info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

زندگی در آلمان

برای داشتن تصویر روشنی از شرایط زندگی در آلمان باید این نکته را بدانیم که ممکن است شرایط زندگی در هر کشور برای فرد یا گروه خاصی از افراد با اشخاص دیگر متفاوت باشد. ممکن است زندگی در آلمان برای عده‌ای بسیار رضایت بخش باشد ولی برای عده‌ای دیگر تجربه زندگی در آلمان، جز اتفاقات تلخ زندگی‌شان قلمداد شود. به واسطه اهمیت بسیار زیاد این مقاله برای عده زیادی از هموطنان عزیزمان قصد داریم در این مقاله به سوالاتی مهم در این رابطه نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • مشکلات زندگی در آلمان چیست؟
  • شرایط زندگی در آلمان چه تفاوتی با ایران دارد؟
  • زندگی ایرانیان در آلمان چگونه است؟
  • شرایط زندگی در آلمان برای پناهندگان به چه شکل است؟
  • میزان رضایت از زندگی در آلمان چقدر است؟

پاسخ این پرسش‌ها و ابعاد دیگر موضوع زندگی در آلمان جمعیت بسیار زیادی برای علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری به آلمان دارد را در این مقاله بررسی می نماییم.

شرایط زندگی در آلمان

شرایط زندگی در آلمان ممکن است برای هر فرد و در هر بازه زمانی متفاوت از فرد دیگر در یک زمان دیگر باشد. ولی به طور کلی و بر اساس بررسی یک سری فاکتورهای مشترک در کشورهای مختلف و مقایسه آن با هم می‌توان دید بهتری نسبت به شرایط زندگی در کشور آلمان پیدا کرد. در این بخش از مقاله سعی می‌کنیم زندگی کردن در کشوری نظیر آلمان را از نظر چند فاکتور زیر مورد بررسی قرار دهیم و آن را با چند کشور دیگر مقایسه کنیم. این عوامل عبارتند از: 

  • شاخص‌های کیفیت زندگی در آلمان 
  • کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی 
  • خدمات مربوط به آموزش و پرورش در این کشور 
  • شرایط بازار کار و درآمد در آلمان 
  • امنیت و شاخص‌های مربوط به این فاکتور 

کیفیت زندگی در آلمان 

شاید مفهوم کیفیت زندگی یک عبارت غیر ملموس برای بسیاری از علاقه‌مندان به زندگی در خارج از کشور باشد. ولی اگر بتوانیم با نمره دهی به شرایط کیفیت زندگی در این کشور و مقایسه نمرات در سایر کشورهای جهان درک کنیم که کیفیت زندگی در کدام کشور بالاتر است می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ترک بهتری از این موضوع در کشور آلمان برای ما ایجاد شود. 

برای این منظور سعی کرده‌ایم در جدول زیر شاخص کیفیت زندگی در آلمان را با ۹ کشور دیگر مقایسه کنیم. در جدول زیر ۱۰ بیشترین امتیاز و یک کمترین امتیاز در نظر گرفته شده است. گفتنیست اطلاعات وارد شده در جدول زیر از پایگاه داده بانک جهانی،مرکز بهداشت جهانی و سازمان توسعه همکاری بین‌الملل و سایت‌های معتبری نظیر Numbeo و OCED گرفته شده است. 

کشورخدمات درمانیکیفیت آموزشهزینه زندگیفرصت‌های شغلیامنیتمحیط زیستخدمات اجتماعیرتبه
دانمارک101089109101
سوئد101078109102
کانادا99699993
آلمان99699894
استرالیا99798885
انگلستان89788896
ژاپن99699877
آمریکا795107688
ترکیه77466669

شرایط بازار کار 

اگر شرایط بازاری کشور را بزرگترین انگیزه افراد برای مهاجرت به آن ندانیم حتماً باید آن را جز یکی از مهم‌ترین عوامل محبوبیت یک کشور در میان متقاضیان مهاجرت بدانیم. قصد داریم فاکتورهای موثر در شرایط بازار کار کشور آلمان نظیر میانگین درآمد و مالیات پرداختی توسط افراد و همچنین تعداد ساعات کاری در هفته و تعطیلات در سال در کنار سن بازنشستگی این کشور را با چند کشور دیگر بزرگ جهان مقایسه کنیم. 

کشورمیانگین درآمد (دلار آمریکا)مالیات برای درآمد پایینسن بازنشستگیتعداد تعطیلات در سالتعداد ساعت کاری در هفته
آمریکا70,000۱۰٪ تا ۱۲٪۶۶ تا ۶۷۱۰ روز40
کانادا60,000۱۵/۰۰%65۹ تا ۱۲ روز40
آلمان55,000۱۴/۰۰%67۲۱ روز35
استرالیا72,000۱۵/۰۰%67۲۰ روز38
انگلستان50,000۲۰/۰۰%66۲۸ روز37.5

همونطور که در جدول فوق قابل مشاهده است اگرچه آلمان ز نظر میانگین درآمد بهترین کشور جهان محسوب نمی‌شود ولی با توجه به فاکتورهای ذکر شده در بالا شاید یک تناسب منطقی و معقول میان فاکتورهای موثر در بازار کار این کشور به چشم می‌خورد. افراد شاغل در آلمان شاید بتوانند به اندازه کشورهای نظیر آمریکا و استرالیا درآمد داشته باشند ولی قطعاً با ساعات کاری کمتر و تعطیلات بیشتر در سال  همچنین مالیات کمتری که پرداخت می‌کنند شرایط بهتری نسبت به افراد مشابه در این کشورها خواهند داشت. 

