...
info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت به چک

پادکست مقاله مهاجرت به چک

شرایط مهاجرت به چک

مهاجرت به جمهوری چک پس از تقسیم چکسلواکی و به استقلال رسیدن این کشور با رشد مثبت رو به رو شد و طی سال های اخیر این روند به اوج خود رسید، با این وجود کشور چک نسبت به کشورهای مطرح قاره اروپا در بین مهاجران از محبوبیت کمتری برخوردار است. مهاجرت به چک مانند دیگر کشورهای اروپایی از طرق مختلفی میسر است، ولی به علت شرایط اقتصادی بخش عمده ای از مهاجران کشور چک را دانشجویان تشکیل می دهند، یکی از دلایل مهم دخیل در این امر هزینه های پایین تحصیل و زندگی در چک می باشد. در ادامه این مطلب اطلاعات مفیدی در ارتباط با روش ها و شرایط مهاجرت به جمهوری چک ارائه می گردد، همراه ما باشید.

مهاجرت به چک در گذر زمان

از گذشته های بسیار دور تا کنون قاره اروپا میزبان مهاجران فراوانی از سرتاسر جهان بوده و هست. بر خلاف اکثر کشورهای اروپایی که همواره پذیرای مهاجران بوده اند کشور چک تا اوایل دهه ۹۰ میلادی نه تنها پذیرای مهاجران نبوده بلکه بسیاری از ساکنین این کشور نیز بنا به دلایل اقتصادی و اجتماعی وطن خود را ترک نمودند.

با توجه به شرایط چکسلواکی و برقراری حکومت کمونیستی در فوریه ۱۹۴۸ تا سقوط آن در نوامبر ۱۹۸۹، این کشور شاهد دو موج عظیم مهاجرت بود. موج اول، پس از کودتای پراگ در ۱۹۴۸ بود که بیش از ۶۰ هزار نفر کشور را ترک کردند و موج دوم پس از ناکامی بهار پراگ و اشغال چکسلواکی از سوی نیروهای پیمان ورشو که در اوت ۱۹۶۸ رخ داد و موجب فرار دست‌کم ۱۲۰ هزار نفر به سوی کشورهای غربی شد.

در میان مهاجران، نویسندگان هم بودند که به دو دسته تقسیم می‌شدند گروه اول نویسندگانی که پیش از تبعید خود را به عنوان نویسنده تثبیت کرده بودند و دومین گروه، کسانی که پس از ترک وطن استعداد نویسندگی خود را نشان دادند.

پس از تقسیم چکسلواکی در سال ۱۹۹۳ و استقلال جمهوری چک، این کشور به پیشرفت های چشم گیری در زمینه های اقتصادی، علمی و صنعتی دست یافت. از این رو با به وجود آمدن تغیرات مثبت جهت شرایط کار، زندگی و تحصیل به تدریج مهاجرت به جمهوری چک رواج یافت. در حال حاضر دانشگاه های این کشور نسبتاً کوچک سالیانه پذیرای تعداد کثیری از دانشجویان بین المللی از سرتاسر جهان می باشند.

آمار مهاجرت به چک

همانطور که اشاره شد مهاجرت به کشور چک به تدریج از سال ۱۹۹۳ شروع شد. طبق اطلاعات انتشار یافته از سوی دفتر آمار اوج مهاجرت به کشور چک از اواخر سال ۲۰۱۶ تا اواخر سال ۲۰۱۸ می باشد. در ۳ ماهه اول سال ۲۰۱۸ تعداد مهاجران حدود ۲۷۶۰۰ نفر بود که تا اواخر سال ۲۰۱۸ این رقم به ۴۹۷۰۰ نفر افزایش یافت. توجه داشته باشید بیش از ۶۵ درصد از این مهاجران را دانشجویان تشکیل می دهند.

