شرایط مهاجرت و تحصیل در نروژ همیشه برای متقاضیان ایرانی علاقمند به تحصیل در خارج از کشور جذابیت خاصی داشته است. شاید کیفیت زندگی در این کشور و شاید کیفیت دانشگاههای کشور نروژ و یا حتی دلایلی نظیر شرایط بورسیه دانشگاهی در نروژ باعث شده است تا مهاجرت تحصیلی به نروژ یکی از محبوبترین روشهای مهاجرتی نزد ایرانیان باشد. به واسطه همین اهمیت قصد داریم در ابتدا به مهمترین پرسشهای مربوط به این موضوع نظیر پرسشهای زیر پاسخ دهید:
- شرایط تحصیل در نروژ چیست؟
- آیا تحصیل در نروژ رایگان است؟
- شانس بورسیه تحصیلی در نروژ چقدر است؟
- آیا دکترا در نروژ شغل محسوب میشود؟
- شانس دریافت ویزای تحصیلی نروژ چقدر است؟
و سپس به ارائه راهنمای گام به گام برای دریافت پذیرش تحصیلی و در ادامه آن ویزای دانشجویی نروژ خواهیم پرداخت.
تحصیل در نروژ از نگاه آمار و ارقام
با نگاهی به آمار و ارقام مربوط به تحصیل در نروژ میتوانیم تا حد زیادی به وضعیت دانشجویان خارجی در این کشور را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که آیا تصمیم مهاجرت تحصیلی به نروژ تصمیم درستی است یا خیر. بر اساس آمار منتشر شده از وزارت علوم کشور نروژ آمار مربوط به تعداد دانشجویان خارجی در این کشور در ۱۰ سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته است. این در حالیست که نروژ از سال ۲۰۱۱ با توجه به تغییر قوانین بسیاری از کشورها نظیر سوئد و دانمارک و دریافت شهریه از دانشجویان خارجی بیش از پیش مورد توجه دانشجویان بینالمللی قرار گرفت.
سال | دانشجویان بینالمللی در نروژ |
---|---|
۲۰۱۵ | ۲۱,۰۰۰ |
۲۰۱۶ | ۲۲,۳۰۰ |
۲۰۱۷ | ۲۳,۴۰۰ |
۲۰۱۸ | ۲۴,۷۰۰ |
۲۰۱۹ | ۲۵,۹۰۰ |
۲۰۲۰ | ۲۷,۲۰۰ |
۲۰۲۱ | ۲۷,۸۰۰ |
۲۰۲۲ | ۲۸,۲۰۰ |
۲۰۲۳ | ۲۸,۶۰۰ |
2024 | ۲۸,۶۳۰ |
شرایط تحصیل در نروژ
به عنوان یکی از کشورهای بازمانده از لیست کشورهایی با تحصیل رایگان در اروپا،شرایط تحصیل در نروژ معمولاً سختتر از تحصیل در کشورهایی نظیر انگلستان یا کانادا است که در آن دانشجو ملزم به پرداخت شهریه می باشد. برای داشتن درک بهتری از شرایط تحصیل در نروژ سعی میکنیم این شرایط را در دو مرحله دریافت پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی این کشور مورد ارزیابی قرار دهیم.
شرایط پذیرش تحصیلی در نروژ
مهمترین ام در مسیر مهاجرت تحصیلی به نروژ دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور است چرا که بیشتر رقابت دانشجویان خارجی در این مسیر برای تصاحب صندلیهای دانشگاهی برای تحصیل رایگان است. دانشگاههای نروژ نیز معمولاً شرایط خاصی را برای جذب دانشجویان خارجی تعیین میکند ولی لزوماً با حراز این شرایط پذیرش دانشگاه در دانشگاهها قطعی نخواهد بود چرا که رقابت دانشجویان خارجی واجد شرایط برای ورود به دانشگاههای نروژ با ظرفیتهای محدود باعث میشود تا نرخ پذیرش دانشگاههای نروژ به هیچ عنوان ۱۰۰ درصد نباشد و برخی از دانشجویان واجد شرایط در مسیر پذیرش تحصیلی در دانشگاه این کشور دچار شکست شوند. در ادامه سعی میکنیم شرایط پذیرش دانشگاههای نروژ را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
شرط معدل برای تحصیل در نروژ
یکی از مهمترین شروطی که اساساً میتواند یک متقاضی را در همان گامهای اول واجد شرایط و یا فاقد صلاحیت برای تحصیل در دانشگاههای نروژ نشان دهد شرط معدل برای تحصیل در نروژ است. شرط معدل برای هر دانشگاه به صورت جزئی طرح در وب سایت دانشگاه مندرج شده است ولی به طور کلی میتوان جدول زیر را راهنمای درستی برای تعیین کردن شرط معدل برای تحصیل در نروژ برای مقاطع مختلف دانست. معمولا شرط پذیرش تحصیلی در دانشگاههای نروژ به علت رقابت دانشجویان برای ورود، داشتن GPA بالاتر از سه و نیم است.
