info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

هاروارد،استنفورد،ام آی تی،شاید حتی شنیدن اسم این دانشگاه‌ها این تصور را به ذهن ما بدهد که داریم در رابطه با دانشگاه‌های یک کره دیگر حرف می‌زنیم انقدر که تحصیل در آمریکا و به خصوص تحصیل در این دانشگاه‌ها را غیر ممکن و دور از دسترس می‌پنداریم. درست است شاید انتخاب آمریکا به عنوان مقصد تحصیلی بلند پروازانه‌ترین رویای مهاجرت تحصیلی باشد ولی در این مقاله با هم می‌خواهیم ببینیم، تحصیل در آمریکا و اساساً مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل تا چه اندازه واقعگرایانه است علاوه بر آن جواب مهمترین پرسش‌های مربوط به مهاجرت تحصیلی به آمریکا نظیر پرسش‌های زیر را پاسخ خواهیم داد:

  • شانس ویزای تحصیلی آمریکا چقدر است؟
  • کدام سفارت برای گرفتن ویزای آمریکا مناسب‌تر است؟
  • چطور می‌توانیم شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را بیشتر کنیم؟
  • آیا برای پذیرش تحصیلی در آمریکا می توان فاند گرفت؟
  • جی آر ای یا جی مت؟
  • هزینه‌های دانشگاه‌های آمریکا چقدر هستند؟

این ها فقط بخشی از سوال‌هایی است که متقاضیان تحصیل در آمریکا با آن روبرو هستند سوالاتی که در دنیای امروز که با بیش از صدها منابع گاهی متقاضیان سردرگم‌تر از همیشه می‌شوند، یک منبع اطلاعاتی همه جانبه می‌تواند نوش دارویی باشد برای رفع تمام دغدغه‌های متقاضی. در ادامه به ترتیب بسراغ دغدغه‌های متقاضیان تحصیل در آمریکا می‌رویم.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا ؛ آمار و ارقام

مهاجرت تحصیلی به آمریکا ؛ آمار و ارقام 

اگرچه نمی‌توان آمریکا را کشوری با بیشترین تعداد دانشگاه در جهان دانست (چرا که کشورهای هند و اندونزی در رتبه‌های اول و دوم کشورهای با بیشترین تعداد دانشگاه قرار دارد)،ولیکن آمریکا را می توان شاخص‌ترین کشور جهان در جذب دانشجوی خارجی نه تنها برای علاقمندان به مهاجرت در کشور عزیزمان بلکه از سراسر جهان دانست.دانستن آمار و ارقام مربوط به دانشجویان خارجی و به خصوص دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در کشور آمریکا و نحوه تغییر آن در چند سال گذشته می‌تواند چشم انداز خوبی از آینده مهاجرت تحصیلی به آمریکا به علاقه‌مندان به این حوزه بدهد.

تعداد دانشگاه‌ها در آمریکا 

کشور آمریکا با داشتن بیش از ۵۳۰۰ دانشگاه و مرکز آموزش (اصطلاحا کالج) در رتبه سوم در رتبه‌بندی تعداد مراکز آموزش عالی در جهان محسوب می‌شود. شاید بتوان بزرگترین تفاوت آمریکا با دیگر کشورهای جهان با این تعداد دانشگاه را در کیفیت مراکز آموزشی دانست. 

در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان کشور آمریکا، بیشترین تعداد دانشگاه را به خود اختصاص داده است. بر اساس رنکینگ برترین دانشگاه‌های جهان در وب سایت‌های معتبر بیش از ۱۶۹ دانشگاه از ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان در کشور آمریکا قرار دارند.پس با در نظر گرفتن دو فاکتور کمیت و کیفیت تعداد دانشگاه‌ها و دوره‌های تحصیلی می‌توان آمریکا را با اختلاف بهترین کشور جهان عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی از این حیث دانست.

تعداد دانشجویان خارجی در آمریکا 

دانشگاه های آمریکا به جذب دانشجویان از سرتاسر جهان به عنوان یک صنعت برای جذب سرمایه به این کشور نگاه می‌کنند. از طرفی دوره‌های تحصیلات تکمیلی در آمریکا باعث جذب بسیاری از دانشجویان با استعداد درخشان به این کشور شده است. به غیر از یک دوره زمانی خاص که با شروع دوره همه‌گیری کرونا آغاز شد،روند جذب دانشجوی خارجی در کشور آمریکا همیشه یک روند صعودی بوده است. 

تعداد دانشجویان خارجیسال
978,0002015
1,043,0002016
1,078,8222017
1,075,4962018
914,0002019
948,0002020
1,057,0002021
1,100,0002022
1,360,0002023

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌فرمایید ، در حال حاضر و یعنی در سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴ ، بیش از یک میلیون و سیصد و شصت هزار نفر،دانشجوی خارجی مشغول تحصیل در دانشگاه‌های این کشور می‌باشند. 

تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا 

همانطور که مشاهده کردید در سال‌های گذشته همواره شاهد افزایش تعداد دانشجوهای خارجی در کشور آمریکا بوده‌ایم. طبیعی است در سال‌های گذشته و با روی کار آمدن دولت‌های افراطی در آمریکا که سیاست‌های ضد مهاجر پذیری را در این کشور به صورت علنی پیاده‌سازی کردند (نظیر دولت ترامپ)،تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا نیز در سال‌های گذشته نسبت به دوره‌های مشابه کاهش یافته است. 

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از اداره مهاجرت کشور آمریکا در حال حاضر حدود ۱۱ هزار نفر دانشجوی ایرانی در مراکز آموزشی مختلف کشور آمریکا مشغول به تحصیل می‌باشند. آماری از دوره‌های تحصیلی این دانشجویان در اختیار نیست ولی انتظار می‌رود بخش اعظم جمعیت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در آمریکا را دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی تشکیل دهند.

مزایای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مزایای مهاجرت تحصیلی به آمریکا 

طبیعی است که مهاجرت تحصیلی به کشوری نظیر آمریکا می‌تواند مزایای بسیار زیادی برای علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور ایجاد نماید. در این قسمت از مقاله سعی می‌کنیم به مهمترین مزیت‌های تحصیل در آمریکا بپردازیم که شاید حساب این حساب این کشور را از سایر کشورها جدا می کند.

تضمین آینده شغلی

به جرات می‌توان گفت هیچ فارغ التحصیلی در کشور آمریکا  تا ۳ ماه پس از فراغت از تحصیل از دانشگاه‌های این کشور بیکار نمی‌ماند. صحت این ادعا را می‌توان در نرخ به کارگماری دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه‌های آمریکایی دید. نرخ اشتغال پس از تحصیل در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا عددی بیش از ۹۷ درصد ثبت شده است. پس به صورت قطع می‌توان مهاجرت تحصیلی به آمریکا را متضمن داشتن یک شغل خوب بلافاصله پس از دوره تحصیلی دانست. 

راهی برای گرین کارت 

کشور آمریکا همواره راه‌های زیادی برای فارغ التحصیلان این کشور برای دریافت اقامت دائم پیش روی ایشان می‌گذارد. امری که کاملاً با عقل جور در می‌آید! نیروی جوان از کشورهای دیگر را جذب و آنها را آموزش می‌دهد و سپس با سپردن شغل‌های مناسب با تجارب آنها م آینده این افراد و هم آینده اقتصادی خود را تضمین می‌کند. 

جالب است بدانید که این مسئله آنقدر برای سیاستمداران دولت آمریکا مهم است که حتی شاهد آن هستیم که در کمپین انتخاباتی ریاست جمهوری کشور آمریکا در سال ۲۰۲۵،دونالد ترامپ که مهاجر ستیز ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست بیان می‌کند که حاضر است به فارغ التحصیلان برخی از دانشگاه‌های آمریکا مستقیماً گرین کارت بدهد!

