شرایط مربوط به پناهندگی

کلمه پناهندگی یکی از واژه های پرکاربرد در امر مهاجرت است. بصورت کلی تمام متقاضیان مهاجرت به این تعریف آشنایی نسبی دارند. پناهندگی به عنوان یک روش مهاجرتی محسوب نمی شود. ولی افراد در صورت ورود به کشور مورد نظر می توانند درخواست خود را ارائه دهند.

در این متن به شرایط و مراحل پناهندگی پرداخته می شود تا متقاضیان با آگاهی کامل دست به چنین کاری بزنند.

تعریف پناهندگی

تاریخچه پناهندگی به جنگ جهانی دوم بر می گردد. بسیاری از افراد به واسطه شرایط نامساعد خود برای شروع و ادامه زندگی بهتر بدنبال مهاجرت بودند. این افراد به واسطه شرایط نابسامان خود برای فرار از حالت کنونی بدنبال شرایط مناسب بودند.

پناهنده یا گناهجو به فردی گفته می شود که کشور خود را برای برخورداری از حقوق بین المللی ترک و قصد مهاجرت به کشور دیگری را می کند. پناهنده به کسی گفته می شود که برای دلایل مختلف از حضور در کشور خود ترس دارد و شرایط بازگشت به کشور مبدأ را ندارد. این تعریف به عنوان اولین تعریف پناهندگی در سال ۱۹۵۱ بیان شد.

 

انواع پناهندگی

افراد از روش های مختلفی می توانند درخواست پناهندگی خود را به اداره مهاجرت ارائه دهند.

۱. پناهندگی دینی

یکی از معمول ترین روش های پناهندگی، پناهندگی دینی می باشد. افرادی که دارای دینی غیر از مسلمان هستند، می توانند برای این روش اقدام کنند. لازم بذکر است مدارکی در راستای شرایط نامناسب زندگی را باید ارائه دهند.

۲. پناهندگی سیاسی

افراد با گرایش های مختلف سیاسی می توانند درخواست پناهندگی سیاسی داده و در صورت احراز شرایط مورد نیاز اقامت کشور مقصد را دریافت کنند. معمولاً زندانیان سیاسی و فعالان سیاسی که شرایط مناسبی را در کشور مبدأ ندارند، می توانند از این روش اقدام نمایند.

۳. پناهندگی جنگ

برخی از کشورهای دنیا، از این روش به درخواست کنندگان، اجازه اقامت می دهد. همان گونه که از نام این روش مشخص است، افرادی که شرایط زندگی را در کشور خود به دلیل جنگ های داخلی و یا خارجی ندارند، شامل این نوع پناهندگی می شوند.

۴. پناهندگی اجتماعی

پناهندگی اجتماعی در برگیرنده بسیاری از روش ها و درخواست های پناهندگی می باشد. فرد پناهجو در صورت اثبات شرایط نامناسب زندگی می توانند از این روش اقدام نمایند. خانم ها معمولاً از این روش برای درخواست پناهندگی اقدام می کنند.

۵. پناهندگی به واسطه تفاوت

افراد در صورت حضور در گروه های خاص که اجازه فعالیت و امرار معاش را در کشور مبدأ نداشته باشند می توانند از این طریق اقدام نمایند. افراد در صورت تفاوت های جسمی هم در این دسته قرار می گیرند. این نکته بدین معناست که افراد دو جنسه می توانند برای رسیدن به شرایط مناسب درخواست پناهندگی به کشور مورد نظر را ارسال کنند.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

شرایط درخواست پناهندگی

بصورت معمول متقاضیان برای ثبت درخواست خود نیاز به حضور فیزیکی در کشور مورد نظر را دارند. این نکته بدین معناست که فرد متقاضی در ابتدای کار باید روشی را برای ورود به این کشور در نظر بگیرند.

پس از ورود متناسب با شرایط کشور مورد نظر مراحل را سپری کنید. هر کشور شرایط بخصوص خود را برای قبولی درخواست پناهندگی در نظر می گیرد.