معدل ایران | GPA نروژ |
---|---|
20 | 4 |
19-18 | 3.90-3.75 |
17-16 | 3.70-3.50 |
15-14 | 3.49-3.25 |
13-12 | 3.24-3.00 |
شرط زبان برای تحصیل در نروژ
به غیر از دانشجویانی که قصد دارند تحصیل در نروژ را به زبان نروژی صورت دهند سایر متقاضیان ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی هستند. نمره زبانی که معمولاً به عنوان شرط زبان برای تحصیل در نروژ برای دانشجویان خارجی تعیین شده است در دانشگاههای مختلف در کشور نروژ و همچنین برای مقاطع مختلف از کارشناسی تا دکترا، نمره آیلتس با حداقل نمره ۶ در نظر گرفته میشود. البته برخی از دانشگاههای ممتاز ممکن است نمره ۶.۵ را حد نصاب پذیرش دانشجویان خارجی قرار دهند. گفتنی است علاقمندان به تحصیل در نروژ به زبان نروژی میبایست مدرک حداقل B1 زبان نروژی را دریافت نمایند و در حال حاضر هیچ موسسه معتبری در ایران مجوز برگزاری آزمونهای زبان نروژی را دارا نیست.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی نروژ
متقاضیان موفق به دریافت پذیرش از دانشگاههای نروژ شدند بخش زیادی از مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور را با موفقیت سپری کرده اند. این دسته از افراد با احراز شرایط دریافت ویزای تحصیلی نروژ به سادگی قادر خواهند بود تا از امکان تحصیل رایگان در برترین دانشگاههای جهان در این کشور استفاده کنند. در ادامه سعی میکنیم شرایط دریافت ویزای دانشجویی نروژ را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
شرایط سنی برای تحصیل در نروژ
اگرچه حد نصاب خاصی به عنوان شرایط سنی تحصیل در نروژ نه در مرحله پذیرش دانشگاه و نه در مرحله دریافت ویزای دانشجویی این کشور تعیین نشده است ولی به هر حال دانشجویان با گپ تحصیلی کمتر شانس بالاتری برای دریافت ویزای دانشجویی خواهند داشت. دانشجویان با گپ تحصیلی بیشتر از ۵ سال معمولاً میبایست با ارائه گواهی شغلی و یا گواهی شرکت در دورههای آموزشی شانس خود را برای دریافت ویزای دانشجویی نروژ افزایش دهند. بر اساس تجربه میتوانیم شرایط سنی تحصیل در نروژ برای مقطع کارشناسی تا ۲۳ سال،برای مقطع کارشناسی ارشد تا ۳۰ سال و برای مقطع دکترا تا ۳۵ سال را فرض کنیم.
حداقل تمکن مالی برای تحصیل در نروژ
یکی از چالشهای متقاضیان و معمولاً ارائه نامه تمکن مالی برای تحصیل در نروژ است چرا که رویه کشور نروژ همانند کشور آلمان این است که دانشجو می بایست مبلغ تعیین شده به عنوان حداقل تمرکز مالی را در هنگام سفر به نروژ در حسابی در این کشور بلوکه کند. مبلغ تعیین شده توسط اداره مهاجرت این کشور به عنوان حداقل تمرکز مالی برای تحصیل در نروژ مبلغ ۱۲ هزار یورو در سال است.
مزایای تحصیل در نروژ
انگیزههای دانشجویان خارجی برای انتخاب نروژ به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی ممکن است تفاوتهای چشمگیری با سایر دانشجویان داشته باشد. ولی در این بخش قصد داریم به بزرگترین مزایای تحصیل در نروژ از نگاه دانشجویانی که در چند سال گذشته در دانشگاه این کشور فارغ التحصیل شدهاند بپردازیم.
مزیت اول : تحصیل رایگان و بورسیه
نروژ جز تنها کشورهای باقی مانده اروپا است که حق دریافت تحصیلات دانشگاهی را حتی برای دانشجویان خارجی قائل است. تقریباً همه مقاطع دانشگاهی به غیر از چند رشته و دانشگاه خاص به صورت کاملاً رایگان ارائه میشوند. این شاید بزرگترین مزیت تحصیل در نروژ از نگاه دانشجویان ایرانی با بودجه کمتر باشد.
مزیت دوم: شرایط تحصیلات تکمیلی
یکی از بزرگترین وجوه تمایز تحصیلات تکمیلی در کشور نروژ شرایط ویژهای است که معمولاً دانشجویان دکترا در حین تحصیل در نروژ از آن بهرهمند میشوند. معمولاً دوره دکترا در کشور نروژ یک شغل برای دانشجویان محسوب میشود. یعنی علاوه بر حقوق، دانشجویان دوره دکترا از سایر مزایا مثل دریافت اقامت پس از ۴ سال برخوردار هستند. چه چیزی میتواند بهتر از این باشد که به دانشجو پول بدهند تا درس بخواند و در نهایت اقامت دائم هم دریافت کند!
مزیت سوم : دانشگاههای ممتاز
یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در دانشگاههای نروژ،کیفیت فوق العاده این دانشگاهها و رتبههای ممتاز در میان برترین دانشگاههای جهان برای دانشگاه نروژ است. وقتی نگاهی به فهرست ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان میاندازیم به نام تعداد زیادی از دانشگاههای نروژ برمیخوریم. اتمام یک دوره تحصیلی در یکی از این دانشگاهها قطعاً میتواند تضمین کننده دریافت بورسیه در مقاطع تحصیلی بالاتر از کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا باشد. این شاید بزرگترین لیل برای علاقهمندان به تحصیل در این کشورها به انتخاب نروژ به عنوان یک مقصد میانی است.
