تصمیم برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم میتواند دلایل زیادی داشته باشد. دلایلی نظیر نبود آینده روشن پس از فراغت از تحصیل در دانشگاههای ایران،سخت بودن قبولی در برخی از رشتههای پرطرفدار نظیر رشته پزشکی و مهمتر از همه عدم قاطعیت در تصمیم برای یک جوان در ابتدای کار از مهمترین این دلیلها هستند.متاسفانه تصور غلطی در میان علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی در ایران شکل گرفته است که برای مهاجرت از ایران میبایست حتماً مدارج علمی در دانشگاه طی شده باشد و عملا مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم امری ناممکن است. در صورتی که این تصور را میتوان از اساس غلط دانست.
در این مقاله قصد داریم با بررسی همه جانبه این موضوع به سوالهای مهمی نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم :
- شرایط ادامه تحصیل بعد از دیپلم در خارج از کشور چیست؟
- مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم به چه کشورهایی میسر است؟
- هزینههای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم چقدر است؟
- مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم تجربی سادهتر است یا سایر مدارک؟
- میتوان به صورت رایگان با مدرک دیپلم مهاجرت تحصیلی انجام داد؟
در ادامه به پاسخ این سوالها و پرسشهای دیگر در حوزه مهاجرت تحصیلی و بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم میپردازیم.
شرایط مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم
شاید شرایط مهاجرت تحصیلی برای هر فرد با توجه به شرایط متقاضی متفاوت از متقاضیان دیگر باشد. ولی به صورت کلی میتوان شرایط عمومی مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم را برای عموم متقاضیان علاقمند به این موضوع در دستهبندی زیر بیان کرد.
شرایط سنی
یکی از مهمترین شرایط تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم موضوع شرط سنی است. به صورت کلی میتوان گفت که اگر متقاضی قصد تحصیل در دانشگاههای خارجی و در مقطع کارشناسی را دارد، با دو دسته کشور به عنوان گزینههای محتمل جهت مهاجرت تحصیلی با دیپلم روبرو است:
- کشورهای پیشرفته: کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، استرالیا، انگلستان و بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا را میتوان مهمترین کشورهای این دسته دانست. متقاضیان مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم که قصد تحصیل در یکی از کشورهای ذکر شده را دارند، ممکن است در صورتی که بیش از چند سال از مدرک تحصیلی دیپلم آنها میگذرد با چالش عدم موفقیت در پروسه ویزا روبرو شوند. به صورت کلی میتوان شرط سنی مهاجرت با مدرک دیپلم را برای این دسته از افراد، دارا بودن سن کمتر از ۲۴ سال دانست. البته این بدان معنا نیست که متقاضیان با سن بیشتر از این عدد هیچ شانسی برای مهاجرت تحصیلی به کشورهای ذکر شده ندارند.
- کشورهای در حال توسعه: این دسته از کشورها را میتوان شامل کشورهای در حال توسعه اتحادیه اروپا نظیر مجارستان، اسلواکی، رومانی، بلغارستان و البته طیف وسیعی از کشورهای آسیایی نظیر چین و ترکیه و البته کشور روسیه دانست.
عملاً میتوان گفت هیچ شرط سنی برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم به این کشورها وجود ندارد.
شرایط مالی
شاید مهمترین شرط مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم را بتوان شرط مالی دانست. چرا که متقاضیان تحصیل در خارج از کشور در صورتی که موفق به دریافت بورسیه از دانشگاه های کشور مقصد نگردند، ملزم به پرداخت هزینههای شهریه دانشگاهی و همچنین هزینههای زندگی در حین تحصیل میباشند.
به غیر از تحصیل در برخی از کشورها نظیر آلمان و اتریش به دلیل رایگان بودن تحصیلات دانشگاهی یا کشورهای نظیر ایتالیا به دلیل ارائه بورسیههای تحصیلی، متقاضیان تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم میبایست متناسب با کشور مورد نظر خود قادر باشند تا هزینههای زندگی و تحصیل را پرداخت نمایند.در ادامه این مقاله به تفصیل در رابطه با هزینههای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم و راهکارهای کاهش آن به بحث و گفتگو خواهیم پرداخت.
شرط زبان
تحصیل در برخی از دانشگاههای کشورهای پیشرفته نیازمند ارائه مدرک زبان توسط متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشورها میباشد. به طور مثال کشورهایی نظیر آلمان و ایتالیا را میتوان از کشورهایی دانست که به طور قطع متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشورها را ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی و ایتالیایی مینماید.به طور مثال تحصیل در آلمان نیازمند ارائه حداقل مدرک زبان ب ۱ حتی برای شرکت در دورههای آمادگی دانشگاهی است.
سایر کشورها ممکن است با ارائه دورههای یادگیری زبان خارجی به متقاضیان تحصیل در خارج از کشور اجازه دهند تا پس از کسب آمادگی لازم وارد مقطع تحصیلی کارشناسی شوند.
هزینههای تحصیل در خارج با مدرک دیپلم
از لحظهای که متقاضیان فکر تحصیل در خارج از کشور را میپرورانند تا لحظهای که با موفقیت وارد دوره کارشناسی در کشور مقصد میشوند، هزینههای متعددی به ایشان تحمیل میگردد. برخی از این هزینهها ،هزینههای مربوط به انجام امورات دولتی و اجتناب ناپذیر هستند و برخی دیگر مربوط به هزینههای مشاوره و یا انجام امور مربوط به پذیرش است، که قابل کنترل هستند.در ادامه به مهمترین هزینههای تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم میپردازیم. برای فهم بهتر موضوع، هزینهها را در دو دسته هزینههای ریالی یعنی هزینههایی که میبایست متقاضی در کشور ایران پرداخت نماید و هزینههای ارزی یعنی هزینههایی که میبایست به مراجع و ارگانهای خارجی پرداخت نماید، تقسیم نموده ایم.
هزینههای ریالی تحصیل در خارج از کشور
ممکن است متقاضیان مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم در طی این فرایند با هزینههای متعددی روبرو شوند. هرچند که این دسته از هزینهها در مقایسه با هزینههای ارزی پروسه، بسیار کمتر به نظر میرسند ولی دانستن ردیف و مقدار این هزینهها میتواند کمک شایانی به علاقهمندان تحصیل در خارج از کشور نماید.
هزینه وکیل برای مهاجرت تحصیلی
در صورتی که متقاضی قصد داشته باشد تا از یک مشاور، وکیل و یا موسسه مهاجرتی و یا اعزام دانشجو برای انجام فرایند مربوط به تحصیل در خارج از کشور استفاده نماید، ملزم به پرداخت هزینه بابت دریافت این خدمات میباشد. به صورت کلی افراد مشغول در این حوزه هزینه ثابتی برای انجام این خدمات به شکل تعریف شده ندارند ولی به صورت عرفی میتوان عددی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار را رقمی متعارف و معقول برای انجام امور مربوط به پذیرش تحصیلی در خارج از کشور دانست.
هزینه ترجمه مدارک
متقاضیان تحصیل در خارج از کشور در مقطع کارشناسی میبایست مدارک تحصیلی پیشین خود که شامل مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن میشود را در مرحله پذیرش از دانشگاه و سایر مدارک خود نظیر مدارک شناسایی را در مرحله دریافت ویزا به صورت رسمی ترجمه نمایند.
