شاید وقتی عبارت مهاجرت به کانادا را می بینیم، به یاد افرادی بیفتیم که در چند سال گذشته به این کشور مهاجرت کرده اند، از دوستان و آشنایانی که با روش های مختلف کاری، نیروی ماهر و مهاجرت تحصیلی به کانادا سفر کرده اند تا افراد مشهوری مثل هنرمندان و ورزشکاران و حتی اختلاسگرانی که برای ادامه زندگی، کانادا را به عنوان مقصد خود برگزیده اند. تحریریه آریاناپارس قصد دارد در این مطلب به شرح و تفصیل این موضوع بپردازد.
مهاجرت به کانادا در گذر زمان
جمعیت حال حاضر کانادا، تا به امروز پنج بار دستخوش تغییرات بزرگی قرار گرفته است. موج اول مهاجرین، فرانسوی ها بودند که در قرن ۱۸ به منطقه کبک کانادا مهاجرت کرده اند و همین مهاجرت بزرگ دلیل اصلی اهمیت زبان فرانسوی در کانادا بخصوص در ایالت کبک محسوب می گردد.موج دوم مهاجرت به کانادا توسط انگلیسی ها شکل گرفت که در میانه قرن ۱۹ به شکل کلونی های بزرگ به کانادا مهاجرت کرده اند. در مناطق مختلف کانادا بخصوص ایالت انتاریوی فعلی به حیات خود ادامه دادند.
موج سوم مهاجرین از اروپای مرکزی و شرق اروپا وارد کانادا شد. قبل از جنگ جهانی اول، مهاجرین از کشور های پرتغال، ایتالیا و اکراین وارد منطقه ای از کانادا شدند که امروزه به ایالت نوااسکوشیا معروف است.موج چهارم مهاجرین را چینی ها و موج پنجم را مهاجرینی از سایر کشور های جهان شکل دادند.
آمار مهاجرتی کانادا در سال های اخیر
از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴، حدوداً تعداد ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار مهاجر به صورت سالیانه برای ادامه زندگی به کانادا مهاجرت نموده اند. دولت کانادا در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که قصد دارد ظرف ۳ سال به یک میلیون مهاجر مجوز ورود به کانادا را اعطا نماید و قرار است این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۵۵۰ هزار نفر در سال افزایش پیدا کند.
دولت خیرخواه! کانادا چرا مهاجر می پذیرد؟
دولت کانادا ۳ دلیل اصلی برای پذیرش مهاجرین به این کشور را به عنوان اصلی ترین انگیزه های این کشور در تبیین سیاست های مهاجرتی این کشور اعلام داشته است.
دلایل | توضیحات |
---|---|
دلایل خانوادگی | که به کانادایی ها و مهاجرینی که طی سال ها به این کشور مهاجرت کرده اند اجازه می دهد با اقوام و خویشاوندان خود، ملاقات و یا زندگی کنند. |
دلایل انسان دوستانه | این دلایل باعث ایجاد قوانینی جهت پذیرش مهاجرینی که به دلایلی اقدام به اخذ پناهندگی در کانادا نموده اند، شده است. |
دلایل اقتصادی | دولت کانادا بواسطه این دلایل، با پذیرش مهاجران از سراسر جهان، نیاز های اقتصادی خود را با پذیرش مهاجرین متخصص و دارای قدرت سرمایه گذاری بر طرف می سازد. |
کانادا زیر سلطه ایرانی ها، آمار مهاجرت ایرانی ها به کانادا
در حال حاضر طبق آماری که در سال ۲۰۱۶ توسط اداره مهاجرت کانادا اعلام شده است، حدود ۱۵۵ هزار مهاجر ایرانی در حال زندگی در کانادا می باشند که این عدد حدود ۲ درصد از جمعیت مهاجرین به کانادا و نیم درصد از جمعیت کل کانادا را تشکیل می دهد.طبق آمار، تعداد مهاجرین ایرانی در هر سال حدود ۲ درصد از تعداد کل مهاجرینی است که به کانادا مهاجرت می کنند. این عدد در سال ۲۰۱۵ به حدود ۴٫۵ درصد نیز رسیده است.
