info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

پذیرش تحصیلی انگلستان

پذیرش تحصیلی انگلستان
پذیرش تحصیلی انگلستان

از آنجا که  پذیرش تحصیلی انگلستان ‌در چند سال گذشته مورد اقبال بسیاری از متقاضیان ایرانی قرار گرفته است،ضرورت نگارش مقاله‌ای در این راستا باعث شد تا به بررسی جوانب مختلف پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کشور انگلستان بپردازیم.

سعی داریم در این مقاله به پاسخ پرسش‌های مهمی نظیر پرسش‌های زیر بپردازیم: 

  • زمان مناسب برای پذیرش تحصیلی انگلستان چه موقع است؟
  • شرط سنی ویزای تحصیلی انگلیس چیست؟
  • مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی انگلستان چه مدارکی هستند؟
  • شرط معدل برای تحصیل در انگلستان چیست؟

این سوال‌ها بخش کوچکی از دغدغه‌های متقاضیان مهاجرت تحصیلی می‌باشند که در ادامه به کامل‌ترین شکل ممکن به پاسخ به آنها می‌پردازیم.

از آنجا که متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی کشور انگلستان بر اساس مقطع تحصیلی مورد نظرشان در کشور انگلستان ممکن است نیاز به احراز شرایط متفاوتی داشته باشند،در ادامه سعی می‌کنیم شرایط پذیرش تحصیلی انگلیس را بر اساس مقاطع تحصیلی تفکیک نماییم.

پذیرش تحصیلی انگلستان

پذیرش تحصیلی در مدارس انگلستان 

با توجه به اینکه بیشتر مدارس کشور انگلستان که پذیرای دانش‌آموزان خارجی می‌باشند،مدارس خصوصی هستند،شرایط پذیرش در این مدارس نیز پیچیدگی زیادی ندارد. انعطاف پذیری مدارس در قوانین پذیرش دانش آموزان خارجی باعث شده تا دانشجویان با سوابق تحصیلی متفاوت و حتی دانش آموزان با تسلط کمتر نسبت به زبان انگلیسی نیز شانس پذیرش از مدارس کشور انگلستان را نیز داشته باشند.

در ادامه سعی می‌کنیم به نکات مهمی که متقاضیان مهاجرت تحصیلی به انگلستان از طریق ویزای تحصیلی انگلیس برای کودکان در مرحله پذیرش تحصیلی در مدارس این کشور باید در نظر داشته باشند بپردازیم. 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در مدارس انگلستان 

به غیر از مدارکی که دانشجویان می‌بایست در فرایند ویزای تحصیلی خود به سفارت کشور انگلستان ارائه دهند،بیشتر مدارس این کشور به صورت عمومی چند دسته مدرک از متقاضیان تحصیل دراین مدارس را مطالبه می نمایند.

مدارک مربوط به سوابق تحصیلی 

دانش آموزان مشتاق به تحصیل در مدارس انگلستان در هر پایه‌ای که باشند نیاز دارند تا سوابق دو سال آخر تحصیل خود را به مدرسه مورد نظر خود ارائه نمایند.طبیعی است که هرچه نمرات و ارزیابی عملکرد ایشان در این دو سال درخشان‌تر باشد،شانس پذیرش در مدرسه مورد نظر نیز افزایش می‌یابد.

کارنامه دو سال آخر دوره تحصیلی دانش آموز می‌بایست پس از ترجمه رسمی به زبان انگلیسی به مدرسه ارسال شود. در کشور انگلستان الزامی به گرفتن تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه وجود ندارد. 

انگیزه نامه 

متقاضیان اخذ پذیرش از مدارس کشور انگلستان،ملزم به ارائه نامه‌ای از زبان خود به مدرسه می‌باشند که بیانگر انگیزه‌های دانش آموز برای انتخاب این مدرسه می‌باشد.دانش آموز می‌بایست در این نامه دلایل خود را برای انتخاب کشور انگلستان و مدرسه انتخابی وی به تفصیل به گفتگو بپردازد. معمولاً نوشتن انگیزه نامه قوی‌تر باعث افزایش شانس پذیرش در مدارس کشور انگلستان است. 