البته ما در مقاله‌ای به عنوان کار در آلمان که در همین وب سایت به رشته تحریر درآمده است در رابطه با این موضوع به صورت کامل به بحث و گفتگو پرداخته‌ایم. 

کیفیت آموزش در آلمان 

اگرچه ممکن است انگیزه بسیاری از مهاجرین به آلمان برای انتخاب این کشور لزوماً کیفیت آموزش در این کشور نباشد ولی این مسئله نه تنها برای افرادی که قصد تحصیلات دانشگاهی در این کشور را دارند اهمیت دارد بلکه برای خانواده‌هایی که قصد دارند فرزندان خود را در سیستم آموزش آرمان تعلیم و تربیت بدهند حائز اهمیت است. سعی کردیم در جدول زیر اطلاعات مهمی که می‌تواند کم و کیف کیفیت آموزش در آلمان را به ما نشان دهد را بیان کنیم.

جنبهآمار
رضایت دانش‌آموزان از مدارسحدود ۸۵٪ رضایت دانش‌آموزان از مدارس عمومی و ۹۰٪ رضایت از مدارس خصوصی
رضایت دانشجویان از دانشگاه‌هاحدود ۷۵٪ رضایت دانشجویان از دانشگاه‌های دولتی و ۸۰٪ رضایت از دانشگاه‌های برتر
نسبت معلم به دانش‌آموز در مدارسمیانگین نسبت معلم به دانش‌آموز در مدارس آلمان ۱ به ۱۳
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌هامیانگین نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌های آلمان ۱ به ۱۲ (در دانشگاه‌های برتر، این نسبت ۱ به ۸ است)
تعداد دانشگاه‌های آلمان در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان۵ دانشگاه در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان (رتبه‌بندی QS 2024)

شرایط زندگی ایرانیان در آلمان 

شاید داشتن اطلاعات دقیق ، آمار و ارقامی شفاف و روشن از شرایط زندگی ایرانیان در آلمان بتواند در درستی یا نادرستی تصمیم انتخاب آلمان به عنوان محل زندگی به بسیاری از مخاطبین کمک کند. بنابراین سعی داریم در این قسمت اندکی بیشتر در رابطه با زندگی در آلمان برای ایرانیان به گفتگو بپردازیم و از جنبه آماری آن را بررسی کنیم.
 بیاید با هم به جوانب مختلف شرایط زندگی ایرانیان در آلمان نگاهی بیندازیم. 

جمعیت شناسی ایرانیان مقیم آلمان 

در سال‌های گذشته و با افزایش چشمگیر مهاجرت به آلمان توسط متقاضیان ایرانی، جمعیت ایرانیان در آلمان برای دولت این کشور هم به یک فرصت و هم به یک تهدید در این کشور تبدیل شده است. دولت آلمان تلاش‌های زیادی برای ارتقاء رتبه جامعه ایرانی مقیم آلمان و افزایش مشارکت ایشان در سرنوشت کشور آلمان داشته است.مهاجرین ایرانی دلایل متفاوت و البته روش‌های مختلف از روش‌های مهاجرت تحصیلی و کاری گرفته  تا روش‌هایی غیرقانونی نظیر مهاجرت قاچاقی به آلمان و مهاجرت از طریق پاسپورت مشابهتی، به این کشور سفر کرده اند.

سالجمعیت ایرانیان مقیم آلمان
2021105000
2022210000
2023364000
2024380000

همانطور که در جدول فوق قابل مشاهده است این جمعیت به شکل چشمگیری در چند سال گذشته افزایش یافته است.آلمان یک کشور با حدوداً ۸۴ میلیون جمعیت در سال ۲۰۲۴ است. بر اساس آمار دولتی کشور آلمان در حال حاضر و در سال ۲۰۲۴ جمعیتی بالغ بر ۳8۰ هزار نفر ایرانی در این کشور سکونت دارند. این یعنی حدود ۰.۴ درصد جمعیت آلمان را ایرانیان تشکیل می‌دهند بنابراین جامعه ایرانی یک جامعه پر اهمیت برای دولت کشور آلمان محسوب می‌شود.

شهرهای مورد علاقه ایرانیان در آلمان

ابر اساس آمار اداره مهاجرت کشور آلمان بیش از ۴۰ درصد ایرانیان ساکن آلمان را پناهجویان تشکیل می‌دهند و عملاً شاید حداقل در چند سال اول ورود به آلمان قدرت انتخاب منطقه سکونت خود را ندارند. ولی ایرانیانی که که به صورت قانونی به این کشور مهاجرت کردند، فاکتورهای مختلفی را برای در نظر گرفتن شهر ایده آل برای زندگی بیان کرده اند، این فاکتورها شامل شرایط بازار کار،مخارج زندگی،دانشگاه و مراکز آموزشی از مهمترین عوامل برای انتخاب شهرهای مورد علاقه ایرانیان در آلمان بوده است. بر اساس آمار،بیشتر ایرانیان شهرهای برلین،هامبورگ،کلن و مونیخ را به عنوان شهر ایده آل برای زندگی ایرانیان معرفی کرده‌اند.

تحصیلات ایرانیان مقیم 

شاید برای شما جالب باشد که بدانید حدود ۷ درصد دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های آلمان را ایرانیان تشکیل می‌دهند. دلایل مختلف که مهمترین تاثیرات نسبتاً ارزان کشور آلمان برای دانشجویان خارجی است باعث شده تا بسیاری از دانشجویان ایرانی به این کشور مهاجرت تحصیلی داشته باشند. بر اساس آمار وزارت علوم کشور آلمان بیش از ۷۵ درصد ایرانیان مهم آلمان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. 

