info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

ارزان ترین کشورها برای زندگی

ارزان ترین کشورها برای زندگی

 آشنایی با ارزان ترین کشور جهان برای افرادی که قصد دارند به روش‌های گوناگون نظیر مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری به زندگی خود خارج از مرزهای کشورمان ادامه دهند اهمیت زیادی دارد. همچنین داشتن لیستی از ارزان‌ترین کشورهای دنیا می‌تواند برای افرادی که قصد سپری کردن یک دوره کوتاه به عنوان یک توریست یا دانشجو در خارج از کشور را دارند مفید باشد. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله به پرسش‌های زیر پاسخ دهید: 

  • ارزان‌ترین کشور برای سفر چه کشوری است؟
  • ارزان‌ترین کشور برای خرید خانه کدام کشور است؟
  • ارزانترین کشور جهان برای زندگی کدام کشور است؟
  • برای زندگی ایرانیان کدام کشور ارزان‌ترین گزینه است؟
  • ارزانترین کشور عربی برای مهاجرت ایرانیان چه کشوری است؟

و ادامه نقشه راه کارآمدی در اختیار متقاضیان ایرانی که قصد مهاجرت و یا سفر با کمترین هزینه را دارند ، قرار دهیم.

ارزانترین کشورها برای زندگی

با توجه به اختلاف ارزش ارزهای مختلف در کشورهای گوناگون ارزان‌ترین کشور دنیا برای زندگی قاعدتاً کشوری است که در آن ارزش ارز رایج در آن کمتر از معادل دلاری آن در سایر کشورها باشد. به طور مثال شاید هزینه‌های زندگی در ایران برای یک زندگی ساده حدوداً ماهی ۱۰ میلیون تومان باشد. معادل دلاری این هزینه عددی کمتر از ۱۴۰ دلار خواهد بود که بسیار کمتر از هزینه زندگی در بسیاری از کشورهای جهان است. ولی برای یافتن ارزانترین کشورهای دنیا برای زندگی می‌بایست میزان درآمد را در کنار هزینه‌های زندگی در نظر بگیریم. بنابراین کشورهایی که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم کشورهایی هستند که صرفاً به دلیل کم بودن ارزش پول ملی‌شان در لیست ارزان‌ترین کشورهای دنیا برای زندگی قرار نگرفته‌اند. در ابتدا فهرستی از ارزانترین کشور های دنیا برای زندگی در سال 2025 ارائه خواهیم کرد و در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت.ارزانترین کشور های دنیا برای زندگی در سال 2025 به شرح زیر هستند:

  • هندوستان
  • ویتنام
  • مراکش
  • گرجستان
  • مکزیک
  • بلغارستان
  • گرجستان
  • ارمنستان

هندوستان

به غیر از چند منطقه لوکس در بعضی از شهرهای مهم کشور هندوستان،زندگی در این کشور می‌تواند بسیار کم هزینه و ارزان باشد. غذاهای ارزان قیمت و متنوع به واسطه رونق کشاورزی در این کشور و همچنین هزینه‌های بسیار پایین مسکن باعث شده است تا هزینه زندگی در این کشور از ماهیانه ۴۰۰ دلار فراتر نرود. علاوه بر آن کم هزینه بودن حمل و نقل و خدمات درمانی در این کشور نیز باعث شده است تا این کشور را به عنوان ارزان‌ترین کشور جهان برای زندگی بدانیم. البته در کنار ارزان بودن این کشور،زندگی در هندوستان معایبی نیز به همراه خواهد داشت که بزرگترین آنها عدم دریافت اقامت دائم با زندگی بلند مدت‌ترین کشور و عدم امکان پیشرفت شغلی برای بسیاری از مشاغل در هندوستان است.