نکته مهم در رابطه با انگیزه نامه،اصالت انگیزنامه است. استفاده از نمونه‌ها برای الهام گرفتن جهت نوشتن انگیزه نامه می‌تواند باعث نگارش یک انگیزه‌نامه قوی باشد ولی کپی کردن و یا استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن انگیزه نامه به طور کلی می‌تواند باعث شکست در پروسه اخذ پذیرش از مدارس کشور انگلستان شود. 

مصاحبه و سایر مدارک 

متقاضیان اخذ پذیرش در مدارس انگلستان ممکن است در فرایند اخذ پذیرش از برخی از مدارس (به خصوص مدارس ممتاز انگلستان)،علاوه بر مدارک فوق،ملزم به شرکت در مصاحبه و یا شرکت در آزمون‌های اختصاصی این مدارس باشد.این مصاحبه‌ و آزمون ها ممکن است در مورد پذیرش در سال‌های آخر دوره دبیرستان بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

پذیرش تحصیلی انگلیس

بهترین زمان برای اخذ پذیرش از مدارس انگلستان 

سیستم آموزشی کشور انگلستان،مثل سایر مسائل مربوط به این کشور(نظیر سیستم رانندگی )با سیستم آموزشی سایر کشورهای جهان تفاوت‌های ویژه‌ای دارد.آموزش در مدارس انگلستان به شکل ۳ ترم سه ماهه صورت می‌پذیرد.

  • ترم اول از سپتامبر تا دسامبر 
  • ترم دوم از ژانویه تا مارس
  • ترم سوم از مارس تا جوئن

برخی از مدارس در کشور انگلستان پذیرش را در همه مقاطع سال تحصیلی صورت می‌دهند ولی بیشتر پذیرش‌های تحصیلی در ترم اول و دوم صورت می‌پذیرد. 

اگرچه بازه زمانی مشخصی برای درخواست پذیرش از مدارس کشور انگلستان وجود ندارد ولیکن متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کشور انگلستان به خصوص علاقمندان به اخذ پذیرش در مدارس انگلستان،می‌بایست حداقل سه ماه قبل از شروع دوره تحصیلی خود،از یکی از مدارس مورد نظر خود نامه پذیرش را دریافت نمایند تا زمان کافی برای اقدام برای ویزای تحصیلی برای ایشان مهیا باشد. 

مراحل اخذ پذیرش از مدارس انگلستان 

معمولا متقاضیان اخذ پذیرش از مدارس انگلستان به دو صورت مراحل مربوط به اخذ پذیرش از مدارس انگلستان را طی می‌نماید.شکل اول محقق کردن رویای پذیرش از مدارس انگلستان،با انجام امور پذیرش توسط شخص دانشجو صورت می‌گیرد. طریق دوم طی کردن مراحل اخذ پذیرش از مدارس انگلستان با محول کردن فرایند پذیرش به یک موسسه و یا مشاور محقق می‌شود. 

چه شخص متقاضی و چه موسسه و مشاور مورد اعتماد وی مسئول اقدام برای پذیرش از مدارس انگلستان باشند،طی کردن چند گام برای موفقیت در این پروسه الزامی است. 

مرحله اول  تحقیق و جستجو 

خوشبختانه حتی کوچک‌ترین مدارس کشور انگلستان نیز دارای یک وب سایت اینترنتی با درج تمام جزئیات مربوط به پذیرش دانش آموزان خارجی می‌باشد.پس دانش آموزان خارجی قادر هستند تا با در نظر گرفتن فاکتورهایی نظیر فاکتورهای زیر بتوانند ایده‌آل‌ترین مدرسه را برای دوره تحصیلی خود انتخاب نمایند:

  • لوکیشن مدرسه 
  • خوابگاه 
  • شهریه سالانه 
  • امکانات رفاهی مدرسه 
  • رضایت دانش آموزان فعلی
مرحله دوم جمع آوری و ترجمه مدارک 

این مرحله معمولاً زمان زیادی از متقاضیان اخذ پذیرش از مدارس انگلستان نمیگیرد. مراجعه حضوری به مدرسه قبلی دانش آموز و درخواست کارنامه دو سال آخر تحصیل وی شاید کمتر از چند روز زمان نیاز داشته باشد. پس از آن ترجمه ریز نمرات ممکن است حداکثر تا یک هفته زمان ببرد. 