بورسیه‌های تحصیلی فراوان 

به غیر از متقاضیانی که موفق به دریافت بورسیه‌های تحصیلی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه‌های آمریکا می‌شوند،حتی دانشجویانی که از وضعیت علمی ایده آلی برخوردار نیستند نیز می‌توانند امیدوار باشند تا یکی از بورسیه‌ها و یا کمک هزینه‌های دانشگاه‌های آمریکا را دریافت نمایند.

معایب مهاجرت تحصیلی به آمریکا

معایب مهاجرت تحصیلی به آمریکا

وقتی تصمیم می‌گیرید یکی از که بهترین کشورهای جهان را به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی خود انتخاب کنید قطعاً با چالش‌هایی نیست در این مسیر مواجه می‌شوید. چالش‌هایی که می‌توان از آنها به عنوان معایب انتخاب تحصیل در آمریکا یاد کرد. طبیعی است که چالش‌های مهاجرت تحصیلی به آمریکا ممکن است برای هر یک از متقاضیان متفاوت از متقاضیان دیگر باشد ولی به صورت کلی می‌توان مسائل زیر را مهمترین معایب مهاجرت تحصیلی به آمریکا دانست.

ایرانی بودن یک جرم است؟!

باید بپذیریم که به عنوان یک ایرانی همیشه از شانس کمتری برای موفقیت در فرایند ویزای تحصیلی آمریکا در قیاس با سایر ملتهای جهان اشته‌ایم. این آمار و ارقام به خصوص برای متقاضیان تحصیل در آمریکا از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ بسیار فاجعه بارتر شد. البته این آمار در چند سال بعد و در دولت بایدن تا حد قابل توجهی ترمیم شد ولی به صورت کلی ویزای تحصیلی آمریکا را سخت‌ترین ویزا برای متقاضیان ایرانی تحصیل در خارج از کشور دانست.

جاده یک طرفه! 

شاید یکی از عجیب‌ترین (و شاید مسخره‌ترین) قوانین دولت آمریکا برای دانشجویان بین‌المللی به خصوص برای دانشجویان ایرانی صدور ویزاهای یکبار ورود به این کشور است. تصور کنید که از یکی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا بورسیه تحصیلی دریافت کردید و موفق به دریافت ویزای کشور آمریکا شده‌اید،به احتمال زیاد ویزایی که برای شما صادر شده است ویزای یکبار ورود ( یا همان single entry ) است. این بدان معناست که در حین مدت تحصیل اجازه خروج از کشور را نخواهید داشت. شاید این مسئله برای وره‌های کوتاه مدت مثل تحصیل برای فوق لیسانس چالش بزرگی نباشد ولی قطعاً دانشجویان دوره لیسانس و دکترا که مدت زمان طولانی‌تری در خاک آمریکا را طی می‌کنند،این چالش را یکی از بزرگترین معایب تحصیل در آمریکا می‌دانند. 

تک تک وارد شوید! 

یکی دیگر از معایب مهاجرت تحصیلی به آمریکا که متقاضیان متاهل بیشتر به آن دست به گریبان هستند،شانس کم ویزای همراه به صورت همزمان در فرایند ویزای تحصیلی آمریکاست. علاوه بر آن معمولاً افسر ویزای آمریکا حق کار را از همراه دانشجو می‌گیرد  همین مسئله باعث می‌شود تا همراه وی نه تنها نتواند به کاهش هزینه‌های زندگی و تحصیل در این مدت کمک کند بلکه یک فاکتور برای افزایش چشمگیر هزینه‌های نظیر هزینه مسکن باشد.

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا 

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا  

کشور آمریکا هم مثل سایر کشورهای جهان پیش نیازهایی برای مهاجرت تحصیلی به این کشور در نظر گرفته است که متقاضی باید حتماً پیش از اقدام، در حین اقدام و حتی پس از اقدام آنها را رعایت کند.به صورت کلی شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا متفاوت از شرایط سایر کشورها نیست فقط می‌توان این را گفت که برای متقاضیان خارجی به خصوص متقاضیان ایرانی، آمریکا همواره سخت‌گیری‌های بیشتری به نسبت سایر کشورهای جهان داشته است چه در مراحل مربوط به پذیرش دانشگاهی و چه در مراحل مربوط به گرفتن ویزای تحصیلی.در ادامه سعی داریم شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا را در دو مقطع پذیرش در دانشگاه و سپس در مرحله دریافت ویزا به تفکیک بررسی کنیم.

شرایط پذیرش تحصیلی در آمریکا

به صورت کلی شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا نیز مانند شرایط دانشگاه‌های دیگر نقاط جهان یعنی داشتن مدرک زبان معدل خوب و توصیه نامه و امثالهم است ولیکن دانشگاه های آمریکا معمولاً پیش نیازهای متفاوت‌ تری را نیز برای بیشتر دوره‌های تحصیلی خود از متقاضیان تحصیل در آمریکا مطالبه می‌کنند.در ادامه سعی می‌کنیم در رابطه با شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاه های آمریکا، همه آنچه که نیاز است بدانید را بیان کنیم.

شرط مدرک زبان

به غیر از دانشگاه‌هایی که به شما اجازه می‌دهند با پذیرش مشروط وارد کشور آمریکا شوید و دوره زبان را در آن کشور بگذرانید بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا از شما می‌خواهند تا با ارائه مدرکی معادل آیلتس ۶ و یا بالاتر (مدارکی نظیر تافل دولینگو و یا امتحان‌های مشابه) تسلط خود را به زبان انگلیسی اثبات نمایید.باید این واقعیت را بپذیریم که هر چقدر مدرک زبان بهتر و نمره آزمون شما بالاتر باشد شانس پذیرش شما در دانشگاه بهتر را افزایش خواهد داد که در نتیجه باعث افزایش شانس ویزای شما خواهد شد.

معدل مناسب برای پذیرش تحصیلی در آمریکا

آمریکا سیستم مخصوص به خود را دارد یک سیستم بسیار پیچیده برای تبدیل معدل ایرانی شما به معدل آمریکایی موسوم به جی‌پی‌ای (GPA). بسیاری از دانشگاه‌ها در فرایند پذیرش تحصیلی در آمریکا از شما می‌خواهند تا با ارسال مدارک خود به سازمان‌های مورد تایید دولت آمریکا معدل خود را به سیستم آمریکایی تبدیل نمایید. ولی به صورت کلی معدل برای خیلی از دانشگاه‌ها اهمیت زیادی دارد تقریباً می‌توان به این شکل گفت که اگر معدل زیر ۱۳ دارید پذیرش گرفتن برای شما بسیار سخت است ولی با معدل بالای ۱۷ به سادگی می‌توانید از خیلی از دانشگاه‌های آمریکا پذیرش بگیرید. معدل‌های فواصل ۱۳ تا ۱۷ بسته به مقطع تحصیلی رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد ممکن است باعث افزایش کاهش شانس پذیرش شما در دانشگاه آمریکا شود.

مدارک اضافی برای پذیرش

در این مورد هم آمریکا تقریباً شبیه بقیه کشورهای جهان فرایند پذیرش دانشگاهی مشابهی دارد یعنی فرد متقاضی باید برای رشته مورد نظر خود انگیزه نامه مناسب رشته مقصد بنویسد. یا می‌بایست از اساتید خود در دوره قبلی حداقل دو یا سه توصیه نامه به دانشگاه مقصد ارائه کند. توصیه‌نامه‌ها در کشور آمریکا به شکل الکترونیکی از دانشجو دریافت می‌شود یعنی دانشجوی متقاضی می‌بایست با ارسال مشخصات و ایمیل اساتید خود به دانشگاه منتظر دریافت یک ایمیل توسط دانشگاه به استاد توصیه کننده خود باشد. علاوه بر انگیزه نامه و توصیه نامه از اساتید مدارک دیگری نیز مثل رزومه و نامه‌های کاری به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد دکترا جز مدارک الزامی محسوب می‌شود. طبیعتاً دانشجویهای دکترا و دانشجوهایی که برای دوره فوق لیسانس با فاند اقدام می‌کنند نیاز دارند تا ریسرچ پروپوزال هم داشته باشند.

