info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت کاری به سوئد

کار در سوئد
کار در سوئد

مهاجرت کاری به این کشور همیشه برای متقاضیان ایرانی جذاب بوده است. شرایط تبدیل ویزای کار به اقامت دائم،حقوق و مزایای شاغلین در این کشور و کیفیت زندگی در سوئد باعث شده است تا همواره این کشور به عنوان یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرت کاری برای متقاضیان در ایران جایگاه خود را حفظ کرده باشد. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله در ابتدا به پرسش‌های زیر پیرامون این موضوع پاسخ دهیم:

  • شغل‌های پردرآمد در سوئد چه مشاغلی هستند؟
  • قوانین جدید اقامت کاری در سوئد چیست؟
  • آیا گرفتن ویزای کار سوئد برای ایرانیان ممکن است؟
  • هزینه مهاجرت کاری به سوئد چقدر است؟
  • آیا ویزای کار سوئد تضمینی وجود دارد؟
  • حقوق کارگر ساده در سوئد چقدر است؟

و در ادامه به ارائه راهنمای گام به گام برای کاریابی در سوئد و مهاجرت کاری به این کشور به خصوص برای متقاضیان ایرانی خواهیم پرداخت.

شرایط کار در سوئد

کار در سوئد یکی از روش های اخذ اقامت این کشور می باشد که متقاضیان قادر خواهند بود با فراهم آوردن شرایط مورد نظر به این مهم دست پیدا کنند. کشور سوئد یکی از برترین بازارهای کار در اروپا را به خود اختصاص داده است. همچنین این کشور بر اساس شاخص های کیفیت زندگی، درآمد، کیفیت محیط زیست و ایمنی که توسط OECD مورد تحلیل قرار گرفته است، بالاتر از میانگین جهانی است.بزرگترین شرکت های چند ملیتی جهان در سوئد مستقر هستند:

  • Electrolux
  • Ericsson
  • H&M
  • Ikea
  • Skype
  • Spotify
  • Volvo

مزایای مهاجرت کاری به سوئد

شاید مهاجرت کاری به سوئد برای بیشتر متقاضیان ایرانی آنقدر جذاب باشد که نیازی به ارائه دلایل متفاوت به عنوان مزایای کار در سوئد نباشد. ولی سعی داریم در این بخش بر اساس تجربه افرادی که در چند سال گذشته تجربه مهاجرت به سوئد از طریق کار را داشته اند،به بررسی بزرگترین مزایای مهاجرت کاری به این کشور پرطرفدار بپردازیم. 

مزیت اول : تقاضا برای نیروی کار خارجی 

یکی از بزرگترین دلایلی که همواره باعث افزایش آمار مهاجرت کاری به سوئد توسط نیروی کار خارجی شده است،ضرورت جذب نیروی کار متخصص توسط اداره مهاجرت این کشور برای حل مشکلات مربوط به فضای بازار کار در این کشور است. تقاضای بالا برای نیروی کار ماهر در بیشتر بخش های خدماتی و صنایع باعث شده است تا هر ساله تعداد زیادی نیروی کار مجرب در زمینه‌های بهداشت و درمان و انواع گرایش‌های رشته‌های مهندسی و حتی مدیریت برای کار در سوئد پیشنهاد کار دریافت کنند. بر اساس آمار منتشر شده توسط اداره مهاجرت این کشور بیش از ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در بخش‌های مختلف در سال ۲۰۲۵ برای نیروی کار متخصص خارجی وجود دارد. 

مزیت دوم : شرایط کار عالی 

از دیگر عوامل تاثیرگذار در جذابیت کار در سوئد برای متقاضیان ایرانی شرایط بسیار ایده‌آل بازار کار در این کشور کشور سوئد با نرخ بیکاری فقط هفت و نیم درصد و با میانگین حقوق ۴۵۰۰ یورو در ماه یکی از ایده آل‌ترین بازارهای کار در میان کشورهای اروپایی را به خود اختصاص داده است. از طرفی در فهرست بهترین کشورها در رضایت شغلی منتشر شده در سال ۲۰۲۵ ،کشور سوئد رتبه پنجم در جهان را به خود اختصاص داده است. چرا که تعادل میان ساعات کاری و تعطیلات در این کشور باعث افزایش چشمگیر رضایت از کار در سوئد برای مهاجرین شده است. 