هزینه ترجمه مدارک به زبان انگلیسی بسیار کمتر از هزینه ترجمه مدارک به سایر زبانها نظیر آلمانی و یا ایتالیایی هستند. در برخی از کشورها متقاضی ملزم به دریافت مهر وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه بر روی مدارک خود میباشد، در صورتی که در سایر کشورها صرفاً با ترجمه رسمی فرایند پذیرش قابل انجام خواهد بود. به طور کلی میتوان هزینه تخمینی ترجمه مدارک را عددی بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان در زمان نگارش این مقاله یعنی تابستان ۱۴۰۳ دانست.
هزینههای ارزی تحصیل در خارج از کشور
علاوه بر هزینههایی که متقاضیان تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم میبایست پیش از دریافت پذیرش از یکی از دانشگاههای خارجی پرداخت نمایند، پس از آن نیز میبایست اقدام به پرداخت هزینههای مربوط به شهریه دانشگاه، مخارج زندگی و وقت سفارت در کشور مقصد نمایند. در ادامه قصد داریم این هزینهها را به تفکیک بیان نماییم.
هزینه اپلیکیشن فی
برخی از دانشگاههای کشورهای جهان نظیر دانشگاههای کشورهای آمریکا و کانادا برای بررسی درخواست پذیرش متقاضیان خارجی شرط پرداخت هزینه اپلیکیشن فی یعنی هزینه بررسی درخواست را پیش روی علاقهمندان قرار میدهند. دانشگاههای دیگر کشورهای جهان این هزینه را از دانشجویان خارجی دریافت نمینمایند. متقاضیان تحصیل در خارج از کشور میبایست، برای پرداخت هزینه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار جهت پذیرش در دانشگاههایی که این شرط را به عنوان یکی از قدمهای مراحل پذیرش میدانند، آمادگی داشته باشند.
هزینه دریافت ویزا و انگشت نگاری
متقاضیانی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه مقصد شده اند، میبایست با ارائه ترجمه مدارک درخواست ویزای تحصیلی خود را به سفارت کشور مورد نظر ارسال نمایند. بیشتر کشورها برای بررسی مدارک متقاضیان دریافت ویزا، هزینه ای با عنوان هزینه ویزا و یا هزینه انگشت نگاری از ایشان دریافت مینمایند. مقدار تخمینی این هزینه عددی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار میباشد که ممکن است با توجه به کشور مقصد افزایش یا کاهش یابد.
شهریه دانشگاه
با توجه به اینکه تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی در بیشتر کشورهای جهان ناممکن است، دانشجویان میبایست با توجه به وضعیت مالی و بودجه، کشور مقصد خود را به شکلی درست انتخاب نمایند. شهریه دانشگاه را میتوان مهمترین هزینه در مسیر تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم دانست. البته میزان شهریه در دانشگاههای مختلف کشورهای جهان بسیار متفاوت است. در بخشهای بعدی این مقاله به صورت تفکیک شده شهریه دانشگاه برای تحصیل در مقطع کارشناسی را برای علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم بیان مینماییم.
هزینه زندگی در خارج از کشور
دومین دسته از هزینههای مربوط به مهاجرت تحصیلی که سهم زیادی از کل هزینههای تحمیل شده به یک متقاضی را تشکیل میدهد، را میتوان هزینه زندگی در کشور مقصد دانست. اگرچه ممکن است هزینههای مربوط به زندگی در کشورهای مختلف جهان تفاوتهای چشمگیری با یکدیگر داشته باشند، ولی به طور کلی میتوان هزینه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار را به عنوان هزینه تخمینی جهت زندگی در بسیاری از کشورهای جهان دانست. البته سبک زندگی، محل زندگی، عادات غذایی و بسیاری از فاکتورهای دیگر تاثیر چشمگیری در افزایش یا کاهش این هزینهها خواهند داشت.
انواع دیپلم در ایران و روشهای مهاجرتی تحصیلی هر کدام
متقاضیان مهاجرت تحصیلی با دیپلم با توجه به نوع گواهی پایان دوره تحصیلی که در پایان دوره ۱۱ یا ۱۲ ساله تحصیل خود در ایران به دست میآورند ممکن است شرایط متفاوتی برای تحصیل در خارج از کشور داشته باشند. به طور مثال شرایط مهاجرت با دیپلم تجربی ممکن است کاملاً متفاوت از مهاجرت با دیپلم کار و دانش باشد. در این بخش از مقاله قصد داریم با تفکیک روشهای مهاجرت تحصیلی بر اساس نوع دیپلم، بهترین روشهای مهاجرت تحصیلی بر اساس نوع مدرک را ذکر کنیم.
مهاجرت با دیپلم ریاضی
دانش آموزانی که موفق شدند در دوره دبیرستان پس از موفقیت در آزمونهای نهایی سال آخر این دوره مدرک دیپلم ریاضی را دریافت نمایند قادر خواهند بود تا در بسیاری از کشورهای اروپایی و کشورهای آسیایی پیشرفته و حتی آمریکا، کانادا و استرالیا به تحصیلات خود در رشتههای مهندسی و دیگر زیر مجموعههای رشته ریاضی ادامه دهند.
البته داشتن دیپلم ریاضی برای ورود به رشتههای مهندسی و یا نظایر آن شرط لازم است و شرط کافی نیست! این یعنی به طور مثال یک دانش آموز ۱۸ ساله با مدرک دیپلم ریاضی شرایط اولیه حضور در یکی از دانشگاههای کشورهایی نظیر کانادا را دارد ولی علاوه بر این مدرک میبایست مدارک دیگری نیز برای پذیرش در دانشگاه مقصد فراهم آورد.
مهاجرت با دیپلم تجربی
بسیاری از دانش آموزان پس از اتمام دوره تحصیلی خود در رشته تجربی و با روبرو شدن با سد بزرگ کنکور رشتههای پزشکی و پیراپزشکی، تصمیم میگیرند تا شانس خود را برای ورود به رشتههای پزشکی دانشگاههای برتر جهان امتحان کنند. برخی دیگر از فارغ التحصیلان رشتههای تجربی نیز با نیت بورسیه تحصیلی با دیپلم تجربی و یا حتی تحصیل رایگان با مدرک دیپلم، اقدام به دریافت پذیرش از کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا و اتریش که تحصیلات رایگان دانشگاهی در اختیار متقاضیان خارجی قرار میدهند مینمایند.
البته گفتنی است که ورود به رشتههای پزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی و یا زیر مجموعههای دیگر رشته تجربی، ممکن است در برخی از کشورها نیز همراه با آزمون ورودی باشد.
مهاجرت تحصیلی با دیپلم انسانی
فارغ التحصیلان با دیپلم انسانی از مدارس نیز هیچ محدودیتی برای تحصیل در دانشگاههای خارجی و حتی در برترین دانشگاههای جهان نخواهند داشت. به طور مثال تحصیل در رشتههایی نظیر، روانشناسی مدیریت، جامعه شناسی، فلسفه و انواع دیگر رشتههای علوم نظری صرفاً منوط به ارائه مدارک لازم جهت پذیرش در دانشگاه مورد نظر است.
امکان دریافت بورسیه تحصیلی با دیپلم انسانی به خصوص در برخی از کشورها نظیر کشورهای ایتالیا و فرانسه بیش از سایر کشورهای جهان است.
مهاجرت با دیپلم کاردانش
شرایط مهاجرت تحصیلی برای افرادی که با اتمام دوره متوسطه خود موفق به دریافت دیپلم کار و دانش شده اند، ممکن است با توجه به رشته تخصصی آنها متفاوت باشد. به طور مثال فارغ التحصیلان رشتههای مرتبط با کامپیوتر اجازه ورود به رشتههای مهندسی کامپیوتر و مدیریت فناوری اطلاعات را خواهند داشت. فارغ التحصیلان رشتههای مربوط به حسابداری و مدیریت، امکان انتخاب در گروههای مربوط به رشتههای مشابه در علوم انسانی را نیز خواهند داشت.