معایب تحصیل در نروژ
علاوه بر همه مزیتهایی که مهاجرت تحصیلی به نروژ برای متقاضیان علاقمند به تحصیل در دانشگاه خارجی ایجاد میکند چالشهایی نیز پیرامون این موضوع برای دانشجویان وجود دارد. مسائلی که بر اساس تجربه دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در این کشور به عنوان بزرگترین معایب تحصیل در نروژ به شمار میآید و قصد داریم در این بخش به آنها بپردازیم.
چالش اول: آب و هوا
یکی از بزرگترین معایب تحصیل در نروژ به طور غیر قابل انکاری شرایط آب و هوایی و محیط زیستی این کشور است. در بسیاری از مناطق نروژ به خصوص مناطق شمالی این کشور روزهای بسیار کوتاه و زمستانهای بسیار سختی پیش روی دانشجویان خارجی است. شاید تجربه فقط ۲ تا ۳ ساعت استفاده از نور خورشید برای بسیاری از دانشجویان ایرانی که سابقه زندگی در یک کشور ۴ فصل را داشتهاند بسیار تجربه عجیب و چالش برانگیزی باشد.
چالش دوم: رقابت بسیار سخت
گرفتن پذیرش تحصیلی در بیشتر مقاطع تحصیلی کشور نروژ برای دانشجویان خارجی همراه با رقابتی بسیار سخت صورت میگیرد. چه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که نروژ به عنوان یکی از تنها کشورهایی با تحصیل رایگان شناخته میشود و چه مقطع دکترا که میتوان تحصیل در دانشگاه را یک شغل محسوب کرد،رقابت تنگاتنگ برای پذیرش یکی از بزرگترین معایب تحصیل در نروژ برای دانشجویان خارجی محسوب میشود.
چالش سوم: مالیات بالا
شاید پرداخت مالیات حدود ۵۰ درصدی در نروژ برای ساکنین این کشور آن قدرها هم سخت نباشد چرا که به اندازه تک تک یورو هایی که به عنوان مالیات پرداخت میکنند خدمات اجتماعی از دولت خود دریافت میکنند. ولی پرداخت مالیاتهای بسیار بالا و برای دانشجویان خارجی پس از اتمام دوره تحصیلی خود و پیش از دریافت پاسپورت نروژی یکی از بزرگترین چالشهای زندگی دانشجویی در نروژ محسوب میشود.
مقاطع تحصیلی در نروژ
نظام آموزشی در نروژ برای اعزام دانشجو به نروژ در سه مقطع صورت می گیرد.کارشناسی؛ کارشناسی ارشد و دکتری می باشدتحصیل در نروژ در دوره کارشناسی ۳ سال طول می کشد.رشته های متنوعی در این مقطع وجود دارد و در پایان تحصیل آزمون تخصصی از دانشجویان گرفته می شود.مقطع دوم کارشناسی ارشد در نروژ می باشد. کارشناسی ارشد یکی از گزینه های است که متقاضیان خارجی زیادی را به خود جذب می کند.
مدت زمان تحصیل در کارشناسی ارشد در نروژ ۲ سال می باشد و روش تحصیل به صورت سمینار؛ تئوری و تحقیقات می باشد. تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در نروژ به زبان انگلیسی است و دارای ۱۲۰واحد است که در پایان دوره ارایه تز و پایان نامه اجباری است. دوره دکتری که بعد از دوره کارشناسی ارشد می باشد که دانشجویان در رشته های مورد نظر تحصیل می کنند.در ادامه به صورت مفصل در رابطه با مقاطع تحصیلی در نروژ به بحث و گفتگو می پردازیم.
مقطع کارشناسی در نروژ
طول دوره تحصیلی مقطع کارشناسی در کشور نروژ بسته به رشته مورد نظر بین ۳ الی ۴ سال است و به صورت رایگان ارائه می گردد. اغلب رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی به زبان نروژی ارائه می شود، از این برای پذیرش تحصیلی در این مقطع، تسلط به زبان نروژی برای دانشجویان بین المللی الزامی خواهد بود. البته این امکان برای دانشجویان بین المللی که با زبان نروژی آشنایی ندارند وجود دارد که یک دوره آموزش زبان نروژی به مدت ۱ سال را سپری نمایند و سپس وارد دانشگاه شوند.یکی دیگر از شرایط و مقررات پذیرش تحصیلی برای تحصیل کارشناسی در نروژ این است که فرد خارجی می بایست حداقل ۳۰ واحد دانشگاهی را در خارج از خاک نروژ پشت سر گذاشته باشد. بدین معنا که در سال های گذشته فوق دیپلم یا حداقل دو ترم تحصیلی از مقطع کارشناسی را در رشته ای مرتبط سپری کرده باشد.