مزیت سوم : مسیر کوتاه در قامت دائم 

یکی از بزرگترین مزایای مهاجرت کاری به سوئد رایطی است که معمولاً متقاضیان بلافاصله پس از ۴ سال کار کردن در این کشور برای دریافت اقامت دائم کشور سوئد به دست می‌آورند. تقریباً کوتاه‌ترین مسیر از لحظه دریافت ویزای کارت تا اقامت دائم در کشورهای اروپایی را در کشور سوئد شاهد هستیم. از طرفی بلافاصله پس از دریافت اقامت دائم علاقمندان به کار در سوئد می‌توانند با فقط چند سال زندگی در این کشور تابعیت سوئدی را نیز اخذ نمایند.

معایب مهاجرت کاری به سوئد 

در کنار همه وضعیت‌هایی که انتخاب این کشور به عنوان مقصد مهاجرتی برای مهاجرین ایجاد می‌کند،همواره چالش‌های پیش روی متقاضیان برای کار در سوئد نیز قرار دارد. چالش‌هایی که معمولاً بر اساس تجربه مهاجرین به عنوان بزرگترین معایب مهاجرت کاری به سوئد شناخته می‌شود و در این بخش قصد داریم به آن بپردازیم. 

مشکل اول: مالیات بالا 

اگر بخواهیم فهرستی از کشورهای تعیین کنیم که در آن مهاجرین مجبور به پرداخت مالیات‌های بسیار زیاد هستند،حتماً سوئد را در میان صدرنشین ان خواهید دید. پرداخت مالیات ۴۰ تا ۵۰ درصدی برای درآمد ماهانه افراد شاید برای شهروندان سوئد که قبال این مالیات خدمات دریافت می‌کنند کار ساده‌ای باشد ولی برای مهاجرین حداقل تا قبل از دریافت پاسپورت،یک مشکل جدی تلقی می‌شود. میزان مالیات با افزایش درآمد افراد معمولاً بیشتر هم می‌شود تا جایی که ممکن است یک فرد برای درآمد بالای خود مجبور به پرداخت حدود ۶۰ درصد مالیات گردد. 

مشکل دوم : زبان سوئدی 

اگرچه همه شهروندان کشور سوئد زبان انگلیسی را به عنوان زبان مادری خود می‌دانند ولی شانس افرادی که به زبان سوئدی تسلط دارند برای پیدا کردن مشاغل مختلف به طور چشمگیری بالاتر است. همین مسئله باعث شده است تا متقاضیان مهاجرت به سوئد به خصوص از طریق کار صرفاً با دانش زبان انگلیسی شانس بالایی برای پیدا کردن کار در این کشور و استفاده از آن در مسیر مهاجرت کاری به سوئد نداشته باشند. شاید به همین دلیل است که معمولاً نرخ بیکاری مهاجرین در این کشور حدود ۲۰ درصد است.مشاغلی نظیر پزشکی و پرستاری،حسابداری و بیشتر مشاغل علوم نظری جز مشاغلی هستند که عملاً مهاجرت به سوئد بدون زبان سوئدی برایشان میسر نخواهد بود و این شاید یکی از بزرگترین معایب مهاجرت به سوئد تلقی شود. 

مشکل سوم : محدود بودن روش‌های مهاجرت کاری

وقتی مقایسه‌ای میان روش‌های مهاجرت به سوئد با روش‌های مهاجرت به کشورهایی نظیر کانادا و استرالیا حتی آلمان می‌اندازیم می‌بینیم که معمولاً علاقمندان برای مهاجرت به سوئد به جز چند راه، روشی پیش روی خود نمی‌بینند. شاید فقط روش مهاجرت از طریق جاب آفر و کارآفرینی (که در عمل ممکن است سخت و پیچیده باشند) و مهاجرت تحصیلی به سوئد (آن هم با پرداخت شهریه به دانشگاه) باعث شود تا متقاضیان پس از تحصیل ویزای دانشجویی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند و معمولاً متقاضیان این مسئله را یکی از بزرگترین معایب مهاجرت کاری به سوئد می‌دانند.

