اقامت چیست؟

به طور کلی مجوز حضور افراد در هر کشوری اقامت نامیده می شود. معمولاً اقامت به ۲ صورت ارائه می گردد، اقامت موقت و اقامت دائم. هر کدام از اقامت های ذکر شده (موقت یا دائم) شرایط، قوانین و امتیازات مختص به خود را در بر خواهد داشت.

برای دریافت اقامت موقت یا دائم روش های متنوعی وجود دارد، افراد متقاضی با توجه به هدف خود از سفر به کشور مورد نظر و همچنین شرایط و قوانین آن کشور می توانند جهت اخذ ویزای و دریافت اقامت مورد نظر اقدام نمایند. در ادامه این مطلب با شرایط و قوانین مربوط به اقامت موقت و دائم بیشتر آشنا خواهیم شد.
تفاوت اقامت و تابعیت
همانگونه که اشاره گردید اقامت اجازه حضور افراد در کشور دیگری است که می تواند به صورت دائم باشد، در واقع اقامت دائم اجازه قانونی و رابطه حقوقی نا محدود بدون در نظر گرفتن تابعیت شخص مورد نظر می باشد، در این حالت معمولاً اجازه کار و تحصیل به افراد داده می شود ولی از تمام حقوق شهروندی برخوردار نخواهند بود. در حالیکه تابعیت در اصطلاح حقوق بین المللی به معنای عضویت فرد در ساختار تشکیل دهنده دولت و جمعیت تاثیر گذار کشور مورد محسوب می شود.

در واقع تابعیت رابطه ای سیاسی، بین المللی، داخلی، حقوقی و معنوی بین شخص و کشور مورد نظر است که سبب می شود در قبال یکدیگر تکالیفی را بجا آورند. افرادی که تابعیت کشوری را به دست می آورند می توانند به راحتی پاسپورت و مدارک شناسایی با هویت جدید دریافت نمایند و از حقوق شهروندی کامل نظیر حق رای و حتی نامزدی در ریاست جمهوری برخوردار خواهند بود.

البته لازم به ذکر است معمولاً تابعیت هر کشوری از ابتدا به افراد تعلق نمی گیرد، در اغلب کشورها بعد از گذشت مدت زمان مشخص از اقامت در کشور مورد نظر افراد امکان دریافت تابعیت را خواهند داشت.
انواع اقامت
شرایط دریافت اقامت از لحاظ مدت زمان و امتیازات مربوطه بسته به قوانین کشورها و هدف افراد از سفر به کشور مورد نظر متفاوت خواهد بود، در اغلب موارد برای دست یابی به اقامت دائم هر کشوری افراد ابتدا می بایست اقامت موقت آن کشور را دریافت نمایند. شرایط و قوانین اقامت موقت و دائم متفاوت می باشد و قانونگذار به صورت شفاف کاربرد هر نوع اقامت را تدوین نموده است.
اقامت موقت
اقامت موقت درواقع مجوز حضور افراد در کشور دیگری طی یک مدت زمان مشخص است. معمولاً کاربرد اصلی اخذ اقامت موقت در ارتباط با اهدافی نظیر گردشگری، بازدید از افراد خانواده، دوره تحصیلی کوتاه مدت، تجارت و انجام پروسه های درمانی می باشد. با توجه به قوانین و شرایط هر کشوری مدت زمان و نوع اقامت موقت متفاوت خواهد بود.

به عنوان مثال ویزای توریستی کانادا که نوعی اقامت موقت این کشور به شمار می آید، ۵ سال اعتبار دارد و فرد متقاضی می تواند به صورت نامحدود به مرزهای کانادا وارد و خارج شود. درصورتی که ویزای توریستی اغلب کشورهای جهان خصوصاً برای بار اول تنها ۳ ماه اعتبار دارد.
اقامت دائم
افرادی که دارای اقامت دائم هر کشوری باشند می توانند به صورت نامحدود در کشور مورد نظر زندگی، کار و تحصیل نمایند و همچنین بدون نیاز به کنترل به مرزهای کشور مورد نظر وارد و یا خارج شوند. البته لازم به ذکر است فردی که از اقامت دائم کشوری برخوردار است معمولاً از امتیاز شهروندی برخوردار آن کشور برخوردار نخواهد بود. همانگونه که پیش تر ذکر گردید معمولاً امتیاز شهروندی در صورتی به افراد تعلق می گیرد که تابعیت کشور مورد نظر را دریافت نموده باشند.
تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم
تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم بنا به قوانین کشور مورد نظر و نوع ویزا (اقامت موقت) افراد متفاوت خواهد بود. در واقع برای دریافت اقامت دائم معمولاً افراد در ابتدا اقامت موقت دریافت می نمایند، تبدیل اقامت موقت به اقامت از طریق روش های نظیر تحصیل، کار، سرمایه گذاری و ازدواج با یک تبعه کشور مورد نظر امکان پذیر خواهد بود.