مدارک اختصاصی پذیرش در دانشگاه آمریکا

سیستم آموزشی آمریکا خیلی شبیه سیستم آموزشی ایران است یعنی شما برای ورود به بیشتر مقاطع تحصیلی نیاز دارید تا علاوه بر داشتن شرایط عمومی آزمون‌های جانبی را نیز بگذرانید. البته دانشگاه‌هایی هستند که نیاز به آزمون‌های جانبی ندارند ولی ارزش و اعتبار آنها طبیعتاً از دانشگاه‌هایی که آزمون‌های اختصاصی دارند کمتر خواهد بود.

در ادامه به ترتیب در رابطه با چند تا از این آزمون‌ها صحبت خواهیم کرد.

آزمون جی‌آر‌ای

متقاضیان تحصیل در آمریکا که قصد ادامه تحصیلات در رشته‌های تخصصی مثل رشته‌های علوم و رشته‌های مهندسی دارند و تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌بایست نتایج آزمون جی آر ای را به دانشگاه مقصد ارسال نمایند. معمولاً مدرک آزمون جی آر ای نقش کلیدی در پرونده‌هایی بازی می‌کند که موضوع پرونده بورسیه تحصیلی است.این یکی از آن مدارکی است که می‌تواند وجه تمایز یک پرونده تحصیلی برای کارشناسی ارشد و یا دکترا در آمریکا باشد.

هزینه‌ها مهاجرت تحصیلی به آمریکا

هزینه‌ها مهاجرت تحصیلی به آمریکا

متقاضیان تحصیل در آمریکا طبیعتاً باید متحمل پرداخت ۳ دسته هزینه بشوند. هزینه‌هایی که تقریباً برای همه دانشجویان خارجی مگر آنکه در کشور امریکا فاند یا همان بورسیه تحصیلی دریافت کنند مشترک است. این هزینه‌ها را در سه دسته زیر تقسیم بندی کردیم.

دسته اول : هزینه‌های دانشگاه در آمریکا

بیایم فرض کنیم که دانشگاه هدف شما دانشگاهی مثل هاروارد ۷۰ هزار دلاری در سال نیست و تصمیم دارید یک دانشگاه نرمال را به عنوان دانشگاه مقصد خود انتخاب کنید. هزینه‌های سالانه تحصیل در آمریکا را عددی بین ۱۵ تا ۲۵ هزار دلار می‌توان تخمین زد. هزینه‌ای که ممکن است در بسیاری از دانشگاه ها به شکل چند قسطی پرداخت شود. بسیاری از دانشگاه‌ها بخشی از هزینه خود را پیش از ورود شما به خاک امریکا از شما مطالبه می‌کنند که این ممکن است از دانشگاه به دانشگاه و از ایالت به ایالت متفاوت باشد. البته طبیعیست که در صورتی که شما بتوانید شرایط منطقی را احراز کنید از دانشگاه مقصد خود بورسیه‌های چند هزار دلاری و یا حتی پذیرش فول فاند بگیرید که در ادامه در بخش بورسیه تحصیلی به آن خواهیم پرداخت.

دسته دوم : هزینه زندگی در آمریکا

باز هم اگر به دنبال یک خانه دوبلکس یا یک خانه ۲۰۰ متری نیستید برای اجاره یک اتاق دانشجویی و یا یک خانه کوچک و یا یک خوابگاه دانشجویی احتمالاً باید حدود ماهانه هزار تا ۱۲۰۰ دلار بابت هزینه‌های مسکن و حدود ماهی ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار برای خورد و خوراک کنار بگذارید. البته هزینه‌های جانبی کاملاً به شرایط زندگی فرد بستگی دارد به طور مثال برای یک خانواده در آمریکا اجاره یک ماشین ممکن است بسیار مفید باشد بنابراین هزینه‌های مربوط به رفت و آمد نیز به مجموعه این هزینه اضافه می‌شود. از طرفی دانشجویان می‌توانند تا حدی بر روی کار دانشجویی در حین تحصیل به عنوان کمک هزینه تحصیلی حساب کنند.

دسته سوم : هزینه‌های مربوط به اپلای و سفارت و ویزا آمریکا

در اینجا شما معمولاً چند دسته هزینه دارید که قدم به قدم در رابطه با آن صحبت می‌کنیم. بخشی از این هزینه‌ها هزینه‌هایی است که باید به ارگان‌های مختلف دولتی آمریکا بپردازید و بخش دیگر آن ممکن است هزینه‌های مشاوره و اپلای کردن در فرایند مهاجرت تحصیلی به آمریکا باشد.

دسته چهارم : هزینه های مشاوره و وکیل

این هزینه‌ها تنها هزینه‌هایی هستند که در صورتی که خود فرد متقاضی بتواند فرایند مربوط به اقدام را انجام دهد، نیازی به پرداخت آنها ندارد. کم نیستند متقاضیان تحصیل در آمریکایی که با استفاده از تجارب دوستان و آشنایان خود و یا جستجو در گروه‌ها و سایت‌ها کارهای مربوط به اپلای و ویزای تحصیلی آمریکا را خودشان انجام می‌دهند و هیچ هزینه‌ای بابت هزینه وکیل یا حتی هزینه مشاوره به کسی پرداخت نمی‌کنند. ولیکن این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد طبیعتاً استفاده از یک مشاور وکیل مجرب می‌تواند ریسک انجام کار را نه از بین ببرد بلکه تا حد ممکن پایین بیاورد. 

در این راستا انتخاب وکیل یا مشاوری که با یک هزینه معقول  فرایند مشاوره و وکالت مربوط به مهاجرت تحصیلی برای شما فراهم می‌کند احتمالاً کار عاقلانه‌ای خواهد بود. هزینه‌های مشاوره برای دفاتر مختلف معمولاً بسیار متفاوت هستند از چند صد هزار تومان تا چند صد دلار، که شاید خیلی هم ارتباطی با تخصص دفاتر در رابطه با مهاجرت تحصیلی به آمریکا نداشته باشد و بیشتر مربوط به سیاست‌های فروش و مارکتینگ دفاتر مهاجرتی است.

ولی هزینه‌های انجام پروسه‌های مهاجرتی می تواند حداقل تعیین شده توسط وزارت علوم ایران یعنی مبلغی در حدود ۱۲۰۰ دلار آمریکا و می‌تواند مبلغی توافقی بین شما و دفتر مهاجرتی مورد نظر شما باشد. ولی باید حواستان باشد که اگر دارید بیشتر از مبلغی در حدود ۲ تا ۳ هزار دلار برای پذیرش تحصیلی و ویزای تحصیلی آمریکا هزینه می‌کنید احتمالاً کلاه بزرگی سرتان رفته است!

دسته پنجم : هزینه‌های امور جاری مهاجرت تحصیلی آمریکا

این هزینه‌ها با ترجمه مدارک و البته آزادسازی مدارک برای بعضی از موکلین که در دانشگاه دولتی تحصیل کردند همراه می‌شود که ممکن است در گذر زمان تفاوت‌های زیادی داشته باشد، ولیکن می‌توان گفت هزینه‌ای که در این مرحله می‌کنید، بخش کوچکی از تمام مبلغی است که در مسیر مهاجرت به آمریکا ممکن است به شما تحمیل شود.در ادامه با پیدا کردن دانشگاه‌های خود و ارسال مدارک خود برای دانشگاه‌ها احتمالاً با دو هزینه دیگر روبرو می‌شوید:

اپلیکیشن فی دانشگاه

هزینه اول مربوط به اپلیکیشن فی دانشگاهاست. اپلیکیشن فی در واقع هزینه بررسی تقاضای شما توسط دانشگاه‌ها است که ممکن است در بعضی موارد بسیار کم یعنی چیزی در حدود ۳۰ یا ۴۰ دلار و در مواقعی تا ۳۰۰ دلار توسط دانشگاه تعیین شود.