بازار کار ایرانیان مقیم آلمان 

خوشبختانه بسیاری از ایرانیان در چند سال گذشته موفق شده اند تا شغل‌های مهمی را در صنایع مختلف در کشور آلمان به دست بیاورند.همین مسئله باعث شده است تا علاقه کارفرمایان آلمانی به استخدام افراد با ملیت ایرانی بیش از پیش شود. بر اساس آمار وزارت کار کشور آلمان میانگین درآمد ایرانیان در کشور آلمان بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو مشاهده شده است که این آمار پیش از میانگین درآمدی در کشور آلمان است. علاوه بر آن نرخ بیکاری در میان ایرانیان در کشور آلمان کمتر از ۸ درصد است . این نرخ کمتر از نرخ بیکاری در آلمان یعنی ۱۰ درصد است.

معایب زندگی در آلمان

شاید در کنار همه مزیت‌هایی که ممکن است زندگی در آلمان برای مهاجرین به همراه داشته باشد، شرایط زندگی در آلمان برای ایرانیان با چالش‌هایی نیست گره خورده است. البته ممکن است تجربه زندگی در آلمان برای افراد مختلف با شرایط غیر یکسان  در زمان‌های گوناگون با سایر افراد کاملاً متفاوت باشد.سعی کرده‌ایم در این بخش مشکلات زندگی در آلمان را که شاید باعث کاهش سطح رضایت از زندگی در آلمان برای بسیاری از مهاجرین به خصوص مهاجرین جدید الورود شده است را ذکر کنیم.

همه چیز آلمانی است!

شاید بزرگترین چالش پیش روی مهاجرین به کشور آلمان مانع زبان آلمانی باشد. در آلمان، تقریبا تمام ساکنین این سرزمین به خوبی مجهز به دانش زبان انگلیسی می باشند ولی تمایلی به استفاده از آن ندارند. حتی بسیاری از فرم های ثبت نام در مراکز دولتی فقط به زبان آلمانی ارائه می گردند.تکیه دولت و مردم آلمان به زبان آلمانی، تا حدی است که به جرات می توان گفت، اگر می خواهید در آلمان زندگی کنید و زبان آلمانی یاد نگیرید، پیشرفت چشمگیری نخواهید داشت یا حداقل براحتی در آلمان زندگی نخواهید کرد.

برو سر اصل مطلب!

مدتی پس از ورود یک خارجی به آلمان، بخصوص اگر این فرد در یک فرهنگ شرقی، مثل فرهنگ ایران پرورش یافته باشد با آداب و رسوم عجیب و منحصر به فرد آلمانی ها روبرو می شود. اینکه شما طی یک مکالمه ۵ دقیقه بدون وقفه صحبت کنید و حتی یک کلمه از شنونده خود که یک آلمانی باشد، نشنوید، اصلا عجیب نیست. یا اگر موقع ایستادن روی خط عابر پیاده چندین تذکر مختلف از رهگذران آلمانی برای کار زشتتان بگیرید، نباید تعجب کنید.اگر پیامی دریافت کردید با مضمون (سلام، مدارک را بفرست) نباید تلقی این را داشته باشید که به شما بی احترامی شده و تشریفات لازم فراهم نشده است، به طور کلی باید به فرهنگ سرد و خشک آلمانی ها عادت کنید.

در قبال هر سنتی مسئولی

یکی از چالش های بزرگ دیگری که پیش روی یک مهاجر برای زندگی در آلمان قرار می گیرد، سیستم بانکداری، مالیاتی و حقوقی کشور آلمان است. شما در آلمان باید برای هر گردش مالی غیر متعارف که برای حساب شخصی خود صورت می دهید به دولت آلمان و بانک شخصیتان توضیح دهید. حتی اگر خانواده شما مبلغی را برای هزینه زندگی به شما قرض می دهند، باید یا میزان مشخص باشد و یا با ارائه توضیحات شما برای بانک همراه باشد.

مزایای زندگی در آلمان

مزایای زندگی در المان

شاید هر کسی که تجربه زندگی در آلمان را حتی برای مدت کوتاهی داشته باشد از این دوران به عنوان یک دوره خاطره انگیز یاد می‌کند.شاید شرایط زندگی در آلمان آنقدر منحصر به فرد و مخصوص خودش باشد که پس از چند سال زندگی در این کشور قادر نخواهید بود در هیچ کشور دیگری به زندگی کنید. شاید فاکتورهای زیادی در بالا بودن میزان رضایت از زندگی در آلمان در میان جمعیت مهاجر به این کشور تاثیرگذار بوده اند ولی به طور کلی می‌توان فاکتورهای زیر را بزرگترین مزایای زندگی در آلمان دانست.

همزمان هم در شمالی و هم در تهران

مدرنیته بی نظیر همه ی شهرهای آلمان در کنار طبیعت زیبا و مثال زدنی این کشور، باعث می شود که شما در همه ی فصول سال از بهترین کیفیت زندگی مدرن شهری در کنار جاذبه های زندگی در طبیعت لذت ببرید. آلمان را از این حیث می توان سرآمد کشورهای اروپایی دانست. تقریبا در همه ی شهرهای بزرگ آلمان، فاصله ی شما تا نزدیک ترین پارک کمتر از ۵ دقیقه است.

اگر اینجا نشد، جای دیگر محاله

اقتصاد فوق پایدار کشور آلمان در کنار نزدیکی همکاری دانش و صنعت در این کشور باعث شده تا آلمان با کمتر از۳٫۲ % ، کشور دوم از لحاظ کم بودن نرخ بیکاری در میان تمام کشورهای اروپایی قلمداد شود.این کشور تقریبا در کلیه رشته های شغلی و دانشگاهی، فرصت های شغلی بی شماری را برای افراد ماهر و دارای تخصص در سطوح مختلف فراهم آورده است. پس اگر افراد مشخصی نتوانند در کشور آلمان، شغل مورد نظر خود را بیابند، شانس زیادی برای پیدا کردن شغل مطلوب خود در سایر کشورهای دنیا را نیز نخواهید داشت.

