info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

اقامت دائم

چگونه از کشورهای مختلف اقامت دائم بگیریم

اخذ اقامت دائم در یکی از کشورهای خارجی به واسطه سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی زندگی در ایران و کاهش ارزش پول ملی در چند سال گذشته به یک نگرانی برای طیف وسیعی از جامعه تبدیل شده است. بسیاری از متقاضیان ایرانی با هدف ارتقاء سطح زندگی و افزایش درآمد اقدام به دریافت اقامت بسیاری از کشورهای خارجی می‌نمایند. با توجه به اهمیت این موضوع سعی داریم در این مقاله به روش‌های اخذ اقامت دائم در کشورهای مختلف بپردازیم و جوانب این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهیم. بنابراین در ابتدا به پرسش‌های پیرامون این موضوع نظیر پرسش‌های زیر پاسخ می‌دهیم: 

  • اقامت دائم چیست؟
  • عبارت اقامت دائم به انگلیسی چه چیزی می‌شود؟
  • شرایط اقامت دائم کانادا با اقامت دائم آمریکا چه تفاوت‌هایی دارد؟
  • در کدام کشورها می‌توان راحت‌تر اقامت دائم را اخذ کرد؟
  • هزینه دریافت اقامت دائم آلمان چقدر است؟

و سپس در ادامه به راهنمای گام به گام برای اخذ اقامت دائم در کشورهای مختلف جهان خواهیم پرداخت و شرایط هر یک را در سال ۲۰۲۵ مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تعریف اجازه اقامت دائم

قبل از این که وارد بحث جذاب گرفتن اقامت دائم هر یک از کشورها شویم، خوب است تا یک بار برای همیشه مفهوم اجازه اقامت دائم را متوجه شویم.

اجازه اقامت (Residence Permit) 

اجازه اقامت دائم از جذاب‌ترین موضوعاتی است که می‌توانیم به آن بپردازیم. همانطور که مشخص است شما با دریافت اجازه اقامت می‌توانید در یک کشور زندگی کنید و حتی از یک سری از خدمات برخوردار شوید. برای مثال می‌توانید با توجه به مدت زمانی که به شما اجازه اقامت در آن کشور داده است، فرزندان خود را در مدرسه ثبت نام کنید و یا از خدمات بیمه درمانی استفاده کنید. نکته جالب این که حتی می‌توانید در آن کشور خرید ملک برای گرفتن اقامت دائم را انجام دهید که کمی جلوتر به طور کامل به این موضوع اشاره می‌کنیم. به هر حال سند اجازه اقامت به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید در یک مدت زمان مشخص، در کشور مورد نظر خود زندگی کنید.

تعریف اقامت دائم (Permanent Resident)

دریافت اقامت دائم یکی از بی‌نقص‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید برای مهاجرت به یک کشور انتخاب کنید. در همین ابتدا به شما بگوییم که تنها نقطه ضعف این روش این است که شما نمی‌توانید در امور سیاسی کشورها نقشی داشته باشید. این محدودیت با توجه به چندین امکانات دیگری که برای شما فراهم می‌شود، تقریبا به چشم نمی‌آید. با دریافت سند و یا مجوز اقامت دائم زندگی خود را در یک کشور دیگر شروع کنید، بدون اینکه نگرانی از بابت تمام شدن فرصت خود داشته باشید. فقط باید هر چند سال یکبار (بین پنج تا هفت سال برای کشورها متغییر است) مجوز اقامت  دائم خود را تمدید کنید. در اقامت دائم شما اجازه استفاده از امکاناتی مشابه با آنچه شهروندان همان کشور دریافت می‌کنند خواهید داشت. می‌توانید فرزندان خود را به مدرسه بفرستید تا به طور رایگان تحصیل خود را ادامه دهند، می‌توانید بدون دریافت ویزا از کشورهای اتحادیه اروپا دیدن کنید و حتی فراتر از آن، اجازه راه اندازی کسب و کار خود را نیز دارید. دریافت اقامت دائمی زمانی اتفاق می‌افتد که شما به مقیم کشور مقصد خود تبدیل شوید. در بخش بعدی درباره تفاوت‌های مقیم و شهروند توضیحاتی را به شما ارائه می‌دهیم.

اقامت دائم

تفاوت اقامت دائم و شهروندی

قبل از هر چیز بیایید تا ویژگی‌هایی که باعث می‌شوند یک فرد به عنوان شهروند یک کشور شناخته شود را بررسی کنیم.