ویتنام 

یکی دیگر از کشورهای آسیایی که در زمره ارزان‌ترین کشورهای جهان برای زندگی قرار دارد،کشور ویتنام است. این کشور توریستی که مقصد بسیاری از گردشگران از سراسر جهان است با داشتن هزینه پایین مسکن و خورد و خوراک می‌تواند یک مقصد ارزان قیمت برای زندگی متقاضیان ایرانی مهاجرت به کشوری ارزان باشد. هزینه تخمینی یک زندگی قابل قبول در کشور ویتنام عددی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه تخمین زده می‌شود.البته کمبود فرصت‌های شغلی و عدم تسلط بومیان به زبان انگلیسی در کنار آب و هوای متفاوت این منطقه در برخی از ماه‌های سال چالش‌هایی است که پیش روی مهاجرت به کشور ویتنام قرار دارد. 

گرجستان 

اگر تجربه سفر به کشور گرجستان را داشته‌اید حتماً می دانید که چرا این کشور جز ارزان‌ترین کشورهای جهان برای زندگی محسوب می‌شود. تناسب منطقی میزان درآمد و هزینه در کشور گرجستان باعث شده است تا خرج ماهیانه ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلاری به سادگی با یک کار ساعتی ساده قابل پرداخت باشد. شاید یکی از بزرگترین انگیزه‌های متقاضیان ایرانی برای مهاجرت به گرجستان سادگی روند مهاجرت به این کشور در چند سال گذشته بوده است. در طرف مقابل کم بودن فرصت‌های شغلی برای افراد خارجی و تنوع مشاغل برای همه افراد ، بسیاری از افراد علاقمند به مهاجرت به کشور گرجستان را ملزم می‌کند تا به نحوی به صنعت توریسم در این کشور وابسته باشند. 

مکزیک 

تجربه زندگی در مکزیک می‌تواند علاوه بر یک تجربه هیجان انگیز،حس زندگی در ارزان‌ترین کشور دنیا برای زندگی را به متقاضیان ایرانی بدهد. به غیر از فرهنگ غنی و جاذبه‌های زندگی در کشور مکزیک هزینه کم مسکن و خورد و خوراک و رفت و آمد در این کشور باعث شده است تا این کشور به عنوان مقصد بسیاری از متقاضیان مهاجرت به یک منطقه گرمسیر و خوش آب و هوا تبدیل شود. اگرچه در برخی از مناطق مکزیک ممکن است  مهاجرین با  موضوع امنیت و کمبود امکانات در مناطق دور از مراکز شهرهای بزرگ به عنوان یک چالش روبرو شوند. 

بلغارستان 

این کشور که به تازگی علاوه بر عضویت در اتحادیه اروپا به عضویت حوزه شینگن درآمد است کانون توجه بسیاری از متقاضیان زندگی در یک کشور ارزان در ایران شده است. هزینه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ دلاری زندگی در کشور بلغارستان با کیفیتی مطلوب به راحتی می‌تواند از محل درآمد ناشی از چند ساعت کار در هفته در این کشور تامین شود. پیش بینی می‌شود شرایط اقتصادی این کشور در چند سال آینده با توجه به عضویت در اتحادیه اروپا به مراتب بهتر از زمان حال شود. یکی از چالش‌هایی که معمولاً متقاضیان ایرانی مهاجرت به بلغارستان با آن روبرو هستند میزان تسلط ساکنین و شهروندان به زبان انگلیسی است. البته فرصت‌های شغلی در این کشور نیز قطعاً تنوع کشورهای اروپای غربی را ندارد.

مراکش

کشوری دیگر که مورد بررسی کادر آریاناپارس قرار گرفت کشور مراکش می باشد که میزان شاخص های آن به ترتیب میزان قدرت خرید داخلی ۸/۵۰ درصد ، میزان هزینه های اجاره ۸۶ درصد ارزانتر و میزان هزینه های مواد غذایی ۱/۶۵ درصد ارزان تر می باشد ناگفته نماند که سرویس ها و کالا ها ی داخلی ۶/۶۰ دصد ارزان تر می باشد و در واقع مراکش یکی از کشورهای شمالی قاره آفریقا می باشد که کشور های الجزایر موریتانی ، دریایی مدیترانه و اقیانوس اطلس در همسایگی آن می باشد و درباره جمعیت این کشور باید گفته شود که دارای جمعیتی بالغ بر ۳/۳۳ میلیونی می باشد و نهایت میزان هزینه ی هر شخص در ماه ۷۵۰ دلار خواهد شد کشوری دیگر که مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و توانسته است جایگاهی در بین ارزان ترین کشور دنیا برای زندگی پیدا کند.