برای سایر رشتهها نیز امکان ورود به رشتههای دانشگاهی با رعایت شرط همخوانی رشته تحصیلی با دیپلم کار دانش متقاضی وجود دارد. مهاجرت با دیپلم کاردانش از روش تحصیلی ممکن است مستلزم طی کردن یک دوره یک ساله پیش از ورود به دانشگاه در برخی از کشورها باشد چرا که تحصیلات قبل از دانشگاه در برخی از کشورها تحصیلات ۱۲ ساله تلقی میشود نه ۱۱ ساله!
مهاجرت با دیپلم فنی حرفهای
طبیعتاً افرادی که انتخاب کرده اند تا در یک دوره فنی حرفهای آموزش ببینند و یادگیری مهارت برای ایشان بر یادگیری دروس مرسوم دوره متوسطه ارجحیت داشته است برای مهاجرت نیز ترجیح میدهند از روشهای مهاجرت کاری استفاده نمایند. البته این دسته از افراد نیز با طی کردن دورههای پیش نیاز معمولاً یک ساله در کشورهای مختلف امکان مهاجرت تحصیلی با دیپلم فنی حرفهای و ورود به دوره کارشناسی در کشور مورد نظر را خواهند داشت.
تحصیل رایگان با مدرک دیپلم
برای بسیاری از علاقمندان مهاجرت تحصیلی پرداخت هزینههای تحصیل در کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا و استرالیا مقدور نیست، بنابراین انتخاب کشور یا مسیری که منجر به تحصیل رایگان با مدرک دیپلم و یا بورسیه تحصیلی با دیپلم شود، تنها راه ممکن برای رسیدن به آرزویشان است. در این بخش قصد داریم تمام راه حلهای ممکن که به بورسیه و تحصیل رایگان با مدرک دیپلم منجر میشود را مورد بررسی قرار دهیم.
راه حل اول: انتخاب کشورهایی برای تحصیل رایگان
با توجه به اینکه برخی از کشورهای جهان هنوز بابت تحصیل در مقاطع دانشگاهی از دانشجویان خارجی شهریه دریافت نمیکنند، این کشورها میتوانند برای تحصیل رایگان با مدرک دیپلم از اولین و بهترین گزینهها باشند. البته تعداد این کشورها روز به روز کمتر میشود چرا که در چند سال گذشته تحصیل رایگان با مدرک دیپلم در کشورهایی نظیر فنلاند و سوئد میسر بود ولی در زمان نگارش این مقاله یعنی در سال ۲۰۲۴،تعداد کشورهایی که مهاجرت تحصیلی با دیپلم در آن بدون هزینه انجام میشود خیلی محدودتر شده است.
در حال حاضر کشورهای آلمان و اتریش و نروژ عملاً شرایط تحصیل رایگان با مدرک دیپلم را در اختیار دانشجویان خارجی قرار میدهند. این بدان معناست که هزینههای تحصیل در دانشگاههای این سه کشور بسیار کم و قابل چشم پوشی است. علاوه بر آن کشور ایتالیا با دادن بورسیه تحصیلی رایگان با دیپلم به دانشجویان خارجی یکی از جذابترین مقاصد جهت مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم به شمار میرود.
راه حل دوم: دریافت بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم
برخی از دانشگاههای کشورهای پیشرفته جهان نظیر آمریکا ، کانادا و یا انگلستان بر اساس شرایط تحصیلی دانش آموزان در دوره دبیرستان و مشخص کردن حداقل معدل دیپلم برای بورسیه شدن، به علاقهمندان اجازه میدهند تا با دریافت بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم تحصیلات دانشگاهی خود را در این مراکز ادامه دهند. اگرچه شانس دریافت بورسیه تحصیلی رایگان با دیپلم به صورت کامل از این روش خیلی زیاد نیست، ولی در سالهای گذشته دانشجویان بسیار زیادی موفق به دریافت این نوع بورسیهها شدند. داشتن نمره بالا در آزمونهای زبان و شرکت در جشنوارههای علمی در دوره دبیرستان میتواند کمک شایانی به افزایش شانس بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم کند.
راه حل سوم : مهاجرت تحصیلی به کشورهای کم هزینه
علاوه بر دو راه فوق بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی با دیپلم، برای تحصیل در دوره کارشناسی کشورهایی را انتخاب میکند که هزینه تحصیلی بسیار پایینی دارند. این دانشجویان با انجام کارهای دانشجویی در حین دوره تحصیلی هزینههای تحصیل و زندگی خود را بدون نیاز به تامین مالی از ایران، پرداخت میکنند و پس از طی این دوره برای بورسیه شدن در مقاطع تحصیلی بالاتر در کشورهای دیگر اقدام مینمایند.
کشورهایی که هزینه تحصیلی بسیار پایینی دارند (شهریه در حدود ۲۰۰۰ یورو در سال) ، سالهاست که مقصد مهاجرت تحصیلی متقاضیان با مدرک دیپلم به شمار میروند. معمولاً مهاجرت با دیپلم تجربی به کشورهای چک و مجارستان، مهاجرت با دیپلم ریاضی به کشورهایی نظیر پرتغال و لهستان و مهاجرت با دیپلم انسانی به کشورهایی نظیر اسپانیا و فرانسه و مهاجرت با دیپلم کار و دانش و فنی حرفهای به کشورهایی نظیر رومانی ، استونی و لیتوانی توصیه میشود.
تحصیل با مدرک دیپلم در اروپا
تحصیل در کشورهای مختلف با مدرک دیپلم متفاوت است. مدرک دیپلم متقاضی باید در کشور اروپایی بخصوصی که قصد تحصیل در آن را دارد شناخته شده باشد. این مدرک تعریف واحدی در کل اتحادیه اروپا ندارد فقط همانطور که پیش از این اشاره شد باید ۱۱ سال دوره تحصیلات پیش از دانشگاه تکمیل شده باشد. برای پذیرش گرفتن از هر کشوری باید تطابقات لازم صورت گیرد تا در صورت مغایرت موارد برطرف گردد.
تحصیل در انگلیس با دیپلم
انگلستان یکی از کشورهای پر متقاضی برای تحصیل میباشد و این فرصت را برای دانش آموزانی که مدرک دیپلم خود را ۱۱ ساله دریافت نمودهاند فراهم آورده است تا بتوانند وارد دوره کارشناسی شوند البته پیش از پذیرش باید برای اتمام سال دوازدهم از طریق دوره Foundation اقدام نمایند. متقاضیان برای ثبت نام در دوره فاندیشن باید زیر ۲۱ سال باشند.
دانش آموزانی که قصد ورود به رشتههای پزشکی در انگلستان را دارند حتی اگر دوره دیپلم ۱۲ ساله خود را به اتمام رسانده باشند ترجیحا وارد دورههای A-Level میشوند و پس از سپری کردن این دوره و موفقیت در آزمون UKcat وارد دانشگاه میگردند. دانش آموزان میتوانند کل دوره دبیرستان خود را در انگلستان بگذرانند و همانجا با اخذ مدرک دیپلم برای دوره دانشگاهی اقدام نمایند.
تحصیل در اتریش با دیپلم
تحصیل در اتریش در مقطع کارشناسی با اتمام دوره متوسطه در ایران به تنهایی امکان پذیر نمیباشد. برای تحصیل در دانشگاههای اتریش در مقطع لیسانس باید ابتدا در دانشگاههای سراسری ایران قبول شوید و با ارائه مدرک در همان رشته و یا زیرشاخههای آن در اتریش مشغول به تحصیل شوید. پس اگر علاقه به تحصیل در رشتهای در کشور اتریش را دارید یادتان باشد که باید ابتدا در همان رشته در ایران پذیرفته شوید.
جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای اتریش باید گواهی اشتغال به تحصیل در یکی از دانشگاههای ایران به همراه ارائه کارنامه و گواهی عدم ممانعت از تحصیل را که میتوان از دانشگاه متقاضی در ایران تهیه نمود به همراه سایر مدارک لازم مورد نیاز جهت پذیرش تحصیلی به دانشگاه مورد نظر ارسال نمود. دانشگاه مورد نظر پس از بررسی پرونده شخص مجوز ادامه تحصیل را صادر خواهد نمود.
بنابراین اگر مدرک دیپلم دارید و میخواهید در کشور اتریش به تحصیلات خود ادامه دهید باید موارد توضیح داده شده را انجام دهید، در غیر اینصورت باید کشور دیگری را برای تحصیل انتخاب نمایید. در نظر بگیرید که اگر سن شما هم بالای ۲۱ سال باشد شانس اخذ ویزا به دلیل شرایط سنی و گپ تحصیلی که در آن هستید کاهش خواهد یافت. در صورتی که موفق به تحصیل در دوره کارشناسی در دانشگاههای اتریش نشوید میتوانید از طریق دیگری مانند کار در صورت داشتن تخصص اقامت این کشور سبز و پیشرفته اروپایی را بدست آورید.
تحصیل با مدرک دیپلم در آلمان
برای تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور آلمان باید ابتدا مدارک تحصیلی آخرین دوره مورد تائید آلمان قرار گیرد. دانش آموزان برای تحصیل در مقطع کارشناسی باید HZB معتبر داشته باشند که به معنی صلاحیت ورودی آموزش عالی میباشد. برای دانشجویان دوره کارشناسی در آینده گواهی دبیرستان، گواهی پایان تحصیلات و یا نتیجه امتحان ورودی به دانشگاه کافی میباشد. تحصیل رایگان با مدرک دیپلم در این کشور برای متقاضیان خارجی میسر است.DAAD پایگاهی است که اطلاعات لازم برای اخذ پذیرش در آن آورده شده است. دانشجویانی که تحصیلات خارج اروپائی دارند ممکن است لازم باشد در آزمون ورودی شرکت نمایند. البته دانشجویان برتر میتوانند در این آزمون شرکت نکنند.
اگر متقاضی مدرک ۱۱ ساله دیپلم را داشته باشد میتواند وارد کالج شود. دانش آموزانی که مدرک دیپلم داشته و قصد تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در آلمان را دارند میتوانند به دو صورت وارد دانشگاه شوند. روش اول اینکه در دانشگاه سراسری ایران در رشته پزشکی قبول شوند و به دانشگاههای آلمان انتقالی بگیرند و روش دوم اینکه وارد کالج شده و پس از ۱ سال تحصیل در کالج و دریافت نمره قبولی در آزمون پایانی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های علوم پزشکی اقدام نمایند.
تحصیل در ایتالیا با مدرک دیپلم
تحصیل در ایتالیا با مدرک دیپلم تقریبا مشابه سایر کشورهای اروپایی میباشد. ۱۲ سال تحصیل قبل از ورود به دانشگاه از الزامات اخذ پذیرش در دوره کارشناسی است. افرادی که با ۱۱ سال تحصیل دیپلم را دریافت نمودهاند به صورت معمول برای اخذ پذیرش از دانشگاهها با مشکلات بیشتری روبهرو خواهند شد و باید سال دوازدهم را بگذرانند. تحصیلات عالی در ایتالیا با دوره کارشناسی که Laurea نام دارد آغاز میشود و به طور کلی ۳ سال به طول میانجامد و به عنوان دورههای درجه اول در ایتالیا شناخته می شود.
تحصیل با در فرانسه
برای تحصیل رایگان با مدرک دیپلم در دانشگاه های فرانسه در مقطع کارشناسی باید مدرک دیپلم ارائه شود. مدرک دیپلم همان ۱۲ سال تحصیلی میباشد که با یک مدرک نشان داده خواهد شد. متقاضیان برای ورود به دانشگاه باید مدرک زبان ارائه دهند. افرادی که مدرک دیپلم دارند ولی مدرک زبان ندارند میتوانند برای گذراندن دورههای زبان وارد کالج زبان شوند و پس از اخذ مدرک زبان از دانشگاهها پذیرش دریافت کنند. دورههای کارشناسی در فرانسه ۳ سال به طول میانجامد و دانشجویان باید ۶ نیمسال تحصیلی را بگذرانند.
ما در مقاله های “مهاجرت تحصیلی به انگلستان” ،”مهاجرت تحصیلی به ایتالیا” ،”مهاجرت تحصیلی به آلمان” و “مهاجرت تحصیلی به اتریش” به تفکیک در رابطه با شرایط و مراحل مهاجرت تحصیلی با دیپلم در هر کشور به طور مفصل پرداخته ایم.
تحصیل در آمریکا با آخرین مدرک دیپلم
دانش آموزانی که قصد مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم به آمریکا را دارند باید بدانند که ابتدا ملزم به ارائه مدرک دیپلمی میباشند که مورد تایید دانشگاههای آمریکا باشد. شایان ذکر است که دانشگاههای آمریکا مدرک دیپلم ایران را نمیپذیرند بنابراین دانش آموزان باید ابتدا دورههایی را در کالج بگذرانند و پس از آن وارد دانشگاه شوند. مقطع کارشناسی در کشور آمریکا به دو صورت پیوسته و ناپیوسته ارائه میشود.
دوره کارشناسی پیوسته به گونهای است که دانشجویان با ارائه مدرک دیپلم به صورت مستقیم وارد دوره ۴ ساله کارشناسی میشوند. اما در دورههای ناپیوسته ابتدا دوره دوساله کاردانی را میگذرانند و پس از آن برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام مینمایند.
مهمترین شروطی که برای اخذ پذیرش در دانشگاههای آمریکا در مقطع کارشناسی نیاز است عبارتند از:
- برخورداری از مدرک زبان انگلیسی آیلتس با حداقل نمره ۶
- برخورداری از معدل بالای ۱۶
- کسب نمره قبولی در آزمون SAT
- دانش آموزانی که از معدل بالای ۱۶ برخوردار نیستند باید ابتدا برای دوره کاردانی و سپس دوره کارشناسی اقدام نمایند.
دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا را با مدرک دیپلم دارند، پس از تایید مدرک دیپلم میتوانند وارد دوره کارشناسی ۴ ساله در رشتههای علوم پایه گردند و پس از اخذ مدرک لیسانس در رشتههای پیرا پزشکی ۴ سال را صرف آموزش تئوری پزشکی مینمایند و سپس قبل از دریافت مجوز شغل پزشکی در حدود ۳ تا ۷ سال از دوره تحصیلی خود را صرف کارورزی میکنند. تحصیل پزشکی در آمریکا ۱۱ سال به طول میانجامد.
ما در مقاله های “مهاجرت تحصیلی به آمریکا” به تفصیل در رابطه با شرایط و مراحل مهاجرت تحصیلی با دیپلم به آمریکا به گفتگو پرداخته ایم.
