شما هم شاید افراد زیادی را دیده باشید که با روش مهاجرت تحصیلی به کانادا سفر کرده اند. وقتی به فکر مهاجرت میافتید یکی از بهترین روش ها، راه حل ویزای تحصیلی است و در همان لحظه وقتی مشغول فکر کردن به بهترین مقصد برای تحصیل در خارج از کشور هستید، تحصیل در کانادا به عنوان یکی از گزینههایی منطقی مطرح میشود. ولی آیا کانادا همان مقصد ایدهآل برای مهاجرت است آیا واقعاً شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا آنقدر که گفته میشود ساده است و مهمتر از همه چطور تحصیل در کانادا با کمترین هزینه و بیشترین شانس قابل انجام است؟
این سوالهای مهم و بسیاری از سوالهای مربوط به این حوزه را دراین مقاله بررسی میکنیم طوری که دیگر نیاز نباشد برای گرفتن اطلاعات تکمیلی چندین وب سایت دیگر را بررسی کنید.
چرا کانادا میتواند بهترین گزینه برای تحصیل باشد؟
مثل همه چیزهای موجود در جهان ما ، بهترین گزینه برای هر فرد را باید با توجه به شرایط خود فرد تعیین کرد .ولی وقتی صحبت از مهاجرت تحصیلی و انتخاب بهترین مکان برای انجام دادن آن در میان است، کشور مقصد شما باید دارای معیارهای مشخصی باشد.این معیارها ممکن است از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد ولیکن برای دسته بزرگی از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور چند فاکتور مشترک پررنگترین نقش را برای انتخاب بهترین مقصد ایفا میکند.که در ادامه قصد داریم این معیارها را به ترتیب اهمیت بررسی کنیم.
شرایط اقامت بعد از تحصیل
کانادا هم مثل بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان با بحرانهای پیری و نیروی کار دست و پنجه نرم میکند. بنابراین دنبال راه حلهایی برای جوانتر کردن جمعیت خود و همچنین افزایش بهرهوری صنایع و بازارهای مالی این کشور است. کانادا حساب ویژهای روی جوانانی باز میکند که دانش آموخته دانشگاههای این کشور باشند. دانشجویان را جذب میکند، آموزش میدهد، به آنها کار میدهد و در نهایت با ارائه چندین راهکار برای اعطای اقامت دائم به آنها ،آنها را ماندگار میکند. این شیوه دولت مردان کانادا برای تضمین آینده کشور است.
پس یکی از وجوه تمایز کشور کانادا موضوع اقامت دائم پس از تحصیل در این کشور است. ویژگی هایی که این کشور را به عنوان یکی از بهترین مقاصد تحصیل در خارج کشور در کنار کشورهایی مثل آمریکا و استرالیا قرار میدهد. اقامت بعد از تحصیل هدفی است که خوشبختانه یا متاسفانه انگیزه مهاجرت بسیاری از افراد منجمله متقاضیان ایرانی است.
درصد موفقیت ویزای تحصیلی کانادا
اگر بگوییم برای انجام دادن مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا باید از همان اول فکر تهیه کردن کفش آهنین باشید، خیلی بیراه نگفتیم. گاهی دولت کانادا انقدر مهربان است که ظرف دو هفته به یک متقاضی، ویزای تحصیلی میدهد. گاهی آنقدر بیرحم که بیش از ۷۰ درصد متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا را در پروسه ناامید میکند (مثل اتفاقی که در چند سال اخیر پررنگتر افتاده است). ولی در همین فضا و بحران ویزایی هم، باز به فکر متقاضیان ویزای تحصیلی است، پس امکان اعتراض کردن به تصمیم را در دادگاه فدرال این کشور به متقاضی ویزای تحصیلی میدهد. پروسهای که علی رغم آنچه با شنیدن نام دادگاه در ذهن انسان خطور میکند آنقدرها هم عجیب و غریب نیست و شانس موفقیت خوبی دارد. پس تقریباً میتوانید امیدوار باشید که اگر قصد این را دارید که از طریق تحصیل به کانادا مهاجرت کنید ،در نهایت شانس موفقیت خوبی در این پروسه خواهید داشت.
گوناگونی
ذهن شما درگیر استخدام یک ایرانی در یک شغل در کانادا، داشتن یک کارفرمای هندی، ویزیت کردن یک پزشک چینی و صدها مورد مشابه نخواهد بود. موضوع نژادپرستی( یا در حالت کمرنگتر آن تبعیض نژادی )که یکی از دغدغههای مهم مهاجرین در بسیاری از کشورهای جهان است، در کانادا حتی به عنوان یک نگرانی کوچک هم به شمار نمیآید. تنوع در کانادا حرف اول را میزند چه بافت جمعیتی و چه حتی مقطع های تحصیلی و کاری مختلف.
تنوع انتخاب رشته
متقاضی تحصیل در کانادا میتواند از رشته مهندسی مکانیک تا علوم آزمایشگاهی و از رشته جوشکاری تا گذراندن دورههای مهندسی صدا (و دورههای دیجی بودن)را در کانادا به عنوان گزینه تحصیل خود انتخاب کند.
او میتواند دانشگاهی را انتخاب کند که سالانه ۳۵ هزار دلار شهریه داشته باشد یا دانشگاهی را انتخاب کند که بتواند با بورسیه گرفتن تا سالی ۳۵ هزار دلار کمک هزینه بگیرد. پس میتوان در یک جمله گفت اگر میخواهی به کانادا بروی بالاخره یک گزینه مربوط به شرایط تو پیدا خواهد شد.
چالشهای مهاجرت تحصیلی به کانادا
بسیاری از متقاضیانی که قصد تحصیل در کانادا را داشتهاند ،دردو مرحله دچار چالشهای جدی شدهاند :
- افرادی که در مرحله اخذ پذیرش موفق نشدند در دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرند
- متقاضیانی که در مرحله اخذ ویزای تحصیلی کشور کانادا به هر دلیلی ناموفق بوده اند
- شاید اگر از قبل از اقدام، نسبت به این چالش ها آگاهی کافی داشته باشید میتوانید با انجام قدمهایی موفقیت خود را در فرایند پذیرش و در نهایت اخذ ویزای تحصیلی کانادا تضمین کنید.
در ادامه به متداولترین چالشهایی که متقاضیان تحصیل در کانادا با آن روبرو هستند میپردازیم و سعی میکنیم راه حلهایی برای عبور از این موانع ارائه نماییم.
