info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

شاید مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای چاره کار برای افرادی باشد که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند ولی از لحاظ بودجه محدودیت دارند و فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند. روش‌های مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای در چند سال گذشته به شدت در میان متقاضیان ایرانی پرطرفدار بوده است و قصد داریم با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به سوالاتی نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت چیست؟
  • اصلاً با مدرک فنی حرفه‌ای میشه مهاجرت کرد؟
  • لیست مدارک بین المللی فنی حرفه‌ای را از کجا می‌توان تهیه کرد؟
  • مهاجرت با دیپلم فنی حرفه‌ای کامپیوتر یا شته‌های دیگر به خارج از کشور چقدر هزینه دارد؟

پاسخ این پرسش‌ها و بررسی جوانب موضوع مهاجرت با استفاده از دیپلم فنی حرفه‌ای را در این مقاله بخوانید. 

شرایط مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای

با توجه به نیاز بسیاری از کشورها به نیروی کار ماهر و متخصص، امروزه مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای به یکی از روش های مهاجرتی پرطرفدار تبدیل گردیده است. امروزه برای مهاجرت کاری به سایر کشورهای جهان روش های مختلفی نظیر پیشنهاد کار از کارفرما (job offer)، نیروی متخصص (skilled worker)، ویزای جستجوی کار (job search) و … وجود دارد که هر یک از روش های مهاجرتی فوق شرایط و قوانین خاص خود را دارند.

معمولاً برای مهاجرت کاری مدرک تحصیلی دانشگاهی و سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی بسیار حائز اهمیت خواهد بود، ولی در این بین برخی از کشورها به افرادی که دارای مدرک از فنی حرفه ای هستند و سابقه کار مرتبط با مدرک اخذ شده را دارند، ویزای کار می دهند. برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای علاوه بر مدرک فنی و حرفه ای آیتم هایی نظیر سابقه کار مرتبط، مدرک زبان، شرایط سنی فرد متقاضی و… نیز بسیار حائز اهمیت خواهند بود. به طور کلی شرایط مهاجرت با دیپلم فنی و حرفه ای به شرح ذیل می باشد.

اعتبار مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت 

یکی از مهمترین شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای داشتن مدرکی است که قابلیت ترجمه به زبان‌های خارجی و دریافت تاییدات مختلف را داشته باشد. بیشتر مدارک سازمان فنی حرفه‌ای ایران برای متقاضیان صادر می‌کند از اعتبار کافی برای ترجمه و دریافت تاییدات برخوردار است. ولی این بدین معنا نیست که صرف داشتن یک مدرک فنی حرفه‌ای معتبر ی‌تواند تضمین کننده مهاجرت متقاضی باشد بلکه مثلاً با فرض اعتبار مدرک فنی حرفه‌ای ایران در آلمان صرفاً فقط شرط لازم برای مهاجرت کاری به این کشور تامین می‌شود ولی مهاجرت به آلمان نیازمند پیش نیازهای دیگری نیز هست. 

شرایط سنی مهاجرت با مدرک دیپلم فنی حرفه ای 

در بسیاری از روش‌های مهاجرتی نظیر روش‌های نیروی متخصص متقاضیان با سن کمتر شانس بسیار بالاتری از متقاضیانی دارند که در سنین بالاتر تصمیم به مهاجرت از ایران گرفته اند. علاوه بر آن در سایر روش‌های مهاجرت با دیپلم فنی حرفه‌ای نظیر روش‌های مبتنی بر جاب آفر یا پیشنهاد شغلی، اگرچه نمی‌توان شرایط سنی خاصی برای مهاجرت تعیین کرد ولی متقاضیان با سن کمتر احتمال موفقیت بالاتری را خواهند داشت.

مدرک زبان برای مهاجرت با دیپلم فنی حرفه‌ای 

در چند سال گذشته دیده شده است که برخی متقاضیان حتی با داشتن بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت باز هم قادر به مهاجرت نبودند و تنها دلیل ناکامی ایشان نداشتن مدرک زبان کافی برای مهاجرت بوده است. تقریباً هیچ کدام از روش‌های مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به کشورهای مختلف جهان بی نیاز از ارائه مدرک زبان نیستند. البته نقش نمرات بالاتر در آزمون‌های زبان برای روش‌های نظیر نیروی متخصص به مراتب پررنگ‌تر از مهاجرت با پیشنهاد شغلی است.

اعتبار مدرک فنی و حرفه ای در خارج از کشور

باید انتظار داشته باشیم که کارفرماها و یا حتی اداره مهاجرت کشورهای مختلف ، میزان مقبولیت متفاوتی نسبت به مدارک فنی حرفه‌ای اقشار در ایران داشته باشند. ولی با این حال اعتبار مدارک فنی حرفه‌ای ایران در خارج از کشور را می توان از چند منظر مورد بررسی قرار داد. در این قسمت به مهمترین سوالاتی که مربوط به اعتبار مدارک فنی حرفه‌ای در خارج از کشور است خواهیم پرداخت. 

