انواع ویزای کانادا
چنانچه قصد سفر به کشور کانادا را با اهداف گوناگونی مثل دیدار اقوام و آشنایان، شرکت در سمینارها، تحصیل، کار، سرمایه گذاری، دیدار از جاذبه های گردشگری این کشور و … را دارید، ملزم به دریافت ویزای کانادا هستید. در مقاله پیش رو قصد داریم شما را با انواع ویزای کانادا، مدارک لازم و مراحل انجام کار بیشتر آشنا کنیم تا هر زمان که قصد سفر به کانادا را داشتید با آگاهی از نوع ویزای مربوطه، اقدام کنید.
انواع ویزای کانادا را می توان به ویزای تحصیلی کانادا، ویزای کاری کانادا، ویزای توریستی کانادا و … تقسیم بندی کرد. به صورت کلی ویزاهای مختلف کانادا را می توان در دو دسته قرار داد:
- ویزای اقامت موقت کانادا
- ویزای اقامت دائم کانادا
به دلیل عدم فعالیت سفارت کانادا در ایران، متقاضیان دریافت ویزای کانادا باید برای انجام مراحل انگشت نگاری یا بایومتریک به یکی از دفاتر VFS در کشور های اطراف مراجعه کنند. در حال حاضر بهترین روش برای دریافت ویزای کانادا، درخواست به صورت آنلاین می باشد.
ویزای اقامت موقت کانادا
ویزای موقت کانادا به معنی ورود شخص به این کشور طی زمانی مشخص و اقامت او به صورت محدود می باشد که البته با روش های مختلفی قابل تمدید است. ویزای اقامت موقت کانادا را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
- ویزای تحصیلی کانادا
- ویزای توریستی کانادا
- ویزای همراه کانادا
ویزای تحصیلی کانادا
سیستم آموزشی در کانادا یکپارجه و منظم است، از اینرو سالانه متقاضیان بسیاری برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا اقدام می کنند. ویزاهای تحصیلی به چند روش ویزای دانش آموزی کانادا، ویزای دانشجویی کانادا و ویزای فرصت مطالعاتی تقسیم می شوند. برای تحصیل در کانادا باید مدارک بین المللی آزمون های زبان را داشته باشید.
سیستم آموزشی به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شود که برای تمام دوره های تحصیلی صادق است. قدم اول برای درخواست ویزای تحصیلی اخذ پذیرش از دانشگاه، کالج و یا مدرسه ی مورد نظر است که پس از آن باید برای مراحل ویزا اقدام کرد.
ویزای فرصت مطالعاتی کانادا به منظور ارتقای سطح علمی و فرهنگی بین کانادا و دانش پژوهان سایر کشورها صادر می شود و به واجدین شرایط تسهیلاتی ارائه می گردد که قادر خواهند بود پس از اخذ پذیرش از دانشگاه یا هر نهاد تحقیقاتی دیگری جهت دریافت ویزا اقدام کنند.
متقاضیان این نوع از ویزا چنانچه از مرکز مورد نظر حقوق دریافت کنند در روند ویزاهای کاری قرار می گیرند، پس انتخاب نوع درست ویزا در پروسه های فرصت مطالعاتی از ویزای تحصیلی، کاری و یا ویزیتور عادی متغیر می باشد و در انتخاب نوع آن باید دقت لازم را مبذول داشت.
ویزای همراه تحصیلی (برای والدین، فرزند و یا همسر)
همراه بودن والدین با فرزندان، علی الخصوص آن دسته از دانش آموزانی که در سنین کم برای ادامه تحصیل به کانادا مهاجرت می کنند، دغدغه بسیاری از والدین می باشد. برای این نوع ویزا از دو طریق می توان اقدام کرد.
ویزای توریستی یا (TRV (Temporary Resident Visa که در این نوع ویزا به والدین فرصتی ۶ ماهه داده می شود که همراه با فرزند خود در کانادا باشند.
ویزای اجازه ی کار (Open Work Permit) که در این نوع از ویزا اگر متقاضی برای یک دوره تحصیلی در کانادا از دانشگاه یا کالج پذیرش دانشگاهی داشته باشد، همسر وی می تواند برای دریافت ویزای کار اقدام کند که این نوع ویزا به همسر اجازه کار در کانادا به صورت تمام وقت و همچنین تحصیل را می دهد.