دانشگاه خوب ،شانس ویزای خوب و دانشگاه بد ،شانس ویزای کم
طبیعی است که هر چقدر دانشگاه بهتری به عنوان مقصد تحصیل را به سفارت معرفی کنید، سفارت هم از اینکه شما یک دانشجوی ممتاز هستید، مطمئنتر خواهد بود . در نتیجه احتمالاً سفارت نظر مثبتتری در رابطه با پرونده شما خواهد داشت. در طرف مقابل اگر بتوانید از دانشگاههایی که رتبه پایینتری دارند پذیرش تحصیلی بگیرید، با توجه به روند کنونی اداره مهاجرت کانادا احتمال ریجکتی پروندخ مهاجرت تحصیلی به کانادا ممکن است یک اتفاق محتمل باشد.طبیعی است به دلیل شرایط ورودی سادهتر آنها ، دانشجویان واقعی کمتری جذب این دانشگاه ها می شنوند. پس در اینجا نکته حائز اهمیت،بالا بردن شانس پذیرش تان در دانشگاههای با رتبه عالی است. پس هرچه دانشگاه بهتر، شانس ویزا بالاتر.
میتوانید بنز را ارزان بخرید؟!
همانطور که وقتی ماشین گران قیمت مثل بنز یا بیامدبلیو به عنوان خودروی هدف خود برای خرید در نظر میگیرید ملزم به پرداخت هزینههای بسیار بالای خرید و هزینههای نگهداری آن خواهید بود .باید این را بدانید که تحصیل در کانادا و به خصوص در شهرهای بزرگش مثل ونکوور و تورنتو اصلاً کم خرج نخواهد بود.
پس یکی از بزرگترین چالشهای شما،پرداخت هزینههای سنگین زندگی در این کشور به خصوص پس از بحرانهای مسکن سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ خواهد بود. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که وقتی در کانادا مشغول تحصیل هستید به صورت پارت تایم و پس از فراغت از تحصیل به صورت فول تایم امکان کار خواهید داشت و طبیعتاً با ایجاد درآمد دلاری در کشور کانادا چالش پرداخت هزینه نسبتا کمرنگتر خواهد شد. ولیکن باید از این مسئله اطمینان پیدا کنید که قادر خواهید بود تا حداقل ۶ ماه هزینههای خود را در این کشور پرداخت نمایید. ما در مقالهای مجزا به عنوان هزینههای زندگی در کانادا به تفصیل در رابطه با هزینههای زندگی در این کشور علاوه بر هزینههای تحصیل و راههای کم کردن این هزینهها خواهیم پرداخت.
ماشاالله به این همه دکتر،تعداد بیش از حد مشاورهای مهاجرت
شاید فقط کانادا و مهاجرت به کانادا این مساله را دارند.چرا که در چند سال گذشته افراد بسیار زیادی از قشرهای مختلف جامعه وارد خاک کانادا شدند. بسیاری از این افراد صنعت مهاجرت را یک صنعت پولساز قلمداد می کنند.بنابراین بسیاری از آنها وارد فرایند مشاوره و تعدادی هم وارد وکالت در این حوزه شده اند.
همین ازدیاد تعداد مشاورین از یک نگاه ممکن است باعث افزایش آگاهی در مورد مهاجرت به کانادا شود و از طرفی ممکن است با ضد و نقیض گوییهای افراد مختلف که بعضاً ممکن است با غرض ورزی شخصی نیز همراه باشد. همین مسئله ممکن است متقاضی مهاجرت تحصیلی به کانادا را در سه مرحله دچار چالش کند:
- مرحله اول در انتخاب اینکه آیا کشور کانادا مقصد مناسبی است یا خیر؟
- چالش دوم پاسخ به این سوال است که کدام مسیر برای مهاجرت تحصیلی بهتراست؟ کدام استان مناسب است؟ کدام دانشگاه میتواند بهترین دانشگاه مقصد باشد؟ چه مدارکی برای اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا مورد نیاز است؟
- چالش سوم به این موضوع برمیگردد که در صورت موفقیت و ورود به کانادا اقدامات بعدی چه خواهد بود و یا در صورت عدم موفقیت در پروسه ویزا فرایند دادگاه تا چه حد موفقیت آمیز خواهد بود.
طبیعیست برای پاسخ به تمام سوالاتی که در این سه چالش مطرح میگردد اولین و مهمترین معیار سایت اداره مهاجرت کانادا و سایت دانشگاههای کانادا خواهد بود. ولیکن بر اساس تجربه بسیاری از متقاضیان تحصیل در کانادا توصیه میکنیم تا همه تجربیات مختلف را از افراد مختلف با دقت گوش دهند و در نهایت با بررسی تمام جوانب اقدام به دور از تبلیغات افراد سودجو تصمیمگیری درستی در این پروسه حیاتی داشته باشند.
شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا
مهمترین سوالی که در ذهن متقاضی تحصیل در کانادا در ذهن وی ایجاد میشود، این است که آیا “من شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا را دارم؟”برای پاسخ به این سوال باید به این مسئله اشاره کنیم که این پروسه دو بخش متفاوت دارد که یکی مربوط به اخذ پذیرش و دیگری مربوط به دریافت ویزای تحصیلی از کاناداست.
برای بررسی بهتر شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا به تفکیک در رابطه با شرایطی که متقاضی میبایست در این دو مرحله احراز کند میپردازیم.
مرحله اول شرایط پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کانادا
مقطع تحصیلی متقاضی و رشته تحصیلی می توانند شکل دهنده شرایط پذیرش دانشجویان باشند.بدیهیست که شرایط پذیرش تحصیلی دانشجوی دکترا که قصد بورسیه تحصیلی در کانادا را دارد، کاملا متفاوت از شرایط پذیرش دانشجویی در مقطع کارشناسی است.ولی به صورت کلی میتوان شرایط عمومی پذیرش تحصیلی از کانادا را در سه دسته زیر تقسیم بندی کرد.
سوابق تحصیلی مورد قبول
عملاً هر چقدر سوابق تحصیلی متقاضی پذیرش تحصیلی در دانشگاه کانادا درخشانتر باشد ،شانس وی برای پذیرش در دانشگاههای بهتر،بیشتر خواهد بود. اگرچه طیف وسیعی از دانشگاهها در کانادا وجود دارند و این طیف شامل دو دسته دانشگاه میشود. دسته اول،دانشگاههایی با شرایط سختتر مثلاً با شرط معدل بالای ۱۵ اقدام به جذب دانشجویان خارجی مینمایند. دسته دوم دانشگاههایی که با معدل ۱۲ هم متقاضی میتواند امیدوار به پذیرش در آنها باشد.
