info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان

می‌دانیم که کشور آلمان یکی پیشروترین اقتصادهای جهان را دارا است. این کشور همچنین به دلیل داشتن بازار کار پویا، همواره یک مقصد جذاب برای مهاجران با ویزای کاری بوده است. هر ساله هزاران نفر از سر تا سر جهان به دنبال فرصت‌های شغلی و ساختن زندگی بهتر، به این کشور مهاجرت می‌کنند.

در این مقاله به بررسی آمار و ارقام مهاجرت کاری آلمان، مزایای بی‌شمار آن، چالش‌هایی که مهاجران ممکن است با آن‌ها روبرو شوند و همچنین روش‌های مختلف مهاجرت کاری می‌پردازدیم. با مطالعه این مقاله، می‌توانید دید بهتر و وسیع‌تری نسبت به انواع روش‌های مهاجرت کاری به آلمان پیدا کنید. البته اگر هنوز نمی‌دانید با چه روشی به دنبال مهاجرت هستید، پیشنهاد می‌شود تا این مقاله را بعد از مقاله مهاجرت به آلمان بخوانید.

مهاجرت کاری به آلمان؛ آمار و ارقام

آشنا شدن با آمار و ارقام پذیرفته شدگان ویزای کاری آلمان می‌تواند بسیار مفید باشد. چرا که از سمتی باعث می‌شود تا شما با دیدن این آمار بتوانید شانس خود را تخمین بزنید، از طرفی هم می‌توانید ببینید کشور مقصدتان تا چه اندازه تمایل به گرفتن مهاجر دارد و شرایط سختی را فراهم کرده یا خیر.

آمار جهانی صدور ویزای آلمان

بر اساس آمار منتشر شده در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، بیش از ۱۵ درصد از نیروی کار فعال در آلمان را مهاجران تشکیل می‌دهند. دولت آلمان در سال ۲۰۲۳ بیش از یک میلیون ویزای کاری برای متقاضیان خارجی صادر کرده است. این آمار نشان‌دهنده افزایش ۱۸ درصدی صدور ویزا نسبت به سال قبل است.

علاوه بر این، همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، تعداد ویزاهای کاری آلمان در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است.

در سالآمار ویزای کاری آلمان
۲۰۲۳160,۰۰۰
۲۰۲۲۸۴,۰۰۰
۲۰۲۱65,۰۰۰
۲۰۲۰30,۰۰۰
۲۰۱۹۸۰۰,۰۰۰
۲۰۱۸۸۵۰,۰۰۰
آمار جهانی ویزاهای مهاجرتی آلمان

آمار جهانی ویزاهای مهاجرتی آلمان

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، به غیر از سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ که تحت تأثیر همه‌گیری کرونا قرار داشتند، دولت آلمان همواره با درخواست حدود ۷۰۰ تا ۱,۰۰۰ هزار مهاجر خارجی برای اقامت دائم در این کشور موافقت کرده است. این می‌تواند خبر خوشحال کننده‌ای برای متقایان دریافت ویزای کاری آلمان باشد. اگر شما هم در این دسته از افراد قرار دارید، خواندن مقاله ویزای کار آلمان را پیشنهاد می‌دهیم.

آمار مهاجرت کاری ایرانیان به آلمان

در ادامه این مقاله بیایید نگاهی به آمار مربوط به روش‌هایی که متقاضیان ایرانی موفق به دریافت اقامت دائم آلمان شده‌اند بیندازیم.

همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نزدیک به نیمی از متقاضیان اقامت دائم آلمان از روش‌های مربوط به مهاجرت خانوادگی برای رسیدن به هدف خود استفاده کرده‌اند، روش‌هایی مانند مهاجرت از طریق اقوام درجه یک و یا ازدواج. البته لازم به ذکر است که این اعداد و ارقام برای متقاضیان ایرانی ۲۸ درصد است و همین تناسب تقریباً برای سایر روش‌های مهاجرتی نیز برقرار است.

روش مهاجرتیسراسر جهانمهاجرین ایرانی
خانوادگی۴۷%۲۸%
شغلی۲۳%۴۵%
پناهندگی۱۵%۲۰%
غیره۱۵%۷%

باید بگوییم که این آمار بر اساس یک نظرسنجی معتبر گردآوری شده است و ممکن است حدودی خطا داشته باشد.

بانگاهی دقیق به آمار و ارقام مربوط به ستون پناهندگی و مهاجرت کاری ایرانیان می‌توانیم دریابیم که بیشتر ایرانیانی که از راه‌های مختلف وارد خاک آلمان می‌شوند، یکی از این دو روش را برای دریافت اقامت دائم آلمان انتخاب می‌کنند. همچنین مهمترین نتیجه‌ای که می‌توان از این آمار و ارقام گرفت این است که مهاجرت کاری قانونی‌ترین روش برای دریافت اقامت دائم آلمان برای یک ایرانی به حساب می‌آید.

 

مزایای مهاجرت کاری به آلمان

مزایای مهاجرت کاری به آلمان

زمانی که به مهاجرت فکر می‌کنید، طبیعی است که علاوه بر تغییر دادن شرایط موجود به دنبال ویژگی‌های بیشتری نیز باشید. به همین دلیل در ادامه این مقاله به مزایا و ویژگی‌های مهاجرت کاری به آلمان پرداخته‌ایم. با دانستن موارد زیر شما می‌توانید در فرایند تصمیم گیری و انتخاب مقصد مناسب، کاملا آگاهانه عمل کنید. پس با ما همراه باشید!

مزیت اول: فرصت‌های شغلی بی‌شمار و اقتصاد قوی

آلمان با یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جهان، فرصت‌های شغلی بی‌شماری را در صنایع مختلف ارائه می‌دهد. این کشور به دلیل نیاز به نیروی کار متخصص در زمینه‌هایی مانند مهندسی، فناوری اطلاعات، بهداشت و درمان و غیره، همواره به دنبال جذب نیروی کار ماهر خارجی است. کار در آلمان به معنای دسترسی به بازار کاری پویا و پر رونق است که امکان پیشرفت شغلی و حرفه‌ای را فراهم می‌آورد.

مزیت دوم: شرایط مناسب زندگی و رفاه اجتماعی

آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته اروپا، دارای سیستم رفاه اجتماعی قوی، خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت و سیستم آموزشی رایگان است. این کشور از لحاظ زیرساخت‌ها، حمل و نقل عمومی، امنیت و کیفیت زندگی در سطح بالایی قرار دارد. مهاجران کاری به آلمان می‌توانند از این مزایا بهره‌مند شوند و همچنین زندگی با کیفیتی برای خود و خانواده‌شان فراهم کنند.

مزیت سوم: ویزای همراه برای خانواده

یکی از مزایای بزرگ مهاجرت کاری به آلمان، امکان دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده است. اگر با ویزای کار آلمان شما موافقت شود، شما می‌توانید همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را نیز همراه خود به آلمان ببرید. این امکان، به خانواده‌ها اجازه می‌دهد تا در کنار یکدیگر باشند و فرزندانشان از سیستم آموزشی و امکانات رفاهی آلمان بهره‌مند شوند.