آیا مدارک فنی حرفه‌ای قابل ترجمه هستند؟

هر مدرکی که به زبان فارسی ارائه شود قطعاً قابل ترجمه خواهد بود ولی این بدین معنا نیست که اگر مثلاً یک نجار مدرک فنی حرفه‌ای قابل ترجمه‌ای داشته باشد، می‌تواند به عنوان یک نجار به سادگی مهاجرت کند. مدارک ترجمه شده نیز خود اعتبار متفاوتی با توجه به نوع تاییداتی که بر روی آن گرفته می‌شود خواهند داشت. مثلاً برخی از مدارک صرفاً فقط قابل ترجمه با مهر مترجم هستند و برخی دیگر امکان دریافت تاییدیه وزارت امور خارجه و دادگستری را نیز خواهند داشت. مثلاً مدارک ارائه شده به سفارت کشورهای آلمان و اتریش علاوه بر مهر مترجم و تاییدات وزارت امور خارجه و دادگستری در برخی از اوقات نیاز به گرفتن تاییدات سفارت این کشورها در ایران را نیز دارند.

متاسفانه در ایران بیشتر برگزارکنندگان دوره‌های فنی حرفه‌ای صرفاً با بیان عباراتی نظیر ” ارائه مدرک قابل ترجمه و معتبر بین المللی ” سعی در جذب علاقه‌مندان به مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای را دارند. این جملات در واقع جملات اشتباهی نیستند ولی جملات ناقصی هستند. یعنی گرفتن این مدارک لزوماً مساوی با مهاجرت کردن نیست.

چه کشورهایی مدارک فنی حرفه‌ای ایران را قبول دارند؟

ایران یک عضو رسمی سازمان ILO  یعنی سازمان جهانی کار است. بر اساس تفاهم‌نامه‌هایی که ایران با عضویت در این سازمان با کشورهای عضو دارد هر کشوری که به عضویت این سازمان درآمده است ملزم به پذیرش مدارک ارائه شده از سازمان فنی حرفه‌ای ایران است. تقریبا بیشتر کشورهایی که جز مقصدهای پرطرفدار برای مهاجرت کاری علاقه‌مندان ایرانی شمرده می‌شوند به عضویت این سازمان درآمده‌اند.

این یعنی گواهی پایان دوره فنی حرفه‌ای در ایران در رشته‌های مختلف قابل ارائه به وزارت کار و یا ارگان‌ها و نهادهای مرتبط با بازار کار در کشورهای عضو خواهد بود. البته ممکن است شرایط کشورهای مختلف برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای متفاوت باشد و صرفاً به داشتن یک مدرک قابل ارائه در یک شاخه حوزه مهارتی اکتفا برای جذب یک نیروی خارجی اکتفا نکنند.

چطور بفهمیم یک مدرک فنی حرفه‌ای چقدر اعتبار دارد؟

پاسخ به این سوال کاملاً وابسته به کشور و روش مهاجرتی متقاضیان مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای است. به طور مثال کشور استرالیا مدارک فنی صادر شده از ایران را با رعایت شرایط ذکر شده در وب سایت اداره مهاجرت این کشور مورد قبول قرار می‌دهد. ولی همین کشور برای معادل سازی سوابق شغلی افرادی که در حوزه‌های مربوط به بهداشت و سلامت مدرک فنی حرفه‌ای گرفته‌اند نیاز به معادل سازی مدارک این افراد خواهد داشت.

پس توصیه می‌کنیم پیش از شرکت در هر دوره فنی حرفه‌ای در ابتدا روش مهاجرت و کشور مقصد مهاجرت کاری با مدرک فنی حرفه‌ای را مورد بررسی قرار دهید و مدرک متناسب و معتبر با این روش را تهیه کنید.

بهترین کشورها برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای

به طور کلی برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای گزینه های متنوعی وجود دارد، که در این بین کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا و آلمان متقاضیان بیشتری دارند، البته با توجه به رقابت بسیار شدید بین متقاضیان مهاجرت به استرالیا و کانادا، شرایط مهاجرت به کشورهایی نظیر استرالیا و کانادا به مراتب سخت تر از کشورهای دیگر است. در این بخش از مطلب با شرایط مهاجرت به کشورهای استرالیا، کانادا و آلمان با مدرک فنی و حرفه ای بیشتر آشنا خواهیم شد.