دانش زبان انگلیسی
تقریبا میتوان گفت هیچ دانشگاه یا مرکز آموزشی یا حتی مدرسهای در کانادا وجود ندارد که از متقاضی پذیرش تحصیلی، مدرکی دال بر دانش زبان انگلیسی را دریافت نکند. حال ممکن است بعضی از دانشگاهها به دانشجویان اجازه دهند تا در دورههای آمادگی زبان انگلیسی در این مراکز شرکت کنند و پس از آن با طی آزمونهای داخلی ،وارد دورههای اصلی آموزشی خود شوند. ولی به هر حال شرط تسلط زبان انگلیسی یکی از شروط مهم برای اخذ پذیرش از مراکز آموزشی و دانشگاههای کانادا محسوب میشود.
پرداخت شهریه
اگر متقاضی پذیرش تحصیلی در دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور کانادا موفق به اخذ بورسیه تحصیلی نشده باشد، یکی دیگر از شروط اخذ پذیرش پرداخت شهریه به صورت سالانه است. پس اگر شرایط بورسیه شدن را ندارید،میبایست قادر باشید تا شهریهای که به صورت سالانه دانشگاه دریافت میکند را پرداخت نمایید.در مقالهای به عنوان پذیرش تحصیلی از کانادا به صورت جزئی و مفصلتر در رابطه با این موضوع گفتگو کرده ایم.
مرحله دوم شرایط دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا
مرحله ویزای دانشجویی کشور کانادا نسبت به سایر کشورها پیچیدگی بیشتری دارد. مراحل مربوط به آپلود کردن مدارک در وب سایت اداره مهاجرت و سپس فرایند انگشت نگاری، مراحلی است که باید به درستی طی شوند تا متقاضی ویزای تحصیلی کانادا در این مسیر موفق گردد. شرایط دریافت ویزای تحصیلی از سفارتهای کانادا برای هر پرونده ممکن است متفاوت از پرونده دیگر باشد. ولی رعایت چند شرط از الزامات همه پروندههایی است که برای ویزای تحصیلی به اداره مهاجرت کانادا ارسال میشوند. در ادامه به بررسی این شرایط مهم میپردازیم.
تمکن مالی
اصلیترین و غیرقابل تغییر ترین شرط دریافت ویزای تحصیلی کانادا، شرط ارائه مدارکی است که نشان دهنده تمکن مالی شخص متقاضی برای تامین هزینههای زندگی و تحصیل در این دوره تحصیل وی است. افرادی که قادر نیستند هزینههای مربوط به زندگی و تحصیل را در حین مدت ویزای تحصیلی خود در کانادا پرداخت نمایند، اصلیترین شرط دریافت ویزای تحصیلی کانادا را نخواهند داشت.
سوابق مسافرتی
داشتن سوابق متعدد مسافرتی به هیچ عنوان یک پیش شرط برای اقدام موفق برای مهاجرت تحصیلی به کانادا محسوب نمیشود. ولیکن داشتن سابقه بد سفر، میتواند تا حد زیادی باعث رد شدن درخواست ویزای تحصیلی کانادا شود. منظور از سوابق بد مسافرتی، مواردی شبیه موارد زیر است:
- سابقه رد شدن ویزا در انواع دیگر ویزا مثل ویزای توریستی
- داشتن سابقه رد شدن ویزا به دفعات در سایر کشورها
برنامه پس از دوره تحصیل
همه مدارکی که متقاضی ویزای تحصیلی کانادا به سفارت و اداره مهاجرت این کشور ارسال مینماید، باید مبین یک مسئله باشد. تمام تلاشهای متقاضیان ویزای تحصیلی باید معطوف به این مسئله باشد که به افسر اداره مهاجرت کانادا اثبات نماید تا پس از اتمام دوره تحصیلی قصد بازگشت به ایران را دارند. بنابراین ارائه برنامه مشخص از مسیر زندگی پس از دوره تحصیلی در کانادا از پیش شرطهای مهم جهت افزایش شانس دریافت ویزای تحصیلی کانادا محسوب میشود.
آمار دانشجویان ایرانیان در کانادا
آمارهای ثبت شده از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۲ همانطور نشان میدهد که در حال حاضر بیش از ۶۲۱ هزار دانشجوی خارجی در کشور کانادا مشغول به تحصیل میباشند، این آمار که یک رشد بیشتر از ۲۳ درصدی را نمایش میدهد اثبات مینماید که کشور کانادا به صورت فزاینده ای به جذب دانشجویان خارجی علاقمند است.
اگرچه در این میان کشورهایی مثل چین، هند، اندونزی، فیلیپین و کره جنوبی بیشترین تعداد دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل در کانادا را به خود اختصاص داده اند. آمار نشان میدهد که دانشجویان ایرانی نیز که عدد آنها به بیش از ۲۱ هزار دانشجو تخمین زده شده است و همین مسئله باعث شده تا ایران به عنوان ششمین کشور با بیشترین میزان دانشجوی خارجی در کشور کانادا محسوب گردد. جالب است بدانید طی آماری که از سال ۲۰۱۸ توسط اداره مهاجرت کانادا منتشر شده است این عدد بیش از ۶۳ درصد رشد داشته است! پس حداقل میتوانید امیدوار باشید که شما اولین نفری نیستید که وارد فرایند مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا شدهاید و افراد بسیار زیادی قبل و همزمان با شما به تحصیل در کانادا فکر کرده اند.
مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا
مسیر اقدام برای تحصیل در کانادا یک مسیر بسیار پرپیچ و خم است. مسیری که شاید از همان ابتدا و از لحظه تصمیم برای مهاجرت به کانادا تا لحظه فراغت از تحصیل در یکی از دانشگاههای کانادا سرتاسر پر از جزئیاتی است که اگر نسبت به آنها بی توجه باشید، چیزی به غیر از اتلاف وقت و هزینه و عمر برایتان باقی نمیماند.
با توجه به اهمیت مهاجرت برای بسیاری از هموطنان عزیزمان، سعی میکنیم در این بخش تصویر کلی از تمامی مراحلی که یک متقاضی ایرانی میبایست در مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا طی کند را ترسیم کنیم.
مرحله اول : تحقیق در رابطه با وضعیت رشته مورد نظر در کانادا
شاید این مهمترین قدم پیش روی یک متقاضی تحصیل در کانادا باشد چرا که وی باید در این مرحله موضوعات بسیار زیادی را بررسی نماید. موضوعاتی که شاید در ابتدای کار به نظر بسیار پیش پا افتاده باشند ولی میتوانند تعیین کننده مسیر زندگی فرد متقاضی باشند.