مزیت چهارم: مسیر دریافت اقامت دائم

یکی از ویژگی‌های مثبت مهاجرت کاری به آلمان، امکان تبدیل ویزای کاری به اقامت دائم است. پس از چند سال کار و زندگی در آلمان و پرداخت بیمه و مالیات، شما می‌توانید درخواست اقامت دائم خود را بدهید. این فرایند نسبتاً ساده و دست‌یافتنی است و بسیاری از مهاجران از این طریق موفق به دریافت اقامت دائم آلمان شده‌اند.

مزیت پنجم: تنوع فرهنگی و تجربه‌های جدید

آلمان با دارا بودن جمعیت متنوع از ملیت‌های مختلف، محیطی چند فرهنگی و غنی را برای مهاجران فراهم می‌کند. این تنوع فرهنگی به افراد امکان می‌دهد تا با فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های مختلف آشنا شوند و تجربیات جدیدی کسب کنند. علاوه بر این‌ها، زندگی و کار در چنین محیطی می‌تواند باعث رشد شخصی و حرفه‌ای شما به عنوان یک فرد مهاجرت کرده شود.

مزیت ششم: امکان تحصیل رایگان برای فرزندان

آلمان یکی از کشورهای معدود است که امکان تحصیل رایگان در دانشگاه‌ها و مدارس دولتی خود را برای همه فراهم می‌کند. فرزندان مهاجران کاری می‌توانند از این امکان بهره‌مند شوند و بدون دغدغه مالی به تحصیل بپردازند. این موضوع می‌تواند تاثیر بزرگی در آینده تحصیلی و حرفه‌ای آن‌ها داشته باشد. این موضوع یگی از مهم‌ترین دلایلی است که آلمان را به مقصدی محبوب برای مهاجرن تبدیل کرده است.

مزیت هفتم: حمایت‌های دولتی و برنامه‌های ادغام

دولت آلمان برنامه‌های متعددی برای حمایت از مهاجران و ادغام کردن آن‌ها در جامعه دارد. این برنامه‌ها شامل دوره‌های زبان آلمانی، مشاوره شغلی، کارگاه‌های آموزشی و فعالیت‌های اجتماعی می‌شود که به مهاجران کمک می‌کند تا سریع‌تر با جامعه جدید خود سازگار شوند و به موفقیت دست یابند.

 

دیدیم که مهاجرت کاری به آلمان با توجه به فرصت‌های شغلی فراوان، شرایط زندگی مناسب، امکان دریافت اقامت دائم و حمایت‌های دولتی، یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساختن آینده‌ای روشن‌تر است. این مزایا نشان می‌دهد که مهاجرت کاری به آلمان می‌تواند نه تنها به تغییر شرایط موجود، بلکه به بهبود کلی کیفیت زندگی و دستیابی به اهداف بلندمدت کمک کند. اما وقت آن است که در ادامه مقاله به معرفی چالش‌های این مقصد بپردازیم:

 

چالش‌های مهاجرت کاری به آلمان

چالش‌های مهاجرت کاری به آلمان

تصور این موضوع که فقط شما تصمیم به مهاجرت کاری آلمان را گرفته‌اید کمی خنده دار است. زیرا با توجه به مزایایی که گفته شد، افراد زیادی هستند که آلمان را به عنوان مقصد مهاجرت خو انتخاب کرده‌اند و حتی برای مهاجرت کاری به آلمان تلاش‌های زیادی انجام داده‌اند. همین مسئله باعث رقابتی‌تر شدن مهاجرت کاری به آلمان و ایجاد برخی چالش‌های جدی پیش روی متقاضیان اقدام از این طریق شده است.

در ادامه این مقاله سعی می‌کنیم تا به بزرگترین موانعی که ممکن است شما را در مسیر مهاجرت کاری به آلمان درگیر خود کند بپردازیم و با بررسی کامل آن، در پیدا کردن راه‌حلی برای آن مفید باشیم.

چالش اول: زبان آلمانی

یکی از بزرگترین چالش‌های مهاجرت کاری به آلمان، یادگیری زبان آلمانی است. اگرچه بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی در آلمان به زبان انگلیسی کار می‌کنند، اما برای زندگی روزمره و تعاملات اجتماعی، دانستن زبان آلمانی بسیار ضروری است. بسیاری از فرصت‌های شغلی نیز نیازمند مهارت در زبان آلمانی هستند که این موضوع می‌تواند مانع و چالش بزرگی برای مهاجران جدید باشد.

چالش دوم: فرآیند پیچیده و طولانی ویزا

فرآیند دریافت ویزای کاری آلمان می‌تواند زمان‌بر و پیچیده باشد. متقاضیان باید مدارک مختلفی از جمله پیشنهاد شغلی معتبر، مدارک تحصیلی و تجربه کاری را تهیه کنند. همچنین، برخی از متقاضیان ممکن است نیاز به ارزیابی مدارک تحصیلی خود در آلمان داشته باشند که این فرآیند نیز می‌تواند زمان‌بر باشد. باید توجه کرد که انتظار برای دریافت ویزا و تکمیل مراحل مختلف می‌تواند به تاخیر در شروع کار منجر شود.

چالش سوم: هزینه‌های بالای زندگی

آلمان کشور گرانی است. به ویژه در شهرهای بزرگ مانند مونیخ، فرانکفورت و هامبورگ، آلمان دارای هزینه‌های زندگی بالایی می‌باشد. هزینه مسکن، بیمه سلامت، حمل و نقل و سایر هزینه‌های روزمره می‌تواند برای مهاجران تازه وارد بسیار چالش‌برانگیز باشد. با اینکه دستمزد مشاغل در آلمان به طور کلی بالاست، اما شما به عنوان یک مهاجر باید بودجه‌بندی دقیقی داشته باشید تا بتوانید از پس هزینه‌ها بر بیایید.

چالش چهارم: سیستم پیچیده بیمه و مالیات

سیستم بیمه و مالیات در آلمان بسیار پیچیده است. مهاجران باید با قوانین و مقررات مختلفی آشنا شوند که ممکن است زمان‌بر و گیج‌کننده باشد. بیمه سلامت اجباری است و هزینه آن می‌تواند بسته به درآمد افراد متغیر باشد. همچنین، میزان مالیاتی که افراد باید پرداخت کنند بسته به درآمد و وضعیت خانوادگی متفاوت است که آن هم نیاز به مشاوره و آگاهی بالایی دارد.

چالش پنجم: سازگاری فرهنگی و اجتماعی

سازگار شدن با فرهنگ و جامعه جدید می‌تواند برای برخی از افراد چالش‌برانگیز باشد. آلمان دارای فرهنگ و رسوم خاص خود است و مهاجران ممکن است نیاز به زمان داشته باشند تا با این فرهنگ جدید سازگار شوند. همچنین، ایجاد شبکه اجتماعی و پیدا کردن دوستان جدید هم می‌تواند زمان‌بر باشد که این موضوع نیاز به تلاش و پشتکار زیادی دارد. البته این موارد گفته شده فقط برای آلمان نیست و تمام افرادی که به دنبال مهاجرت هستند با این چالش رو به رو خواهند شد.