مرحله سوم مکاتبه با مدرسه مورد نظر 

پس از انتخاب مدرسه مورد نظر و مهیا کردن مدارک پذیرش،نوبت به مکاتبه با  محل مورد نظر  در کشور انگلستان می رسد.بیشتر مدارس کشور انگلستان از سیستم پذیرش آنلاین استفاده می‌نمایند و متقاضیان می‌توانند با پر کردن فرم‌های مورد نیاز ( که عمدتاً به صورت آنلاین صورت می‌پذیرد)، پس از طی ۲ تا ۴ هفته منتظر پاسخ از سمت مدرسه باشند. 

مرحله چهارم دریافت نامه پذیرش 

ممکن است در برخی از درخواست‌ها مدرسه مورد نظر چند مدرک دیگر را از دانش آموز مطالبه نماید. ولی به صورت کلی در این مرحله متقاضی اخذ پذیرش از مدارس انگلستان می‌تواند با دریافت پذیرش قطعی خود از مدرسه مورد نظر و پرداخت مبلغ تعیین شده در این نامه جهت انجام امور ویزای تحصیلی کشور انگلستان اقدام نماید.ما در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای تحصیلی کشور انگلستان به بررسی مفصل این مرحله پرداخته ایم.

پذیرش تحصیلی در دوره کارشناسی

فرایند اخذ پذیرش تحصیلی در دوره کارشناسی انگلستان را می‌توان یکی از ساده‌ترین فرایندهای اپلای در میان دانشگاه‌های کشورهای جهان دانست. به غیر از چند رشته تحصیلی خاص، دریافت شهریه از دانشگاه‌های انگلستان باعث شده تا این دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجویان در رشته‌های مختلف سختگیری کمتری داشته باشند.با این حال فرایند اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان در صورتی با موفقیت روبرو خواهد شد که به نکات مهمی که در ادامه به آن می‌پردازیم توجه داشته باشید.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در در دوره کارشناسی انگلستان 

به غیر از مدارکی که دانشجویان می‌بایست در فرایند ویزای تحصیلی خود به سفارت کشور انگلستان ارائه دهند،بیشتر دانشگاه های این کشور به صورت عمومی چند دسته مدرک از متقاضیان اخذ پذیرش در دوره کارشناسی دریافت می‌نمایند.

مدارک مربوط به سوابق تحصیلی 

ترجمه انگلیسی و اصل  مدرک مربوط به سوابق تحصیلی متقاضی دوره کارشناسی کشور انگلستان  به عنوان اصلی‌ترین مدارک در فرایند پذیرش در دانشگاه‌های این کشور محسوب می‌شود.دانشجویان موظف به ارائه مدارک زیر می‌باشند: 

  • گواهی پایان دوره تحصیلات متوسطه 
  • ریز نمرات دیپلم 
  • گواهی ریز نمرات دوره کاردانی (برای دانشجویانی که به صورت ناپیوسته تحصیل نموده اند)

ارائه ترجمه با مهر مترجم برای مدارک فوق در فرایند پذیرش در مقطع کارشناسی انگلستان کفایت می‌کند. پس نیازی به گرفتن مهر دادگستری و امور خارجه برای مدارک ذکر شده وجود ندارد.عدم نیاز به تهیه مهر دادگستری و امور خارجه می‌تواند به کاهش هزینه‌های مربوط به جمع آوری مدارک متقاضیان کمک شایانی نماید. 

انگیزه نامه 

انگیزه نامه تحصیلی مهمترین مدرکی است که باعث افزایش یا کاهش شانس پذیرش در دوره کارشناسی در دانشگاه‌های انگلستان می شود.انگیزه نامه در واقع متنی است که باید توسط شخص دانشجو نگارش شود. متقاضی تحصیل در دوره لیسانس انگلستان می‌بایست در این نامه انگیزه‌های خود را برای انتخاب کشور انگلستان و دانشگاه مدنظر و البته رشته مورد درخواست وی بیان نماید. 

نکته مهم در رابطه با انگیزه نامه،اصالت انگیزنامه است. استفاده از نمونه‌ها برای الهام گرفتن جهت نوشتن انگیزه نامه می‌تواند باعث نگارش یک انگیزه‌نامه قوی باشد ولی کپی کردن و یا استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن انگیزه نامه به طور کلی می‌تواند باعث شکست در پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان شود. 

