مهاجرت چیست؟

مهاجرت از هزاران سال پیش تا کنون رواج داشته است. در دنیای امروز مهاجرت به عنوان حرکت و کوچ افراد از یک کشور به کشور دیگر، که در آنجا شهروند نیستند تلقی می‌شود. مهاجرت به طور ضمنی به اقامت (سکونت) درازمدت نیز اطلاق می‌شود، از این رو توریست ها و افرادی که به صورت موقت در کشوری حضور دارند جزو مهاجرین به شمار نمی آیند. به طور کلی مهاجرت را می توان به ۲ دسته تقسیم کرد، مهاجرت اجباری و مهاجرت اختیاری، در ادامه این مطلب با شرایط و روش های مهاجرت بیشتر آشنا خواهیم شد.

مهاجرت اجباری

معمولاً مهاجرت اجباری ناشی از مشکلاتی نظیر مسائل سیاسی، اقتصادی، کمبود غذا و امکانات، مشکلات بهداشتی، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری، کمبود امنیت و … می باشد. البته موارد بسیار دیگری نیز هستند که شرایط زندگی عادی برخی افراد را سخت و دشوار می کنند، ولی دلایل اصلی مواردی بود که ذکر گردید. مهاجرت اجباری بیشتر به این معناست که اگر کمی شرایط بهتر بود شاید این اشخاص تصمیم به مهاجرت نمی گرفتند.

مهاجرت اختیاری

مهاجرت اختیاری معمولاً توسط افرادی صورت می پذیرد که برای استفاده از شرایط و امکانات بهتر کشورهای دیگر اقدام به مهاجرت می نمایند. قطعاً امکان استفاده از امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد و رفاه بیشتر و سایر آزادی های سیاسی و اجتماعی افراد بسیاری را به سمت مهاجرت سوق می دهد.

روش های مهاجرت

مهاجرت کلمه ای است که این روزها زیاد شنیده می شود، روند مهاجرت در جهان هر ساله رو به افزایش است. از این رو شرایط و قوانین کشورها برای پذیرش مهاجران طی سال های اخیر کمی دشوارتر و پیچیده تر شده است.

برای مهاجرت به هر کشوری روش های فوق العاده متنوعی وجود دارد، همچنین هزینه های مربوط به هر کشور و روش مهاجرتی مورد نظر متفاوت خواهد بود. در این بخش از مطلب توضیحات مفیدی در ارتباط با روشهای اصلی و رایج مهاجرت ارائه خواهد شد.

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی بدون شک یکی از روش های ایده آل برای مهاجرت به هر کشوری می باشد. مهاجرت تحصیلی روشی کم هزینه و در عین حال سریع می باشد که از مزایای بی شماری برخوردار است.

جهت اطلاع از شرایط مهاجرت تحصیلی این مطلب را مطالعه نمایید: مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی

این شرایط مهاجرت تحصیلی را به یکی از محبوب ترین روش های مهاجرتی تبدیل نموده است، به طوری که هرساله تعداد افرادی که برای مهاجرت تحصیلی اقدام می نمایند افزایش می یابد. مزیت های اصلی مهاجرت تحصیلی به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم کشور مورد نظر پس از تحصیل برای دانشجو و خانواده وی
  • صدور ویزا همراه برای خانواده دانشجو(بسته به کشور و مقطع تحصیلی)
  • اجازه کار حین تحصیل به دانشجو
  • امکان تحصیل در معتبرترین دانشگاه های جهان
  • امکان استفاده از بهترین امکانات آموزشی و رفاهی
  • امکان دریافت ویزا در کوتاه ترین زمان
  • امکان دست یابی به موقعیت های شغلی ایده ال

مهاجرت کاری

بدون تردید مهاجرت کاری محبوب ترین و ایده آل ترین روش مهاجرتی می باشد. افرادی که به واسطه مهاجرت کاری وارد کشوری می شوند می توانند به سرعت وارد بازار کار کشور مورد نظر شده و کسب درآمد نمایند. درعین حال مهاجرت کاری یکی از سریع ترین روش های اخذ اقامت دائم هر کشوری می باشد.

در حال حاضر برای دریافت ویزای کار اغلب کشورهای جهان متقاضیان به پیشنهاد کار از کارفرما (جاب آفر) نیاز خواهند داشت.