با توجه به تجربه بسیار زیادی که در برخورد با متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا در چند سال گذشته داشتهایم، باور داریم که تحقیقات متقاضیان میبایست در دو حوزه به صورت جدی صورت گیرد.
- تحقیق در رابطه با شرایط ورود به یک رشته و دانشگاه خاص
- تحقیق در رابطه با شرایط کار و اقامت پس از فارغ التحصیلی در آن رشته در کشور کانادا
شاید برای بسیاری از متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا،تحصیل فقط یک بهانه و مهاجرت تحصیلی فقط یک راه برای ورود به این کشور باشد. ولی اگر آگاهانهتر به این موضوع نگاه کنیم،در مییابیم که بسیاری از افراد با کوچک شمردن قدمهای ذکر شده،مسیری را طی نمودند که دیگر جای بازگشتی برای آنها باقی نمانده است. سعی میکنیم در ادامه بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.
تحقیق درباره دانشگاه و رشته در کانادا
بیایید فرض کنیم که یک متقاضی قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور کانادا و در رشته مهندسی هوافضا را دارد، این متقاضی در صورتی که آگاهی نداشته باشد که سفارت کانادا، سخت گیری بیشتری برای صدور ویزا به متقاضیان این رشته را نشان میدهد، ممکن است مدت زمان زیادی برای فرایند پذیرش و ویزای خود صرف نماید و در نهایت چیزی جز ریجکتی ویزای تحصیلی عایدش نشود.
مثالهای زیادی میتوان در رابطه با اهمیت تحقیق در رابطه با دانشگاه و رشته برای مهاجرت تحصیلی به کانادا بیان نمود ولی برای جلوگیری از اطاله کلام، سعی کردهایم مهمترین سوالاتی که دانشجویان میبایست در انتخاب دانشگاه و رشته در کشور کانادا به آن توجه نمایند را در جدول زیر ذکر نماییم.
تحقیق در رابطه با بازار کار رشته مورد نظر در کانادا
حالا فرض کنیم متقاضی مهاجرت تحصیلی به کانادا با موفقیت توانسته است مراحل مربوط به پذیرش و ویزای تحصیلی خود را سپری نماید و در عین حال توانسته است دوره تحصیلی خود در کشور کانادا را به بهترین شکل به اتمام برساند. در این مرحله متقاضی طبیعتاً قصد خواهد داشت که اقامت دائم کشور کانادا را به نحوی کسب نماید. در اینجاست که اهمیت عنوان رشته ذکر شده در مدرک تحصیلی متقاضی و حتی استانی که در آن فارغ التحصیل شده است اهمیت صد چندانی در افزایش شانس موفقیت وی در دریافت اقامت دائم ایفا میکند.
در ادامه سعی کردیم مهمترین نکاتی که متقاضیان تحصیل در کانادا میبایست پیش از انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر خود مورد توجه قرار دهند را عنوان کردهایم.
سوالات مهمی مربوط به رشته | ||
آیا این رشته جز رشتههای مورد نیاز کشور کانادا است؟ | ||
بازار کاری رشته در کانادا به چه شکل است؟ | ||
میانگین حقوق فارغ التحصیلان این رشته چقدر است؟ | ||
آیا پذیرش در این رشته ملزم به شرکت در آزمون ورودی است؟ | ||
سوالات مهم مربوط به دانشگاه | ||
پیش نیازهای پذیرش این رشته در دانشگاه چیست؟ | ||
رتبه دانشگاه از نظر علمی چند است؟ | ||
آیا این دانشگاه جز دانشگاههای مورد تایید دولت کانادا است؟ | ||
شهریه تحصیل در این دانشگاه چقدر است؟ | ||
سوالات مهم مربوطه به شهر مورد نظر | ||
آیا این استان برنامه اقامتی سادهای دارد؟ | ||
شرایط آب و هوای زندگی شهر چگونه است؟ | ||
هزینههای زندگی در این شهر چقدر است؟ |
مرحله دوم : جمع آوری و ترجمه مدارک
فرایند جمع آوری و ترجمه مدارک، ممکن است کاملا بر اساس دانشگاه مقصد و ملاحظاتی که این دانشگاه از متقاضی پذیرش انتظار دارد، طولانی و پیچیده و یا بسیار ساده و کوتاه باشد. مثلاً برخی از دانشگاههای کانادا نیاز به تاییدیه مدارک متقاضیان خارجی وسط سازمانهای مشخص شده کانادا نظیر سازمان WES دارند.
طبیعی است که فرایند پذیرش برای این دانشگاهها بسیار طولانیتر از دانشگاههایی است که متقاضیان تحصیل در کانادا میتوانند صرفاً با ارائه ترجمه انگلیسی مدارک تحصیلی ( حتی بدون مهر دادگستری و امور خارجه) موفق به دریافت پذیرش در آنها شوند. ولی به صورت کلی میتوان فرآیند جمع آوری و ترجمه مدارک را برای پذیرش تحصیلی در دانشگاههای کانادا شامل قدمهای زیر دانست.
قدم اول: آزادسازی مدرک
این قدم، گام اول فرایند پذیرش تحصیلی در همه دانشگاههای کانادا محسوب میشود. متقاضی پذیرش تحصیلی در دانشگاه کانادا میبایست مدارک تحصیلی دانشگاهی پیشین خود را از دانشگاه قبلی آزاد نماید. این فرایند ممکن است برای دانشجویان دانشگاه آزاد، غیرانتفاعی و سراسری شبانه بسیار سریع و کم هزینه و برای دانشجویان دانشگاههای سراسری روزانه بسیار طولانی و پرهزینه باشد.
با توجه به اینکه ممکن است آزادسازی مدارک تحصیلی بیش از چند ماه به طول بیانجامد، توصیه میشود متقاضیان تحصیل در خارج از کشور حتماً چند ماه پیش از اجرایی شدن فرایند ، نسبت به آزاد کردن مدارک تحصیلی خود اقدام نمایند.