توصیه نامه 

بیشتر دانشگاه‌های انگلستان برای اعطای پذیرش در دوره کارشناسی،متقاضیان را ملزم به ارائه توصیه نامه از معلمین دوره دبیرستان خود می‌نماید. این نامه نشانگر حسن عملکرد متقاضی در دوره متوسطه تحت نظر معلمین خود است. ارائه حداقل دو توصیه‌نامه در فرایند پذیرش در مقطع کارشناسی انگلستان الزامی است.

برعکس کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا صرفاً ارائه تصویر اسکن شده توصیه نامه کفایت می‌کند. معمولاً دانشگاه‌ها از متقاضیان می‌خواهند تا نامه‌ها به امضای معلمین برسد و مدرسه نیز نامه را مهر نماید. البته فرایند گرفتن توصیه نامه برای دانشگاه‌های انگلستان خیلی دشوار نیست پس لازم نیست ذهن خودتان را در ابتدای کار درگیر این مرحله نمایید.

مدرک زبان

بر اساس قانون اداره مهاجرت کشور انگلستان دانشگاه‌های این کشور موظف به دریافت مدرکی از متقاضی پذیرش در دوره کارشناسی این کشور هستند که نشانگر تسلط وی بر زبان انگلیسی است. ارائه مدرک آیلتس با نمره حداقل ۶ (یا نمره معادل در آزمون‌های مشابه نظیر تافل و دولینگو)،به عنوان یکی از شروط پذیرش در دوره کارشناسی انگلستان محسوب می‌شود. 

بیشتر دانشگاه‌های انگلستان به متقاضیانی که موفق به ارائه مدرک زبان با نمره فوق الذکر نشده اند،اجازه می‌دهند تا با شرکت در دوره‌های آمادگی زبان انگلیسی پس از طی این دوره‌ها وارد دوره کارشناسی کشور انگلستان شوند. لازم به ذکر است که حتی برای شرکت در دوره‌های آموزش زبان ارائه مدرکی معادل آیلتس ۴ الزامی است. 

مصاحبه و سایر مدارک 

متقاضیان اخذ پذیرش در دانشگاه‌های انگلستان ممکن است در فرایند اخذ پذیرش از برخی از دانشگاه‌ها ،علاوه بر مدارک فوق،ملزم به شرکت در مصاحبه نیز باشند.طبیعی است از متقاضیان ورود به دوره کارشناسی در کشور انگلستان انتظار می‌رود تا تسلط کافی نسبت به زبان انگلیسی را در مصاحبه از خود نشان دهند.

بهترین زمان برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی انگلستان 

سیستم آموزشی کشور انگلستان،مثل سایر مسائل مربوط به این کشور(نظیر سیستم رانندگی )با سیستم آموزشی سایر کشورهای جهان تفاوت‌های ویژه‌ای دارد.دوره‌های دانشگاهی معمولا در سه ترم در دانشگاه‌های انگلستان به شکل زیر برگزار می‌شوند: 

  • ترم اول از سپتامبر تا دسامبر 
  • ترم دوم از ژانویه تا مارس
  • ترم سوم از مارس تا جوئن

البته برخی از دانشگاه‌ها از ترم تابستانی را نیز برای آموزش به دانشجویان خارجی استفاده می‌نمایند.

ددلاین پذیرش در مقطع کارشناسی انگلستان 

به صورت عمومی مبحثی به عنوان ددلاین پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه انگلستان مانند سایر کشورهای جهان وجود ندارد. از آنجایی که فرایند پذیرش و ویزا در کشور انگلستان بسیار سریع صورت می‌گیرد،دانشگاه‌های انگلستان معمولا تا جایی که متقاضیان قادر باشند از لحاظ زمانی درخواست ویزای خود را به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند، به فرایند پذیرش متقاضیان جدید ادامه می‌دهند‌‌.