مقطع کارشناسی ارشد در نروژ
دروس مقطع کارشناسی ارشد در کشور نروژ به ۲ زبان انگلیسی و نروژی ارائه می گردد، مدرک زبان مورد نیاز دانشجویان بین المللی برای پذیرش تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آیلتس ۶/۵ و یا مدرک زبان نروژی با حداقل نمره ۳ می باشد، البته اکثر رشته های تحصیلی در این مقطع به زبان انگلیسی تدریس می شود. طول دوره تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد ۲ سال است. لازم به ذکر است تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نروژ مانند مقطع کارشناسی کاملاً رایگان می باشد.
امکان تحصیل در یک کشور اسکاندیناوی برای مهاجرت تحصیلی بسیاری از دانشجویان مانند یک رویا است که به حقیقت می پیوندد. دانشگاه های نروژ تعداد زیادی دوره و برنامه برای دانشجویان بین المللی ارائه می دهند. این کشور با تحصیلات در سطح جهانی و تاریخ غنی، نوعی تجربه آموزشی را ارائه می دهد که در هیچ کشور دیگری نمی توان تجربه نمی کند. بنابراین سعی کرده ایم در لینک زیر به طور مفصل شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در نروژ را بیان کنیم.
تحصیل در نروژ مقطع دکترا
اغلب بورسیه های تحصیلی در کشور نروژ به مقطع دکترا اختصاص دارد. البته این مقطع تحصیلی در نروژ به ۲ صورت ارائه می گردد با بورسیه و بدون بورسیه در هر ۲ حالت این مقطع تحصیلی مانند سایر مقاطع تحصیلی در نروژ به صورت رایگان ارائه می گردد. تفاوت اصلی افرادی که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی می شوند با افرادی که بدون بورسیه در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند پرداخت حقوق ماهیانه به مبلغ حدوداً ۲۲ هزار کرون در ماه است که مبلغ بسیار قابل توجهی محسوب می شود و کفاف کلیه هزینه های زندگی دانشجو و همراه وی را می دهد.
ول دوره تحصیلی در مقطع دکترا بسته به رشته مورد نظر بین ۳ تا ۵ سال به طول می انجامد. اغلب رشته های تحصیلی در مقطع دکترا با زبان انگلیسی ارائه می گردد و دانشجویان بین المللی برای تحصیل در این مقطع به ارائه مدرک زبان ایلتس ۷ نیاز خواهند داشت. تحصیل در نروژ خصوصاً در مقطع دکترا مزایای فراوانی در پی دارد. درآمد مناسب برای دانشجو، تحصیل رایگان برای همسر و فرزند دانشجو، امکان استفاده از خدمات درمانی رایگان و … بخشی از مزیت های تحصیل در مقطع دکترا می باشد.
پذیرش تحصیلی از دانشگاه های نروژ
شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های نروژ بسته به رشته و مقطع تحصیلی برای دانشجویان بین المللی متفاوت خواهد بود. به طور کلی برای دریافت نامه پذیرش از دانشگاه های نروژ افراد موظف خواهند بود مدارک گوناگونی از قبیل رزومه تحصیلی، مدرک زبان و … را ارائه نمایند. درصورت تایید مدارک فرد متقاضی امکان اخذ پذیرش وجود خواهد داشت.
مدارم مورد نیاز پذیرش دانشگاه های نروژ
رتبه های بالای علمی دانشگاه های نروژ به همراه ارائه دوره های تحصیلی بدون هزینه و سطح بالای زندگی در این کشور، از برترین ویژگی های تحصیل در کشور نروژ می باشد. مدارک اخذ شده از دانشگاه های کشور نروژ مورد تایید کل دنیا می باشد و این نشان کیفیت آموزشی بالای این کشور می باشد.یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار برای اخذ پذیرش از دانشگاه های نروژ، ارائه مدرکی دال بر تسلط زبان می باشد. دانشگاه های نروژ دوره های تحصیلی را به زبان های انگلیسی و نروژی ارائه می دهند. به صورت معمول دوره های کارشناسی به زبان نروژی و دوره های کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی ارائه می شود. دانشجویان با ارائه مدرک B2 زبان نروژی و یا آیلتس نمره ۶٫۵ به دانشجویان بین المللی اجازه اقدام برای پذیرش را صادر می کنند.
از دیگر مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های نروژ می توان به سوابق تحصیلی، ریز نمرات، توصیه نامه از اساتید قبلی دانشگاه، رزومه و انگیزه نامه اشاره کرد. دانشجویان با توجه به بازه های زمانی برای اقدام دانشگاه های نروژ که در ادامه به آن اشاره می شود، می توانند شانس خود را برای دریافت پذیرش امتحان نمایند.
زمان پذیرش دانشگاه های نروژ
بیشتر دانشگاه های کشور نروژ در سال یک بار دانشجویان بین المللی را پذیرش می کنند. در تعداد محدودی از دانشگاه های این کشور می توان برای دو بار در سال اقدام کرد. سال تحصیلی مبتنی بر ترم است و به طور معمول از اواسط آگوست تا اواسط ژوئن برگزار می شود.دانشجویان بین المللی برای ورود به دانشگاه های نروژ در سپتامبر( شهریور) می بایست از سال گذشته در دسامبر برای ارسال مدارک اقدام نمایند. از همین رو با یک برنامه ریزی مناسب و در صورت انتخاب دانشگاه، بازه های ددلاین را مورد بررسی قرار دهید و در زمان مناسب اقدام نمایید.