قوانین کار در سوئد چگونه است؟

یکی از روش های جذاب و تقریبا مطمئن جهت مهاجرت به سوئد سیستم جاب آفر سوئد (Job Offer) می باشد. زیرا بر اساس آن متقاضی مهاجرت، یک درخواست کار یا در حالتی بهتر قرار داد کاری دریافت می نماید که بر اساس آن می تواند وارد کشور شده و مستقیما مشغول به کار شوند.قوانین حقوقی کار در سوئد به این گونه می باشد که میزان حقوق افراد در یک تناسب نسبی قرار دارد. به طور مثال حقوق یک دندانپزشک با یک مهندس عمران تفاوت چندانی نمی کند. لیست زیر توسط اداره آمار سوئد (S.C.B) برای حقوق و دستمزدها در سوئد منتشر شده است.

عنوان مشاغلدرآمد ماهانه
خدمات عمومی۴۵۶۵ یورو
استخراج مواد معدنی۴۹۹۴ یورو
کار در بخش تولید۴۸۸۶ یورو
مهندسی صنایع۴۸۲۷ یورو
تأمین برق، گاز، بخار و تهویه مطبوع۴۶۶۶ یورو
بخش آب؛ فاضلاب، مدیریت زباله۴۵۱۴ یورو
مهندسی عمران و یا ساختمان۴۲۰۳ یورو
حمل و نقل و تدارکات۴۷۳۰ یورو
خدمات اقامت۴۰۱۲ یورو
اطلاعات و ارتباطات۵۰۵۴ یورو

سوئد تأکید زیادی بر تعادل سالم کار و زندگی با روزها و ساعت های قابل انعطاف دارد. ساعات کار عادی از ۸:۳۰ تا ۱۷:۰۰ می باشد. اضافه کاری در فرهنگ سوئد امری مرسوم نیست. طبق قانون مرخصی سالانه سوئد، کارگران تمام وقت بدون در نظر گرفتن شغل و سن، حداقل ۲۵ روز مرخصی در سال دارند.

قوانین اخذ اقامت سوئد

افراد پس از گرفتن دعوت نامه کاری از یک شرکت معتبر سوئدی، برای دو سال ویزای کار در کشور سوئد تقاضای خود را تسلیم سفارت می کنند. در صورتی که موفق به اخذ ویزای دو ساله شوند، قادر خواهند بود تا با اتمام دو سال اول کار در کشور سوئد از داخل خاک این کشور و به صورت پیوسته دو سال دیگر ویزای خود را تمدید کنند.گفتنی است دو سال اول کار فرد دریافت کننده دعوت نامه کاری باید نزد همان کارفرما مشغول به کار باشد ولی در دو سال دوم متقاضی تمدید ویزای کار سوئد، می تواند پیشنهاد شغلی خود را از کارفرمای دیگری دریافت کند.

قوانین مالی

گفتنی است که شغل مورد نظر می بایست حداقل درآمدی معادل ۱۳ هزار کرون سوئد یا تقریبا ۲۳۰۰ دلار قبل از کسر مالیات را فراهم آورد. 

محدودیت زمانی

زمانی که فرد دارای ویزای کاری بتواند چهار سال بصورت پیوسته در کشور سوئد کار قانونی و تمام وقت داشته باشد و همچنین از قوانین مالیاتی کشور سوئد تبعیت کند، امکان تبدیل ویزای کار خود به اقامت دائم سوئد را به دست می آورد.

مراحل اقدام برای ویزای کار سوئد

مراحل اقدام جهت ویزای کار کشور سوئد را می توان به سه بخش تقسیم بندی کرد. در ابتدا باید متقاضیان شغل مورد نظر را با کمک سایت های کاریابی انتخاب نمایند. در این بخش به مراحل اقدام می پردازیم. 

کاریابی در سوئد

افراد برای جستجو کار در سوئد می توانند از سایت های رسمی این کشور استفاده کنند.

  • jobb.blocket
  • CareerBuilder
  • iAgora
  • Jobbsafari
  • jobbsafari.se
  • metropolis
  • monster
  • stepstone.se
  • Academic Work
  • Manpower in Swedish
  • Pr office in Swedish
  • T.N.G in Swedish

این وب سایت ها برای کمک به متقاضیان بین المللی می باشد که در خاک سوئد حضور ندارند و بدنبال بررسی شرایط  می باشند.کشور سوئد در بخش های مختلفی از کشاورزی و مهندسی گرفته تا مراقبت های بهداشتی و ساخت و ساز دچار کمبود نیروی متخصص است. اگر مهارت لازم برای تکمیل یکی از این نقش ها را داشته باشید، پیدا کردن کار در کشور باید نسبتاً ساده می شود.