قدم دوم : ترجمه و تایید مدارک
در این مرحله پس از آزاد شدن مدارک تحصیلی دانشگاهی (و مدارک تحصیل دوره دبیرستان)،متقاضی میبایست نسبت به ترجمه مدارک خود به انگلیسی اقدام نماید. در صورتی که دانشگاه مقصد نیازی به تاییدات سازمانهایی نظیر سازمان WES را به عنوان یکی از پیش نیازهای پذیرش در وب سایت خود درج نکرده باشد، صرفاً ترجمه انگلیسی با مهر مترجم روی ترجمه مدارک کفایت میکند. ولی در صورتی که این تاییدیه برای ارائه مدارک به دانشگاه الزامی باشد، متقاضی میبایست علاوه بر مهر مترجم نسبت به دریافت مهر دادگستری و امور خارجه بر روی ترجمه مدارک نیز اقدام نماید.
قدم سوم: تاییدیه WES
در این مرحله متقاضیان میبایست با مراجعه به بخش بینالملل دانشگاه خود و با تحویل ترجمه انگلیسی مدارک به این بخش، از دانشگاه خود درخواست نمایند تا این مدارک را در پاکت مهر شده برای سازمان وس ارسال نماید.این قدم صرفاً برای متقاضیانی الزامی است که دانشگاه مورد نظرشان، شرط تاییدیه وس را به عنوان یکی از شروط اولیه دریافت مدارک برای پذیرش تحصیلی قرار داده است.
با توجه به اهمیت این مرحله و هزینهای که دانشجویان میبایست در طی آن به صورت دلاری پرداخت نمایند، حتما توصیه میشود با افراد خبره در این حوزه مشورتهای لازم را جهت رعایت نکات مهم برای اتلاف از هزینه و زمان صورت دهند.
مرحله سوم: اپلای دانشگاه
به صورت کلی میتوان گفت در مرحله اپلای یا همان پذیرش در دانشگاهها و یا دیگر مراکز آموزشی کشور کانادا متقاضی میبایست با مراجعه به وب سایت مرکز مورد نظر فرم آنلاین مربوط به پذیرش دانشجویان خارجی را پر کند و سپس با آپلود کردن مدارک خود به صورت آنلاین فرایند پذیرش خود را در دانشگاه نهایی کند. متقاضیان دریافت پذیرش از دانشگاههای کانادایی معمولاً پس از تکمیل فرم ثبت نام ملزم به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی یا همان هزینه بررسی درخواست پذیرش توسط دانشگاه هستند.
این هزینه ممکن است با توجه به دانشگاه ،رشته و مقطع تحصیلی تعیین شود. ما در مقالهای تحت عنوان پذیرش تحصیلی کانادا به صورت کامل در رابطه با دریافت پذیرش از دانشگاهها مدارس و کالجهای کانادایی به بحث و گفتگو پرداختهایم.
مرحله چهارم : پرداخت هزینه دانشگاه
پس از دریافت نامه پذیرش اولیه دانشجویان متقاضی تحصیل در کشور کانادا ملزم به پرداخت مبلغ شهریه یا مبلغ تعیین شده توسط دانشگاه به عنوان مبلغ دیپازیت هستند.
شرایط پرداخت دانشگاههای مختلف تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند مثلاً برخی از دانشگاهها از دانشجویان متقاضی دریافت پذیرش از این دانشگاهها درخواست میکنند تا مبلغ کل شهریه یک سال را برای صدور نامه پذیرش قطعی( یا همان LOA)،به دانشگاه پرداخت نمایند.این در حالی است که برخی دیگر از دانشگاهها ممکن است مبالغی به اندازه یک ترم و یا حتی مبلغی در حدود چند هزار دلار را برای صدور نامه پذیرش قطعی کافی بدانند.
مرحله پنجم : درخواست ویزا
پس از دریافت نامه پذیرش قطعی متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا میبایست درخواست ویزای تحصیلی خود را در وب سایت اداره مهاجرت کانادا ثبت نماید. در مرحله درخواست ویزا متقاضی میبایست تمامی مدارک خود را به صورت اسکن شده در پورتال اداره مهاجرت کانادا آپلود نماید.
مراحل درخواست ویزای کشور کانادا ممکن است پیچیدگیهای زیادی را پیش روی متقاضیان قرار دهد بنابراین توصیه میکنیم در صورتی که تا به حال تجربه زیادی در رابطه با پر کردن فرمهای سفارتی به خصوص پر کردن فرمهای سفارت کانادا ندارید از افراد با تجربه در این حوزه مشورت بگیرید. علاوه بر آن ما در مقالهای با عنوان ویزای تحصیلی کانادا به تفصیل در رابطه با مراحل و چگونگی اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا به بحث و گفتگو پرداخته ایم.
مرحله ششم : انگشت نگاری
پس از تکمیل فرم درخواست ویزا و پرداخت هزینه بررسی سفارت و پرداخت هزینه انگشت نگاری،پس از چند ساعت یا چند روز،ایمیلی مبنی بر درخواست سفارت به متقاضی ارسال میگردد که وی را موظف میکند تا ظرف مدت ۳۰ روز با حضور در یکی از مراکز مشخص شده دولت کانادا نسبت به انگشت نگاری در این مراکز اقدام نماید.
با توجه به عدم فعالیت این مرکز در کشورمان،متقاضیان انگشت نگاری کشور کانادا میبایست به یکی از شعبات فعال موظف دریافت انگشت نگاری به کشورهای نظیر امارات و یا ترکیه مراجعه نمایند. دقت کنید که انتخاب شعبه انگشت نگاری در کشورهای مختلف هیچ تاثیری در افزایش و یا کاهش شانس ویزای تحصیلی کانادا نخواهد داشت.
پس از انجام فرایند انگشت نگاری و دریافت ایمیل تاییدیه آن متقاضی مهاجرت تحصیلی به کانادا میبایست منتظر اعلام نتیجه توسط اداره مهاجرت کانادا در پروفایل اینترنتی تشکیل شده توسط وی باشد. در صورت مثبت بودن درخواست متقاضی میبایست پاسپورت خود را برای پیکاپ ویزای خود به مرکز معرفی شده توسط اداره مهاجرت کانادا ارسال نماید تا مهر ویزا بر روی پاسپورت وی ثبت گردد.
هزینههای مهاجرت تحصیلی به کانادا
متقاضیان تحصیل در دانشگاه های کانادا طی این فرایند ملزم به مواجهه با برخی از هزینهها می باشند. برخی از این هزینهها میبایست پیش از مراحل پذیرش دانشگاهی،برخی دیگر در مرحله پذیرش از دانشگاه و دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا و برخی دیگر پس از سفر به این کشور پرداخت گردند.