اخذ ویزای تحصیلی نروژ
پس از اخذ نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کشور نروژ فرد متقاضی تحصیل در این کشور می تواند با تهیه دیگر مدارک مورد نیاز از قبیل نامه تمکن مالی جهت پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در کشور نروژ به مدت ۱ سال، STUDY PLAN، مدرک زبان و … جهت اخذ ویزای تحصیلی نروژ اقدام نمایند. معمولاٌ بازه زمانی جواب دهی سفارت نروژ در مورد درخواست ویزای تحصیلی این کشور بین ۲ الی ۵ هفته می باشد.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی نروژ
دانشجویان برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ باید مدارک خاصی را به سفارت این کشور ارائه دهند این مدارک باید کامل و بدون هیچ گونه نقص و اشکالی باشد همچنین تحت هیچ شرایطی جعلی و غیر حقیقی نباشد زیرا در پذیرش درخواست ویزای تحصیلی شما بسیار موثر است.ما در ادامه به ارائه لیست مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ خواهیم پرداخت.
راه های افزایش شانس ویزای دانشجویی نروژ
بدون شک اخذ ویزای تحصیلی نروژ یکی از راحت ترین و سریعترین روش های مهاجرت به این کشور است. به طور کلی در حال حاضر صدور ویزای تحصیلی نروژ نسبت به انواع ویزاهای موجود جهت مهاجرت به این کشور از شانس بیشتری برخوردار است.البته در برخی موارد وجود مشکلات و نواقص در مدارک مورد نیاز جهت ارائه به سفارت می تواند باعث ریجکت شدن پرونده فرد متقاضی شود. در ادامه به موارد اصلی که باعث ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی می شود اشاره خواهیم نمود.
عدم وابستگی به کشور مبداء
از جمله دلایل اصلی عدم صدور ویزای تحصیلی از سوی آفیسر کمبود مدارکی در پرونده است که ثابت نماید دانشجو پس از اتمام تحصیل در نروژ قصد بازگشت به کشور مبداء را دارد. در واقع ارائه مدارکی نظیر وابستگی های خانوادگی، دارایی های شخصی، بهبود وضعیت کسب و کار پس از اتمام تحصیل و … می تواند شانس صدور ویزای تحصیلی را افزایش دهد.
تمکن مالی
یکی از مهم ترین مدارک لازم جهت صدور ویزای تحصیلی نامه تمکن مالی است. در واقع عدم ارائه تمکن مالی مناسب جهت پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی به مدت ۱ سال یکی از دلایل اصلی مخالفت با صدور ویزای تحصیلی از سوی سفارت است. متقاضیان تحصیل در نروژ در صورت ارائه موجودی حساب قابل قبول و متناسب با هزینه های تحصیل و زندگی در نروژ شانس خود را برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور افزایش دهند.
Study Plan
دانشجویان بین المللی برای بیان اهداف اصلی خود جهت تحصیل در نروژ ملزم به ارائه Study Plan می باشند. اثبات وجود دلایل منطقی جهت تحصیل در نروژ نظیر پیشرفت تحصیلی، ارتقاء سطح علمی و … از نکات حائز اهمیتی محسوب می گردد که شانس اخذ ویزای تحصیلی را افزایش می دهد.
اقامت پس از تحصیل در کشور نروژ
دانشجویانی که تمایل دارند پس از گذراندن تحصیلات خود در کشور نروژ اقامت دائم داشته باشند می توانند از طریق شیوه های زیر برای این کار اقدام نمایند.
- تمدید کردن ویزا برای ادامه ی تحصیل در مقاطع بالاتر و اخذ مجوز اقامت دائم در این کشور
- از طریق اخذ ویزای کاری و اقامت در نروژ برای جستجوی شغل مورد نظر
البته برای اخذ ویزای کاری از این کشور و اقامت دائم در نروژ شخص متقاضی باید دارای شرایط زیر باشد:
الف. باید درخواست تمدید ویزای خود را حدود ۳ ماه قبل از پایان مدت اعتبار مجوز تحصیلی خود به سفارت این کشور ارائه دهد.
ب. شخص متقاضی باید هزینه های مربوط به درخواست خود را پرداخت نماید.
پ. برای تمدید مجوز تحصیلی باید به صورت مستمر در کشور نروژ مشغول به تحصیل بوده باشید.
ت. اگر دانشگاه مورد نظر شما برای پذیرش متقاضی دارای ظرفیت کافی باشد.
ث. دانشجوی متقاضی باید زمان کافی برای تحصیل به صورت تمام وقت داشته باشد.
ج. فرد متقاضی باید با ارائه ی مدارک لازم بتواند تمکن مالی خود را برای ادامه تحصیل در نروژ اثبات کند.
اقامت پس از تحصیل از طریق سرمایه گذاری
دانشجویان می توانند پس از پایان تحصیلات خود در کشور نروژ برای اقامت دائم در این کشور از طریق سرمایه گذاری در پروژه های سودآور اقدام کنند ضمن اینکه دولت این کشور از سرمایه گذاران حمایت همه جانبه می کند.