  • متولد شدگان در یک کشور جزو شهروندان آن کشور محسوب می‌شوند. به همین دلیل یکی از روش‌هایی که معمولا خانواده‌ها از آن استفاده می‌کنند، به دنیا آوردن فرزند در کشور مورد نظرشان است تا بعد از آن بتوانند به واسطه فرزندشان که شهروند آن کشور به حساب می‌آید، اقامت دائم را دریافت کنند.
  • اگر یک فرد بتواند سال‌های متمادی در یک کشور زندگی کند (حداقل پنج سال که با توجه به شرایط کشورهای مختلف، ممکن است بیشتر شود) جزو شهروندان آن کشور شمرده می‌شود.
  • موارد دیگری که کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود. مثلا دریافت پناهندگی از یک کشور

حال بیایید تا به تفاوت‌های بین اقامت دائم و شهروندی یک کشور بپردازیم. به فردی که شهروندی یک کشور را دارا است، شهروند آن کشور و فردی که اقامت یک کشور را دارا است مقیم آن کشور می‌گویند.

  1. اولین مورد را می‌توانیم به توضیحاتی درباره پاسپورت اختصاص دهیم. فردی که اقامت دائم را دریافت کرده است، در نهایت دارای پاسپورت کشور خود است. برای مثال یک فرد ایرانی دارای پاسپورت ایران است و این نشان دهنده آن است که فرد تابعیت ایرانی دارد. در صورتی که شهروندان از پاسپورت کشور مقصدی که مقیم می‌خواهد به آن مهاجرت کند برخوردار هستند.
  2. دومین مورد محدودیت در داشتن پست و مقام‌های دولتی در کشور مقصد است. یک شهروند از تمامی حقوق کامل آن کشور برخوردار است. افراد شهروند بعد از رسیدن به سن مشخص قانونی می‌توانند به راحتی رای خود را در انتخابات ارائه دهند. اما افراد مقیم امکان رای دادن را نخواهند داشت.
  3. سومین مورد این است که شما به عنوان یک فرد مقیم باید مدت زمانی را که کشور مقصد در نظر گرفته است، تنها به زندگی در همان کشور اختصاص دهید و یا عبارتی دیگر از کشور خارج نشوید. اما این موضوع در رابطه با شهروندان صدق نمی‌کنند و آن‌ها حتی اگر سالیان سال هم از کشور مبدا خود خارج شوند، باز هم شهروند آن کشور محسوب می‌شوند.

مزایای اقامت دائم 

اگرچه امتیازاتی که معمولاً دارندگان اقامت دائم در کشورهای مختلف از آن برخوردارند تفاوت‌هایی با کشورهای دیگر دارد ولی به طور کلی برخی از ویژگی‌های دارندگان کارت اقامت دائم در همه کشورهای جهان مشترک است. ویژگی‌هایی که می‌توان از آنها به عنوان مزایای اقامت دائم در همه کشورهای جهان یاد کرد و و شاید همین ویژگی‌ها به دلیل اصلی علاقه متقاضیان ایرانی به مهاجرت به سایر کشورها و دریافت اقامت آنها باشد. قصد داریم در این بخش از مقاله به این موارد بپردازیم. 

مزیت اول: راهی برای گرفتن پاسپورت 

بیشتر متقاضیان دائم در کشورهای مختلف جهان به نحوی قصد دارند تا با مدتی زندگی در کشور مورد نظر خود امکان دریافت پاسپورت و یا شهروندی آن کشور را به دست آورند. به غیر از چند کشور جهان که شهروندی و یا پاسپورت خود را به طور مستقیم به متقاضیان اعطا می‌نمایند (از راه خرید پاسپورت)،تنها مسیر دریافت شهروندی در همه کشورهای جهان راه دریافت اقامت دائم و زندگی در آن کشور به مدت حداقل ۳ تا ۵ سال است. 

مزیت دوم: برخورداری از خدمات مالی 

یکی از ویژگی‌های دارندگان اقامت دائم در بسیاری از کشورهای جهان به خصوص در کشورهای آمریکا و کانادا، امکان استفاده از وام برای خرید مسکن و یا خودرو به واسطه پرداخت مبالغ آن در اقساط بلند مدت است. با توجه به هزینه مسکن در این کشورها عملاً امکان خرید نقدی آن برای متقاضیان مهاجرت به این کشورها بسیار دشوار است ولی داشتن اقامت دائم این کشورها به متقاضیان اجازه می‌دهد تا به سادگی و با پرداخت ماهانه صاحب مسکن و خودرو شوند. 