نکات ویژه

  • روش پناهندگی به عنوان روش سختی در میان سایر روش های قانونی شناخته می شود.
  • قبل از ورود به کشور مورد نظر از تمامی شرایط مورد نظر مطلع شوید.
  • تمامی مدارک مورد نیاز خود را به همراه داشته باشید.
  • بصورت کلی وکلای مؤسسه مهاجرتی آریاناپارس این روش را به هیچ گونه توصیه نمی کند و مشاوره ای در این زمینه به متقاضیان نمی دهد.
  • افراد برای ورود به کشور مورد نظر، باید یکی از ویزاهای توریستی، کاری و یا تحصیلی را درخواست دهند و پس از ورود درخواست خود را ارائه دهند. از همین رو توصیه می شود که به واسطه فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای روش های قانونی اقدامات خود را صورت دهید.
  • هزینه های انجام پناهندگی بصورت معمول از قوانین خاصی تبعیت نمی کند و نمی توان عدد مشخصی را برای آن در نظر گرفت.
  • مسلماً این دسته از متقاضیان برای بازگشت به ایران با قوانین حقوق با مشکل مواجه می شوند. این نکته بدین معناست که احتمال بازگشت در ۵ سال اول دشوار و یا نشدنی می باشد.
  • قبل از هر گونه اقدامی، شرایط مهاجرت های قانونی را مورد بررسی قرار دهید تا در صورت واجد شرایط بودن از روش های قانونی اقدام نمایید.

درخواست پناهندگی به معنای اخذ اقامت کشور مقصد نمی باشد. افراد درخواست های خود را ارائه می دهند و باید مسئول اداره مهاجرت را مجاب به اعطای اقامت کنند. این نکته حائز اهمیت می باشد که بخش اعظمی از درخواست کنندگان با جواب منفی روبرو می شوند.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

نگاه اجتماعی به کشورها

شرایط درخواست و مراحل پناهندگی در کشورهای کانادا، انگلستان و آلمان را بصورت اجمالی مورد بررسی قرار دهیم. این بررسی برای آگاهی متقاضیان از راه دشواری که انتخاب کرده اند می باشد.

۱. انگلستان

در کشور انگلستان، اداره مرزهای بریتانیا در وزارت داخله موظف به رسیدگی درخواست های پناهندگان می باشد. فرد پناهجو پس از ورود به کشور انگلستان، درخواست خود را برای وزارت داخله ارسال می کند و خود را به عنوان پناهنده معرفی می کند.

این دلیل و درخواست باید برای دولت بریتانیا متقاعد کننده باشد. بصورت معمول برای تسریع و تسهیل در امور بهره گیری از وکیل مهاجرتی به شما کمک می کند. فلذا متقاضیان مباحث هزینه های وکیل را در کنار سایر هزینه های خود قرار دهند.

UKBA درخواست شما مورد بررسی قرار می دهد و برای مصاحبه اولیه زمانی را تعیین می کند. بازه زمانی مشخصی را نمی توان برای انتظار در نظر گرفت. در مصاحبه اولیه که توسط UKBA تنظیم می گردد مشخصات شما، روش ورود به بریتانیا و دلایل حضور شما در این کشور مورد بررسی قرار می گیرد.

در همان جلسه اول اثر انگشت و عکس از شما گرفته می شود و کارت ARC برای شما صادر می شود. این کارت به معنای پناهجو بودن شماست. بسیاری از پناهجویان نامه IS96 را دریافت می کنند که به معنای پناهجو بودن شما و اجازه اقامت در بریتانیاست.

نکته

لازم بذکر است که شما در زمان های مقرر باید در یک مرکز گزارش حاضر شوید تا زمان بررسی پرونده فرد متقاضی به مرکزی که مخصوص بانوان و یا آقایان است، انتقال پیدا می کند و در آنجا مستقر می شود. بصورت کلی UKBA می تواند در صورت نیاز فرد درخواست کننده را بازداشت کند.

نوبت به مصاحبه دوم می رسد که مدت زمان مصاحبه بسیار طولانی تر می باشد و اهداف شما برای ورود به بریتانیا مورد بررسی قرار می گیرد. بیشتر درخواست ها در مرحله اول مورد قبول قرار نمی گیرد و افراد می توانند با پرداخت هزینه درخواست تجدید نظر بدهند. در صورتی که جواب تجدید نظر منفی باشد، فرد به صورت داوطلبانه باید به کشور خود برگردد.