ویزای توریستی کانادا
ویزاهای توریستی کانادا همانطور که از نام آن مشخص است برای اهداف توریستی صادر می شود، این ویزا با نام ویزای مولتی یا ویزای ۵ ساله ی کانادا به متقاضیان اعطا می گردد.
دارندگان این نوع ویزا قادرند تا زمان اعتبار ویزای خود، بدون محدودیت به خاک این کشور ورود و خروج کنند و در هر بار ورود ۶ ماه در کانادا اقامت داشته باشند و پس از یک بار خروج از خاک کانادا ولو به مدت ۶ ساعت دوباره به خاک این کشور وارد شوند.
سوپر ویزای کانادا
سوپر ویزای کانادا نوعی ویزای توریستی است که به والدین و پدربزرگ ها و مادربزرگ هایی اعطا می شود که فرزندان و نوه هایشان اقامت دائم کانادا را دارند. فرزندان باید حداقل حقوق پایه ای معادل ۲۴۰۰۰ دلار در سال داشته باشند و مدارکی دال بر این درآمد سالانه را ارائه دهند تا ضمیمه پرونده شود.
بیمه خدمات درمانی متقاضیان به مدت ۱ سال باید از داخل خاک کانادا یکجا پرداخت گردد و فرد باید زیر نظر پزشکان معتمد سفارت معاینه شود تا سفارت از سلامتشان اطمینان حاصل کند تا هزینه های درمانی به دولت کانادا تحمیل نشود.
صدور این ویزا ۱۰ ساله می باشد ولی با توجه به اینکه پاسپورت های ایرانی ۵ سال اعتبار دارند، ویزایی که به متقاضیان ایرانی تعلق می گیرد ۵ ساله است. این ویزا به متقاضی این اجازه را می دهد که در هر بار ورود حداکثر ۲ سال در کانادا اقامت داشته باشد و پس از اتمام احتیاجی به اقدام مجدد نیست و تنها برچسب سوپر ویزا بر روی پاسپورت جدید الصاق می شود.
ویزای موقت کاری کانادا
این ویزا به کارگران خارجی که از یک کارفرمای معتبر پیشنهاد شغلی دریافت کرده اند به مدت ۶ ماه اعطا می شود که در این صورت شخص باید پیشنهاد شغلی مورد نظر خود را به سفارت کانادا ارائه کند تا اجازه ی اقامت موقت را دریافت کند.
ویزای دیپلماتیک کانادا
این ویزا به افرادی که در خارج از خاک کانادا حضور دارند و برای اهداف سیاسی خاصی قصد ورود به این کشور را دارند اعطا می شود تا در بازه زمانی کوتاهی به فعالیت مورد نظر رسیدگی کنند و سپس به کشور خود بازگردند.
ویزای اقامت دائم کانادا
این نوع ویزا به معنای اقامت طولانی مدت شخص بین ۳ تا ۵ سال می باشد و پس از طی شدن این زمان قابل تمدید خواهد بود. ویزا های دائم کانادا به چند گروه زیر تقسیم می شوند.
ردیف | عنوان ویزا |
---|---|
۱ | ویزای دائم از طریق ازدواج |
۲ | ویزای دائم از طریق تولد |
۳ | ویزای دائم از طریق کار |
۴ | ویزای دائم از طریق سرمایه گذاری |
۵ | ویزای دائم از طریق پناهندگی |
۶ | ویزای کار آفرینی در کانادا |
ویزای دائم از طریق ازدواج
یکی از روش های دریافت اقامت دائم کانادا، ازدواج با شخصی می باشد که خود اقامت دائم کانادا را دارد و یا دارای پاسپورت کانادایی می باشد. در این پروسه احتیاجی به وکیل نخواهید داشت و با ارائه مدرک سند ازدواج به سفارت کانادا می توانید اقدام به اخذ ویزا نمایید.
برای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج به چه نکاتی باید توجه داشت؟ پاسخ سوالات خود را در مقاله مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج بیابید.