مهاجرت به استرالیا با مدرک فنی و حرفه ای

یکی از مهمترین کشورهایی که به عنوان مقصد مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای شناخته می‌شود کشور استرالیا است. از سال‌های دور این کشور با جذب افراد مختلف در مشاغل فنی و حرفه‌ای از لوله کشی و نجاری گرفته تا مشاغل مربوط به حوزه‌های بهداشت و درمان و اساساً بیش از ۱۰۰ ردیف شغلی دیگر باعث شده است تا تعداد زیادی از متقاضیان ایرانی مهاجرت با استفاده از مدرک فنی حرفه‌ای شانس خوبی برای مهاجرت به این کشور داشته باشند. در این بخش سعی می‌کنیم به جوانب موضوع مهاجرت به استرالیا از طریق مدرک فنی حرفه‌ای بیشتر بپردازیم. 

انواع ویزا

استرالیا با داشتن سه نوع ویزای مختلف برای علاقمندان به کار در این کشور زمینه حضور نیروی ماهر در این کشور را فراهم می‌کند. ویزاهای ۱۸۹ و ۱۹۰ که اساساً ویزاهای اقامتی هستند و متقاضی می‌تواند با اقدام از طریق این نوع ویزاها (یا اصطلاحا ساب کلاس‌ها) اقامت دائم استرالیا را دریافت نماید و ویزای ۴۹۱ که نوعی از اقامت موقت کاری استرالیاست. 

فاکتورهای تاثیرگذار 

متقاضیان مهاجرت به استرالیا با مدرک فنی حرفه‌ای می‌بایست از طریق دریافت امتیاز در فاکتورهای سن،مدرک تحصیلی،تسلط به زبان و همچنین سابقه کار امتیاز لازم برای اقدام از طریق یکی از این ویزاها را به دست آورند.معمولا افرادی که از طریق این روش‌ها و با استفاده از مدرک فنی حرفه‌ای به کشور استرالیا مهاجرت می‌کنند با داشتن ۶۵ امتیاز می‌تواند امیدوار به دریافت اقامت دائم و یا ویزای کشور استرالیا باشند.می‌توانید به سادگی و با استفاده از جدول زیر امتیاز خود را در سیستم امتیازبندی استرالیا محاسبه نمایید.

  • امتیازبندی مهاجرت به استرالیا
    امتیازبندی مهاجرت به استرالیا

    معیار امتیاز توضیحات
    سن حداکثر 30 امتیاز – 18 تا 24 سال: 25 امتیاز
    – 25 تا 32 سال: 30 امتیاز
    – 33 تا 39 سال: 25 امتیاز
    – 40 تا 44 سال: 15 امتیاز
    – 45 سال و بالاتر: واجد شرایط نیست
    مهارت زبان انگلیسی حداکثر 20 امتیاز – سطح قابل قبول (Competent): 0 امتیاز
    – سطح خوب (Proficient): 10 امتیاز
    – سطح عالی (Superior): 20 امتیاز
    تجربه کاری مرتبط در خارج از استرالیا حداکثر 15 امتیاز – 3 تا 5 سال: 5 امتیاز
    – 5 تا 8 سال: 10 امتیاز
    – 8 تا 10 سال: 15 امتیاز
    تجربه کاری مرتبط در استرالیا حداکثر 20 امتیاز – 1 تا 2 سال: 5 امتیاز
    – 3 تا 4 سال: 10 امتیاز
    – 5 تا 7 سال: 15 امتیاز
    – 8 تا 10 سال: 20 امتیاز
    تحصیلات حداکثر 20 امتیاز – دکترا از استرالیا یا دانشگاه معتبر: 20 امتیاز
    – کارشناسی ارشد یا کارشناسی: 15 امتیاز
    – دیپلم فنی یا مدرک کاردانی: 10 امتیاز
    نامزدی ایالتی (برای ویزای 190) 5 امتیاز این امتیاز تنها برای ویزای سابکلاس 190 اعمال می‌شود.
    نامزدی مناطق کم‌جمعیت (برای ویزای 491) 15 امتیاز این امتیاز تنها برای ویزای سابکلاس 491 اعمال می‌شود و در صورتی که توسط ایالت یا خانواده‌ای در مناطق کم‌جمعیت استرالیا حمایت شوید، اعمال می‌گردد.

  • نحوه محاسبه نمره زبان در سیستم امتیازیندی استرالیا
    نحوه محاسبه نمره زبان در سیستم امتیازیندی استرالیا

    سطح آیلتس تافل پی‌تی‌ای (PTE Academic) آزمون کمبریج (CAE) امتیاز مهاجرت
    Competent نمره 6 در هر بخش نمره 12 در Reading و Listening
    18 در Speaking
    21 در Writing
    نمره 50 در هر بخش نمره 169 در هر بخش 0 امتیاز
    Proficient نمره 7 در هر بخش نمره 24 در Listening و Reading
    23 در Speaking
    27 در Writing
    نمره 65 در هر بخش نمره 185 در هر بخش 10 امتیاز
    Superior نمره 8 در هر بخش نمره 28 در Listening و Reading
    26 در Speaking
    29 در Writing
    نمره 79 در هر بخش نمره 200 در هر بخش 20 امتیاز