بهترین زمان برای پذیرش در مقطع کارشناسی کشور انگلستان 

بهترین زمان اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان برای مقطع کارشناسی را می‌توان حداقل ۵ ماه قبل از شروع دوره تحصیلی دانست. چرا که در این صورت ،متقاضی زمان کافی برای آماده‌سازی مدارک خود جهت ارائه به سفارت و دریافت ویزای تحصیلی خواهد داشت.

مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان 

معمولا متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان به دو صورت مراحل مربوط به اخذ پذیرش را طی می‌نمایند.شکل اول محقق کردن رویای پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان،با انجام امور پذیرش توسط شخص دانشجو است. طریق دوم طی کردن مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلستان، ممکن است با محول کردن فرایند پذیرش به یک موسسه و یا مشاور محقق شود. 

چه شخص متقاضی و چه موسسه و مشاور مورد اعتماد وی مسئول اقدام برای پذیرش از دانشگاه های انگلستان باشند،طی کردن چند گام برای موفقیت در این پروسه الزامی است. 

مرحله اول : تحقیق و جستجو 

خوشبختانه همه دانشگاه‌های کشور انگلستان دارای یک وب سایت اینترنتی با درج تمام جزئیات مربوط به پذیرش دانشجویان خارجی می‌باشند.پس متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی کشور انگلستان قادر هستند تا با در نظر گرفتن فاکتور هایی نظیر فاکتورهای زیر بتوانند ایده‌آل‌ترین دانشگاه را برای دوره تحصیلی خود انتخاب نمایند:

  • شهر
  • خوابگاه 
  • شهریه سالانه 
  • رنکینگ دانشگاه
  • رضایت دانشجویان فعلی 
  • میزان شانس اشتغال پس از فارغ التحصیلی

مرحله دوم : جمع آوری و ترجمه مدارک 

این مرحله معمولاً زمان زیادی از متقاضیان اخذ پذیرش از انگلستان نمی گیرد. مراجعه حضوری به مدرسه قبلی دانش آموز و درخواست کارنامه تحصیلی وی شاید کمتر از چند روز زمان نیاز داشته باشد. پس از آن ترجمه ریز نمرات ممکن است حداکثر تا یک هفته زمان ببرد. دریافت توصیه نامه و نوشتن انگیزه نامه نیز بیش از چند روز متقاضیان پذیرش در مقطع کارشناسی انگلستان را درگیر نخواهد کرد.

مرحله سوم : مکاتبه با دانشگاه مورد نظر 

پس از انتخاب مدرسه مورد نظر و مهیا کردن مدارک پذیرش،نوبت به مکاتبه با  محل مورد نظر  در کشور انگلستان می رسد.بیشتر مدارس کشور انگلستان از سیستم پذیرش آنلاین استفاده می‌نمایند و متقاضیان می‌توانند با پر کردن فرم‌های مورد نیاز ( که عمدتاً به صورت آنلاین صورت می‌پذیرد)، پس از طی ۲ تا ۴ هفته منتظر پاسخ از سمت مدرسه باشند. 

برخی از دانشگاه‌های انگلستان برای جذب دانشجویان جدید از سیستم یکپارچه پذیرش در دانشگاه‌های این کشور موسوم به یوکس(UCAS)،استفاده می‌نماید. این پورتال به دانشجویان اجازه می‌دهد تا با انتخاب چند گزینه به عنوان دانشگاه مقصد به صورت یکجا و صرفاً با آپلود مدارک در وب سایت یوکس به صورت همزمان اقدام نمایند.

مرحله چهارم : دریافت نامه پذیرش 

در این مرحله ممکن است دانشجو پذیرش مشروط و یا غیر مشروط خود را از دانشگاه مد نظر دریافت نماید.گفتنیست متقاضیان در صورتی پذیرش مشروط از دانشگاه مورد نظر خود دریافت می‌نمایند که دانشگاه نیاز به ارائه مدارک اضافه‌تری از طرف متقاضی داشته باشد (مثلاً مدرک زبان).

مرحله پنجم: پرداخت دیپازیت دانشگاه 

پس از دریافت پذیرش غیر مشروط،در آخرین مرحله دانشجو موظف به پرداخت مبلغ دیپازیت دانشگاه جهت دریافت نامه پذیرش قطعی موسوم به CAS می‌باشند. برخی از دانشگاه‌ها پس از پرداخت دیپازیت و پیش از صدور این نامه ممکن است با متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی،به صورت آنلاین مصاحبه داشته باشند.