تحصیل در کانادا با آخرین مدرک دیپلم
برای مهاجرت تحصیلی با دیپلم به کانادا در رشتههای مختلف ارائه مدرک دیپلم از ایران قابل قبول میباشد. برخی از رشتهها مانند گروه هنر ممکن است نیاز به گذراندن دورهای خاص و یا آزمون باشد. معدل در دانشگاههای کانادا حائز اهمیت است بدین معنا که اگر کسی معدل بالای ۱۵ نداشته باشد ممکن است نتواند از دانشگاههای مورد نظر پذیرش بگیرد.تحصیل پزشکی در کانادا با مدرک دیپلم مشابه آمریکا است و دانشجویان باید ابتدا لیسانس یکی از رشتههای علوم تجربی مانند زیست شناسی و یا شیمی را اخذ نمایند و پس از آن در آزمون MCAT شرکت نموده نمره قبولی را دریافت و برای اخذ پذیرش از دانشکدههای علوم پزشکی در کانادا اقدام نمایند.
دانش آموزان بین المللی علاقمند به رشته پزشکی برای تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم بهتر است بدانند که اخذ پذیرش از دانشگاههای علوم پزشکی کانادا شانس کمی برای دانشجویان بین المللی دارد و پیشنهاد میشود پس از اخذ مدرک لیسانس با کار کردن در کانادا به مدت ۱ سال برای اخذ اقامت دائم اقدام نمایند و پس از دریافت PR یا اقامت دائم اقدام به تحصیل در رشته پزشکی نمایند تا هم هزینههای کمتری بپردازند و هم اخذ پذیرش آسانتری داشته باشند.
ما در مقاله های “مهاجرت تحصیلی به کانادا” به تفصیل در رابطه با شرایط و مراحل مهاجرت تحصیلی با دیپلم به کانادا به گفتگو پرداخته ایم.
تحصیل در آسیا برای دیپلمه ها
تحصیل در دانشگاههای آسیا به نسبت آمریکا و اروپا با سخت گیریهای کمتری همراه است. بیشتر دانشجویان برای تحصیل کشورهای اروپایی و آمریکایی را انتخاب مینمایند در حالی که باید بدانند رشد علمی بسیاری از کشورهای آسیایی در سالهای اخیر چشمگیر بوده و دانشگاههای شرق به عنوان مراکز علمی پیشرو شناخته شدهاند. بنابراین اگر یکی از دانشگاههای آسیایی را در انتخابهای خود برای ادامه تحصیل قرار دادهاید نگران نباشید و بدانید که انتخاب کاملا درستی دارید که میتواند آینده شغلی و تحصیلی شما را دگرگون نماید.
تحصیل در ترکیه
ایرانیان برای ورود به کشور ترکیه نیازی به ویزا ندارند. نزدیکی راه و هزینههای پایین زندگی در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر امکان تحصیل در سطح استانداردهای اروپا و امکان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه را به مقصدی جذاب برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم برای دانش آموزان ایرانی تبدیل کرده است.
اقدام برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ترکیه بسیار ساده میباشد و دانش آموزان با در دست داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی یعنی همان اتمام دوره ۱۲ ساله تحصیل میتوانند به راحتی از مقطع کارشناسی پذیرش بگیرند. دانشجویان برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید در آزمونهای ورودی دانشگاهها شرکت نمایند و در آنها قبول شوند. اثبات دانش زبان انگلیسی و یا ترکی با ارائه مدرک زبان الزامی است. برای اثبات تسلط به زبان ترکی مدرک آزمون تومر اهمیت بسیاری دارد. این آزمون مشابه آزمونهای زبان انگلیسی تافل و آیلتس است و شامل قسمتهایی میگردد که مهارتهای زبانی را میسنجد.
تحصیل در ژاپن
ژاپن یکی از برترین کشورها در حوزه آی تی میباشد و تحصیل در این کشور با توجه به هزینهها و اعتبار بالای دانشگاهها میتواند یکی از بهترین گزینهها باشد. تحصیل در دوره کارشناسی در ژاپن ۴ ساله است و متقاضیان باید حتما مدرک دیپلم دبیرستان را دریافت نموده باشند. در دوره کارشناسی دانشجویان باید ۱۲۴ واحد درسی را گذرانده باشند و در دورههای پزشکی و دندانپزشکی این واحدها افزایش یافته و به ۱۸۸ واحد میرسد.
برای تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در ژاپن باید پس از ارائه مدرک دیپلم در آزمون ورودی دانشگاهها شرکت کنید. پس از قبولی در آزمون در صورت داشتن دانش زبان انگلیسی با نمره حداقل ۶٫۵ میتوان وارد دانشگاه شد. تدریس رشتههای علوم پزشکی به زبان ژاپنی هم صورت میگیرد. در صورتی که تمایل دارید با این زبان و به صورت رایگان تحصیل نمایید باید ابتدا به یادگیری زبان ژاپنی در این کشور مشغول شوید. تحصیل در این رشتهها در ژاپن ۵ تا ۶ سال به طول میانجامد.
تحصیل در امارات
تحصیل در امارات همانند سایر کشورها در مقطع کارشناسی نیاز به مدرک ۱۲ ساله دیپلم دارد. دانش آموزانی که دیپلم خود را ۱۱ ساله اخذ نمودهاند میتوانند با گذراندن دوره ۱ ساله کالج وارد دانشگاه گردند. در نظر داشته باشید که در اکثر کشورهای دنیا برای تحصیل در رشتههای علوم پزشکی باید دوره پری مدیکال را گذراند. برای تحصیل در دانشگاههای امارات میبایست به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید و چنانچه مدرک زبان ندارید دورههای زبان را در امارات بگذرانید.
تحصیل در امارات مشمول پرداخت شهریه میباشد و هزینههای زندگی در امارات نیز کم نیست. دانشجویان اجازه کار دانشجویی در امارات دارند که به واسط آن میتوانند بخشی از هزینههای زندگی را کنترل نمایند.اگر قصد تحصیل در رشتههای علوم پزشکی در امارات را دارید باید توجه نمایید کدام دانشگاهها مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند تا در صورتی که قصد بازگشت به ایران را داشتید با خیالی آسوده به کار در کشور خود ادامه دهید. دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت ایران دو دانشگاه زیر میباشند:
- United Arab Emirates University
- American University of Sharjeh
پس از اخذ پذیرش از یکی ازدانشگاههای امارات کلیه مدارک به زبان انگلیسی ترجمه شده و برای دانشگاه مورد نظر فرستاده میشود. خاطر نشان میکنیم که چنانچه مدرک سال دوازدهم را نداشته باشید میتوانید برای تحصیل در مدارس دبی اقدام نموده و پس از اخذ مدرک سال دوازدهم وارد دانشگاه شوید.
بهترین کشور برای مهاجرت با مدرک دیپلم
شاید پاسخ بسیاری از افراد به سوال اینکه ” بهترین تصمیم بعد از دیپلم چیست؟ ” ، مهاجرت تحصیلی به سایر کشورهای جهان باشد. حالا اینجاست که مسئله مهمتری مطرح میشود و آن هم انتخاب به بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی با دیپلم است. طبیعی است که شرایط هر متقاضی ممکن است بر اساس فاکتورهایی نظیر تمکن مالی، سطح زبان، دلایل خانوادگی و و یا حتی آمال و آرزوهای شخصی متفاوت از سایر متقاضیان باشد.
مثلاً برخی با مهاجرت با دیپلم تجربی صرفاً قصد ورود به یک دانشگاه خارجی و پس از آن تطبیق واحد و بازگشت به ایران را دارند و برخی دیگر با مهاجرت با دیپلم تجربی قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی و کار در سایر کشورها را دارند. طبیعی است که برای این دو نیت ممکن است یک کشور به عنوان بهترین کشور برای مهاجرت با دیپلم تجربی نباشد. در ادامه سعی میکنیم بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم را در شرایط متفاوت معرفی کنیم.