شرایط پناهندگی در کشور انگلستان دارای ضوابط بخصوص و بازه زمانی طولانی می باشد که بخشی از آن در این مطلب ذکر شده. راه ورود به انگلستان در حال حاضر روش های تحصیل و توریستی است. برای درخواست ویزا باید مدارک معتبری را به سفارت ارائه دهید.

۲. آلمان

آلمان به عنوان پرطرفدارترین کشور برای پناهجویان به حساب می آید. از همین رو سالیانه تعداد زیادی از علاقه مندان بدنبال روش های مختلف برای مهاجرت به آلمان می باشند. شرایط پناهندگی در کشور آلمان همانند سایر کشورهای اروپایی دارای ضوابط بخصوص می باشد و متقاضیان به راحتی نمی توانند به این مهم دست پیدا کنند.

علاقه مندان باید از روش های قانونی مثل تحصیلی، توریستی و یا کاری وارد کشور آلمان شوند و درخواست پناهندگی خود را ارائه دهند. در غیر اینصورت باید از روش های غیر قانونی و پرخطر دارد کشور آلمان شوند. در این حالت امکان دارد که شامل قانون دابلین شوند.

افراد در صورت ورود به کشور آلمان درخواست خود را به اداره مهاجرت استانی ارسال می کنند که مرکز بررسی پرونده های مهاجران است. اولین قدم در روش پناهندگی EASY می باشد. وظیفه اصلی EASY بررسی شرایط ورود شما به آلمان است.

در مدت رسیدگی به پرونده شما کارت Aufenthaltsgestattung به شما داده می شود. این کارت به منظور اقامت موقت شما در زمان رسیدگی مدارک در آلمان است. بازه زمانی بررسی EASY بین ۶ هفته تا ۶ ماه بطول می انجامد. در صورتی که بصورت قانونی وارد کشور آلمان شده باشید، پرونده شما مورد بررسی قرار می گیرد.

بهتر است که برای تسریع امور از وکیل های مهاجرتی بهره مند شوید. در صورتی که از کشورهای دیگری وارد آلمان شده، امکان برگشت شما به همان کشور است. در این صورت کشور ثانی برای پرونده شما تصمیم گیری می کند. لازم بذکر است شما پرونده ای را باید به اداره مهاجرت ارائه دهید که قابل اثبات و قبول باشد.

۳. کانادا

در حال حاضر تعداد زیادی برای ویزای مالتی پل توریستی کشور کانادا اقدام می کنند. این روش را برای ورود به کانادا در نظر می گیرند تا درخواست پناهندگی خود را ارائه دهند. شرایط ورود به کشور کانادا در صورت احراز شرایط خواسته شده نسبت به سایر کشورهای گفته شده ساده تر می باشد.

تائید درخواست پناهندگی در کشور کانادا بسیار دشوار می باشد. فقط پرونده هایی مورد قبول قرار می گیرد که فرد در معرض خطر باشد و شرایط بازگشت به کشور خود را ندارد. افراد از دو طریق می توانند برای پناهندگی در کشور کانادا اقدام نمایند. روش اول از طریق اسپانسر و روش دوم از طریق کمک های دولتی می باشد. بصورت معمول ۱۵ روز پس از ورود به افراد فرصت داده می شود که درخواست خود را ارائه دهند.

سایر کشور ها,سایر کشور ها,سایر کشور ها

کشورهای مهاجر پذیر

از دیگر کشورهای مهاجرپذیر که سالیانه افراد زیادی برای پناهندگی اقدام می کنند، می توان به کشورهایی همچون فرانسه، یونان، سوئد و اسپانیا اشاره کرد. مهم ترین اصل در امور مهاجرتی مقوله اطمینان و آسودگی خیال می باشد.

برند آریاناپارس که تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایران می باشد، با به کارگیری از چندین وکیل پایه یک دادگستری ایران با سوابق بسیار درخشان، شرایط ایجاد و بستر اطمینان و آسودگی خیال را برای متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور را فراهم آورده است.

توصیه وکلای مؤسسه آریاناپارس به متقاضیان مهاجرت در ابتدای کار مشاوره و بررسی شرایط روش های قانونی می باشد. در همین راستا می توانید با مشاورین مؤسسه در ارتباط باشید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

arrow up