چالش ششم: قوانین و مقررات کار

آلمان دارای قوانین کار سختگیرانه‌ای است که ممکن است برای برخی مهاجران پیچیده و گیج‌ کننده باشد. ساعات کار، حقوق و مزایا، قراردادهای کاری و شرایط استخدام ممکن است با آنچه در کشور مبدا متقاضیان معمول است متفاوت باشد بنابراین آشنایی با این قوانین و تطبیق پیدا کردن با آن‌ها می‌تواند زمان‌بر و در مواردی چالش‌برانگیز باشد.

 

دیدیم که مهاجرت کاری به آلمان با تمام مزایایی که دارد، چالش‌های خاص خود را نیز به همراه دارد. از یادگیری زبان آلمانی و فرآیند پیچیده ویزا گرفته تا هزینه‌های بالای زندگی و سازگاری با فرهنگ جدید، همه این موارد می‌تواند برای مهاجران تازه وارد چالش‌برانگیز باشد. با این حال، آگاهی از این چالش‌ها و برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند به مهاجران کمک کند تا به خوبی با این موانع مقابله کرده و مسیر موفقیت‌آمیزتری را در پیش بگیرند.

البته یکی از مواردی که باعث می‌شود افراد با این چالش‌ها کنار بیایند، شرایط دریافت اقامت دائم آلمان است. اگر شما هم به دنبال دریافت اقامت آلمان هستید، این مقاله را از دست ندهید!

 

روش‌های مهاجرت کاری به آلمان

روش‌های مهاجرت کاری به آلمان

در نهایت انتخاب با شما است. اما اگر تصمیم خود را گرفته‌اید و آلمان را به عنوان مقصد مهاجرت کاری خود انتخاب کرده‌اید، خوب است تا با انواع روش‌های مهاجرت کاری به آلمان آشنا باشید. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید:

مهاجرت کاری به آلمان به صورت موقت

ویزای جستجوی کار (Job Seeker Visa) : ویزای جستجوی کار به متقاضیان اجازه می‌دهد که به مدت ۶ ماه در آلمان اقامت داشته و به دنبال شغل بگردند. افراد پس از یافتن شغل، می‌توانند ویزای جستجوی کار خود را به ویزای کار تبدیل کنند.

ویزای کار موقت (Temporary Work Visa) : این دسته از ویزاها به متقاضیان اجازه می‌دهد تا برای مدت معین در آلمان مشغول به کار شوند. ویزای کار موقت به چند زیردسته تقسیم می‌شود:

  • ویزای متخصصین (Skilled Workers Visa)

این ویزا برای متخصصینی که دارای تحصیلات دانشگاهی یا مدرک فنی حرفه‌ای معتبر هستند و یک پیشنهاد شغلی از آلمان دارند، صادر می‌شود. متقاضیان باید از پیشنهاد شغلی خود اطمینان حاصل کنند و همچنین ثابت کنند که شغل مورد نظر با مهارت‌ها و تحصیلات آن‌ها تطابق دارد.

  • ویزای کارآموزی (Trainee Visa)

این ویزا برای افرادی که قصد دارند در دوره‌های کارآموزی شرکت کنند صادر می‌شود. کارآموزی‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند تکنولوژی، تجارت و یا سایر صنایع باشند.

  • ویزای انتقال درون‌شرکتی (Intra-Company Transfer Visa)

این ویزا به شرکت‌های بین‌المللی اجازه می‌دهد تا کارکنان خود را از دفاتر خارج از آلمان به دفاتر داخل آلمان منتقل کنند. این نوع ویزا برای مدیران، متخصصین و کارکنان با مهارت‌های خاص صادر می‌شود.

مهاجرت کاری به آلمان به صورت دائم

ویزای بلوکارت اتحادیه اروپا (EU Blue Card) : بلو کارت یکی از مهم‌ترین روش‌های مهاجرت کاری به آلمان است. این ویزا به متخصصین با تحصیلات عالی و پیشنهاد شغلی با درآمد بالاتر از حد معین تعلق می‌گیرد. با داشتن بلوکارت، شما می‌توانید پس از ۲۱ تا ۳۳ ماه درخواست اقامت دائم خود را ثبت کنید.

ویزای اقامت دائم برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های آلمان : دانشجویانی که از دانشگاه‌های آلمان فارغ‌التحصیل شده‌اند، می‌توانند پس از یافتن شغل و گذراندن دوره‌ای مشخص، درخواست اقامت دائم دهند. این ویزا به فارغ‌التحصیلان اجازه می‌دهد تا در زمینه تحصیلی خود به کار مشغول شوند.

ویزای کارآفرینی و خوداشتغالی (Entrepreneur and Self-Employment Visa): این ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد دارند کسب و کار خود را در آلمان راه‌اندازی کنند. متقاضیان باید طرح کسب و کار خود را ارائه دهند و نشان دهند که کسب و کار آن‌ها تأثیر مثبتی بر اقتصاد آلمان خواهد داشت. افراد پس از موفقیت در راه‌اندازی کسب و کار، می‌توانند درخواست اقامت دائم دهند.

ویزای پژوهشگران (Researcher Visa): این ویزا برای پژوهشگران و دانشمندان که قصد انجام تحقیقات علمی در آلمان را دارند صادر می‌شود. پژوهشگران می‌توانند پس از مدتی اقامت در آلمان و اثبات توانایی‌های خود، درخواست اقامت دائم دهند.

 

دیدیم و خواندیم که مهاجرت کاری به آلمان با وجود چالش‌ها و مراحل پیچیده، از طریق روش‌های متعددی امکان‌پذیر است. شما با توجه به بررسی این روش‌ها و شرایط شخصی‌تان، باید یکی از مسیرها را انتخاب کنید. بنابراین داشتن آشنایی با تمام این فرایندها و روش‌ها می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی درست بودن انتخاب شما بگذارد.

شرایط کار در آلمان

متقاضیان علاقه مند به کار در آلمان می توانند از دو روش برای کار در این کشور اقدام نمایند. روش اول همانند سایر کشورهای اتحادیه اروپا یا همان روش پیشنهاد شغلی می باشد و روش دوم ویزای Job Seeker آلمان است که به علاقه مندان فرصت ۶ ماهه برای جستجوی کار می دهد. آلمان به عنوان بزرگترین قطب اقتصادی اروپا به شمار می رود.

این کشور از لحاظ تولید ناخالص داخلی در جایگاه چهارم جهان قرار دارد و از بنیان گذاران اتحادیه اروپا و حوزه یورو است. آلمان به لطف سیستم آموزشی پیشرفته و پویای خود به عنوان یکی از قطبهای آموزشی، اقتصادی و صنعتی دنیا همواره مورد توجه بسیاری از متقاضیان قرار می گیرد. از همین رو علاقه مندان می توانند اشتغال به کار در کشور آلمان اقدام نمایند.

