مهاجرت کاری به کانادا اگر بهترین روش مهاجرت به این کشور نباشد حتما جز مهمترین روشهای مهاجرت کردن به این کشور پرطرفدار هست. دولت کانادا به دلایل مختلف روشهای مختلف مهاجرت کاری به این کشور را برای علاقهمندان به ادامه فعالیت حرفهای در این کشور ایجاد کرده است .ما در این مقاله با توجه به اهمیت این موضوع در ابتدا به پرسشهای زیر پاسخ میدهیم:
- شرایط مهاجرت کاری به کانادا چیست؟
- شانس مهاجرت به کانادا از طزیق کاری چقدر است؟
- چقدر طول میکشد تا از طریق کار به کانادا مهاجرت کنید؟
- هزینه مهاجرت کاری به کانادا ز ابتدا تا انتها چقدر میشود؟
- چطور میتوانم در کانادا کار پیدا کنم؟
- چالشهای مهاجرت به کانادا از طریق کار کدام است؟
اینها فقط شرایط بخشی از سوالات مهم مربوط به مهاجرت از طریق کار به این کشور باشد که سعی داریم در این مقاله به بررسی آن با ترتیب اهمیت بپردازیم.و سپس سعی میکنیم صفر تا صد مهاجرت کاری و مسائل مربوط به آن را مورد بررسی قرار دهیم.
دلایل کانادا برای جذب علاقه مندان به مهاجرت کاری
شاید اگر از هر کسی که در زمینه مهاجرت کاری چند سالیست که فعالیتی داشته است بپرسید که کدام کشورها برای مهاجرت کاری بهترین هستند، اگر در پاسخ کشور کانادا را در اولین رتبه قرار ندهد، میتوانید انتظار داشته باشید که حتماً کانادا را به عنوان یکی از ۳ مقصد برتر برای مهاجرت کاری به شما توصیه نماید.دو دلیل همیشه باعث شده است تا کانادا برای افراد علاقمند به مهاجرت کاری جزو اولویتهای انتخاب باشد.در ادامه قصد داریم تا دلایلی که مهاجرت کاری به کانادا هم برای علاقهمندان جذاب است و هم برای اداره مهاجرت و دولت این کشور بپردازیم.
پیری نیروی کار فعال کانادایی در آینده
جمعیت کانادا به سرعت در حال پیر شدن است و نیروی کار فعال این کشور نیز تا چند سال آینده با بحران پیری روبرو خواهد شد. بر اساس آمار و ارقام ارائه شده توسط دولت کشور کانادا تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور کانادا را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل دادهاند. با توجه به جمعیت پیش بینی شده کشور کانادا در سال ۲۰۳۰ یعنی ۴۲ میلیون نفر،این یعنی نزدیک یک پنجم جمعیت این کشور را افراد سالخورده تشکیل خواهند داد.
طبیعیست که کشور نظیر کانادا برای رشد و پویایی خود نیاز به جمعیت جوان دارد بنابراین همواره به جذب نیروی کار خارجی به خصوص نیروی کار متخصص و ماهر و یا نیروی کار با تحصیلات آکادمیک علاقمند است. همین مسئله یکی از مهمترین دلایل برای ایجاد روشهای مختلف برای مهاجرت کاری به کانادا در چند سال گذشته شده است.
کمبود نیروی کار فعلی
به غیر از مشاغلی که نبود نیروی کار در آنها ممکن است در چند سال آتی معضل بزرگ دولت کانادا باشند،در حال حاضر نیز کانادا با بحران نیروی کار روبروست. بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت کار کشور کانادا در سال ۲۰۲۴ بیش از یک میلیون شغلی خالی در کانادا وجود دارد. و یکی از وظایف اداره مهاجرت کانادا جذب نیروی کار برای مشاغل خالی در این کشور است.
گفتنی است بیشتر کمبود نیروی کار فعلی در کانادا متمرکز در حوزههای مربوط به بهداشت و درمان،مشاغل مرتبط با حوزه کامپیوتر و همچنین برخی از مشاغل فنی هستند. شاید همین دلیل باعث بالاتر بودن شانس فعالین در این سه حوزه برای مهاجرت کاری به کانادا شده است.
نیازهای منطقهای به نیروی کار
کمبود نیروی کار در کانادا هم از منظر صنایع قابل بررسی است و هم از نظر منطقهای. این یعنی برخی از مناطق کانادا به خصوص مناطق صنعتی تر (و شاید مناطقی که آب و هوای امطلوبتری دارند)،نیاز بیشتری به استخدام افراد ماهر در صنایع مختلف را نسبت به مناطق مرکزی این کشور دارند.
به همین دلیل دولت کانادا و اداره مهاجرت این کشور برنامههای متعددی برای مهاجرت به کانادا از طریق نیروی ماهر و یا کار فنی برای اسکان این افراد در مناطق مختلف کانادا ایجاد کرده است. برنامههایی تحت عنوان مهاجرت به کانادا از طریق مناطق کم جمعیت همچنین برنامههای مهاجرت کاری به کانادا از طریق استانی نظیر استانهای ساسکاچوان و نوا اسکوشیا در چند سال گذشته هم علی رغم جذب تعداد زیاد نیروی کار از خارج از این کشور نتوانسته است این نیاز را مرتفع سازد.
دلایل دیگر برای نیاز به مهاجرت کاری به کانادا
علاوه بر دلیلهای گفته شده حفظ تنوع نژادی در کشور کانادا،حفظ رشد اقتصادی پایدار و برخی دیگر از دلایل سیاسی،فرهنگی و اجتماعی از جمله دلایلی است که باعث میشود انتظار نداشته باشیم مهاجرت کاری به کانادا حتی در چند سال آینده هم دچار توقف شود. البته در کنار همه آنچه در این بخش گفته شد باید به این نکته توجه کنیم که دولت کانادا برای تامین نیازهای خود شرایط خاصی برای جذب نیروی کار از سایر کشورهای جهان تعیین میکند مثلاً شرایط سنی مهاجرت کاری به کانادا برای حل بحران سن نیروی کار و شرایط مشابه برای حل کردن معضلهای دیگر هستند.
مهاجرت کاری به کانادا ، آمار و ارقام
با نگاهی کوتاه به آمار و ارقام مربوط به نیروی کار خارجی که هر ساله به کشور کانادا وارد میشوند میتوانید دریابید تا چه اندازه کانادا میتواند مقصد مناسبی برای مهاجرت کاری شما باشد. در جدول زیر، میتوانید شاهد افزایش تعداد نیروی کار خارجی که اقدام به مهاجرت کاری به کانادا داشته اند را در سالیان اخیر به این کشور باشید.
سال | تعداد نیروی کار خارجی |
---|---|
2020 | 380,000 |
2021 | 405,000 |
2022 | 430,000 |
2023 | 455,000 |
2024 | 480,000 |
مزایای مهاجرت کاری به کانادا
شاید اگر به فکر مهاجرت کاری به آلمان بیفتید زبان آلمانی را به عنوان یک چالش پیش روی خود ببینید و یا اگر ویزای کاری با آمریکا برای شما گزینه ایدهآلی محسوب میشود،ملیت ایرانی شما برای شما یک چالش جدی باشد ولی دلایلی وجود دارد تا وقتی به فکر مهاجرت از طریق کار به این کشور میافتید،این تصور را خیلی هم دور از دسترس احساس نکنید!در ادامه سعی می کنیم مهمترین مزایای مهاجرت را در زیر بررسی مینماییم.
نیروی کار پیر فرصت برای مهاجرت کاری به کانادا برای جوانان
وقتی نگاهی به توضیح جمعیت کانادا از نظر سنی میکنیم در مییابیم که بیشتر جمعیت فعال در حوزه کار در کانادا در صنایع مختلف جز نیروی کار جوان محسوب نمیشوند. فقط کافیست این موضوع را بدانید که نیروی کار بین ۱۵ تا ۲۴ سال در کشور کانادا بسیار کمتر از نیروی کار بالای ۵۵ سال در حال حاضر است، آماری که مربوط به سال ۲۰۲۴ می باشد.