عوامل موثر در افزایش شانس کاریابی در سوئد

افراد در صورت پیدا کردن کار می توانند بدون پرداخت هزینه ای از این روش برای ویزای کار سوئد اقدام نمایند. بازه زمانی برای کسب اقامت ۳ سال می باشد که به نوبه خود بازه زمانی کمتری نسبت به بقیه روش های اقامتی است.علاقمندان به اخذ ویزای کار سوئد قادر خواهند بود از همان بدو امور درخواست ویزای کار سوئد، برای خانواده خود نیز بصورت ویزای همراه، درخواستی را تسلیم سفارت کنند.رزومه و معرفی نامه تاثیر بسزایی در قبولی پرونده فرد متقاضی برای اخذ ویزای کاری سوئد قلمداد می شود. در ادامه  شرایط ارائه رزومه و معرفی نامه را مورد بررسی قرار می دهیم.

یکی از مهمترین فاکتورهای موجود برای قبولی درخواست کار در سوئد مبحث رزومه می باشد. بصورت معمول رزومه یک یا دو صفحه بوده و خلاصه‌ای از تحصیلات، تجربه‌های کاری شما، دستاوردها و جوایزتان و مهارت‌های ویژه‌ای که دارید است. لازم بذکر است که اطلاعات تماس باید در رزومه هر فرد قید شود.علاوه بر آن افرادی که بدنبال کار در کشور سوئد می باشند باید مهارت های خود را برای کارفرمایان شرح دهند. در این نامه بایستی به طور مناسب شرح دهید که چرا برای این کار مناسب هستید و کارفرما چرا بایستی شما را برای این کار انتخاب کند. توجه کنید که بهتر است این نامه بیشتر از یک صفحه نباشد.

مصاحبه و دریافت دعوت نامه

در صورت اخذ تائید اولیه از کارفرمایان در سوئد به صورت معمول برای یک مصاحبه حضوری و یا آنلاین دعوت می شوید. در مصاحبه دانش، مهارت و تسلط شما به زبان مورد بررسی قرار می گیرد. در مصاحبه بایستی خود را به نوعی نشان دهید که کارفرما احساس کند شما بهترین گزینه ممکن برای این کار و سمت هستید. پس از شرکت در مصاحبه با شما تماس حاصل می شود تا نتیجه به شما اطلاع رسانی شود. در صورت مثبت بودن جواب، برای سایر مراحل قانونی می بایست اقدام کرد.

اقدام برای اخذ ویزا

افراد جهت اخذ ویزا کار در سوئد باید مدارکی را هنگام مراجعه به سفارت ارائه دهند که عبارتند از:

  1. فرم درخواست ویزا
  2. کپی هایی از صفحات گذرنامه
  3. عکس
  4. شماره پاسپورت
  5. کپی گواهی های ازدواج یا معادل آن
  6. تمکن مالی
  7. قرارداد کاری از طرف کارفرما در سوئد

چالش ویزای کار سوئد

مسلما هر اقدامی در امر مهاجرت با چالش هایی همراه است. از همین رو متقاضیان کار در سوئد باید با چالش های موجود آشنا شوند تا با آگاهی کامل روانه این کشور شوند. سه تا بزرگترین چالش های ویزای کار سوئد را مورد برسی قرار می دهیم.

بهترین مشاغل برای کار در سوئد

مسلماً انتظار داریم که بهترین مشاغل برای کار در سوئد برای یک سوئدی با یک مهاجر که قصد کار در سوئد را دارد متفاوت باشد. چرا که معمولاً محدودیت‌های بیشتری برای مهاجرین برای کار در برخی از مشاغل به عنوان یک خارجی وجود دارد. با این حال انتخاب بهترین مشاغل برای کار در سوئد برای مهاجرین می‌بایست بر اساس عوامل مختلفی صورت پذیرد. عواملی که می‌توانند در انتخاب بهترین مشاغل موثر باشند عبارتند از :

  • متوسط حقوق 
  • رقابت برای ورود به بازار کار 
  • تعداد فرصت‌های شغلی 
  • پیش نیازها و معادل سازی مدارک کاری و تحصیلی 
  • سهولت انجام کار 
  • محدودیت‌های اداره مهاجرت برای افراد خارجی 

بنابراین سعی می‌کنیم با در نظر گرفتن عواملی که در این بخش به آن اشاره کرده‌ایم، در جدول زیر فهرستی از بهترین مشاغل برای کار در سوئد ارائه نماییم.