تایید مدارک توسط سازمان های آمریکایی 

بعضی از دانشگاه‌ها از شما می‌خواهند بعضی از مدارک تحصیلی خود را علاوه بر ریز نمرات برای تاییدات سنجش اعتبار آنها به سازمان‌هایی که توسط خود دولت آمریکا معرفی شده است نظیر سازمان وس(Wes) و امثالهم ارسال نمایید که متاسفانه هزینه‌های ارسال مدارک به این سازمان‌ها و همچنین هزینه انجام امور ارزیابی توسط این سازمان‌ها هم به عهده خود شما خواهد بود. این هزینه‌ها ممکن است حداکثر ۳۰۰ یا ۴۰۰ دلار تخمین زده بشود.

هزینه‌های مربوط به سفارت آمریکا برای ویزای تحصیلی

خوب حالا فرض کنیم شما از یک دانشگاه آمریکایی پذیرش گرفته‌اید و قصد دارید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید فارغ از اینکه می‌خواهید برای چه سفارتی اقدام بکنید ممکن است باز چند هزینه به شما تحمیل شود. هزینه اول مربوط به هزینه سویس(SEVIS fee) یعنی عددی در حدود ۳۵۰ دلار برای نفر اصلی و در ادامه هزینه مربوط به فرم دی اس ۱۶۰(ds160) برای نفر اصلی است که حدود ۱۸۰ دلار باشد.

در صورتی که متاهلید برای هر همراه خود نیز ملزم به پرداخت هزینه‌های سفارت می‌باشید. حالا اگر خوش شانس باشید و در سفارت مورد نظر خود تایم آزاد پیدا بکنید هزینه‌ای لازم نیست پرداخت بکنید. ولی اگر نتوانید در سفارت مورد نظر خودتان وقت مناسبی پیدا کنید. احتمالاً مجبور می‌شوید به آژانس‌هایی که در زمینه خرید و فروش وقت سفارت آمریکا فعال هستند سری بزنید و احتمالاً باید خودتان را برای پرداخت هزینه‌ای در حدود ۱۵۰ دلار دیگر هم آماده کنید.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

از آنجا که مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا بر اساس مقطع تحصیلی مورد نظر متقاضی متفاوت است، در ادامه سعی می‌کنیم مدارک مورد نیاز هر مقطع تحصیلی را به صورت مجزا ذکر نماییم. 

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع دبیرستان

برای مهاجرت به آمریکا، آن هم از نوع مهاجرت تحصیلی ممکن است مدارک متفاوتی در مراحل مختلف اقدام، مورد نیاز متقاضی باشد.برخی از این مدارک در مرحله اخذ پذیرش از مدارس و برخی دیگر در مرحله درخواست ویزای تحصیلی کشور آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مرحله اخذ پذیرش از مدارس آمریکا

علاوه بر ریز نمرات دو سال آخر دانش آموز،مدارک شناسایی دانش آموز جز مدارک الزامی اخذ پذیرش از مدارس آمریکا محسوب می‌گردد. هر دانشگاه نیز ممکن است بر اساس شرایط پذیرش مدارک دیگری را نیز از متقاضیان مطالبه نماید. 

مدارکی نظیر: 

  • توصیه نامه از معلمین سابق 
  • مدرک زبان انگلیسی در صورت نیاز 
  • انگیزه نامه تحصیل دانش آموز در مدارس آمریکایی 
  • گواهی تمکن مالی 

ما در مقاله مجزا به عنوان پذیرش تحصیلی آمریکا به تفکیک در رابطه با این مدارک به گفتگو پرداخته‌ایم.

مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آمریکا

پس از اخذ پذیرش از مدارس آمریکا، متقاضی می‌بایست برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به یکی از سفارت‌های این کشور مراجعه نماید. در این مرحله که بسیار پیچیده و البته حساس است، متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا ملزم به ارائه مدارک زیادی از جمله مدارک زیر می‌باشد: 

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی دانش آموز و سرپرست وی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از مدرسه آمریکایی (I20)

طبیعی است این مرحله نیز پیچیدگی‌های زیادی برای متقاضیان در تهیه مدارک مورد نیاز سفارت ایجاد می‌نماید. پس سعی کردیم در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای تحصیلی آمریکا به تفکیک در رابطه با این مدارک به بحث و گفتگو بپردازیم.

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع لیسانس

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع لیسانس در دو مرحله نیاز به تهیه مدارک مختص به آن مرحله وجود دارد. این دو مرحله شامل اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های آمریکا و پس از آن اقدام برای ویزای تحصیلی کشور آمریکا می‌شود. اخذ پذیرش در مقطع لیسانس و درخواست ویزای تحصیلی آمریکا دو مرحله‌ای است که می‌بایست توسط متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا با موفقیت طی شود.در ادامه به مدارک مورد نیاز هر مرحله می‌پردازیم. 

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا

برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا ممکن است، دانشگاه‌های مختلف مدارک گوناگونی را از متقاضیان بر اساس شرایط متقاضی و رشته تحصیلی مورد انتخاب وی درخواست نمایند.مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع لیسانس تا حد زیادی با مدارک مورد نیاز سایر کشورهای جهان متفاوت است. 

برخی از دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان در مقطع لیسانس مدارک به خصوصی را از دانشجویان مطالبه می‌نمایند.ولی به صورت کلی می‌توان مدارک زیر را جز دسته مدارکی دانست که به صورت مشترک همه دانشگاه‌های آمریکا برای صدور پذیرش نیاز دارند.

  • مدارک عمومی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا 

بیشتر دانشگاه‌های آمریکایی برای اعطای  پذیرش در مقطع لیسانس مدارک زیر را از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا درخواست می‌نمایند:

  1. مدارک تحصیلی پایان دوره تحصیلات دبیرستان 
  2. ریز نمرات دوره دبیرستان 
  3. مدرک زبان 
  4. توصیه نامه از معلمین دوره دبیرستان 
  5. انگیزه نامه دانشجو برای تحصیل در آمریکا 
  6. رزومه متقاضی
  • مدارک اختصاصی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا

علاوه بر آنچه در بالا ذکر شد برخی از دانشگاه‌های آمریکا ( که عمدتاً هم دانشگاه‌های با رنکینگ بالاتر محسوب می‌شوند)، نمره آزمون‌های اختصاصی ورود به آمریکا نظیر نمره اس ای تی (SAT) و یا سایر آزمون‌های مشابه آن را بخش جدای ناپذیری از فرایند پذیرش در مقطع لیسانس می‌داند.

به علاقمندان اخذ پذیرش از دانشگاه آمریکا در مقطع لیسانس موکدا توصیه می‌نماییم، مقاله پذیرش تحصیلی آمریکا را با دقت مطالعه فرمایند. چرا که در این مقاله به صورت جزئی در رابطه با تمامی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی، به کشور آمریکا به بحث و گفتگو پرداخته ایم.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا در مقطع لیسانس

پس از موفقیت در دریافت پذیرش از یک دانشگاه در کشور آمریکا،متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا می‌بایست درخواست ویزای خود را در یکی از سفارت‌ها این کشور، ثبت نماید. در این مرحله مدارک زیادی ممکن است مورد نیاز متقاضی باشد که در ادامه به صورت تیتروار با آنها می‌پردازیم. 

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی متقاضی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از دانشگاه آمریکایی (I20)
  • رزومه
  • نامه کار

اگر در مرحله اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا هستید به شدت به شما توصیه می‌نماییم مقاله ویزای تحصیلی آمریکا را مطالعه نمایید. 

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد در دو مرحله نیاز به تهیه مدارک مختص به آن مرحله وجود دارد. این دو مرحله شامل اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های آمریکا و پس از آن اقدام برای ویزای تحصیلی کشور آمریکا می‌شود. در ادامه به مدارک مورد نیاز هر مرحله می‌پردازیم. 

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا

برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا ممکن است،دانشگاه‌های مختلف مدارک گوناگونی را از متقاضیان بر اساس شرایط متقاضی و رشته تحصیلی مورد انتخاب وی درخواست نمایند.مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد تا حد زیادی با مدارک مورد نیاز سایر کشورهای جهان متفاوت است. 