کشور لتونی می باشد که میزان قدرت خرید داخی ۳۲ درصد پایین و کم می باشد اما میزان هزینه های اجاره ۸۷ درصد ارزان تر و میزان هزینه های مواد غذایی در این کشور ۲/۶۴ درصد ارزان تر می باشد و درباره ی کالاهای داخلی و سرویس ها باید گفته شود که ۲/۵۲ درصد ارزان تر می باشد درباره موقعیت جغرافیایی این کشور باید گفته شود که کشورهای لیتوانی و روسیه را در همسایگی خود دارد و دارای جمعیت کمی بالغ بر ۲ میلیون می باشد که به میزان ۳۲ درصد از این جمعیت دارای سن ۵۵ می باشند و میزان مخارج زندگی نصف کشور نیویورک می باشد .

پرتغال

کشور پرتغال نیز با میزان درصدهای چشم گیر خود در شاخص ها توانسته است جایگاه ۴۴ را به خود بدهد که میزان قدرت خرید داخلی این کشور ۷/۲۶ درصد کمتر و پایین تر می باشد و درباره میزان هزینه اجاره باید گفت که ۷/۸۶ درصد ارزان تر می باشد و مواد غذایی نیز ۳۲/۵۹ درصد ارزانتر می باشد و در نهایت میزان سرویس ها و کالاهای داخلی ۶/۵۱ درصد ارزان تر می باشد و کشور پرتغال یکی از غربی ترین کشورهای اروپایی می باشد که اسپانیا را در همسایگی خود دارد . دارای جمعیتی بالغ بر ۸/۱۰ میلیونی می باشد دارای قدرت خرید داخلی نزدیک به نیویورک دارد که از مزیت های این کشور می باشد .

از دیگر کشورها مصر می باشد که دارای قدرت خرید داخلی ۸/۵۸ درصد کمتر و پایین تر می باشد اما هزینه ی اجاره ۲/۹۰ درصد ارزان تر و میزان هزینه های مواد غذایی ۸۶۵ درصد ارزان تر می باشد و درباره سرویس ها و کالاهای داخلی باید بگم که ۲/۶۳ درصد ارزان تر می باشد و از لحاظ جغرافیایی در آفریقا می باشد و مرزهای مشترک با دریای مدیترانه ، دریای سرخ و با کشورهای لیبی ، سودان ، اسرائیل و نوار غزه در فلسطین است و کشور مصر دارای جمعیت بالایی در حدود ۵/۸۸ میلیونی دارد و میزان هزینه و اجاره محلی برای سکونت در ماه چیزی حدود بر ۳۵۰ دلار می باشد .

ارمنستان

ارمنستان نیز کشوری می باشد که جایگاه بخصوصی را در این زمینه پیدا کرده است که دارای قدرت خرید داخلی ۶/۶۵ درصد کمتر و پایین تر است ، میزان اجاره ها ۳/۸۹ درصد ارزان تر می باشد . درباره مواد غذایی ۴/۷۱ درصد ارزان تر می باشد و میزان شاخص های مبنی بر سرویس ها و کالاهای داخلی ۳/۶۳ درصد ارزان تر می باشد . از جهت جغرافیایی کشور ارمنستان در خاورمیانه واقع شده است و مرزهایی با ترکیه ، آذربایجان و شمال ایران دارد جمعیتی بالغ بر ۱/۳ میلیونی دارد .

از دیگر کشورها ، فیلیپین می باشد که دارای شاخص هایی از قبیل قدرت خرید داخلی ۶/۵۵ درصدی که کم و پایین می باشد و میزان هزینه ی اجاره ۴/۹۰ درصدی که ارزان می باشد درباره میزان هزینه های مواد غذایی ۸/۶۳ درصد ارزان تر می باشد و سرویس ها و کالاهای داخلی نیز ۶/۶۳ درصد ارزان تر می باشد . میزان هزینه های اجاره ای و کالاهای مصرفی در کشور فیلیپین باعث شده است که به کشوری مناسب برای زندگی از نظر ارزانی تبدیل شود .