رتبهعنوان شغلیمتوسط حقوق ماهیانه (یورو)رقابت برای ورودتعداد فرصت‌های شغلیپیش‌نیازها و معادل‌سازی مدارکسهولت انجام کارمحدودیت‌های مهاجرتی برای خارجی‌ها
۱مهندس نرم‌افزار۴۵۰۰متوسطزیادمدرک دانشگاهی + تجربه کاریبالاکم
۲پرستار۳۸۰۰پایینزیادمعادل‌سازی مدرک پرستاریمتوسطنیاز به معادل‌سازی و زبان سوئدی
۳مهندس برق و الکترونیک۴۲۰۰متوسطخوبمدرک مهندسی + گواهینامه معتبربالاکم
۴راننده وسایل نقلیه سنگین۳۲۰۰پایینزیادگواهینامه رانندگی سوئدیبالانیاز به گواهینامه محلی
۵برنامه‌نویس وب۴۰۰۰متوسطخوبتجربه کاری + مدرک فنیبالاکم
۶معلم زبان خارجی۳۵۰۰متوسطمتوسطمدرک آموزشی + سطح بالای زبانمتوسطنیاز به معادل‌سازی مدارک
۷تحلیلگر داده۴۷۰۰بالاخوبمدرک دانشگاهی + تجربه داده‌کاویمتوسطکم
۸کارگر ساختمانی۳۰۰۰پایینزیادگواهینامه‌های فنیبالانیاز به مدارک ایمنی کار
۹پزشک۶۰۰۰بالامتوسطمعادل‌سازی مدرک پزشکیمتوسطفرآیند طولانی معادل‌سازی
۱۰مشاغل حوزه IT پشتیبانی۳۷۰۰متوسطزیادمدرک فنی یا تجربه کاریبالاکم

شرایط کار در سوئد

در ابتدای راه باید شرایط کار در سوئد را مورد بررسی قرار دهیم. به صورت کلی دو روش برای ورود به بازار کار سوئد امکان پذیر می باشد.

دریافت پیشنهاد کاری

افراد در صورت اخذ پیشنهاد کاری از  یک کارفرمای سوئدی قادر خواهند بود برای ویزای کاری کشور سوئد اقدام نمایند. افراد واجد شرایط در صورت اخذ دعوت نامه کاری به صورت معمول در ابتدای راه ویزای سه ساله دریافت می نمایند و در صورت کسب حداقل حقوق و دستمزدها در سوئد و پرداخت مالیات موفق به اخذ اقامت می شوند. 

ویزای تحصیلی

از دیگر روش های ورود به کشور سوئد، ویزای تحصیل در سوئد می باشد که دانشجویان قادر خواهند بود با اخذ پذیرش از دانشگاه های برتر سوئد، وارد این کشور شوند. دانشجویان پس از تحصیل، شانس بالاتری را برای ورود به بازار کار خواهند داشت. لازم بذکر است حقوق و دستمزدها در سوئد برای متقاضیانی که در مراکز معتبر سوئد تحصیل کرده اند، بیشتر است.

قوانین حقوق و دستمزدها در سوئد

دستمزدها با در نظر گرفتن مسئولیت و میزان دشواری وظایف کار و نحوه انجام کار توسط کارفرما تعیین می گردد. به صورت معمول برای ورود به بازار کار حرفه ای نیاز به سپری کردن دوره و یا کسب دانش تخصصی در زمینه فعالیت مورد نظر می باشد. هنگام در خواست کار، اغلب در ارتباط با انتظارات فرد در خصوص حقوق و دستمزدها در سوئد پرسیده می شود و با توجه به دانش و حرفه متقاضی حقوقی در نظر گرفته می شود.قانون حمایت از اشتغال ارتباط بین کارمندان و کارفرمایان را در بخش دولتی و خصوصی را تنظیم می نماید. در کشور سوئد، اتحادیه های کارگری و کارفرمایان مسئولیت رعایت حداقل دستمزدها را به عهده دارند. در صورت بروز هر گونه اختلاف، دادگاه کار سوئد اختلافات ناشی از حقوق و دستمزدها در سوئد را مورد بررسی قرار می دهد.

ساعت کاری

مقدار ساعت کاری در سوئد توافقی میان نیروی کار و کارفرما مورد نظر می باشد ولی حداکثر میزان ساعت کار قانونی در هفته ۴۰ ساعت تعیین گردیده است. طبق آمار (EUROSTAT) میزان کار هفتگی کارمندان تمام وقت ۴۰٫۷ بدست آمده است.