این یعنی ۱۰ سال آینده بسیاری از نیروهای کاری کشور کانادا از چرخه کار در صنایع مختلف خارج میشوند و نبود نیروی کار جوان برای ورود به بازار کار یک تهدید جدی برای صنایع مختلف کانادا محسوب میشود. پس بزرگترین دلیل اینکه دولت کانادا به روشهای مختلف قصد اعطای ویزای کار و اقامت کاری به افراد متخصص از سایر کشورها را دارد پر واضح است.
بالا بودن سن باز نشستگی،خیلی زمان برای کار داری!
یکی دیگر از دلایلی که به شما اطمینان بیشتری میدهد تا شانس شما برای ورود به بازار کار کشور کانادا و مهاجرت کاری به این کشور قابل توجه است، توجه به این موضوع است که،سن بازنشستگی در کشور کانادا در چند سال گذشته به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته است در سال ۲۰۲۲،سه بازنشستگی ۶۴ سال اعلام شده است این یعنی کشور کانادا برای خروج از بحران نیروی کار نیروی بازنشسته خود را نیز تا حد توان مورد استفاده قرار میدهد پس اگر حتی تا چند سال آینده نیز با این عدد فاصله دارید این مسیر میتواند، یک گزینه محتمل برای شما باشد.
تو سیاهی یا سفیدی؟! تنوع نژادی در کانادا
اگر تبعیض نژادی یک چالش بزرگ در مهاجرت به کشورهایی نظیر آلمان یا انگلستان است و یا اگر ایرانی بودن بزرگترین دلیل عدم موفقیت در پروسه مهاجرت کاری به آمریکا محسوب میشود و حتی اگر ایرانی بودن شما دلیلی برای کمتر شدن شانس شما برای کار پیدا کردن در کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است، نگران نباشید ملیت شما در کانادا کمترین اهمیت را برای کارفرمای کانادایی دارد. در کشوری که با جمعیتی نزدیک به ۴۰ میلیون نفر ،فقط ۴ میلیون نفر هندی و چینی در خود جای داده است، نگرانی راجع به ملیت واقعاً موضوع عجیبی است.
معایب مهاجرت کاری به کانادا
ممکن است در مسیر مهاجرت کاری به کشور کانادا با چالشهای زیادی به عنوان یک ایرانی روبرو شوید. چالشهایی که ممکن است در مسیر مهاجرت افراد مختلف، نسبت به سایر افراد متفاوت باشد. ولی به طور کلی میتوان موارد زیر را به عنوان متداولترین چالشها و یا معایب مهاجرت از طریق کار به این کشور دانست.
رقبای داخلی
دولت کانادا گاه و بیگاه با اعمال سیاستهای متفاوت باعث هجوم افراد خارجی به این کشور میشود. سیاستهای نظیر حمایت از اوکراینیها پس از جنگ اوکراین و یا پالیسی تبدیل ویزای توریستی به ویزای کار برای ایرانیان از نمونههای همین قوانین است. همین افراد به واسطه حضور در کشور کانادا میتوانند رقبای بالقوه متقاضیانی باشند که از خارج از کشور کانادا برای مهاجرت کاری به این کشور اقدام مینماید.
کارفرماهای طماع!
در چند سال گذشته به واسطه فعالیت چشمگیر موسسات مهاجرتی و وکلای مهاجرتی در این کشور ،کارفرماهای کانادایی نیز تا حد زیادی با علاقه ایرانیان به مهاجرت کاری از طریق جاب آفر آشنا شدهاند.همین مسئله باعث شده است تا بسیاری از این کارفرماها به جای جذب نیروی متخصص و ماهر از کشورهای مختلف بالاخص ایران، بیشتر تمایل به جذب نیروهایی داشته باشند که حاضرند در ازای دریافت پیشنهاد کاری یا همان جاب آفر مبالغی را به این کارفرماها پرداخت نمایند.پس اگر در این مسیر با پیشنهاداتی نظیر کار توافقی با کارفرماهای کانادایی مواجه شدید خیلی تعجب نکنید!
پیش نیازهای رقابتی
شاید یک کابینت ساز برای مهاجرت کاری به بسیاری از کشورهای جهان نیاز به گرفتن مدرک زبان نداشته باشد و یا شاید یک پرستار برای مهاجرت از طریق شغل به کشور دیگر در جهان نیاز به معادل سازی مدارک خود نداشته باشد. ولی در کانادا با توجه به پیشرفته شدن سیستم مهاجرتی به خصوص برای مهاجرت از طریق نیروی متخصص و ویزای کار، مدارک مورد نیاز برای مشاغل نیز به همان اندازه پیچیدهتر شدهاند. بنابراین میتوانید تا حد زیادی مطمئن باشید که صرفاً با یک ترجمه از سوابق بیمه خود نمیتوانید به کانادا از طریق کاری مهاجرت نمایید.
روشهای مهاجرت کاری به کانادا
دولت کانادا پیشرفتهترین سیستم مهاجرتی را در میان تمام کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. متقاضی مهاجرت کاری به کانادا میتواند برای انجام این امر روشهای بیشماری را پیش روی خود ببیند.فارغ از روشهایی نظیر استارتاپ یا روشهای مبتنی بر ایجاد کسب و کار در کشور کانادا، نیروی متخصص خارجی میتواند از یکی از چند روش زیر برای مهاجرت از طریق کار به این کشور استفاده نماید.
روش اول مهاجرت از طریق سیستم امتیازبندی
سیستم امتیازبندی کانادا برای نیروی متخصص یعنی بررسی متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق کار بر اساس فاکتورهایی نظیر مدرک تحصیلی، سابقه کار، سن ،مدرک زبان ،سابقه کار کانادایی و غیره است . امتیاز مختلف به این فاکتورها در نهایت به بررسی صلاحیت متقاضی برای اعطای اقامت دائم کانادا به متقاضی منجر می شود. پس در این روش خبری از ویزای کار نیست بلکه موضوع دادن اقامت دائم کانادا به متقاضی خارجی است.
در کانادا نیروی مورد نیاز جهت کار در صنایع مختلف به دو صورت استانی و فدرال جذب میشود. یعنی دولت فدرال کانادا ز طریق سیستم مختص به خود اقدام به جذب نیروی کار خارجی مینماید و به صورت مستقل هر استان با توجه به نیازهای خود از طرق دیگر سعی در برقراری تعادل بین نیاز بازار کار و اجرین به این استانها میشوند.
به طور مثال فرض کنید که یک نیروی کار ایرانی قصد مهاجرت به کانادا و به شهر ونکوور کانادا واقع در استان بریتیش کلمبیا را دارد. این متقاضی میتواند در دو مسیر کاملاً مجزا از هم یعنی مسیر اقدام از طریق سیستم امتیازبندی دولت فدرال کانادا و یا مسیر اقدام از طریق سیستم امتیازبندی استان بریتیش کلمبیا،جهت اخذ اقامت کانادا اقدام نماید.طبیعی است که با توجه به گسترده بودن بحث سیستم امتیازبندی در هر استان و دولت فدرال نمیتوان در این مقاله به همه این جزئیات اشاره کرد پس سعی میکنیم در مقالهای با عنوان مهاجرت به کانادا به عنوان نیروی متخصص به صورت همه جانبه به این موضوع بپردازیم.
روش دوم مهاجرت کاری به کانادا از طریق ویزای کار
همه متقاضیان مهاجرت از طریق کار، ملزم به گرفتن اقامت دائمی کشور از ابتدای کار نیستند بلکه کانادا هم شبیه سایر کشورها به متقاضیانی که موفق به دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی بشوند،اجازه اخذ ویزای کار را میدهد. البته گرفتن این پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کانادایی ملاحظات خاص خود را دارد یعنی هر کارفرمایی با هر شرایطی نمیتواند هر نیرویی را از هر کشوری جذب نماید!مثلاً اگر یکی از دوستان شما در کانادا صاحب یک رستوران است ممکن است ملاحظات دولت کانادا به وی اجازه ندهد که به شما دعوتنامه کاری ارسال کند.جزئیات اقدام از طریق ویزای کار کانادا را در مقالهای با همین عنوان در وب سایت آریاناپارس بررسی نمودهایم.