بهترین کشور وقتی بودجه اندک است
این تیتر شاید مناسب بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم باشد چرا که شرایط اقتصادی در چند سال گذشته باعث کمتر شدن توان مالی خانوادهها برای تامین هزینههای مهاجرت تحصیلی پس از دیپلم برای فرزندانشان باشد. در ابتدا باید بگوییم بودجه اندک یعنی چقدر. باید بگوییم که بودجه اندک برای مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم یعنی تامین حداقل هزینه یک سال زندگی و تحصیل متقاضی در خارج از کشور و و این یعنی تامین حدود ۵ تا ۶ هزار دلار در کمترین حالت.
شاید بهترین کشور در این حالت کشوری باشد که امکان تحصیل رایگان با مدرک دیپلم را به متقاضیان ایرانی بدهد. پس کشورهایی نظیر آلمان،ایتالیا در ردههای اول و پس از آن کشورهای کم هزینه نظیر اتریش ، لهستان ، رومانی و بلغارستان باشند. البته این در صورتی است که متقاضی حداقل معدل دیپلم برای بورسیه شدن را داشته باشد.
بهترین کشور وقتی محدودیت بودجه وجود ندارد
بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی با دیپلم وقتی متقاضی مهاجرت محدودیتی در پرداخت بودجه ندارد قطعاً کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا و مهمتر از همه انگلستان هستند. سختگیری کمتری که دانشگاههای این کشورها در پذیرش دانشجویان خارجی از خود نشان میدهند و همچنین بالاتر بودن شانس دریافت ویزا در مقطع کارشناسی در آنها باعث میشود تا این گزینهها را مناسبترین کشورها برای مهاجرت با دیپلم بدانیم.
برای تحصیل در این کشورها در مقطع کارشناسی، متقاضیان ملزم به پرداخت شهریهای حدود ۱۵ هزار دلار آمریکا در سال و حدوداً ۱۰ هزار دلار آمریکا برای هزینه زندگی سالانه هستند.
بهترین کشور برای مهاجرت با دیپلم تجربی
معمولا دانشجویانی که پس از دریافت دیپلم تجربی برای مهاجرت تحصیلی اقدام میکنند به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول افرادی هستند که قصد دارند در رشته پزشکی، دندانپزشکی و یا داروسازی تحصیل کنند و دسته دیگر تمایلی به رقابت سنگین برای ورود به رشته های پرتقاضا را ندارند و تصمیم میگیرند رشتههای پیراپزشکی را برای مهاجرت با دیپلم تجربی انتخاب نمایند. در هر دو دسته از این متقاضیان، داوطلبان با شرایط مالی قوی و ضعیف وجود دارد بنابراین در جدول زیر سعی کردیم برای هر کدام چند پیشنهاد منطقی ارائه کنیم.
سطح مالی | رشته های پزشکی،دندانپزشکی و داروسازی | رشته های پیراپزشکی |
---|---|---|
بودجه کم | ایتالیا و آلمان،چین | آلمان،ایتالیا، اتریش،چین و روسیه |
بودجه متوسط | چک و مجارستان،روسیه و ترکیه | مجارستان،چک،رومانی و لهستان |
بودجه زیاد | انگلیس، استرالیا و آمریکا | انگلیس، کانادا و آمریکا |
بهترین کشور برای مهاجرت با دیپلم کاردانش
از آنجایی که بیشتر فارغ التحصیلان رشتههای شاخه کاردانش، احتمالاً علاقه بیشتری به یادگیری فنون مهارتی به نسبت علوم نظری داشتهاند، میتوانیم فرض کنیم که مقصود این افراد از مهاجرت تحصیلی یادگیری مهارتی برای ورود به بازار کار کشورهای مختلف است. با این پیش فرض برای علاقهمندان به مهاجرت با دیپلم کاردانش با بودجه کم شاید بهترین گزینه کشوری نظیر آلمان و دورههای فنی و مهارتی موسوم به آسبیلدونگ در این کشور باشد. از طرفی برای متقاضیانی که توان مالی بالاتری دارند بهترین کشور برای مهاجرت با دیپلم کاردانش را میتوان کشورهایی نظیر کانادا و استرالیا و بهترین برنامههای تحصیلی را دورههای مهارتی کالجهای این کشورها دانست.
مراحل ادامه تحصیل بعد از دیپلم در خارج از کشور
برای بسیاری از علاقمندان به مهاجرت تحصیلی با دیپلم قدمهایی که میبایست پس از دریافت مدرک دیپلم برداشته شود ابهامات زیادی را ایجاد کرده است.اگرچه مقصد متقاضیان ادامه تحصیل با مدرک دیپلم در خارج از کشور ممکن است باعث تفاوت مراحل در مهاجرت تحصیلی متقاضیان مختلف باشد ولی سعی میکنیم در این بخش مراحلی که به صورت مشترک برای همه کشورها الزامی هستند را بیان کنیم.
انتخاب کشور مناسب
شاید مهمترین قدم در مهاجرت تحصیلی با دیپلم بررسی مقاصد احتمالی برای ادامه تحصیل متقاضیان است. شرایط هر کشور برای ادامه تحصیل بعد از دیپلم برای متقاضیان ایرانی متفاوت از سایر کشورهاست به طور مثال افرادی که به دنبال تحصیل رایگان با مدرک دیپلم هستند میبایست کشورهایی مثل ایتالیا و آلمان را مدنظر قرار دهند و افرادی که چالشی برای پرداخت هزینه ندارند میتوانند کشورهایی نظیر کانادا و یا آمریکا را به عنوان گزینه مهاجرت تحصیلی انتخاب کنند. روند مهاجرت به این کشورها تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارند از یادگیری زبان تا مراحل پذیرش و ویزا. پس در همون گام ابتدایی میبایست مقصد مهاجرت تحصیلی خود را انتخاب کنید.
ترجمه مدارک
فارغ از مقصد مورد نظر متقاضیان ادامه تحصیل با مدرک دیپلم در خارج از کشور همه این دسته از متقاضیان میبایست نسبت به ترجمه مدارک خود به زبان انگلیسی ( و یا سایر زبانهای مورد نیاز) اقدام نمایند. اگرچه مدت زمان ترجمه مدارک خیلی طولانی نیست ولی آماده بودن مدارک میتواند در مراحل بعدی مربوط به مهاجرت تحصیلی با دیپلم باعث تسریع فرایند شود.
دریافت توصیه نامه از معلمین
در برخی از کشورها نظیر انگلستان و کانادا،دانشگاهها برای پذیرش متقاضیان از ایشان درخواست میکنند تا توصیه نامههایی از معلمین خود در دوره دبیرستان به این دانشگاهها ارسال نمایند. توصیهها نامههایی هستند که در آنها اساتید گذشته شما به نحوی از نحوه عملکرد شما رضایت خود را نشان میدهند. پس یکی از قدمهایی که متقاضیان میتوانند برای افزایش شانس مهاجرت تحصیلی با دیپلم بردارند گرفتن توصیه نامه از حداقل ۲ معلم خود در دوره دبیرستان است.
یادگیری زبان
یکی از مهمترین قدمهای مربوط به مهاجرت متقاضیان ادامه تحصیل بعد از دیپلم در خارج از کشور یادگیری زبان و شرکت در آزمونهایی است که دانشگاه و کشورهای مقصد وی مشخص می کنند. از آنجا که ممکن است یادگیری زبان برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی با دیپلم به کشورهایی نظیر آلمان و ایتالیا با یادگیری زبانهای این دو کشور همراه باشد توصیه میکنیم در اولین فرصت نسبت به یادگیری این زبانها اقدام نمایید. متقاضیان سایر کشورها نیست میبایست نسبت به مدت زمان یادگیری زبان انگلیسی و شرکت در آزمونهای نظیر آزمون آیلتس توجه داشته باشند.