پس از طی این مرحله متقاضی قادر خواهد بود تا با ارائه مدارک کافی به همراه مدارکی که نشان دهنده تمکن کافی برای پرداخت هزینه تحصیل در انگلیس است، درخواست ویزای خود را به اداره مهاجرت کشور انگلستان ارسال نماید.ما در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای تحصیلی کشور انگلستان به بررسی مفصل این مرحله پرداخته ایم.

پذیرش تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد

شاید بتوان لقب سریع‌ترین دانشگاه‌ها برای پاسخگویی به متقاضیان پذیرش در دوره کارشناسی ارشد را به دانشگاه‌های کشور انگلستان داد. دانشگاه‌هایی که علاوه بر اطلاعات بسیار جامع و کاملی که در وب سایت خود منتشر کرده‌اند،با ارسال یک ایمیل توسط متقاضی، پاسخ هر سوال متقاضی تحصیل در دوره کارشناسی ارشد انگلستان را به سادگی می‌دهد.اما صبر کنید! به قول انگلیسی‌ها شیطان در جزئیات است. 

اگر در همین فرایند ساده نکات مهم مربوط به پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های انگلستان را رعایت نکنید،ممکن است مسیر اشتباهی که قابل بازگشت نیست نتیجه‌ ای به غیر از ریجکتی ویزای دانشجویی انگلستان را به همراه نداشته باشد. بنابراین در ادامه این بخش به مهم‌ترین نکات مربوط به پذیرش تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد انگلستان می‌پردازیم. 

مدارک مورد نیاز

در این بخش از مقاله، موضوع صحبت مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های انگلستان است. بنابراین ما از ذکر مدارکی که در مرحله ویزا مورد نیاز است اجتناب می‌نماییم.

مدارک مربوط به سوابق تحصیلی 

ترجمه انگلیسی و اصل مدرک مربوط به سوابق تحصیلی متقاضی دوره کارشناسی کشور انگلستان  به عنوان اصلی‌ترین مدارک در فرایند پذیرش در دانشگاه‌های این کشور محسوب می‌شود.

دانشجویان موظف به ارائه مدارک زیر می‌باشند: 

  • گواهی پایان دوره کارشناسی 
  • ریز نمرات دوره کارشناسی
  • گواهی پایان دوره تحصیلات متوسطه 
  • ریز نمرات دیپلم 
  • گواهی ریز نمرات دوره کاردانی (برای دانشجویانی که به صورت ناپیوسته تحصیل نموده اند)

ارائه ترجمه با مهر مترجم برای مدارک فوق در فرایند پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد انگلستان کفایت می‌کند. پس نیازی به گرفتن مهر دادگستری و امور خارجه برای مدارک ذکر شده وجود ندارد.عدم نیاز به تهیه مهره دادگستری و امور خارجه می‌تواند به کاهش هزینه‌های مربوط به جمع آوری مدارک متقاضیان کمک شایانی نماید.

انگیزه نامه

انگیزه نامه یا هر اسم دیگری که بر روی این نامه گذاشته‌اند مهم‌ترین فاکتور برای بالاتر بردن شانس پذیرش در دانشگاه مقصد تلقی می‌شود.موارد زیر را می‌توان مهمترین نکاتی دانست که می‌بایست در یک انگیزه‌نامه قوی نوشته شده باشد:

  •  دلایل انتخاب این دانشگاه 
  • دلایل انتخاب رشته مورد نظر 
  • اهداف پس از دوره فراغت از تحصیل 
  • سوابق عملی و علمی مرتبط با موضوع تحصیل 

نکته مهم در رابطه با انگیزه نامه،اصالت انگیزنامه است. استفاده از نمونه‌ها برای الهام گرفتن جهت نوشتن انگیزه نامه می‌تواند باعث نگارش یک انگیزه‌نامه قوی باشد ولی کپی کردن و یا استفاده از هوش مصنوعی برای نوشتن انگیزه نامه به طور کلی می‌تواند باعث شکست در پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان شود. 