اخذ پذیرش در دانشگاه مورد نظر و درخواست ویزای تحصیلی آمریکا دو مرحله‌ای است که می‌بایست توسط متقاضیان مهاجرت تحصیلی با آمریکا با موفقیت طی شود.در ادامه به بررسی مدارک مورد نیاز در هر یک از این مراحل می‌پردازیم. برخی از دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد مدارک به خصوصی را از دانشجویان مطالبه می‌نمایند.

ولی به صورت کلی می‌توان مدارک زیر را جز دسته مدارکی دانست که به صورت مشترک همه دانشگاه‌های آمریکا برای صدور پذیرش نیاز دارند.

  • مدارک عمومی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا 

بیشتر دانشگاه‌های آمریکایی برای اعطای  پذیرش در این مقطع ، مدارک زیر را از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا درخواست می‌نمایند:

  1. مدارک تحصیلی پایان دوره تحصیلات دبیرستان 
  2. ریز نمرات دوره دبیرستان 
  3. مدرک کارشناسی و ریز نمرات آن
  4. مدرک زبان 
  5. توصیه نامه از معلمین دوره کارشناسی
  6. انگیزه نامه دانشجو برای تحصیل در آمریکا 
  7. رزومه متقاضی
  • مدارک اختصاصی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا

علاوه بر آنچه در بالا ذکر شد برخی از دانشگاه‌های آمریکا(به خصوص دانشگاه‌هایی که جز دانشگاه‌های ممتاز آمریکا محسوب می‌شوند)،آزمون‌های زبان تخصصی نظیر آزمون‌های جی آر ای (GRE) و جی مت(GMAT) را جز مدارک الزامی فرایند پذیرش تعیین کرده اند. اگر به تحصیل در کشور آمریکا و به خصوص اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد این کشور علاقمند هستید توصیه می‌نماییم و مقاله پذیرش تحصیلی آمریکا را برای دریافت جزئیات بیشتر در این رابطه مطالعه نمایید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

پس از موفقیت در دریافت پذیرش از یک دانشگاه در کشور آمریکا،متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا می‌بایست درخواست ویزای خود را در یکی از سفارت‌ها این کشور، ثبت نماید. در این مرحله مدارک زیادی ممکن است مورد نیاز متقاضی باشد که در ادامه به صورت تیتروار با آنها می‌پردازیم. 

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی متقاضی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از دانشگاه آمریکایی (I20)
  • رزومه
  • نامه کار
  • کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی برای آقایان

اگر در مرحله اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا هستید به شدت به شما توصیه می‌نماییم مقاله ویزای تحصیلی آمریکا را مطالعه نمایید. 

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا 

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا 

از جایی که کشور آمریکا دارای قوی‌ترین اقتصاد جهان و از کشورهای برتر جهان در حوزه‌های مختلف نظیر صنایع خودروسازی و صنایع زیر ساختی ،دارویی و پزشکی، بازارهای مالی و به صورت خلاصه کلیه زمینه‌های فعالیت اقتصادی است،متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا می‌توانند بسیار امیدوار باشند تا با اخذ یک مدرک تحصیلی از دانشگاه این کشور از شانس بسیار بالایی برای داشتن یک شغل مناسب برخوردار هستند.

ولی به صورت کلی برای انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا می توان بر اساس چند فاکتور، به پاسخ سوال برسیم. فاکتورهایی که می‌توانند تعیین کننده برتری یک رشته نسبت به رشته دیگر برای تحصیل در آمریکا باشد را می‌توان عوامل زیر دانست: 

  • شانس قبولی در دانشگاه و دریافت ویزای آمریکا
  • دشواری دریافت مدرک تحصیلی در آمریکا در رشته مورد نظر 
  • شانس پیدا کردن کار بعد از دوره تحصیلی 

به طور مثال شاید رشته‌ای نظیر رشته پزشکی بازار کار فوق العاده‌ای بعد از طی کردن دوره تحصیلی داشته باشد ولی سختی‌های قبولی در دانشگاه و دشواری دریافت این مدرک می تواند مانع انتخاب این رشته به عنوان بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا باشد.در ادامه سعی می‌کنیم لیستی از بهترین رشته‌ها برای تحصیل در آمریکا را بر اساس زمینه‌های مختلف تحصیلی بیان نماییم.

بهترین رشته‌ها مهندسی برای تحصیل در آمریکا 

رشته‌های ریاضی و مهندسی موسوم به STEM یا همان (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) ، همواره باعث جذب تعداد زیادی از دانشجویان خارجی به کشور آمریکا شده است. تنوع رشته‌های این حوزه باعث شده است تا امروزه به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا با چندین هزار عنوان مختلف در این زمینه مواجه باشیم.ولی به صورت کلی می‌توان با در نظر گرفتن فاکتورهای ذکر شده در بخش قبل، می‌توانیم رشته‌های زیر را بهترین رشته‌های مهندسی برای ادامه تحصیل در آمریکا بدانیم.

رشته کامپیوتر 

رشد فزاینده وابستگی انسان به کامپیوتر و هوش مصنوعی در سال‌های گذشته و تراکم فعالیت بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه در کشور آمریکا،باعث شده است تا علاوه بر صنعت این کشور دانشگاه‌های کشور آمریکا نیز اهمیت زیادی به رشته‌های مربوط به حوزه کامپیوتر بدهند.پس تخصصی‌ترین رشته‌های این حوزه نظیر برنامه نویسی و هوش مصنوعی تا رشته‌های تجاری‌تر در این حوزه نظیر تحلیل داده و مدیریت فناوری اطلاعات می‌تواند امکان اشتغال به دانشجویان علاقمند به این حوزه را پس از طی کردن دوره تحصیلی در آمریکا بدهند.

رشته های مهندسی برق و مکانیک

از دیگر رشته‌های تحصیلی که آینده علاقمندان به تحصیل در آمریکا را تا حد زیادی تضمین می‌نماید،این دو رشته پرطرفدار هستند. علی رغم سختی‌های طی کردن این دو رشته در کشور آمریکا،تعدد بورسیه‌های تحصیلی برای این دو رشته و آینده امیدبخش کاری برای فارغ التحصیلان (به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاه‌های برتر آمریکا) باعث شده است تا مواره رشته‌های مهندسی برق و رشته مهندسی مکانیک در مرکز کانون توجه علاقمندان به مهاجرت تحصیلی به آمریکا باشد. 

رشته مهندسی پزشکی 

رقابت بزرگترین شرکت‌های دارویی و پزشکی در آمریکا باعث شده است تا نرخ اشتغال فارغ التحصیلان رشته‌های مهندسی پزشکی در این شرکت‌ها نیز تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند. رقابت برای ورود به این رشته خیلی تنگاتنگ نیست ولی بازار کار فارغ التحصیلان در این رشته شرایط ویژه‌ای دارد. علاوه بر آن بورسیه‌های تحصیلی نیز در این حوزه به تعداد بسیار زیاد در دانشگاه برتر آمریکا ارائه می‌شود.

بهترین رشته‌های علوم پزشکی برای تحصیل در آمریکا

بهترین رشته‌های علوم پزشکی برای تحصیل در آمریکا

علی رغم سختی‌های تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه سرتاسر جهان،رشته‌های علوم پزشکی همواره طرفداران خود را داشته است. بزرگترین دانشگاه‌های رشته پزشکی و علوم مرتبط با آن در کشور آمریکا نیست باعث شده است تا امریکا جز کشورهای پیشرو در این رشته‌ها محسوب شود. شاید برای انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در نظر گرفتن چند فاکتور زیر اهمیت زیادی داشته باشد.فاکتورهایی نظیر:

  • سهولت ورود به رشته‌ها
  • هزینه‌های تحصیل در این رشته‌ها
  • مدت زمان اشتغال پس از تحصیل
  • درآمد پس از دریافت مدرک تحصیلی

در ادامه سعی می‌کنیم بر اساس مهمترین این فاکتورها ، بهترین رشته‌های علوم پزشکی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا را معرفی نماییم.