جهت اطلاع از روش های مهاجرت کاری این مطلب را مطالعه نمایید: مهاجرت کاری

البته کشورهای مانند کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آلمان و آفریقای جنوبی علاوه بر جاب آفر جهت تامین کمبود نیروی کار متخصص و ماهر در مشاغل مختلف از طریق اسکیلد ورکر (نیروی متخصص) و جاب سرچ (ویزای جستجوی کار) برای صدور ویزا اقدام می نمایند. مزایای اصلی مهاجرت کاری به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم برای فرد متقاضی و خانواده وی
  • اجازه کار و کسب درآمد در بدو ورود به کشور مقصد
  • امکان استفاده از خدمات درمانی رایگان
  • تحصیل رایگان برای فرزندان (بسته به کشور مقصد)

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

اغلب کشورهای جهان برای جذب سرمایه های خارجی در راستای بهبود هرچه بیشتر شرایط اقتصادی قوانین مناسبی را در جهت حمایت از سرمایه گذاران خارجی اتخاذ نموده اند. نرخ تورم سالیانه پایین، ثبات اقتصادی قابل قبول، رشد اقتصادی سالیانه، نیروی کار تحصیل کرده و مجرب، دسترسی به بازارهای مالی بین المللی، سیستم مالیاتی منطقی و … از جمله امتیازات اصلی کشورهای مطرح جهان برای سرمایه گذاران می باشد، علاوه بر این شرایط و روش های متنوع سرمایه گذاری به همراه اجرای سیاست های مالی دقیق باعث به وجود آمدن بسترهای مناسب و امنیت برای سرمایه گذاری شده است.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

قطعاً مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در صورتی که با تحقیقات و اطلاعات کامل در مورد شرایط اقتصادی کشور مورد نظر صورت پذیرد می تواند گامی بلند برای رسیدن به موفقیت و آینده ای روشن برای افراد باشد. فرآِیند اخذ ویزای سرمایه گذاری برای هر کشوری متفاوت خواهد بود، ولی از آنجا که اغلب کشورهای جهان تمایل فراوانی برای جذب سرمایه های خارجی از خود نشان می دهند معمولاً پروسه صدور ویزا برای سرمایه گذاران به راحتی امکان پذیر خواهد بود. مزایای اصلی مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به شرح ذیل می باشد:

  • امکان اخذ اقامت دائم برای فرد متقاضی و خانواده وی
  • جذب نیروی کار متخصص و مجرب
  • دسترسی به بازارهای مالی بین المللی
  • امکان دریافت تسهیلات بانکی

مهاجرت از طریق ازدواج

دریافت اقامت و تابعیت هر کشوری به واسطه مهاجرت از طریق ازدواج امری ساده و راحت خواهد بود. در اغلب کشورهای مطرح جهان قوانین مربوط به مهاجرت خصوصاً در رابطه با مهاجرت از طریق ازدواج به صورت کاملاً شفاف و واضح تدوین گردیده است. مدت زمان بررسی و صدور ویزا ازدواج در کشورهای مختلف متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال مدت زمان بررسی پرونده ازدواج برای آمریکا بین ۲ الی ۴ سال خواهد بود.

مهاجرت از طریق ازدواج

مهم ترین موضوع برای دریافت ویزای ازدواج ارائه مدارکی از سوی زوجین است که اثبات نماید ازدواج طرفین به صورت واقعی و با رضایت قلبی هر ۲ نفر رخ داده است. به طور کلی در صورت تایید مدارک و صدور ویزای ازدواج پس از ۲ الی ۳ سال زندگی مشترک امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت کشور مورد نظر وجود خواهد داشت. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای ازدواج به شرح ذیل می باشد:

  • مدارک هویتی زوجین
  • سند ازدواج
  • شرایط سنی حداقل ۱۸ سال
  • اثبات شکل گیری رابطه قبل از درخواست ازدواج
  • ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی برای تامین هزینه های همسر
  • تکمیل نمودن فرم های مربوطه و پرداخت هزینه های صدور ویزای ازدواج
  • ارائه گواهی فوت و یا طلاق برای زوجینی که قبلاً ازدواج نموده اند

مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی قطعاً بدترین گزینه موجود در بین روش های مهاجرتی است. مهاجرت از طریق پناهندگی روشی خطرناک، غیرقابل پیش بینی همراه با ریسک بسیار بالا خواهد بود. معمولاً افرادی که بنا به دلایلی نظیر مشکلات سیاسی، مذهبی، اجتماعی، جنسی، وقوع جنگ و … شرایط زندگی عادی در کشور خود را ندارند به عنوان پناهجو شناخته می شوند.