بنگلادش

از دیگر کشور ها می توان به بنگلادش اشاره داشت که دارای ۸/۵۶ درصد قدرت خرید کمتری دارد اما میزان درصد اجاره ها ۴/۹۳ درصد ارزان تر می باشد و مواد غذایی نیز ۹/۶۴ درصد ارزان تر هستند و درباره آخرین شاخص که مورد بررسی قرار گرفته است یعنی شاخص سرویس ها و کالاهای داخلی ۴/۶۱ ارزان تر است و یکی شناخت های مثبت درباره ی این کشور داشتن صنعتی قوی در پوشاک و پنبه و همچنین کاغذ می باشد و کشور همسایه بنگلادش ، کشور هند می باشد و جمعیت بنگلادش چیزی حدود بر ۱۶۹ میلیون می باشد. از دیگر شاخصه های معروف این کشور آب و هوای آن می باشد که دارای زمستانی معتدل می باشد و تابستان هایی داغ و شرجی دارد و میزان اجاره محلی برای سکونت در این کشور ماهیانه حدوده ۱۵۴ دلار می باشد .

روسیه

از ارزان ترین کشورهای اروپایی برای زندگی می توان روسیه را در نظر داشت ، قدرت خرید داخلی پایین و کمی دارد حدود ۱/۴۳ درصد و میزان هزینه های اجاره ۹/۸۴ درصد ارزان تر می باشد به همین میزان مواد غذایی ۶۶ درصد ارزان تر هستند و سرویس ها و کالاهای داخلی ۶۰ درصد ارزان تر هستند از صفت های روسیه می توان به نفت ، گاز و زغال سنگ می باشد که امروزه دارای اهمیت بالایی است.
از دیگر کشورها مجارستان می باشد که دارای میزان قدرت خرید داخلی کم و پایین با درصدی ۴/۴۶ درصد می باشد و میزان درصد ۴/۸۹ درصد میزان اجاره ها کمتر می باشد.

مواد غذایی نیز ۸/۶۵ درصد ارزا ن تر می باشد و سرویس ها و کالاهای داخلی نیز ۸/۵۷ درصد ارزان تر می باشد . علاوه بر این کشور مجارستان با جمعیت ۹/۹ میلیون در شرق اروپا قرار گرفته است و دارای صنعتی عظیم می باشد از بزرگترین نکات مثبت درباره این کشور می توان به میزان کم بودن اجاره ها اشاره داشت و میزان هزینه های اجاره ی محلی برای سکونت ۳۶۳ دلار در ماه می باشد که بسیار قیمت مناسبی می باشد در مقایسه با کشورهای دیگر .

ارزانترین کشور عربی برای زندگی ایرانیان 

شاید برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت پیدا کردن ارزان‌ترین کشور عربی برای مهاجرت ایرانیان به دلایلی نظیر نزدیک بودن فرهنگ این کشورها با ایران و نزدیکی جغرافیایی این کشورها و یا حتی عقاید مذهبی اهمیت زیادی داشته باشد. بنابراین سعی می‌کنیم در این قسمت به به معرفی کشورهایی بپردازیم که می‌توان از آنها به عنوان ارزان‌ترین کشور عربی برای مهاجرت ایرانیان یاد کرد. دقت داشته باشید که مثلاً کشور مصر را می‌توان از کشورهای عربی ارزان دانست ولی از آنجا که عملاً مهاجرت به این کشور برای ایرانیان بسیار پیچیده و دشوار است بنابراین در جدول زیر به این کشور اشاره نشده است.