اگرچه این هزینهها ممکن است بر اساس مقطع تحصیلی،مدرک زبان،رشته،وضعیت تاهل و عادات و سبک زندگی متقاضی تحصیل در کانادا متفاوت از سایر متقاضیان باشد ولیکن به صورت کلی میتوان هزینههای زیر را پای ثابت هزینههای مهاجرت تحصیلی به کانادا دانست.
ردیف هزینه | مقدار حدودی هزینه |
---|---|
ترجمه مدارک | ۵ تا ۱۰ میلیون تومان |
تایید مدارک | حدودا ۲۰۰ دلار |
آزاد سازی مدارک دانشجویان دولتی | حدودا ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان |
اپلیکیشن فی | ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار |
شهریه دانشگاه | بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار |
اجاره مسکن | بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار |
مخارج ماهانه | بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ دلار |
خورد و خوراک ماهانه | ۳۰۰ تا ۷۰۰ دلار |
بلیت | ۴۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار |
در صورتی که علاقه دارید در رابطه با هزینه تحصیل در کانادا اطلاعات جامعتری به دست آورید، از شما دعوت مینماییم تا مقاله با همین عنوان را در وب سایت آریانا پارس را مطالعه نمایید.
بهترین رشته برای تحصیل در کانادا
شاید اگر بخواهیم یک رشته را به عنوان بهترین رشته برای تحصیل در کانادا را برای همه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور انتخاب کنیم کار بیهودهای کرده ایم. چرا که بهترین رشته ممکن است بر اساس شرایط هر متقاضی ، نسبت به متقاضیان دیگر متفاوت باشد. برای انتخاب بهترین رشته جهت مهاجرت تحصیلی به کانادا، میبایست فاکتورهایی نظیر فاکتورهای زیر را مورد بررسی قرار دهیم:
- شانس ورود به دانشگاه
- بازار کار پس از تحصیل
- هزینههای تحصیل در این رشته
- شانس دریافت اقامت با این رشته
حالا با در نظر گرفتن فاکتورهای فوق در جدول زیر ۱۰ رشته پرطرفدار در کانادا را به همراه دانشگاههایی که این رشتههای تحصیلی را ارائه میدهند ، ذکر کرده ایم.
رشته | گزینه اول | گزینه دوم | گزینه سوم |
---|---|---|---|
مدیریت بازرگانی | دانشگاه رایرسون | دانشگاه سیمون فریزر | دانشگاه کنکوردیا |
مهندسی | دانشگاه آلبرتا | دانشگاه کوئینز | دانشگاه دالهوزی |
علوم کامپیوتر | دانشگاه سایمون فریزر | دانشگاه کلگری | دانشگاه رایرسون |
معماری | دانشگاه دالهوزی | دانشگاه کارلتون | دانشگاه مانیتوبا |
پزشکی | دانشگاه کلگری | دانشگاه ساسکاچوان | دانشگاه مموریال |
روابط بینالملل | دانشگاه کارلتون | دانشگاه اتاوا | دانشگاه کوردیا |
هنر و علوم انسانی | دانشگاه دالهوزی | دانشگاه کنکوردیا | دانشگاه مانیتوبا |
علوم محیط زیست | دانشگاه آلبرتا | دانشگاه مموorial | دانشگاه اتاو |
تحصیل در کانادا برای مقاطع مختلف
در این بخش قصد داریم کمی از تجربه خود در رابطه با پروندههای مهاجرت تحصیلی به کانادا در مقاطع مختلف بگوییم. یعنی در واقع بگوییم که در مقاطع مختلف مهاجرت به کانادا برای تحصیل شامل چه نکات مهمی میشود.
تحصیل در مدارس کانادا
حتماً شما هم میدانید که چرا تحصیل در کانادا برای دانش آموزان ایرانی و همچنین برای خانوادههایی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند بسیار جذاب است. شاید دادن اجازه همراهی کردن دانش آموز توسط خانوادهها برای تحصیل در مدارس کانادا بهانهای برای مهاجرت خانوادههایی شده است که روشهای دیگر مهاجرتی رای آنها شانس زیادی ایجاد نمیکند.
حال در این بخش سعی میکنیم سوالات مهمی که در خصوص مهاجرت تحصیلی به کانادا به منظور تحصیل در مدارس و یا به بهانه همراهی فرزند برای تحصیل در مقاطع پیش از دانشگاه مطرح میشود را پاسخ دهیم.
آیا تحصیل در مدارس کانادا را به دانش آموزان ایرانی توصیه میکنیم؟
در سالهای گذشته دیدهایم که دو گروه از هموطنان عزیز ما برای مهاجرت تحصیلی به کانادا و اعزام فرزندان خود برای تحصیل در مدارس کانادا اقدام نموده اند.
- دسته اول : خانوادههایی که صرفاً قصد اعزام فرزند خود به کشور کانادا را دارند و تنها هدف آنها از این امر تحصیل فرزندان خود در بهترین مدارس جهان و و ساختن آینده درخشان برای ایشان است. فارغ از موضوع هزینههای تامین شده به خانوادهها برای این تصمیم،شاید اگر این موضوع را از هر جهتی نگاه کنی میتواند تضمین کننده آینده دانش آموزان باشد.
- دسته دوم: خانوادههایی که قصد دارند با ثبت نام فرزندان خود در مدارس کانادایی زمینه حضور خانواده خود را در کشور کانادا فراهم نمایند و به بهانه ثبت نام فرزندان خود در مدارس کانادایی اقدام به دریافت ویزاهای توریستی و سپس تبدیل آن به ویزاهای کار و یا حتی دریافت اقامت از طریق پناهندگی مینمایند. به دسته دوم همواره توصیه کردهایم پیش از هر اقدامی همه جوانب این اقدام را بررسی نمایند چرا که ممکن است خطرهای بیشماری پیش روی ایشان در این مسیر قرار گیرد.
هزینه تحصیل در مدارس کانادا چقدر است؟
در کانادا دو دسته مدرسه وجود دارد،دسته اول مدارس خصوصی که ممکن است سالانه تا ۲۵ هزار دلار هزینه برای شهری است دانش آموزان خارجی دریافت کنند. دسته دوم اما مدارس دولتی هستند که به صورت یکسان در بیشتر شهرهای کانادا هزینهای در حدود ۱۵ هزار دلار از دانشجویان خارجی دریافت میکنند.