مرکز دنیا اینجاست

فاصله بسیار کم کشور آلمان با بسیاری از پایتخت ها مهم دنیا باعث شده افرادی که قصد زندگی در آلمان را دارند، فرصت دسترسی نه تنها به تمام امکانات کشور آلمان، بلکه به تمام کشورهایی که با این کشور از لحاظ جغرافیایی همسایه هستند را دارا باشند.وقتی در آلمان زندگی می کنید، چه به دنبال گذراندن اوقات فراغت خود در سایر کشورها باشید، چه دغدغه ی پیدا کردن فرصت های شغلی بهتر در سایر کشورها را در ذهن خود داشته باشید، با بیش از ۲۰ کشور، کمتر از ۲-۳ ساعت فاصله دارید.

زندگی در آلمان چه تفاوتهایی با زندگی در ایران دارد

زندگی در المان چه تفاوت هایی با زندگی در ایران دارد؟

شاید در کنار همه مزیت‌هایی که ممکن است زندگی در آلمان برای مهاجرین به همراه داشته باشد، شرایط زندگی در آلمان برای ایرانیان با چالش‌هایی نیست گره خورده است. البته ممکن است تجربه زندگی در آلمان برای افراد مختلف با شرایط غیر یکسان  در زمان‌های گوناگون با سایر افراد کاملاً متفاوت باشد.سعی کرده‌ایم در این بخش مشکلات زندگی در آلمان را که شاید باعث کاهش سطح رضایت از زندگی در آلمان برای بسیاری از مهاجرین به خصوص مهاجرین جدید الورود شده است را ذکر کنیم.

سوپرمن باش

طی آمار رسمی ارائه شده در سال های منتهی به ۲۰۱۹ که از بیش از دویست کشور مختلف تهیه شده است، کشور آلمان از لحاظ قدرت خرید مردم در رتبه ی ششم بهترین کشورهای دنیا واقع شده است. این در حالی است که رتبه ایران از این حیث ۱۱۹ گزارش شده است.

بیایید با یک مثال این موضوع را روشن تر کنیم. اگر میانگین درآمدهای متوسط ماهانه را برای فرد ایرانی حدود ۵ میلیون تومان لحاظ کنیم و فرض کنیم از این رقم چیزی در حدود ماهانه ۲ میلیون تومان به عنوان پس انداز فرد محسوب گردد، این فرد قادر خواهد بود تا پس از ۲۵ ماه، یک خودرو پراید (به قیمت تابستان سال ۹۸) را خریداری نماید. اما یک آلمانی با میانگین حقوق ماهانه ۴ هزار یورو، با در نظر گرفتن حدود هزار یورو به عنوان پس انداز، قادر خواهد بود تا پس از ۷ ماه، یک خودروی قابل قبول از شرکت بی ام دبلیو تهیه نماید.

به دنیای بی ترافیک خوش آمدید

روزهایی رو تصور کنید که ساعت ۵ عصر در تهران ترافیک نداشته باشید. شاید کمتر از ۳۰ روز در سال باشد. علی رغم اینکه میزان تعداد خودرو به ازای هر نفر در آلمان تقریبا دو برابر است.ولی میزان شاخص ترافیک حتی در شلوغ ترین شهرهای کشور آلمان نسبت به ایران، غیر قابل مقایسه است. آلمان از لحاظ مدیریت ترافیک و طراحی شهری، رتبه ی ۱۸ در بین تمام کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده است. در آلمان قادر خواهید بود تا از بهترین امکانات شهری اما بدون ترافیک لذت ببرید.

سالی یکبار به من سر بزن

شاید بتوان بزرگترین تفاوت فرهنگی کشور آلمان با ایران را در موضوع خانواده دانست. شاید کم رفت و آمدترین خانواده های ایرانی هم در سال حداقل ۲ یا ۳ مرتبه به بهانه های مختلف یکدیگر را ملاقات کنند ولی عملا خانواده در فرهنگ آلمانی محدود به خانواده درجه یک می شود. علاوه بر این فرزند مجرد در خانواده های ایرانی ممکن است تا سال ها با خانواده خود زندگی کند ولی عملا در فرهنگ آلمانی، پس از ۱۸ سالگی زندگی فرد با خانواده فقط در مواقع خاص صورت می پذیرد.

زندگی در آلمان برای ایرانیان چگونه است؟

زندگی در آلمان برای ایرانیان چگونه است؟

شاید اگر یک ۲۴ ساعت از زندگی یک فرد آلمانی را با یک فرد ایرانی در کنار هم داشته باشیم، هیچ شباهتی در هیچ کدام از اجزای سبک زندگی آنها را به صورت مشترک نیابیم. از لحظه و زمان بیدار شدن از خواب تا انتهای شب و سپری کردن تمام اوقات و لحظات. 

آشنایی با سبک زندگی آلمانی می‌تواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید که تجربه زندگی در آلمان برای شما یک تجربه یده‌آل خواهد بود یا وارد جهنم می‌شوید که انتظارش را نداشته‌اید. در ادامه به مهمترین فاکتورهایی که می‌بایست در خصوص سبک زندگی مهاجرین در آلمان بدانید، می‌پردازیم.