کشورهزینه اجاره ماهانه (دلار)هزینه مواد غذایی (دلار)هزینه حمل و نقل (دلار)هزینه خدمات (دلار)
عمان500-800150-25050-8070-120
لبنان300-500100-15040-6060-100
اردن400-600120-18050-7050-90
کویت700-1000200-30060-100100-150
قطر800-1200250-35070-120150-200

لبنان 

فارغ شرایط جنگی که این کشور ممکن است در برخی از مناطق خود ر چند سال گذشته با ما روبرو شده باشد این کشور همیشه ارزانترین کشور عربی برای مهاجرت ایرانیان بوده است. البته شاید بسیاری از علاقه‌مندان به مهاجرت به دلایل مختلف نظیر عدم وجود زیرساخت‌های مناسب و همچنین شباهت بسیار زیاد این کشور با ایران از نظر شرایط اقتصادی کشور لبنان را کشور مناسبی برای مهاجرت ندانند ولی به هر حال این کشور ارزان‌ترین مقصد مهاجرتی برای یک ایرانی در خاورمیانه است. 

اردن 

این کشور در چند سال گذشته پیشرفت‌های مناسبی در زمینه زیرساخت‌های خود ایجاد کرده است. علی رغم اینکه جمعیت دو برابری این کشور نسبت به کشور لبنان به دلیل ثباتی که بر این کشور حاکم است، شرایط اقتصادی و کیفیت زندگی در این کشور به مراتب بیشتر از کشور لبنان است. فرصت‌های شغلی بسیار زیاد این کشور در صنایع و مشاغل مربوط به حوزه نفت و گاز در چند سال گذشته باعث مهاجرت بسیاری از ایرانیان فعال در این زمینه‌ها به کشور اردن شده است.

عمان

شاید محبوب‌ترین کشور در چند سال گذشته در میان متقاضیان ایرانی مهاجرت به کشورهای خاورمیانه کشور عمان باشد. چرا که می‌توان آن راهم به عنوان ایده‌آل‌ترین و من به عنوان ارزان‌ترین کشور عربی برای مهاجرت ایرانیان دانست. نه تنها مشاغل مربوط به حوزه مهندسی در این کشور باعث جذب متقاضیان ایرانی شده است بلکه نیاز این کشور به مشاغل مربوط به حوزه سلامت باعث مهاجرت بسیاری از پرستاران و پزشکان به این کشور شده است. 

قطر 

اشتباه نکنید! شاید قطر به هیچ وجه جز کشورهای ارزان خاورمیانه نباشد ولی تناسب بسیار خوب میان درآمد و هزینه در این کشور باعث شده است تا نه به عنوان یک کشور ارزان بلکه به عنوان یک کشور ایده آل برای مهاجرت نیروی کار ایرانی تلقی شود. زیرساخت‌های مناسب این کشور به خصوص پس از سرمایه‌گذاری‌های بی ‌نظیر در شهرهای بزرگ این کشور پس از جام جهانی فوتبال باعث شده است تا بسیاری از پروژه‌های این کشور نیازمند استخدام نیروی کار خارجی در همه زمینه‌ها باشند.

شاخص‌های انتخاب ارزان‌ترین کشور دنیا برای زندگی 

مهمترین فاکتور برای متقاضیان ایرانی برای مهاجرت به خارج از کشور در چند سال گذشته قطعاً مسائل مالی و اقتصادی بوده است. شمار زیادی از متقاضیان ایرانی که در دهه‌های گذشته با مشکلات فراوان اقتصادی دست و پنجه نرم کرده اند، صرفاً به دنبال کشوری هستند که بتوانند با یک درآمد منطقی در آن کیفیت زندگی منطقی را به دست بیاورند. بنابراین انتخاب ارزان‌ترین کشور دنیا برای زندگی برای هموطنان عزیزمان شاید از این جهت بیشتر مورد توجه بوده است. 