در سال های اخیر که اغلب کشورهای اروپایی با مشکلات رکود اقتصادی مواجه هستند آلمان دارای موقعیت استثنایی است. این کشور با کمبود نیروی متخصص جوان مواجه است. کشور آلمان طی سال های اخیر بازار کار بسیار مناسبی برای متخصصان در زمینه برق، کامپیوتر، الکترونیک، صنایع، مکانیک، شیمی، فیزیک، آی تی و گروه پزشکان، داروسازان و پرستاران و… فراهم نموده است.

آلمان در سال ۲۰۱۸ توانسته نهمین سال متوالی رشد اقتصادی خود را تجربه نماید. این به خاطر نرخ پایین بیکاری ۴٫۲٪ و یک سیستم آموزش عالی با تمرکز بر توسعه مهارت های حرفه ای برای تجهیز کارگران است. این کشور زمینه ای برای تعدادی از شرکت های چند ملیتی فراهم می کند، از جمله:

  • Adidas
  • Beck’s Brewery
  • BMW
  • Deutsche Bank
  • Haribo
  • Hugo Boss
  • Lidl
  • Siemens
  • Volkswagen

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

شرایط کار برای ایرانیان و سایر شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا یکسان خواهد بود، با توجه به نیاز کشور آلمان به نیروی متخصص و باتجربه این کشور همواره پذیرای افراد مجرب و واجد شرایط برای اشتغال است.

یکی از نکات مهم در راستای پیشرفت شغلی و استخدام در شرکت های معتبر آلمانی و بین المللی علاوه بر تخصص تسلط کامل به زبانی آلمانی است. در واقع به هموطنان عزیزی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارند توصیه می شود ابتدا با سپری نمودن دوره های مربوطه تسلط کافی به زبان آلمانی را کسب نمایند.

ساعت کار در آلمان

ساعت کار در آلمان برای مشاغل پاره وقت و تمام وقت متفاوت خواهد بود، معمولاً کارمندان از دوشنبه تا جمعه (۵ روز در هفته) کار می کنند، برای مشاغل تمام وقت ۸ ساعت کار روزانه تعریف شده است که در طول یک هفته به ۴۰ ساعت می رسد، البته امکان اضافه کار تا روزی ۱۰ ساعت در روز (۵۰ ساعت در هفته) نیز وجود دارد.

ساعات کار مشاغل پاره وقت در آلمان معمولاً در توافقی که بین کارفرما و نیروی کار صورت می گیرد تعین می شود، ساعات کار پاره وقت در آلمان می تواند از ۵ ساعت در هفته تا هفته ای ۳۰ ساعت باشد.

آشنایی با آلمان

برلین از شهرهای مهم آلمان و پایتخت این کشور می باشد. برلین از لحاظ مساحت و جمعیت دومین شهر در اتحادیه اروپا می باشد. شهر برلین یکی از جذاب ترین شهرهای جهان برای شب زنده داری است. هامبورگ دومین شهر بزرگ آلمان و همچنین هشتمین شهر در اتحادیه اروپا می باشد. هامبورگ شهری ایالتی است و یکی از شانزده ایالات آلمان به شمار می آید. شهر مونیخ، شهری ثروتمند می باشد که دارای جاذبه های بسیاری است.این شهر در ایالت بایرن واقع شده و در رتبه چهارم بهترین شهرهای جهان برای زندگی انتخاب شده است.

کار در آلمان

در شهر کلن ایرانیان بسیار زیادی سکونت دارند و این شهر شرایط بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل و زندگی برای مهاجرین خارجی فراهم کرده است. کلن عمدتا یک شهر فرهنگی بوده است. شهر آخن از دیگر شهرهای مهم آلمان می باشد که در بخش کلن واقع شده است. شهر آخن بخاطر مرزی بودن و نزدیکی به حوزه های زبانی گوناگون به زبان های مختلف صحبت می شود.

فرانکفورت یکی از ثروتمندترین مراکز اروپا و مرکز فرهنگ و ادبیات است. فرانکفورت خواستگاه و قرارگاه بانک مرکزی اروپا و مهم ترین شهر اقتصادی قاره اروپا است. از لحاظ تاریخ، شهر فرانکفورت از اهمیت بالایی برخوردار است و اتفاقات مهم تاریخی کشور آلمان در این شهر به وقوع پیوسته بود.

قوانین کار در آلمان چگونه است؟

برای ورود به بازار کار، نیاز به اجازه کار (Arbeitsgenehmigung یا Arbeitserlaubnis) یا اجازه اقامت است. همچنین نیاز به کارت مالیاتی (Lohnsteuerkarte) و شماره امنیت اجتماعی (Sozialversicherungsnummer) می باشد. کارت های مالیاتی توسط شهرداری محل سکونت صادر می شود. شماره های خدمات اجتماعی توسط موسسات بیمه بازنشستگی صادر می شود.

حقوق (Lohn / Gehalt) در آلمان یکی از بالاترین میزان در جهان است. اکثر مشاغل برای فارغ التحصیلان از ۳۰،۰۰۰ € در سال شروع می شود. مشاغل دانشجویی یا کار تمام وقت به طور کلی حدود ۶ تا ۱۵ یورو در ساعت دریافت می کنند. حقوق معمولا در مورد ناخالص (Brutto)، یعنی قبل از کسر برای مالیات و امنیت اجتماعی محاسبه می شود. هنگامی که حقوق افراد بالا تر از عدد ذکر شده باشد، بین ۱۴ تا ۴۲ درصد نسبت به حقوق مالیات کسر می شود. این رقم بالای فقط برای افرادی که در طول یک دوره ۱۲ ماهه € ۲۵۰،۷۳۱ یا بیشتر دریافت می کنند، اعمال می شود.

میزان درآمد در آلمان

بدون تردید یکی از مهم ترین مزایای کار در آلمان سرانه درآمد فردی در این کشور خواهد بود، آلمان بالاترین میزان حقوق و مزایا در کل اروپا را برای نیروی کار در نظر گرفته است. در واقع نیروی کار آلمان با ساعت کاری مشابه افراد در دیگر کشورهای اروپایی حقوق بیشتری دریافت می نمایند. معمولاً حداقل حقوق در آلمان ماهیانه ۱۰۰۰ یورو و حداکثر حقوق ۱۷۰۰۰ یورو خواهد بود. به طور کلی درآمد ناخالص سالیانه برخی از مشاغل رایج آلمان به شرح ذیل می باشد.