مزایای مهاجرت به کانادا
در چند سال گذشته، شاهد آن بودهایم که بسیاری از هموطنان عزیزمان که در ایران شرایط زندگی خیلی ایده آلی نداشته اند،پس از مهاجرت به کشور کانادا و طی چند سال به کلی شرایط زندگی متفاوتی را تجربه کرده اند. رویای خرید خانه و یا خرید ماشینهای لوکس که در ایران برایشان آرزو بود،در کمتر از چند سال پس از مهاجرت برایشان میسر شد.
در این بخش از مقاله قصد داریم بگوییم چرا کانادا، بله و دیگر کشورها نه و اساساً درباره مزایای مهاجرت به کانادا برای متقاضیان زندگی در خارج از کشور به بحث و گفتگو میپردازیم.مطالب این بخش از مقاله کاملاً منطبق بر زندگی در کانادا از زبان مهاجران نوشته شده است.
بیش از یک در، تنوع روش های مهاجرتی
شاید وقتی کشور آمریکا مقصد مهاجرت قرار گیرد،روشهای اقدام فقط به یکی دو روش مثل روشهای تحصیلی و کاری برای مشاغل حرفهای محدود میشوند. یا وقتی به کشورهایی نظیر اسپانیا و پرتغال فکر میکنیم تنها کلید ورود به این کشورها مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یا خرید ملک باشد. این موضوع حتی در رابطه با کشورهایی نظیر آلمان نیز صادق است،چرا که برای افرادی که زبان آلمانی نمیدانند روشهای زیادی برای مهاجرت به این کشور وجود ندارد.
اما در مهاجرت به کانادا،داستان طور دیگری نوشته شده است. روشهای مهاجرتی برای نیروهای متخصص و نیروهای کار کاملاً عملی و ممکن هستند.روشهای ورود با سرمایه فقط منحصر به خرید یک ملک نیست. حتی نوجوانان و جوانانی که فعلاً صرفاً قصد ورود به یک کشور خارجی را دارند،مسیر مهاجرت به این کشور مسیری است که تا انتها روشن است. پس بزرگترین مزیت مهاجرت به کانادا،اساساً وجود راه حلهای متفاوت برای شرایط متفاوت متقاضیان است.
همشهری ها، وفور تجربه مهاجران به کانادا
شاید برخی تصور کنند هرچه مقصد مهاجرتی،مهاجرت کمتری داشته باشد،پس احتمالاً مقصد ایدهآلتری میتواند باشد. این موضوع ممکن است در بعضی از زمینهها درست باشد ولی فقدان اطلاعات کافی از تجارب زندگی مهاجرین به برخی از کشورها باعث میشود تا بسیاری از مهاجرتها با چشم بسته انجام شود.موضوعی که در رابطه با کانادا به هیچ وجه مصداق ندارد،تعداد زیاد هموطنان عزیزی که در چند سال گذشته به کانادا مهاجرت کردند،بستر بینظیری از تجربههای مهاجران به کانادا در چند سال گذشته با شرایط متفاوت ایجاد کرده است. تجربههایی که هر کدامشان میتواند باعث جلوگیری از اتلاف سرمایه،شانس و عمر باشد.
با یک جستجوی ساده در اینترنت و یا فضای مجازی خواهید توانست تا با سیل عظیمی از نظرات ،از نحوه خرید از فروشگاههای کانادا تا راههای افزایش شانس برای دریافت وام از بانکهای کانادایی را از نگاه افرادی که با پوست و گوشتشان این موضوع را لمس کردند،مواجه شوید.
همه ما یکی هستیم،اولویت مهاجرین برای دولت و مردم
با یک نگاه ساده به تاریخ کشور کانادا به این نکته میرسیم که شاید همه ساکنین این کشور به نوعی یا خود مهاجر هستند و یا به شکل خیلی نزدیکی با مهاجرین نسبت دارند. بسیاری از سیاستهای کلان دولت کانادا اساساً مبتنی بر توجه به وضعیت مهاجرین اجرا میشود.
اساساً داشتن وزارتخانه به عنوان وزارت مهاجرت و وزیری به عنوان وزیر مهاجرت نشان دهنده اهمیت موضوع مهاجرین برای دولت کاناداست. از طرف دیگر،بافت جمعیتی کانادا که متشکل از مهاجرین بسیار زیادی از سراسر کشورهای جهان است باعث شده است تا عملاً عباراتی نظیر نژادپرستی و یا تبعیض نژادی در سرتاسر زندگی یک فرد از لحظه آموزش در مدرسه تا لحظه اشتغال به کار بی معنا باشد.