طبق قوانین مصوب سازمان ملل در راستای حمایت از حقوق بشر پناهجویان در صورت اثبات ادعای خود مبنی بر ترک کشور خود بنا به دلایل ذکر شده می توانند اقامت کشور دیگری را به دست آورند و از حقوق و مزایای یک فرد عادی برخوردار باشند، معمولاً مدت زمان بررسی و صدور رای نهایی در رابطه با پرونده های پناهندگی از سوی مسئولین کشور مورد نظر بیش از ۱ سال به طول می انجامد.

مهاجرت از طریق پناهندگی

با توجه به افزایش درخواست های پناهندگی در طی سالهای اخیر قوانین بسیار سختگیرانه ای در ارتباط با پذیرش پناهجویان اتخاذ گردیده و اگر پناهجو مدارک مستدلی برای اثبات ادعای خود نداشته باشد با درخواست پناهندگی وی موافقت نخواهد شد. لازم به ذکر است مجموعه آریاناپارس هیچگونه فعالیت و خدماتی در این زمینه ارائه نمی دهد، همچنین توصیه گروه آریاناپارس جایگزین نمودن روش های مهاجرتی مطمئن و قانونی نسبت به پناهندگی می باشد.

مهاجرپذیرترین کشورهای جهان

برای شناخت کشورهای برتر در زمینه جذب مهاجران خارجی به فاکتورهای مختلفی می بایست توجه نمود. معمولاً معیارهای اصلی افراد برای مهاجرت از عواملی نظیر شرایط اقتصادی، کیفیت زندگی، آزادی، امنیت، خدمات بهداشتی و رفاه اجتماعی تشکیل شده است.

پدیده مهاجرت در جهان امروز مخالفان و موافقان بسیاری دارد، از این رو قوانین مهاجرتی هرساله دستخوش تغیرات محسوسی می شود. ولی همچنان روند مهاجرت رو به افزایش است. در ادامه به ۳ کشور برتر در زمینه جذب مهاجران بیشتر آشنا خواهیم شد.

آمریکا

آمریکا

ایالات متحده آمریکا از لحاظ اقتصادی و نظامی قدرت اول جهان به شمار می آید. ذخایر نفت، طلا و منابع ارزی و مالی آمریکا از هر کشوری غنی تر است. این شرایط آمریکا را به سرزمین فرصت ها و همچنین محبوب ترین مقصد مهاجرتی جهان تبدیل نموده است.

در حالیکه رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ درباره مهاجرت نگرشی منفی دارد، اما این کشور همچنان یکی از مقاصد محبوب برای مهاجران بوده و در حال حاضر بیش از هر کشور دیگری، جمعیت مهاجران را در خود جای داده است.

کانادا

کانادا

کانادا به عنوان دومین کشور ازنظر وسعت بعد از روسیه، دارای سوابق درخشانی در زمینهٔ سیاست‌های دوستدار مهاجر است. نخست وزیر کانادا جاستین ترودو درباره موضوع مهاجران و پناهجویان رویکردی مثبت دارد.

او کمی پیش تر اعلام کرده بود: تنوع قدرت ما است، در سال ۲۰۱۱ حدود ۳۸% جمعیت کانادا را مهاجران و فرزندان آن‌ها تشکیل می‌دادند. اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، انتظار می‌رود که این عدد تا سال ۲۰۳۶ به نیمی از جمعیت کانادا برسد.

سوئد

بزرگ ترین و پرجمعیت ترین کشور اسکاندیناوی دارای رتبه اول جذب مهاجران در منطقه اسکاندیناوی می باشد، یکی از دلایل اصلی این موضوع را می‌توان به تعهد این کشور به حقوق بشر و خدمات عمومی عالی اشاره کرد.

نظام برابری ثروت و رفاه اجتماعی نیز در انتخاب سوئد به عنوان مهاجرپذیرترین کشور دنیا مؤثر می باشد. در سال‌های اخیر، تنوع مهاجران سوئد بیش از پیش شده و در حال حاضر ۱۰% جمعیت ۹.۸ میلیون نفری این کشور را مهاجران تشکیل می‌دهند.