روش سوم ایجاد شعبه و یا انتقال نیرو به کانادا
یکی دیگر از روشهایی که متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق شغل میتوانند به عنوان یک گزینه محتمل روی آن حساب کنند،مختص افرادی است که صاحب کسب و کار در ایران هستند و یا در کسب و کارهایی مشغول به فعالیت هستند که صاحبین آن قصد گسترش کار خود را در کشور کانادا دارند. این روش به اختصار به این شکل است که یک شرکت ایرانی با ایجاد یک شعبه در کشور کانادا ز دولت کانادا درخواست میکند تا به مدیری که از سوی خود شرکت برگزیده میشود،ویزای کاری صادر نماید تا وی بتواند برای مدیریت این شرکت به کشور کانادا مهاجرت نماید. البته طبیعیست که این روش الزامات خاص خود را دارد بنابراین سعی کردیم در مقاله مجزایی با عنوان روش مهاجرت به کانادا از طریق ICT و مهاجرت به کانادا از طریق IMP پرداخته ایم.
مدت زمان مهاجرت کاری به کانادا چقدر است؟
طول مدت بررسی سفارت کانادا برای صدور انواع ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی به کانادا کاملاً متفاوت است. حتی در بعضی از مواقع میتوان برای یک نوع خاص ویزا در دو ماه مختلف از سال دو زمان مختلف تخمین زد ولیکن سعی میکنیم در ادامه مدت بررسی انواع ویزای کار کانادا و مدت زمان انتظار برای مهاجرت کاری به این کشور را به تفکیک بررسی کنید.
مدت زمان انتظار برای مهاجرت کاری به کانادا از طریق امتیازبندی
طبیعی است با توجه به آنچه در بالاتر اشاره کردیم، روش اقدام شده توسط متقاضی میتواند تاثیر چشمگیری در مدت زمان اقدام برای سفارت کشور کانادا داشته باشد. مثلاً فرض کنید یک متقاضی قصد اقدام از طریق سیستم امتیازبندی استان کبک را دارد،و متقاضی دیگر قصد اقدام برای مهاجرت به کانادا از طریق سیستم امتیازبندی فدرال مدت زمان بررسی این دو درخواست کاملاً متفاوت است و تابع شرایط و قوانین مربوط به استان و دولت فدرال است. پیش از آنکه در رابطه با مدت زمان انتظار در روشهای امتیازبندی را مورد بحث قرار دهیم باید این زمان انتظار را به دو بخش تقسیم کنیم. زمان انتظار برای واجد شرایط شدن و زمان انتظار پس از انتخاب شدن توسط دولت استانی و فدرال.
بیاید تصور کنیم که شخصی قصد دارد از طریق مهاجرت استانی به استان انتاریو به کانادا مهاجرت داشته باشد. این شخص باید با افزایش امتیازهای خود شانس خود را برای انتخاب شدن در این استان افزایش دهد و این امر ممکن است از چند روز تا چند سال به طول بیانجامد.
با فرض اینکه با توجه به فاکتورهای ذکر شده در بالا بتواند حداقل امتیاز مورد نیاز این استان را جهت مهاجرت کاری تامین نماید. حالا میتواند با مراجعه به سایت اداره مهاجرت استان انتاریو بازه زمانی انتظار خود را برای دریافت اقامت دائم کانادا تخمین بزند. به صورت تجربی به غیر از افراد واجد شرایط در روش اکسپرس انتری دولت فدرال سایر متقاضیان روش کاری را از طریق امتیازبندی زمانی بیش از یک سال و نیم را به عنوان زمان انتظار خود میبایست مدنظر قرار بدهند. پس طبیعیست برای تخمین درست بازه زمانی انتظار از طریق سیستم امتیازبندی کانادا در ابتدا باید بفهمید از چه روشی میتوانید به این کشور، مهاجرت کاری داشته باشید و سپس در این روش زمان بررسی پرونده شما تخمین زده شود.
مدت انتظار برای صدور ویزای کار کانادا
دولت کانادا به صورت هفتگی و ماهانه مدت زمان انتظار انواع ویزای خود را در وب سایت اداره مهاجرت این کشور به روز رسانی مینماید این زمان ممکن است بین چند هفته تا چند ماه متغیر باشد. این بازه زمانی ممکن است وابسته به چند فاکتور باشد که شامل تعداد درخواستهای مهاجرتی به کشور کانادا و البته میزان شلوغ بودن اداره مهاجرت کانادا در برخی از ماههای سال است.
ولیکن با قطعیت میتوان گفت مهاجرت کاری به کانادا بسیار سریعتر از مهاجرت به کانادا از طریق نیروی متخصص است. البته این بازه انتظار از لحظهای تخمین زده میشود که دعوتنامه کاری متقاضی ویزای کار کانادا در دست وی باشد.یعنی اینکه مدت زمان که متقاضی میبایست کار مورد نظر خود را پیدا کند و مجوزهای لازم را از دولت کانادا برای درخواست ویزا دریافت نماید نیز به این زمان اضافه میگردد.
هزینههای مهاجرت کاری به کانادا
میزان هزینهای که علاقه مندان به مهاجرت به کانادا از طریق کاری بایست در طول مسیر پرداخت نمایند کاملاً بستگی به روشهای مهاجرت کاری به کانادا که توسط ایشان انتخاب میشود، دارد.به طور مثال در روش پیدا کردن جاب آفر ، اگر فرصت شغلی بر اساس تخصصهای متقاضی یافت شود ، عملاً هزینههای مهاجرت کاری به کانادا در پایینترین میزان خود است. در طرف مقابل در صورتی که متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق کار قصد اقدام از طریق روشهای جاب آفر های توافقی و یا استارتاپ را داشته باشند حتمالاً پرهزینهترین مسیرها برای سفر به این کشور را انتخاب کرده اند.
در ادامه قصد داریم تمامی هزینههایی که ممکن است به متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق کار تحمیل گردد را مورد بررسی قرار دهیم.
هزینههای ترجمه و آماده سازی مدارک
یکی از مهمترین هزینههای کشور متقاضیان مهاجرت به کانادا برای کار تصور میکنند هزینه چشمگیری نباشد، هزینههای مربوط به آماده سازی ، گرفتن تاییدات و ترجمه مدارک است. این مسئله در رابطه با افرادی که میبایست مدارک خود را از وزارت علوم یا وزارت بهداشت آزادسازی نمایند کاملاً غلط است. چرا که فارغ التحصیلان این دانشگاهها میبایست هزینه گزافی ( چند ده میلیون تومانی) برای آزادسازی مدارک خود به این ارگانها پرداخت نمایند. علاوه بر آن ترجمه مدارک متقاضیان با توجه به تعدد آن و گرفتن تاییدات برای برخی از مدارک ممکن است رقم قابل توجهی را به هزینههای مهاجرت کاری به کانادا اضافه کند.
هزینه تایید مدارک تحصیلی
یکی از مهمترین قدمهای پیش روی علاقهمندانی که شرایط مهاجرت کاری به کانادا را دارند، گرفتن تاییدات مدارک تحصیلی از ارگانهایی که دولت کانادا و اداره مهاجرت این کشور که مهاجرین معرفی می کند است. دریافت تاییدیه مدارک تحصیلی از سازمانهای نظیر وس (WES) ، ممکن است عددی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار به میزان هزینههای مهاجرت به کانادا از طریق کار اضافه کند.
هزینه دریافت جاب آفر
این هزینه فقط در صورتی به متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق کار تحمیل میشود که کارفرما برای صدور دعوتنامه کاری، به شکل توافقی قصد دریافت مبلغی است متقاضی کار در کانادا را داشته باشد. هرچند که این روش به صورت کلی جزو روشهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق قانونی محسوب نمیشود ولی امروزه دیده میشود بسیاری از متقاضیان، از این روش برای مهاجرت به کانادا استفاده میکنند. بر اساس شنیدهها کارفرمایان کانادایی ممکن است مبلغی (بین ۱۵ تا حتی ۱۰۰ هزار دلار!) را از متقاضیان ایرانی برای ارسال دعوتنامه کاری دریافت نمایند.