اقامت پس از تحصیل از طریق ازدواج
دانشجویان می تواند از طریق ازدواج با شخصی که تابعیت نروژ را دارد و در صورت برخورداری از شرایطی خاص مانند داشتن تمکن مالی و محل سکونت مناسب اقامت دائم خود را در این کشور کسب نماید.
اقامت پس از تحصیل از طریق تولد فرزند
والدینی که فرزندشان در خاک کشور اوکراین متولد شده است می توانند اقامت دائم خود را از این طریق کسب نمایند.
اقامت پس از تحصیل از طریق پناهندگی
دانشجویانی که قصد دارند پس از پایان دوره ی تحصیلات خود در کشور اوکراین اقامت دائم شان را اخذ نمایند می توانند با ارائه ی شواهد کافی مبنی بر علت عدم بازگشت خود به کشورشان و پذیرش دلایل ارائه شده توسط اداره ی پلیس این کشور اقدام به اخذ اقامت دائم در این کشور نمایند.
حق کار و هزینه های تحصیل در نروژ
قطعاً داشتن درآمد برای دانشجویان بین المللی در هر کشوری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با توجه به هزینه های بالای زندگی در نروژ اجازه کار برای دانشجویان بین المللی در این کشور بسیار حائز اهمیت خواهد بود.در ادامه توضیحات مختصری در ارتباط با شرایط و قوانین مربوط به کار دانشجویی و هزینه های زندگی در نروژ ارائه خواهیم کرد.
حق کار
به طور کلی قوانین و شرایط مربوط به کار در کشور نروژ برای دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت می باشد. طبق قوانین اداره مهاجرت نروژ معمولاً دانشجویان در مقطع تحصیلی کارشناسی ۱۰ ساعت در هفته، مقطع کارشناسی ارشد ۲۰ ساعت در هفته و مقطع دکترا ۳۰ الی ۴۰ ساعت در هفته اجازه کار خواهند داشت. البته تحصیل در مقطع دکترا در کشور نروژ نوعی شغل محسوب می گردد و درآمد بسیار مناسبی برای افراد در پی خواهد داشت.در حال حاضر حداقل میزان حقوق دریافتی برای افراد شاغل در نروژ بین ۱۰ الی ۱۴ یورو به ازای هر ساعت خواهد بود. از این رو دانشجویان بین المللی در صورت اشتغال می توانند بخش اعظمی از هزینه زندگی خود را کاور نمایند.
هزینه های تحصیل در نروژ
همانگونه که به اطلاع شما عزیزان رسید با توجه به حمایت های مالی دولت نروژ از نهادهای آموزشی این کشور تحصیل در نروژ در کلیه مقاطع تحصیلی رایگان است و این به عنوان یک امتیاز بزرگ برای دانش آموزان و دانشجویان به شمار می آید.البته قابل ذکر است هزینه های زندگی در نروژ به حدی بالا است که شرایط تحصیل رایگان در نروژ را جبران نماید. در حال حاضر میانگین هزینه های ماهیانه زندگی در نروژ بین ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ یورو در ماه خواهد بود.
هزینه زندگی در کشور نروژ
به خاطر اینکه تحصیل در دانشگاه های نروژ رایگان می باشد بنابراین تنها دغدغه و فکر دانشجویان هزینه زندگی کردن در نروژ می باشد. در زیر هزینه های مشخص شده در شهرهای نروژ را آورده ایم.هزینه ی زندگی در پایتخت اسلو برای هر ماه بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ یورو می باشد که فرد بایستی پرداخت کند.در شهر برگن هزینه زندگی ماهانه بین ۱۱۰۰تا ۱۸۰۰ یورو می باشد.در شهر ترومسو و تروندهایم هزینه زندگی ماهانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ یورو می باشد و هزینه زندگی در شهر های کوچک تر نروژ بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو می باشد. البته هزینه زندگی با توجه به سبک زندگی و انتخاب شهر بستکی دارد.
دانشگاه های نروژ
بهترین دانشگاه های نروژ را می توان با سایت های رتبه بندی همانند QS مورد ارزیابی قرار دارد و در حال حاضر ۴ دانشگاه نروژ در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا حضور دارند. دانشجویان با فراهم آوردن مدارک مورد نیاز قادر خواهند برای بهترین دانشگاه های نروژ اقدام نمایند. لازم به ذکر است که که در این رتبه با توجه به فاکتورهایی همانند سطح رضایت دانشجویان، سطح علمی اساتید و مقالات، امکانات رفاهی مورد بررسی قرار می گیرد.
ردیف | نام دانشگاه | رتبه جهانی |
---|---|---|
۱ | University of Oslo | 113 |
2 | University of Bergen | 194 |
3 | Norwegian University of Science And Technology | 360 |
4 | University of Tromsø The Arctic University of Norway | 416 |
این نکته بسیار حائز اهمیت است که رتبه های عنوان شده به صورت کلی می باشد و در رشته خاص همانند مهندسی نفت، ژئوفیزیک و یا مردم شناسی، رتبه های دانشگاه های نروژ بسیار بهتر می باشد و در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند.