ارزان ترین کشورها برای مهاجرت

بدون شک مهاجرت و زندگی در کشوری که از امکانات مناسبی برخوردار است و در عین حال هزینه های نسبتاً مناسبی دارد، یکی از نکات بسیار حائز اهمیت برای مهاجران است. دریافت اقامت دائم هر کشوری مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود، البته بسته به روش مهاجرتی مورد نظر هزینه ها متغیر می باشد. به طور کلی ارزانترین کشورها برای ارائه اقامت دائم و تابعیت (پاسپورت) به شرح ذیل می باشند:

  • دومینیکا – ۱۰۰۰۰۰ دلار (اهدای سرمایه) یا ۲۰۰۰۰۰ دلار خرید ملک
  • قبرس – ۲۵۰۰۰۰۰ یورو خرید ملک (اخذ شهروندی قبرس پس از ۶ ماه)
  • ترکیه_ خرید ملک (اخذ شهروندی پس از ۲ سال)
  • لتونی – ۲۷۵۰۰۰ یورو (اخذ شهروندی پس از ۱۰ سال)
  • مجارستان – ۳۰۰۰۰۰ یورو (اخذ شهروندی پس از ۸ سال)
  • بلژیک – ۳۵۰۰۰۰ یورو (اخذ شهروندی پس از ۵ سال)

بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان

امروزه بسیاری از اشخاص و خانواده ها به دنبال فراهم نمودن شرایط بهتری از لحاظ تحصیل، کار و زندگی می باشند. این امر در نهایت تصمیم بسیاری از افراد را به سمت مهاجرت سوق دهد.

بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان

به طور کلی می توان گفت اکثریت افرادی که تصمیم به مهاجرت دارند، در پی این امر هستند که علاوه بر استفاده از شرایط اقتصادی و امکانات رفاهی کشور مورد نظر بتوانند اقامت دائم یا تابعیت آن کشور را نیز بعد از چند سال اخذ نمایند. خوشبختانه کم نیستند کشورهایی که این شرایط را برای هموطنان عزیز فراهم می نمایند.

کانادا

کانادا در طی سال های اخیر در لیست ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان قرار گرفته است. زیرا این کشور به شدت مهاجرپذیر می باشد و قوانین این کشور شرایط بسیار مناسبی را برای اخذ اقامت دائم وضع نموده است. دلیل دیگر جذابیت کانادا کیفیت بالای زندگی در این کشور می باشد.

کانادا از نظر اقتصادی جزء کشورهای پیشرفته و برتر جهان محسوب می گردد. در کشور کانادا افراد می توانند پس از ۳ سال کار کردن و پرداخت مالیات، نسبت به اخذ اقامت دائم و تابعیت خود و خانواده اقدامات لازم را مبذول نمایند. از دیگر عوامل مهمی که به جذابیت این کشور می افزاید این است که فرزند به محض تولد در کانادا، تابعیت کشور را اخذ می نماید.

آمریکا

یکی دیگر از کشورهایی که در در لیست ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان قرار گرفته است، کشور آمریکا می باشد این کشور به دلیل وضعیت اقتصادی پیشرفته و سطح حقوق بالا مورد توجه مهاجران فراوانی قرار گرفته است. آمریکا بدون تردید در زمینه های مختلفی نظیر قدرت اقتصادی، نظامی، سیاسی کشور اول جهان محسوب می شود. از این رو مهاجران بسیاری را از سراسر جهان مجذوب این کشور قدرتمند می­ شوند.

ولی متاسفانه به دلیل وجود تنش در روابط سیاسی که میان این دو کشور(ایران و آمریکا) حاکم است، مسیر مهاجرت به این کشور بسیار مشکل می باشد. در حال حاضر بهترین روش های مهاجرتی به آمریکا مهاجر تحصیلی یا سرمایه گذاری خواهد بود.

استرالیا

کشور استرالیا به لحاظ وضعیت آموزشی و صدور ویزای کار برای ایرانیان، جزء ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت ایرانیان محسوب می گردد. در این کشور نرخ بیکاری بسیار پایین است و حتی در شرایط رکود، وضعیت اقتصادی مناسبی دارد و کاملا پیشرفته است. نکته ای که در این کشور در خصوص دریافت اقامت وجود دارد این است که افراد نیز می توانند بعد از ۵ سال کار کردن در این کشور اقامت دائم خود را دریافت نمایید. برای اخذ اقامت در این کشور راه­ های بسیاری وجود دارد که منجر به اقامت می شود.