ولی آیا لزوماً کشوری که ارزان‌ترین هزینه زندگی را دارد،اقتصادی‌ترین کشور برای مهاجرت برای ایرانیان است؟قطعاً نمی‌توانیم به این سوال پاسخ مثبت دهیم. چرا که معمولاً قدرت خرید مردم ، تورم و بسیاری از فاکتورهای دیگر می‌توانند تعیین کننده این باشند که با درآمد یه کار معمولی در یک کشور چطور می‌توان زندگی کرد. بنابراین سعی می‌کنیم در این بخش به شاخص‌هایی بپردازیم که متقاضیان مهاجرت از ایران برای پیدا کردن ارزان‌ترین کشور دنیا برای زندگی باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند.

میزان تورم 

یکی از مهمترین عواملی که شاید باعث نارضایتی متقاضیان ایرانی و تصمیم این افراد برای مهاجرت در چند سال گذشته بوده است،بالا بودن تورم در ایران در مقایسه با سایر کشورهاست. بنابراین با توجه به تجربه متقاضیان از میزان تورم بالا ، شاید ذکر این موضوع که در نظر گرفتن تورم کشورها می‌تواند تا چه اندازه در کیفیت زندگی آینده متقاضیان مهاجرت موثر باشد،(حداقل برای متقاضیان ایرانی) بیهوده است. سعی می‌کنیم در جدول زیر فهرستی از کشورهای با کمترین میزان تورم در ۵ قاره جهان را نمایش دهیم. گفتنیست این آمار مربوط به سال ۲۰۲۵ می‌باشد.

آسیااروپاآمریکای شمالیآمریکای جنوبیآفریقا
ژاپن (۱.۲٪)سوئیس (۰.۸٪)کانادا (۲.۲٪)شیلی (۳.۰٪)بوتسوانا (۲.۵٪)
سنگاپور (۲.۰٪)نروژ (۱.۵٪)ایالات متحده (۲.۵٪)اروگوئه (۳.۴٪)مراکش (۲.۸٪)
تایوان (۲.۳٪)آلمان (۲.۱٪)مکزیک (۳.۰٪)پاراگوئه (۳.۷٪)تونس (۳.۲٪)
کره جنوبی (۲.۴٪)سوئد (۲.۲٪)پاناما (۳.۵٪)کلمبیا (۴.۲٪)رواندا (۳.۵٪)
مالزی (۲.۵٪)فنلاند (۲.۴٪)کاستاریکا (۳.۸٪)اکوادور (۴.۵٪)مصر (۴.۰٪)

قدرت خرید 

شاید با اهمیت‌ترین شاخص برای انتخاب یک کشور ارزان برای زندگی مقایسه قدرت خرید در کشورهای مختلف است. این شاخص نشان می‌دهد که مردم به ازای میانگین درآمد در کشورهای مختلف چه میزان قدرت خرید کالا و خدمات دارد. بانک جهانی شاخصی تحت عنوان قدرت خرید را برای مقایسه این معیار در کشورهای مختلف تعریف کرده است که در آن عدد ۱۰۰ به قدرت خرید مردم در شهر نیویورک تعلق دارد. هر شهر یا کشور با قدرت خرید بهتر نسبت به این شهر آمریکا امتیازی بیشتر از ۱۰۰ و شهرهای با امتیاز کمتر دارای قدرت خرید کمتر برای مردم هستند. به طور مثال قدرت خرید محلی در ایران در سال ۲۰۲۵، ۲۰ تخمین زده شده است. 

بنابراین یکی از فاکتورهای مهم برای شخص کردن ارزان‌ترین کشورهای جهان برای زندگی مقایسه بین قدرت خرید در کشورهای مختلف است. سعی کردیم در جدول زیر ۵ کشور برتر جهان در هر قاره را از نظر شاخص قدرت خرید مورد بررسی قرار دهیم.هرچه عدد نوشته شده به عنوان شاخص قدرت خرید محلی برای یک کشور بالاتر باشد،طبیعتاً زندگی در آن کشور نیست برای متقاضیان ایرانی مهاجرت ده‌آل‌تر خواهد بود