راه های مهاجرت به جمهوری چک

برای افرادی که قصد دارند به کشور چک مهاجرت نمایند روش های گوناگونی وجود دارد. افراد با توجه به هدف خود از سفر به جمهوری چک و ارزیابی شرایط روش های مهاجرتی موجود می توانند بهترین روش را برای انجام این امر انتخاب نمایند.

روش های مهاجرت به چک به شرح ذیل می باشد:

مهاجرت تحصیلی به چک

طی سال های اخیر جمهوری چک در زمینه های مختلف علمی پیشرفت های بسیار چشم گیری را تجربه نموده است و به همین منظور مهاجرت تحصیلی در این کشور باب شده است. نظام آموزشی یکپارچه و منظم این کشور به همراه دانشگاه های معتبر و شناخته شده جمهوری چک و از همه مهم تر هزینه های مناسب زندگی و تحصیل در چک، جمهوری چک را به مقصد دلخواه بسیاری از دانشجویان بین المللی تبدیل نموده است. به طوری که در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد مهاجران در کشور چک را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند.

دانشجویانی که تحصیلات خود را در دانشگاه های جمهوری چک به اتمام می رسانند امکان دریافت اقامت دائم این کشور را خواهند داشت. در واقع کشور چک به فارغ التحصیلان بین المللی که قصد ادامه زندگی در این کشور را دارند ۶ ماه فرصت می دهد که مشغول به کار شوند. سپس ویزای تحصیلی این افراد به ویزای کار تبدیل خواهد شد و در نهایت امکان اخذ اقامت دائم برای متقاضیان وجود خواهد داشت.

مهاجرت کاری به چک

جمهوری چک از جمله کشورهایی به شمار می آید که برای اخذ ویزای کار این کشور به پیشنهاد کار از سوی کارفرما (جاب آفر) نیاز خواهید داشت. با توجه به قوانین فعلی در ارتباط با دریافت جاب آفر افرادی که خارج از اتحادیه اروپا هستند شرایط دشواری پیش رو خواهند داشت. در صورتی که افراد متقاضی ویزای کار جمهوری چک موفق به دریافت جاب آفر از سوی کارفرما شوند به مدارک ذیل جهت مهاجرت کاری نیاز خواهند داشت:

  • مدارک شناسایی فرد متقاضی (پاسپورت، مدارک هویتی)
  • آدرس محل سکونت فرد متقاضی در کشور مبداء
  • مدارک شناسایی کارفرمای آینده در جمهوری چک (نام، دفتر ثبت شده، شماره شناسایی)
  • اطلاعات مربوط به زمان، مکان و محل کار
  • اظهار نامه از کارفرما مبنی بر استخدام فرد متقاضی
  • اصل و کپی مدارک دانشگاهی و حرفه ای معتبر مربوط به نوع کار
  • (۵۰۰ کرون چک) هزینه بررسی

مهاجرت سرمایه گذاری در جمهوری چک

سرمایه گذاری در کشور چک روش های مختلفی دارد و یکی از بهترین روش های مهاجرت به این کشور می باشد. جمهوری چک در قلب اروپا قرار دارد، موقعیت جغرافیایی این کشور باعث دسترسی مناسب سرمایه گذاران به بازارهای مالی و تجاری اروپا گردیده. جمهوری چک عضو سازمانهای مهم و تاثیرگذار بین المللی از جمله سازمان تجارت جهانی (WTO)، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، صندوق بین المللی پول (IMF) است.

جمهوری چک عضو معاهدات دو جانبه است که هدف آنها حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاری های اشخاص خارجی است. بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی در جمهوری چک هیچ گونه تبعیضی صورت نمی گیرد بلکه این کشور از سرمایه اشخاص خارجی در مقابل سلب مالکیت غیرقانونی اموال آنها محافظت می کند. جمهوری چک همچنین عضو آژانس چند جانبه تضمین سرمایه گذاری (MIGA) و عضو گروه بانک جهانی است و علاوه بر موارد فوق این کشور مسئول محافظت از سرمایه گذاری اشخاص خارجی (FDI) را نیز به عهده دارد.