هزینههای مربوط به انگشت نگاری و وقت سفارت
این هزینه که تقریباً آخرین مرحله مهاجرت به کانادا از طریق کاری محسوب میشود، بر اساس تعداد افراد تحت پوشش متقاضی ممکن است متفاوت باشد. به طور میانگین این هزینه برای یک خانواده ۴ نفره شاید مبلغی کمتر از ۱۰۰۰ دلار باشد.
هزینه وکیل مهاجرت به کانادا
در ابتدا باید بگوییم برای مهاجرت به کانادا از طریق کار،هیچ انسانی به داشتن وکیل مهاجرت به کانادا نیست. ولی بر اساس تجربه، حضور یک وکیل یا موسسه آشنا به قوانین کار و مهاجرت کانادا، ممکن است کمک شایانی به افزایش شانس دریافت فرصت شغلی و یا ویزای کار در این کشور شود. هزینه دستمزد وکلا برای انجام امور مشاوره بر اساس انتخاب متقاضی در برنامههای مهاجرت کاری کانادا ممکن است متفاوت باشد.
مهاجرت کاری به کانادا برای مشاغل مختلف
شرایط مهاجرت به کانادا از طریق کار برای مشاغل مختلف تفاوتهای چشمگیری با یکدیگر دارد. به طور مثال مهاجرت به کانادا از طریق بعضی از مشاغل نیاز به تاییدیه و مدل سازی مدارک تحصیلی در خاک کانادا را دارد و برخی دیگر صرفاً با ارائه مدرک تحصیلی و سوابق کاری در ایران قابل انجام است. بنابراین در این بخش سعی میکنیم مهاجرت کاری به کشور کانادا را از منظر مشاغل مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
مهاجرت کاری پزشکان به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا برای پزشکان متفاوت از سایر مشاغل است آنچه را که بیشتر پزشکان پیش از هر چیز نیازمند معادل سازی مدرک پزشکی و سوابق کاری خود هستند. با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت کاری به کانادا برای پزشکان ایرانی سعی کردیم در جدول زیر مراحل مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا از طریق کار را به تفکیک ذکر کنیم.
شماره | مراحل | توضیحات | محل برگزاری |
---|---|---|---|
1 | ارزیابی مدارک تحصیلی پزشکی (ECA) | ارزیابی مدارک تحصیلی توسط شورای پزشکی کانادا به صورت آنلاین | آنلاین (از طریق سایت physiciansapply.ca) |
2 | شرکت در آزمون MCCQE مرحله 1 | ارزیابی دانش پزشکی در آزمون آنلاین | امارات،ترکیه و کانادا |
3 | شرکت در آزمون NAC OSCE (در صورت نیاز) | شرکت در آزمون NAC OSCE برای علاقه مندان به دوره های رزیدنتی | مراکز آزمون در کانادا |
4 | شرکت در آزمون MCCQE مرحله 2 | شرکت در آزمون مهارتهای بالینی و عملی | مراکز آزمون در کانادا |
5 | انتخاب استان و ثبتنام در برنامه اقامت | انتخاب برنامه های استانی یا فدرال مناسب | آنلاین |
6 | دوره کارآموزی و رزیدنتی | در برخی استانها، پزشکان باید دورههای رزیدنتی را در بیمارستانها بگذرانند. | بیمارستانها و مراکز درمانی استانهای انتخابی در کانادا |
7 | اخذ مجوز نهایی پزشکی از استان | پس از تکمیل دورههای الزامی و قبولی در آزمونها، مجوز نهایی پزشکی از استان دریافت می شود. | آنلاین |
مهاجرت کاری با کابینت سازی در کانادا
یکی از بهترین رشتهها برای مهاجرت به کانادا از طریق شغل رشته کابینت سازی است. با توجه به نوع طراحی خانهها در کانادا و متریالهای مورد استفاده در ساختمانها معمولاً مشاغل مرتبط با صنعت چوب و کابینت سازی به شدت در کانادا مورد تقاضا هستند. میانگین درآمد کابینت سازی در کانادا بین ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار در سال است که به نسبت محل زندگی و تجربه کاری ممکن است متفاوت باشد. گفتنیست کد مربوط به شغل کابینت سازی در برنامههای مهاجرتی NOC 72311 و دستهبندی مربوط به این شغل TEER 3 است. این دسته از مشاغل معمولا نیاز به یک مدرک فنی حرفهای و یا دو سال سابقه کاری مرتبط دارد.
مناطق پرتقاضا برای کابینت سازی در کانادا معمولاً مناطقی هستند که ساختمان سازی و نوسازی در آنها رواج بیشتری دارد. ولی به صورت کلی سعی کردهایم شرایط مهاجرت با شغل کابینت سازی به کانادا را بر اساس استان و برنامه مهاجرتی مشخص برای این شغل در جدول زیر نمایش دهیم.
استان | سطح تقاضا | برنامههای مهاجرتی مناسب برای کابینتسازان |
---|---|---|
بریتیش کلمبیا | بالا | – برنامه مهاجرت استانی بریتیش کلمبیا (نیازمند جاب آفر معتبر) – پایلوت فناوری بریتیش کلمبیا (برای مشاغل فنی مرتبط با تولید صنعتی) |
آلبرتا | بالا | – برنامه مهاجرت استانی آلبرتا – جریان فرصتهای آلبرتا – جریان تجدید حیات روستایی (برای مناطق کمجمعیت) |
انتاریو | بالا | – برنامه مهاجرت استانی انتاریو – جریان مشاغل پرتقاضا (برای مشاغل خاص در مناطق کمجمعیت) – پیشنهاد شغلی کارفرما در انتاریو |
ساسکاچوان | متوسط | – برنامه مهاجرت استانی ساسکاچوان – مشاغل پرتقاضا – اکسپرس اینتری (برای مشاغل در لیست مورد نیاز) |
مانیتوبا | متوسط | – برنامه مهاجرت استانی مانیتوبا – جریان نیروی کار ماهر – پایلوت مهاجرت روستایی |
جزیره پرنس ادوارد | پایین | – برنامه مهاجرت استانی جزیره پرنس ادوارد – جریان نیروی کار ماهر (نیازمند جاب آفر) |
نوا اسکوشیا | متوسط | – برنامه مهاجرت استانی نوا اسکوشیا – مشاغل پرتقاضا |
شرایط مهاجرت پرستاران به کانادا
شرایط مهاجرت پرستاران به کانادا به واسطه بازار کار بسیار مناسب در این رشته بسیار محبوب و پرتقاضا می باشد. بسیاری از پرستاران با توجه به کیفیت زندگی و میزان درآمد بسیار بالای این رشته، تلاش برای مهاجرت به این کشور را دارند. با توجه به قوانین موجود در کشور کانادا هر رشته تحصیلی برای ورود به کشور کانادا برای ادامه تحصیل و یا کار باید شرایط و ضوابط به خصوصی را طی نماید که در این مقاله به آنها رسیدگی می شود.
یک پرستار مورد تایید کانادا می تواند در بیمارستان ها، کلینیک ها یا خانه های سالمندان کار کند. مانند هر کشور دیگر، بیماری همه گیر COVID-19 صنعت مراقبت های بهداشتی در کانادا را تحت فشار قرار داده است. از این رو تقاضای زیادی برای مهاجرت پرستاران به کانادا وجود دارد. به همین ترتیب، این یک مقصد جذاب نه تنها برای دانشجویان، بلکه همچنین متخصصانی است که به دنبال مهاجرت کاری در خارج از کشور هستند.
از همین رو دانشجویان برای ادامه تحصیل و پرستاران برای ورود به بازار کار کانادا، می بایست شرایط و مدارکی را برای تایید مدارک ارائه نمایند. در خصوص رشته پرستاری این موضوع حاکم می باشد که هر دو دسته افراد در ابتدای کار باید روند تایید مدارک را در دستور کار خود قرار دهند و پس از آن یکی از این دو مسیر را انتخاب نمایند.