۵۷ دیدگاه در “مهاجرت تحصیلی با مدرک دیپلم ”
سلام خسته نباشید
برای رشته بازیگری تو ترکیه با چه رشته ای میشه بورسیه گرفت و تا چند سالگی ؟
بورسیه معمولاً شرایط سنی نداره و فقط ملاک اصلیش شرایط دیگه مثل معدل دوره قبلی یا داشتن سوابق کاری مرتبط با رشته است. البته تونستن زبان ترکی بزرگترین قدم شما برای پذیرش تو این رشته است.
سلام با دیپلم انسانی میتونیم بورسیه رشته های هنری مثل طراحی لباس رو بگیریم؟
محدودیتی برای انتخاب رشته با توجه به دیپلم شما وجود نداره ولی داشتن گواهینامهها و سرتیفیکیتهای مرتبط میتونه شانستونو برای پذیرش شدن بیشتر بکنه.
سلام با دیپلم کاردانش میتونیم بورسیه طراحی لباس کره جنوبی رو بگیریم؟
. سلام به صورت کلی محدودیتی براتون وجود نداره ولی اگر بتونید سابقه کار مرتبط یا مدرک فنی حرفهای یا حتی گواهی شرکت توی دوره مشابه رو تو ایران بگیرید شانستون خیلی افزایش پیدا میکنه.
سلام من ۲۰سالمه و دیپلمرشته کار و دانش رشته گرافیک رایانه رو دارم راهی هست ک بتونم در اتریش پزشکی بخونم
مثلا کالج برم تا بتونم در ازمون ورودی شرکت کنم
ممولا تو شرایط شما توصیه میکنیم تو یه کورس دانشگاهی پذیرش بگیرید،وارد بشید،زبان بخونید و بعد آزمون ورودی پزشکی رو بدین.
سلام خسته نباشید
من الان یازدهم رشته انسانی هستم و معدل دهمم بالای ۱۸ بود…میخواستم بدونم تا دوسال دیگه که مدرک دیپلم رو گرفتم برای گرفتن بورسیه از ایتالیا به جز مدرک زبان چه چیزی لازمه و این بورسیه شامل چی میشه و اینکه از انسانی چه رشته هایی برای ادامه دادن توی ایتالیا مناسبن؟
فعلاً بورسیه ایتالیا به وضعیت مالی متقاضیهای خارجی برمیگرده نه به شرایط تحصیلیشون ولی طبیعتاً مدرک زبان تنها چالش شما توی ابتدای کاره
سلام وقت شما بخیر
یه سوال داشتم اینکه میشه با مدرک دیپلم کاردانش مهاجرت تحصیلی کرد
بله امکان مهاجرت به دیپلم کاردانش هم وجود داره، فقط شرایط کشورهای مختلف بر اساس نوع مدرکی که شما گرفتید تفاوتهای کوچیکی داره
سلام وقتتون بخیر. ممنونم بابت مطالب مفیدی که توی سایتتون قرار دادید
میخواستم خدمتتون عرض کنم که امکان مهاجرت تحصیلی برای کسی که هنرستان گرافیک خونده و معدل هر سه سالش بالای نوزده و مسلط به زبان انگلیسی هست برای کشور کانادا چقدر هست؟
و اینکه چه رشته هایی رو میشه انتخاب کرد برای مقطع کارشناسی و باید حتما در زمینه هنر باشه یا رشته های شناور هم میشه انتخاب کرد ؟
ممنون میشم اگه در اسرع وقت جوابم رو بدید🤍
به به صورت کل کشور کانادا محدودیتی برای پذیرش دانشجویان در مقطع لیسانس بر اساس نوع دیپلمشون نداره ولی شما باید حداقل ۱۲ سال در دورههای قبل دانشگاهی در ایران تحصیل کرده باشید تا بتونی به صورت مستقیم برای مقطع لیسانس اقدام بکنید.
شما برای خیلی از رشتهها مثل رشتههای مدیریت یا رشتههای علوم نظری دیگه هم میتونید با دیپلم کاردانشتون اقدام کنید
سلام وقتتون بخیر. من امسال کنکور دادم ۱۸ سال سن دارم و اگه بخوام یکی از رشته های زیر شاخه علوم تجربی رو در خارج از کشور تحصیل کنم کدوم رشته و کدوم کشور رو پیشنهاد میکنید؟؟ آیا امکان تحصیل در خارج از کشور با این سن هست؟؟ معدل کل هم ۱۹ به بالا هستش
سلام وقت بخیر بله از احاظ سنی مشکلی نیست برای رشته هم به غیر از پزشکی و دندان، رشته پرستاری و رشته هایی مثل رشته ژنتیک و علوم آزمایشگاهیی بهنرین رشته ها هستن
سلام وقتتون بخیر
ببخشید میخواستم بدونم اگه مدرک دیپلم از مدرسه نمونه دولتی باشه امتیاز محسوب میشه یا خیر؟
سلام نه لزومااینطوری نیست بیشتر معدله که مهمه
خسته نباشید من انسانی خواندم و دیپلم نگرفتم بعد رفتم دیپلم کامپیوتر گرفتم بعد با این دیپلم کامپیوتر میشه مهاجرت کرد یا نه به هر جا فقط اروپا باشه .
چرا نمیشه!؟خیلی از کشور های اروپایی براتون امکان پذیر هست که تو همین مقاله براتون نمونه هاشو گفتیم.
سلام وقت بخیر،
ببخشید من امسال به دوازدهم دبیرستان انسانی میرم، و معدل سال دهم و یازدهم هم بالای ۱۸ شدم، به زبان انگلیسی هم مسلط هستم میخواستم ببینم بعد از اتمام سال دوازدهم میتونم برای رشته تربیت بدنی کشور ایتالیا اقدام کنم؟!
و اینکه شرایط کنکور در ایران چطور میشه؟!
سلام بله میتونید، نیازی به شرکت در کنکور ایران نیست فقط باید برای رشته های انگلیسی اقدام کنید
سلام خسته نباشید. جایی خونده بودم که مثلا اگر دو ترم در ایران در رشته حقوق تحصیل کرده باشید نیازمند شرکت در دوره فاندیشن برای کشور انگلستان نیستید و میتونید برید مستقیم لیسانس رو شروع کنید. آیا صحت داره؟
حتی بدون دو ترم هم میتونید این کارو بکنید!
سلام اگر دیپلم نمونه باشه اثر داره؟
یه کم کامل تر میفرمایید؟
سلام وقت بخیر
سوالی درمورد شرایط سنی بورسیه دارم گفتن تا ۲۱ چه دولتی چ…
اینکه فعلا من کلاس یازدهم انسانی هستم با معدل بالای ۱۹ و مدرک زبان سطح b2، در حال حاضر ۱۷ سال سن دارم (متولد ۸۵)ولی متاسفانه تو مدارکم از جمله پاسپورت و شناسنامه متولد ۸۳ زدن
میتونم با دیپلم اقدام کنم؟ تا بخام دیپلم بگیرم و اقدام بورسیه ۲۲ میشم تو مدارکم احتمالا
یعنی شانسی است؟
میشه راهنمایی بفرمایید ممنون🙏
(اتباع هستم)
با فرض اینکه مدرک زبان شما ب ۲ زبان آلمانی است،میتوان پاسخ شما را به این شکل داد.