ویزای دائم از طریق تولد
کشور کانادا از قانون خاک در رابطه با تولد فرزندان تبعیت می کند، پس چنانچه فرزندی در خاک کانادا متولد شود از همان ابتدا تابعیت کانادائی را بدست خواهد آورد.
ویزای دائم از طریق کار
کشور کانادا در دو بخش فدرال و ایالتی سالانه لیست مشاغلی را با عناوین مختلف ارائه می دهد تا افراد طی یک پروسه امتیازبندی با توجه به شرایط سنی، میزان تحصیلات، سوابق کاری و نمره ی آیلتس امتیاز مورد نظر را کسب و قادر به دریافت کارت اقامت دائم کانادا گردند. شایان ذکر است که این پروسه با دقت بالایی انجام می گیرد و به دلیل تقاضای زیاد آن از رقابت سختی برخوردار است.
افراد پس از کسب امتیاز مورد نظر، به یک استخر رقابتی وارد می شوند و پس از بازه ای انتظار و انتخاب، دعوت نامه ای دریافت خواهند کرد که منجر به اخذ کارت اقامت دائم کانادا می گردد.
ویزای دائم از طریق سرمایه گذاری
برنامه های سرمایه گذاری در کانادا وجود دارند که از ابتدا منجر به اخذ اقامت دائم می گردند که بصورت معمول سپردن مبلغ قابل توجهی از سرمایه به دولت کانادا و باز پس گرفتن آن پس از چند سال بدون هیچ گونه سود بانکی می باشد. این برنامه ها به دلیل بزرگ بودن مبلغ مورد نظر برای همه ی افراد مناسب نمی باشد.
ویزای دائم از طریق کار آفرینی
این نوع از ویزا در دسته ی ویزاهای اقامت دائم کانادا قرار می گیرد و مناسب افرادی می باشد که قصد ثبت شرکت و یا راه اندازی بیزینسی جدید را در کشور کانادا دارند. این افراد باید نقشه ی تجاری کسب و کار مورد نظر و نحوه سرمایه گذاری در آن کار خاص و حوزه های مختلف را ثابت کنند. جزئیات برنامه کارآفرینی کانادا را در این مقاله مطالعه نماید.
ویزای دائم از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی از روش های مهاجرت به هر کشوری می باشد که منجر به دریافت اقامت دائم آن کشور خواهد شد. پناهندگان پس از ورود به کشور کانادا درخواست پناهندگی خود را از طریق نهادهای مختلف اعلام می کنند و در صورت موافقت قادر به دریافت اقامت دائم این کشور از ابتدا می باشند. با چالش های پناهندگی کانادا در این مقاله آشنا شوید.
مشکلات اخذ ویزای کانادا چیست؟
اخذ ویزای هر کشوری پروسه ای دارد که در نهایت منجر به دریافت ویزا و یا رد شدن آن می گردد. اینکه این پروسه چه مراحلی داشته باشد و هر مرحله از چه کیفیتی برخوردار باشد در نتیجه عمل تاثیر گذار خواهد بود. در زیر مواردی چند از معایب پروسه اخذ ویزای کانادا را عنوان می کنیم.
نداشتن سفارت در ایران
یکی از مشکلاتی که برای انجام پروسه ویزای کانادا وجود دارد، نبودن سفارت کانادا در ایران می باشد که باعث ایجاد هزینه جداگانه ای برای متقاضیان جهت سفر به کشورهای اطراف خواهد شد. متقاضیان در خواست ویزای کانادا پس از آپلود کردن مدارک خود در سایت سفارت باید برای پروسه بایومتریک یا انگشت نگاری به یکی از کشورهای اطراف سفر کنند.
نداشتن مصاحبه
اینکه پروسه دریافت ویزا در سفارت هر کشوری با مصاحبه با آفیسر همراه باشد می تواند در روند اخذ ویزا کمک شایانی کند، چرا که از این طریق آفیسر مورد نظر را بهتر می توان در جریان روند پرونده قرار داد. مدارک در سفارت کانادا همگی به صورت آنلاین بررسی می شود و فرصتی برای توضیح بیشتر به آفیسر باقی نمی ماند که این خود می تواند از معایب پروسه اخذ ویزای کانادا باشد و شانس دریافت ویزا را کاهش دهد.