چه روش های برای مهاجرت پرستاران به کانادا وجود دارد؟
پرستاران همانند سایر رشته های تحصیلی قادر خواهند بود از روش های کاری و تحصیلی برای مهاجرت به کشور کانادا اقدام نمایند. فقط لازم به ذکر است که برای هر یک از این اقدامات در ابتدای کار می بایست مدارک پرستاران مورد تایید دولت کانادا قرار گیرد که در ادامه مقاله به مراحل آن اشاره می شود. در هر دو روش مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی، پرستاران حق همراهی همسر و فرزندان زیر ۱۹ سال را خواهند داشت.
مهاجرت تحصیلی پرستاران به کانادا
دوره های تحصیل پرستاری در کانادا را می توان در دانشگاه ها و کالج های مختص به پرستاری طی نمود. از همین رو افراد با اتمام ۱۲ سال تحصیل قادر خواهند بود برای دوره های کارشناسی پرستاری اقدام نمایند. همچنین پرستاران برای مهاجرت تحصیلی به کانادا می بایست در ابتدا مدارک خود را با توجه به ایالت انتخابی تایید نمایند و برای دوره های کارشناسی ارشد در این کشور اقدام نمایند.
از مهم ترین مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش می توان به مدرکی دال بر تسلط زبان اشاره کرد. در ایالت های انگلیسی زبان، نمره ۶٫۵ در آزمون آیلتس برای ورود به دوره هایی کارشناسی ارشد پرستاری اجباری می باشد. شرایط تحصیل دوره های کارشناسی ارشد در کانادا را می توان در مقاله کارشناسی ارشد در کانادا مورد بررسی قرار داد.
مهاجرت کاری پرستاران به کانادا
یکی از معمول ترین روش های مهاجرت پرستاران به کانادا، پروسه مهاجرت کاری می باشد. پرستاران در صورت تایید مدارک خود قادر خواهند بود از روش های متفاوت برای مهاجرت کاری کانادا اقدام نمایند. در ادامه به دو روش معمول کاری پرستاران به کانادا اشاره می شود.
- نیروی متخصص فدرال: معمول ترین روش برای مهاجرت کاری، اقدام از روش فدرال اسکیلد ورکر و یا نیروی متخصص فدرال می باشد. افراد در صورت کسب امتیازات مورد نظر می توانند برای این روش اقدام نمایند. در حال حاضر امتیاز مورد نظر برای ورود به کانادا در مرحله اول ۶۷ و در مرحله دوم ۴۷۸ امتیاز می باشد. برای بررسی امتیازات خود به صفحه امتیاز بندی کانادا در وبسایت آریاناپارس مراجعه فرمایید.
- برنامه های استانی: با توجه به اختیاراتی که دولت کانادا به همه ایالت های این کشور داده است. ایالت های کانادا به صورت مجزا قادر خواهند بود تا نیروی مورد نظر خود را جذب نمایند. بسیاری از ایالت های کانادا با توجه به نیاز به پرستار، این امکان را به پرستاران می دهند که در صورت داشتن پیشنهاد شغلی برای آن ایالت اقدام نمایند.
هزینه مهاجرت پرستاران به کانادا
مهاجرت پرستاران به کانادا مشمول هزینه های مشخص برای مراجعه به سفارت می باشد. هر پروسه مهاجرتی دارای هزینه های مشخص است؛ مهاجرت تحصیلی یا مهاجرت کاری. در ادامه به هزینه های مورد نیاز برای مهاجرت پرستاران به کانادا اشاره می شود. لازم به ذکر است که هزینه های مراجعه به سفارت، وقت سفارت و بیومتریک در هر دو روش یکسان می باشد.
- هزینه بیومتریک: ۸۵ دلار
- استادی پرمیت: ۱۵۰ دلار
- مهاجرت کاری: ۱۳۲۵ دلار
- هزینه فرزند: ۲۲۵ دلار به ازای هر فرزند
مهاجرت کاری
در خصوص مهاجرت پرستاران به کانادا از روش کاری، هزینه های تایید مدارک و هزینه های تمکن مالی اختصاص پیدا می کند. میزان تمکن مالی مورد نیاز برنامه کاری به روش ورود بستگی دارد. به طور مثال برای برنامه های استانی، با توجه به اینکه فرصت شغلی مورد نظر در دسترس است، میزان تمکن کمتری را از افراد طلب می کنند. در برنامه نیروی متخصص فدرال، تمکن مورد نیاز در حدود ۱۲ هزار دلار به ازای یک نفر می باشد.
مراحل مهاجرت پرستاران به کانادا
هیچ فرآیند جامعی در سطح ملی، برای اخذ مجوز/ پروانه کار برای پرستاران در کانادا وجود ندارد. هر استان فرآیند ارزیابی و نظام پرستاری مخصوص به خود را دارد. دانشجویان یا پرستاران بین المللی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند باید واجد شرایط اپلای به عنوان یکی از عناوین RN،LPN یا RPN باشند.
همه دانشجویانی که قبلا برای کار به عنوان پرستار ثبت نام نکرده اند، باید قبل از درخواست برای هر یک از نظام های پرستاری، حسابی برای NNAS ایجاد نمایند. بعد از دریافت نتایج ارزیابی NNAS، نظام پرستاری تعیین می کند که آیا واجد شرایط ثبت نام، ارزیابی های دیگر یا گذراندن برخی دروس دیگر می باشند یا خیر.
- Registered Nurse – RN:
پرستارانی که علاوه بر یک دوره تحصیلی ۴ ساله در رشته پرستاری، امتحان ملی صدور مجوز را نیز می گذرانند، پرستاران دارای پروانه کار RN نامیده می شوند. یک کمک پرستار دارای پروانه کار که تحت نظر یک RN فعالیت می کند Registered Practical Nurse نامیده می شود. دوره های تحصیلی این پرستاران شامل برنامه تئوری و بالینی در حوزه مراقبت های پزشکی و جراحی است.
- Licensed Practical Nurse – LPN:
به یک دوره تحصیلات تکمیلی معمولا دو ساله پرستاری در یکی از کالج های کانادا اطلاق می شود. این دوره برای LPN های عمومی شامل دستورات تئوری و بالینی در بخش پزشکی و جراحی می باشد. این پرستاران زیر نظر RN ها فعالیت می کنند.
- Registered Psychiatric Nurse – RPN:
RPN ها یک دوره دو سال و نیمه تا ۴ ساله در رشته پرستاری روانپزشکی را در سطح کالج یا دانشگاه به اتمام می رسانند. این دوره شامل دستورات تئوری و بالینی در حوزه روانپزشکی و پرستاری عمومی می باشد.
درآمد پرستاران در کانادا
چشم انداز شغل پرستاری در کانادا بسیار مناسب است و این دسته از افراد با شانس بالاتری امکان کار در کانادا را خواهند داشت. از همین رو دولت پیش بینی می کند که موقعیت شغلی در رشته پرستاری در سال های آینده تا ۵۰ درصد افزایش می یابد. از همین رو پرستاران در صورت تایید مدارک خود در کشور کانادا، با شانس بسیار بالایی قادر خواهند بود در این کشور مشغول به کار شوند.
متوسط حقوق یک پرستار در کانادا به طور میانگین ۷۸ هزار دلار در سال و ۴۰ دلار در ساعت می باشد. لازم به ذکر است که میزان حقوق دقیق یک پرستار به سابقه کاری، ایالت انتخابی و نوع کار بستگی دارد. به طور مثال بیشترین میزان حقوق یک پرستار در ایالت های سرزمین های شمال غربی می باشد و کمترین میزان حقوق با دستمزدی معادل ۲۴ هزار دلار در سال در ایالت نوناووت می باشد. در جدول زیر میانگین درآمد پرستاران در کانادا آمده است.