البته لازم به ذکر است برای تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم از طریق هر یک از روش های ذکر شده مراحل و شرایط مختص به خود را خواهد داشت، و همچنین مراحل و فرآیند اجرایی متفاوتی در پی خواهد داشت.
راحت ترین کشورها برای اخذ اقامت دائم
طی سال های اخیر روند مهاجرت به شکل فزاینده ای افزایش داشته است، افزایش روند مهاجرتی خصوصاً از سوی کشورهای خاور میانه باعث گردیده قوانین کشورها برای پذیرش مهاجران و دریافت اقامت دائم دشوار و سخت شود. این قوانین هرساله با سختگیری بیش تری مواجه می شود و مهاجران برای انجام پروسه مهاجرت با مشکلات مختلفی رو به رو خواهند شد. در این بین کشورهایی وجود دارند که شرایط به مراتب راحت تری را برای مهاجران فراهم نموده اند.

پرداخت هزینه های اندک در رابطه با انجام فرایند مهاجرت و حتی زندگی در کشور مورد نظر، تسریع در انجام امور اجرایی مهاجرت و صدور اقامت دائم از جمله مزایای برخی از کشورها می باشد که شرایط ساده ای برای اعطای اقامت دائم به مهاجران اتخاذ نموده اند. در این بخش از مطلب با تعدادی از کشورها که با شرایط آسان تری به مهاجران اقامت دائم می دهند آشنا می شویم.
بلغارستان

بلغارستان از سال ۲۰۰۷ به عضویت اتحادیه اروپا درآمد و هم اکنون در حال انجام مذاکرات پایانی برای پیوستن به پیمان شینگن است، طبق پیش بینی کارشناسان بلغارستان تا اواخر سال آینده به وارد حوزه شینگن خواهد شد، این شرایط باعث گردیده روند مهاجرت افراد به این کشور طی سال های اخیر به رشد قابل توجهی رو به رو شود.

در حال حاضر روش های متنوعی برای دریافت اقامت دائم بلغارستان وجود دارد. ثبت شرکت در این کشور تنها با ۱۲ هزار یورو امکان پذیر خواهد. این روش یکی از کم هزینه ترین مسیرها برای اخذ اقامت دائم بلغارستان می باشد.
اسلواکی

اسلواکی از جمله کشورهای تاریخی قاره اروپا می باشد که در حوزه شینگن قرار دارد، از این رو افرادی که اقامت دائم این کشور را داشته باشند بدون هیچگونه محدودیتی می توانند در کلیه کشورهای حوزه شینگن مشغول به کار، تحصیل و زندگی شوند.

در حال حاضر برای اخذ اقامت دائم اسلواکی از طریق ثبت شرکت در این کشور به ۱۵ الی ۲۰ هزار یورو سرمایه نیاز خواهید داشت.
لهستان

لهستان از جمله کشورهای اروپای مرکزی است که طی سال های اخیر پیشرفت های فراوانی داشته است، این کشور دارای تاریخی کهن و فرهنگی غنی می باشد، معماری های نفس گیر دوره رونسانس و شرایط اقتصادی نسبتاً پایدار لهستان باعث گردیده افراد فراوانی هر ساله برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام نمایند.

علاوه بر این لهستان یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پیمان شینگن است که این خود مزیت بسیار قابل توجهی به شمار می آید. در حال حاضر اخذ اقامت دائم لهستان از طریق ثبت شرکت با ۳۰ الی ۳۵ هزار یورو امکان پذیر می باشد.
مشکلات اخذ اقامت دائم
اخذ اقامت دائم هر کشوری از مزایا و معایب مختص به خود برخوردار است. بر اساس قوانین و شرایط هر کشوری اخذ اقامت دائم می تواند هزینه های مختلفی را در پی داشته باشد، حتی در بعضی از موارد نظیر ارتکاب به جرم، تهدید علیه امنیت ملی و رعایت نکردن قوانین کشور مورد نظر امکان از بین رفتن اقامت دائم وجود خواهد داشت.

معمولاً برای اخذ اقامت دائم افراد ملزم به پرداخت مالیات به مدت حداقل ۳ سال می باشند، در برخی از کشورها مالیات های سنگینی از افراد اخذ می گردد که این موضوع می تواند مشکلات فراوانی را برای افراد به وجود آورد.

برند آریاناپارس تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در ایران می باشد. اخذ نمایندگی از بسیاری مراکز معتبر جهان، ارائه صدها پرونده موفق به چندین سفارت کشورهای مختلف دنیا و ایجاد رابطه مبتنی بر رضایت قلبی و اطمینان خاطر موکلین عزیز همواره بزرگترین افتخار آریاناپارس بوده و سرلوحه عملکرد آتی خود نیز خواهد بود.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

arrow up