info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت به عمان

مهاجرت به عمان
مهاجرت به عمان

شاید آمار مربوط مهاجرت به عمان  برای ایرانیان در چند سال گذشته به نسبت دهه های قبل بیشترین میزان رشد در میان همه کشورهای جهان را داشته باشد. سخت‌تر شدن شرایط مهاجرت به کشورهای اروپایی و کم ارزش‌تر شدن ریال در مقابل ارزهای خارجی باعث شده است تا عمان بتواند به عنوان یک کشور آسیایی با کیفیت زندگی فوق العاده و طبعاً ارزان‌تر از کشورهای اروپایی محبوبیت خاصی در میان علاقه‌مندان به مهاجرت از ایران پیدا کند. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله به صفر تا صد موضوع مهاجرت به عمان بپردازیم پس در ابتدا به پرسش‌های مهم زیر پاسخ خواهیم داد: 

  • شرایط مهاجرت به عمان چگونه است؟
  • مشکلات زندگی در عمان چیست؟
  • آیا مهاجرت به عنوان از طریق تخصص ممکن است؟
  • بهترین سایت کاریابی عمان چه سایتی است؟
  • آیا تجربه مهاجرت به عنوان برای ایرانیان موفق است؟

و در ادامه سعی می‌کنیم به ارائه راهنمای جامع در خصوص روش‌های اخذ اقامت عمان و شرایط زندگی در این کشور پرطرفدار بپردازیم. 

آمار و ارقام مربوط به مهاجرت به عمان 

طبیعی است که نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم آمار مهاجرت به عمان مثل آمار مهاجرت به کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا باشد چرا که جمعیت نزدیک به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری این کشور ظرفیت‌های مهاجر پذیری کمتری به نسبت کشورهای مذکور دارد. با این حال بسیاری از اتباع خارجی با هدف کار در عمان و یا تحصیل در دانشگاه این کشور و حتی سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای مختلف در شهرهای مختلف به این کشور مهاجرت می‌کنند. بر اساس آمار سال ۲۰۲۵ تعداد اتباع خارجی در عمان کمی بیشتر از ۲ میلیون نفر بوده است و این یعنی بیش از ۴۰ درصد جمعیت این کشور را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. اگرچه بیشتر این مهاجرین دارای تابعیت‌های بنگلادشی،هندی و پاکستانی هستند ولی آمار مربوط به مهاجرین از سایر کشورهای جهان من جمله ایران نیز در چند سال گذشته رو به افزایش بوده است. از طرفی پیش بینی می‌شود با توجه به سیاست‌های دولت عمان برای جذب مهاجران به خصوص نیروهای متخصص و سرمایه‌گذاران تعداد ایرانیانی که به این کشور حبوب مهاجرت می‌کنند در سال‌های آینده افزایش یابد.

مزایای مهاجرت به عمان 

دلایل انتخاب عنوان به عنوان مقصد مهاجرتی توسط متقاضیان خارجی و به خصوص متقاضیان ایرانی به دلایل شخصی و دلایلی که به شرایط کشور عمان وابسته است تقسیم می‌شود. مثلاً برخی از متقاضیان به دلیل حضور اقوام یا دوستان خود در این کشور عمان را به عنوان مقصد مهاجرتی انتخاب می‌کنند. ولی در این بخش قصد داریم از نگاه آمار و ارقام و بر اساس تجربه زندگی در عمان برای متقاضیان ایرانی به بررسی مهمترین مزایای مهاجرت به این کشور عرب زبان بپردازیم. 

مزیت اول : تناسب میان درآمد و هزینه 

وقتی میانگین حقوق در عمان را با میانگین حقوق در کشورهایی نظیر قطر و امارات مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که اگرچه میانگین درآمد در عمان بسیار چشمگیرتر از شغل‌های یکسان در ایران است،با این حال این اعداد اختلاف چشمگیری با میانگین درآمد در شهرهای نظیر دبی دارد. ولی فاکتور دیگری که می‌بایست برای زندگی یا کار در بک کشور خارجی در نظر گرفت میزان هزینه‌های زندگی در کشور مقصد است. شاید پایین‌تر بودن هزینه‌های زندگی در عمان به نسبت کشورهای نظیر قطر و امارات باعث شده است تا تناسب منطقی میان درآمد و هزینه در این کشور به خصوص برای متقاضیان ایرانی به عنوان یکی از بزرگترین مزایای مهاجرت به عنوان محسوب شود. 