سن ۲۲ سال اگرچه وز هم میتواند سن منطقی برای اقدام برای پذیرش در مقطع لیسانس در کشور آلمان به حساب میآید،ولی طبیعیست که در ابتدای کار شما میبایست برای پذیرش در دوره لیسانس و ویزای تحصیلی درخواست دهید و پس از آن شانس خود را برای دریافت بورسیهای تحصیلی که مناسب متقاضیان دوره تحصیلی لیسانس است امتحان کنید.
سلام من دهم کارودانش میخونم میخاستم بدونم چجوری میتونم بعد دیپلم بورسیه رو دریافت کنم؟
چه کشوری مد نظرتونه؟
سلام من دهم رشته ریاضی هستم
زبان هم میخونم و میخواستم ببینم میانگین معدل سه سال دبیرستان باید چقدر باشه تا بتونم فاند دریافت کنم ؟ اگر میشه یک عدد تقریبی برای معدل بگید تا بتونم ببینم موفق میشم یا نه
فاند گرفتن در مقطع تحصیلی لیسانس خیلی مشکله ولی معدل دبیرستان حتما باید بالای ۱۷ باشه
سلام خسته نباشید
من پایه دهم رشته کامپیوتر هستم کلاس زبان انگلیسی هم میرم میخواستم ببینم وقتی دیپلم گرفتم میتونم بورسیه بشم معدل ۳ تا پایه دبیرستان باید چقدر باشه و نیاز هست پیش مشاوربرم ؟
برای اخذ بورسیه تحصیلی ، معیارها و شرایط متفاوتی وجود دارد و می توانند بر اساس دانشگاه برنامه تحصیلی و سیاق شما متغیر باشند.اما به طور کلی میانگین نمرات تحصیلی شما در دوره های پایه باید بسیار بالا باشد. بورسیه های تحصیلی به کسانی که معدل بالا دارند اختصاص می یابد. زبان انگلیسی و اخذ مدرک تافل یا ایلتس مهم است و باید نمره های بالایی در این آزمون ها کسب کنید. هر دانشگاه و برنامه ی تحصیلی ممکن است شرایط مختلفی داشته باشد. مراجعه به یک مشاور تحصیلی با تجربه می تواند به شما کمک کند تا بورسیه ها و گزینه های مناسب تری برای تحصیل انتخاب کنید.
سلام من دیپلم ۱۱ ساله کاردانش دارم.
بعدش کاردانی و کارشناسی کامپیوترهم گرفتم.
برای مهاجرت برای ارشد یا دکتری ، بخاطر اینکه دیپلمم ۱۱ ساله س به مشکل میخورم؟
نه، شما با داشتن مدرک کارشناسی و کاردانی می تونید برای تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنید. با توجه به این که هر دانشگاه و کشوری ممکن هست شرایط و معیارهای خاصی برای پدیرفتن در مقاطع ارشد یا دکتری داشته باشد. شما باید شرایط دقیق دانشگاه و کشور مورد نظرتون رو بررسی کنید.
سلام میخواستم بدونم اگه دیپلم بزرگسالا ن باشه میتونیم محاجرت تحصیلی انجام بدیم یاخیر؟
بله. اگر دیپلم شما متعلق به بزرگسالان باشه همچنان می تونید به مهاجرت تحصیلی اقدام کنید.
سلام خسته نباشید من ۲۱سالمه و دیپلم رشته علوم انسانی دارم والانم در حال خواندن زبان کره ای هستم میخواستم بدونم آیا میتونم بورسیه کره رو بگیرم مشکلی نداره که ۳ سال از گرفتن دیپلمم گذشته ؟؟
بله، شما میتونید برای بورسیه کره جنوبی اقدام کنید، حتی اگه از دیپلم شما چند سال گذشته باشه. داشتن تمامی مهارتهای زبان کره ای و تحصیل در زمینه های مرتبط با کره ای میتونه فرصت های خوبی برای شما ایجاد کنه. برای اطلاعات دقیق تر و اقدام به درخواست بورسیه، به وبسایت سفارت یا دانشگاه های کره جنوبی مراجعه کنید . همچنین به مهلت ها و شرایط مورد نیاز توجه کنید و به انجام آزمون های مورد نیاز در صورت لزوم آماده بشین.
سلام من مدرک ۱۲ ساله فنی حرفه ای دارم . آیا میتونم برای رشته روانشناسی کشور فرانسه اقدام کنم ؟
سلام خیر
با سلام و خسته نباشید
میخواستم ببینم اگه فردی در مدارس بین المللی که در تهران هست مثل نیکو و حکیم تحصیل کنه و دیپلم این مدارس رو دریافت کنه شرایط تحصیل در دانشگاه های کانادا و اروپا راحت تر میشه یا فرقی نمیکنه
سلام و خسته نباشید
من دانش آموز سال آخر رشتهی انسانی هستم
معدلم توی دو سال قبل همش بالای نوزده بود
سال اول نوزده و چهل شدم
سال دوم نوزده و هشتاد
به زبان انگلیسی کاملا مسلط هستم و در حال حاضر دارم برای آیلتس میخونم
در حال خوندن زبان ترکی استانبولی هم هستم
جسارتا میخواستم بدونم با مدرک زبانی که دارم و اگه بتونم آیلتس بگیرم میتونم برای ترکیه بورسیه بگیرم و ادبیات انگلیسی بخونم؟
یا به غیر از ترکیه شما چه کشور هایی رو برای این کار پیشنهاد میکنید؟
ترجیح میدم بلافاصله بعد از گرفتن دیپلمم از کشور خارج بشم به نظر تون این کار ممکنه؟
سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟
کسانی که دیپلم کاردانش دارن چیکار باید بکنن؟
خب برای چکاری ادامه تحصیل یا کاری
سلام مندانشآموز رشته عکاسی از مدرسه کاردانش هستم
میخواستم بدونم برای بورسیهتحصیلی چون مدرک دبیرستانم کاردانش به مشکل میخورم؟
چون شنیده بودم به مشکل میخورم و باید برای رشته های هنر در مقطع دبیرستان ،فنی حرفهای باشم!
سلام بله رشته دبیرستان تاثیر داره
سلام ،وقتتون بخیر
ببخشید معدل منظورتون معدل سه پایه دهم ،یازدهم و دوازدهم هست یا فقط معدل دوازدهم ؟
معدل هر۳پایه
سلام وقت بخیر
من می خواستم بپرسم بامدرک دیپلم با معدل بالای ۱۹ و نیم و بعد از داشتن مدرک زبان چه کارهای دیگه ای باید انجام بدم تا بتونم بورسیه پزشکی بشم؟ و برای کدوم کشور می تونم اقدام کنم؟
برای کشور ایتالیا
سلام وقت بخیر ممنونم از سایت خوبتون
من مدرک دیپلمم رشته مکانیک هست و معدل دیپلمم هم۱۸ هست الان هم دانشجو ترم یک دانشگاه آزاد هستم زبانانگلیسی ام هم تقریبا خوبه خواستمبدونم با این شرایط توی کدومکشور ها میتونم تحصیل کنم شرایط مالیم همآنچنان خوب نیس آیا میتونم بورسیه بگیرم و اینکه با این رشته میشه خارج از کشور تحصیل کرد ارزشش رو داره یا خیر باید رشته ام رو تغییر بدم ؟؟و هزینه های اون داشنگاهی ک شرایطش رو داشته باشم سالیانه چقدر هست ممنونم♡♡
سلام بله میشه برای کشور ایتالیا که بورسیه داره فقط زبان ایتالیایی باید اوکی کنید
سلام . وقت شما بخیر
ببخشید من کلاس دهم انسانی هستم
میخواستم ببینم با رشته انسانی میتونم خارج از کشور پزشکی بخونم ؟؟!
سلام خیر