طبیعی است که مدارس خصوصی امکانات بیشتری از مدارس دولتی در اختیار دانش آموزان رجی قرار میدهند ولی میتوان به جرات گفت تحصیل در کانادا برای دانش آموزان خارجی (به خصوص دانش آموزان ایرانی) در پایینترین سطح خود هم می تواند کیفیت بسیار راضی کننده داشته باشد.طبیعی است که برای تخمین درست از هزینه مهاجرت تحصیلی به کانادا برای مقاطع قبل از دانشگاه باید هزینههای زندگی را نیز به این هزینه اضافه کنید.
تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی
مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی یکی از پرطرف ترین کشورهای جهان برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی کشور کاناداست. به غیر از مزیتهای زبان انگلیسی و تعداد زیاد گزینهها برای تحصیل در این مقطع بزرگترین انگیزه دانشجویان خارجی برای انتخاب کانادا شانس تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم این کشور و در نهایت پروسه کوتاه مدت گرفتن پاسپورت کاناداست.
در این بخش میخواهیم سوالاتی که مربوط به دوره کارشناسی در کانادا محسوب میشود را بیشتر مورد ارزیابی قرار دهیم.
مهاجرت تحصیلی به کانادا در مقطع کارشناسی به چه کسانی توصیه میشود؟
در سالهای گذشته شاهد آن بوده این که بسیاری از هموطنان عزیزمان صرفاً با هدف ورود به کانادا مراحل اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا را سپری کرده اند و پس از ورود به این کشور اقدام به تبدیل ویزای خود یا به ویزای کار و یا حتی در برخی از مواقع اقامت از طریق پناهندگی کردهاند.
ولی با توجه به دوره ۴ ساله تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور کانادا و در نظر گرفتن شهریه ای که دانشگاه کانادا برای تحصیل از دانشجویان خارجی دریافت میکنند، میتوان این دورههای تحصیلی را فقط مختص افرادی دانست که قادر خواهند بود زینههای زندگی و تحصیل خود را پرداخت نمایند. یا به عبارت دیگر تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای کانادا را به افرادی توصیه نمیکنیم که با یک بودجه محدود صرفاً توان پرداخت هزینه یک یا دو سال از این دوره چهار ساله را دارند.
برای مقطع کارشناسی هزینه تحصیل در کانادا به تومان چقدر است؟
در ابتدا باید تصور کنیم که با توجه به افزایش یا کاهش نرخ ارز ممکن است اعداد و ارقام گفته شده در این بخش نیز تفاوتهایی در گذر زمان داشته باشند. در زمان نگارش این مقاله یعنی پاییز سال ۱۴۰۳ و با در نظر گرفتن قیمت دلار کانادا در بازار ایران یعنی ۴۳ هزار تومان،سعی میکنیم تخمین درستی از هزینه تحصیل در کانادا به تومان ارائه دهیم. متوسط شهریه در دانشگاههای کانادایی برای مقطع لیسانس حدود ۱۵ هزار دلار کانادا است که معادل مبلغ ۶۴۵ میلیون تومان میباشد.
با در نظر گرفتن هزینه ۱۵۰۰ دلاری برای زندگی در حین تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی به عددی در حدود سالانه ۷۷۰ میلیون تومان به عنوان هزینه زندگی ر کانادا برای یک دوره یک ساله میرسیم. پس با جمع این دو عدد یعنی شهریه دانشگاه در کانادا و هزینه زندگی در حین تحصیل در این کشور به عددی در حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان خواهیم رسید.
حالا سوال اینجاست آیا برای تحصیل در یک سال میبایست همه این هزینه از ایران تامین شود؟طبیعتاً پاسخ خیر است چرا که حق کار ۲۰ ساعته دانشجویان خارجی در کانادا به ایشان اجازه میدهد تا با تخمین ساعتی ۱۲ دلار به ازای هر ساعت و با ۲۰ ساعت کار مجاز در هفته، مبلغی در حدود ۶۰۰ میلیون تومان از محل کار دانشجویی عاید دانشجویان خارجی شود. پس اگر توان پرداخت شهریه دانشگاه برای شما فراهم باشد میتوانید روی کار دانشجویی برای پرداخت هزینههای زندگی حساب کنید.
متوسط شهریه دانشگاه در کانادا به تومان | متوسط هزینه زندگی سالانه در کانادا به تومان | متوسط درآمد سالانه کار دانشجویی در کانادا به تومان | توان مالی لازم برای اقدام |
---|---|---|---|
۶۶۰ میلیون تومان | ۶۶۰ میلیون تومان | ۶۶۰ میلیون تومان | ۶۶۰ میلیون تومان |
مراحل مهاجرت تحصیلی به کانادا برای تحصیل در مقطع کارشناسی چیست؟
پس از دریافت پذیرش تحصیلی از کانادا به به صورت مفصل در مقالهای جداگانه در رابطه با آن صحبت کردهایم،نوبت به درخواست ویزای تحصیلی کانادا میرسد. در حال حاضر بر اساس آمار اداره مهاجرت کانادا در سال ۲۰۲۴،میزان موفقیت درخواستهای ویزای تحصیلی کانادا، حدود ۶۰ درصد تخمین زده میشود. شما میتوانید با ارائه یک پرونده کامل و بدون نقص شانس خود را برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا تا حد چشمگیری افزایش دهید ولی حتی برای بهترین پروندهها یه ویزای تحصیلی کانادا نیز امکان ریجکتی ویزا وجود دارد.
خوشبختانه ریجکتی ویزا ، پایان آرزوی مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل نیست. در این مرحله ممکن است با سابمیت مجدد پرونده و یا طی نمودن مسیر دادگاه پروسه دریافت ویزای تحصیلی کانادا با موفقیت به پایان برسد. البته مدت زمان رفع ریجکتی ویزای کانادا ممکن است چند ماهی به طول بیانجامد ولی در نهایت شانس قبولی ویزای تحصیلی پس از انجام پروسه دادگاه را میتوان بیش از ۹۰ درصد تخمین زد.
تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد
دوره کارشناسی ارشد در کانادا یکی از محبوبترین دورههای تحصیلی برای اپلای کانادا هستند. چرا که این دورهها قدم اول برای رسیدن به اقامت دائم برای دانشجویان خارجی در کانادا محسوب میشود.
آیا تحصیل رایگان در کانادا در یا بورسیه فول فاند در مقطع کارشناسی ارشد امکانپذیر است؟
به صورت کلی بیشتر دانشگاههای کانادا برای تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد از دانشجویان خارجی شهریه دریافت میکنند. تعداد بسیار کمی از دورههای کارشناسی ارشد در این کشور به صورت تحصیل با بورسیه فول فاند همراه هستند که معمولاً محدود به رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و برخی دیگر از رشتههای خاص هستند. معمولاً در این دورهها پیدا کردن یک سوپروایزر برای دریافت فول فاند در مقطع کارشناسی ارشد کانادا الزامی است.