نوع شغلدرآمد ناخالص سالیانه
دکتر۷۷٫۳۵۹ یورو
دارایی، مالی، سرمایه گذاری۷۲٫۲۲۲ یورو
بانکداری۶۴٫۱۵۲ یورو
مشاوره۶۳٫۷۱۷ یورو
مهندسی۶۲٫۸۰۲ یورو
آی تی۶۲٫۲۷۸ یورو
وکالت۶۱٫۶۹۰ یورو
بازار یابی۶۰٫۴۶۸ یورو
بیمه۵۵٫۸۷۴ یورو
مدیریت۴۳٫۹۱۹ یورو

نحوه کاریابی در آلمان

نحوه کاریابی در آلمان برای افرادی که در خاک این کشور حضور دارند و افرادی که خارج از آلمان حضور دارند متفاوت است. متقاضیان کار در آلمان از هر کشوری می توانند به لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سایت های کاریابی ببین المللی دسترس داشته باشند.

از سوی دیگر افرادی که داخل کشور آلمان حضور دارند می توانند از طریق آگهی های استخدام جراید آلمان یا مراجعه حضوری به کارفرما شغل مورد نظر خود را به دست آورند. به طور کلی یکی از رایج ترین روش های کاریابی در آلمان سایت های کاریابی بین المللی خواهند بود، که مشهورترین آنها به شرح ذیل می باشند.

نام سایتآدرس سایت
جستجوی کار اروپاEURES Job Search
استپ استونstepstone.de
همرس بچhemmersbach.com
ایندید آلمانindeed germany
توی تان آلمانToytown Germany

دوره های کارآموزی در آلمان

یک دوره کارآموزی در آلمان یک راه عالی برای تقویت فرصت شغلی است و همچنین در حال توسعه مهارت های فردی می توانید از شیوه زندگی آلمان لذت ببرید. کارآموزی در آلمان به طور معمول سه تا ۱۲ ماه طول می کشد. برخی از شرکت ها ممکن است بورس تحصیلی برای موقعیت های پرداخت نشده ارائه دهند. این عوامل بستگی به سازمان دارد.

فرصتهای کارآموزی

  • AIESEC – برای دانشجویان و فارغ التحصیلان اخیر
  • GoAbroad.com
  • GoOverseas
  • IAESTE – برای دانشجویان علوم، مهندسی و هنر
  • iAgora
  • The Intern Group

دانشگاه ها همچنین می توانند به دانشجویان کمک کند تا کارآمدی خود را تضمین کنند. گذراندن دوره های تخصصی در دانشگاه ها یا کالج های تخصصی آلمان (اوسبیلدونگ) می توانند مسیر ورود افراد به بازار کار آلمان را هموار نماید. کشور آلمان به دلیل اقتصاد قدرتمند و صنایع گسترده همواره به نیروی کار متخصص نیاز دارد. در حال حاضر لیست برخی از مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۰ به شرح ذیل می باشد.

لیست برخی از مشاغل مورد نیاز آلمان 2023

  • توسعه دهندگان نرم افزار ، معماران ، برنامه نویسان
  • مهندسان الکترونیک ، برق ، اتصالات برقی
  • پرستاران
  • مشاوران فناوری اطلاعات ، تحلیلگران فناوری اطلاعات
  • اقتصاددانان ، کارشناسان مدیریت مشاغل
  • مشاوران مشتری ، مدیران حساب
  • دستیاران تولید
  • نمایندگان / دستیاران فروش
  • مدیران فروش ، مدیران محصول
  • معماران ، مهندسان عمران

 

شرایط وکلای ایرانی در آلمان

در دنیای امروز مشاغل مختلف با تیپ و جنس متفاوت تعریف شده و به خاطر درگیری های مختلف در امور کار و تجارت تا خصوصی و خانواده ، یکی از مشاغل مهم در این امر وکالت می باشد. از این رو جهت بررسی شرایط وکلا در کشور پیشرفته ای مانند آلمان را بررسی می نماییم.

رشته حقوق یکی از جذاب ترین رشته ها میان همۀ دانشجویانی است که تازه فارغ التحصیل شده اند و به فکر مهاجرت کاری هستند. این رشته به دلیل بالا بودن ظرفیت کاری و جاذبیت های خاص ، اعم از درآمد و کلاس کاری متقاضیان زیادی را داشته است .

رشتۀ حقوق

یکی از زیر شاخه های رشتۀ حقوق در بازار کار وکالت می باشد. برای ورود به بازار کار وکالت تمام کشورها ضوابط خاص و آزمون های خاصی را در نظر می گیرند . از جملۀ این ضوابط رسیدن به حد نصاب نمره در آزمون وکالت می باشد .

برای کار در آلمان باید بدانید قانون وکالت یا ( BRADO ) توسط مجلس وضع می گردد و این سازمان به صورت مستقل و آزاد تعریف می شود و وکلا نیز شغلشان آزاد تعریف می شود . کانون وکلا در آلمان نیز مانند دیگر کشورهای دنیا به گونه ای استقلال دارد که حتی دولت هم امکان اعمال نفوذ و تغییر در آن را ندارد و تنها مرجع که می تواند برای احقاق حقوق شهروندان شرایط و قوانین محدود کننده اعمال نماید قوانین فدرال می باشد .

وکلای دادگستری

وکلای دادگستری در کشور آلمان چون به صورت مجزا و مستقل عمل می کنند ، چنانچه وکیلی نسبت به وظایف خود تخلف نماید بر طبق قوانین کانون وکلای محلی که وی عضو آن است بررسی و پس توسط سازمان وکلای کل کشور صلاحیت آن وکیل بررسی و طبق آن برای وی تصمیم گیری خواهد شد .

سازمان نظام وکالت آلمان در سال ۱۹۹۴ توسط تعدادی از وکلای عالی رتبۀ دادگستری طی یک انتخابات آزاد تشکیل شد و آن را ( هیئت قانون گذار ) نامیدند تا با مسئولیت های محدود بر فعالیت وکلا نظارت داشته باشند .

بر طبق قوانین کشورهای اروپایی و آمریکایی هر فرد چنانچه بخواهد در دادگاه از حق خود دفاع نماید می بایست یک وکیل را به عنوان موانع حق خود در نظر بگیرید .

درآمد وکلا

درآمد وکلا در کشورهای مختلف براساس قانون هر کشور و تعیین حد سقف و کف متفاوت است . البته این درامدها برای وکلای ثابت در شرکت ها و موسسات دولتی می باشد مثلاً در کشورمان ایران میزان کف درآمد حدود ۸۰۰ هزار تومان و سقف آن ۴ میلیون در نظر گرفته شده است.

ولی این اعداد در کشورهای دیگر مثل آمریکا ۵۰۰/۱۱۳ دلار طبق آمار سال ۲۰۱۳ در استرالیا ۸۷ هزار دلار ، در انگلیس برای وکیل تازه کار ۵۰۰/۲۸ دلار و برای وکلای ارشد تا ۱۵۲ هزار دلار در ماه می باشد که البته تمامی اعداد قبل از کسر مالیات ها می باشد .

وکیل خبره

هزینه ی یک وکیل خبره و با تجربه در کشوری مثل المان نیز حدود ۰۰۰/۱۴۴ یورو می باشد که این عدد نیز بدون در نظر گرفتن کسورات و مالیات می باشد .

