info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی
آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش سرفصل ها

با افزایش چشمگیر آمار مربوط به مهاجرت تحصیلی از ایران و سخت‌تر شدن شرایط دریافت ویزای تحصیلی بسیاری از کشورهای جهان، می‌توان به سادگی استنباط کرد که زندگی و آینده بسیاری از جوانان ایرانی به نحوی با دریافت ویزای تحصیلی کشور مورد نظر خود گره خورده است. در این میان لزوم آگاهی کامل نسبت به شرایط دریافت ویزای تحصیلی و مدارک لازم و نکاتی که باعث افزایش شانس دریافت این ویزا می‌شود بیش از پیش نمایان می‌شود. بنابراین قصد داریم در این مقاله به صفر تا صد موضوع ویزای تحصیلی بپردازیم پس در ابتدا سعی می‌کنیم به سوالات زیر پاسخ دهیم:

  • ویزای تحصیلی چیست؟
  • انواع ویزای تحصیلی کدام هستند؟
  • مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی چه مدارکی هستند؟
  •  ویزای تحصیلی کدام کشور راحت است؟
  • دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی و راه حل رفع ریجکتی آن چیست؟

و سپس سعی می‌کنیم وضعیت ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم و راهنمایی گام به گام و جامع برای افرادی که قصد دارند شخصا برای دریافت ویزای تحصیلی خود در کشورهای مختلف اقدام نمایند ارائه نماییم.

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی یا همان استادی پرمیت یا هر نام دیگری که در کشورهای مختلف بر روی آن گذاشته می‌شود،نوعی مجوز اقامت در کشور مورد نظر به منظور تحصیل در یک مرکز آموزشی،مدرسه یا دانشگاه است. این مجوز به دانشجو یا دانش آموز امکان تحصیل به مدت معین و صرفاً در محل تعیین شده در درخواست ویزای تحصیلی را می‌دهد. حال ممکن است عنوان ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشند. مثلاً در کشور آمریکا ویزای تحصیلی را تحت عنوان ویزای F1 ، در کشور کانادا تحت عنوان study permit ، در کشور انگلستان با نام tier 4 student visa و در کشورهای دیگر با عناوین مختلف می‌شناسیم. 

انواع ویزای تحصیلی 

معمولا کشورهای مختلف سیاست‌های متفاوتی برای تعیین مقررات مربوط به ویزای تحصیلی برای دانشجویان خارج را اعمال می‌کنند. مثلاً برخی از کشورها مثل کشور مالزی اساساً هیچ مشکلی با مدت زمان صدور ویزای تحصیلی یا حتی نوع ویزا برای دانشجویان خارجی ندارد (یعنی چه برای یک هفته و چه برای یک سال علاقمند به تحصیل در مالزی باشید احتمالاً با شرایط مشابهی در مسیر دریافت ویزای تحصیلی روبرو هستید). ولی انواع دیگر ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف برای دسته‌بندی دانشجویان خارجی بر اساس مدت زمان تحصیل و همچنین هدف دریافت ویزای تحصیلی به وجود آمده است. به طور کلی می‌توان انواع ویزای تحصیلی را بر اساس مدت زمان آن به شکل زیر دسته‌بندی کرد:

  • ویزای تحصیلی کوتاه مدت: این نوع ویزاها که معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه اعتبار دارد معمولاً برای دوره‌های تحصیلی کمتر از یک سال مورد استفاده قرار می‌گیرد مثلاً طی کردن یک دوره آموزشی برای کودکان در تابستان و یا طی کردن یک دوره آموزشی چند ماهه در یک کشور. معمولاً ویزاهای تحصیلی کوتاه مدت قابلیت تبدیل به ویزاهای بلند مدت را در کشورهای مختلف ندارند. همچنین دانشجویان با دریافت این نوع ویزا در بیشتر کشورهای جهان مجاز به کار حین تحصیل نیز نیستند. بیشترین کاربرد ویزای تحصیلی کوتاه مدت برای طی کردن دوره‌های زبان در کشورهای مختلف جهان است.
  • ویزای تحصیلی بلند مدت: این نوع ویزا که ممکن است در کشورهای مختلف از ۶ ماه تا ۳ سال اعتبار داشته باشد معمولا به دانشجویان اجازه کار حین تحصیل و حتی تبدیل آن به ویزای کار پس از تحصیل نیز می‌دهد. در برخی از کشورهای جهان متقاضیان با داشتن ویزاهای تحصیلی بلند مدت امکان به همراه داشتن همسر یا فرزند خود را نیز خواهند داشت. این ویزا معمولا برای تحصیل در دوره‌های دانشگاهی و یا سپری کردن دوره‌های سالانه در مدارس مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.