آسیااروپاآمریکای شمالیآمریکای جنوبیآفریقا
سنگاپور (85)سوئیس (121)ایالات متحده (113)شیلی (63)آفریقای جنوبی (52)
ژاپن (82)نروژ (107)کانادا (96)آرژانتین (55)بوتسوانا (47)
کره جنوبی (78)آلمان (102)مکزیک (50)پرو (52)مراکش (44)
مالزی (74)سوئد (100)پاناما (55)اکوادور (48)مصر (40)
ویتنام (70)اسپانیا (97)کاستاریکا (53)بولیوی (49)تونس (42)

هزینه اجاره مسکن 

برای متقاضیان ایرانی مهاجرت در انتخاب ارزان‌ترین کشورهای جهان برای زندگی احتمالاً هزینه اجاره مسکن مهمترین چالش محسوب می‌شود. هزینه اجاره مسکن به غیر از موقعیت جغرافیایی با فاکتورهایی نظیر سبک زندگی و تعداد اعضای خانواده نیز رابطه مستقیمی دارد. ولی سعی می‌کنیم در جدول زیر ارزان‌ترین کشورهای جهان برای زندگی از نظر هزینه اجاره مسکن را در ۵ قاره جهان مورد بررسی قرار دهیم. هزینه‌های درج شده در جدول زیر هزینه‌های ماهانه اجاره به دلار آمریکا و در سال ۲۰۲۵ است.

آسیااروپاآمریکای شمالیآمریکای جنوبیآفریقا
هند (120$)رومانی (230$)مکزیک (280$)اکوادور (180$)کنیا (140$)
ویتنام (180$)پرتغال (350$)کانادا (1100$)آرژانتین (250$)مراکش (190$)
فیلیپین (200$)لهستان (450$)ایالات متحده (1450$)شیلی (300$)نیجریه (220$)
مالزی (270$)اسپانیا (520$)پاناما (780$)کلمبیا (320$)مصر (210$)
تایلند (310$)مجارستان (500$)کاستاریکا (750$)اروگوئه (400$)تونس (240$)

ارزانترین کشور برای تحصیل 

شاید انتخاب ارزان‌ترین کشور برای تحصیل به فاکتورهای متفاوتی بستگی داشته باشد. مثلاً ارزان‌ترین کشور جهان برای تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا با ارزان‌ترین کشور برای تحصیل پزشکی قطعاً شرایط متفاوتی خواهند داشت. ولی معمولاً در انتخاب یک کشور ارزان برای تحصیل در خارج از کشور متقاضیان مهاجرت تحصیلی می‌بایست ۴ عامل را در نظر داشته باشند:

  • شهریه دانشگاه 
  • هزینه زندگی در حین تحصیل 
  • بورسیه‌های احتمالی
  • درآمد ناشی از کار دانشجویی 

با در نظر گرفتن این چهار فاکتور در کشورهای مختلف جهان سعی کردیم در جدول زیر ارزان‌ترین کشور برای تحصیل متقاضیان ایرانی در خارج از کشور را معرفی نماییم. علاوه بر آن در مقابل هر کشور شهریه میانگین و همچنین مزایای تحصیل در آن نیز درج شده است. 

  • جدول ارزانترین کشور برای تحصیل
    جدول ارزانترین کشور برای تحصیل

    کشور شهریه سالانه (دلار/یورو) هزینه زندگی ماهانه (دلار/یورو) مزایا زبان تحصیل
    آلمان رایگان (در اکثر دانشگاه‌ها) ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو تحصیل رایگان، امکان کار دانشجویی، ویزای کار پس از تحصیل انگلیسی / آلمانی
    فرانسه ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو دانشگاه‌های معتبر، امکان دریافت بورسیه، اجازه کار دانشجویی انگلیسی / فرانسوی
    ایتالیا ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو بورسیه‌های دولتی، هزینه زندگی پایین در برخی شهرها انگلیسی / ایتالیایی
    اسپانیا ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو امکان تحصیل به انگلیسی، آب‌وهوای مناسب، هزینه پایین زندگی اسپانیایی / انگلیسی
    لهستان ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ یورو ۵۰۰ تا ۸۰۰ یورو کیفیت مناسب دانشگاه‌ها، هزینه پایین زندگی، ویزای کار بعد از تحصیل انگلیسی / لهستانی
    ترکیه ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار ۴۰۰ تا ۸۰۰ دلار دانشگاه‌های معتبر، نزدیکی به ایران، هزینه پایین زندگی ترکی / انگلیسی
    هند ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار دانشگاه‌های مطرح در پزشکی و مهندسی، هزینه پایین زندگی انگلیسی / هندی
    مالزی ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار کیفیت مناسب دانشگاه‌ها، ویزای کار پس از تحصیل انگلیسی
    مجارستان ۳۰۰۰ تا ۷۰۰۰ یورو ۵۰۰ تا ۸۰۰ یورو دانشگاه‌های پزشکی معتبر، امکان دریافت بورسیه دولتی انگلیسی