مشاغل مورد نیاز

شاید نتوان به طور قطع بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به استرالیا را انتخاب کرد ولی می‌توان با مراجعه به آخرین داده‌های مربوط به اداره مهاجرت استرالیا دریافت کدام مشاغل بیشترین میزان قبولی در حال حاضر را دارند. دولت استرالیا در وب سایت اداره مهاجرت این کشور مشاغل و امتیازات مورد نیاز برای متقاضیان در آن را که موفق به دریافت اقامت دائم استرالیا شدند به صورت دوره‌ای معرفی می‌کند. با مراجعه به اطلاعات این لیست‌ها می‌توانید در بیابید که با توجه به شرایط و علایق شما بهترین مدرک فنی حرفه‌ای بین المللی برای مهاجرت به استرالیا کدام مدرک است. 

به طور مثال در اطلاعات مربوط به لیست تابستان سال ۲۰۲۴ متقاضیان با مدرک لوله کشی فقط به داشتن ۶۵ امتیاز برای دریافت اقامت دائم استرالیا نیاز داشتند و این امتیاز در زمستان ۲۰۲۴ نیز به صورت مشابه ۶۵ امتیاز بود. پس می‌توان دریافت در سال ۲۰۲۴ یکی از مشاغلی که پیش نیاز ساده‌تری برای مهاجرت به استرالیا از طریق نیروی متخصص را داشته این شغل بوده است. برای مشاهده این لیست کافیست به لینک موجود در همین متن ( لیست آخرین پذیرفته شدگان نیروی متخصص استرالیا ) مراجعه نمایید.

مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای

یکی دیگر از کشورهایی که دارندگان مدارک فنی حرفه‌ای امکان مهاجرت از طریق تخصصشان به آن را دارند کشور کاناداست. تعداد مشاغلی که مدارک فنی حرفه‌ای مرتبط با آن می‌تواند مسیر مهاجرت کاری به کانادا را هموار کند شامل تعداد زیادی از رشته‌های شغلی می‌شود. در ادامه سعی می‌کنیم جوانب موضوع مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای را مورد بررسی قرار دهیم.

انواع ویزا 

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق مدرک فنی حرفه‌ای معمولاً سه گزینه برای ورود به این کشور را دارند. مسیر اول همانند سایر کشورها و با گرفتن ویزای کار موقت و گرفتن یک ویزای سه ساله کاری در این کشور است. این روش مستلزم داشتن یک پیشنهاد شغلی از کشور کانادا است. ولی دو روش دیگر مسیر مهاجرت متقاضی با مدرک فنی حرفه‌ای به کانادا را با دریافت اقامت دائم این کشور همراه می‌سازد و متقاضی از ابتدا با اقامت دائم کانادا وارد این کشور می‌شود. این دو روش روش‌های Provincial Nominee Programs و Federal skilled trade  هستند.

فاکتورهای تاثیرگذار 

اگرچه مهم‌ترین فاکتور در مهاجرت با استفاده از مدرک فنی حرفه‌ای به کانادا داشتن یک پیشنهاد شغلی در این کشور است ولی فاکتورهای دیگری نظیر مدرک زبان، سوابق شغلی و سن متقاضیان نیز تاثیرگذار است. امتیازات در نظر گرفته شده در برنامه‌های استانی ممکن است بر اساس هر یک از استان‌های کانادا متفاوت از سایر مناطق باشد ولی اساس امتیاز دهی به متقاضیان توجه به فاکتورهای ذکر شده است. 

مهاجرت به آمریکا با مدرک فنی حرفه ای

آمریکا در زمره کشورهایی است که با توجه به علاقه شدید این کشورها به جذب نیروی ماه شرایطی برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای برای متقاضیان ایرانی فراهم کرده است. بسیاری از مشاغل می‌توانند با استفاده از روش‌هایی که صرفاً با ارائه مدرک فنی حرفه‌ای قابل انجام هستند از طریق کار به آمریکا مهاجرت کنند. صنایع مختلفی در زمینه‌های ساخت و ساز،فناوری اطلاعات،بهداشت و مهمتر از همه خدمات فنی نظیر جوشکاری،نجاری،تاسیسات و مشاغل نظیر آن در زمره صنایعی در آمریکا هستند که به شدت به نیروی کار ماهر نیاز دارند.