معایب مهاجرت به کانادا
در کنار همه خوبیهایی که میتوان در مسیر مهاجرت به کانادا برای این کشور متصور شد، همواره نظرات منفی از زبان مهاجران به کانادا در رابطه با این کشور نقل شده است. معایبی که هر یک میتوانند یا مانع از انجام موفقیت آمیز مهاجرت به کانادا باشد و یا پس از آن باعث پشیمانی از مهاجرت به کانادا. در این بخش می کوشیم بزرگترین معایب مهاجرت به کانادا را بیان کنیم ولی اگر علاقمند به پی بردن معایب زندگی در کانادا هستهای توصیه میکنیم مقاله با همین عنوان را در وب سایت مطالعه نمایید.
تعداد زیاد متقاضیان مهاجرت به کانادا، بینهایت رقیب!
با یک نگاه گذرا به آمار مربوط به متقاضیان مهاجرت به کانادا در چند سال گذشته درمیابیم که کانادا در حال حاضر حداقل در ایران پرطرفدارترین کشور برای مهاجرت برشمرده میشود. این یعنی به ازای هر فرصت مهاجرتی به این کشور چند رقیب فقط از ایران برای متقاضیان مهاجرت به کانادا از روشهای مختلف وجود دارد.
به طور مثال در چند سال گذشته به دلیل ازدیاد درخواست برای ویزای تحصیلی در کانادا، بخشی از ارزیابی پروندههای ویزای تحصیلی به کمک هوش مصنوعی صورت گرفته است. روندی که به دلیل دم بررسی درست پروندهها باعث افزایش میزان ریجکتیهای ویزا و افزایش تعداد پروندهها از اداره مهاجرت در دادگاه فدرال کانادا شده است.
سردرگمی متقاضیان در اخبار
علاقه منحصر به فرد متقاضیان مهاجرت به کانادا باعث افزایش چشمگیر دفاتر و وکلای مهاجرتی به کانادا شده است. اطلاعاتی که متقاضیان هر روز از صفحات شبکههای اجتماعی این مراکز( در کنار اخباری که اشخاص حقیقی که در چند سال گذشته به این کشور مهاجرت کرده اند) میگیرند،در بیشتر مواقع چیزی جز سردرگمی برای ایشان ایجاد نمیکند. چرا که بسیاری از این اخبار بعضاً یکسان نیستند و در برخی موارد حتی با یکدیگر تعارض دارند. به طور مثال یک دفتر مهاجرتی با توجه به زمینه فعالیت خود در حوزه استارتاپ از این ویزا به عنوان یک فرصت استثنایی یاد میکند و یک وکیل دیگر با توجه به اینکه در این حوزه فعالیت نمیکند آن را چالهای برای به دام افتادن متقاضیان مهاجرت به کانادا میداند!
تناقض در اطلاعات به اداره مهاجرت کانادا
یکی دیگر از معایب مهاجرت به کانادا و یا از منظری دیگر، چالشهایی که پیش روی متقاضیان مهاجرت این کشور قرار دارد،وجود تناقض در اطلاعاتی است که در پروندههای مهاجرتی برخی از متقاضیان وجود داشته است. به طور مثال یک متقاضی ویزای توریستی در مدارکی که برای دریافت این ویزا به اداره مهاجرت ارائه کرده است خود را یک مدیر ارشد معرفی کرده،در حالی که دو یا سه سال پس از این ویزا و با رفت و آمد به کانادا در حال حاضر نیت اقدام برای اقامت کانادا از طریق نیروی متخصص برای یک شغل اجرایی را دارد.
طبیعی است وجود سوابق کاری و یا تحصیلی تناقض در پروندههای ارائه شده به اداره مهاجرت کانادا برای بسیاری از متقاضیان، شاید باعث شکست در پروسه مهاجرت به کانادا شود. پس توصیه میکنیم حتی اگر سابقه اقدام برای کانادا را به شکل توریستی و یا تحصیلی داشتهاید (در یک پرونده موفق و چه ناموفق) اطلاعات مربوط به پرونده ارسال شده به اداره مهاجرت را به طور کامل در اختیار داشته باشید.
