info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

پناهندگی آلمان

در چند سال گذشته پناهندگی در آلمان یکی از بزرگترین مشکلاتی بوده که دولت این کشور با آن روبرو بوده است. سیل متقاضیان از کشورهای جنگ زده آسیایی نظیر سوریه و همچنین پناهجویان اوکراین به این کشور باعث دگرگونی قوانین پناهندگی در کشور آلمان شده است. میزان سرچ این عبارت توسط متقاضیان ایرانی نیز نشان دهنده علاقه برخی از هموطنانمان به این موضوع در چند سال گذشته بوده است. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله در ابتدا به سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • حقوق پناهندگی در آلمان چقدر است؟
  • قوانین جدید ۲۰۲۴ پناهندگی در آلمان چیست؟
  •  بهترین کیس برای پناهندگی در آلمان چه بوده است؟
  • آیا درخواست پناهندگی از داخل ایران به آلمان ممکن است؟
  • آیا ثبت نام برای پناهندگی در آلمان رایگان است؟

 و در ادامه به بررسی همه جانبه این موضوع حساس و پر اهمیت خواهیم پرداخت. 

موسسه آریانا پارس به عنوان یک موسسه که زیر نظر وزارت کار ایران به صورت قانونی فعالیت‌های مربوط به مشاوره شغلی را صورت می‌دهد،به هموطنان عزیزمان توصیه می‌نماید تا با بررسی چالش‌های مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی ، روش‌های قانونی و مطمئن‌تر را جایگزین آن نمایند.

پناهندگی چیست؟

پیش از آنکه وارد موضوع پناهندگی آلمان شویم می‌بایست تعریف روشنی از پناهندگی ارائه نماییم. چرا که معمولاً وقتی یک متقاضی ایرانی وارد مسیر مهاجرت از طریق پناهندگی در سایر کشورها می‌شود باید به طور روشن بداند که جایگاه وی در ایران از آن پس چگونه خواهد بود.پناهجو به شخصی اطلاق می گردد که ایران را به علت عوامل مختلفی مانند ترس تعقیب یا پیگرد سیاسی، عضویت در احزاب سیاسی و داشتن عقاید مذهبی و تعلقات به گروه‌های مختلف اجتماعی و همچنین اقلیت های قومی و غیره که در خطر شکنجه، زندان و مرگ قرار دارد ترک نماید و سپس از کشور ثالثی با استفاده از حق برخورداری از حقوق بین المللی تقاضای پناهندگی نماید.

پناهندگی به عنوان یک اصل حقوقی محدود به افراد خاصی با شرایط حقوقی خاصی نمی باشد. به صورت کلی می‌توان گفت که پناهندگی نوعی مهاجرت غیرقانونی به شمار می‌رود که به روش‌های مختلفی صورت می پذیرد و تحت شرایط خاصی امکان پذیر می باشد.بر اساس قانون کنوانسیون حقوق بشر سال ۱۹۵۱ و همچنین سایر قوانین پناهندگی که در راستای حمایت از حقوق انسانی و قوانین بشردوستانه تصویب گردیده‌اند افراد پناه جو قادر می‌باشند با ارائه درخواست پناهندگی به اداره مهاجرت به آلمان در صورت تایید، امکان زندگی و بهره‌ مندی از حقوق پناهندگی را خواهند داشت.بنابراین طبیعیست که اگر شخصی شامل شرایط ذکر شده باشد، نتواند پس از ادامه درخواست پناهندگی به عنوان یک ایرانی به ایران بازگردد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم پیش از اقدام برای پناهندگی آلمان به تمام مخاطرات پیش روی خود آگاهی داشته باشید. 

مراحل پناهندگی در آلمان

پناهندگی آلمان یکی از روش های دریافت اقامت این کشور می باشد که در طی سال‌های اخیر تعداد درخواست‌های متقاضیان از این طریق بسیار افزایش یافته است. بر طبق قانون پناهندگی آلمان پناهجویان در ایالت های آلمان با توجه به جمعیت آن ایالت تقسیم می شوند به عنوان مثال اگر تعداد ساکنان یک ایالت بیشتر باشد باید تعداد پناهنده بیشتری بپذیرد و در برخی موارد تقسیم پناهندگان به ظرفیت اقامتگاه ها و پناهگاه ها و کشور زادگاه متقاضیان بستگی دارد.افرادی که از طریق پناهندگی وارد کشور آلمان می شوند باید در اداره کنترل مرکزی یا اداره پلیس و یا یک اداره مربوطه درخواست پناهندگی خود را ثبت نمایند پس از آن شخص به یکی از اقامتگاه های موقت پناهندگی انتقال داده می شود و سپس در آنجا تصمیم گرفته خواهد شد که این فرد به کدام ایالت و یا شهر آلمان فرستاده شود.