مزیت سوم : تحصیل کم هزینه و کار پردرآمد 

در بسیاری از کشورهای جهان داشتن اقامت دائم برای کمتر شدن شهریه دانشگاهی بسیار موثر است.به طور مثال در برخی از کشورها شهریه دانشگاهی برای دانشجویان بین‌المللی بیش از سالی ۲۰ هزار دلار در سال تخمین زده می‌شود در حالی که دارندگان اقامت دائم فقط کمتر از چند هزار دلار به عنوان شهریه دانشگاه پرداخت می‌نمایند. همچنین در مورد اشتغال،عدم محدودیت در انتخاب شغل باعث می‌شود تا دارندگان اقامت دائم بتوانند مشاغل با درآمد بالاتر را انتخاب کنند چرا که محدود به انتخاب کارفرمایانی که مجاز به صدور دعوتنامه برای ویزا هستند نخواهند بود.

معایب اخذ اقامت دائم

معمولا داشتن اقامت دائم یک کشور به خودی خود چالشی را برای متقاضیان به همراه ندارد. مگر در شرایطی که حفظ حق اقامت دائم در کشور مربوط به حضور فرد متخصص در کشور باشد. به طور مثال کشورهای مختلف جهان مثل آمریکا،کانادا و کشورهای اروپایی از افرادی که موفق شده‌اند اقامت دائم این کشورها را دریافت کنند انتظار دارند تا برای حفظ شرایط اقامت دائم بیش از ۶ ماه از سال را در این کشورها سکونت نمایند. در صورت عدم رعایت این شرط و سفر به خارج از این کشورها برای مدت طولانی معمولاً در بازگشت به این کشورها متقاضیان می‌بایست افسر ویزای مرزی را با دلایل قانع کننده‌ای راضی کند که خروج این افراد از کشور به علل موجهی صورت گرفته است. ولی در این بخش قصد داریم به جای معایب اخذ اقامت دائم به چالش‌های دریافت اقامت دائم کشورهای مختلف جهان برای متقاضیان ایرانی بپردازیم.

چالش اول : مدرک زبان 

دریافت اقامت دائم کشورهای پیشرفته جهان به خصوص کشورهای آمریکا،کانادا و استرالیا مستلزم دریافت مدرک زبان توسط متقاضیان مهاجرت به این کشورهاست. اگرچه شاید یادگیری زبان انگلیسی و کسب آمادگی لازم برای شرکت در آزمون‌های زبان نظیر آزمون آیلتس برای برخی از متقاضیان چالش جدی به شمار نیاید دریافت نمرات مورد نیاز برای احراز شرایط دریافت اقامت دائم در کشورهای ذکر شده برای شمار زیادی از متقاضیان یک چالش جدی برای اخذ اقامت این کشورها به شمار می‌آید. 

چالش دوم : تغییرات قوانین 

از آنجا که مسیر دریافت اقامت دائم در بسیاری از روش‌های مهاجرتی از مسیر دریافت ویزاهای کوتاه مدت و حفظ آن برای مدت چند سال و سپس تبدیل آن به اقامت دائم می‌گذرد،لزوم پایداری قوانین برای رسیدن به اقامت دائم یک شرط عقلانی برای متقاضیان مهاجرت به کشورهای مختلف دنیا محسوب می‌شود. ولی یکی از بزرگترین چالش‌های اخذ اقامت در کشورهای مختلف جهان تغییرات قوانینی است که منجر به دریافت اقامت دائم برای دارندگان ویزاهای موقت می‌شود. فرض کنید یک متقاضی با دریافت ویزای کار به کشوری نظیر کانادا سفر کرده و با حفظ شرایط قصد دارد در سه سال آینده موفق به اخذ اقامت دائم کشور کانادا شود،در صورتی که قوانین مهاجرت به کانادا در حین این سه سال تغییر کند،ممکن است اساساً مسیر دریافت اقامت برای این متقاضی نه تنها از لحاظ زمانی بلکه از لحاظ شانس موفقیت یا عدم موفقیت دچار مشکل شود.

چالش سوم: طولانی بودن زمان دریافت اقامت 

در برخی از کشورها نظیر آمریکا فرایند دریافت اقامت دائم در برخی از روش‌های مهاجرت به این کشور بسیار طولانی تر از سایر کشورهای جهان است. مثلاً روش دریافت اقامت از طریق خانوادگی در کشور آمریکا برای افرادی که دارای پاسپورت خانوادگی هستند بین ۶ تا ۸ سال و برای افرادی که دارای گرین کارت هستند بین ۱۰ تا ۱۲ سال ممکن است به طول بیانجامد. علاوه بر معمولاً در روش‌های اخذ اقامت دائم از طریق ویزاهای هنرمندی یا ورزشکاری نیز،طولانی بودن مسیر دریافت اقامت دائم در کشورهایی نظیر کانادا باعث بروز چالش‌های بسیاری برای علاقه‌مندان شده است. 