با توجه به سیاست های اقتصادی جمهوری چک و ایجاد زیرساخت های مالی مناسب جهت سرمایه گذاری کشور چک به یکی از موفق ترین کشورهای اتحادیه اروپا از لحاظ جذب سرمایه گذاران خارجی تبدیل گردیده است. سرمایه گذاری در جمهوری چک روش های مختلفی دارد که در ادامه به شاخص ترین روش های سرمایه گذاری در این کشور اشاره خواهیم نمود.

ثبت شرکت

سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت با مسئولیت محدود از پرطرفدار ترین روش های سرمایه گذاری در کشور چک می باشد. برای انجام این امر فرد متقاضی با ارائه مدارک مورد نیاز و تمکن مالی جهت پرداخت هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت می تواند جهت اخذ ویزای سرمایه گذاری چک اقدام نماید. مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت به شرح ذیل می باشد:

  • پر نمودن فرم ثبت شرکت در جمهوری چک
  • اسکن پاسپورت سهامداران و مدیرعامل
  • طرح توجیهی اقتصادی (Business Plan)
  • (تمکن مالی بسته به نوع فعالیت فرد متقاضی حداقل ۳۵۰۰۰ یورو به بالا)
  • ارائه مدرک تحصیلی
  • ارائه سابقه کاری
  • نام شرکت (توسط خود شما ارائه می شود)

در صورت ارائه مدارک فوق و تائید مدارک توسط دولت جمهوری چک در ابتدا برای فرد متقاضی ویزای ۶ ماهه صادر می گردد، سپس در صورت درخواست فرد سرمایه گذار جهت تمدید ویزا امکان صدور ویزای ۲ ساله وجود خواهد داشت. پس از این مدت اقامت دائم کشور چک به فرد متقاضی اعطاء می گردد.

ویزای سرمایه گذاری تجاری (کارآفرینی)

جمهوری چک ویزای سرمایه گذاری جدیدی را در سال ۲۰۱۷ ارائه نموده است. در این روش جمهوری چک افراد سرمایه دار با ۷۵ میلیون کرون (چیزی بیش از ۳٫۶ میلیون دلار) را هدف خود قرار داده تا با صرف هزینه و یک ایده تجاری از آنها حداقل برای ۲۰ شهروند چک یا سایر شهروندان اتحادیه اروپا اشتغال ایجاد کند. این رقم بسیار بالاتر از مبلغ مورد نیاز جهت اخذ ویزای سرمایه گذاری دیگر کشورهای  اروپایی است، برای مثال مبلغ ویزای آلمان فقط به ۱ میلیون یورو (۱٫۲ میلیون دلار) سرمایه نیاز دارد. از این رو این برنامه مناسب متقاضیانی است که دلایل و علایق خاصی برای مهاجرت به این کشور دارند. لازم به ذکر است اخذ ویزای سرمایه گذاری جمهوری چک از این روش بسیار راحت تر از روش های دیگر سرمایه گذاری در این کشور می باشد.

خرید ملک

با توجه به قیمت بسیار مناسب املاک و مستغلات در جمهوری چک، سرمایه گذاری در این حوزه به سرعت درحال افزایش است. دولت جمهوری چک مبلغ خاصی را برای سرمایه گذاری در ارتباط با خرید هر نوع ملک نظیر خانه، ویلا، مغازه، زمین و غیره … تعین نکرده است و افراد با هر مبلغی امکان سرمایه گذاری در این زمینه را خواهند داشت. توجه داشته باشید با سرمایه گذاری در حوزه املاک امکان اخذ اقامت دائم جمهوری چک وجود نخواهد داشت.

