زندگی 

فارغ از نوع روش مهاجرتی که متقاضیان برای ورود به کشور مقصد خود انتخاب می‌کنند،پرداخت هزینه‌های زندگی یکی از مهم‌ترین چالش‌های متقاضیان مهاجرت از ایران محسوب می‌شود. اگرچه سبک زندگی،تعداد اعضای خانواده و کشور انتخابی و متقاضیان می‌تواند تاثیرات چشمگیری در میزان این هزینه داشته باشد ولی به طور کلی می‌توان هزینه زندگی ماهانه در کشورهای خارجی را بین ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار تخمین زد. برخی از کشورها نظیر آمریکا ، کانادا و انگلستان ممکن است به صورت ماهانه هزینه زندگی بیش از ۱۵۰۰ دلاری و کشورهایی نظیر کشورهای اروپای شرقی هزینه کمتر از ۶۰۰ دلار را به متقاضیان مهاجرت تحمیل کنند.

هزینه خرید خانه یا ایجاد کسب و کار 

در برخی از روش‌های مهاجرتی نظیر روش‌های سرمایه‌گذاری و یا کارآفرینی،متقاضیان ملزم به خرید ملک و یا یک تجارت فعال هستند. این روش‌ها معمولاً در کشورهای آمریکا و کانادا و کشورهایی نظیر کشورهای اروپای شرقی و چند کشور آسیایی مورد استفاده علاقه‌مندان به مهاجرت قرار می‌گیرد. میزان هزینه مربوط به خرید خانه یا کسب و کار فعال کاملاً متناسب با محل مورد نظر و همچنین شرایط آیتم مورد خریداری تعیین می‌گردد و نمی‌توان تخمین مشخصی از این هزینه ارائه کرد. مثلاً خرید خانه در یک شهر آمریکا ممکن است بیش از ۵۰۰ هزار دلار هزینه داشته باشد در صورتی که خرید کسب و کار در یک کشور اروپایی با اعداد کمتر از ۱۵ هزار دلار نیز قابل انجام است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.