بهترین کشورها برای اخذ اقامت دائم

بیشتر متقاضیان ایرانی مهاجرت و همینطور علاقمند به اخذ اقامت دائم در یک کشور خارجی ممکن است در ابتدا صرفاً به مهاجرت به عنوان راهی برای برون رفت از شرایط اقتصادی یا اجتماعی خود بنگرند. در حالی که بلافاصله پس از ورود به یک کشور خارجی و بررسی چالش‌های موجود در مسیر دریافت اقامت دائم در این کشور،اهمیت آگاهی کامل در رابطه با شرایط اخذ اقامت دائم در یک کشور پیش از ورود به آن را بیشتر درک می‌کنند. بنابراین سعی می‌کنیم در این بخش برای ساده‌تر کردن مسیر هموطنان عزیزمان بهترین کشورها برای اخذ اقامت دائم را مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور می بایست فاکتورهای زیر را در کشورهای مختلف ارزیابی کنیم:

  • شانس ورود به کشورها و دریافت ویزاهای موقت 
  • طول مدت مورد نیاز برای دریافت اقامت دائم 
  • نرخ قبولی درخواست اقامت‌های دائم 
  • شرایط دریافت پاسپورت پس از اقامت 
  • تنوع روش‌های دریافت اقامت 

بنابراین سعی می‌کنیم فهرستی از کشورهایی که شانس بالاتری برای دریافت اقامت دائم توسط متقاضیان ایرانی با توجه به فاکتورهای ارائه شده در آن متصور هستیم را ارائه نماییم. 

کانادا،مناسب برای نیروی متخصص 

یکی از ایده‌آل‌ترین کشورها برای دریافت اقامت دائم به خصوص برای متقاضیان دارای تخصص کافی در یک شغل مهارت خاص کشور کانادا محسوب می‌شود. با توجه به اینکه سیستم نیروی متخصص در کانادا امکان اخذ اقامت دائم حتی پیش از ورود به این کشور را به بسیاری از متقاضیان می‌دهد این کشور می‌تواند یک گزینه‌ای ایده‌آل برای اخذ اقامت دائم متقاضیان ایرانی تلقی شود. علاوه بر آن مدت کوتاه دریافت اقامت دائم در این کشور ( بین ۶ ماه تا ۳ سال) ،شفافیت قوانین مهاجرتی برای دریافت اقامت دائم و همچنین روش‌های متنوعی که معمولاً مهاجرین برای دریافتPR  پیشرو خود می‌بینند را می‌توان از مهم‌ترین دلایلی دانست که کانادا در صدر فهرست بهترین کشورها برای دریافت اقامت دائم در لیست ما قرار دارد. 

استرالیا،ایده آل برای جوانان 

اگرچه نمی‌توان استرالیا را یک گزینه ایده‌آل برای اخذ اقامت دائم صرفاً برای افراد زیر ۳۵ سال دانست ولی این دسته از افراد و شانس بسیار بالاتری برای اخذ اقامت استرالیا به نسبت سایر کشورهای جهان دارند‌. علاوه بر آن تنوع روش‌های مهاجرت از طریق نیروی کار ماهر،کارآفرینی و همچنین سرمایه‌گذاری باعث شده است تا استرالیا نیز به یکی از کشورهای تبدیل شود که شانس دریافت اقامت دائم در آنچه پیش از ورود به کشور و چه در مدت کوتاه پس از ورود(بین ۳ تا ۵ سال) برای متقاضیان مهیا باشد. همچنین کیفیت زندگی در این کشور،آب و هوای مطلوب و مهمتر از آن مدت کوتاه مورد نیاز برای دریافت پاسپورت در این کشور (کمتر از ۴ سال) یکی از بزرگترین دلایل قرار گرفتن نام استرالیا در فهرست بهترین کشورها برای اخذ اقامت دائم است. 

آلمان،زبان آلمانی تقریباً مساوی اقامت 

با توجه به پیری جمعیت در کشور آلمان و همچنین بحران نیروی کار در این کشور سال‌هاست آلمان به طرق مختلف  با ارائه روش‌های گوناگون برای جذب نیروی کار به خصوص برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط دارند راه دریافت گرفتن اقامت دائم را برای متقاضیان خارجی هموارتر می‌کند. در آخرین قوانین سال ۲۰۲۵ آلمان ، اقامت دائم این کشور با ۳۳ ماه کار (و حتی با شرایط خاص کمتر از ۲۱ ماه) برای متقاضیان به ارمغان می‌آید. اگرچه متقاضیان امکان مهاجرت به زبان انگلیسی به این کشور و اخذ اقامت دائم آلمان را خواهند داشت ولی شانس افرادی که تسلط کافی به زبان آلمانی دارند به مراتب بیشتر از سایر افراد در مسیر دریافت اقامت آلمان خواهد بود. 

پرتغال،مناسب برای پولدارها 

شاید نتوانیم پرتقال را مناسب‌ترین کشور برای مهاجرت از طریق کار یا تحصیل بدانیم ولی این کشور یکی از بهترین کشورهای جهان برای اخذ اقامت دائم از طریق سرمایه‌گذاری،خرید ملک یا اساساً هر روشی که مبتنی بر سرمایه باشد است. علاوه بر آن روش تمکن مالی نیز یکی از بهترین روش‌ها برای اخذ اقامت دائم پرتغال محسوب می‌شود که در آن نه نیاز به سرمایه‌گذاری وجود دارد و نه اخذ مدرک زبان. بنابراین پرتغال را می‌توان بهترین کشور جهان برای عرصه اقامت دائم برای افرادی دانست که از توان مالی مناسب برخوردار هستند.

شرایط اقامت دائم کشورهای مختلف

اما چگونه اقامت دائم را دریافت کنیم؟ قطعا هر فردی کشور خاصی را مدنظر دارد و ما تمام تلاش خود را کرده ایم تا در این مقاله، درباره شرایط اقامت دائم کشورهای مختلف و پرطرفدار توضیحاتی را ارائه دهیم. توجه داشته باشید که هر کشور شرایط خاصی را در نظر گرفته است که باید با دقت آن‌ها را بررسی کنید.

شرایط اقامت دائم آلمان

آلمان کشوری است که به دلیل داشتن شرایط فوق العاده و همچنین امکانات رایگانی که در اختیار افراد می‌گذارد، به یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت تبدیل شده است. در ادامه مواردی که لازم است برای اقامت دائم آلمان در نظر داشته باشید را برای‌تان شرح می‌دهیم.

برای حداقل پنج سال در این کشور مشغول به زندگی شوید تا اقامت موقت شما به اقامت دائم تبدیل شود.
مدرک زبان آلمانی خود را ارائه دهید.(حداقل سطح زبان مورد نیاز B2 است)
توانایی مالی تان را با خرید خانه و یا برطرف کردن حداقل نیازهای زندگی خود نشان دهید.
برای حداقل 5 سال بیمه بازنشستگی خود را در کشور آلمان پرداخت کنید.
هیچ گونه سابقه کیفری در آلمان و اتحادیه اروپا نداشته باشید.
دوره آموزشی Integration Course را بگذرانید تا به خوبی با فرهنگ آلمان آشنا شوید.
اقامت دائم آمریکا

شرایط اقامت دائم آمریکا

اقامت دائم آمریکا به این معنی است که شما بتوانید گرین کارت دریافت کنید. با گرین کارت زندگی شما در آمریکا آغاز می‌شود و تنها باید هر ده سال یک بار گرین کارت خود را تمدید کنید تا بتوانید به زندگی در آمریکا ادامه دهید. نکته قابل توجه این است که بعد از گذشت پنج سال از زمان دریافت گرین کارت شما می‌توانید برای شهروندی این کشور درخواست دهید و حتی پاسپورت آمریکایی را دریافت کنید.برای دریافت اقامت دائم کشور آمریکا باید ویزاهای مهاجرتی این کشور را که در انواع گوناگون ارائه شده اند دریافت کنید. هر کدام از این موارد را در بخش روش‌های دریافت اقامت دائم آمریکا به شما توضیح می‌دهیم.

شرایط اقامت دائم کانادا

کشور کانادا نیز یکی از دیگر کشورهایی است که شرایط لازم برای یک زندگی عالی را برای مهاجران فراهم می‌کند. در ادامه به معرفی برخی از عمومی‌ترین شرایط دریافت اقامت دائم کانادا می‌پردازیم:

  • توانایی ارائه مدرک معادل سازی شده
  • حداقل 2 سال حضور، طی یک دوره اقامت 5 ساله
  • داشتن یکی از مدارک زبان انگلیسی یا فرانسوی
  • ارائه اسنادی مبنی بر داشتن تمکن مالی
  • نداشتن سو پیشینه و ارتکاب جرم در کانادا