البته علاقمندان به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در کانادا میتوانند از کمک هزینههای دانشجویی که هر دانشگاه متناسب با شرایط دانشجویان در اختیار ایشان قرار میدهد استفاده کنند. این هزینهها ممکن است تمام هزینههای زندگی و تحصیل در کانادا را شامل نشود ولی ممکن است باعث کاهش شهریه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در کانادا شود.
اجازه کار همسر دانشجو در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد چقدر است؟
خوشبختانه کانادا جز تنها کشورهایی است که علاوه بر دادن ویزای همزمان در مقطع کارشناسی ارشد، هیچ محدودیتی برای اجازه کار همسر دانشجو قائل نیست. بنابراین همسر یک دانشجوی در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد میتواند با ویزای اپن ورک پرمیت به صورت نامحدود در هر شغلی مشغول به فعالیت شود.
چطور میتوان لیست دانشگاههای کانادا برای اپلای به خصوص رشتههای کارشناسی ارشد در کانادا را پیدا کرد؟
خوشبختانه در حال حاضر وب سایتهای زیادی تمام رشتههای کارشناسی ارشد در کانادا را به صورت جزئی با میزان شهریه و شرایط اپلای فهرست بندی کرده اند. اگرچه میتوانید با چند کلیک لیست دانشگاه کانادا برای اپلای را بیابید ولی رفاً به مراجعه به این لیستها کفایت نکنید و پس از پیدا کردن دانشگاه مورد نظر حتماً اطلاعات خود را با سایت دانشگاه و برنامه مورد نظر تطبیق دهید. خوشبختانه موسسه آریانا پارس نیز لیست تمام دانشگاههای کانادا برای اپلای را به صورت به روز شده در قسمت لیست دانشگاهها همین وب سایت برای راحتی کار شما عزیزان فراهم نموده است.
آیا میتوان به صورت مجدد برای اپلای ارشد کانادا اقدام کرد؟
علاقه بسیاری از دانشجویان( که در ایران مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت کرده اند) به مهاجرت تحصیلی به کانادا و عدم تمایلشان برای طی کردن دورههای دکترا که چند سال در کانادا به طول میانجامد ، باعث شده است تا تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد بین این دسته از افراد بسیار محبوب باشد.
اگرچه منعی برای دریافت پذیرش و اپلای ارشد کانادا برای این دسته از افراد وجود ندارد ولی باید توجه داشته باشید که در صورت اعلام متقاضی نسبت به مدرک کارشناسی ارشد گرفته شده در ایران، ممکن است پیچیدگیهایی در مسیر دریافت ویزای تحصیلی و یا حتی فرایند مربوط به اقامت دائم پس از دوره تحصیل در کانادا برای دانشجو ایجاد شود. البته این دسته از دانشجویان میتوانند با ارائه دلایل منطقی به صورت مجدد اپلای دوره کارشناسی ارشد داشته باشند.
اقامت پس از تحصیل در کانادا
شاید انگیزه بسیاری از دانشجویان بینالمللی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا لزوماً تحصیل در دانشگاههای این کشور نباشد و دریافت اقامت دائم کانادا هدف اصلی از مهاجرت به این کشور باشد. در طرف مقابل کشور کانادا هم با توجه به نیاز بازار کار در صنایع مختلف خود تمایل دارد تا دانشجویانی که در دانشگاههای این کشور فارغ التحصیل شدهاند را به صورت دائم در این کشور اسکان دهد.
در این بخش قصد داریم ببینیم روشهای تبدیل ویزای دانشجویی به اقامت دائم پس از تحصیل در کانادا چه روشهایی هستند.
روش اول : نیروی متخصص
سیستم امتیازبندی نیروی متخصص کانادا یا همان اسکیل ورکر ه متقاضیان دریافت اقامت دائم کانادا اجازه میدهد تا با توجه به فاکتورهایی نظیر سن تحصیلات تخصص و بسیاری از عوامل دیگر درخواست خود را برای دریافت اقامت دائم به این کشور ارائه کنند. در این میان دانشجویان فارغ التحصیل شده از دانشگاههای کانادا در بسیاری از روشهای نیروی متخصص استانی و فدرال امکان دریافت امتیاز بیشتری را فاً به خاطر تحصیل در دانشگاههای کانادا به دست میآورند و همین مسئله باعث افزایش شانس دریافت اقامت نسبت به سایر متقاضیان یشود.
روش دوم : ویزای کار
بر اساس قانون اداره مهاجرت کانادا در حال حاضر (یعنی در زمان نگارش مقاله در سال ۲۰۲۵)، به دانشجویان خارجی که در دانشگاههای کشور کانادا فارغ التحصیل شدهاند به صورت خودکار ویزای کاری به مدت ۳ سال برای پیدا کردن یک شغل در کشور کانادا اعطا میشود. بسیاری از دانشجویانی که در چند سال گذشته به کانادا از طریق تحصیل مهاجرت کردند پس از قرائت از تحصیل با پیدا کردن یک شغل در این کشور و کسب امتیازی تحت عنوان امتیاز تجربه کانادایی، به طور چشمگیری امتیاز خود را در مسیر دریافت اقامت دائم کانادا افزایش داده اند. دانشجویان در این روش هم قادر هستند در برنامههای استانی و هم در برنامههای فدرال درخواست خود را برای دریافت اقامت دائم ارسال نمایند.
سایر روش ها
علاوه بر روشهای گفته شده در بالا، بر اساس آمار اداره مهاجرت کانادا بسیاری از دانشجویان در حین تحصیل در کانادا و یا پس از اتمام تحصیل از روشهای دیگری نیز نظیر روشهای سرمایهگذاری،استارتاپ،ازدواج و و یا حتی پناهندگی برای دریافت اقامت دائمی این کشور اقدام کردهاند.
با توجه به اهمیت تبدیل ویزای تحصیلی به اقامت دائم برای بسیاری از علاقهمندان به مهاجرت تحصیلی به کانادا توصیه میکنیم،پیش از سفر به کانادا برنامه مشخصی برای دوران پس از فراغت از تحصیل در این کشور ترسیم نمایید چرا که انتخاب رشته درست برای دریافت مدرک تحصیلی از کشور کانادا میتواند نقش بسزایی در دریافت اقامت دائمی این کشور به صورت قانونی داشته باشد.