ردیف | ایالت | میزان درآمد |
---|---|---|
۱ | Northwest Territories | $103,467 |
2 | Yukon | $88,969 |
3 | Nova Scotia | $82,057 |
4 | British Columbia | $80,126 |
5 | Newfoundland | $78,059 |
6 | Ontario | $74,271 |
7 | Alberta | $74,271 |
8 | Saskatchewan | $72,375 |
9 | Prince Edward Island | $69,713 |
10 | New Brunswick | $69,030 |
11 | Quebec | $62,673 |
12 | Manitoba | $41,396 |
13 | Nunavut | $24,736 |
مهاجرت کاری از روش اکسپرس اینتری کانادا
اکسپرس اینتری (برنامه ورود سریع) مهم ترین روش اخذ اقامت کانادا می باشد که ۱ ژانویه ۲۰۱۵ توسط دولت کانادا اجرایی گشته و هم اکنون نیز در حال اجرا است. البته این برنامه مهاجرتی تا به امروز تغییراتی را نیز تجربه نموده است. در این روش تغییرات کلی در راستای جذب مهاجران به وجود آمده است. درواقع کانادا به واسطه برنامه اکسپرس اینتری، نیروی متخصص و مورد نیاز خود را جهت به کار گیری در صنایع و مشاغل گوناگون جذب و نرخ رشد اقتصاد خود را همواره حفظ می نماید.متقاضیان اخذ اقامت دائم کانادا می توانند به یکی از ۳ روش اکسپرس اینتری کانادا به این کشور مهاجرت نمایند.
روش های اکسپرس اینتری کانادا عبارتند از:
- برنامه فدرال نیروی کار متخصص (Federal Skilled Worker Class)
- برنامه فدرال نیروی کار فنی (Federal Skilled Trades Class)
- برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experience Class)
روش اکسپرس اینتری کانادا بر اساس سیستم امتیازبندی بنا گردیده است. در این روش افراد متقاضی ابتدا در سیستم اکسپرس اینتری درخواست خود را ثبت می نمایند و امتیازات متناسب با مدارک و شرایط افراد که شامل سن، مدرک و رشته تحصیلی، سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی، مدرک زبان و موارد دیگر می باشد، در سیستم رتبه بندی جامع CRS محاسبه می گردد.
چنانچه امتیاز کافی جهت ورود به سیستم اکسپرس اینتری به دست آید، فرد متقاضی وارد محیطی به نام استخر (Pool) شده و منتظر می ماند. سپس اداره مهاجرت کانادا نیروهای مورد نیاز خود را از میان افراد واجد شرایط موجود در سیستم از بالاترین امتیازها انتخاب می نماید. لازم به ذکر است اطلاعات افراد متقاضی به مدت یک سال در سیستم اکسپرس اینتری ثبت می گردد، پس از گذشت این زمان افراد متقاضی که موفق به دریافت دعوتنامه نگردیده اند باید مجدداً اطلاعات خود را در سیستم ثبت نمایند.
تفاوت اکسپرس اینتری با روش مهاجرت کاری سابق
اجرای برنامه اکسپرس اینتری از سوی کانادا در راستای دستیابی به اهداف مورد نظر دولت این کشور و جهت دسترسی هرچه راحت تر و سریعتر کارفرمایان کانادایی به نیروی متخصص و کارآمد می باشد. برنامه اکسپرس اینتری نسبت به روش های قبلی مهاجرت کاری به کانادا دارای تفاوت های فراوانی است. تا قبل از سال ۲۰۱۵ برنامه های مختلف مهاجرت به کانادا به صورت مجزا برگزار میشدند. یعی روش فدرال اسکیلد ورکر، روش تجربه کانادایی و… هر یک امتیازبندی مجزایی داشتند. اما اکنون هر سه برنامه یادشده در بالا، زیرمجموعه برنامه اکسپرس اینتری هستند. امتیازات برنامه اکسپرس اینتری فعلی به صورت دو مرحله ای است. به عنوان مثال در برنامه FSW کنونی، متقاضیان در مرحله اول باید ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن را کسب کنند و وارد Pool شوند.
در مرحله دوم، جمع امتیازات برنامه اکسپرس اینتری کانادا ۱۲۰۰ امتیاز می باشد. این امتیازات به ۴ بخش: A: شرایط فردی، B: شرایط همسر، C: امتیازات ترکیب فاکتورهای مهارتی و D: امتیازات اضافه تقسیم می شود. سه قسمت A، B و C مجموعا ۶۰۰ امتیاز و قسمت D به تنهایی ۶۰۰ امتیاز دارد. مهمترین عامل امتیازآور در قسمت امتیازات اضافی، دریافت نامه حمایت استانی از یکی از استان های کاناداست که ۶۰۰ امتیاز به مجموع امتیازات فرد اضافه می کند.می توان گفت کسی که این ۶۰۰ امتیاز را بگیرد با شانس بیش از ۹۹ درصد اقامت خود را از طریق سیستم اکسپرس اینتری دریافت خواهد کرد. روش مهاجرت کاری سابق کانادا، برنامه فدرال اسکیلد ورکر فقط یک مرحله داشت که فرد متقاضی ملزم به کسب حداقل ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن بود.
طول پروسه انجام کار
گذشته از تفاوت محسوس در سیستم امتیاز بندی بین ۲ روش جدید و سابق مهاجرت کاری کانادا، یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین تفاوت ها بین روش جدید (Express Entry) و روش قدیم (Federal Skilled Worker) در ارتباط با زمان انجام پروسه کاری جهت بررسی پرونده متقاضیان و صدور ویزا است. در روش اکسپرس اینتری که از سال ۲۰۱۵ به اجرا درآمده بازه زمانی مورد نیاز جهت رسیدگی و صدور ویزا برای متقاضیان نهایتاً ۱ سال می باشد. در صورتی که در روش قدیمی فدرال اسکیلدورکر این بازه زمانی بین ۱ تا ۳ سال به طول می انجامید.
هدفمندی جذب مهاجران
از دیگر تفاوت های قابل توجه بین روش اکسپرس اینتری و روش سابق مهاجرت کاری کانادا امتیاز دهی به افراد می باشد که در روش جدید کسب امتیازات لازم به مراتب دشوارتر از روش قدیم است. به طور مثال فردی ۳۵ ساله با مدرک تحصیلی لیسانس و ۶ سال سابقه کار که در هر چهار مهارت آزمون آیلتس توانسته نمره ۶ را (که حداقل نمره مورد نیاز است) کسب کند و یکی از اقوام درجه یک او شهروند کانادا بود را در نظر بگیرید. امتیازهای وی در سال 2024 به شرح ذیل بوده است:
فاکتورهای امتیاز آور | امتیاز |
---|---|
سن | ۱۲ |
تحصیلات | ۲۱ |
آیلتس | ۱۶ |
سابقه کاری | ۱۵ |
فامیل کانادایی | ۵ |
در مجموع | ۶۹ |
در سال 2024 که آخرین دوره روش سابق مهاجرت کاری کانادا (FSW) اجرا گردید، اگر این فرد با همین شرایط مدارک خود را در زمان مناسب به اداره مهاجرت کانادا ارائه می نمود، با توجه به این موضوع که توانسته بود ۶۹ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را به دست آورد، امکان اخذ اقامت کانادا پس از بررسی اداره مهاجرت این کشور برای او وجود داشت. اینک شرایط و امتیازات همین فرد را در سیستم جدید (اکسپرس اینتری) محاسبه می نماییم.اما امتیازات همین فرد در مرحله دوم برنامه اکسپرس اینتری، به شکل زیر محاسبه می شود:
فاکتورهای امتیاز آور | امتیاز |
---|---|
سن | ۷۷ |
تحصیلات | ۱۲۰ |
آیلتس | ۶۸ |
سابقه کار | ۲۵ |
فامیل کانادایی | ۱۵ |
امتیاز تصاعدی ترکیبی (این امتیاز در روش قدیمی (FSW) وجود نداشت) | ۱۳ |
در مجموع | ۳۱۸ |
در اینجا به این نتیجه می رسیم که این فرد طبق روش سابق مهاجرت کاری (FSW) هیچ مشکلی برای دریافت اقامت دائم کانادا نداشته است. زیرا ۶۹ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز را می توانست کسب کند، ولی در روش اکسپرس اینتری که از سال ۲۰۱۵ به اجرا درآمده این شخص با اینکه در مرحله اول همان ۶۹ امتیاز را کسب می کند و وارد Pool متقاضیان می شود، در مرحله دوم ۳۱۸ امتیاز از ۱۲۰۰ امتیاز را به دست می آورد که با توجه به این شرایط متاسفانه هیچ شانسی جهت کسب اقامت دائم کانادا برای او وجود ندارد.