موارد گفته شده تنها شرایط عمومی دریافت اقامت دائم کانادا بود. شما ضمن داشتن شرایط بالا،  باید در ادامه برای اقدام به دریافت اقامت دائم با یکی از مراحل زیر جلو بروید:

  1. اقامت از طرق کار
  2. اقامت تحصیلی
  3. سرمایه گذاری
  4. ازدواج
  5. پناهندگی
  6. اکسپرس اینتری
  7. توریستی

شرایط اقامت دائم انگلستان

انگلستان از محبوب‌ترین کشورها در نزد ایرانیان است. پس اگر شما هم این کشور را انتخاب کرده اید، قرار است تا یک زندگی محشر را تجربه کنید. برای دریافت اقامت دائم انگلستان باید شرایط زیر را دارا باشید:

  • بالای 18 سال سن داشته باشید.
  • بتوانید سرمایه ای معادل با دو میلیون پوند فراهم کنید تا شرایط مالی مطلوب خود را اثبات کنید.
  • مدرک زبان با نمره مناسب ارائه دهید.
  • اگر می‌خواهید پس از اقامت دائم در انگلیس در کار سابق خود مشغول شوید، آن شغل حتما باید در لیست مشاغل مورد نیاز کشور انگلیس باشد و همچنین باید سابقه شغلی مورد قبولی داشته باشید تا توانایی خود را نشان دهید.

البته شرایط گفته شده‌ی بالا، تنها یک توضیح کلی بود. در ادامه  و در قسمت روش‌های دریافت اقامت دائم، به طور کامل و دقیق‌تر به روش‌های دریافت اقامت دائم کشور انگلستان و معرفی انواع راه‌های آن می‌پردازیم.

شرایط اقامت دائم ایران

این قسمت از مقاله را به افراد اتباع اختصاص داده ایم که می‌خواهند اقامت در کشور ایران را به طور کامل دریافت کنند. این افراد باید از شرایط زیر برخوردار باشند:

  • هیچ گونه جرم و جنایتی در حوزه‌های غیر سیاسی نداشته باشند.
  • حداقل 18 سال سن داشته باشند.
  • حداقل 5 سال به طور قانونی در ایران زندگی کنند.
  • فرد نباید از خدمت سربازی خود فرار کرده باشد.

روش‌های دریافت اقامت دائم

قطعا همه ما به دنبال بهترین روش برای دریافت اقامت دائم کشور موردنظرمان هستیم. واضح است که در هر کشور روش‌های مختلفی برای دریافت اقامت دائم وجود دارد. ما تلاش کرده ایم تا به تفکیک مطلوب‌ترین روش را برای شما عزیزان در رابطه با هر کشور تهیه کنیم.

روش‌های دریافت اقامت دائم آلمان

 روش‌های دریافت اقامت دائم آلمان

کشور آلمان روش‌های نسبتا آسانی را برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند در نظر گرفته است. روش‌های مختلف زیر برای دریافت اقامت دائم آلمان فوق العاده هستند.

دریافت اقامت دائم از طریق کار

اگر توانستید از طریق مهاجرت کاری به کشور آلمان وارد شوید، کافی است تا به مدت چهار سال در این کشور کار کنید و مهارت خود را به کارفرما اثبات کنید. قدم بعدی درخواست برای دریافت اقامت دائم است.

دریافت اقامت دائم از طریق تحصیل

برای این کار شما باید ابتدا ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنید. سپس بعد از ورود به خاک آلمان و مشغول شدن به تحصیل، می‌توانید با شانس بسیار بیشتری به دنبال کار در این کشور بگردید و شاغل شوید. در نهایت هم بعد از گذشت 5 سال و به دست آوردن سابقه کار، اقدام به دریافت اقامت دائم کنید. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت اقامت تحصیلی آلمان هستید، مقاله‌ی ما با نام مهاجرت تحصیلی به آلمان به شما پیشنهاد می‌دهیم.

دریافت اقامت دائم از طریق گذراندن دوره‌های آسبیلدونگ

دوره های آسبیلدونگ معمولا 3 ساله هستند. شما بعد از اتمام این دوره‌ها، در صورتی که دو سال سابقه شغلی رسمی در این کشور داشته باشید که از بیمه نیز برخوردار باشد، می‌توانید برای دریافت اقامت دائم خود اقدام کنید. البته فراموش نکنید که ارائه مدرک زبان آلمانی نیز در سطح B1 الزامی است.

دریافت اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری

شرکت خود را ثبت کنید و یا استارتاپ خود را راه اندازی کنید تا بعد از مدت 3 سال بتوانید اقامت دائم خود را از کشور قدرتمند آلمان دریافت کنید.

دریافت اقامت دائم از طریق فرزند آوری

کافی است تا فرزندتان را در یکی از شهرهای کشور آلمان به دنیا بیاورید تا به عنوان شهروند آن کشور شناخته شود و سپس خودتان نیز بعد از شرایطی که آلمان مشخص کرده است، اقامت دائم را دریافت کنید.

دریافت اقامت دائم از طریق ازدواج

با ازدواج کردن به صورت رسمی با یک شهروند آلمانی و یا فرد مقیم آلمان، اقامت دائمی خود را دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که باید حداقل سه سال در این کشور با اقامت موقت زندگی کنید و سپس درخواست برای اقامت دائم را بدهید.

روش‌های دریافت اقامت دائم آمریکا

معمولا مهاجرت به کشور آمریکا مخصوصا برای ما ایرانیان با سختی زیادی انجام می‌شود. شما باید با کمک انواعی از ویزاهای مهاجرتی، اقامت دائم آمریکا را دریافت کنید. این روش ها عبارتند از:

ویزای لاتاری
ویزاهای خانوادگی
ویزاهای سرمایه گذاری
ویزای نخبگان
ویزای ازدواج
ویزاهای کاری
روش دریافت اقامت دائم کانادا

روش‌های دریافت اقامت دائم کانادا

آرزوی داشتن اقامت دائم کشور کانادا در ذهن بسیاری از ایرانیان وجود دارد. بهترین روش‌‌ها برای دریافت اقامت دائم کانادا به شرح زیر هستند.

اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری

کافی است تا مقدار قابل توجهی پول وارد این کشور کنید تا بتوانید به راحتی اقامت دائم خود را دریافت کنید. دریافت اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری از روش‌های مختلفی صورت می‌پذیرد.

  1. دریافت اقامت دائم از طریق راه اندازی استارتاپ
  2. دریافت اقامت دائم از طریق کارآفرینی
  3. دریافت اقامت دائم از طریق ویزای C11: این روش برای افراد کارآفرینی که می‌خواهند سرمایه خود را در یکی از پروژه‌های کانادایی و یا بیزینس‌ها به اشتراک بگذارند، مناسب است.
  4. دریافت اقامت دائم از طریق ویزای C12: قصد دارید شعبه ای از شرکت خود را در کشور کانادا راه اندازی کنید؟ از طریق این مسیر، راه خود را هموار کنید.

دریافت اقامت دائم از طریق PNP

در این مسیر شما مستقیما از دولت فدرال اقامت دائم خود را می‌گیرید. به این صورت که اگر دارای مهارت، سابقه کاری و یا تحصیلات کافی باشید که استان خاصی از کانادا به آن نیاز دارد، به راحتی می‌توانید در همان استان زندگی کنید و اقامت بگیرید.

این مسیر دارای 2 مرحله است که در نهایت شما را به اقامت دائم کانادا می‌رساند. در مرحله اول برای استان مورد نظرتان اپلای می‌کنید و منتظر تایید شدن آن می‌مانید. در نهایت رزومه خود را به دولت می‌دهید تا کار دریافت اقامت دائم به مرحله آخر برسد!

دریافت اقامت دائم با اکسپرس اینتری

یکی دیگر از روش‌هایی که برای دریافت اقامت دائم کانادا معمولا استفاده می‌شود، اکسپرس اینتری است. در این روش شما با توجه به فاکتور‌هایی مانند سن، تحصیلات، مهارت و سوابق کاری، مدرک زبان اول و دوم و…، سابقه کار و یا وجود اقوام درجه یک در کانادا و… امتیازهایی را به نام امتیاز GRS کسب می‌کنید.

سپس میان کسانی که به حد نصاب امتیاز رسیده‌اند قرعه‌کشی انجام می‌شود و به افراد اقامت دائم کانادا داده می‌شود

گرفتن اقامت دائم  با ویزای تحصیلی

از طریق مهاجرت تحصیلی به این کشور وارد شوید و با نشان دادن استعدادهای خود و همچنین پیدا کردن یک شغل مناسب در کنار تحصیل، بعد از مدت زمان مشخص شده برای اقامت دائم درخواست دهید.

روش‌های دریافت اقامت دائم انگلستان

روش‌های دریافت اقامت دائم انگلستان

برای دریافت اقامت دائم انگلستان بهترین روش‌ کدام است؟ این موضوع را باید خودتان با توجه به هر موردی که به آن می‌پردازیم انتخاب کنید؛ چرا که قطعا روش یکسانی برای افراد مختلف وجود ندارد.