روش های مهاجرت به کانادا
در سالهای گذشته اداره مهاجرت کانادا روشهای گوناگونی برای مهاجرت به این کشور را به متقاضیان معرفی کرده اند. برخی از این روشها با اعطای اقامت دائم در همان بدو ورود به کشور کانادا و برخی دیگر با دادن اجازه اقامت موقت به متقاضیان مهاجرت به کانادا همراه بوده است. طبیعی است که رویکرد دولت کانادا و اداره مهاجرت این کشور در گذر زمان با توجه به نیازهای این کشور تغییراتی داشته است ولی به صورت کلی میتوان روشهای زیر را مهمترین روشهای مهاجرت به کانادا دانست.ما سعی کردیم در این بخش روشهای مهاجرت به کانادا را بر اساس مقاصد متقاضیان تفکیک کنیم.
مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل
این روش که در دسته های مهاجرت موقت به کانادا محسوب میشود یکی از محبوبترین روشهایی است که در چند سال گذشته متقاضیان، برای ورود به کانادا از آن استفاده کرده اند. هرچند مهاجرت تحصیلی به کانادا تواند به صورت مستقیم به دریافت اقامت این کشور منجر شود ولی علاقهمندان به تحصیل در کانادا میدانند با سپری کردن دوره تحصیلی در این کشور شانس بالایی برای دریافت اقامت کانادا در برنامههای مهاجرتی این کشور خواهند داشت.
گفتنیست بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل از این روش صرفاً به عنوان یک بهانه برای ورود به کشور استفاده کردند و به محض ورود به به کانادا اقدام به تغییر وضعیت مهاجرتی خود کرده اند.ما در مقالهای تحت عنوان مهاجرت تحصیلی به کانادا به صورت مفصل در رابطه با این روش مهاجرتی به کانادا به بحث و گفتگو پرداختهایم.
مهاجرت به کانادا از طریق کار
کانادا برای تامین نیروی کار مورد نیاز خود ،که در سالهای گذشته یک موضوع بسیار جدی برای دولت این کشور بوده است، روشهای متنوعی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار را تعیین کرده است. برخی از این روشها به متقاضیان امکان دریافت اقامت دائم در بدو ورود به کشور کانادا و برخی دیگر به ایشان اجازه کار موقت در این کشور را اعطا میکنند. در این بخش قصد داریم اندکی بیشتر در رابطه با انواع روشهای مهاجرت کاری به کانادا صحبت کنیم.
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری
این روش از سال ۲۰۱۵ جایگزین روش قبلی مهاجرت از طریق نیروی متخصص شده است.مهاجرت از طریق اکسپرس اینتری کانادا جزو روشهای مهاجرتی است که در ابتدا از طریق دریافت اقامت دائم کانادا همراه خواهد بود.در این روش به درخواست متقاضی در دو مرحله مورد سنجش اداره مهاجرت و دولت کانادا قرار می گیرد. در مرحله اول متقاضی با اخذ حداقل ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز ممکن، بر اساس شرایط سن، مدرک تحصیلی، رشته و سایر فاکتور های مهم، قادر خواهد بود تا به مرحله دوم یعنی سیستم جامع امتیاز بندی کانادا راه یابد.
در این مرحله فاکتور های بسیاری مورد ارزیابی قرار می گیرد و متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق نیروی متخصص، قادر خواهند بود تا در یک صف انتظار (pool) قرار گیرند. در این مرحله دولت کانادا طی روش های مختلفی از میان تمام افراد واجد شرایط، تعدادی را به عنوان برگزیدگان این مرحله به صورت دوره ای انتخاب می کند.دولت کانادا در برنامه اکسپرس اینتری، از میان تمام افرادی که در صف انتظار هستند تحت قالب ۳ برنامه نیروهای متخصص مورد نیاز خود را جذب میکند.متقاضیان اقدام از طریق روش اکسپرس اینتری میتواند با شرکت در برنامههای استانی کانادا شانس خود را در این روش افزایش دهند.
گفتنی است، روش اکسپرس اینتری یا ورود سریع در عمل پیچیدگی های زیادی دارد. ما در مقاله مجزا به عنوان مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری به تفکیک در رابطه با این زیر مجموعهها و آخرین امتیازهای قبول شده در زیر شاخه های این روش صحبت کردهایم و صرفاً قصد داریم به معرفی این روشها در ادامه مقاله بپردازیم.
مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کانادایی
این روش که از زیر مجموعههای روشهای مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری محسوب میشود معمولاً بیشتر توسط افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که سابقه کار در کانادا را در پرونده خود دارند. یعنی افرادی که با روشهای گوناگون نظیر ویزای تحصیلی وارد این کشور شدند و چند سالی در این کشور مشغول به کار هستند.
مهاجرت به کانادا از طریق فدرال اسکیل ورکر
این زیر مجموعه هم که یکی از سختترین زیر مجموعههای اکسپرس اینتری است مختص فرادی است که در مشاغل خاص سابقه کار خارج از کانادا داشتهاند و میتوانند در آزمون آیلتس و یا امتحانهای مشابه ان نمرات بالا کسب کنند. برای شرکت در این برنامه نیاز به سابقه کار در کشور کانادا وجود ندارد. لازم به ذکر است داشتن مدارک دانشگاهی در این روش جز الزامات اقدام برای مهاجرت به کانادا میباشد.
مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفهای
علاوه بر نیروهای متخصص دانشگاهی،دولت کانادا در این برنامه افراد ماهر که دارای تحصیلات غیر دانشگاهی ظیر مدارک فنی حرفهای هستند را برای کار در این کشور جذب میکند. داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی جز الزامات اقدام در این روش محسوب میشود.
مهاجرت به کانادا از طریق روش های استانی
بر خلاف روش اکسپرس اینتری که توسط دولت فدرال کانادا انجام می شود، روش مهاجرت استانی، روشی است که در آن هر یک از ۱۱ استان کانادا، بر اساس نیاز های خود، شرایط مجزایی برای مهاجرین در نظر می گیرند. اقدام برای هر استان ممکن است بر اساس سیستم اکسپرس اینتری و یا بصورت مستقیم یا non-exprees entry system صورت گیرد.معمولاً برای کسب امتیاز لازم جهت مهاجرت به کانادا از طریق نیروی متخصص در روشهای استانی شرایط و ملاحظات هر استان با استان دیگر متفاوت است ولی در همه این استانها فاکتورهایی نظیر سن، زبان ،مدرک تحصیلی،سابقه کار و عنوان شغلی و البته داشتن کارفرما در این استانها مورد بررسی قرار میگیرند.
اسپانسر فامیلی هست تا به خانواده ات بپیوندی
این روش، همانطور که از نامش مشخص شده است، روشی است که در آن فرد با داشتن دعوت نامه از فردی که یا یک کانادایی محسوب می شود و یا اقامت دائم کانادا را اخذ نموده است، می تواند جهت مهاجرت به کشور کانادا اقدام نماید.
گفتنی است دولت کانادا برای دعوت از خانواده شرایط خاصی را برای فرد متقاضی مد نظر قرار داده است بنابراین در قدم اول می بایست بصورت کامل از شرایط اقدام جهت اقامت از طریق اسپانسر فامیلی آگاه شوید.اگر تمایل دارید، در ارتباط با این روش بیشتر بدانید، آریاناپارس از شما دعوت می نماید تا مقاله مهاجرت از طریق اسپانسر فامیل را به دقت مطالعه فرمایید.
فرزند مستقل خانواده! نیروی متخصص کبک
زبان اصلی مردم در ایالت کبک فرانسوی است. شاید همین کافی باشد تا مشخص کند این ایالت تا چه حد بصورت کاملاً مستقل از سایر ایالت ها و دولت فدرال عمل می کند.این برنامه مهاجرتی به کارفرمایانی که در منطقه آتلانتیک کانادا قرار دارند اجازه ی درخواست جذب نیروی خارجی می دهد. منطقه آتلانتیک از سه استان نیوبرانزویک، نوااسکوشیا و جزیره پرنسس ادوارد تشکیل شده است.
در این برنامه مهاجرتی در صورتی که فرد متقاضی اخذ اقامت کانادا بتواند از کارفرمایانی در یکی از ۳ استان نام برده دعوت نامه شغلی دریافت نماید، قادر خواهد بود تا برای اقامت دائم کانادا اقدام نماید. گفتنی است در این روش، کارفرمای کانادایی باید ثابت کند نیروی کاری با شرایط مورد نظر وی به صورت منطقه ای یافت نگشته است و وی برای تامین نیاز های خود ناچار به استخدام یک نیروی کار خارجی است.