من فقط ایستگاه راه آهن را می شناسم

تقریبا عموم مردم آلمان برای رفت و آمد به محل کار خود از سیستم حمل و نقل شهری استفاده می کنند و استفاده از ماشین شخصی برای عبور و مرور کار منطقی و معمولی محسوب نمی شود.سیستم حمل و نقل شهری بی نظیر شهرهای آلمان این اجازه را به ساکنین این کشور می دهد تا داشتن ماشین شخصی برای زندگی در آلمان به عنوان یک نیاز در افراد مطرح نگردد. این جمله از جملات معروف آنهاست “من فقط ایستگاه راه آهن را می شناسم”

کارت را به خانه نیار

آلمانی ها معمولا ۳۵ ساعت کار مفید در هفته دارند و دو روز آخر هفته خود یعنی شنبه و یک شنبه را در تعطیلات سپری می کنند. نکته مهم در رابطه با این جنبه از زندگی در آلمان، تفکیک زمان کار و زندگی شخص از یکدیگر است. یک آلمانی فقط در مواقع فورس ماژور ممکن است خارج از ساعت های عادی اداری خود، به کاری که به شغل وی مرتبط است بپردازد.

غر نزن

در فرهنگ آلمانی حد و مرز شوخی مشخص است، سورپرایز یا هرچیزی که زندگی را از روال عادی خودش خارج کند در بین آلمانی ها جایی ندارد. وقتی در آلمان زندگی می کنید. باید بدانید، یک آلمانی زیاد اهل شوخی نیست، خیلی شکایت کردن و شکایت شنیدن را دوست ندارد. در انجام دادن کارها جدی است، پس در برخورد با یک آلمانی خیلی مراقب رفتارهای خود باشید.

زندگی در المان برای چه کسانی مناسب است؟

زندگی در المان برای چه کسانی مناسب است؟

آلمانی ها افراد بسیار منظم، منضبط و خوش قولی هستند. پس شما قبل از انتخاب آلمان به عنوان محل زندگی برای خود، باید به سوالاتی شبیه سوالات زیر پاسخ دهید.

  • آیا می توانید بدون حتی چند دقیقه تاخیر سرکار خود حاضر باشید؟
  • تا چه اندازه مسئولیت ارائه یک پروژه را دقیقا راس موعد مقرر می پذیرید؟
  • آدم شوخ و پر هیجانی هستید یا تمایل دارید در محیطی کار و زندگی کنید که هر کس سرش به کار خودش گرم است؟
  • می توانید در یک روز دور از شبکه های اجتماعی و سایر سرگرمی های مشابه، ۸ ساعت کار بی وقفه انجام دهید؟
  • اهل استفاده از مترو و اتوبوس هستید یا تمایل دارید با ماشین شخصی خود رفت و آمد کنید؟

به طور کلی آلمان بهشت افرادی است که به دنبال نظم و انضباط هستند و دوست دارند همه چیز طبق اصول انجام شود ولی برای افرادی که هیجان زندگی، وجه مورد علاقه آن هاست، کشور بسیار سرد و بی روح است و در نتیجه زندگی در آلمان را کسل کننده می دانند.

شرایط زندگی در آلمان برای پناهندگان 

اگرچه موسسه آریانا پارس هیچگونه فعالیتی در زمینه پناهندگی در آلمان و سایر کشورهای جهان ندارد ولی این بخش از مقاله را به سبب روشنگری در رابطه با شرایط زندگی در گام برای پناهندگان برای افرادی نوشته‌ایم که قصد دارند از طرق غیرقانونی به آلمان مهاجرت کنند. از آنجایی که موسسه آریاناپارس کلیه فعالیت‌های خود را زیر نظر ارگان‌ها و سازمان‌های داخل ایران صورت می‌دهد ، می‌تواند بر اساس شرایط متقاضیان مهاجرت یک راه حل قانونی نسبت به شرایط متقاضی ارائه کند تا از بروز خطرات احتمالی مهاجرت قاچاقی و یا غیرقانونی برای هموطنان عزیزمان جلوگیری کند.

شرایط اسکان پناهندگان در آلمان 

در بدو ورود پناهجویان به کشور آلمان این افراد در محل‌های پذیرش اولیه () ، استقرار پیدا می‌کنم تا پس از ارائه درخواست پناهندگی به کشور آلمان در اقامتگاه‌های موقت که معمولاً اقامتگاه‌های مشترک به شکل خوابگاه می‌باشد انتقال یابند. معمولاً استفاده از سرویس بهداشتی و آشپزخانه در این اقامتگاه‌ها به صورت اشتراکی صورت می‌گیرد. طبیعی است که کیفیت زندگی در اقامتگاه‌های پناهندگی درمان به هیچ وجه با زندگی قانونی در این کشور قابل مقایسه نیست.پس از مشخص شدن وضعیت اقامت پناهجو،وی می‌تواند به یکی از اقامتگاه‌های خصوصی منتقل شود و از دولت آلمان برای پرداخت مخارج مسکن کمک هزینه دریافت کند. 

کمک هزینه‌های دولت آلمان به پناهندگان 

پناهندگان در آلمان مادام که پرونده درخواست پناهندگی آنها در جریان است از دولت‌های ایالتی محل سکونت خود کمک هزینه دریافت می‌کنند. به زنان باردار و بچه‌ها کمک هزینه مازاد نیز پرداخت می‌گردد. استفاده کودکان و نوجوانان از مدارس به صورت کاملاً رایگان در اختیار پناهندگان قرار می‌گیرد و همچنین استفاده از دوره‌های آموزش زبان نیز در همه شهرها بدون پرداخت هزینه برای پناهندگان در آلمان امکان‌پذیر است. علاوه بر آن پناهندگان در آلمان امکان استفاده از درمان‌های ابتدایی را به صورت رایگان خواهند داشت و در زمان قبولی پرونده پناهندگی خود می‌توانند همانند یک شهروند آلمانی از سیستم درمانی کشور استفاده کنند.