برترین دانشگاه های نروژ
نروژ از جمله ۵ کشور اروپایی به شمار می آید که دانشجویان بین المللی می توانند به صورت رایگان مشغول به تحصیل شوند و از امکانات آموزشی دانشگاه های این کشور استفاده نمایند.در حال حاضر در حدود ۲۰ دانشگاه مطرح در نروژ وجود دارد، که ۴ دانشگاه این کشور بر اساس رتبه بندی سازمان جهانی QS در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. در ادامه مطلب به معرفی دانشگاه های برتر نروژ خواهیم پرداخت.
نام دانشگاه | رتبه QS |
---|---|
دانشگاه اسلو | ۱۱۹ |
دانشگاه برگن | ۱۶۳ |
دانشگاه علم و فناوری نروژ | ۳۵۹ |
دانشگاه قطب شمال نروژ | ۳۸۹ |
معرفی دانشگاه های نروژ
انتخاب بهترین دانشگاه های نروژ با توجه به رشته تحصیلی امکان پذیر می باشد. دانشجویان با توجه به مقطع و رشته های تحصیلی می توانند برای برترین دانشگاه های این کشور اقدام نمایند. در میان ۷۰ موسسه آموزشی موجود در کشور نروژ، یازده مرکزی که در ادامه به آنها اشاره می شود به عنوان برترین های نروژ شناخته می شوند. از همین رو با تحصیل در این مراکز شانس افراد برای ورود به بازار کار ارتقا پیدا می کند.
- دانشگاه اسلو
- دانشگاه علم و فناوری نروژ (NTNU)
- دانشگاه ترومسو (دانشگاه قطب شمال نروژ)
- دانشگاه علوم زندگی نروژ (NMBU)
- دانشگاه برگن
- فرهنگستان هنر و طراحی برگن
- دانشگاه استاوانگر
- دانشکده بازرگانی نروژی BI
- دانشگاه نورد
- دانشکده اقتصاد نروژی (NHH)
- دانشکده معماری و طراحی اسلو
بهترین دانشگاه های پزشکی نروژ
رشته پزشکی به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی در دنیا شناخته می شود و سالانه دانشجویان بسیاری برای ادامه تحصیل در این رشته اقدام می نمایند. به صورت معمول دوره های پزشکی در کشور نروژ به زبان نروژی ارائه می شود و دانشجویان برای اخذ پذیرش در این دانشگاه ها ملزم به ارائه مدرکی دال بر تسلط زبان نروژی می باشند.دوره های پزشکی در نروژ به طور میانگین ۶ سال به طول می انجامد. دانشجویان در ابتدا یک دوره ۱٫۵ ساله را سپری می نمایند و پس از شرکت در آزمون، مجوز ورود به دوره های پزشکی را دریافت می نمایند. پنج تا از برترین دانشگاه های نروژ که رشته پزشکی را ارائه می دهند به شرح زیر می باشد.
- University of Oslo
- University of Bergen
- Norwegian University of Science and Technology
- University of Tromsø
- Norwegian School of Sport Sciences
بهترین دانشگاه های مهندسی نروژ
رشته های مهندسی طیف وسیعی از رشته های تحصیلی را پوشش می دهد. به طور مثال دانشگاه برگن در رشته ژئوفیزیک در رتبه ۳۴ دنیا و دانشگاه NTNU در رشته مهندسی نفت در رتبه ۳۴ دنیا قرار دارند. از همین با توجه به رشته تحصیلی باید دانشگاه مورد نظر را انتخاب کرد.دوره های مهندسی در دانشگاه های نروژ به زبان انگلیسی ارائه می شود و این موضوع به عنوان یکی از برترین مزایای این رشته و این کشور می باشد. دانشجویان با ارائه نمره ۶٫۵ در آزمون آیلتس قادر خواهند بود برای پذیرش از برترین دانشگاه های نروژ اقدام نمایند. در ادامه به چهار دانشگاه برتر نروژ در رشته های مهندسی اشاره شده است.
- Norwegian University of Science and Technology
- University of Agder
- University of Oslo
- Universitetet i Stavanger
کدام دانشگاه های نروژ مورد تایید وزارت علوم می باشند؟
حدود ۷۰ موسسه آموزش عالی اعم از دولتی و خصوصی در کشور نروژ مشغول به فعالیت می باشند. در حال حاضر ۲۰ دانشگاه نروژ مورد تایید وزارت علوم ایران می باشند. دانشجویان برای ادامه تحصیل در این کشور می توانند از میان این دانشگاه های عنوان شده اقدام نمایند.لازم به ذکر است که مابقی دانشگاه های نروژ مورد تایید سایر کشورهای اروپایی می باشند و دانشجویان با تحصیل در این مراکز شانس مناسبی را برای ورود به بازار کار خواهند داشت. به صورت معمول انتخاب دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم برای دو دسته از دانشجویان حائز اهمیت می باشد: دانشجویان سربازی که به دنبال معافیت تحصیلی می باشند، دانشجویانی که قصد بازگشت به ایران را دارند.