توصیه نامه

ارائه کردن حداقل ۲ توصیه نامه از اساتید دوره کارشناسی در فرایند اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه انگلستان الزامی است. گفتنیست ارائه تصویر اسکن شده از توصیه نامه نیز در فرایند پذیرش کاملا قابل قبول است و ارائه نسخه ایمیلی و یا تحویل نسخه فیزیکی توصیه نامه به دانشگاه در هیچ مرحله‌ای صورت نمی‌گیرد.یک توصیه‌نامه قابل قبول حتماً باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد: 

  • به امضای استاد رسیده باشد.
  • حاوی ایمیل آکادمیک و اطلاعات تماس استاد باشد.
  • در سربرگ دانشگاه نوشته شده باشد. 
  • دارای تاریخ و ترجیحا مهر دانشگاه باشد.

البته فرایند گرفتن توصیه نامه برای دانشگاه‌های انگلستان خیلی دشوار نیست پس لازم نیست ذهن خودتان را در ابتدای کار درگیر این مرحله نمایید.

مدرک زبان

بر اساس قانون اداره مهاجرت کشور انگلستان دانشگاه‌های این کشور موظف به دریافت مدرکی از متقاضی پذیرش در دوره کارشناسی ارشد این کشور هستند که نشانگر تسلط وی بر زبان انگلیسی است. ارائه مدرک آیلتس با نمره حداقل ۶ (یا نمره معادل در آزمون‌های مشابه نظیر تافل و دولینگو)،به عنوان یکی از شروط پذیرش در دوره کارشناسی ارشد انگلستان محسوب می‌شود. 

بیشتر دانشگاه‌های انگلستان به متقاضیانی که موفق به ارائه مدرک زبان با نمره فوق و الذکر نشده اند،اجازه می‌دهند تا با شرکت در دوره‌های آمادگی زبان انگلیسی پس از طی این دوره‌ها وارد دوره کارشناسی ارشد کشور انگلستان شوند. لازم به ذکر است که حتی برای شرکت در دوره‌های آموزش زبان ارائه مدرکی معادل آیلتس ۴ الزامی است. 

مصاحبه و سایر مدارک 

متقاضیان اخذ پذیرش در دانشگاه‌های انگلستان ممکن است در فرایند اخذ پذیرش از برخی از دانشگاه‌ها ،علاوه بر مدارک فوق،ملزم به شرکت در مصاحبه نیز باشند.طبیعی است از متقاضیان ورود به دوره کارشناسی در کشور انگلستان انتظار می‌رود تا تسلط کافی نسبت به زبان انگلیسی را در مصاحبه از خود نشان دهند.

بهترین زمان برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد انگلستان 

سیستم آموزشی کشور انگلستان،مثل سایر مسائل مربوط به این کشور(نظیر سیستم رانندگی )با سیستم آموزشی سایر کشورهای جهان تفاوت‌های ویژه‌ای دارد.دوره‌های دانشگاهی معمولا در سه ترم در دانشگاه‌های انگلستان به شکل زیر برگزار می‌شوند: 

  • ترم اول از سپتامبر تا دسامبر 
  • ترم دوم از ژانویه تا مارس
  • ترم سوم از مارس تا جوئن

البته برخی از دانشگاه‌ها از ترم تابستانی را نیز برای آموزش به دانشجویان خارجی استفاده می‌نمایند.

ددلاین پذیرش

به صورت عمومی مبحثی به عنوان ددلاین پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه انگلستان مانند سایر کشورهای جهان وجود ندارد. از آنجایی که فرایند پذیرش و ویزا در کشور انگلستان بسیار سریع صورت می‌گیرد،دانشگاه‌های انگلستان معمولا تا جایی که متقاضیان قادر باشند از لحاظ زمانی درخواست ویزای خود را به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند،به فرایند پذیرش دانشجویان به فرایند پذیرش متقاضیان جدید ادامه می‌دهند‌‌.

بهترین زمان برای پذیرش

بهترین زمان اخذ پذیرش  دانشگاه‌های انگلستان برای مقطع کارشناسی ارشد را می‌توان حداقل ۵ ماه قبل از شروع دوره تحصیلی دانست. چرا که در این صورت ،متقاضی زمان کافی برای آماده‌سازی مدارک خود جهت ارائه به سفارت و دریافت ویزای تحصیلی خواهد داشت.