پس از اینکه فرد متقاضی درخواست پناهندگی آلمان را اعلام نمود پرونده شخصی این فرد و همراهانش مورد بررسی قرار می گیرد که تمامی این پروسه معمولاً توسط پلیس کشور آلمان انجام خواهد گرفت این بررسی بدین منظور است که شخص متقاضی شهروند سایر کشورهای اتحادیه اروپا نباشد و قبلاً در این کشورها اعلام پناهندگی نکرده باشد اگر خلاف این موضوع به پلیس آلمان ثابت گردد پلیس شخص درخواست کننده پناهندگی آلمان را به کشور مبدا و زادگاهش برخواهد گردانید.

شرایط پناهندگی آلمان

آلمان همواره از نظر صنعت، تکنولوژی، رفاه و کیفیت زندگی نسبت به سایر کشورهای اروپایی شرایط بسیار مناسبی را دارا می باشد این کشور با کشورهای مهم دیگری مانند سوئیس، اتریش، جمهوری چک، فرانسه و لهستان به صورت هم مرز است. کشورآلمان جمعیتی در حدود ۸۲ میلیون نفر را در خود جای داده است. در کنوانسیون ای که در سال ۱۳۵۱ در ژنو سوئیس برای پناهندگان به تصویب رسید، افرادی که در کشور خود به صورت های مختلف مورد آزار و تهدیدهای جانی و قرار می‌گیرند می‌توانند در کشور ثالث درخواست پناهندگی کند.

افرادی که از طریق پناهندگی وارد کشور آلمان شده‌اند امکان کار و یا تحصیل را به صورت قانونی در این کشور ندارد این افراد تنها زمانی قادر می باشند به صورت قانونی مشغول به کار گردند که با درخواست پناهندگی این افراد در آلمان موافقت شده باشد.پناهجویان در کشور آلمان در شرایط بسیار سخت و طاقت فرسایی قرار دارند، با توجه به اینکه راه های قانونی بسیاری برای افراد برای مهاجرت و اخذ اقامت آلمان وجود دارد اما همچنان برخی از افراد راه غیر قانونی و پناهندگی را به سایر راه ها ترجیح میدهند.

پناهندگان کشور آلمان در شرایط سختی به سر می برند و همچنین در کمپ‌هایی زندگی می‌کنند که شرایط زندگی مساعدی را ندارند از جمله وجود اتاق های کوچک شرایط بهداشتی نامناسب و عدم وجود امکانات لازم همگی اینها شرایط زندگی را برای پناهجویان سخت و طاقت فرسا می نمایند، اما این افراد مجبور هستند تا زمانی که با تقاضای آنها موافقت نشده است در این کمپ ها زندگی کنند.پناهجویان کشور آلمان ممکن است تا چند سال شرایط حقوقی مناسبی نداشته باشند. از تمامی این مطالب می توانیم به این نتیجه برسیم که پناهندگان تا زمانی که با پناهندگی آنها موافقت شود از نظر روحی و از نظر حقوقی در شرایط بسیار سختی به سر خواهند بود.

قوانین پناهندگی آلمان در سال 2025

طبق قوانین جدید پناهندگی آلمان بند ۱۶ قانون اساسی برای جمهوری فدرال آلمان تصریح می‌کند، متقاضیانی که به دلیل جرم سیاسی تحت پیگرد قانونی قرار دارند، حق پناهندگی در کشور آلمان را خواهند داشت. اگر به علت مشکلات سیاسی یا انسانی به کشور آلمان مهاجرت کرده اید و می‌خواهید در این کشور زندگی کنید باید درخواست پناهندگی خود را به اداره مهاجرت آلمان ارائه دهید و در صورت تایید درخواست شما اقامت آلمان را دریافت نمایید.

قوانین پناهندگی آلمان شامل :

• در حال حاضر آلمان بیش از دیگر کشورها پناهجو می پذیرد. اغلب پناهندگان از کشورهای ایران، سوریه، عراق، افغانستان و ترکیه هستند.
• راه ورود به آلمان از طریق یونان و ایتالیا می باشد.
• متقاضیان باید در هنگام ورود به آلمان درخواستشان را در اداره کنترل مرزی و یا اداره پلیس ثبت کنند. پس از ثبت به کمپ های پناهندگی منتقل خواهند شد و در آنجا تصمیم گرفته خواهد شد که به کدام ایالت بروند.