اقامت دائم انگلیس از طریق سرمایه گذاری

کشور انگلیس شرایط بسیار ویژه و ایده‌عالی را برای سرمایه گذاران خارجی خود در نظر گرفته است. شما می‌توانید با سرمایه‌گذاری در این کشور، هرکدام از انواع ویزای زیر را درخواست دهید:

  1. ویزای Tier 1: برای دریافت این ویزا باید مبلغی حداقل 2 میلیون پوند را در این کشور سرمایه گذاری کنید.
  2. ویزای Tier 2: اگر شما دارای شغلی باشید که در لیست مشاغل انگلیس قرار داشته باشد، می‌توانید برای دریافت این ویزا درخواست دهید.
  3. ویزای نوآوری یا INNOVATOR: اگر شما مجری یک طرح و ایده نوآورانه در انگلیس باشید، می‌توانید با درخواست این نوع ویزا و سرمایه گذاری حداقل 50هزار پوند در این کشور اقامت دائم خود را دریافت کنید.

دریافت اقامت دائم انگلیس از طریق ویزای تحصیلی

همین ابتدا باید بگوییم که نمی‌توان ویزای تحصیلی را تبدیل به اقامت دائم کرد. اما می‌توانید با دریافت ویزای تحصیلی و فارغ التحصیل شدن از مراکز آموزشی انگلستان، شانس‌ خود را در پیدا کردن کار افزایش دهید. سپس پس از یافتن کار، ویزای تحصیلی‌تان را تبدیل به ویزای کاری کرده و اقامت دائم خود را درخواست دهید.

ویزای کاری انگلستان و دریافت اقامت دائم

در این روش شما باید ویزای Tier 2 را داشته باشید. برای دریافت این ویزا، باید از سمت یک کارفرمای انگلیسی دعوتنامه کاری دریافت کنید. سپس با این ویزا می‌توانید به مدت 5 سال در خاک انگلیس باشید. اگر بتوانید این ویزا را تمدید کرده و مدت زمان حضور خود را در انگلستان به 10 سال برسانید، می‌توانید درخواست اقامت دائم خود را بدهید.

دریافت اقامت دائم در انگلستان با ازدواج

شما بعد از ازدواج، در ابتدا یک اقامت موقت به مدت 2 سال و نیم دریافت می‌کنید. البته باید بگوییم که بعد از 5 سال می‌توانید این اقامت را تبدیل به اقامت دائم کنید. البته از شرایط این روش، می‌توان به داشتن مدرک A1 و حداقل 2 سال زندگی مشترک با همسرتان اشاره کرد.

روش‌های دریافت اقامت دائم ایران

اتباع خارجی می‌توانند از طریق روش‌های زیر اقامت دائم ایران را کسب کنند:

دریافت اقامت دائم از طریق کار
دریافت اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری
دریافت اقامت دائم ایران از طریق ازدواج

مدت زمان اخذ اقامت دائم در کشورهای مختلف 

طبیعی است که انتظار داشته باشیم مدت زمان دریافت اقامت دائم در کشورهای مختلف جهان و همچنین در روش‌های گوناگون تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر داشته باشند. دریافت اقامت در روش‌های نظیر ازدواج و یا لاتاری به مراتب سریع‌تر از روش‌هایی نظیر اخذ اقامت دائم از طریق نیروی متخصص یا مهاجرت‌های خانوادگی به برخی کشورهای جهان است. از طرف دیگر معمولاً تغییرات قوانین مهاجرت به کشورهای جهان ( که گاهی به تغییر قانون در یک کشور برای چندمین بار در یک سال نیز می‌رسد) ،باعث می‌شود تا تخمین مدت زمان مورد نیاز برای دریافت اقامت دائم کشورهای مختلف کار بسیار سختی باشد. با این حال سعی می‌کنیم در جدول زیر مدت زمان اخذ اقامت دائم در کشورهای مختلف جهان را به صورت تخمینی و برای شرایط سال ۲۰۲۵ نشان دهیم.

کشورمیانگین زمان برای دریافت اقامت دائم (PR)
استرالیا1 تا 3 سال
کانادا6 ماه تا 2 سال
آلمان2 تا 3 سال
آمریکا5 تا 10 سال
انگلستان5 تا 10 سال (بسته به نوع ویزا)
آفریقای جنوبی1 تا 3 سال
نیوزیلند2 تا 3 سال
سوئد2 تا 5 سال
فرانسه5 سال
هلند5 سال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.