اضافه کاری

اضافه کاری به عنوان زمانی بیشتر از ساعت کار عادی تعریف شده است. طبق قوانین اضافه کار تعیین شده به ازای هر کارمند ۴۸ ساعت کاری در ماه می باشد.

کار نیمه وقت

کار نیمه وقت در سوئد رایج و بالاتر از حد متوسط در اروپا می باشد. از همین رو قوانین حقوق و دستمزدها در سوئد برای این نوع کار به صورت جداگانه تعیین گردیده است. به صورت معمول زنان بیشتر از مردان مشغول کار نیمه وقت می باشند. میزان اضافه کاری در نظر گرفته شده برای کارهای نیمه وقت ۲۰۰ ساعت در سال می باشد.

شرایط پرداخت حقوق

طبق توافقنامه های صورت گرفته میان نیروی کار و کارفرما، حقوق و دستمزدها در سوئد به صورت ماهیانه و پس از کسر مالیات پرداخت می شود.

میانگین حقوق و دستمزدها در سوئد

متوسط حقوق و دستمزدها در سوئد

اگر شما در کشور سوئد در بخش خصوصی یا private sector بصورت کارمند مشغول به کار باشید طبق آمار منتشر شده بصورت معمول حدود ۳۴ هزار کردن در ماه حقوق خواهید داشت و اگر در بخش دولتی یا Governmental sector  مشغول به فعالیت باشند حقوق ماهانه ای حدود ۳۲هزار کرون را دریافت می کنند.لازم به ذکر است حقوق دریافتی اعلام شده متوسط در میان تمامی شهر های کشور سوئد رشته های متنوع می باشد. بصورت قانونی افراد بین ۲۹ تا ۳۵ درصد مالیات بر در آمد پرداخت می کنند. اگر بطور متوسط ۳۳ درصد مالیات بر درآمد را نیز محاسبه کنیم، میزان متوسط خالص حقوق در بخش خصوصی در حدود ۲۳ هزار کرون و در بخش دولتی در حدود ۲۱ هزار کرون خواهد بود.

به طور مثال متخصص رشته IT Manager بصورت معمول ۴۸ هزار کرون در ماه دستمزد دریافت می کند که میزان حقوق بانوان از آقایان بیشتر می باشد. بیشترین حقوق پرداختی در شهر  Jonkoping است که حدود ۵۱ هزار کرون می شود. متوسط حقوق یک فرد به عنوان صندوق دار حدود ۱۰۱ تا ۱۱۰ کرون معادل ۱۳ الی ۱۴ دلار در ساعت در نظر گرفته می شود.یکی از مهم ترین جنبه های افزایش حقوق و دستمزدها در سوئد ایجاد تصویر روشنی از چگونگی ارتقا دانش و مهارت می باشد. افزایش حقوق ها به صورت سالیانه و در جلسه ای با مدیر مورد بررسی و در صورت موافقت تعیین می گردد.

هزینه‌های مهاجرت کاری به سوئد 

اگرچه مهاجرت کاری کم هزینه‌ترین روش مهاجرت به سوء تلقی می‌شود ولی با این حال نمی‌توان رسیدن به رویای کار در سوئد را بدون صرف هزینه مالی یک خواسته منطقی دانست.متقاضیان علاقمند به کار در سوئد از لحظه انتخاب این کشور به عنوان مقصد مهاجرت کاری تا لحظه شروع فعالیت شغلی خود در این کشور و پس از آن تا لحظه دریافت اقامت دائم سوئد ملزم پرداخت هزینه‌های زیادی هستند. سعی می‌کنیم برای فی بهتر این هزینه‌ها هزینه‌های مهاجرت کاری به سود را در دو مرحله پیش از سفر به این کشور و پس از آن دسته‌بندی کرده و در رابطه با هر یک به تفصیل با گفتگو بپردازیم. 

هزینه‌های پیش از مهاجرت کاری به سوئد 

معمولا هزینه‌هایی که متقاضیان کار در سوئد می‌بایست پیش از مهاجرت به این کشور پرداخت کنند نسبت به هزینه‌هایی که پس از آن ملزم به پرداخت آن هستند بسیار کمتر است. با این حال سعی می‌کنیم در این بخش برای مدیریت بهتر هزینه توسط متقاضیان هزینه‌های مهاجرت کاری به سوئد که متقاضیان در ایران و معمولاً به شکل ریالی به سازمان‌ها و ارگان‌های داخل ایران پرداخت می‌کنند را مورد ارزیابی قرار دهیم. 