انواع ویزا برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به آمریکا 

دولت آمریکا با معرفی چند نوع ویزای خاص برای افرادی که قصد دارند با استفاده از مدارک فنی حرفه‌ای به این کشور مهاجرت کنند شرایط مهاجرت را برای متقاضیان تحصیل کرده است. انواع مختلف این ویزاها عبارتند از: 

  • ویزای H1B: این ویزا که به ویزای نیروی کار ماهر آمریکا مشهور است، نیازمند دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی است و معمولاً نه تنها برای مشاغل فنی و حرفه‌ای بلکه برای تمامی مشاغل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ویزای H2B : این نوع ویزا که مختص کارگران مشاغل مربوط به همه حوزه‌ها به غیر از موضوع کشاورزی است معمولاً برای مشاغل مربوط به ساخت و ساز و یا خدمات فنی مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی عملاً شانس متقاضیان ایرانی برای دریافت این ویزا بسیار کم است زیرا این ویزا مختص کارگران فصلی و موقتی است. 
  • ویزای EB3 : استفاده از این ویزا عملاً برای دریافت اقامت دائم آمریکا است چرا که افراد علاقمند به مهاجرت به آمریکا با مدرک فنی حرفه‌ای قادر هستند تا از ابتدا با گرین کارت وارد خاک آمریکا شوند. این ویزا که به روش مهاجرت با اقامت دائم برای نیروی کار ماهر مشهور است نیازمند دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی است. 

 فاکتورهای تاثیرگذار 

در مسیر مهاجرت با مدرک فنی و حرفه‌ای به آمریکا عوامل موثری می‌توانند تاثیرگذار باشند ولی به طور کلی می‌توان تاثیر فاکتورهای زیر را بیش از سایر عوامل دانست:

پیشنهاد شغلی 

چه در ویزاهایی موقت کار آمریکا و چه در مسیرهای دریافت اقامت دائم به صورت کاری داشتن یک پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد. چرا که اساساً ورود به برخی از این مسیرها بدون داشتن پیشنهاد شغلی میسر نیست. البته طبیعیست که هر نوع پیشنهاد شغلی مورد قبول نخواهد بود و الزامات یک پیشنهاد شغلی معتبر در انواع مختلف ویزا به صورت مشخص از طرف اداره مهاجرت آمریکا مشخص شده است. 

مدرک زبان 

اگرچه مسیر در آمریکا مسیرهای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به طور مستقیم به مدرک زبان نیازی ندارند ولی با توجه به اینکه برای دریافت ویزای آمریکا متقاضیان می‌بایست با افسر مهاجرتی مصاحبه داشته باشند،داشتن مدرک زبان و در کل تسلط به زبان انگلیسی می‌تواند شانس موفقیت در این مسیر را تا حد چشمگیری افزایش دهد.

تجربه کاری 

اداره مهاجرت آمریکا هیچ شرط مشخصی برای تجربه کاری متقاضیان مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به این کشور تعیین نکرده است. ولی طبیعیست که هرچه سوابق شغلی متقاضی پربار تر و طولانی‌تر باشد احتمالاً شانس پیدا کردن شغل در آمریکا برای وی نیز افزایش می‌یابد.

مهاجرت به آلمان با مدرک فنی حرفه ای

در چند سال گذشته دولت آلمان با بحران نیروی کار مواجه بوده است و همین مسئله باعث شده است تا چندین برنامه برای جذب نیروی کار ماهر از سایر کشورها را برای حل مشکل به کار گیرد. در حال حاضر به غیر از مسیر ویزای کار با استفاده از جاب آفر که می‌تواند توسط علاقمندان به مهاجرت به آلمان از طریق مدرک فنی حرفه‌ای مورد استفاده قرار گیرد، متقاضیان دو روش دیگر نیز برای ورود به آلمان پیش روی خود می‌بینند. 

مهاجرت به عنوان از طریق آوسبیلدونگ

بسیاری از متقاضیان که می‌توانند مسیر یادگیری زبان آلمانی را طی کنند این امکان را دارند تا با گرفتن پذیرش از یکی از مراکز فنی و حرفه‌ای آلمان موسوم به آوسبیلدونگ ، ویزای کشور آلمان را دریافت نمایند و با طی کردن یک دوره آموزشی پس از آن بتوانند یک فرصت شغلی در کشور آلمان را پیدا کنند. مثلاً یک متقاضی مهاجرت به آلمان با مدرک فنی حرفه‌ای جوشکاری این امکان را دارد که در دوره‌ای آموزشی جوشکاری در کشور آلمان مشغول به تحصیل شود و سپس پس از اتمام دوره بتواند به عنوان یک جوشکار حرفه‌ای در این کشور مشغول به کار شود. 

مهاجرت به آلمان از طریق جاب سیکر و کارت شانس

دو روش دیگر آلمان برای جذب نیروی ماهر به خصوص متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق مدرک فنی حرفه‌ای روش‌های جستجوی کار و کارت شانس هستند. اگرچه این روش در حال حاضر و در سال ۲۰۲۵ هنوز برای ایرانی‌ها قابلیت استفاده شدن را ندارد ولی پیش‌بینی می‌شود با توجه به بحران نیروی کار آلمان به زودی فرایند صدور این نوع ویزاها برای متقاضیان ایرانی نیز صادر شود. در ویزای جاب سیکر متقاضیان با داشتن یک ویزای ۶ ماهه در کشور آلمان می‌توانند به دنبال کارفرما باشند. برنامه کارت شانس نیز به بسیاری از متقاضیان این امکان را می‌دهد تا بتوانند با دریافت امتیاز بر اساس مدرک تحصیلی،مدرک زبان و سوابق شغلی اقامت دائم آلمان را دریافت کرده و وارد آلمان شوند.

بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت 

شاید نتوان به صورت مشخص مدرک را به عنوان بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت برای همه افراد با همه شرایط معرفی کرد. با توجه به شرایط بازار کار رشته‌های فنی حرفه‌ای در کشورهای مختلف و همچنین شرایط مهاجرت به این کشورها با استفاده از مدارک فنی حرفه‌ای، می‌توانیم پر تقاضا ترین و پردرآمدترین رشته‌های فنی حرفه‌ای در مسیر مهاجرت را معرفی نماییم.

صرفاً اگر بخواهیم بهترین مدرک فنی حرفه‌ای را از نظر درآمدی در کشورهای مختلف جهان مورد بررسی قرار دهیم نتایج ممکن است متفاوت‌تر از زمینه‌های دیگر باشد. به طور مثال در جدول زیر ۱۰ عنوان شغلی پردرآمد در حوزه مشاغل فنی و حرفه‌ای را با درج میانگین حقوق سالانه در بیشتر کشورهای جهان نمایش داده‌ایم.

شغل فنیمیانگین درآمد سالانه (دلار آمریکا)
تکنسین هوافضا$80,000 – $120,000
برقکار صنعتی$60,000 – $90,000
جوشکار زیرآب$70,000 – $100,000
نصاب آسانسور$60,000 – $85,000
مهندس مکانیک خودرو$50,000 – $75,000
لوله‌کش صنعتی$55,000 – $80,000
تکنسین HVAC$50,000 – $70,000
اپراتور ماشین CNC$45,000 – $70,000
سنگ‌کار حرفه‌ای$40,000 – $60,000
تکنسین برق توربین‌های بادی$55,000 – $80,000

ولی در ادامه قصد داریم بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت را از منظر شرایط مهاجرت به کشورهای مختلف و تقاضای این کشورها به صورت جزئی مورد بررسی قرار دهیم.


بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به استرالیا

 دولت استرالیا به واسطه زیرساخت قوی که در بسیاری از صنایع دارد، معمولا لیست بلند بالایی از مشاغل با مدرک فنی حرفه‌ای مورد نیاز خود را توسط اداره مهاجرت این کشور اعلام می‌نماید. هر ساله تعداد زیادی از متقاضیان مهاجرت به استرالیا با مدارک فنی حرفه‌ای می‌توانند با ارائه سابقه کار در یکی از این مشاغل یا با دریافت ویزای کار و یا با دریافت اقامت دائم به این کشور مهاجرت کنند.

چهار مدرک برقکاری ،لوله کشی،جوشکاری و مکانیک وسایل نقلیه همواره به عنوان بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به استرالیا عمل کرده اند. ولی در کنار این مدارک مشاغلی نظیر نجاری،دستیار دندانپزشکی،صنایع مربوط به مراقبت‌های شخصی نیز از جمله مشاغلی هستند که چه برای آقایان و چه برای خانم‌ها می‌توانند مشاغل کارآمدی برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به استرالیا باشند.گفتنی نیست لیست مشاغل فنی حرفه‌ای مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا هر چند وقت یکبار آپدیت می‌شود ولی اساساً ویزاهای ۱۸۰،۱۹۰ و ۴۹۱ مختص مهاجرت با مدرک فنی حرفه‌ای به کشور استرالیا هستند. 

ما در مقاله‌ای تحت عنوان مهاجرت کاری به استرالیا به صورت کامل در رابطه با مهاجرت به این کشور از مدرک طریق فنی حرفه‌ای به بحث و گفتگو پرداخته‌ایم.

بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به کانادا 

اگرچه لیست مشاغل مورد نیاز کانادا صرفاً به مشاغل فنی حرفه‌ای محدود نیست ولی این دسته از مشاغل سهم بسیار زیادی از مهاجرت کاری به این کشور را به خود اختصاص داده است. اگرچه کانادا لیست مشاغل مورد نیاز خود را در بازارهای زمانی متفاوت اعلام می‌کند ولی برخی از این مشاغل به صورت پیوسته در لیست مشاغل مورد نیاز این کشور جای دارند. رونق برخی از صنایع در کشور کانادا باعث شده است تا مدرک برقکاری،نجاری و تعمیر و نگهداری ماشین‌های سنگین را بتوان بهترین مدرک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به کانادا دانست.