مهاجرت از طریق پناهندگی در جمهوری چک

جمهوری چک نسبت به کشورهای مطرح قاره اروپا دارای پناهجویان به مراتب کمتری است. از سال ۱۹۹۰ تا پایان ماه ژوئن سال ۱۹۹۸، جمهوری چک مجموعا ۱۴،۶۸۶ درخواست برای وضعیت پناهندگی را با میانگین ۲۰۰۰ در سال دریافت کرد. به طور کلی مهاجرت از طریق پناهندگی روش مناسبی به شمار نمی آید و دولت چک نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی مواضع سختی در قبال این مهاجران اعمال می نماید. به طور کلی مهاجرت از طریق پناهندگی نسبت به روش های قانونی و مطمئن دیگر به هیچ وجه روش مناسبی به شمار نمی آید. لازم به ذکر است موسسه آریاناپارس هیچ گونه خدمات و فعالیتی در این زمینه ارائه نمی دهد.

معایب مهاجرت به چک چیست؟

مهاجرت به کشور چک همانطور که اشاره شد روش های متفاوتی دارد که هر فرد با توجه به شرایط و هدف خود می تواند جهت انجام این امر اقدام نماید. طبیعتاً مدارک و شرایط مورد نیاز فرد متقاضی برای دریافت اقامت جمهوری چک در هر یک از روش های مهاجرتی ذکر شده متفاوت می باشد. در کنار پیچیدگی روند دریافت اقامت جمهوری چک موانع دیگری نیز وجود دارد که می تواند زندگی در این کشور را دشوار نماید.

یادگیری زبان چکی

زبان چکی یکی از زبان های اسلاوی به شمار می آید که شباهت زیادی به زبان اسلوواک دارد. دلیل این شباهت بسیار واضح است، پیش از تقسیم چکسلواکی مردم این ۲ کشور در کنار یکدیگر زندگی می کردند و ریشه زبان اسلاوی در زبان مردم هر دو کشور باعث شباهت این دو زبان با یکدیگر شده است. برای به دست آوردن موقعیت شغلی و انجام امور روزمره زندگی دانش زبان چکی الزامی است، از این رو یکی از بزرگترین مشکلات برای افرادی که قصد مهاجرت به کشور چک را دارند یادگیری زبان چکی است.

موقعیت های شغلی

یکی از دغدغه های اساسی برای افرادی که قصد مهاجرت به جمهوری چک را دارند به دست آوردن موقعیت شغلی مناسب است. آشنایی با شرایط کسب و کار در جمهوری چک و قوانین مربوط به سیستم مالیاتی این کشور برای مهاجران تازه وارد کمی دشوار می باشد. طبیعتاً این امر می تواند باعث به وجود آمدن شرایط نا به سامان اقتصادی و فشار مالی برای مهاجرانی شود که به تازگی وارد کشور چک شده اند.

مهاجرت به چک تا چه حد امکان پذیر است؟

با توجه به رشد چشم گیر آمار مهاجران به کشور چک طی سال های اخیر به این نکته می رسیم که درهای این کشور به روی افرادی که شرایط لازم را برای مهاجرت به چک دارند باز است. در واقع افراد با توجه به توانایی ها و شرایط فردی خود می توانند از تمام روش های موجود برای مهاجرت به کشور چک اقدام نمایند. قطعاً روش مهاجرت افراد به کشور چک تعین کننده طرز برخورد دولت این کشور با مهاجران خواهد بود.

راحت ترین روش مهاجرت به ترکیه

طبق آمار انتشار یافته از سوی اداره مهاجرت جمهوری چک بیش از ۶۵ درصد مهاجران این کشور را دانشجویان تشکیل می دهند. با توجه به این آمار به این نتیجه می رسیم که بدون شک راحت ترین و آسان ترین روش مهاجرتی به کشور چک مهاجرت تحصیلی می باشد.

دانشجویان بین المللی متقاضی ادامه تحصیل در کشور چک از مزایای مناسبی برخوردار خواهند بود. اجازه کار در حین تحصیل، قوانین مربوط به دریافت اقامت دائم چک پس از اتمام تحصیل (در صورتی که فارغ التحصیلان مشغول به کار شوند) و  امکان به دست آوردن موقعیت های شغلی مناسب همراه با درآمد بالا بخشی از این مزایا می باشد. از این رو مهاجرت تحصیلی به کشور چک یکی از کم هزینه ترین و مناسب ترین روش های مهاجرت به این کشور است.