با توجه به اعداد و ارقام گفته شده می توان ادعا کرد که یکی از بهترین مشاغل در کشورهای اروپایی و خصوصاً آلمان شغل وکالت است که مورد توجه بسیاری از مردم می باشد . دوستان عزیز چنانچه بخواهند اطلاعات کاملتر و دقیق تر از نحوۀ مهاجرت به آلمان و مشاغل این کشور کسب نمایند می توانند از مشاوران موسسه آریاناپارس مشاوره گرفته و به نتیجۀ مثبت برسند .

شرایط حقوق بیکاری در آلمان

حقوق بیکاری در آلمان به عنوان یکی از مهم ترین حقوق های در نظر گرفته شده برای افراد مقیم این کشور می باشد. از همین رو در صورت اخذ اقامت از کشور آلمان و مواجه شدن با مشکل بیکاری، امکان استفاده و بهره گیری از این قانون وجود دارد. افراد برای اطلاع از قوانین و روش های اخذ اقامت آلمان می توانند با مراجعه به صفحه اقامت آلمان وب سایت آریاناپارس از شرایط و چگونگی این پروسه برخوردار شوند.

در این مقاله که توسط مشاورین موسسه آریاناپارس که تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایران می باشد، گردآوری گردید، تا اطلاعات صحیحی از شرایط حقوق بیکاری در آلمان را در اختیار افراد قرار دهد.

کمک هزینه دولت برای بیکاران به چه صورت است؟

میزان حقوق بیکاری در آلمان مبتنی بر متوسط ​​پرداخت هفتگی در ۱۲ ماه قبل از بیکار شدن (معروف به “دوره ارزیابی”) می باشد. میزان حقوق بیکاری ۶۰٪ از متوسط ​​دستمزد قبلی (یا ۶۷٪ در صورت داشتن فرزند)، حداکثر ۶٫۵۰۰ یورو در ماه در آلمان غربی و ۵٫۸۰۰ یورو در آلمان شرقی خواهد بود. حقوق بیکاری در آلمان دقیقاً مانند دستمزد معمولی در معرض مالیات و کمک های تأمین اجتماعی قرار می گیرد.

  • بیمه درمانی قانونی
  • بیمه بازنشستگی (۹،۴۵٪)
  • بیمه بیکاری (۱،۵٪)
  • بیمه مراقبت طولانی مدت (۱،۰۲۵٪)
  • مالیات بر درآمد
  • اضافه هزینه همبستگی

بازنشستگی در آلمان چه زمانی اتفاق می افتد؟

آلمان نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها در تلاش برای بهبود پایداری بلند مدت سیستم بازنشستگی می باشد و به تدریج سن بازنشستگی قانونی را به عقب رانده است. در حال حاضر سن بازنشستگی در آلمان ۶۵ سال و هفت ماه است. در قوانین اخیر این حکم تصریح شده بود که تا سال ۲۰۲۳ سن بازنشستگی به ۶۶ می رسد. برای هر کسی که ۴۵ سال مشمول بازنشستگی کرده استثنائات ایجاد می شود، این امر مسبب بازنشستگی در سن ۶۳ سالگی می شود.

بازنشستگی زودرس در آلمان

بازنشستگی زود هنگام در آلمان تا زمانی که حداقل ۳۵ سال مشارکت وجود داشته باشد، امکان پذیر است. اگر تصمیم به بازنشستگی زودرس را داشته باشید، تعداد ماه های باقی مانده تا رسیدن سن بازنشستگی از حقوق بازنشستگی شما کسر خواهد شد. این نکته بیانگر عامل سنی (Zugangsfaktor) است و منجر به کاهش حدود ۳٫۶٪ حقوق بازنشستگی برای هر سال می شود.

حقوق بیکاری در آلمان چقدر است؟

مطابق اعلام سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) بیکاری شامل کلیه افراد بالاتر از سن مشخص (معمولاً بالای ۱۵ سال) می باشد. بیکاری می تواند منابع زیادی مانند:

  • فن آوری های جدید و اختراعات
  • وضعیت اقتصادی که می تواند تحت تأثیر رکود اقتصادی باشد
  • رقابت به دلیل جهانی سازی و تجارت بین المللی
  • سیاست های دولت
  • مقررات و بازار (اقتصاد)

در حال حاضر میزان بیکاری در آلمان ۳٫۱ درصد تخمین زده می شود. آلمان در میان ۵ کشور برتر دنیا از لحاظ آمار پایین بیکاری می باشد. کشورهای جمهوری چک، ژاپن و ایسلند در رتبه های اول تا سوم این آمار قرار دارند. همچنین کشور یونان با ۱۷٫۴ درصد بالاترین میزان بیکاری در میان کشورهای اروپایی را به خود اختصاص داده است.

  • درصد بیکاری در میان آقایان: ۳٫۳ درصد
  • درصد بیکاری در میان بانوان: ۲٫۸ درصد

هزینه های زندگی در دوره بازنشستگی

مانند هر کشور دیگر، هزینه های زندگی در آلمان به شهر مورد نظر بستگی دارد. طبق گفته Numbeo، وب سایت که داده های قیمت گذاری را از شهروندان کل دنیا جمع آوری می کند، متوسط ​​بودجه ماهانه در آلمان معادل ۸۰۰ یورو در نظر گرفته می شود. هزینه های عنوان شده در شهرهای بزرگ مانند مونیخ، هامبورگ یا برلین کمی بالاتر از شهرهای کوچکتر مانند درسدن و هانوفر پایین تر خواهد بود.

مسکن

حتی در دوران بازنشستگی، خرید مسکن در آلمان آنقدر گسترده نیست. طبق آمار Statista.com، تنها ۵۱٫۴٪ از ساکنان آلمان در سال ۲۰۱۷ صاحب خانه بودند که یکی از پایین ترین آمار در اروپا را به خود اختصاص داده است. به دلیل مشکلاتی که در خرید خانه وجود دارد، امکان اجاره خانه در کشور آلمان افزایش می یابد. نکته ای که باید در مورد اجاره مسکن در آلمان بدانید این است که بسیاری از آپارتمان ها به وسایلی مانند یخچال یا ماشین ظرفشویی مجهز نیستند. احتمالاً لازم است آن موارد را جداگانه خریداری کنید. به صورت معمول هزینه های اجاره مسکن در کشور آلمان بین ۲۵۰ تا ۴۵۰ یورو در نظر گرفته می شود.

بهداشت و درمان

بیمه درمانی برای کلیه ساکنان دائمی آلمان الزامی است. اکثر ساکنان بیمه یکی از ۱۲۴ بیمه سلامت قانونی قانونی (SHI)، که به عنوان صندوق های بیماری نیز شناخته می شود، بیمه های عمومی را دریافت می کنند. پوشش SHI شامل خدمات پیشگیری، مراقبت های بستری و سرپایی بیمارستان، خدمات پزشکی، مراقبت های روانی، مراقبت های دندانپزشکی، اپتومتری، فیزیوتراپی، داروهای بدون نسخه، بیمارستان ها و مراقبت تسکین دهنده است.