علاوه بر مدارک ذکر شده کشور کانادا در صنایع خدماتی و سلامت نیست به نیروی کار ماهر نیاز دارد . این مسئله باعث شده است تا مدارکی نظیر طراحی صنعتی و دستیار دندانپزشکی (که عمدتاً معمولاً توسط متقاضیان خانم مورد استفاده قرار می‌گیرند) نیز شانس مهاجرت به کانادا با استفاده از مدرک فنی حرفه‌ای را افزایش دهند.

لازم به ذکر است که متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق مشاغل فنی حرفه‌ای علاوه بر دارا بودن از شانس استفاده از مهاجرت به این کشور از طریق برنامه‌های فدرال قادر خواهند بود تا در برنامه‌های استانی نیز شرکت کند و همین مسئله شانس مهاجرت به کانادا از طریق تخصص را برای ایشان به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد. البته ما در مقاله‌ای تحت عنوان مهاجرت به کانادا از طریق کار به صورت مفصل در رابطه با این مسئله توضیح داده‌ایم.

بهترین مدارک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به آمریکا

اگرچه فرایند مهاجرت کاری به آمریکا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد ولی این کشور همواره به نیروی کار ماهر در چندین شغل فنی حرفه‌ای نیاز داشته است. مثلاً مشاغلی نظیر جوشکاری،برقکاری صنعتی و تکنسین‌های حوزه سیستم گرمایش و سرمایش و تهویه همیشه جز مشاغل پرتقاضا در کشور آمریکا هستند. علاوه بر آن مشاغل حوزه خدمات نظیر مهمانداری و صنعت رستوران شامل آشپزی و نانوایی و همچنین مشاغل مربوط به حوزه کشاورزی نیز می‌توانند با دریافت مدرک فنی حرفه‌ای مرتبط باعث مهاجرت متقاضیان به آمریکا از طریق کار شوند. 

بهترین مدارک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به آلمان 

کشور آلمان در چند سال گذشته با افزایش نرخ مهاجرت کاری به این کشور سعی کرده است تا نیاز صنایع مختلف خود را به نیروی کار با جذب نیروی کار حرفه‌ای است در کشورها جبران کند. از آنجا که پیش بینی می‌شود این روند در سالیان آتی نیست در شرایط افزایشی باشد بنابراین متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق کار می‌توانند با دریافت بهترین مدارک فنی حرفه‌ای برای مهاجرت به این کشور شانس خود را در این راستا افزایش دهند. 

آلمان همواره به تکنسین‌های مکانیک،تکنسین ساخت و تولید،مکانیک تجهیزات پزشکی و همچنین برقکار صنعتی بیش از سایر مشاغل نیاز داشته است. مدرک طراحی صنعتی نیز جز مدارکی بوده است که معمولا متقاضیان خانم برای مهاجرت به آلمان از طریق مدرک فنی حرفه‌ای به آن توجه خاصی داشته اند.

شانس مهاجرت به خارج از کشور با مدرک فنی و حرفه ای در سال 2025

مسلماً هر ساله قوانین و شرایط مهاجرت به خارج از کشور کمی دشوارتر می شود، ولی در حال حاضر با توجه کمبود نیروی کار متخصص در برخی از کشورها امکان مهاجرت به خارج از کشور با مدرک فنی و حرفه ای فراهم می باشد.

البته قوانین و مراحل مهاجرت به هر کشوری متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال همانگونه که پیش تر ذکر گردید برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای به کشورهایی نظیر کانادا و استرالیا مسیر نسبتاً سخت و دشواری پیش روی افراد قرار دارد، درحالیکه برای مهاجرت از این طریق به کشوری نظیر آلمان پروسه بسیار ساده تری پیش روی افراد قرار دارد. ولی به طور کلی اگر افراد علاوه بر مدرک فنی و حرفه ای دارای آیتم های ذیل باشند شانس بسیار زیادی برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای خواهند داشت.

  • مدرک فنی و حرفه ای
  • شرایط سنی مناسب
  • مدرک زبان
  • سابقه کار مرتبط
  • پیشنهاد کار از کارفرما

۲۴ دیدگاه در “مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

  1. محمدرضا امیری قلعه گفت:

    سلام.من در دانشگاه فنی حرفه ای روزانه (بدون شهریه) تحصیل کردم برای آزاد سازی مدرک چه کاری باید انجام بدم ؟!