مزیت دوم: کیفیت زندگی

کشور عمان که با الگوبرداری از مدل توسعه کشورهایی نظیر قطر و امارات قصد دارد در جوانب مختلف رشد اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی را تجربه کند،به علاقمندان به زندگی در عمان این امیدواری را می‌دهد که بتوانند تجربه‌ای مشابه با تجربه زندگی در کشورهای مدرن جهان را تجربه نمایند. زیرساخت‌های مدرن در شهرهای بزرگ عمان و همچنین امکانات رفاهی ویژه‌ای که برای مهاجرین و نیروهای متخصص از کشورهای مختلف جهان در عمان فراهم آمده است به یکی از بزرگترین جذابیت‌های این کشور برای علاقه‌مندان به مهاجرت به عمان تبدیل شده است. علاوه بر آن موضوع امنیت که همواره یکی است خصوصیات مثبت کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است در کشور عمان نیز باعث افزایش کیفیت زندگی در این کشور شده است.

مزیت سوم: تنوع روش‌های مهاجرتی 

خوشبختانه یا چند سال گذشته آمار مربوط به مهاجرت به عمان در روش‌های مختلف از روش‌های کاری گرفته تا روش‌های تحصیلی و سرمایه‌گذاری توسط متقاضیان ایرانی برای مهاجرت به این کشور مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر آن شرایط مهاجرت به عمان برای هنرمندان و همچنین کار در درمان برای پرستاران و پزشکان و شانس بالایی پیدا کردن کار برای مشاغل فنی در عمان باعث شده است تا  طیف روش‌های مهاجرت به این کشور بسیار متنوع و وسیع باشد. علاوه بر آن میزان شانس متقاضیان ایرانی برای دریافت ویزا های مختلف این کشور نیز به مراتب بیشتر از سایر کشورهای جهان به خصوص کشورهای غربی است.

معایب مهاجرت به عمان

علاوه بر همه مزیت‌هایی که مهاجرت به عنوان برای متقاضیان ایرانی به همراه دارد،برخی موارد از مشکلات زندگی در عمان گرفته تا چالش‌هایی که برای مهاجرت به این کشور پیش روی متقاضیان وجود دارد باعث شده است تا تجربه زندگی در عمان و مهاجرت به این کشور برای برخی از هموطنان عزیز ما تجربه خوشایندی نباشد. بنابراین قصد داریم در این بخش به بررسی مشکلات زندگی در عمان و معایب مهاجرت به این کشور بپردازیم.

چالش اول : شرایط آب و هوایی 

تجربه زندگی در عمان در فصول گرم سال معمولاً شبیه تجربه زندگی در همه کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی شهرهای جنوبی ایران برای بسیاری از ایرانیان سخت و دشوار است. تابستان‌های گرم این کشور باعث شده است تا شرایط آب و هوایی به عنوان یکی از پرتکرارترین مشکلات زندگی در عمان هنگام بازگو کردن شرایط زندگی در این کشور توسط ایرانیان قلمداد شود.

چالش دوم: محدودیت‌های شغلی برای خارجی‌ها 

اگرچه این کشور به طور جدی دم‌های بلندی در مسیر جذب نیروی متخصص خارجی برداشته است ولی با این حال کوچک بودن بازار کار کشور عمان به نسبت سایر کشورهای آسیایی نظیر ترکیه و ایران و کشورهای شرق آسیایی باعث شده است تا ظرفیت‌های مهاجرت به این کشور به مراتب کمتر از کشورهای مذکور باشد. همین مسئله باعث شده است تا رقابت برای دستیابی به برخی از مشاغل با توجه به کم بودن فرصت‌ها از یک طرف و زیاد بودن تعداد علاقه‌مندان برای کارفرما به یکی از بزرگترین معایب مهاجرت به عمان تبدیل شود. 

چالش سوم: محدودیت‌های زبانی 

با توجه به اینکه تعداد زیاد خارجی‌های کشور عمان باعث شده است تا تقریبا بیشتر مردم به زبان انگلیسی تسلط نسبی داشته باشند ولی برای تصاحب برخی از مشاغل حرفه‌ای و همچنین مشاغلی که به طور مستقیم با مردم در ارتباط است (نظر مشاور خدماتی و بهداشت و درمان) ، یادگیری زبان بومی و محلی کارایی دوچندانی داشته باشد. نکته قابل تأمل در مهاجرت به عنوان برای کادر درمان، کار کردن با نیروی کار خارجی است که اگرچه تا حد زیادی به زبان انگلیسی تسلط دارند ولی با لهجه‌های بسیار سخت (مثل لهجه‌های هندی یا بنگلادشی و پاکستانی) انگلیسی را تکلم می‌کنند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.