هزینه آزادسازی مدارک 

فارغ التحصیلان دانشگاه سراسری روزانه و همچنین فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی معمولاً می‌بایست برای ارائه مدارک تحصیلی خود به اداره مهاجرت کشور سوئدی مدارک را پیش از ترجمه از دانشگاه محل تحصیل خود آزاد نمایند. هزینه آزادسازی مدارک معمولاً نسبت به رشته تحصیلی متقاضیان،سال فراغت از تحصیل و همچنین مقطع تحصیلی افراد مختلف ممکن است متغیر باشد. 

هزینه ترجمه مدارک

در روش مهاجرت کاری به سوئد نیز مانند همه روش‌های مهاجرت به این کشور متقاضیان ملزم به ترجمه مدارک خود به زبان انگلیسی یا سوئدی هستند. از اونجایی که ترجمه مدارک به زبان انگلیسی در ایران ساده‌تر است هزینه ترجمه مدارک به زبان انگلیسی یکی از هزینه‌های جدای ناپذیر از فرایند تحقق رویای کار در سوئد تلقی می‌شود. از آنجا که سفارت سوئد در ایران فعالیت دارد متقاضیان می‌بایست تاییدات مربوط به وزارت امور خارجه و دادگستری که معمولاً برای سفارت کشورهایی نظیر کانادا یا آمریکا مورد نیاز نیست را نیز دریافت نمایند.

هزینه معادل سازی مدارک تحصیلی 

فعالین در برخی از زمینه‌های شغلی مثل زمینه‌های مربوط به علوم پزشکی و نیروهای ماهر در برخی از زمینه‌ها نیازمند معادل سازی مدارک خود پیش از مهاجرت کاری به سوئد هستند. هزینه شرکت در آزمون‌های معادل سازی و ثبت نام در این آزمون‌ها نیز جزئی از هزینه‌های پیش از مهاجرت به سوئد محسوب می‌شود. 

هزینه دفاتر کاریابی در سوئد 

به غیر از افرادی که شخصاً نسبت به پیدا کردن کار در سوئد اقدام می‌کنند،متقاضیانی که از خدمات یک موسسه کاریابی در سوئد استفاده می‌کنند معمولا باید برای این خدمات به کاریابی‌های بین‌المللی حق الزحمه کاریابی در سوئد را پرداخت نمایند. تعرفه کاریابی خارجی که توسط وزارت کار ایران برای کاریابی‌های مجاز بین‌المللی تعریف شده است معادل یک ماه حقوق در کشور مقصد است. 

هزینه درخواست ویزا 

سفارت کشور سوئد همانند سایر کشورهای جهان هزینه مشخصی برای پردازش درخواست متقاضیان کار در سوئد از این افراد دریافت می‌کند. این هزینه به شکل یورویی و به سفارت سوئد (یا کارگزار معرفی شده توسط آن در هر سال) پرداخت می‌گردد. میزان این هزینه نیز به صورت سالانه توسط اداره مهاجرت سوئد اعلام می‌شود. گفتنیست برای متقاضیان متاهل هزینه دریافت ویزا برای همراهان نیز علاوه بر هزینه درخواست ویزای متقاضی اصلی توسط سفارت سوئد ز ایشان دریافت می‌شود. 

هزینه‌های پس از مهاجرت به سوئد 

معمولا هزینه‌های پس از مهاجرت به سوئد در روش‌های مربوط به مهاجرت کاری از محل درآمد ناشی از کار در سوئد به سادگی قابل پرداخت است. با این حال سعی می‌کنیم در این بخش ردیف هزینه‌هایی که پس از مهاجرت کاری به سوئد و متقاضیان تحویل می‌گردد را بیان می‌کنیم. 

هزینه بلیط هواپیما 

به غیر از برخی موارد معدود،معمولاً کارفرمایان سوئدی هزینه‌ مربوط به پرواز را برای متقاضیان کار در سوئد پرداخت نمی‌کنند. بنابراین هزینه سفر هوایی به سوئد نیز یکی از هزینه‌هایی است که متقاضیان مهاجرت کاری به ساعد می‌بایست برای سفر به این کشور مد نظر قرار دهند.این هزینه در فصول مختلف سال می‌تواند بسیار متغیر باشد.