شرایط استخدام در آلمان برای پناهندگان 

یکی دیگر از مهمترین شرایط زندگی پناهندگان در آلمان نحوه استخدام این افراد در مشاغل مختلف است. در سه ماه ابتدایی بررسی پروسه پناهندگی در آلمان این اشخاص حق کار در برخی زمینه‌های مشخص را ندارند. اگرچه پس از قبولی پرونده پناهندگی درمان پناهجویان امکان کار به صورت تمام وقت در بیشتر مشاغل را خواهند داشت. 

ما به همه علاقمندان به مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی توصیه می‌کنیم پیش از هرگونه اقدام خطرات احتمالی ناشی از استفاده از این روش را مورد بررسی قرار دهند و ترجیحاً روش‌های قانونی و جایگزین را انتخاب نمایند.

آیا بهترین شهرهای آلمان برای زندگی و تحصیل را می شناسید؟

کشور آلمان در اروپای غربی واقع شده است و جمهوری آن فدرال می باشد. این کشور دارای ۱۶ ایالت است که هر کدام، از دولت و قانون اساسی مختص به خود پیروی می نماید. هر یک از ایالت های کشور آلمان از شهرهای بسیاری تشکیل شده است.

در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین و برترین شهرهای آلمان خواهیم پرداخت. پایتخت این کشور شهر برلین می باشد که یکی از مهم ترین شهرهای آلمان از نظر اقتصادی، نظام آموزشی و غیره به شمار می رود. هم چنین این شهر در لیست پر جمعیت ترین شهرهای کشور آلمان قرار گرفته است.

شهرهای بزرگ و شناخته شده آلمان شامل برلین ، هامبورگ ، مونیخ و فرانکفورت می‌گردد که همواره مقصد بسیاری از افراد برای مهاجرت از سراسر دنیا تعیین شده است. شهرهای آلمان هر یک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد، با ما همراه باشید تا با این موارد بیشتر آشنا گردید.

آشنایی جامع با شهرهای مهم آلمان برای تحصیل، کار و مهاجرت

در ابتدا و قبل از شروع هر سخنی باید در نظر داشته باشیم که انتخاب بهترین شهر برای زندگی و یا تحصیل مسئله ای کاملاً نسبی است و به سبک زندگی و شرایط زندگی هر شخص بستگی دارد. شهرهای این کشور هرکدام دارای مزایا و معایبی می باشد از این جهت آشنایی با شهرهای آلمان را می توان گام مهمی در تعیین انتخاب افراد برای مهاجرت به آلمان در نظر گرفت.

از جمله مواردی که می تواند برای افراد جهت مهاجرت به آلمان مهم باشد می توان به دو فاکتور شرایط کاری و هزینه های زندگی و یا تحصیل در شهرهای این کشور اشاره نمود. برخی از مهم ترین شهرهای آلمان عبارتند از:

شهر برلین

همانگونه که قبلا ذکر شد برلین پایتخت کشور آلمان می باشد. مساحت این شهر معادل ۸۹۱ کیلومتر مربع تعیین شده است. شهر برلین را می توان یکی از بزرگترین ایالت های آلمان در نظر گرفت. این شهر از نظر اقتصادی و تاریخی بسیار حائز اهمیت می باشد.

شرایط اقتصادی در برلین بسیار مناسب است بدان معنی که با توجه به سطح درآمد، افراد دارای رفاه اجتماعی مناسب و خوبی می باشند. هزینه های زندگی در شهر برلین معادل ۸۰۰ الی ۱۱۰۰ یورو در ماه تخمین زده شده است.

برلین دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است از این رو سالانه میزبان افراد بی شماری از سراسر دنیا می باشد. در این شهر ۳۴ دانشگاه معتبر وجود دارد که ۶ دانشگاه به صورت دولتی هستند. این شهر از جمعیتی معادل بر ۳٫۷۰۰٫۰۰۰ نفر تشکیل شده است.

شهر دوسلدورف

شهر دوسلدورف یکی از بهترین شهرهای تجاری برای مهاجرت کاری به آلمان شناخته شده است. این شهر یکی از شهرهای قدیمی آلمان می باشد که جزو منطقه آبرفتی نیز به شمار می رود. این شهر به داشتن تابستان های گرم و زمستان های سرد معروف است.

هزینه های زندگی در شهر دوسلدورف معادل ۷۵۰ یورو در ماه می باشد. از این رو افراد می توانند با درآمدی معمولی زندگی آرام و با کیفیتی را در این شهر داشته باشند.

در این شهر در حدود ۴۳ شرکت و کمپانی وجود دارد از این جهت افراد برای یافتن کار مورد نظر به مشکلی بر نخواهند خورد. این شهر جمعیتی بالغ بر ۶۲۰ هزار نفر دارد.

شهر فرانکفورت

یکی از بزرگترین و بهترین شهرهای کشور آلمان فرانکفورت می باشد. این شهر به مهد هنر و تجارت شناخته شده است. هزینه زندگی در فرانکفورت را می توان ماهیانه معادل ۸۲۰ یورو در نظر گرفت. از نظر اقتصادی و تجاری جزو شهرهای توسعه یافته آلمان می باشد از این جهت می تواند شهری مناسب برای افراد سرمایه گذار واقع گردد.

در شهر فرانکفورت حدود ۳۸ شرکت معتبر فعالیت می نمایند که این امر باعث افزایش تقاضای نیروی کار در این شهر شده است. از طرفی دیگر جاذبه های توریستی این شهر بسیار دیدنی می باشد و همین امر سبب گشته صنعت توریسم به گردش مالی این شهر کمک شایانی نماید.

شهر مونیخ

سومین شهر بزرگ آلمان مونیخ است که یکی از معروفترین شهرها برای مهاجرت به آلمان به شمار می رود. مونیخ از جمعیتی بالغ بر ۱٫۵ میلیون نفر تشکیل شده است. این شهر در دشت های بخش شمال باواریا قرار دارد و نزدیک به کوه های آلپ واقع شده است. از این جهت دارای آب و هوای بسیار دل انگیزی می باشد. داشتن مراکز دیدنی و جشن ها و فستیوال ها باعث شده تعداد کثیری از مردم علاقه فراوانی به سکونت در این شهر داشته باشند.

هزینه های زندگی در شهر مونیخ در مقایسه با سایر شهرهای آلمان در سطح بالاتری قرار دارد و به طور متوسط ماهیانه معادل ۹۰۰ الی ۱۲۰۰ یورو تخمین زده شده است. از لحاظ کاری به دلیل وجود کمپانی های بزرگ مانند آلیانز و زیمنس نیاز به نیروی کار متخصص همواره دیده می شود. بنابراین می توان مونیخ را یکی از گزینه های مناسب برای مهاجرت به آلمان در نظر داشت.

شهر هامبورگ

دومین شهر بزرگ و بندری آلمان شهر هامبورگ است. این شهر یکی از برترین شهرهای توریستی دنیا به شمار می رود و از این نظر در جایگاه هجدهم شهرهای توریستی دنیا واقع شده است. این شهر دارای شرایط آب و هوایی سردی می باشد.

هامبورگ یکی از ارزانترین شهرهای آلمان از لحاظ سیستم حمل ونقل عمومی به شمار می رود. در این شهر ۱۷ دانشگاه معتبر وجود دارد که هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا به این شهر مهاجرت می نمایند.

وجود ۱۱۴ شرکت معتبر در هامبورگ سبب شده است نیاز به نیروی کار آزاد و متخصص همواره زیاد باشد. این شهر دارای ۱٫۷۰۰٫۰۰۰ نفر جمعیت است که همگی از شرایط کاری و درآمد خود و همچنین هزینه های زندگی در هامبورگ راضی می باشند.

Introduction to German cities

بهترین شهرهای آلمان برای زندگی

بهترین شهرهای آلمان برای زندگی ایرانیان براساس بالا بودن سطح کیفیت زندگی، پایین بودن نرخ هزینه های زندگی، بالا بودن سطح کیفیت نظام پزشکی و آموزشی، بازار کار و سطح درآمد افراد و غیره به شرح ذیل می باشند:

  • برلین
  • دوسلدورف
  • فرانکفورت
  • مونیخ
  • اشتوتگارت
  • برمن
  • کلن

بهترین شهرهای آلمان برای کار

امروزه آلمان یکی از قوی ترین کشورهای دنیا به شمار می رود که دارای بالاترین میزان تولید ناخالص در جهان می باشند. آلمان سومین کشور پر قدرت بزرگ صنعتی بعد از آمریکا و ژاپن شناخته شده است.

عمده ترین تمرکز صنعتی آلمان غربی، مجتمع روور وستفالیا، دره فوقانی راین، برمن و هامبورگ است که از نظر کشتی سازی قابل توجه می باشند. در قسمت جنوبی این منطقه شهرهایی همچون مونیخ، آگزبورگ و در قسمت مرکزی شهرهایی مانند سالزگیتر، کاسل و هانوفر را می توان نام برد.

در شرق آلمان صنایع پیشرو بیشتر در شهرهایی همانند برلین، درسدن، لاپزیگ، دسائو، هال و کوتبوس واقع شده است.

بهترین شهرهای آلمان برای مهاجرت

از گذشته تا امروز، آلمان مقصد بسیاری از ایرانی‌ ها برای تفریح، ادامه تحصیل و … بوده است. اما ممکن است جذابیت‌های آلمان هنوز هم برای شما ناشناخته باشد. آلمان چیزی فراتر از برلین و مونیخ و دیگر شهرهای معروف است.

با رفتن به شهرها و حتی روستاهای کمتر شناخته شده، بیشتر از قبل مجذوب طبیعت بی همتای این کشور اروپایی خواهید شد. آلمان یکی از زیباترین کشورهای جهان به شمار می رود. شما می توانید ویرانه‌ های رومی، روستاهای قرون وسطی، شهرهای مدرن نورانی و یا مراکز شهر باروک را در این کشور مشاهده نمایید. از زیباترین شهرهای آلمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

شهر هایدلبرگ

شهر هایدلبرگ به آن اندازه زیباست که تعریفی کاملاً جدید از جذابیت و زیبایی ارائه می‌کند. هایدلبرگ، منطقه‌ای با عمر چندین هزار ساله است که درست در ساحل رودخانه (Neckar) واقع گردیده و از آب و هوای دلپذیری برخوردار است. در اواخر قرون وسطی، هایدلبرگ تبدیل به یک شهر مهم در اروپا شد و در دوران اصلاحات نیز نقش بزرگی ایفا کرد.

خوشبختانه این شهر زیبا هدف بمباران متفقین نبود و به همین دلیل از آسیب‎های جنگ جهانی دوم در امان مانده است. مرکز شهر باروک و قلعه، تنها دو مکان دیدنی از بسیار جاذبه‌های گردشگری شهر است که نباید بازدید از آنها را فراموش کنید.

شهر روزنبرگ اوب در توبر

«روزنبرگ اُب در توبر» یک شهر افسانه‌ای است که بر اساس آن داستان‌های زیادی ساخته شده‎اند. هنگامی که شما در خیابان‎های پیچ خورده مرکز قدیمی شهر، که پر از ساختمان‌های قرون وسطایی است، قدم می‌زنید، خود را در جهان داستانی دو نویسنده معروف آلمانی یعنی «برادران گریم» احساس می‎کنید.