رشته پرستاری

توسعه سیستم درمانی در کشورهای مختلف به خصوص در آمریکا در چند سال گذشته بالاخص پس از همه‌گیری کرونا،باعث شده است تا رشته پرستاری بیش از پیش مورد توجه وزارت بهداشت کشور آمریکا قرار گیرد. همین مسئله باعث افزایش تنوع و همچنین افزایش تعداد رشته‌های پرستاری در دانشگاه آمریکا شده است. رشته پرستاری یکی از رشته‌هایی است که با تحصیل در آن می‌توانید به طور قطع امیدوار باشید تا بلافاصله پس از دوره دانشگاهی با یک شغل خوب به کار گمارده شوید. 

رشته‌های مدیریت بیمارستانی 

یکی از رشته‌های نوظهور سیستم آموزشی آمریکا که بازار کار فوق العاده امیدوار کننده‌ای دارد،رشته‌های مربوط به مدیریت بیمارستان و مراکز درمانی است. تخصصی‌تر شدن رشته‌های مدیریت به خصوص در حوزه سلامت سرلوحه سیستم آموزشی دانشگاه‌های آمریکا در حوزه علوم پزشکی بوده است. با توجه به ظرفیت موجود فعلی در سیستم درمانی آمریکا،اخذ مدرک از یکی از دانشگاه‌های آمریکا در رشته‌های مدیریت بیمارستان و مرکز درمانی می‌تواند تضمین کننده داشتن یک شغل با درآمد کافی در آمریکا باشد. 

بهترین رشته‌های انسانی برای تحصیل در آمریکا

شاید بسیاری از افراد تصور کنند مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل فقط برای رشته‌های مهندسی قابل انجام است. ولی بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا با اعطای بورسیه‌های تحصیلی به فارغ التحصیلان رشته‌های علوم نظری نظیر فلسفه،روانشناسی،جامعه شناسی و رشته‌های مدیریتی و سایر آن،هر ساله پذیرای علاقه‌مندان به تحصیل در آمریکا هستند.

راه دوری نرفته‌ایم اگر بگوییم آمریکا تنها کشوری در جهان است که اگر افراد فارغ التحصیل از رشته‌های علوم نظری سوابق درخشانی در تحصیلات خود داشته باشد،با خیال راحت مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور را طی می‌نماید. در ادامه به بررسی بهترین رشته‌های علوم انسانی برای مهاجرت تحصیلی با آمریکا می‌پردازیم.در انتخاب این رشته‌ها فاکتورهایی نظیر: 

  • تقاضای بازار کار 
  • میزان بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع بالاتر 
  • شانس ورود به دانشگاه‌های برتر 

و پارامترهای مشابه را در نظر گرفته‌ایم. 

رشته روانشناسی 

با توجه به نیاز روز افزون جهان و جوامع پیشرفته به این رشته،علاقه‌مندان به تحصیل در رشته روانشناسی  در همه مقاطع می‌توانند امیدوار باشند تا پس از طی کردن دوره‌های تحصیلی خود در دانشگاه آمریکا، شانس پیدا کردن کار برایشان تا حد چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. حوزه‌هایی نظیر روانشناسی بالینی و روانشناسی شناختی از مهمترین حوزه‌های مورد نیاز در کشور آمریکا محسوب می‌شوند. 

رشته اقتصاد و علوم مدیریتی

آمریکا قلب اقتصاد جهان است و برای فردی که در حوزه اقتصاد و یا انواع رشته‌های مدیریت فارغ التحصیل شده است، تصور پیدا نکردن شغل مناسب با زمینه کار برای فارغ التحصیلان این دو حوزه تصوری دور از ذهن است.البته برخی از رشته‌های این حوزه نسبت به سایر رشته‌ها شانس بالاتری برای پیدا کردن شغل در کشور آمریکا پس از دوره تحصیلی را دارند. این رشته‌ها را می‌توان رشته‌هایی نظیر مدیریت مالی،حسابداری و مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت اجرایی دانست. 

جامعه شناسی و علوم سیاسی 

این دو رشته‌ای که ممکن است در کشورهای دیگر صرفاً فقط رشته‌های تحصیلی دانشگاهی باشند و بازار کار مناسبی نداشته باشند،جز رشته‌هایی هستند که فارغ التحصیلان پس از اتمام دوره تحصیلی در آن می‌تواند با شانس بالایی درآمد قابل توجهی داشته باشد. البته زمینه فعالیت افراد در این رشته‌ها ممکن است باعث افزایش و کاهش شانس پیدا کردن شغل در کشور آمریکا پس از اتمام دوره تحصیل باشد.

معرفی چند دانشگاه برای مهاجرت تحصیلی رشته‌های مختلف با آمریکا

معرفی چند دانشگاه برای مهاجرت تحصیلی رشته‌های مختلف با آمریکا

سعی کردیم در جدول زیر برای هر یک از شته‌های پرطرفدار در کشور آمریکا چند دانشگاه مناسب برای تحصیل دانشجویان علاقمند به تحصیل در آمریکا ذکر نماییم.

رشته تحصیلیپیشنهاد اولپیشنهاد دومپیشنهاد سوم
علوم کامپیوتردانشگاه ایالتی آریزونادانشگاه ایالتی سن خوزهدانشگاه تگزاس در سن آنتونیو
علوم دادهدانشگاه کالیفرنیا، اروایندانشگاه ایالتی جورجیادانشگاه ایندیانا بلومینگتون
هوش مصنوعی و یادگیری ماشیندانشگاه واشنگتندانشگاه تگزاس ای اند امدانشگاه ایلینوی در شیکاگو
مهندسی (گرایش‌های مختلف)دانشگاه پردودانشگاه ایالتی اوهایودانشگاه تکنولوژی تگزاس
مهندسی پزشکیدانشگاه مریلند، کالج پارکدانشگاه درکسلدانشگاه جنوب فلوریدا
مدیریت کسب و کاردانشگاه ویسکانسین-مدیسوندانشگاه کلرادو دنوردانشگاه کامنولث ویرجینیا
مالیدانشگاه فلوریدادانشگاه آریزونادانشگاه یوتا
اقتصاددانشگاه ایالتی میشیگاندانشگاه اورگاندانشگاه کالیفرنیا، ریورساید
پرستاریدانشگاه پیتسبورگدانشگاه سنت لوئیسدانشگاه کیس وسترن رزرو
مدیریت بهداشت و درماندانشگاه اوهایودانشگاه میسوری-کلمبیادانشگاه ایالت کارولینای شرقی
مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقاطع مختلف

مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقاطع مختلف 

شاید اگر یک روز سفارت‌های امریکا شاهد متقاضیانی که برای دریافت ویزای این کشور به صف شده اند باشید،می‌بینید که علاقمندان به تحصیل در آمریکا به یک سن خاص و یا مقطع تحصیلی خاص خلاصه نمی‌شوند. از متقاضیانی که قصد دارند مقطع دبیرستان خود را در یکی از کالج‌های بین‌المللی آمریکا بگذرانند تا محققانی که قصد دارند،با دریافت بورسیه در مقطع دکترا در یکی از دانشگاه آمریکا مشغول به تحصیل شوند،طیف وسیع متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا را شامل می‌شوند.

در این بخش از مقاله قصد داریم موضوع مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل را از منظر مقاطع تحصیلی مختلف ببینیم. 

مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل در مدارس 

معمولاً مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای افراد زیر ۱۸ سال، در دو صورت اتفاق می‌افتد. حالت اول زمانی است که معمولا دانش آموز در آمریکا فامیل یا قوم و خویشی دارد و همین مسئله باعث شده است تا خیال خانواده از اعزام دانش آموز زیر ۱۸ سال جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا راحت باشد. در حالت دوم معمولاً خانواده‌ها نیز قصد دارند تا در ادامه به دانش آموز ملحق شوند و عملاً ثبت نام فرزند در مدارس آمریکا قرار است یک دلیل برای شروع مهاجرت به آمریکا برای خانواده  باشد.در این بخش قصد داریم جوانب مختلف موضوع تحصیل در مدارس آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم. 