  2. مجله مهاجرت گفت:

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟

    1. consultant گفت:

      سلام
      برای کاری بخواهید برید ۳سال سابقه کارنیاز داشته باشید کارتون مرتبط با مدرکتون باشه

  3. نازی گفت:

    سلام به نظرتون میشه با مدرک فنی حرفه ای عکاسی و شش سال سابقه کار در آتلیه تو حرفه ی عکاسی ، تدوین و ویدیو گرافی
    با رزومه قوی از طریق جاب آفر تو آلمان برام کار پیدا کنید؟😁

    1. consultant گفت:

      سلام
      بله رزومه تون بایدبررسی بشه جاب افر اماده که وجود نداره باشرایط و رزومه تون میشه پیگیر باشیم

  4. نورا گفت:

    سلام وقت بخیر من با رشته فنی حرفه ای و تخصص کامپیوتر می تونم کدوم کشور اقامت برای تحصیل بگیرم ؟

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام اگر کارشناسی کامپیوتر دارید برای ارشد میتونید کشور انگلیس اوکی کنید

  5. نورا گفت:

    سلام وقت بخیر
    با رشته ی فنی حرفه ای در زمینه کامپیوتر در کدام کشور ها می تونم تحصیل کنم ؟

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام آلمان،انگلیس

  6. reyhane گفت:

    سلام وقتتون بخیر میخواستم ببینم من با مدرک لیسانس دانشگاه فنی و حرفه ای کامپیوتر می توانم مهاجرت تحصیلی کنم که دانشگاه منو پذیرش کنند؟ ممنون

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام وقت شمام بخیر بله

    2. آریاناپارس گفت:

      سلام بله

  7. محمد گفت:

    سلام من ۲سال سابقه کار در شیرینی پزی و کیک سازی و دیپلم اشپزی بین المللی من کدام کشورها می تونم اقدام کنم

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام برای کار حداقل باید۳سال سابقه کار با بیمه داشته باشید تابشه براتون اقدام کرد

  8. کاربر مهمان گفت:

    درود بر شما. بنده خانم هستم و برای کار در هلند میخوام یک مدرک بین اللملی بگیرم که مجوز کار بدهند. سوالم اینه که از کدوم موسسه بگیرم که معتبر باشه و اینکه در چه زمینه ای بگیرم که کار وجود داشته باشه؟

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام چند سالتون هست میزان تحصیلاتتون چیه؟
      میتونید ازفنی وحرفه ای مدرک آرایشگری یا هرچیزی بگیرید ولی برای کار باید حداقل۳سال سابقه کاربابیمه داشته باشید

  9. فرهاد گفت:

    سلام
    ‌وقت بخیر. من سال ۸۸ از دبیرستان فنی و حرفه ای مدرک ساختمان رو گرفتم و بعد از اون هم مدرک فوق دیپلم و لیسانس من هم عمران و توی دانشکدهای فنی گرفتم. سطح زبانم pre intermediate هستش. تجربه هاست دادن به توریستها رو دارم ولی متاسفانه سابقه کاری ۱ ساله دارم و از لحاظ مالی هم انقدر وضعیت خوبی ندارم. الانم میخوام تو فنی و حرفه ای مدرک تعمییرات لوازم خانگی بگیرم‌.آیا شانسی برای مهاجرت وجود داره؟ حالا یا به صورت ویزای کاری یا روش های دیگه

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام اگر بخواهید برای جاب آفر اقدام کنید آیلتی۵جنرال میخواهید داشته باشید با۳سال سابقه کار تحصیلی هم میشه ارشد برید بخونید کشورهایی که ۲۰ساعت درهفته اجازه کار میدن

  10. سحر گفت:

    سلام من مدرک فنی حرفه ای در زمینه شکلات دستساز بلژیکی و مدرک پداگوژی فنی حرفه ای و مدرک سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی در زمینه شکلات سازی رو دارم و ۲سال هست که کار میکنم تو خونه ایا میتونم اقدام کنم برای رفتن به کشورهایی که مدرک فنی حرفه ای رو قبول دارن ؟؟

    1. آریاناپارس گفت:

      سلام اگر کاری بخواهید اقدام کنید باید ۳سال سابقه کار ترجیحا بابیمه داشته باشید و زبانتون اوکی باشه

  11. زهرا گفت:

    با سلام من۳۵سالمه مدرک کاردانی نرم افزار دارم و همچنین دورهای کامل از مقدماتی تا پیشرفته حسابداری از فنی حرفه ای رو دارم و الان ۱۰ساله حسابدار فروشگاه مواد غذایی هستم برای کار آلمان میتونم اقدام کنم؟

    1. آریاناپارس گفت:

      زبان المانی اول باید اوکی کنید۳سال سابقه کار بابیمه بله میشه

  12. Yalda گفت:

    سلام .اگر بنده ارشد کامپیوتر از دانشگاه فنی بگیرم با کسی که مدرک ارشد کامپیوتر از دانشگاه دیگه داره(از طریق رشته ریاضی کامپیوتر خونده)برای مهاجرت تحصیلی متفاوته؟اون فرد راحت تر از من اپلی میکنه یا مثل هم هستیم؟ فقط میخام مهاجرتم تحصیلی باشه نه کاری و غیره

    1. آریاناپارس گفت:

      بله میتونید تحصیلی اقدام بکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.