بسیاری از آنها کاملاً دیدنی هستند و مطمئناً ارزش دیدن را دارند، بنابراین شما به راحتی می‌توانید زمان زیادی را صرف بررسی و مشاهده دقیق آنها نمایید. ظاهر منحصر به فرد شهر «روزنبرگ اُب در توبر» سبب شده است که بسیاری از فیلمسازان، این شهر را به عنوان محل ساخت فیلم‎هایشان در نظر بگیرند بنابراین شما در بازدید از شهر ممکن است برخی از لوکیشن‌هایی که در آن دو بخش فیلم‌ «هری پاتر و شاهزاده مرگ» که در سال‌های (۲۰۱۰) و (۲۰۱۱) ساخته شده‎اند را تشخیص بدهید.

شهر نورنبرگ

نورنبرگ در آسمان کشور آلمان، مانند خورشید می درخشد»؛ همین یک جمله معروف «مارتین لوتر» برای معرفی شهر نورنبرگ کافی است؛ شهری که در تاریخ سیاسی آلمان جایگاه برجسته ای دارد.

شهری که برخی از بزرگان نازی در آن پرورش یافتند و هیتلر، تظاهرات پرشور حزب نازی را در این شهر به راه انداخته است و بعد از جنگ جهانی دوم نیز نورنبرگ با حفظ جایگاه تاریخی خود، میزبان دادگاه بین المللی جنایات جنگی نظامیان نازی بود که همین مساله باعث شد نام این شهر، در سرتاسر جهان پرآوازه شود و با محاکمات تاریخی نورنبرگ به معروفیت برسد.

پرجمعیت ترین شهرهای آلمان

کشور آلمان در حال حاضر بر اساس آماری که توسط سازمان ملل متحد ارائه گشت دارای جمعیتی بالغ بر ۸۲ میلیون نفر است. این جمعیت ۰۸/۱ درصد جمعیت کل دنیا را به خود اختصاص داده است.

آلمان از نظر جمعیت هفدهمین کشور پر جمعیت دنیا می باشد. تراکم جمعیت در این کشور در هر کیلومتر مربع ۲۳۶ نفر تخمین زده شده است. کل مساحت کشور آلمان ۳۴۸٫۵۶۰ کیلومتر مربع می باشد که تنها ۷۵٫۸ درصد از جمعیت این کشور شهر نشین هستند. پر جمعیت ترین شهر های آلمان به شرح زیر است:

شهرجمعیت
برلین۳٫۴۶۰٫۷۲۵
هامبورگ۱٫۷۸۶٫۴۴۸
مونیخ۱٫۳۵۳٫۱۸۶
کلن۱٫۰۰۷٫۱۱۹

بهترین شهرهای آلمان برای تحصیل

برای تحصیل در آلمان حدود ۴۳ دانشگاه برتر و معتبر جهان وجود دارد و بیش از ۲۰۰ هزار دانشجوی بین المللی، آلمان را خانه دوم خود می دانند.

بر اساس آماری که یونسکو در سال ۲۰۱۹ ارائه نمود از شاخص های مهم افراد برای انتخاب شهر جهت تحصیل می توان به هزینه های مناسب زندگی و تحصیل، سطح بالای کیفیت آموزشی، سیستم حمل و نقل عمومی بسیار پیشرفته، نرخ پایین بیکاری، ارتباط فرهنگی با سایر ملیت ها و بیمه درمانی خوب و کارآمد اشاره نمود.

بر این اساس بهترین شهرهای آلمان برای تحصیل عبارتند از: برلین، مونیخ، فرانکفورت، آخن، بن و اشتوتگارت که هر ساله دانشجویان بی شماری برای ادامه تحصیل از سراسر دنیا به این شهرها مهاجرت می نمایند. بهترین دانشگاه های آلمان برای تحصیل عبارتند از:

دانشگاهرتبه جهانیرتبه در آلمان
TECHNISCHE مونیخ۶۰۱
LUDWIG – MAXIMILIANS مونیخ۷۵۳
FREIE برلین۱۱۹۵
HUMBOLDT برلین۱۲۶۶

نتیجه گیری

با توجه به مطالب ذکر شده کشور آلمان هفدهمین کشور پر جمعیت دنیا به شمار می رود. این کشور از ۱۶ ایالت تشکیل شده است که هر کدام دارای شهرهای مهم بسیاری است.

به صورت کلی شهرهای این کشور از نظر کیفیت زندگی و نظام آموزشی در سطح بالایی قرار دارند و نرخ پایین هزینه های زندگی، رایگان بودن برخی از دانشگاه ها و یا هزینه ناچیز تحصیل، وجود متعدد دانشگاه های برتر جهان، سیستم حمل و نقل پیشرفته، پایین بودن نرخ بیکاری، جذابیت و زیبایی منحصر به فرد این شهرها و غیره سبب شده است که افراد زیادی سالانه به این کشور مهاجرت نمایند.

بر اساس آمار ارائه شده از بهترین شهرهای آلمان با توجه به شاخص های ذکر شده می توان شهرهای برلین، فرانکفورت، دوسلدورف، مونیخ، نورنبرگ، هامبورگ و اشتوتگارت را نام برد.

۲ دیدگاه در “زندگی در آلمان

  1. مجله مهاجرت گفت:

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد زندگی در آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟

    1. consultant گفت:

      سلام
      از یک ویزایی به هرحال باید وارد المان بشید دیگه حالا ویزای اوسبیلدونگ یا کاری یا تحصیلی که زبان المانی جز چالش اون کشور هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.