بهترین رشته ها برای تحصیل در دانشگاه های نروژ
معمولا علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور هزینه تحصیل در رشتههای مورد علاقه خود را یکی از بزرگترین ملاکهای انتخاب یک رشته در دانشگاه خارجی با توجه به شرایط تحصیل رایگان در کشور نروژ این قضیه درباره متقاضیان مهاجرت به نروژ از طریق تحصیل صدق نمیکند.معمولا متقاضیان برای انتخاب بهترین رشته برای تحصیل در نروژ علاوه بر عواملی نظیر علایق شخصی به فاکتورهای تاثیرگذار دیگری نیز توجه میکنند. فاکتورهایی که میتوانند در ادامه سرنوشت زندگی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به نروژ را به طور چشمگیری دستخوش تغییرات کند. این فاکتورها عبارتند از:
- شانس ورود به رشته
- سختی یا سهولت تحصیل در رشته
- شرایط کار پس از تحصیل
- شانس دریافت بورسیه در مقاطع تحصیلی بالاتر
بنابراین سعی میکنیم بر اساس موارد گفته شده در بالا بهترین رشته برای تحصیل در نروژ را در جدول زیر معرفی کنیم. علاوه بر آن سعی کردیم برای هر یک از این رشتهها چند گزینه به عنوان دانشگاه پیشنهادی را مطرح کنیم.
رشته | پیشنهاد ۱ | پیشنهاد ۲ | پیشنهاد ۳ |
---|---|---|---|
مهندسی مکانیک | دانشگاه اسلو | دانشگاه برگن | دانشگاه ترومس |
مهندسی برق و الکترونیک | دانشگاه نروژ فناوری | دانشگاه نلسون ماندهلا | دانشگاه استاوانگر |
مهندسی شیمی | دانشگاه اسلو | دانشگاه برگن | دانشگاه تروندهایم |
مهندسی عمران | دانشگاه برگن | دانشگاه استاوانگر | دانشگاه آوسلو |
مهندسی هوافضا | دانشگاه نروژ فناوری | دانشگاه تروندهایم | دانشگاه برگن |
علوم کامپیوتر | دانشگاه اسلو | دانشگاه برگن | دانشگاه استاوانگر |
مدیریت بازرگانی | دانشگاه نروژ فناوری | دانشگاه اسلو | دانشگاه استاوانگر |
حقوق | دانشگاه اسلو | دانشگاه برگن | دانشگاه تروندهایم |
روانشناسی | دانشگاه برگن | دانشگاه استاوانگر | دانشگاه آوسلو |
هنرهای خلاق | دانشگاه برگن | دانشگاه اسلو | دانشگاه ترومس |
روابط بینالملل | دانشگاه اسلو | دانشگاه نروژ فناوری | دانشگاه برگن |
مهندسی پزشکی | دانشگاه برگن | دانشگاه ترومس | دانشگاه نروژ فناوری |
معماری | دانشگاه برگن | دانشگاه استاوانگر | دانشگاه تروندهایم |
اقتصاد | دانشگاه اسلو | دانشگاه نروژ فناوری | دانشگاه برگن |
پرسش و پاسخهای متداول در رابطه با مهاجرت تحصیلی به نروژ
در چند سال گذشته و به عنوان یک موسسه کاریابی بینالمللی و فعال در زمینههای مشاوره در انواع روشهای مهاجرتی به خارج از کشور،با پرسشهای گوناگونی در خصوص مهاجرت تحصیلی به نروژ روبرو شدهایم و قصد داریم در این بخش با مطرح کردن رایجترین پرسشها به پاسخی روشن در رابطه با هر یک بپردازیم.
شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم چیست؟
از آنجا که بسیاری از دانشگاههای دولتی در این کشور به خاطر شرایط تحصیل رایگان در نروژ دورههای تحصیلی در مقطع لیسانس را به زبان نروژی ارائه میکنند، بنابراین داشتن مدرک زبان نروژی یکی از مهمترین شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم محسوب میشود. فقط برخی از دورههای تحصیلی در مقطع کارشناسی به شکل محدود در بعضی از دانشگاههای این کشور به زبان انگلیسی ارائه میشوند و متقاضیان میتوانند ا احراز شرایط تحصیل در نروژ با مدرک دیپلم برای تحصیل در این دورهها اقدام نمایند. گفتنیست این دورهها در دانشگاه دولتی بدون هزینه و در دانشگاههای خصوصی با دریافت شهریه از دانشجویان صورت میپذیرند.
آیا تحصیل در نروژ رایگان است؟
بله در پاسخ میتوان گفت کشور نروژ هنوز در شمار تعداد بسیار محدود کشورهایی است که تحصیل در مقاطع دانشگاهی را حتی برای دانشجویان بینالمللی به صورت رایگان ارائه میدهد. گفتنیست تحصیل رایگان در نروژ در مقطع کارشناسی معمولاً با تحصیل در دورههای به زبان نروژی هم. البته تحصیل هم مقطع دکترا در کشور نروژ معمولاً به شکل فرصتهای شغلی صورت میپذیرد و دانشجویان در این مقطع میتوانند با دریافت حقوق از دانشگاه با ویزای کار وارد این کشور شوند.
۲ دیدگاه در “تحصیل در نروژ”
سلام.وقت بخیر .
در مورد ویزای تحصیلی نروژ میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام