info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

تحصیل در مالزی

تحصیل در مالزی

تحصیل مالزی به خصوص تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی همیشه برای متقاضیان ایرانی اهمیت ویژه‌ای داشته است.البته شاید از نظر آماری تحصیل در مالزی در میان متقاضیان ایرانی در مقایسه با ۱۰ یا ۱۵ سال پیش کمتر محبوبیت دارد. ولی با این حال قصد داریم در این مقاله به جوانب این مسئله مهم بپردازیم و در ابتدا به پرسش‌های زیر پاسخ دهیم: 

  • شرایط سنی تحصیل در مالزی چیست؟
  • هزینه تحصیل در مالزی چقدر است؟
  • آیا تحصیل رایگان در مالزی ممکن است؟
  • چطور می‌توان تحصیل در مالزی بدون مدرک زبان انجام داد؟
  • برای اپلای مالزی باید از کجا شروع کرد؟

و سپس به ارائه راهنمای جامع برای مهاجرت تحصیلی به مالزی از لحظه پذیرش در دانشگاه این کشور تا دریافت ویزای تحصیلی خواهیم پرداخت.

آشنایی بیشتر با مالزی

روند درخواست ورود به مالزی به عنوان دانشجوی بین المللی ساده است. شما با بیش از ۱۲۲،۰۰۰ دانشجوی بین المللی دیگر از ۱۶۰ کشور مشغول به تحصیل می باشید. محبوبیت مالزی به عنوان یک مقصد آموزش عالی همچنان به طور پیوسته در حال صعود است، زیرا این کشور انواع و اقسام دوره های با کیفیت بالا را در دانشگاه ها و دانشکده ها ارائه می دهد.طبق اعلام سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، مالزی یکی از ممتازترین کشورهای آموزش عالی در بین دانشجویان بین المللی است. بررسی بین المللی یونسکو، مالزی را به عنوان دوازدهمین مقصد برتر آموزش در جهان قرار داد.

تحصیل در مالزی از نگاه آمار و ارقام 

معمولا بررسی کردن آمار و ارقام مربوط به دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در یک کشور می‌تواند تصویر روشنی از شرایط تحصیل در آن به دانشجویان خارجی بدهد. هرچه تعداد دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در مالزی در گذر زمان بیشتر شود طبیعی است که انتظار داشته باشیم شرایط مهاجرت تحصیلی به مالزی ساده‌تر خواهد شد. با بررسی آمار و ارقام مربوط به دانشجویان خارجی در کشور مالزی در چند سال گذشته،می‌توانیم شاهد سیاست‌های حمایتی دولت از جذب دانشجویان بین‌المللی در این کشور باشیم.

در سال ۲۰۱۷ تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های مالزی کمتر از ۱۲۵ هزار نفر بوده است در حالی که در کمتر از  ۱۰سال این آمار در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. کیفیت دانشگاه‌های این کشور باعث و دلایل دیگر باعث افزایش بیش از ۷۰ درصدی در تعداد دانشجویان بین‌المللی مشغول به تحصیل در مالزی در چند سال گذشته شده است. تعداد دانشجویان ایرانی در این کشور بین ۷ تا ۱۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود. 

شرایط تحصیل در مالزی

اگرچه نمی‌توان شرایط مهاجرت تحصیلی به مالزی را با شرایط سخت مهاجرت به کشورهای اروپایی و یا آمریکا یا کانادا مقایسه کرد ولی به هر حال متقاضیان تحصیل در مالزی ملزم به رعایت برخی شرایط برای افزایش شانس مهاجرت به این کشور خواهند بود. سعی می‌کنیم شرایط تحصیل در مالزی را در دو بخش پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های این کشور و دریافت ویزای تحصیلی مورد ارزیابی قرار دهیم. 

شرایط دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های مالزی 

به غیر از چند دانشگاه برتر مالزی  جزو ممتازترین دانشگاه‌های آسیا و جهان محسوب می‌شوند،شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور بسیار ساده‌تر است دریافت نامه پذیرش از دانشگاه‌های اروپایی و آمریکا یا کانادا است. اگرچه شرایط پذیرش تحصیلی در برخی رشته‌ها نظیر پزشکی متفاوت از سایر رشته‌ها است ولی در ادامه سعی می‌کنیم به شرایط عمومی دریافت پزشک تحصیلی از دانشگاه مالزی بپردازیم. 

شرط زبان برای تحصیل در مالزی

تقریباً همه دوره‌های تحصیلات دانشگاهی در کشور مالزی به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند بنابراین از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به مالزی انتظار می‌رود تا به نوعی تسلط خود به زبان انگلیسی را به دانشگاه مورد نظر اثبات نمایند. معمولاً دو راه پیش روی متقاضیان تحصیل در دانشگاه این کشور وجود دارد،ارائه مدرک آیلتس با نمره حداقل ۶ یا نمرات مشابه در آزمون‌های قبول شده زبان و یا شرکت در دوره‌های یادگیری زبان انگلیسی در دانشگاه‌های این کشور و سپس شرکت در آزمون های زبان. یکی از بزرگترین مزیت‌های مهاجرت به این کشور عدم سخت‌گیری دانشگاه‌های مختلف برای شرط زبان برای تحصیل در مالزی است چرا که شانس دریافت ویزا با قبولی در دوره‌های زبان نیست تا حد قابل قبولی بالا خواهد بود. 

شرط معدل برای تحصیل در مالزی 

 یکی از مهمترین شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه‌های این کشور رعایت شرط معدل برای تحصیل در مالزی است. معمولا دانشجویانی که حد نصاب‌ معدل ۲.۵ از ۴ در سیستم امتیازدهی مالزی یا همان معدل ۱۲.۵ از ۲۰ در سیستم ایران است را کسب کرده باشند جاز هستند تا برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های مالزی اقدام نمایند. اگرچه طبیعی است که متقاضیان با معدل بالاتر شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه‌های این کشور خواهند داشت.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی مالزی 

پس از دریافت پذیرش از دانشگاه‌های مالزی متقاضیان می‌بایست نسبت به دریافت ویزاهای بلند مدت تحصیلی از اداره مهاجرت این کشور اقدام نمایند. مالزی جز تنها کشورهایی در جهان است که معمولاً دانشجویان ایرانی برای دریافت ویزای دانشجویی آن با چالش زیادی روبرو نیستند. با این حال در ادامه سعی می‌کنیم مهمترین شرایط دریافت ویزای تحصیلی مالزی را بیان کنیم. 

شرط سنی برای تحصیل در مالزی

اگرچه سن مشخصی به عنوان شرط سنی برای تحصیل در مالزی نه‌ در مرحله پذیرش تحصیلی از دانشگاه این کشور و نه در مرحله دریافت ویزای دانشجویی از طرف دانشگاه‌ها و اداره مهاجرت این کشور تعیین نشده است ولی متقاضیان با گپ تحصیلی کمتر از شانس بیشتری برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی این کشور برخوردارند. محدوده ۳۰ سال برای تحصیل در دوره کارشناسی،محدوده حداکثر ۴۰ سال برای دوره کارشناسی ارشد و ۴۵ سال برای دوره دکترا را می‌توان بر اساس تجربه شرط سنی تحصیل در مالزی دانست. 

تمکن مالی ویزای تحصیلی مالزی 

این کشور نیز همانند سایر کشورهای جهان از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به مالزی انتظار دارد تا توان پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را حداقل به مدت یک سال به اداره مهاجرت این کشور اثبات نماید. میزان دقیق مبلغ تمکن مالی متناسب با رشته تحصیلی متقاضیان متفاوت خواهد بود ولی به طور کلی داشتن تمکن مالی پرداخت حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار رینگیت مالزی که حدوداً معادل ۸۰۰۰ دلار آمریکا است را می‌توان حداقل تمکن مالی برای ویزای تحصیلی مالزی دانست.

مزایای تحصیل در مالزی 

دلایل و انگیزه‌های دانشجویان خارجی برای انتخاب مالزی به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی تفاوت‌های بسیاری دارد. مثلاً برخی از دانشجویان کشور صرفاً به عنوان پلی برای مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا در نظر می‌گیرند در صورتی که برخی دیگر صرفا به علت ویژگی‌های منحصر به فرد این کشور تصمیم می‌گیرند تا با مهاجرت تحصیلی به مالزی آینده خود را روشن‌تر نمایند. در این بخش قصد داریم مزایای تحصیل در مالزی را با نگاهی به آمار و ارقام مورد بررسی قرار دهیم. 

مزیت اول : شهریه بسیار کم 

یکی از بزرگترین جذابیت‌های مالزی برای متقاضیان ایرانی شهریه کم دانشگاه‌های این کشور برای تحصیل بوده است. مالزی جز تنها کشورهایی است که در حال حاضر متقاضیان ایرانی می‌توانند با پرداخت هزینه‌های معقول و منطقی یک دوره تحصیلی را در آن با موفقیت و بدون فشار اقتصادی سپری نمایند. پرداخت شهریه بین ۳ تا ۴ هزار دلار در سال برای یک مقطع تحصیلی،شاید هزینه‌ای باشد که بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های آزاد با پرداخت آن مأنوس شده باشند. علاوه بر آن هزینه زندگی در مالزی نیز به نسبت هزینه زندگی در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا به مراتب پایین‌تر است.

مزیت دوم: کیفیت در عین ارزانی 

شاید برای شما جالب باشد که بدانید تحصیل ارزان قیمت در کشور مالزی لزوماً اخذ یک مدرک بی‌ارزش دانشگاهی تلقی نمی‌شود. بسیاری از دانشگاه‌های مالزی در فهرست ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۲۵ قرار دارند و همین مسئله باعث شده است تا دانشجویانی که قصد دریافت بورسیه در مقاطع تحصیلی بالاتر را دارند از تحصیل در مالزی به عنوان پلی برای رسیدن به رویای خود استفاده نمایند. این در حالیست که حتی بهترین دانشگاه ایرانی در فهرست ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان جایی ندارند!

مزیت سوم : امنیت بالا 

یکی از مهمترین فاکتورها برای دانشجویان خارجی به خصوص برای دانشجویان کم سن و سال‌تر و همچنین دانشجویان خانم،داشتن یک زندگی امن در حین تحصیل در دوره های مختلف مدرسه و دانشگاه است. کشور مالزی به عنوان یکی از امن‌ترین کشورهای آسیا و جهان شناخته می‌شود و شاید همین دلیل باعث شده است تا مهاجرت در سنین کم نیز در این کشور برای دانش آموزان یک مسیر مطمئن برای تحصیل در خارج از کشور محسوب شود. علاوه بر آن کیفیت زندگی در این کشور باعث شده است تا معمولاً دانشجویان تجربه تحصیل در مالزی را یک تجربه شیرین در زندگی خود بدانند.

معایب تحصیل در مالزی 

اگرچه تحصیل در این کشور پرطرفدار مزایای بی‌شماری را برای متقاضیان ایرانی تحصیل در خارج از کشور ایجاد می‌کند ولی همواره چالش‌هایی نیز پیش روی دانشجویان خارجی قرار می‌دهد. چالش‌هایی که بیشتر آنها معطوف به شروع تحصیل در این کشور و حتی پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه‌های مالزی می‌شود. در این بخش قصد داریم در رابطه با معایب تحصیل در مالزی بر اساس تجربه دانشجویانی که در چند سال گذشته سابقه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را داشته اند بپردازیم.

چالش اول : اقامت بعد از تحصیل 

بسیاری از علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور در ایران تحصیل در مالزی را به عنوان یک راه برای مهاجرت دائمی از ایران قلمداد می‌کنند. بنابراین پیدا کردن فرصت شغلی در کشور مالزی می‌توانست یک سناریوی محتمل برای دوره پس از فراغت از تحصیل باشد. ولی قوانین اداره مهاجرت در کنار بازار کار این کشور،شرایط مناسبی برای پیدا کردن شغل و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار را برای دانشجویان خارجی پس از اتمام دوره تحصیلی را مهیا نمی‌کند. بنابراین بیشتر دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیلی خود در کشور مالزی به نوعی به فکر مهاجرت از این کشور می‌افتند.

چالش دوم : کم بودن انتخاب‌ها در مسیر مهاجرت تحصیلی به مالزی

به غیر از چند دانشگاه دولتی که جز دانشگاه‌های ممتاز در مالزی و همچنین در سطح آسیا به حساب می‌آیند معمولاً تحصیل در سایر دانشگاه‌های مالزی را نمی‌توان همتراز با تحصیل در دانشگاه‌های اروپایی دانست. چرا که بسیاری از دانشگاه‌های دیگر در مالزی دارای رتبه‌های بسیار پایین در جهان هستند و همین مسئله باعث می‌شود تا قبولی در دانشگاه‌های برتر این کشور معمولاً رقابتی‌تر از سایر کشورها باشد. اگرچه معمولاً دانشجویان ایرانی برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا چالشی با دریافت پذیرش در این دانشگاه‌ها نیز ندارند.

چالش سوم : کار دانشجویی در مالزی

یکی از فاکتورهایی که معمولاً می‌تواند در کاهش هزینه‌های تحصیل در خارج از کشور به دانشجویان کمک کند انجام دادن برخی کارهای پاره وقت به عنوان کار دانشجویی است. معمولاً متقاضیان تحصیل در مالزی علی رغم داشتن حق ۲۰ ساعت کار در هفته گزینه‌های زیادی برای درآمدزایی با حق کار دانشجویی پیش روی خود نمی‌بیند. تنوع کارهای دانشجویی در این کشور به کارهای مرتبط با حوزه گردشگری و حوزه آموزش محدود شده و شانس زیادی برای انجام دادن کارهای دانشجویی در حوزه‌های تخصصی در این کشور به اندازه کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا وجود ندارد.

سیستم آموزشی تحصیل در مالزی

تحصیل در مالزی در مقاطع قبل دانشگاهی از سن ۵ سالگی شروع می شود. این نکته به این معناست که افراد می توانند برای ادامه تحصیل از ۵ سالگی تا ۱۸ در کشور مالزی اقدام نمایند. از نکات مثبت تحصیل در مالزی می توان به انگلیسی زبان بودن اشاره کرد. دوره های تحصیلی در مالزی به دو گروه دبستان و دبیرستان تقسیم می شود. دوره های دبیرستان پایه ساز ورود به دانشگاه های مالزی و تحصیل در سایر کشورها می باشد.به واسطه انگلیسی زبان بودن تحصیلات در مالزی، بسیاری از دانشجویان تحصیل در مالزی را انتخاب می کنند. کشور مالزی با ارائه دوره های انگلیسی در مقاطع تحصیلی خود به عنوان کشور مهاجرپذیر شناخته می شود. علاقه مندان به تحصیل در انگلستان و کانادا قادر خواهند بود پس از تحصیل در مالزی برای کشور های مذکور اقدام نمایند.

دوره پزشکی

پزشکی به تشخیص، معالجه و جلوگیری از بیماری یا صدمه مربوط می شود. این شامل استفاده از شیوه های مراقبت های بهداشتی برای حفظ و بازیابی سلامت و رفاه یک فرد است. برای مطالعه یک مدرک پزشکی باید بر اساس الزامات شورای پزشکی مالزی (MMC) برای پزشکی یا معادل آن مطالعه کرده باشید:

  • زیست شناسی
  • علم شیمی
  • فیزیک
  • ریاضیات

علاوه بر آن، شما باید در انگلیسی نیز سطح صلاحیت داشته باشید تا بتوانید با موفقیت یک مدرک پزشکی را دریافت نمایید. بیشتر دروس پزشکی در مالزی به ۲ مرحله تقسیم می شوند که در ادامه به آنها اشاره می شود.

فاز ۱: (۲ سال اول مدرک تحصیلی شما) بر آموزش قبل از بالینی در یک محیط دانشگاهی متمرکز است که در آن اصول تئوری علوم پزشکی را یاد خواهید گرفت. برخی از موضوعاتی که شما مطالعه خواهید کرد عبارتند از:

  • آناتومی
  • بیوشیمی
  • میکروبیولوژی
  • داروسازی
  • پاتولوژی
  • پزشکی بالینی

فاز ۲:  شامل سالهای باقی مانده از مدرک تحصیلی شماست، بر آموزش بالینی متمرکز است که در آن شما می توانید دوره بالینی را در بیمارستان ها و کلینیک های بهداشتی سپری نمایید. شما با استفاده از این برنامه تجربه خواهید کرد و این فرصت را خواهید داشت که رشته های مختلف بالینی از قبیل پزشکی عمومی، جراحی، پزشکی و داخلی را امتحان کنید.

کارشناسی در مالزی

پذیرش در مقطع لیسانس هم برای افرادی امکان پذیر است که دیپلم و پیش دانشگاهی خود را گرفته باشند و هم برای کسانی که دیپلم گرفته اما هنوز مدرک پیش دانشگاهی خود را اخذ نکرده باشند. این دسته از افرادی که مدرک پیش دانشگاهی ندارند می توانند از دوره های ۹ ماهه پیش دانشگاهی در خود دانشگاه مالزی استفاده کرده و بعد از اتمام این دوره وارد مقطع لیسانس شوند. معدل مورد قبول برای دانشگاه های مالزی حداقل نمره ۱۳ می باشد.

دوره کارشناسی در کشور مالزی بین ۳ تا ۴ سال به طول می انجامد. با توجه به کیفیت بالای تحصیل در مالزی و رتبه های مناسب دانشگاه های مالزی، دانشجویان به راحتی می توانند در برترین دانشگاه های این کشور تحصیل کنند.

کارشناسی ارشد در مالزی

مقطع فوق لیسانس در کشور مالزی در یک دوره ۲ ساله ارائه می شود و علاقه مندانی که قصد ادامه تحصیل در مالزی را در مقطع فوق لیسانس دارند می توانند از طریق موسسه آریاناپارس اقدام نمایند. تحصیل در مقطع فوق لیسانس در کشور مالزی مشمول شرایط زیر می باشد.

  • اولین شرط تحصیل در مالزی مرتبط بودن رشته لیسانس است.
  • دانشگاه های دولتی شرط معدل ۱۵ را دارند ولی در دانشگاه های خصوصی معدل بین ۱۳ تا ۱۵ را نیز قبول می کنند.
  • شرط دیگر داشتن مدرک زبان است که متقاضی می بایست مدرک زبان IELTS 6 را در اختیار داشته باشد، اگر دانشجویی موفق به کسب این نمره نشده باشد قبل از شروع دوره تحصیلی اش می تواند از کلاس های زبان خود دانشگاه استفاده کرده و بعد از گرفتن مدرک زبان دوره فوق لیسانس خود را آغاز نمایند.

دانشجویان می توانند به صورت تمام وقت یا پاره وقت مشغول به تحصیل در مالزی بوده و از امکانات این کشور بهره مند شوند. با توجه به بیش از ۲۳۰۰ دوره کارشناسی ارشد در مالزی، دانشجویان می توانند برای رشته مورد نظر اقدام نمایند. موسسات مالزی توجه ویژه ای به رشته های زیر دارند.

  1. بیوتکنولوژی
  2. پخش دیجیتال
  3. تجارت الکترونیکی
  4. خدمات اطلاعات آنلاین

دوره دکتری در مالزی

دولت مالزی تأکید زیادی بر افزایش تولید تحقیقاتی گذاشته است، لذا فرصت های زیادی برای دانشجویان بین المللی وجود دارد که بتوانند دکترا را در دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور سپری کنند. مدت زمان این دوره در مالزی بین ۳ تا ۴ سال می باشد و در کل دکترا در کشور مالزی research است به استثنای رشته های مدیریتی، این بدین معناست که دانشجو فقط در ترم اول تعدادی محدود واحد گذرانده و مابقی آن تحقیق روی پروپوزال است.

  1. مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه های معتبر
  2. اخذ مدرک دال بر تسلط زبان انگلیسی (حداقل آیلتس  ۶٫۵)
  3. جلب نظر یک استاد مشاور (supervisor)
  4. داشتن تالیفات از قبیل مقالات بین المللی، کتاب و …

داشتن همه و یا تعدادی از آیتم های ذکر شده، می توان در راستای افزایش شانس فرد در جهت اخذ پذیرش نقش بسزایی ایفا نماید

دانشگاه های مالزی

موسسات آموزش عالی (HEI) در مالزی می توانند به دو دسته اصلی تقسیم شوند:

  • موسسات آموزش عالی خصوصی: بعضی از این موسسات با دانشگاه های معتبر خارجی همکاری می کنند تا مدارک تحصیلی را به طور مشترک ارائه دهند.
  • موسسات آموزش عالی دولتی: دانشگاه ها و کالج های عمومی موسسات آموزش عالی تحت آموزش وزارت امور خارجه هستند. این مؤسسات آموزش عالی را به دانشجویان مالزی ارائه می دهند و به سه گروه اصلی تقسیم می شوند: دانشگاه های تحقیقاتی، دانشگاه های متمرکز و دانشگاه های جامع

دانشگاه های مالزی

دانشگاه های بسیاری در کشور مالزی شرایط پذیرش را برای دانشجویان بین المللی مهیا می نمایند. بیست دانشگاه در کشور مالزی در رتبه بندی جهان قرار دارند. در حال حاضر ۷ دانشگاه کشور مالزی در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. این نکته بیانگر سطح بالای آموزش و سیستم مناسب ارائه خدمات در دانشگاه های مالزی می باشد.

نام دانشگاهرتبه در QS
(Universiti Malaya (UM70
(Universiti Putra Malaysia (UPM159
(Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM160
(Universiti Sains Malaysia (USM165
Universiti Teknologi Malaysia217
UCSI University442
(Universiti Teknologi PETRONAS (UTP482

دانشگاه های مورد تایید

یکی از فاکتورهای تاثیرگذار برای انتخاب دانشگاه، مورد تایید بودن دانشگاه مورد نظر می باشد. در حال حاضر ۵ دانشگاه کشور مالزی مورد تایید وزارت بهداشت ایران می باشد و دانشجویان علاقه مند به رشته های پزشکی قادر خواهند بود برای ادامه تحصیل در مالزی در دانشگاه هایی که به آنها اشاره می شود، اقدام نمایند.

دانشگاه های بیشتری در کشور مالزی مورد تایید وزارت علوم می باشند. در حال حاضر ۱۴ دانشگاه مالزی در این لیست واقع شده اند. در جدول زیر به ۵ دانشگاه برتر کشور مالزی اشاره شده است.

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشتدانشگاه های مورد تایید وزارت علوم
University Kebangsaan MalaysiaMalaya university
University Malaysia(University of Putra Malaysia (UPM
University Putra MalaysiaNational University of Malaysia
(University Sains Malaysia (USMTaylor’s University
University Teknologi MARAUCSI University

کم هزینه ترین دانشگاه های مالزی

یکی از برترین مزایای تحصیل در مالزی مقرون به صرفه بودن هزینه دانشگاه های این کشور می باشد. دانشجویان قادر خواهند بود با کم ترین میزان هزینه در یک دانشگاه ممتاز دوره خود را سپری نمایند. در لیست زیر به کم هزینه ترین دانشگاه های مالزی اشاره شده است.

  1. Tun Hussein OnnUniversity Of Malaysia
  2. Universiti Utara Malaysia
  3. National Defense University Of Malaysia
  4. University Of Malaya
  5. University Of Teknikal Malaysia

بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مالزی

۱. دانشگاه مالایا

از بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مالزی است این موسسه ی علمی و تحقیقاتی با بسیاری از دانشگاه های دیگر در سر تا سر جهان به لحاظ کیفیت مطلوب در ارائه ی خدمات آموزشی رقابت می کند.

۲. دانشگاه کبانگسان

این دانشگاه از قدیمی ترین و بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مالزی محسوب می شود و عنوان دانشگاه ملی مالزی را هم از طرف دانشجویان بین المللی به خود اختصاص داده است.

۳. دانشگاه یو اس ام

از بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در مالزی است و دانشجو های بسیاری برای تحصیل در این دانشگاه از سر تا سر جهان به دلیل کیفیت عالی در ارائه ی خدمات آموزشی به این کشور مهاجرت می کنند.

۴. دانشگاه یو تی ام

۵. دانشگاه پوترا

۶. دانشگاه مارا

۷. دانشگاه یو ام اس

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در مالزی 

شاید ملاک اصلی انتخاب بهترین رشته برای تحصیل در مالزی برای دانشجویان خارجی در درجه اول علاقه به یک رشته خاص باشد. ولی به طور کلی در نظر گرفتن برخی فاکتورها در انتخاب رشته برای مهاجرت تحصیلی به مالزی می‌تواند باعث موفقیت مهاجرت تحصیلی متقاضیان و یا حتی شکست در پروسه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور باشد. فاکتورهایی که می‌بایست توسط دانشجویان خارجی برای انتخاب بهترین رشته برای تحصیل در مالزی مورد ارزیابی قرار گیرند،عوامل زیر هستند: 

  • شانس دریافت بورسیه در مقاطع تحصیلی بالاتر 
  • هزینه تحصیل در رشته 
  • شانس پیدا کردن کار پس از تحصیل 
  • رقابت برای ورود و سهولت تحصیل در رشته 

بنابراین سعی می‌کنیم در انتخاب بهترین رشته برای تحصیل در مالزی با در نظر گرفتن فاکتورهای مذکور،فهرستی از بهترین رشته‌ها به همراه میانگین شهریه سالانه و همچنین چند دانشگاه پیشنهادی برای هر یک در ادامه ارائه نماییم.

رشته تحصیلیمیانگین شهریه سالانه (دلار آمریکا)پیشنهاد ۱پیشنهاد ۲پیشنهاد ۳
مهندسی مکانیک۸,۰۰۰ – ۱۲,۰۰۰دانشگاه مالایا (UM)دانشگاه UTMدانشگاه UCSI
مهندسی برق و الکترونیک۷,۵۰۰ – ۱۱,۰۰۰دانشگاه UTMدانشگاه مالایا (UM)دانشگاه موناش مالزی
مهندسی شیمی۸,۰۰۰ – ۱۲,۵۰۰دانشگاه USMدانشگاه UTMدانشگاه مالایا (UM)
مهندسی عمران۷,۰۰۰ – ۱۰,۵۰۰دانشگاه UTMدانشگاه USMدانشگاه UCSI
مهندسی کامپیوتر۶,۵۰۰ – ۱۰,۰۰۰دانشگاه مالایا (UM)دانشگاه UTMدانشگاه سان‌وی
علوم کامپیوتر۶,۰۰۰ – ۹,۵۰۰دانشگاه UCSIدانشگاه موناش مالزیدانشگاه سان‌وی
مدیریت بازرگانی۵,۵۰۰ – ۹,۰۰۰دانشگاه HELPدانشگاه UUMدانشگاه ناتینگهام مالزی
حقوق۶,۰۰۰ – ۹,۵۰۰دانشگاه مالایا (UM)دانشگاه HELPدانشگاه ناتینگهام مالزی
روانشناسی۵,۵۰۰ – ۸,۵۰۰دانشگاه HELPدانشگاه UCSIدانشگاه ناتینگهام مالزی
هنرهای خلاق۴,۵۰۰ – ۸,۰۰۰دانشگاه تیلورزدانشگاه لیم کوک وینگدانشگاه مالتی‌مدیا (MMU)
روابط بین‌الملل۵,۵۰۰ – ۸,۰۰۰دانشگاه UCSIدانشگاه HELPدانشگاه سان‌وی
مهندسی پزشکی۷,۰۰۰ – ۱۱,۰۰۰دانشگاه UCSIدانشگاه مالایا (UM)دانشگاه موناش مالزی
معماری۶,۵۰۰ – ۱۰,۵۰۰دانشگاه UTMدانشگاه تیلورزدانشگاه USM
اقتصاد۶,۰۰۰ – ۹,۰۰۰دانشگاه ناتینگهام مالزیدانشگاه UUMدانشگاه سان‌وی

هزینه های تحصیل در مالزی

هزینه های زندگی در همه کشورهای دنیا برای دانشجویان به طور کلی به ۳ دسته تقسیم می شود که مالزی هم از این دسته مستثنا نیست. اولین آیتم هزینه تحصیل است و بعد از آن هزینه مسکن که شامل خوابگاه و یا اجاره خانه می باشد و در آخر هزینه های جاری روزانه مثل خورد و خوراک و رفت و آمد و … می باشد.هزینه های تحصیلی بین موسسات متفاوت است، اما هزینه های مرتبط با تحصیل در یک دانشگاه مالزی در مقایسه با کشورهایی مانند بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و استرالیا مقرون به صرفه است. هزینه تحصیل برای دوره های تحصیلات تکمیلی به طور متوسط ​​حدود ۳۰،۰۰۰ Ringgit مالزی (حدود ۹ هزار دلار) است.

هزینه زندگی در مالزی

هزینه خوابگاه در مالزی بین ۳۰۰ تا ۷۵۰ رینگیت است و اختلاف قیمت آن هم مبنی بر تعداد افراد و تک نفره بودن اتاق و تک نفره بودن آن است. هزینه ماهیانه خورد و خوراک و رفت و آمد و … نیز حدودا ۸۰۰ رینگیت تخمین زده می شود.

ویزای تحصیلی مالزی

دانشجویان برای تحصیل در مالزی در ابتدای کار برای اخذ پذیرش از دانشگاه مالزی اقدام می نمایند. دانشگاه های کشور مالزی به صورت مستقل اقدام به جذب دانشجو می کنند، این نکته به این معناست که دانشجویان باید به صورت آنلاین با دانشگاه در ارتباط باشند.به عنوان یک دانشجوی بین المللی، قادر خواهید بود مستقیماً برای موسسه آموزشی مورد نظر خود اقدام کنید. به شما توصیه می شود فقط در موسساتی که مجاز به ثبت نام دانشجویان بین المللی هستند، اقدام نمایید. درخواست تحصیل در موسسه مالزی مورد نظر شما ساده است. به طور کلی، شما باید فرم های مربوط به درخواست دانشجویان بین المللی را برای دوره انتخابی خود همراه با هزینه های مربوطه پر کنید. برای اخذ پذیرش مدارکی نظیر مدرک زبان، سوابق تحصیلی، توصیه نامه و انگیزه نامه الزامی می باشد.

دانشجویان پش از دریافت پذیرش، باید برای ویزای تحصیلی مالزی اقدام نمایند. همه دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در مالزی هستند نیازمند ویزا می باشند.در ادامه به مهم ترین مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی مالزی و همچنین شایع ترین عوامل ریجکتی ویزای دانشجویی در این کشور اشاره میکنیم.

  • دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی مالزی
    دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی مالزی

    دلایل زیادی برای پذیرفته نشدن درخواست ویزای تحصیلی شما وجود دارد ما در ادامه ی این مطلب قصد دارین تا شما را با مهم ترین عوامل ریجکتی ویزای تحصیلی از سوی اداره ی کنسولگری مالزی آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید.

      1. اگر مدارک هویتی شما دارای اعتبار قانونی نباشد و آسیب خورده و مخدوش شده باشد.

      1. اگر مدارک هویتی شما به صورت غیر حقیقی و جعلی باشد به احتمال زیاد پس از بررسی مدارک ارائه شده با درخواست شما مبنی بر اخذ ویزای تحصیلی مالزی موافقت نخواهد شد.

      1. اگر شما دلایل مناسبی را برای انگیزه ی خود از مهاجرت به مالزی ارائه ندهید و اداره ی پلیس این کشور از نیت شما دچار ابهام شود ممکن است با درخواست شما موافقت نکند.

      1. اگر مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیل در مالزی کامل نبوده و یا دارای نقص باشد.

      1. اگر متقاضی دارای سوء سابقه ی خلافکاری و جرایم کیفری و قضایی باشد ممکن است پس از بررسی پرونده شما پلیس این کشور به دلیل حفظ امنیت داخلی با درخواست تان موافقت نکند.

      1. اگر شما دارای سابقه ی بیماری های واگیردار و یا خطرناک باشید مانند ایدز، هپاتیت

      1. اگر نوع ویزای درخواستی با انگیزه ی واقعی تان مبنی بر مهاجرت به این کشور مطابقت نداشته باشد یعنی شما اقدام به اخذ ویزای تحصیلی از مالزی نمایید درحالی که برای کار کردن و یا سرمایه گذاری به این کشور مهاجرت کنید.

      1. اگر شما دارای تمکن مالی مناسب برای مهاجرت به مالزی نباشید و نتوانید مخارج مربوط به کار و یا تحصیل در مالزی خود را بپردازید با پذیرش درخواست ویزای تحصیلی شما مخالفت می شود.

      1. اگر شما در گذشته برای دریافت ویزا از این کشور اقدام کرده باشید ولی به دلایل مختلفی از ویزای خود به درستی استفاده نکرده باشید ممکن است درخواست مجدد مبنی بر اخذ ویزای تحصیلی مالزی از سوی اداره ی کنسولگری این کشور پذیرفته نشود.

  • مدارک لازم برای تحصیل در مالزی
    مدارک لازم برای تحصیل در مالزی

      1. ارائه ی مدارک معتبر هویتی مانند شناسنامه، پاسپورت دارای اعتبار، عکس پرسنلی

      1. ارائه ی گواهی معتبر عدم سوء پیشینه و جرایم خلافکاری برای اخذ ویزای تحصیلی مالزی الزامی است.

      1. ارائه ی مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات با ترجمه به زبان انگلیسی

      1. اگر دانشجو دارای مدرک معتبر مرتبط با آموزش زبان انگلیسی در سطوح مختلف آیلتس و تافل است باید برای اخذ ویزای تحصیلی مالزی به دانشگاه مورد نظر ارائه دهد.

      1. ارائه ی گواهی معتبر تحت عنوان انگیزه‌نامه یا توصیه‌نامه برای تحصیل در مقطع ارشد و دکتری ضروری است.

      1. ارائه ی سوابق کاری و تحصیلی به همراه کپی مدارک

      1. ارائه ی گواهی های لازم برای اثبات تمکن مالی و پرداخت هزینه های مربوط به کار یا تحصیل

      1. تکمیل بدون نقص مدارک مربوط به اخذ ویزای تحصیلی مالزی

      1. شما باید فیش واریزی مربوط به پرداخت شهریه دانشگاه خود را ارائه دهید.

      1. ارائه ی نامه ی پذیرش یا تاییدیه تحصیلی از دانشگاه مورد نظر برای اخذ ویزای تحصیلی مالزی الزامی است.

      1. شما باید گواهی معتبری را مبنی بر تایید سلامت پزشکی خود به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید.

اقامت پس از تحصیل در مالزی

۱. اقامت پس از تحصیل از طریق کاریابی

دانشجویان می توانند پس از پایان دوره ی تحصیلات خود در مالزی از طریق استخدام در شغل مورد نظر و تحویل گواهی کارفرمای خود نوع ویزا را از تحصیلی به کاری تغییر دهند و به این ترتیب اقامت دائم شان را در این کشور اخذ نمایند.

۲. اقامت پس از تحصیل از طریق سرمایه گذاری

دانشجویان پس از پایان دوره ی تحصیلات خود می توانند از طریق سرمایه گذاری در پروژه های کاری مختلف اقامت دائم شان را در این کشور اخذ نمایند ضمن اینکه از حمایت های دولت برخوردار می شوند

۳. اقامت پس از تحصیل از طریق ازدواج

دانشجویان می توانند از طریق ازدواج با شخصی که تابعیت این کشور را دارد اقامت دائم شان را در مالزی پس از پایان دوره ی تحصیلات خود اخذ نمایند.
ضمن اینکه برای دریافت این مجوز لازم است شما تمکن مالی و محل اقامت خود را به صورت مشخص برای دولت این کشور به اثبات برسانید.

۴. اقامت پس از تحصیل از طریق پناهندگی

دانشجویان پس از پایان دوره ی تحصیلات در این کشور می توانند از طریق ارائه ی دلایل کافی مبنی بر عدم بازگشت به کشور مبدا اقامت دائم شان را در این کشور تحت عنوان پناهنده اخذ نمایند.

۵. اقامت پس از تحصیل از طریق تولد فرزند

والدینی که فرزندشان در خاک مالزی متولد می شوند می توانند با ارائه ی مدارک لازم اقامت دائم خود را در این کشور اخذ نمایند.

کالج های زبان مالزی

تحصیل در کالج های زبان مالزی برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان را دارند گزینه مناسبی می باشد. کالج های زبان مالزی با پیشرفته ترین متدهای آموزش زبان انگلیسی همراه با بسیاری از مزایای جانبی دیگر بهترین شرایط تحصیل را برای افراد فراهم می نماید. شرکت در دوره های کوتاه مدت و فشرده زبان انگلیسی با هزینه های کم و در محیطی اجتماعی و آرام و همچنین شرکت در آزمون های تافل و آیلتس از مزایای تحصیل در کالج های مالزی می باشد.

یکی از راه های مهاجرت به مالزی تحصیل در مالزی می باشد که بیشتر دانشگاه ها و کالج های مالزی از رنکینگ سه رقمی در دنیا برخوردار می باشند؛ افراد پس از گذراندن دوره های زبان در کالج های مالزی به راحتی می توانند در برترین دانشگاه های خود مالزی و کشورهای انگلیسی زبان تحصبل کنند. همچنین می توان گفت در حال حاضر هزاران ایرانی در کشور مالزی در حال تحصیل، تجارت و کسب و کار می باشند. در کشور مالزی چهار کالج زبان انگلیسی مشغول به فعالیت می باشد که به تفضیل توضیح داده می شود.افراد برای اخذ پذیرش و ویزای کالج زبان در کشور مالزی با مشکلی مواجه نخواهند بود و می توانند با نشان دادن برگه پذیرش خود از کالج مورد نظر ویزا خود را دریافت نمایند. می توان گفت به راحتی می توانید ویزا را اخذ کنید.

کالج زبان آیمک IMEC

کالج زبان آیمک یکی از بهترین کالج های زبان در کشور مالزی می باشد که تضمین نمره ی ۶ در آزمون IELTS را برای دوره های خود دارد. یعنی متقاضیان پس از شرکت در این دوره ها حتما به نمره ی تضمین شده نائل می شوند. این دوره ها برای تمامی افراد شرایط ویژه ای دارد بصورتیکه افراد مبتدی در مدت زمان کوتاه به سطح مطلوب رسیده و افرادی که سطح خوبی از دانش زبان انگلیسی دارند می توانند برای پیشرفت بیشتر از این دوره ها استفاده کنند.

در این کلاس ها دانشجویان نقش کلیدی دارند و بیشتر دانشجو محور می باشد. بسیاری از دروس به نحوی طراحی شده است که نیازمند حضور دانشجو در بحث و ارتباط مستقیم می باشد و زمان زیادی برای تولید محتوا کردن صرف نمی شود. کالج آیمک در برج هریتیج واقع شده است که ۱۵ دقیقه تا شهر کوالالامپور فاصله دارد. از ویژگی های خوب این کالج واقع شدن خوابگاه های آن در ساختمان برج می باشد که برای رفت و آمد مشکلی بوجود نمی آید و نیازمند مسافت های طولانی نمی باشد.

زمان پذیرش کالج:

کالج های آیمک در سال ۱۲ بار دانشجو می پذیرد یعنی هر ماه ورودی دارد. هر دوشنبه اول ماه ورودی کالج می باشد ولی برای اقدام کردن باید از دو ماه قبل مدارک را برای کالج ارسال کنید. کلاس این کالج در ۵ روز هفته برگزار می شود و روزهای شنبه و یکشنبه کالج تعطیل می باشد. کلاس از ساعت ۸ صبح شروع می شود و به مدت ۵ ساعت می باشد.

دانشجویان پس از سپری کردن دوره های زبان می توانند در دوره های یک ماهه IELTS شرکت کرده و بصورت فشرده مشغول به تحصیل شوند و پس از آن آمادگی لازم برای کسب نمره ی ۶ را داشته باشند.

هزینه ی دوره های مختلف:

هزینه دوره های زبان در کالج آیمک متفاوت می باشد. برای دوره های یک ماهه و بیمه ۷۷۰ دلار ، دوره های دو ماهه و بیمه ۱۴۵۰ دلار، دوره چهار ماهه و بیمه ۲۸۴۰ دلار، دوره شش ماهه و بیمه ۳۹۰۰ دلار، دوره هشت ماهه و بیمه ۴۵۲۰ دلار، دوره ده ماهه و بیمه ۵۳۹۰ دلار می باشد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در کالج آیمک:

  • تصویر همه ی صفحات پاسپورت و حتی صفحاتی که بصورت سفید می باشد باید اسکن شده و در پرونده قرار بگیرد.
  • از دیگر احتیاجات داشتن عکس رنگی با زمینه ی آبی رنگ می باشد که اندازه ی آن با عکس پاسپورت برابری می کند.
  • متقاضیانی که برای کالج زبان آیمک اقدام می کنند باید ترجمه آخرین مدرک تحصیلی خود بعلاوه ریز نمرات آن دوره را هم ضمیمه پرونده کنند.
  • همراه داشتن فرم تشکیل پرونده.

نحوه ارسال مدارک:

کلیه مدارک جهت اخذ پذیرش به صورت کپی به کالج ارسال می شود و پس از دریافت پذیرش و ورود دانشجو به کالج و بررسی مجدد، اصل مدارک به دانشجو برگردانده می شود.

کالج زبان لندن LEA

کالج زبان لندن یکی از موسسات خوب کشور مالزی می باشد که با توجه به برنامه های خوب خود، دانشجویان زیادی را به خود جلب کرده است. این کالج محیطی صمیمی را فراهم کرده است که افراد حساس آرامش داشته باشند.این کالج در منطقه پتالینگ جایا و در فاصله ی ۱۵ دقیقه ای کوالالامپور واقع شده است. ساعات کاری کالج لندن از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ می باشد که روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل می باشد و دانشجویان در روز ۳ بار وقت استراحت ۱۵ دقیقه ای دارند.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش در کالج زبان لندن:

  • تصویر همه ی صفحات پاسپورت و حتی صفحاتی که بصورت سفید می باشد باید اسکن شده و در پرونده قرار بگیرد.
  • از دیگر احتیاجات داشتن عکس رنگی با زمینه ی آبی رنگ می باشد که اندازه ی آن با عکس پاسپورت برابری می کند.
  • متقاضیانی که برای کالج زبان لندن اقدام می کنند باید ترجمه آخرین مدرک تحصیلی خود بعلاوه ریز نمرات آن دوره را هم ضمیمه پرونده کنند.

-کالج زبان لندن هر ماه یک ورودی دارد که افراد برای پذیرش از ۲ ماه قبل اقدام می نمایند.

هزینه ی دوره ی یک ماهه و بیمه ۵۷۵ دلار، دوره دو ماهه و بیمه ۱۱۰۰ دلار، دوره ی سه ماهه و بیمه ۱۶۲۷ دلار، دوره چهار ماهه و بیمه ۲۵۱۳ دلار، دوره پنج ماهه ۳۰۳۹ دلار، دوره شش ماهه ۳۵۶۵، دوره هفت ماهه ۴۰۹۰ دلار، دوره هشت ماهه ۴۶۱۶ دلار و دوره ی نه ماهه۵۱۴۲ دلار می باشد.باتوجه به مدت زمان اقامت در کشور مالزی، دانشجویان نیازمند خوابگاه می باشند. کالج زبان لندن یکی از کالج هایی است که برای دانشجویان خوابگاه در نظر گرفته است و مسیر خوابگاه ها تا کلاس ۵ دقیقه پیاده روی می باشد.

کالج زبان ای ال اس ELS

این کالج یکی از برترین کالج های آموزش زبان در کشور مالزی می باشد که سیستم آموزشی آن آمریکایی می باشد. ساعات کاری این کالج نسبت به کالج های دیگر زبان در کشور مالزی بیشتر می باشد. از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ و از ساعات ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰   که فاصله ی ایجاد شده به صرف نهار می باشد. کلاس ها در ۵ روز هفته تشکیل می شود و روزهای شنبه و یکشنبه کالج تعطیل می باشد.کالج زبان ELS  دارای ۶ شعبه در شهر های مالزی می باشد که دو شعبه آن در شهر کوالالامپور واقع شده است و برای افرادی که خواهان زندگی در این شهر می باشد ، شرایط خوبی را فراهم کرده است.متاسفانه یکی از معایب کالج زبان ELS  نداشتن خوابگاه می باشد. بنابراین به متقاضیان اخذ پذیرش در کالج زبان ELS  توصیه می شود که در دیگر شعب این کالج مشغول فراگیری زبان شوند و یا در دیگر شهرهای این کشور، مسکن خود را تامین کنند تا در هزینه های افراد صرفه جویی شود.

هزینه ی دوره های مختلف:

این کالج به سه صورت دوره ها را برگزار می کند که شامل دوره های ۴ ماهه که حدود ۱۲۶۵۰ رینگیت هزینه دارد، دوره های ۵ ماهه با هزینه ای بالغ بر ۱۴۹۰۰  رینگیت و دوره های ۶ ماهه می باشد که ۱۷۱۵۰ رینگیت می باشد.کالج ELS  مانند سایر کالج های زبان در کشور مالزی دوشنبه هر ماه پذیرش دارد و افراد برای اخذ پذیرش از ۲ ماه قبل باید اقدام نمایند. پس از  اتمام این دوره ها، متقاضیان می توانند در دوره های ۴ هفته ای آمادگی IELTS و TOFEL شرکت کرده که بصورت مجزا می باشد و هزینه ی آن ۱۸۰۰ رینگیت می باشد.باتوجه به هزینه های ذکر شده، افراد برای هرگونه اقدام و انتخاب دوره های زبان انگلیسی خود باید ابتدا ۱۸۰۰رینگیت به حساب کالج  واریز نمایند.

کالج زبان بریتیش کانسیل British Council

این کالج برترین کالج ازنظر مکالمه ای می باشد و گذراندن دوره ی زبان در کالج بریتیش کانسیل، فرصت مناسبی برای یادگیری مهارت مکالمه (Speaking) می باشد. کالج بریتیش کانسیل تنها کالج زبان در کشور مالزی می باشد که برگزار کننده ی امتحانات IELTS می باشد و دانشجویان پس از اتمام دوره ی زبان خود و با پرداخت هزینه ی آزمون IELTS می توانند در این آزمون شرکت کنند.مدت زمان دوره های یادگیری زبان در کالج بریتیش کانسیل ۵۶ ماه می باشد که شامل چندین Step می باشد که بطور کلی حدود ۳۲۰۰۰ رینگیت می باشد ولی باتوجه به تعیین سطحی که از افراد گرفته می شود، امکان کاهش هزینه ها می باشد.

این دوره ها شامل ۵ دوره می باشد که هر دوره دارای ۵ سطح می باشد. افراد در ابتدا در آزمون تعیین سطح شرکت کرده و پس از آن در یکی از دوره ها و سطح ها شروع به تحصیل می کنند. هزینه ی هر سطح حدود ۹۰۰ رینگیت می باشد.کالج بریتیش کانسیل هر هفته دانشجو می پذیرد و برای شرکت در این کالج باید از ۲ ماه قبل برای ثبت نام اقدام فرمایید. کالج بریتیش کانسیل نسبت به سایر کالج ها ساعات کاری کمتری دارد. کلاس های این کالج از دوشنبه تا جمعه بوده و هر روز ۳ ساعت می باشد.

دانشگاه های کشور مالزی

مالزی ازجمله کشورهایی است که می توانید برای تحصیل روی آن حساب کنید زیرا دانشگاه های کشور مالزی دارای رنکینگ بالایی می باشند. با انتخاب تحصیل در مالزی زیبایی های طبیعی این کشور را در جنگل های بارانی باستانی، پارک های ملی و سواحل باشکوه کشف می کنید. این زیبایی ها در محیط های شهری هم پیدا می شوند؛ بازارها و مساجد رنگارنگ، مکان های مقدس و فستیوال های شادی که به صورت سنتی و مدرن در فرهنگ مالزی جشن گرفته می شود.

دانشگاه UPM

دانشگاه UPM که دانشگاه دولتی مالزی است، یکی از قدیمی ترین دانشگاه های کشور مالزی محسوب می شود. این دانشگاه جزء یکی از پرتعدادترین رشته ها و مراکز تحقیقاتی به شمار می آید. امکانات خوابگاه، سالن های ورزشی متعدد، رستوران ها و … در این دانشگاه فراهم است تا دانشجویان به راحتی و با هزینه ای بسیار مناسب از آن استفاده کنند.دانشگاه UPM دارای ۱۹ دانشکده است و یکی از مهم ترین دانشکده هایی که در این دانشگاه وجود دارد، دانشکده کشاورزی است. زیرا بنیان و اصل بوجود آمدن این دانشگاه از مدرسه کشاورزی بوده که در طی زمان به دانشگاه تبدیل شده است.

دیگر دانشکده های این دانشگاه عبارتند از: دانشکده کشاورزی، علوم غذایی، علوم کامپیوتر و تکنولوژی اطلاعات، معماری و طراحی، مدیریت و اقتصاد، مدیریت و تجارت، آموزش، مهندسی مطالعات محیط زیست، تکنولوژی و علوم غذایی، علم، علوم پزشکی، ارتباطات و زبان های مدرن، دامپزشکی، بیوتکنولوژی و علوم بیومولکولی، جنگلداری، اکولوژی انسانی، تکنولوژی پیشرفته و زیست شناسی.هر فرد دانشجو می بایست برای ورود به دانشگاه UPM نمره آیلتس ۶ را داشته باشد. چنانچه فردی مدرک زبان آیلتس با نمره مناسب را نداشت می تواند قبل از شروع کلاس های درسی از کلاس های زبان دانشگاه استفاده کند و بعد از اخذ مدرک زبان دوره تحصیلی خود را آغاز نماید. این دانشگاه نیز همانند دیگر دانشگاه های دولتی مالزی شزط حداقل معدل ۱۵ را برای مقاطع فوق لیسانس و دکترا دارند.

دانشگاه MMU

دانشگاه MMU که دانشگاه خصوصی می باشد یکی از بهترین دانشگاه های کشور مالزی است. این دانشگاه در زمینه مالتی مدیا و فناوری اطلاعات مشغول به ارائه خدمات تحصیلی به صورت بسیار خاص است (در کنار داشتن دیگر رشته ها). این دانشگاه خصوصی مانند دانشگاه های دولتی کشور مالزی از تمامی امکانات رفاهی نظیر خوابگاه، رستوران، بانک و … برخوردار است. MMU دارای خوابگاه های خصوصی است که بسیاری از دانشجویان در بدو ورود از این امکانات استفاده می نمایند تا بعد از یک دوره، آپارتمانی اجاره کنند.
دانشگاه MMU از مقطع تحصیلی پیش دانشگاهی تا دکترا دانشجو می پذیرد.

رشته های تحت پوشش

در مقطع پیش دانشگاهی ۶ رشته وجود دارد که متقاضیان می توانند در آن ها به تحصیل بپردازند. این رشته های عبارتند از مهندسی، IT ، مالتی مدیا، مدیریت، حقوق و علوم زیستی. که هزینه تقریبی ۱۸٫۰۰۰ زینگیت را در بردارند. در مقطع لیسانس هم چندین دانشکده با رشته های گوناگون وجود دارد که از میان آن ها می توان به دانشکده انفورماتیک، خلاقیت چند رسانه ای، مدیریت، مهندسی، تجارت، حقوق، IT و برق کاری اشاره کرد.در مقطع فوق لیسانس ۵ دانشکده با گرایش های مختلف به متقاضیان ارائه می شود. دانشکده مهندسی، تکنولوژی، خلاقیت چند رسانه ای، مدیریت و انفورماتیک این گرایشات را تشکیل می دهند.

مدرک زبان

نمره زبان مورد نیاز برای ورود به این دانشگاه در مقطع پیش دانشگاهی IELTS 5، لیسانس IELTS 5.5 و در فوق لیسانس و دکترا IELTS 6.5 می باشد.متقاضیانی که از مدرک زبان انگلیسی برخوردار نمی باشند می توانند در کورس های ۸ ماهه کلاس های زبان موسسه زبان آریاناپارس با گارانتی اخذ نمره ۶٫۵ آیلتس ثبت نام کرده و از اطلاعات اساتید این موسسه بهره مند شوند.دانشگاه MMU با اینکه دانشگاهی خصوصی محسوب می شود اما همانند دانشگاه های دولتی کشور مالزی این قانون را دارد که اگر فرد متقاضی موفق به اخذ نمره قبولی آیلتس در این دانشگاه نشود می تواند قبل از شروع ترم تحصیلی از کلاس های زبان موجود در خود دانشگاه استفاده نماید.

برای گرفتن پذیرش در مقطع لیسانس معدل فوق دیپلم و پیش دانشگای حداقل ۱۳ لازم است، همچنین فردی که قصد ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس را دارد می بایست با معدل لیسانس حداقل ۱۳٫۷۵ سعی به اخذ پذیرش برای این دانشگاه کند همینطور مقطع دکترا نیز شرط داشتن معدل ۱۵هم در مقطع لیسانس و هم در مقطع فوق لیسانس ضروری است. ولیکن اگر فردی معدل مقطع لیسانس پایین تر از ۱۵ کسب کرده بود ولی معدل فوق لیسانسش بالای ۱۵ باشد، دانشگاه پذیرش ایشان را قبول می کند.

دانشگاه UKM

این دانشگاه، دانشگاه ملی مالزی است و جزء یکی از بهترین و بزرگترین دانشگاه های کشور مالزی به حساب می آید. در چند سال گذشته این دانشگاه به عنوان یکی از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا انتخاب شده بود.دانشگاه UKM مختص دانشجویان فقطع فوق لیسانس و دکترا می باشد. هم چنین این دانشگاه دارای ۱۳ دانشکده و ۱۰ انستیتو می باشد. اگر بخواهیم در باره امکانات موجود در این دانشگاه سخن بگوییم باید ذکر کنیم که این دانشگاه نیز همانند دیگر دانشگاه های مالزی از بالاترین سطح امکانات برخوردار است. مانند خوابگاه، کتابخانه، انواع باشگاه های ورزشی، خدمات پزشکی، بانک، فروشگاه و رستوران و غیره. لازم به ذکر است که تمامی دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه UKM را دارند می بایست مدرک IELTS 6 را دارا باشند. نمره این امتحان برای دانشجویان رشته حقوق و پزشکی و داروسازی جهت ثبت نام باید ۷ باشد.

متقاضیانی که از مدرک زبان انگلیسی برخوردار نمی باشند می توانند در کورس های ۸ ماهه کلاس های زبان موسسه زبان آریاناپارس با گارانتی اخذ نمره ۶٫۵ آیلتس ثبت نام کرده و از اطلاعات اساتید این موسسه بهره مند شوند.همچنین معدلی که دانشجوی متقاضی برای ثبت نام در این دانشگاه نیاز دارد حداقل ۱۵ است. همچنین برای مقطع دکترا معدل لیسانس و فوق لیسانس باید بالای ۱۵ باشد.هزینه تحصیل در دانشگاه UKM بین ۱۶ تا ۲۵ هزار رینگیت است.۱۳ دانشکده این دانشگاه عبارتند از : دانشکده مطالعات اسلامی، آموزش، علوم اجتماعی و انسانی، تجارت و اقتصاد، حقوق، علوم سلامت، داروسازی، فناوری اطلاعات، علم و فناوری و مهندسی.

دانشگاه UTM

دانشگاه UTM یکی از مهم ترین دانشگاه های دولتی کشور مالزی محسوب می شود. این دانشگاه در زمینه تکنولوژی و مهندسی جزء برترین های مالزی به شمار می آید. و با تنوع زیادی که در رشته های مهندسی دارد دانشجویان بسیار زیادی را در سراسر دنیا به خود جذب کرده است و همچنین با توجه به این امتیازات هر ساله در رشته های فنی مهندسی رتبه اول را در کشور مالزی کسب می کند.دانشگاه UTM نیز همانند بقیه دانشگاه های بزرگ مالزی از امکانات مخصوص و زیادی برخوردار است مانند خوابگاه، کتابخانه، بانک و … همچنین باید به این نکته نیز اشاره کنیم که فقط افرادی می توانند در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند که لیسانس خود را گرفته و بخواهند برای مقطع فوق لیسانس و یا دکترا اقدام نمایند.

رشته های تحت پوشش

این دانشگاه رشته های زیادی را تحت پوشش قرار می دهد که در دانشکده های مختلف ارائه می شوند که از این دانشکده ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: دانشکده معماری، مهندسی پزشکی و زیست شناسی، برق، مکانیک، شیمی، عمران، کامپیوتر، زمین شناسی، مدیریت، علوم، نفت و انرژی، تجارت بین الملل، تکنولوژی پیشرفته و مهندسی، انفورماتیک پیشرفته.
این دانشگاه نیز همانند مابقی دانشگاه ها نیازمند مدرک زبان IELTS 6 می باشد و همچنین معدل حداقل ۱۵ در تمامی مقاطع برای گرفتن پذیرش.متقاضیانی که از مدرک زبان انگلیسی برخوردار نمی باشند می توانند در کورس های ۸ ماهه کلاس های زبان موسسه زبان آریاناپارس با گارانتی اخذ نمره ۶٫۵ آیلتس ثبت نام کرده و از اطلاعات اساتید این موسسه بهره مند شوند.

دانشگاه USM

دانشگاه USM جزء یکی از دانشگاه های دولتی کشور مالزی به حساب می آید که بیشتر در زمینه تحقیقات و پژوهش کار می کند. امکانات این دانشگاه نیز همانند دیگر دانشگاه های مالزی بسیار کامل می باشد که شامل خوابگاه، رستوران، باشگاه ورزشی و … است. دانشگاه USM از ۲۲ دانشکده تشکیل شده است که نام آن ها را برای اطلاعات بیشتر شما ذکر می کنیم.

دانشکده مدیریت و تجارت، آموزش، معماری، مهندسی برق و الکترونیک، علوم اجتماعی، ارتباطات، علوم اجتماعی، فن آوری اطلاعات و مالتی مدیا، فیزیک، ریاضی، علوم انسانی، مکانیک، عمران، شیمی، پزشکی، دندان پزشکی، هنر، مهندسی مواد، کامپیوتر، هوا فضا ، بهداشت و علوم زیستی.داشتن حداقل معدل ۱۵ در هر دو مقطع فوق و دکترا برای این دانشگاه الزامی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.