آیا آمریکا بهترین کشور برای ویزای دانش‌آموزی است؟

طبیعتاً کشوری مثل آمریکا که متقاضیان بسیار زیادی از سراسر جهان جهت مهاجرت تحصیلی به این کشور هر ساله درخواست ویزای خود را به این کشور ارسال می‌نمایند،فرایند ویزای ساده‌ای ندارد. منظور ما از فرایند ویزای ساده شاید فرایندی شبیه دریافت ویزا در کشورهایی مثل روسیه ، ترکیه و کشورهای مشابه است‌.یعنی حتی احتمال ریجکتی ویزا در فرایند مهاجرت تحصیلی برای دانش آموزان به آمریکا یک احتمال منطقی است. ولی در صورتی که متقاضی علاوه بر داشتن مدارک کافی تسلط زیادی برای انجام مصاحبه درخواست ویزای تحصیلی از خود نشان دهد،شانس دریافت ویزای تحصیلی آمریکا شانس قابل توجهی است.

آیا مهاجرت تحصیلی به آمریکا زیر ۱۸ سال را به دانش آموزان توصیه می‌کنیم؟

در صورتی که دانش آموز در شهر یا ایالتی موفق به دریافت پذیرش از مدارس آمریکا شود که هیچ قوم و خویشی و دوست و آشنایی در آن ندارد،ممکن است با توجه به وابستگی‌های عاطفی دانش آموز به خانواده و عدم استقلال کافی چالش‌هایی در چند ماه اول برای دانش‌آموزان در طی مهاجرت تحصیلی در آمریکا ایجاد شود.ولی نکته حائز اهمیت این است که در صورتی که خانواده بتواند هزینه‌های زندگی و تحصیل در مدارس آمریکا را تقبل نماید،پس از گذشت چند ماه اول، دانش آموزان به تدریج با محیط مدرسه و خوابگاه خود در این کشور سازگاری پیدا می‌کنند و رفته رفته با بهتر شدن مهارتشان در زبان انگلیسی، مسیر پیشرفت در آمریکا را ه تدریج طی می‌کنند.

البته گفتنیست آمادگی‌های پیش از مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای دانش آموزان که توسط خانواده برای ایشان راهم می‌شود نقش بسزایی در تسریع فرایند سازگاری با محیط برای دانش آموزان در مسیر مهاجرت تحصیلی به آمریکا دارد. 

آیا مهاجرت تحصیلی به آمریکا بدون مدرک زبان برای دانش آموزان امکان‌پذیر است؟

بسیاری از مدارس آمریکایی برای دانش آموزانی که موفق به ارائه مدرک زبان جهت پذیرش در این مراکز نمیشوند، در صورت نیاز دوره‌های زبان پیش از ورود به سال تحصیلی در آمریکا برگزار می‌کنند. این یعنی اساساً مدارس آمریکایی مشکلی با مهاجرت تحصیلی به آمریکا بدون مدرک زبان ندارند. ماجرا برای سفارت آمریکا چیز دیگری است. 

بیشتر پرونده‌هایی که از شانس موفقیت بالاتری  در دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به خصوص برای دانش آموزان برخوردارند، مربوط به دانش آموزانی است که تسلط کافی به زبان انگلیسی را در روز مصاحبه از خود نشان داده اند. پس می‌توان گفت مهاجرت تحصیلی به آمریکا بدون مدرک زبان ممکن است ولی توصیه می‌شود پیش از اقدام جهت دریافت ویزا حتما دانش آموزان مدرک زبان مناسب با دوره خود را ارائه نمایند.

تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی 

تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی 

اگرچه شانس دریافت ویزا برای متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی در کشور آمریکا به اندازه شانس دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا (که با بورسیه تحصیلی درخواست ویزا می‌دهند) نیست ، ولی هنوزم آمریکا را می‌توان یکی از پرطرفدارترین مقاصد برای تحصیل در دوره کارشناسی در دنیا دانست. اقدام برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور آمریکا ، با سایر مقاطع اندکی متفاوت است و سعی داریم در این بخش به سوالات اختصاصی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی بپردازیم. 

آیا برای تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی باید آزمون ورودی داد؟

بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا آزمون‌هایی نظیر SAT ، را ملاک پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی می‌دانند و یک حد نصاب مشخص برای دانش آموزان در این آزمون‌ها تعیین کرده اند. به صورت کلی می‌توان دو آزمون ورد استفاده توسط دانشگاه‌های مختلف برای جذب دانشجویان در مقطع کارشناسی در آمریکا را در جدول زیر مشاهده نمایید.

نام آزمونهدف آزمونبخش های آزمونمحدوده نمرهحداقل امتیاز مورد قبول
SATسنجش آمادگی آکادمیک در ریاضی، خواندن و نوشتن خواندن و نوشتن مبتنی بر شواهد
ریاضی
مقاله اختیاری
400-16001000-1200 (بسته به دانشگاه متغیر است)
ACTسنجش آمادگی کلی برای دانشگاه انگلیسی
ریاضی
خواندن
علوم
نوشتن اختیاری
1-3621-25 (بسته به دانشگاه متغیر است)

البته لازم به ذکر است که بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا شرط قبولی در آزمون‌های فوق را از شروط مربوط به پذیرش دانشجویان بین‌المللی حذف کردند ولی دانشگاه‌های با رنگ بالا کماکان این شرط را به عنوان یکی از شروط پذیرش دانشجویان می دانند.

آیا بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ممکن است؟

به صورت کلی می‌توان گفت که شانس دریافت بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بسیار بیشتر از مقطع کارشناسی در آمریکاست. اگرچه بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا برای دانشجویانی که سوابق تحصیلی قابل قبولی داشته باشند امکان دریافت بورسیه‌هایی تحت عنوان کمک هزینه‌های تحصیل( یا partial fund ) را فراهم می‌کنند. ولی اگر قصد دارید در اپلای برای لیسانس آمریکا از امکان فول فاند استفاده کنید، باید بدانید که مسیر بسیار سختی پیش رو دارید. این امکان عملاً فقط برای نخبگان و برندگان المپیادهای جهانی وجود دارد. پس اگر شامل افراد مذکور نیستید ، یک مسیر قابل انجام پیش روی شما خواهد بود. باید سعی کنید دوره کارشناسی خود را در ایران یا یک کشور دیگر سپری کنید و سعی کنید در این دوره عملکرد درخشانی داشته باشید تا بتوانید در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا از بورسیه‌های تحصیلی استفاده کنید.

تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد شاید پرطرفدارترین برنامه نه تنها در میان برنامه‌های مهاجرت تحصیلی بلکه در میان همه روش‌های مهاجرت برای ایرانیان محسوب می‌شود. چرا که هم توسط دانشجویانی انتخاب می‌شود که آخرین مدرکشان مدرک کارشناسی است و هم توسط دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل شدم و قصد تکرار این مقطع را دارند. در این بخش سعی می‌کنیم به مهم‌ترین سوالاتی که علاقه‌مندان به تحصیل در آمریکا در این مقطع تحصیلی دارند بپردازیم.

شانس ویزا برای دکترا بالاتر است یا کارشناسی ارشد مجدد؟

یکی از پرتکرارترین پرسش‌های افرادی که در ایران موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد خود شدند این است ” آیا تکرار این مقطع تحصیلی در آمریکا شانس ویزای این دسته از افراد را کاهش می‌دهد؟ “. در جواب باید بگوییم به طور قطع نمی‌توان گفت بله یا خیر. شرایط هر پرونده از نظر آفیسر ویزا با پرونده‌های دیگر متفاوت است. ولی چند اصل کلی می‌تواند شانس تحصیل در آمریکا را افزایش دهد و یکی از این اصول این است که آفیسر در پرونده مهاجرت تحصیلی متقاضی پیشرفت را ملاحظه کند. 