• آلمان دارای ۱۶ ایالت است که پناهجویان بین ایالت ها تقسیم شده و در کمپ های ایالت ها زندگی می کنند.
• پس از انتقال به کمپ توسط پلیس از پناهجو عکس و اثر انگشت گرفته می شود تا مشخص شود، در کشور اروپایی دیگری درخواست پناهندگی نداده باشد.
• مراحل اخذ پذیرش توسط قانون پناهندگی اداره می شود.
• اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان از پناهندگان سوالاتی در مورد علت خروج از کشور می پرسند و پس از آن تصمیم می گیرند پرونده پناهندگی برای وی صادر شود یا خیر.
• پس از دوخواست پناهندگی یک گواهی نامه اجازه اقامت در طول روند پناهندگی صادر می شود.
• پناهجویان پس از صدور اجازه اقامت می توانند بیمه های اجتماعی داشته باشند.
• پناهجویان تا قبل از روشن شدن وضعیتشان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند و اجاره کار هم نخواهند داشت.
• کسانی که اجازه موقت اقامت آلمان را دارند اگر پس از چندسال درخواستشان رد شود باید فورا آلمان را ترک کنند.
• افرادی که درخواست پناهندگی شان پذیرفته شود اگر به کشور خود بازگردند تا ۱۰ سال ویزای به هیچ کشور اروپایی برایشان صادر نخواهد شد.

در طرح جدیدی که قرار است در ایالت بایرن اجرا شود، گروه‌های بزرگ متقاضی پناهندگی در مراکز پذیرش اولیه موسوم به «مراکز لنگر» اسکان داده می‌شوند و باید تا زمان تصمیم‌ گیری درباره تقاضایشان، در این مراکز بمانند و در صورت عدم موافقت با درخواست پناهندگی، می‌توانند به دادگاه شکایت کنند. در نتیجه مدت زمان بررسی پرونده شان طولانی‌تر می‌شود و گاهی مجبورند تا ۱۸ ماه در این مراکز بمانند.

چه کسانی از مرز آلمان بازگردانده می شوند؟‌

ایده آلمانی ها در برابر پذیرش مهاجران کمی تغییر کرده است و از پناهجویان این کشور کمتر استقبال می گردد به صورتی که از هر سه نفر آلمانی یک نفر می گویند پناهجویانی که نمی‌خواهند مدارک شناسایی خود را در مرز به معمولی نشان بدهند نباید وارد کشور آلمان گردند.وزیر داخلی ایالت بایرن یواخیم هرمان میگوید که زنانی که مدارک خود را به مامورین مرزی آن نشان نمی دهند باید به کشور اولیه خود بازگردند. همچنین نیز اشاره می‌کند که افراد پناهجو باید فرم های درخواست پناهندگی را در همان کشوری تکمیل کنند که از آن وارد خاک اتحادیه اروپا می گردند.

همچنین افراد نمی توانند برای دومین سومین یا چهارمین بار در کشورهای مختلف اروپایی درخواست پناهندگی بدهند. افراد به درخواستشان باید در همان کشوری که وارد می شوند رسیدگی و در همان کشور هم درباره شان تصمیم‌گیری شود.

از نظر مارکوس زودر، نخست وزیر ایالت بایرن که در ماه گذشته خواستار بستن «مرز‌های بیرونی اتحادیه اروپا» شد، معتقد است که مقررات آزادی عبور و مرور میان کشورهای عضو پیمان شنگن (معافیت کنترل مرزی کشورهای عضو) در صورتی به خوبی عمل می کند که کنترل در مرزها شدید باشد.در ۸۰۰ کیلومتری مرز بین اتریش و آلمان نود مرکز کنترل مرزی وجود دارد کنترل تقلب در ۳ گذرگاه اصلی این مرز صورت می‌گیرد سباستین کورتس صدراعظم اتریش و نخست‌وزیر بایرن هر دو در قبال مسئله مهاجرت پناهجویان به کشور آلمان همواره موضع سختگیرانه ای را در حال حاضر دارند.

در مرزهای کشور آلمان اسکنرهای جدیدی برای تشخیص اثر انگشت پناهجویان گذاشته شده است و مدارک شناسایی افراد برای پی بردن به اصلی بودن در پایگاه‌های مختلف چک می گردد. یکی از مامورین مرزی می گوید برای افراد بدون گذرنامه ها از اسکنر اثر انگشت استفاده می گردد تا مشخص شود آیا فرد قبلا وارد خاک کشور آلمان شده است و یا نه و آیا اسمشان در لیست جستجو ۱۰۰ شده است یا خیر به سامانه موسوم به یوروداک که پایگاه داده در اروپا می باشد و مامورین دسترسی دارند که نشان می دهد آیا مشخصات پناهجویان در سایر کشورهای اروپایی ثبت شده است یا خیر.

روش های گرفتن پناهندگی آلمان

سالانه تعداد زیادی پناه جو و مهاجر به امید زندگی بهتر، وارد خاک آلمان می شوند و هر ساله به تعداد آنها اضافه می شود. کشور آلمان شرایط نامناسبی برای پناهندگان در نظر گرفته است. حملات متعددی نیز به جایگاه پناهندگان صورت می گیرد که نشان از نارضایتی آلمانی ها از پناهجویان است.

بسیاری از متقاضیان پناهندگی در آلمان، آشنایی با قوانین و جنبه های حقوقی پناهندگی را ندارند. افراد از سه روش می توانند پناهندگی آلمان را دریافت نمایند:

• پناهندگی سیاسی در آلمان: پناهندگی سیاسی در آلمان یعنی کسانی که درخواست پناهندگی سیاسی دارند ، باید ثابت کنند که در کشورشان مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار گرفته اند تا درخواستشان قبول شود. بررسی تقاضای سیاسی در حدود ۷ ماه طول می کشد. کسانی که درخواستشان قبول می شود، همه حقوق شهروندان آلمانی از جمله کار و خدمات اجتماعی را دارند.

• پناهندگی مذهبی در آلمان: پناهندگی مذهبی در آلمان کسانی که تقاضای پناهندگی مذهبی را دارند، باید ثابت کنند که دینشان را تغییر داده اند و اگر به کشورشان برگردند، مرد اذیت واقع خواهند شد. قابل ذکر است که کسانی که درخواست پناهندگی مذهبی می دهند، حق بازگشت به کشورشان را ندارند چون در اینصورت عملشان، حرفشان را نقض می کند.

• پناهندگی اجتماعی در آلمان : پناهندگی اجتماعی در آلمان برای ایرانیانی که درخواست می دهند؛ به دلیل اینکه ایران شرایط اقتصادی نابسامانی ندارد و امنیت بالایی نیز دارد، مورد قبول واقع نمی شود.

شرایط زندگی پناهندگان در آلمان

شرایط زندگی پناهندگان آلمان به این صورت است که کمپ های پناهندگی آلمان ساختمان های بزرگ، ایستگاه پلیس، پزشک، سالن غذاخوری و سالن های خواب با ظرفیت بسیار زیاد دارند. پناهجویان آلمان در کمپ ها وضعیت بدی دارند. آنها مجبورند تا روشن شدن وضعیت درخواستشان در اتاق های کوچک با شرایط بهداشتی نامناسب و بدون امکانات زندگی کنند.

پناهندگان در آلمان ۳ نوع محل اقامت در آلمان خواهند داشت که باید در زمان پناهندگی در این محل ها سکونت داشته باشند که این محل ها عباتند از:

  1. مراکز پذیرش اولیه در آلمان
  2. مراکز اقامت جمعی در آلمان
  3. محل اقامت غیر متمرکز در آلمان

مراکز پذیرش اولیه:

پناهجویان از آلمان باید ۶ ماه اول را در مراکز پذیرش اولیه اقامت کنند. برخی کشورهای فدرال آلمان چون بایرن، نیدرزاکسن ونوردراین وستفالن امکانات متعددی برای پذیرش اولیه دارند.

مراکز اقامت جمعی:

پس از ۶ ماه پناهجویان به مراکز اقامت جمعی منتقل خواهند شد. این مراکز اغلب در همان مراکز پذیرش اولیه است. شهرهایی همچون برلین، مونیخ، دورتموند و برخی شهرهای کوچک مراکز اقامت جمعی در نقاط دور از شهر قرار دارند. بیشتر پناهجویان در مراکز جمعی اقامت دارند.

محل اقامت غیرمتمرکز:

افرادی که در آلمان درخواست پناهندگی در آلمان می نمایند توسط پلیس و اداره مهاجرت آلمان مورد بررسی قرار خواهند گرفت همچنین به محض درخواست پناهندگی از آنها اثر انگشت گرفته می شود تا به محض ورود به کشور دیگر و درخواست پناهندگی به کشور ابتدایی برگرداننده شوند.

انواع درخواست پناهندگی آلمان

درخواست و پذیرش پناهندگی در آلمان به این صورت است که اقامت هرکسی در آلمان به نتیجه رسیدگی به درخواست پناهندگی‌اش بستگی دارد. برای تهیه یک تقاضانامه پناهندگی در آلمان، شما ابتدا باید ثبت نام شده باشید. اگر به برلین آمده اید، باید به ابتدا به مرکز تازه وارد بروید.

با کمک سیستم توزیع در سطح آلمان “EASY” مشخص خواهد شد که کدام دولت مسئول پذیرش شما است. در صورتیکه که مشخص شود که یک دولت دیگر مسئول پذیرش شما است، به شما یک بلیط قطار داده خواهد شد تا به محل مسئول بروید.

اگر برلین مسئول باشد، شما باید به عنوان یک متقاضی پناهندگی زن/مرد در دفتر فدرال امور پناهندگان ثبت نام کنید. ثبت نام دو روز طول می‌کشد. در روز اول، مدارک ورود شما تهیه خواهد شد، که به منزله یک شناسه موقت و حق دریافت خدمات است. نام، تاریخ تولد، ملیت و عکس شما در مدرک ورود شما درج خواهند شد. به علاوه، قبل از صدور شما باید اثر انگشت خود را ارائه دهید.

در روز دوم، یک معاینه پزشکی انجام می‌شود و شما خدمات اولیه را دریافت می کنید. لازم است که تمام مدارک شناسایی و اوراق شخصی (گذرنامه، شناسنامه، کارت شناسایی یا گواهینامه رانندگی) را همراه خود بیاورید.
هر کسی حق دادن چنین درخواستی را دارد. این درخواست فقط می‌تواند به اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان داده شود.

پناهجو در اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان طی گفتگویی توضیح می‌دهد که به چه دلیل از کشورش گریخته و نمی‌تواند یا نمی‌خواهد به آن برگردد. این گفتگو به طور کتبی ثبت می‌شود. کسی که آلمانی نمی‌داند به کمک یک مترجم در گفتگو شرکت می‌کند.

روند رسیدگی به درخواست پناهندگی کسانی که از سوریه، عراق به آلمان گریخته‌اند، سریع‌تر طی می‌شود. پناهجویان این کشورها باید فقط یک فرم تقاضا را پر کنند. رسیدگی به این درخواست‌ها به طور معمول بین دو تا هشت ماه طول می‌کشد. رسیدگی به درخواست‌های دیگر پناهجویان، برای مثال درخواست‌های پناهجویانی که از افغانستان آمده‌اند،‌می‌تواند گاه تا دو سال یا بیشتر به طول بینجامد.

مشکلات پناهندگی در آلمان

شاید تعداد زیاد متقاضیان پناهندگی در آلمان باعث شده است تا بسیاری از مردم تصور کنند که فرایند پناهندگی در این کشور به سادگی انجام می‌پذیرد ولی همواره چالش‌های بزرگی در این مسیر برای متقاضیان ایرانی وجود دارد. در این بخش قصد داریم مشکلات پناهندگی در آلمان را از نگاه افرادی که در چند سال گذشته از ایران به آلمان ، با هدف درخواست پناهندگی در این کشور سفر کرده اند و بعد تجارب شخصی این افراد و همچنین از منظر آمار و ارقام بپردازیم. 

مشکل اول: طولانی بودن پروسه 

اگرچه زمان اعلامی توسط اداره مهاجرت آلمان برای رسیدگی به درخواست پناهندگی در کشور آلمان بین ۶ ماه تا ۱۲ ماه است ولی بسیاری از افرادی که در چند سال گذشته درخواست پناهندگی خود را به اداره مهاجرت آلمان ارسال نمودند با روندی بسیار طولانی روبرو شده اند.

مشکل دوم: شرایط اسکان و محل زندگی 

بر اساس آمار رسمی اداره مهاجرت آلمان بیش از ۵۰ درصد از پناهجویان این کشور حداقل در سال اول در مراکزی اسکان دارند که به مکان‌های اسکان جمعی در آلمان شهرت دارند. کم بودن منابع و امکانات در این اقامتگاه‌ها و همچنین عدم وجود حریم خصوصی در بسیاری از این خانه‌ها باعث ایجاد مشکلات زیادی برای پناهجویان ایرانی در کشور آلمان شده است. 

مشکل سوم : مشکل زبان 

شاید آلمان جز تنها کشورهایی در جهان باشد که احتمال استفاده از زبان انگلیسی در امور روزمره بسیار کمتر است زبان بومی این کشور است. عدم تمایل شهروندان آلمانی در زندگی روزمره خود به استفاده از زبانی غیر از زبان آلمانی و همچنین نقش پررنگ زبان آلمانی در فرایند کاغذ بازی کشور آلمان باعث شده است تا عدم تسلط به زبان آلمانی یکی از مشکلات پناهندگی در آلمان باشد. بر اساس آمار ۷۰ درصد از پناهجویان خارجی پس از مدت ۲ سال هنوز با چالش یادگیری زبان آلمانی روبرو هستند.

مشکل چهارم: شانس دریافت جواب مثبت 

آلمان یکی از سخت گیرترین کشورها در مورد بررسی درخواست‌های پناهندگی به خصوص در قبال متقاضیان ایرانی است. به طور مثال بر اساس آمار ارائه شده توسط اداره مهاجرت آلمان بیش از ۳۰ درصد از درخواست‌های پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ از طرف اداره مهاجرت این کشور رد شده‌اند. شاید یکی از بزرگترین دلایل نرخ عدم موفقیت در درخواست پناهندگی ارائه پرونده‌های جعلی زیادی بوده است که در چند سال گذشته توسط متقاضیان ایرانی صورت گرفته است.

مزایای پناهندگی در آلمان 

به طور کلی وقتی یک پناهجو برای درخواست پناهندگی به کشوری نظیر آلمان برای درخواست پناهندگی سفر می‌کند تصور می‌کند که این کشور می‌تواند نقطه‌ای باشد تا وی تمام نداشته‌های زندگی‌اش را به دست آورد. اگرچه بسیاری از افرادی که در چند سال گذشته با هدف پناهندگی در آلمان به این کشور سفر کردند پس از سال‌ها و دریافت اقامت کشور آلمان از تصمیم خود ابراز رضایت می‌کند ولی به هر حال مسیر پناهندگی مخاطرات بسیار زیادی نیز در پی خواهد داشت. با این وجود مزایای پناهندگی در آلمان ممکن باعث شده است تا بسیاری از پناهجویان با ملیت‌های مختلف این کشور را به سایر کشورها برای ارسال درخواست پناهندگی ترجیح دهند. در ادامه به بررسی برخی از این مزیت‌ها می‌پردازیم. 

آموزش زبان آلمانی رایگان 

از اونجا که دانش زبان آلمانی یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در زندگی در کشور آلمان است کشور آلمان با فراهم کردن امکان تحصیل زبان آلمانی به صورت کامل در رایگان برای پناهجویان به این دسته از افراد امکان می‌دهد تا با طی ۶۰۰ ساعت آموزش اولیه،تا حد زیادی به زبان آلمانی تسلط یابد. 

دسترسی به خدمات بهداشتی 

یکی از مزیت‌های پناهندگی در آلمان به نسبت سایر کشورها امکان استفاده از امکانات مربوط به خدمات درمانی کشور آلمان است. ارائه بیمه سلامت برای پوشش همه درمانی پناهجویان با هزینه بسیار کم و یا به صورت رایگان باعث شده است تا دسترسی به بهداشت عمومی برای پناهجویان بسیار ساده تر از سایر کشورهای جهان باشد. 

مسکن رایگان 

چه در ماه‌های اولیه که پناهجویان در اقامتگاه‌های اشتراکی زندگی می‌کنند وچه پس از آن که ‌توانند با کمک هزینه دولتی برای تهیه مسکن در مکان‌های اختصاصی زندگی کنند،تهیه مسکن ارزان قیمت و یا رایگان برای پناهجویان در آلمان بزرگترین کمک برای حل مسئله مسکن این افراد است. معمولاً حدود ۴۰۰ یورو کمک هزینه تامین مسکن به متقاضیان پناهندگی درمان پرداخت می‌شود.

کمک‌های مالی دولت 

دولت آلمان به افرادی که دوره درخواست پناهندگی خود در این کشور را سپری می‌کنند به صورت ماهانه مبلغ ۳۵۰ یورو به افراد مجرد و مبالغ بیشتری به افراد متعهد به همراه خانواده پرداخت می‌نماید. اگرچه این عدد ، مبلغ قابل توجهی نیست ولی برای پناهجویانی که شرایط بسیار سختی در کشور مبدا خود دارند ین کمک هزینه می‌تواند راه حلی برای حذف بعضی از اقتصادی باشد.

شرایط دریافت حقوق پناهندگان آلمان

هنگامی که درخواست پناهندگی آلمان می کنید باید به هیأت مهاجرت اعلام نمایید که چه مقدار پول یا منابع دیگری در دست دارید. اگر منابع تامین مالی ندارید، برای مخارج روزانه خود حقوق روزانه دریافت می کنید. مهم است که قادر به پشتیبانی از خود باشید. اگر قادر به بدست آوردن پول نباشید و منابع حمایتی دیگری نداشته باشید، می توانید از هیأت مهاجرت درخواست حمایت مالی کنید. حمایت مالی متشکل از چند بخش است: کمک در مخارج روزانه، کمک به فراهم سازی وسایل آسایش و راحتی و مزایای خاص.

اگر موقعیت مالی شما تغییر یابد، مثلا مشغول به کار شوید، باید این موضوع را به هیأت مهاجرت اعلام کنید. اگر دارای شغل هستید و پول بدست می آورید و با این وجود از هیأت مهاجرت حقوق برای مخارج روزانه دریافت می کنید، مرتکب جرم می شوید. حق دریافت کمک هزینه روزانه می تواند در صورت نقل مکان نیز تحت تاثیر قرار گیرد. به همین واسطه همیشه در صورت دارا بودن آدرس جدید آن را به اداره مهاجرت اعلام کنید.

میزان کمک هزینه به پناهندگان در آلمان

در خصوص حقوق پناهندگان آلمان وزیر کار این کشور پیشنهاد کرده است که قانونی برای کاهش کمک‌های اجتماعی به پناهجویان در نظر گرفته شود که اگر این مصوبه تصویب شود هر پناهنده بزرگسال ۱۰ یورو کم‌تر دریافت خواهد کرد.اما سازمان‌های حامی پناهجویان بر این باورند که باید میزان حقوقی که پناهجویان دریافت می‌کنند به جای این که کاهش پیدا کنند افزایش پیدا کند. حتی یکی از گروه‌های حامی مهاجران در آلمان می‌گوید که میزان حقوقی که پناهجویان دریافت می‌کنند حداقل باید به ۳۷۱ یورو برسد.

طبق قانونی که از سال ۱۹۹۳ در آلمان اجرایی شد پناهجویان در آلمان باید از کمک‌های دولت بهره مند شوند. چند سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۲ محکمهٔ قانون اساسی اعلام کرد که میزان حقوقی که پناهجویان دریافت می‌کنند کافی نیست و این مسئله بر خلاف قانون اساسی کشور است.با وجود این حکم، مبلغی که در حال حاضر پناهجویان بزرگسال و مجرد دریافت می‌کنند کمتر از ۳۵۴ یورو است که میزان کم‌تر از آن چیزی است که در قانون برای پناهجویان تعریف شده است.اگر حداکثر میزان حقوق پناهجویان را در نظر بگیریم هر پناهجو ۳۵۴ یورو را دریافت کند، یک سوم از این مبغ یعنی ۲۱۹ یورو برای مواردی همچون غذا، پوشاک، لوازم شخصی، اجازه و هزینه‌های پزشکی فرد در نظر گرفته شده است.در ضمن پناهجویانی که در آپارتمان‌های ویژه و یا مراکز پذیرش ساکن هستند تنها دو سوم از این مبلغ یعنی ۱۳۵ یورو را جیب خرج دریافت می‌کنند.

جایگزین نمودن روش های قانونی مهاجرت نسبت به پناهندگی

پناهندگی آلمان را باید یکی از خطرناکترین راه های مهاجرت به آلمان در نظر گرفت . راه های بسیار زیادی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد ولی باید تمامی راه های ورود قانونی را بررسی نمایید و از پناهندگی در آلمان دوری کنید و در نهایت بهترین آن را انتخاب نمایید.

باید این مورد را در نظر داشت که پناهندگی در آلمان ضررهای بسیار زیادی برای فرد مهاجر خواهد داشت و در بعضی واقع فرد مهاجر امکان ادامه ی مسیر را در خود نمی بیند. با توجه به خطراتی که در مسیر پناهندگی در آلمان افراد را تهدید می کند به شما پیشنهاد می شود از طریق روش های قانونی اقدام کنید تا در مسیر مهاجرت با آرامش خاطر قدم بگذارید و در کشور مقصد از مزایای اجتماعی مناسبی برخوردار شوید.

مهاجرت به آلمان از طریق کار

یکی از محبوب ترین روش های قانونی برای مهاجرت به آلمان ، کار در این کشور می باشد. برای اخذ ویزای کار در آلمان از دو روشJob offer و Job seeker(ویزای جستجوی کار ۶ ماهه) امکان پذیر است. در روش Job offer شما می بایست در آلمان از سمت کارفرما پیشنهاد شغلی داشته باشید تا دعوت نامه کاری صادر گردد.

در روش ویزای Job seeker به شما اجازه می دهند به مدت شش ماه در کشور آلمان به جست و جوی کارفرما بپردازید و پس از اینکه توانستید کار مورد نظر را مرتبط با رشته تحصیلی خود بیابید، می توانید برای دریافت اقامت کاری درخواست فرمایید. برخی از رشته ها مانند آی تی، مهندسی برق و الکترونیک، صنایع غذایی، مهندسی مکانیک و.. جز مشاغل مورد نیاز آلمان می باشد و افراد فرصت خوبی را برای کاریابی خواهند داشت. برای اخذ ویزای کار در آلمان شما نیاز به ارئه مدرک زبان آلمانی در سطح B1 آلمانی و سابقه کاری بالای سه سال می باشد.

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

با توجه به اینکه کشور آلمان از نظام آموزشی رایگان برخوردار است به همین جهت سالانه دانشجویان بین المللی بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تحصیل در آلمان اقدام می نمایند تا بتوانند از شرایط تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا و همچنین تحصیل مقرون به صرفه در این کشور بهره مند گردند.

شما می توانید برای مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در آلمان برای دانشگاه های دولتی و خصوصی اقدم کنید. در کشور آلمان بورسیه تحصیلی شامل دانشجویان بین المللی می شود که شرایط خاص داشته باشند. به طور معمول اخذ بورسیه در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس برای دانشجویان بین المللی راحت نیست. معمولا در مقطع دکترا با توجه به داشتن شرایط لازم و رزومه قوی امکان اخذ بورسیه وجود دارد.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

روش دیگری برای جایگزینی پناهندگی در آلمان وجود دارد و آن اخذ اقامت و تابعیت آلمان از طریق روش سرمایه گذاری می باشد. یکی از روش های سرمایه گذاری در آلمان، ثبت شرکت می باشد. برای تاسیس شرکت در آلمان، سرمایه اولیه ۲۵٫۰۰۰ یورو می باشد که تحت عنوان سرمایه اولیه تلقی می گردد.