افراد موفق در چک که باید بشناسید؟

جمهوری چک افراد موفق و صاحب نامی را در زمینه های فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و … به جهان معرفی نموده است. به طور کلی پس از تقسیم چکسلواکی در سال ۱۹۹۳ روند روبه رشد و پیشرفته فردی و اجتماعی در جمهوری چک شکل تازه ای به خود گرفت. در این بخش به معرفی ۲ تن از چهره های مشهور اقتصادی و ورزشی جمهوری چک خواهیم پرداخت.

پتر کلنر

پتر کلنر ثروتمندترین فرد در جمهوری چک با ثروت ۶ میلیارد دلار هفتاد و ششمین ثروتمند دنیا نیز هست. کلنر در ۲۰ ماه مه سال ۱۹۶۴ در شهر لیبرک چک اسلواکی متولد شد. او به دانشکده اقتصاد صنعتی دانشگاه اقتصاد در پراگ رفت و در سال ۱۹۸۷ از این دانشگاه فارغ‌ التحصیل شد. وی پس از تغیر ساختار سیاسی در شرکت چک ایمپرومات مشغول به کار شد. پتر کلنر در سال ۱۹۹۱ و پس از تحول اقتصادی و رفتن چک به سمت خصوصی‌سازی، صندوق سرمایه‌گذاریPPF ارا به همراه مادریک و وینکلر تاسیس کرد و رییس و مدیرعامل این شرکت شد. در سال ۱۹۹۲ ماهیت نام این شرکت از خصوصی‌سازی به سرمایه‌گذاری تغییر کرد.

PPF بسیار موفق ظاهر شد و سهام بیش از ۲۰۰ شرکت با ارزش زیر ۵ میلیارد را در سرتاسر چک خریداری کرد. این گروه از زمان تاسیس تبدیل به بزرگ‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری چک و یکی از گروه‌های مهم مالی در جمهوری چک شده است. این گروه همچنین یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های مالی و سرمایه‌گذاری بین‌المللی و در منطقه اروپای شرقی است. تا ژوئن سال ۲۰۰۹ سرمایه‌های تحت مدیریت گروه PPF بیش از ۱۰ میلیارد یورو تخمین زده شده بود.

کلنر ازدواج کرده و ۴ فرزند دارد، خانه کلنر را یکی از معروف‌ترین معمارهای چک ساخته است. او اولین فرد چک است که در لیست میلیاردرهای فوربز قرار گرفته است.

پاول ندود

پاول ندود اسطوره و فوتبالیست افسانه اهل کشور چک و بازیکن اسبق باشگاه یوونتوس ایتالیا بود که در سال ۲۰۰۹ از فوتبال خداحافظی کرد. او یکی از بهترین بازیکنان فوتبال در دوران خود بود و در سال ۲۰۰۳ موفق شد عنوان بهترین بازیکن اروپا را دریافت کند.

وی قبل از یوونتوس در لاتزیو بازی می‌کرد و رکورددار گل زدن با شوت است. ندود سال ۱۹۷۰ در شهر خِپ متولّد شد و در اسکالْنا، واقع در شهرستان کارلووی واری، بزرگ شد. در پنج سالگی فوتبال را در باشگاه تاتران آنجا آغاز کرد. در همان سال‌ها با انجام تمرینات زیاد و قابل توجه، حس جاه طلبی زیادی از خود نشان می‌داد. در سال ۱۹۸۵، وقتی هنوز پانزده سال داشت، تیم جوانان خپ او را جذب کرد، اما نتوانست مدت زیادی وی را نگه دارد. در حال حاضر ندود یکی از چهره های مشهور و موفق کشور چک به شما می آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

مقالات اخیر
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.