این بدان معناست که شاید توجیه کردن افسر ویزا برای دریافت ویزا روی یک مقطع تکراری آن هم با هزینه‌های بسیار زیاد تحصیل در آمریکا ،خیلی سخت‌تر از قانع کردن وی برای صدور ویزا برای یک مقطع تحصیلی بالاتر باشد. ولی این موضوع برای همه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا مصداق ندارد،پس توصیه می‌کنیم ابعاد مختلف این تصمیم را نیز در نظر بگیرید. 

آیا همراه متقاضی تحصیل در آمریکا حق کار دارد؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا ا آن مواجه می‌شوند صدور ویزای همراه و حق کار همراه در آمریکا است. آمریکا در زمینه ویزای همراه رویکرد کاملا متفاوتی از کشورهایی نظیر آلمان یا اتریش دارد که معمولاً متقاضیان متاهل می‌بایست با اختلاف چند ماهه با هم وارد این کشور شوند. از طرفی در اعطای حق کار نیز با توجه به سیاستی متفاوت با کشورهایی نظیر کانادا و انگلستان عمل می‌کند که در آنها حق کار به صورت خودکار به همراه متقاضی داده می‌شود. 

علاقمندان به مهاجرت تحصیلی به آمریکا معمولاً می‌توانند برای ویزای همراه به صورت همزمان با شخص اصلی درخواست بدهند ولی همراه دانشجو حق کار در این کشور نخواهد داشت مگر اینکه بتواند وضعیت ویزای خود را به ویزای کار تغییر دهد. 

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

گرفتن گرین کارت اگر یک بهانه برای انتخاب تحصیل در آمریکا به عنوان یک برنامه مهاجرتی نباشد، حتماً یکی از برنامه‌های دانشجویانی است که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند. در سوی مقابل کشور آمریکا هم شرایطی را برای دانشجویان خارجی فراهم کرده است تا پس از فراغت از تحصیل بتوانند با تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری مسیر دریافت اقامت دائم این کشور را برای خود هموار ببینند. در ادامه قصد داریم تمامی مسیرهای موجود برای اقامت پس از تحصیل در آمریکا را برای دانشجویان خارجی مورد بررسی قرار دهیم. 

روش اول : دریافت مجوز جستجوی کار یا OPT

کشور آمریکا به کلیه فارغ‌التحصیلان خارجی دانشگاه‌های این کشور اجازه می‌دهد تا پس از فارغ از تحصیل تا ۱۲ ماه در این کشور به صورت قانونی اجازه جستجو برای کار را داشته باشند. البته برخی دانشجویان فارغ التحصیل در رشته‌های خاص(رشته های علوم،تکنولوژی ،مهندسی و ریاضیات) قادر هستند تا این فرصت را تا ۱۲ ماه دیگر تمدید نمایند. دریافت این مجوز که به دوره کارآموزی مهارتی یا OPT معروف است، رایج‌ترین اقدامی است که معمولاً دانشجویان پس از فراغت از تحصیل از آمریکا صورت می‌دهند.معمولا دانشجویان در این دوره با پیدا کردن یک کارفرما مسیر خود را برای دریافت ویزای کار آمریکا هموار می‌کنند. 

روش دوم: دریافت ویزای کار موقت

برخی از فارغ التحصیلان پس از فارغ از تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا با پیدا کردن یک پیشنهاد کار از یک کارفرمای آمریکایی درخواست خود را برای دریافت ویزای کار این کشور به اداره مهاجرت ارسال می‌نمایند. معمولاً ین پیشنهادات شغلی باعث می‌شود تا متقاضیان بتوانند برای ویزاهای سه ساله کاری از جنس H-1B یا L-1 درخواست دهند. فارغ التحصیلان پس از تحصیل در آمریکا می‌تواند با استفاده از این نوع ویزاها حداقل به مدت ۳ تا ۶ سال در کشور آمریکا اقامت داشته باشند تا یک مسیر مهاجرتی برای دریافت گرین کارت آمریکا پیدا کنند.

روش سوم: دریافت ویزای کار دائم آمریکا 

برخی از متقاضیان (به خصوص فارغ التحصیلان دوره دکترا) پس از اتمام تحصیل در آمریکا ، قادر هستند بلافاصله برای اقامت دائم آمریکا از طریق برنامه‌های EB2 و EB3 ، اقدام نمایند. این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که کارفرمای احتمالی متقاضیان بتواند اسپانسر دریافت گرین کارت دانشجو باشد.

سایر روش‌ها 

علاوه بر روش‌های گفته شده که رایج‌ترین روش‌های تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار آمریکا هستند. البته دیده شده است که برخی از دانشجویان پس از اتمام تحصیل در آمریکا از روش‌های دیگری برای تمدید مدت حضور خود در این کشور استفاده می‌کنند. این روش‌ها شامل، روش‌های مبتنی بر ویزاهای ازدواج و یا نامزدی ، روش‌های مبتنی بر سرمایه‌گذاری و در برخی از اوقات روش‌های پناهندگی می شوند.

چند نکته مهم در رابطه با تحصیل در آمریکا

چند نکته مهم در رابطه با تحصیل در آمریکا 

ما در این مقاله تلاش کردیم صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهیم ولی با توجه به پیچیدگی این پروسه ممکن است پاسخ پرسش‌های زیر نیز ممکن است ابهامات زیادی را برای متقاضیان مرتفع نماید. پرسش‌های زیر پرتکرارترین سال‌ها در مسیر مهاجرت آمریکا از طریق ویزای تحصیلی هستند.

شرایط سنی تحصیل در آمریکا چیست؟

اساساً هیچ کشوری سن خاصی را به عنوان شرط سنی تحصیل در دانشگاه‌ها این کشور تعیین نمی‌کند و حتی در مرحله ویزای تحصیلی نیز سن خاصی به عنوان شرایط سنی تحصیل در آمریکا تعیین نشده است. ولی بر اساس تجربه می‌توان، برای تحصیل در مقطع کارشناسی سن ۲۴ سالگی و برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد تا سن ۳۵ سال را به عنوان سن ایده آل برای اقدام جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا دانست. 

البته این بدین معنا نیست که افراد بالاتر از ۲۴ سال برای مقطع کارشناسی و بالاتر از ۳۵ سال برای مقطع کارشناسی ارشد به هیچ وجه شانس دریافت ویزای تحصیلی آمریکا را ندارند بلکه اقدام پیش از این سنین برای مقاطع گفته شده بیشترین شانس را برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا از طریق ویزای تحصیلی را فراهم می‌آورد. 

گفتنیست هیچ شرط سنی برای دانشجویان برای تحصیل در مقطع دکترا تعیین نشده است ولیکن هر چقدر گپ تحصیلی بین مدرک کارشناسی ارشد و اقدام برای تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا کوتاه‌تر باشد شانس ویزای متقاضی بیشتر خواهد بود. 

حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا چقدر است؟

بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا،داشتن معدلی بالاتر از حد مشخص شده در وب سایت خود را به عنوان شرط معدلی برای دریافت پذیرش مشخص کرده‌اند. البته شایان ذکر است که نحوه محاسبه معدل یا همان GPA ،در نظام درسی کشور آمریکا کاملاً متفاوت از نحوه محاسبه معدل در سیستم ایرانیست. سعی کردیم در جدول زیر حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا را برای مقاطع تحصیلی متفاوت نشان دهیم.

شرایط ورود به مقاطع تحصیلیGPA یا معدل براساس نمره دهی در آمریکامعادل تقریبی معدل سیستم نمره هی در ایران
دوره دبیرستان2.5-412-20
دبیرستان های ممتاز3.0-418-20
دوره کارشناسی3-413-20
دوره کارشناسی دانشگاه های ممتاز3.5-416-20
کارشناسی ارشد و دکترا3.3-415-20
کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه های ممتاز3.7-418-20

البته اعداد درج شده در جدول فوق نتایج تخمینی معادل سازی شده معدل ایرانی با سیستم آمریکایی است چرا که نحوه محاسبه جی‌پی‌ای در سیستم نمره دهی آمریکایی  تبدیل نمرات ایرانی به آن بسیار پیچیده‌تر است یک تبدیل خطی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.