یکی از بزرگترین چالش های هر فرد برای زندگی در آلمان، آشنایی با شرایط موجود در این کشور می باشد.

مزایای حقوق بیکاری آلمان چگونه است؟

به صورت کلی افراد از دو نوع حقوق بیکاری در آلمان بهره مند می شوند . مزایای بیمه بیکاری (UI) فقط برای مدت محدود پرداخت می شود. طول احتمالی دریافت UI به سابقه کار بیمه شده در هفت سال قبل از مطالبه سود بستگی دارد. همچنین با افزایش سن یک فرد بیکار، میزان دریافت حقوق بیکاری در آلمان افزایش می یابد. کارگرانی که کمتر از ۴۲ سال سن دارند قادر خواهند بود تا بیش از ۱۲ ماه از مزایای UI دریافت کنند.

هنگامی که افراد از مزایای UI استفاده نکنند، امکان دریافت مزایای کمک بیکاری (UA) را دارا می باشند، مشروط بر اینکه در یک آزمون مربوطه قبول شوند. هیچ محدودیتی برای دریافت مزایای UA وجود ندارد و نرخ رسمی جایگزینی UA مقداری پایین تر از سود UI است. واجد شرایط بودن برای مزایای UI ، افراد باید حداقل ۱۲ ماه در سهم قبلی در اشتغال مشارکت داشته باشند.

روش های متفاوتی برای مهاجرت به آلمان و چگونگی دریافت حقوق بیکاری در آلمان وجود دارد.

ویزای کار آلمان

 آلمان به عنوان قدرت اول اقتصادی اروپا و صنعتی ترین کشور قاره سبز همواره مورد توجه افراد متخصص برای اشتغال به کار بوده است. یک از مهم ترین مزایای کار در آلمان دریافت بالاترین میزان حقوق در کل اروپا خواهد بود. علاوه بر تکنولوژی پیشرفته و امکانات مدرن آلمان باعث ارتقا سطح دانش نیروی کار در این کشور شده است، که این موضوع تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی و صنعتی این کشور دارد. رشد صنعتی آلمان با هیچ یک از کشورهای اروپایی قابل قیاس نیست، در واقع هر ساله طیف گسترده ای از صنایع و مشاغل جدید در آلمان شروع به فعالیت می نمایند، از این رو این کشور همواره به نیروی کار جوان و متخصص نیاز دارد. در ادامه با شرایط و قوانین کار در آلمان بیشتر آشنا خواهیم شد.

چه روش هایی برای کار در آلمان وجود دارد؟

بصورت کلی قانون برای اخذ پیشنهاد کار در آلمان، بدین صورت است که شغل مورد نظر می بایست در سایت کاریابی اتحادیه اروپا به مدت ۳ هفته تا ۳ ماه آگهی گردد. در همین زمان، اگر هیچ داوطلبی از ۲۸ کشور عضو این اتحادیه، جهت قبول این شغل اقدام نکرد، سازمانها و کارفرمایان می توانند نیروهای مورد نظر خود را از خارج این اتحادیه، به خدمت گیرند. این قانون در راستای به کار گیری افراد مقیم و یا در حال تحصیل در اروپا در بازارهای کاری این کشورها، تدوین شده است. فلذا بدیهی است که پیدا کردن شغل برای افراد خارج از اتحادیه اروپا بسیار سخت خواهد بود.

کار در آلمان

پیشنهاد کار (job offer)

دریافت پیشنهاد کار (job offer) از کارفرمایان آلمانی بهترین روش برای مهاجرت کاری به آلمان است، در واقع در این روش مهاجرت کاری افراد از بدو ورود به کشور آلمان مشغول به کار خواهند شد و درآمد کسب می نمایند. ولی با توجه به قوانین کار در اتحادیه اروپا متاسفانه شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا به سختی می توانند پیشنهاد کاری مناسبی دریافت نمایند.

ویزای جستجوی کار (job seeker)

روش دیگری که برای اشتغال در بازار کار آلمان وجود دارد، ویزای جستجوی کار آلمان می باشد. با توجه به قوانین سخت اتحادیه اروپا در رابطه با اخذ جاب آفر اغلب هموطنان عزیز برای کار در آلمان از طریق ویزا جستجوی کار اقدام می نمایند. این ویزا به افرادی که دارای تحصیلات یا تخصص هستند اجازه ورود به آلمان را می دهد. افرادی که موفق به اخذ ویزای جاب سیکر آلمان می شوند ۶ ماه اجازه اقامت در این کشور را خواهند داشت، که در این مدت حتماً می بایست مشغول به کار شوند. در صورتی که افراد در این مدت شغل مورد نظر را پیدا کنند بلو کارت دریافت می نمایند و پس از ۲ سال می توانند اقامت دائم آلمان را اخذ نمایند.

روش های دیگر

بدیهی است افرادی که مشغول به تحصیل در آلمان می باشند و یا مدارک تحصیلی خود را از اروپا اخذ کرده باشند، شانس بیشتری در خصوص پیدا کردن شغل و اخذ اقامت کاری در آلمان خواهند داشت. وکلای موسسه مهاجرتی آریاناپارس به شما توصیه می کنند که اگر قصد اقدام جهت یافتن شغل در آلمان و اخذ اقامت کاری آلمان را دارید، با توجه به دشوار بودن این پروسه و با توجه به قوانین حال حاضر اتحادیه اروپا، بهترین روش پیش روی متقاضیان اخذ اقامت دائم آلمان، اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی این کشور و راه یافتن به خاک کشور آلمان و در پی آن اقدام جهت اخذ ویزای کاری کشور آلمان می باشد. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود می توانند به مدت ۶ ماه بدنبال کار مورد نظر گشته و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تبدیل کنند. در طول تحصیل و بازه زمانی ذکر شده، متقاضیان با شرایط موجود در کشور آلمان آشنا می شوند و می توانند با توجه به نیازهای موجود حرفه ای را آموزش ببینند. در بازه زمانی ذکر شده افراد می توانند سطح زبان خود را ارتقا دهند. به طور کلی ۲ روش اصلی برای اشتغال در آلمان وجود دارد که به شرح ذیل می باشد.

برای دریافت ویزای کار آلمان چه مدارکی لازم است؟

برای دریافت هرگونه ویزایی متقاضیان می بایست مدارک مربوطه را تهیه نمایند، ویزای کار آلمان نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود، همانگونه که اشاره گردید برای دریافت ویزای کار آلمان ۲ روش وجود دارد که هر یک از این روش ها شرایط و قوانین متفاوتی خواهند داشت. به صورت کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار آلمان به شرح ذیل می باشد.