افراد واجد شرایط برای روش اکسپرس اینتری کانادا
سیستم اکسپرس اینتری کانادا درواقع برنامه ورود سریع نیروی متخصص و مورد نیاز کانادا به این کشور می باشد. در این سیستم محدودیت خاصی جهت ثبت نام افراد وجود ندارد، اما قطعاً افرادی موفق به کسب اقامت دائم کانادا از این روش خواهند شد که رزومه و شرایط بهتری نسبت به سایر متقاضیان دارند.شرایط افرادی که واجد شرایط هستند و شانس بیشتری برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق اکسپرس اینتری را دارند به شرح ذیل می باشد.
- سن (بین ۲۰ تا ۳۵ سال امتیاز کامل را دریافت می نمایند. سن بالاتر از ۴۲ سال امتیازی نخواهد داشت)
- تحصیلات عالیه فوق لیسانس یا دکترا
- سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی حداقل ۵ سال
- مدرک زبان حداقل آیلتس ۷ (درصورت ارائه مدرک زبان با نمره بالاتر فرد متقاضی امتیاز بیشتری دریافت خواهد نمود)
- امتیاز همسر (امکان کسب امتیاز به واسطه شرایط همسر برای فرد متقاضی وجود دارد)
- پروفایل معتبر در سیستم اکسپرس اینتری
- امتیاز اقوام درجه یک (این امتیاز به افرادی تعلق می گیرد که اقوام درجه یک آنها مانند خواهر، برادر، پدر و مادر مقیم کانادا هستند)
در نهایت می توان اینگونه نتیجه گرفت که کانادا این روزها در پی جوانان تحصیل کرده ای است که علاوه بر سابقه کار از سطح زبان بالایی نیز برخوردار هستند. هدف دیگر اداره مهاجرت کانادا نیز جذب فارغ التحصیلان خارجی دانشگاه های کانادا است، که طبق قانون مهاجرت کانادا بعد از اتمام تحصیلات وارد بازار کار در این کشور شده اند.
شرایط سنی مهاجرت کاری به کانادا از روش اکسپرس اینتری چیست؟
در واقع سن در دو مرحله ممکن است باعث افزایش یا کاهش امتیاز فرد در مهاجرت کاری به کانادا از طریق روش اکسپرس اینتری شود. در مرحله اول متقاضی برای دریافت بیشترین امتیاز برای ورود به POOL یا صف انتظار میبایست حداقل ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن را به دست آورد. سن یکی از فاکتورهای کسب ۶۷ امتیاز اولیه محسوب میشود. و اما پس از ورود به صفحه انتظار متقاضیان مهاجرت کاری به کشور کانادا نوبت به دریافت امتیاز سن برای بالا بردن شانس دریافت اقامت دائم میشود. امتیاز هر یک از فاکتورها در این مرحله کاملا متفاوت از مرحله قبل است. یعنی شرایط سنی برای مهاجرت کاری باعث شده است تا متقاضیان ۲۰ تا ۲۹ سال بیشترین میزان امتیاز و متقاضیان کمتر از ۱۷ سال و بالاتر از ۴۵ سال کمترین میزان امتیاز را از فاکتور سن داشته باشند.
امتیاز سن در روش اکسپرس اینتری را در مرحله اول و دوم سیستم امتیاز بندی مهاجرت کاری به کانادا مشاهده نمایید.
-
امتیاز سن در مرحله ورود به POOLامتیاز سن در مرحله ورود به POOL
سن امتیاز 18 تا 35 سال 12 36 سال 11 37 سال 10 38 سال 9 39 سال 8 40 سال 7 41 سال 6 42 سال 5 43 سال 4 44 سال 3 45 سال 2 46 سال 1 47 سال یا بیشتر 0 -
امتیاز سن در پس از ورود به POOLامتیاز سن در پس از ورود به POOL
سن امتیاز فرد مجرد امتیاز فرد متأهل 17 سال یا کمتر 0 0 18 سال 99 90 19 سال 105 95 20 تا 29 سال 110 100 30 سال 105 95 31 سال 99 90 32 سال 94 85 33 سال 88 80 34 سال 83 75 35 سال 77 70 36 سال 72 65 37 سال 66 60 38 سال 61 55 39 سال 55 50 40 سال 50 45 41 سال 39 35 42 سال 28 25 43 سال 17 15 44 سال 6 5 45 سال یا بیشتر 0 0
امتیاز مدرک تحصیلی در سیستم اکسپرس اینتری کانادا
امتیاز مدرک تحصیلی نیز مشابه امتیاز سن در دو مرحله مورد محاسبه قرار میگیرد. در مرحله اول و برای دریافت حداقل ۶۷ امتیاز لازم برای ورود به صفحه انتظار دریافت اقامت دائم کانادا،به طور کلی بین ۵ تا ۲۵ امتیاز به مدرک تحصیلی امتیاز تعلق میگیرد. علاوه بر آن طرح مرحله دوم متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق اکسپرس اینتری میتوانند بین ۳۰ تا ۱۵۰ امتیاز به امتیاز لازم خود اضافه نمایند. علاوه بر آن امتیاز مدرک تحصیلی همسر برای افراد متاهل نیز میتواند باعث افزایش شانس متقاضی در مرحله دوم سیستم امتیازبندی مهاجرت کاری به کانادا گردد. امتیازهای مربوط به مدرک تحصیلی در هر دو مرحله سیستم اکسپرس انتری در جداول زیر درج شده است.
-
امتیاز مدرک تحصیلی پیش از ورود به POOLامتیاز مدرک تحصیلی پیش از ورود به POOL
مدرک تحصیلی امتیاز مدرک دکتری یا معادل آن 25 مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن 23 دو یا چند مدرک تحصیلی بعد از دیپلم (یکی از آنها مدرک یک برنامهی سهساله یا طولانیتر) 22 مدرک کارشناسی یا معادل آن (سه سال یا بیشتر در دانشگاه، کالج، یا موسسهی مشابه) 21 مدرک دو ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 19 مدرک یک ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 15 دیپلم متوسطه (مدرک دبیرستان) 5 -
امتیاز مدرک تحصیلی پس از ورود به POOLامتیاز مدرک تحصیلی پس از ورود به POOL
مدرک تحصیلی امتیاز مدرک دکتری یا معادل آن 150 مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن 135 دو یا چند مدرک تحصیلی بعد از دیپلم (یکی از آنها مدرک یک برنامهی سهساله یا طولانیتر) 128 مدرک کارشناسی یا معادل آن (سه سال یا بیشتر در دانشگاه، کالج، یا موسسهی مشابه) 120 مدرک دو ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 98 مدرک یک ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 90 دیپلم متوسطه (مدرک دبیرستان) 30 -
امتیاز مدرک تحصیلی همسر پس از ورود به POOLامتیاز مدرک تحصیلی همسر پس از ورود به POOL
مدرک تحصیلی همسر امتیاز مدرک دکتری یا معادل آن 10 مدرک کارشناسی ارشد یا معادل آن 10 دو یا چند مدرک تحصیلی بعد از دیپلم (یکی از آنها مدرک یک برنامهی سهساله یا طولانیتر) 9 مدرک کارشناسی یا معادل آن (سه سال یا بیشتر در دانشگاه، کالج، یا موسسهی مشابه) 8 مدرک دو ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 7 مدرک یک ساله بعد از دیپلم یا معادل آن 6 دیپلم متوسطه (مدرک دبیرستان) 2
امتیازات مربوط به مدرک زبان در اکسپرس اینتری کانادا
یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده امتیاز متقاضیان در مرحله اول و مرحله دوم سیستم اکسپرس اینتری کانادا در همه زیرشاخهها امتیاز مدرک زبان انگلیسی و زبان فرانسوی است. دولت کانادا برای مشخص کردن نمرههای زبان فاکتوری به اسم CLB یا Canadian language benchmark که نشان دهنده ۱۲ سطح موجود برای توانایی استفاده فرد از زبان های انگلیسی و فرانسوی است را مورد استفاده قرار میدهد. در ابتدا سعی میکنیم مفهوم CLB را در زبان انگلیسی مورد بررسی قرار دهیم. به طور مثال وقتی به امتیاز CLB با سطح ۸ در زبان انگلیسی صحبت میکنیم مثلاً در رابطه با فردی صحبت میکنیم که موفق شده است در آزمون آیلتس نمره ۶.۵ در مهارتهای گفتار، نوشتار و خواندن و نمره ۷.۵ در شنیدار در امتحان آیلتس را کسب نماید.