متقاضی با اخذ اجازه کار در شرکت مذکور می تواند اقامت آلمان را به صورت موقت دریافت نماید و بعد از گذشت ۵ سال به اقامت دائم دست یافته و می بایست اعتبار اقامت موقت برای ۵ سال دیگر تمدید گردد که در سال سوم می توان درخواست پاسپورت ارائه داد. لازم به ذکر است که برای این قبیل سرمایه گذاری ها ، ارائه بیزینس پلن یا طرح توجیهی اقتصادی الزامی بوده همچنین مورد تائید دولت آلمان باشد.

سوالات رایج در خصوص پناهندگی آلمان 

در چند سال گذشته به عنوان موسسه فعال در حوزه مشاوره مهاجرت به صورت قانونی در ایران و به عنوان یک کاریابی خارجی بین المللی زیر نظر وزارت کار ایران با مخاطبین زیادی که علاقمند به مهاجرت به آلمان ستند تجربه مشاوره داشته‌ایم. از اونجا که پرسش‌های زیادی در خصوص پناهندگی آلمان از مشاورین این مجموعه تا به امروز صورت گرفته است قصد داریم در این بخش پاسخ‌های مناسبی به این سوالات را ارائه نماییم.

بهترین وکیل برای پناهندگی آلمان چه کسی است؟

باید دقت داشته باشید که هیچ موسسه قانونی و هیچ وکیل دادگستری در ایران نه می‌تواند و نه مجاز از فعالیتی در خصوص پناهندگی در آلمان به متقاضیان ایرانی ارائه دهد. چرا که عملاً در روش‌های پناهندگی در آلمان متقاضی قصد دارد به نحوی اثبات کند که تهدیداتی که توسط دولت و حکومت ایران برای وی با زندگی در ایران ایجاد شده است باعث درخواست پناهندگی در آلمان است. در عین حال کمک گرفتن از یک فرد یا موسسه مجاز به فعالیت زیر نظر دولت ایران عملاً ممکن نیست. به همین دلیل است که بیشتر افرادی که در حوزه پناهندگی آلمان فعالیت دارند اشخاصی هستند که صرفاً تجارب شخصی خود را به متقاضیان ارائه می‌کنند. همین مسئله باعث بروز مشکلات زیادی برای متقاضیان پناهندگی آلمان شده است. 

 درخواست پناهندگی از داخل ایران به آلمان برای افغان‌ها چگونه است؟

سفارت آلمان در ایران به برخی از متقاضیان دریافت پناهندگی آلمان از کشور افغانستان که بتوانند اثبات کنند خطر جدی جان و یا مال ایشان را مورد تهدید قرار می‌دهد، خدماتی ارائه می‌کند. متقاضیان با تکمیل ثبت نام اولیه به صورت آنلاین در وب سایت اداره مهاجرت آلمان و ارائه مستندات مربوط به درخواست پناهندگی آلمان در صورت قبولی کیس پناهندگی به آلمان منتقل می‌شوند. دولت آلمان بودجه‌ای به ارزش بیش از ۶۰۰ میلیون یورو برای کمک به متقاضیان افغان پناهندگی آلمان تخصیص داده است. 

وضعیت کمپ‌های پناهندگی آلمان چگونه است؟

اگرچه بر اساس تجارب افراد مختلف وضعیت کمپ‌های پناهندگی آلمان کاملاً ممکن است با توجه به محل استقرار پناهجویان مان درخواست پناهندگی متفاوت از سایر کمپ‌ها باشد ولی برخی از ویژگی‌ها در بین این مکان‌ها مشترک است. موارد مشترک در خصوص کمپ‌های پناهندگی در آلمان عدم امکان متقاضی برای انتخاب یک کمپ مشخص،استفاده از امکانات خدماتی اشتراکی نظیر سرویس بهداشتی و حمام به صورت مشترک و همچنین استفاده از وعده‌های غذایی به صورت رایگان است. معمولاً متقاضیان پناهندگی آلمان در ابتدا در مراکز اقامت اولیه و سپس پس از آن به کمپ‌های ثانویه منتقل می‌شوند.

۳ دیدگاه در “پناهندگی آلمان

  1. مجله مهاجرت گفت:

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد بهترین کشور برای پناهندگی افغانها ۲۰۲۰ میشه راهنمایی بفرمایید؟

  2. ولی اله جمالی گفت:

    سلام وقت بخیر
    تشکر مطالب ارایه شده مفید بود و اینکه چقدر نسبت به قوانین مهاجرت المان به روز می باشد را من نمی دانم

    1. آریاناپارس گفت:

      اوکی هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.