لیست مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان

  • حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
  • بیش از ۳ سال سابقه کار حرفه ای
  • حداکثر ۴۵ سال سن
  • حداقل مدرک زبان B1 آلمانی
  • تمکن مالی
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • پاسپورت با اعتبار کافی

مدارک لازم برای دریافت ویزای کار آلمان از طریق جاب آفر

  • پاسپوت با اعتبار کافی
  • ارائه قرارداد کاری و پیشنهاد شغلی معتبر از کارفرمای آلمانی
  • ارائه مدارک تحصیلی و شغلی مرتبط با جاب آفر
  • تمکن مالی
  • ارائه مشخصات کارفرمای آلمانی
  • ارائه آدرس محل کار و زندگی در آلمان
  • گواهی عدم سو پیشینه

شرایط دریافت اقامت آلمان از طریق کار چگونه است؟

گفتنی است، افرادی که موفق به اخذ ویزای کار آلمان می شوند، پس از حدود سه سال کار در این کشور و پرداخت مالیات به دولت آلمان، می توانند موفق به اخذ اقامت دائم آلمان شوند. برای اخذ شهروندی آلمان باید تمام یا بیشتر از شرایط زیر را انجام دهید:

  • Aufenthaltserlaubnis معتبر یا اجازه اقامت Aufenthaltsberechtigung
  • حداقل ۸ سال زندگی در آلمان
  • تضمین معیشتی از شما و وابستگان شما بدون استفاده از رفاه اجتماعی یا مزایای بیکاری (استثنائات برای افراد زیر ۲۳ سال)
  • دانش کافی از زبان آلمانی (سطح B1)
  • سوگند قانون اساسی آلمان
  • شما باید شهروندی سابق خود را رها کنید (هرچند استثنا برای این است)
  • عدم سابقه کیفری
مزایای کار در آلمان

کار در آلمان چه مزایایی دارد؟

داشتن زبان آلمانی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار برای اخذ ویزای کار آلمان می باشد. این نکته بدین معناست که افراد با داشتن از زبان آلمانی می توانند شانس خود را برای اخذ ویزا افزایش دهند. افراد در صورت اخذ ویزای کار آلمان می توانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال را با خود به همراه داشته باشند. لازم به ذکر است در راستای ویزای جاب سیکر این مسئله صدق نمی کند. بازه های زمانی وقت سفارت آلمان برای ویزای جاب سیکر بلند مدت می باشد (۱۶ تا ۲۶ ماه). از همین رو علاقه مندان به ورود به کشور آلمان با برنامه ریزی برای این امر اقدام نمایند.

بهترین مشاغل برای کار در آلمان کدامند؟

شرکت Prognos تحقیقاتی را انجام داده است که تا سال ۲۰۳۰ کمبود حدود ۳ میلیون کارگر در آلمان را پیش بینی می شود. کشور در حال حاضر نیاز فوری به فارغ التحصیلان (STEM) رشته های علوم پایه، به ویژه دانشمندان و مهندسین دارد. بیشتر متخصصان فناوری اطلاعات و ریاضیدانان در بانک ها، شرکت های بیمه و دیگر شرکت های بزرگ برای کمک به نرم افزار و امنیت مورد نیاز هستند.

۱- پزشکی و دندانپزشکی

پزشکان و دندانپزشکان حرفه ای بازار کار مناسبی را در کشور آلمان خواهند داشت. به صورت معمول میانگین درآمد سالانه این قشر در حدود ۸۰ هزار یورو در سال در نظر گرفته می شود.

۲- رشته حقوق

حقوق سالانه یک وکیل برای کار در آلمان  € ۷۴،۰۱۳ است.

۳- مهندسی صنعتی

مهندسی صنایع شاخه ای از مهندسی است که به منظور ایجاد کارایی شرکت ها و سازمان ها کار می کند. این می تواند با محصول و خدمات در ارتباط باشد. به طور میانگین درآمد ۷۰ هزار یورویی در سال برای مهندسان صنایع تخمین زده می شود.

۴- مهندسی

درجه استاندارد مهندسی شامل دانش عمومی از تمام شاخه ها و جنبه های حرفه ای است. مهندسان باید بسیار دقیق باشند چرا که خطاهای کوچک می توانند به پیامدهای بزرگ منجر شوند. حقوق سالانه برای دوره های مهندسی € ۶۹،۸۵۰ است.

۵- ریاضیات و علوم رایانه

علم ریاضی همیشه ارزش دارد. ریاضیدانان با پیچیدگی هایی که نیاز به محاسبات دارند، مقابله می کنند. آنها مدل ها و فرمول هایی را ارائه می دهند که مشکلات دشوار و چالش برانگیز را حل می کنند.  کارکنان در این بخش حقوق و دستمزد سالانه € ۶۸،۲۴۱ را دریافت می کنند.

۶- علوم طبیعی

فیزیک، شیمی و زیست شناسی به مردم در ساخت مواد دقیق، شناخت قوانین دنیای طبیعی و کشف سایر موجودات کمک می کنند. در طول زمان این سه علم یافته های جالب و مهم درباره جهان ما را در زندگی ما ساخته اند. میزان حقوق افراد برای کار در آلمان حدود ۶۶،۹۵۴ یورو در سال است.

۷- کسب و کار و اقتصاد

داشتن دانش برای مدیریت یک شرکت و جمع آوری استراتژی آن باعث تفاوت بین موفقیت و شکست می شود. همه شرکت ها و سازمان ها، چه عمومی و چه خصوصی، نیاز به افرادی دارند که اصول اولیه و پیچیده کسب و کار و اقتصاد را می دانند. به صورت کلی میزان حقوق این دسته از افراد ۶۵۴۰۴ یورو در هر سال است.

۸- معماری

معماران در کنار مهندسین و سایر حرفه ها برای ساخت فضایی که نیازهای زندگی و کار را تامین می کند، کار می کنند. حقوق سالانه برای یک معمار حدود ۵۵،۸۲۲ یورو است.

۹- روانشناسی

روانشناسی و شاخه های آن افرادی را آموزش می دهد که با آنها می توانیم مسائل مربوط به سلامت روانی را مورد بحث و حل و فصل قرار دهیم. آنها دارو را تجویز می کنند و به آرامی به کار خود ادامه می دهند تا افراد سالمتری را تحویل جامعه دهند. حقوق و دستمزد آنها نیز حدود ۵۵،۲۰۴ € در هر سال می باشد.

۱۰- علم زمین

کسانی که مدرک زمین شناسی را دارند، هر سال به صورت معمول حدود ۵۳،۷۱۳ یورو حقوق می گیرند. علاوه بر این ۱۰ حرفه، مشاغل مرتبط با حرفه های ذیل از درآمدهای بالایی برای کار در آلمان برخوردار هستند.

آموزش و پرورش: € ۴۵،۱۱۶

علوم سیاسی و اجتماعی:€ ۵۲،۹۷۴

تدریس: € ۵۰،۰۰۰

فلسفه و علوم انسانی: € ۴۷،۰۲۲

علوم تاریخی و فرهنگی: ۴۶۸۳۶

طراحی: € ۴۶،۰۷۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.