مراحل اخذ پذیرش

معمولا متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان به دو صورت مراحل مربوط به اخذ پذیرش  را طی می‌نماید.شکل اول محقق کردن رویای پذیرش از دانشگاه‌های انگلستان،با انجام امور پذیرش توسط شخص دانشجو است. طریق دوم طی کردن مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلستان، ممکن است با محول کردن فرایند پذیرش به یک موسسه و یا مشاور محقق شود. 

چه شخص متقاضی و چه موسسه و مشاور مورد اعتماد وی مسئول اقدام برای پذیرش از دانشگاه های انگلستان باشند،طی کردن چند گام برای موفقیت در این پروسه الزامی است. 

مرحله اول  تحقیق و جستجو 

خوشبختانه همه دانشگاه‌های کشور انگلستان دارای یک وب سایت اینترنتی با درج تمام جزئیات مربوط به پذیرش دانشجویان خارجی می‌باشند.پس متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی کشور انگلستان قادر هستند تا با در نظر گرفتن فاکتور هایی نظیر فاکتورهای زیر بتوانند ایده‌آل‌ترین دانشگاه را برای دوره تحصیلی خود انتخاب نمایند:

  • شهر
  • خوابگاه 
  • شهریه سالانه 
  • رنکینگ دانشگاه
  • رضایت دانشجویان فعلی 
  • میزان شانس اشتغال پس از فارغ التحصیلی

مرحله دوم جمع آوری و ترجمه مدارک 

مدت زمان مورد نیاز برای آزادسازی مدارک مربوط به دوره کارشناسی و دریافت ریز نمرات مربوط به این دوره ممکن است با توجه به دانشگاه محل تحصیل و رشته فارغ التحصیلی شخص متقاضی کوتاه و یا بسیار طولانی باشد.پس توصیه می‌نماییم در اولین قدم‌های اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد به فکر آزادسازی مدارک خود باشید.

پس از آن ترجمه ریز نمرات ممکن است حداکثر تا یک هفته زمان ببرد. دریافت توصیه نامه و نوشتن انگیزه نامه نیز بیش از چند روز متقاضیان پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد انگلستان را درگیر نخواهد کرد.

مرحله سوم مکاتبه با دانشگاه مورد نظر 

پس از انتخاب  دانشگاه مورد نظر و مهیا کردن مدارک پذیرش،نوبت به مکاتبه با  محل مورد نظر  در کشور انگلستان می رسد.همه دانشگاه های کشور انگلستان از سیستم پذیرش آنلاین استفاده می‌نمایند و متقاضیان می‌توانند با پر کردن فرم‌های مورد نیاز ( که عمدتاً به صورت آنلاین صورت می‌پذیرد)، پس از طی ۲ تا ۴ هفته منتظر پاسخ از سمت دانشگاه باشند. 

مرحله چهارم دریافت نامه پذیرش 

در این مرحله ممکن است دانشجو پذیرش مشروط و یا غیر مشروط خود را از دانشگاه مد نظر دریافت نماید.گفتنیست متقاضیان در صورتی پذیرش مشروط از دانشگاه مورد نظر خود دریافت می‌نمایند که دانشگاه نیاز به ارائه مدارک اضافه‌تری از طرف متقاضی داشته باشد (مثلاً مدرک زبان).

مرحله پنجم پرداخت دیپازیت دانشگاه 

پس از دریافت پذیرش غیر مشروط،در آخرین مرحله دانشجو موظف به پرداخت مبلغ دیپازیت دانشگاه جهت دریافت نامه پذیرش قطعی موسوم به CAS می‌باشند. برخی از دانشگاه‌ها پس از پرداخت دیپازیت و پیش از صدور این نامه ممکن است با متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد،به صورت آنلاین مصاحبه داشته باشند.

پس از طی این مرحله متقاضی قادر خواهد بود تا با ارائه مدارک کافی درخواست ویزای خود را به اداره مهاجرت کشور انگلستان ارسال نماید.ما در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای تحصیلی کشور انگلستان به بررسی مفصل این مرحله پرداخته ایم.

اگر به مهاجرت به انگلیس علاقه مند هستید پیشنهاد میکنیم مقاله مهاجرت به انگلستان را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.