مشکلات و چالش های مهاجرت

قطعاً مهاجرت به کشور دیگری با چالش های مختلفی رو به رو خواهد بود. چالش هایی نظیر تفاوت فرهنگی، سختی در ارتباط گرفتن با مردم کشور مورد نظر، تحصیل، پیدا کردن شغل مناسب، بی پولی و خلا حضور دوستان و خانواده و … عموما برای مهاجرین اتفاق می افتد. هرچند که میزان این معضلات در کشورهای مختلف متفاوت خواهد بود.

چالش های مهاجرت

قوانین کشور مورد نظر

قوانین هر کشوری از جرائم رانندگی گرفته تا نحوی رفتار در امکان عمومی و برقراری ارتباطات روزمره متفاوت خواهد بود. از این رو نداشتن آگاهی کامل در مورد قوانین کشور مورد نظر می تواند عواقب سنگینی در پی داشته باشد. توصیه می شود قبل مهاجرت تحقیقات لازم را برای آشنایی با قوانین و مقررات کشور مقصد به عمل آورید.

احساس دلتنگی

احساس تنهایی و دلتنگی از رایج ترین چالش های مهاجرت می باشد، خصوصاً برای افرادی که به تنهایی قصد مهاجرت دارند این موضوع بیشتر احساس می شود. معمولاً احساس دلتنگی زودتر از چیزی که تصور می کنید به سراغتان می آید، احساس دلتنگی برای اعضای خانواده، برای دوستانی که با آنها زندگی کرده اید و حتی زبانی که با آن صحبت می کردید و یا مکان هایی که با آنها خاطره داشته اید شما را احاطه می کند، قبل از مهاجرت حتما آمادگی روحی و روانی لازم را برای برخورد با این موضوع در خود ایجاد کنید.

زبان کشور مورد نظر

در دنیای امروز یکی از مهم ترین عوامل موفقیت افراد توانایی برقراری ارتباط با جامعه است. توجه داشته باشید حتی اگر به زبان کشور مقصد آشنایی داشته باشید امکان دارد با ورود به آن کشور در ارتباط گرفتن کلامی دچار مشکل شوید، زیرا نحوه گفتار عامیانه مردم بومی معمولاً کمی متفاوت است و تا کامل زبان بومی مردم درانجام خرید، ارتباط گرفتن با اشخاص، در مدرسه و دانشگاه ها و ….  قطعا کمی اذیت خواهید شد. شاید بتوان زبان را یکی از مهمترین مشکلات مهاجرت عنوان کرد.

موقعیت شغلی

در صورتی که قبل از انجام مهاجرت شغل مورد نظر خود را به دست نیاورده اید، ممکن است با مشکلات متعددی رو به رو شوید. یکی از مشکلات مهاجرت مسئله شغل است و عموما کشورها، مردمان خود را در اولویت شغلی قرار می دهند. حتی ممکن است گاهی مهارت مورد نیاز آن کشور با مهارت های شخصی شما متفاوت باشد. پس قبل از سفر از هماهنگی مهارت خود با میزان نیاز آنها اطلاعات کسب کنید.

نتیجه گیری

با وجود اینکه بسیاری از ایرانیان مهاجرت کرده از شرایط خود راضی هستند اما تعداد کسانی که احساس پشیمانی می کنند نیز کم نمی باشد. امکان مبتلا شدن به افسردگی، اعتیاد، طرد شدن از جامعه، احساس بی هویتی و …. در مهاجرین به وفور دیده شده است. پس قبل از مهاجرت از تصمیمی که گرفته اید مطمئن شوید و رویاپردازانه به مسئله مهاجرت نگاه نکنید.

برند آریاناپارس تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در ایران می باشد. اخذ نمایندگی از بسیاری مراکز معتبر جهان، ارائه صدها پرونده موفق به چندین سفارت کشورهای مختلف دنیا و ایجاد رابطه مبتنی بر رضایت قلبی و اطمینان خاطر موکلین عزیز همواره بزرگترین افتخار آریاناپارس بوده و سرلوحه عملکرد آتی خود نیز خواهد بود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

arrow up