ارزانترین کشور برای خرید ملک 

با توجه به شرایط اقتصادی فعلی در ایران بسیاری از ایرانیان تمایل دارند تا بخشی از بودجه خود را به سرمایه‌گذاری در املاک در خارج از ایران اختصاص دهند. اگرچه خرید یک ملک ارزان لزوماً خرید یک ملک خوب نیست و ممکن است ملک ارزان در یک کشور در نهایت باعث موفقیت یک متقاضی ایرانی برای اخذ اقامت در آن کشور نباشد ولی در این بخش قصد داریم ارزان‌ترین کشور برای خرید ملک برای متقاضیان ایرانی را با در نظر گرفتن فاکتورهای زیر معرفی نماییم: 

  • قیمت ملک 
  • شرایط اقامت موقت یا دائم 
  • کیفیت زندگی در یک کشور 
  • حداقل مبلغ تعیین شده برای مهاجرت از طریق خرید ملک 
  • میزان تورم و حفظ ارزش پول 

سعی کردیم در جدول زیر فهرستی  ارزان‌ترین کشورهای جهان برای خرید ملک تهیه کنیم.

  • جدول ارزان ترین کشورها برای خرید ملک
    جدول ارزان ترین کشورها برای خرید ملک

    کشور میانگین قیمت هر متر مربع در مرکز شهر (دلار) حداقل سرمایه‌گذاری ملکی برای اقامت (دلار) شرایط اقامت مزایا
    ترکیه ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ ۲۰۰,۰۰۰ (برای دریافت شهروندی) اقامت دائم و امکان اخذ پاسپورت نزدیکی به ایران، بازار املاک پررونق
    گرجستان ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ ندارد (با خرید ملک اقامت یک‌ساله) اقامت موقت قابل تمدید هزینه پایین زندگی، امکان اخذ اقامت آسان
    مجارستان ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ ۱۸۰,۰۰۰ یورو (ویزای طلایی) اقامت موقت با امکان تمدید عضو اتحادیه اروپا، سرمایه‌گذاری امن
    بلغارستان ۱۲۰۰ تا ۲۵۰۰ ۳۱۲,۰۰۰ دلار اقامت دائم و امکان شهروندی هزینه پایین زندگی، امنیت بالا
    پرتغال ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ ۲۸۰,۰۰۰ یورو (ویزای طلایی) اقامت دائم پس از ۵ سال کیفیت بالای زندگی، پاسپورت اروپایی
    یونان ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ ۲۵۰,۰۰۰ یورو (ویزای طلایی) اقامت دائم و امکان شهروندی اقامت در اتحادیه اروپا، آب‌وهوای مناسب
    مصر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ ندارد (ملک خریداری شود) اقامت موقت و تمدید آن هزینه پایین زندگی، رشد بازار املاک
    اندونزی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ندارد (ملک تحت اجاره ۸۰ ساله) اقامت طولانی‌مدت محیط استوایی، تقاضای بالا برای اجاره
    کلمبیا ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ ۸۰,۰۰۰ دلار اقامت دائم پس از ۵ سال هزینه پایین زندگی، سود بالای سرمایه‌گذاری
    اکوادور ۷۰۰ تا ۱۸۰۰ ۴۰,۰۰۰ دلار اقامت موقت قابل تبدیل به دائم محیط جذاب برای بازنشستگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.