در مرحله اول اکسپرس انتری و برای ورود به صف یا pool انتظار متقاضیان به ازای هر یک از مهارتهای خود در آزمونهای مورد قبول دولت کانادا، میتوانند بین صفر تا ۶ امتیاز برای هر مهارت به دست آورند. مثلاً برای CLB 8 در زبان انگلیسی برای متقاضی، متقاضی میتواند ۲۰ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن را دریافت نماید. این در حالیست که داشتن مدرک زبان فرانسوی میتواند به گرفتن حداکثر ۴ امتیاز در این مرحله کمک کند. ولی در مرحله دوم،امتیازهایی که متقاضیان میتوانند از مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی بگیرند، بسیار بیشتر میشود. سعی کردیم در جداول زیر در ابتدا لیستی از آزمونهای زبان مورد قبول اداره مهاجرت کانادا و سپس امتیازات مربوط به مدرک زبان انگلیسی و فرانسوی را در دو مرحله اکسپرس اینتری ارائه نماییم.
-
آزمون های زبان مورد تایید در روش اکسپرس اینتریآزمون های زبان مورد تایید در روش اکسپرس اینتری
آزمون زبان آیلتس (IELTS) انگلیسی CELPIP (Canadian English Language Proficiency Index Program) انگلیسی TEF کانادا (Test d’évaluation de français) فرانسه TCF کانادا (Test de connaissance du français) فرانسه -
امتیاز نمره زبان انگلیسی پیش از ورود به Poolامتیاز نمره زبان انگلیسی پیش از ورود به Pool
CLB (سطح زبان کانادایی) مهارتها (Listening, Reading, Writing, Speaking) امتیاز برای زبان اول (هر مهارت) حداکثر امتیاز زبان اول CLB 9 یا بالاتر عالی (High) 6 24 CLB 8 خوب (Good) 5 20 CLB 7 متوسط (Moderate) 4 16 زیر CLB 7 زیر متوسط (Below Average) 0 0 -
امتیاز نمره زبان فرانسوی پیش از ورود به Poolامتیاز نمره زبان فرانسوی پیش از ورود به Pool
CLB زبان دوم امتیاز برای هر مهارت حداکثر امتیاز زبان دوم CLB 5 یا بالاتر 1 4 -
امتیاز نمره زبان انگلیسی پس از ورود به Poolامتیاز نمره زبان انگلیسی پس از ورود به Pool
CLB (سطح زبان کانادایی) شنیداری خواندن نوشتن صحبت کردن حداکثر امتیاز برای زبان اول CLB 9 یا بالاتر 8 8 7.5 7.5 136 امتیاز CLB 8 7.5 7 6.5 6.5 124 امتیاز CLB 7 6 6 6 6 116 امتیاز زیر CLB 7 کمتر از 6 کمتر از 6 کمتر از 6 کمتر از 6 0 امتیاز -
امتیاز نمره زبان فرانسوی پس از ورود به Poolامتیاز نمره زبان فرانسوی پس از ورود به Pool
CLB (زبان دوم) امتیاز برای هر مهارت حداکثر امتیاز برای زبان دوم CLB 5 یا بالاتر 6 24 CLB 4 یا پایینتر 0 0
مهاجرت کاری به کانادا برای هنرمندان و ورزشکاران
این کشور شرایط ویژهای را برای هنرمندان و ورزشکاران و همچنین فعالین حوزههای فرهنگ و هنر برای مهاجرت کاری به کشور کانادا ایجاد کرده است. این روشها روشهایی هستند که این دسته از افراد میتوانند علاوه بر روشهای مرسوم و رایج مهاجرت کاری به کانادا نظیر مهاجرت از طریق جاب آفر و یا دریافت اقامت با استفاده از نیروی متخصص، از آنها برای افزایش شانس مهاجرت به کشور کانادا از طریق کار استفاده کنند. ویزای هنرمندان و ورزشکاران در کانادا اساساً یک زیر مجموعه از ویزاهای خود اشتغالی است و متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از این روشها میبایست حداقل دو سال سابقه خود اشتغالی در زمینه ورزشی و یا هنری را در سوابق کار خود داشته باشند.
علاوه بر سوابق کاری،داشتن تحصیلات مدرک، زبان و همچنین امتیازات مربوط به سن عواملی هستند که میتوانند شانس متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق ویزای هنرمندان و ورزشکاران را افزایش دهند. گفتنی است که این روشها از جمله روشهای مهاجرت کاری به کانادا محسوب میشوند که نیازی به ارائه جاب آفر برای پیشنهاد شغلی ندارند.
مهمترین سوالات در رابطه با مهاجرت به کانادا از طریق کار
با توجه به پیچیده بودن شرایط مهاجرت به کانادا از طریق کاری معمولا سوالات زیادی برای متقاضیان ایجاد میشود. در این بخش قصد داریم به رایجترین سوالاتی که در چند سال گذشته به عنوان یک موسسه کاریابی بین المللی در کانادا به آن روبرو بودهایم را در چند پاراگراف بعدی پاسخ دهیم.
آیا مهاجرت به کانادا از طریق کار فنی ممکن است؟
متقاضیان مهاجرت با مدرک فنی حرفهای از ایران این امکان را دارند تا از طریق مشاغل مورد نیاز کشور کانادا به این کشور مهاجرت نمایند. مسیرهای متفاوتی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار فنی وجود دارد که مهمترین آنها، برنامههای فدرال و استانی برای نیروی متخصص و ماهر و همچنین مناطق مهاجرت به مناطق کم جمعیت است.
معمولاً برای مهاجرت به کشور کانادا از طریق کار فنی ، متقاضیان ملزم به ارائه یک مدرک فنی حرفهای به همراه دو سال سابقه کار در این حوزهها هستند. علاوه بر آن معمولاً افراد ملزم به ارائه مدرک زبان در سطح تسلط نسبی به زبان انگلیسی نیز میباشند. ولی به طور کلی شرایط کار برای مشاغل فنی در کانادا از لحاظ حقوقی و همینطور از لحاظ شانس پیدا کردن کار بسیار ایده آل است.
آیا مهاجرت کاری به کانادا بدون مدرک زبان ممکن است؟
تقریباً همه مسیرهای مهاجرت به کانادا برای کار در این کشور متقاضیان را ملزم به ارائه مدرک زبان دال بر تسلط این افراد به زبان انگلیسی و یا فرانسوی میکنند. البته سطح مورد نیاز برای مدرک زبان در مسیرهای مختلف مهاجرت کاری به کانادا کاملاً با توجه به وش انتخابی متفاوت از سایر روشها خواهد بود. مثلاً در برخی روشهای مهاجرت کاری نظیر مهاجرت به کانادا از طریق جاب آفر متقاضیان ملزم به ارائه مدرک آیلتس با نمره معادل چهار و نیم هستند. ولی برخی از متقاضیان در روشهای مهاجرت از طریق نیروی متخصص به کانادا حتی با نمرات آیلتس بالاتر از ۸ هم شانس زیادی برای مهاجرت به کانادا ندارند (این یعنی علاوه بر مدرک زبان میبایست شروط دیگر را نیز فراهم کنند)