هزینه های زندگی در سوئد

بر اساس شاخص های انتخاب شده در بررسی کیفیت زندگی (EQLS) در اروپا، سوئد به عنوان یکی از برترین کشورهای اروپایی شناخته می شود و در همه شاخص ها درصد بالاتری از میانگین را بدست آورده است. یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار برای بررسی کیفیت زندگی در یک کشور، بررسی تناسب میان حقوق و دستمزد و هزینه های زندگی می باشد. این نکته بدین معناست که میزان حقوق بسیار بالا تاثیر بسزایی در کیفیت زندگی ندارد و این تناسب باید به صورت منطقی حفظ شود.به صورت معمول هزینه های زندگی در سوئد به واسطه سیستم مالیاتی نسبت به سایر کشور های اروپایی بیشتر می باشد. هزینه های زندگی در سوئد به صورت ماهیانه بین ۱۰ الی ۱۵ هزار کرون سوئد در نظر گرفته می شود که بیشترین هزینه را مسکن به خود اختصاص داده است. با توجه به تحلیل صورت گرفته در خصوص حقوق و دستمزدها در سوئد، شرایط زندگی در این کشور مساعد می باشد.

هزینه اسکان 

چه متقاضیان کار در سوئد قصد اسکان در خوابگاه‌های موقت را داشته باشند و چه تمایل داشته باشند در یک آپارتمان شخصی شت سکونت کنند،هزینه مربوط به محل اقامت مهم‌ترین هزینه پس از مهاجرت کاری به سوئد محسوب می‌شود. اگرچه میزان هزینه با شهر محل سکونت،امکانات محل و فاکتورهای مرتبط با آن تعیین می‌شود ولی به طور میانگین می‌توان هزینه‌ای بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ یورو را هزینه اجاره ماهانه یک اقامتگاه اقتصادی دانست. 

هزینه خورد و خوراک 

اگرچه عادات غذایی و سبک زندگی افراد معمولاً میزان هزینه خورد و خوراک را برای علاقمندان به کار در سوئد تعیین می‌کند ولی به طور کلی می‌توان میزان این هزینه را بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو در ماه در نظر گرفت. طبیعیست که این مبلغ برای افراد متاهل به مراتب بیشتر خواهد بود. 

هزینه مربوط به دوره‌های زبان

علی رغم این واقعیت که همه متقاضیان کار در سوئد منزل به یادگیری زبان سوئدی (حداقل برای چند ماه اولیه کار در این کشور) نیستند ولی معمولاً متقاضیان برای دریافت حقوق بالاتر و یا اخذ فرصت‌های شغلی بهتر در این کشور به نحوی ناچار به یادگیری زبان سوئدی می‌شوند. هزینه‌های شرکت در دوره‌های زبان سوئدی که به صورت اختیاری صورت می‌پذیرد در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ یورو برآورد می‌شود. 

پرسش و پاسخ‌های پرتکرار در رابطه با مهاجرت کاری به سوئد 

با توجه به اهمیت کشور سوئد برای علاقه‌مندان به کار در خارج کشور همواره با پرسش‌های گوناگونی در خصوص مهاجرت کاری به سوئد روبرو بوده‌ایم. به عنوان موسسه کاریابی بین‌المللی و فعال در زمینه‌های روش‌های مهاجرت کاری به سوئد قصد داریم در این بخش به متداول‌ترین پرسش‌های مربوط به این حوزه پاسخ دهیم. 

حقوق کارگر ساده در سوئد چقدر است؟

جالب است بدانید سوئد برعکس بسیاری از کشورهای جهان هیچ عددی را به عنوان حداقل دستمزد دولتی تعیین نکرده است. معمولاً حقوق و دستمزد در سوئد از طریق توافق‌نامه‌هایی که اتحادیه‌های صنفی و کارگری به امضا می‌رسانند تعیین می شوند. بنابراین حداقل حقوق کارگر صاحب در سوئد با توجه به صنف مورد نظر تعیین می‌گردد به طور مثال در صنعت هتل و رستوران میزان حداقل حقوق کارگر ساده در سوئد در سال ۲۰۲۵ حدوداً ۲۲۰۰۰ کرون سوئد که معادل ۲۴۰۰ دلار است تعیین شده است. در حالی که عواملی نظیر شغل و تجربه کاری می‌توانند حقوق کارگر در سوئد را افزایش یا کاهش دهند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.