مزایای اخذ ویزای کانادا
در کنار معایب ذکر شده در اخذ ویزا کانادا مواردی نیز وجود دارد که متقاضیان را ترغیب به اقدام جهت مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای کانادا می نماید که چندی از این موارد را عنوان می کنیم.
سایت اداره مهاجرت کانادا
اینکه برای انجام پروسه ای، منبع اطلاعاتی داشته باشید که به واسطه آن هرآنچه که لازم است را بدانید، کمک بزرگی به روند انجام کار می کند. سایت اداره مهاجرت کانادا در رابطه با انواع ویزاها و روش های مهاجرتی موجود حال حاضر در این کشور توضیحات کاملی را ارائه داده است که با مطالعه آن و بررسی آنها با توجه به شرایط خود قادر خواهید بود از روش مهاجرتی مناسب و روند کامل اخذ ویزای مزبور، اطلاعات کاملی را بدست آورید. برای دریافت اطلاعات کاملتر در زمینه های مهاجرتی مختلف می توانید به سایت CIC مراجعه کنید.
تکمیل بودن مدارک
سفارت کانادا در هر روشی برای دریافت ویزا، تمامی مدارک لازم را در اختیار متقاضی قرار می دهد تا با در دست داشتن هر آنچه لازم است شانس خود را برای اخذ ویزا افزایش دهد، چه بسا که در بسیاری از کشورهای دیگر ممکن است پس از مراجعه به سفارت و ریجکت شدن ویزا نقص مدارک را عنوان کنند.
تقاضای مجدد پس از رد شدن ویزا
چنانچه ویزای شما رد شود می توانید بدون مراجعه مجدد به سفارت کانادا در کشورهای اطراف، تنها با درخواستی کتبی تقاضای بررسی مجدد پرونده خود را از سفارت کانادا داشته باشید.
سفارت های صادر کننده ویزای کانادا
به دلیل عدم وجود سفارت کانادا در ایران، متقاضیان باید برای انجام پروسه انگشت نگاری به یکی از کشورهای اطراف مثل ترکیه، دبی و یا آذربایجان سفر کنند. پروسه درخواست وقت سفارت برای هر کدام از این کشورها متفاوت می باشد و هم به صورت آنلاین و هم حضوری امکان پذیر می باشد.
برای گرفتن وقت باید از مراجع صادر کننده ویزا وقت گرفت که منظور مراجع رسمی صدور ویزای کانادا هستند که وک نامیده می شوند. بنابراین برای گرفتن وقت سفارت کانادا در واقع باید از وک وقت بگیریم.
پروسه گرفتن وقت سفارت کانادا از ترکیه
پس از تکمیل و ارسال فرم ها در سایت سفارت و پرداخت هزینه های مربوطه، ٣٠ روز وقت دارید تا در سفارت حضور یابید و چنانچه قصد درخواست وقت به صورت حضوری را دارید باید از ابتدا به سفارت مراجعه کنید و فرم های مربوط را به صورت حضوری پر کنید و هزینه ها را از طریق بانک بپردازید.
برای درخواست وقت سفارت از استانبول یا آنکارا، چنانچه بخواهید به صورت آنلاین وقت بگیرید باید درخواست خود را به صورت اینترنتی ارائه دهید، یعنی در سایت وی اف اس ثبت نام کنید و فرم های درخواست وقت را پر و نسبت به رزرو وقت اقدام کنید.
افراد بالای ۸۰ سال و زیر ۱۴ سال احتیاجی به پرداخت هزینه ها و انگشت نگاری ندارند و فقط هزینه صدور ویزا از این افراد دریافت می شود.
اطلاعات سفارت کانادا در ترکیه
آدرس سفارت کانادا در استانبول:
Haciahmet Mah. Kurtulus Deresi Cad. No:29 Beyoglu-Istanbul 34440
آدرس مرکز وک سفارت کانادا برای ثبت بیو متریک و انگشت نگاری:
İşçi Blokları Mh. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:57/A Çankaya
Ankara 06530 – Regnum Sky Tower
تلفن سفارت کانادا در استانبول:
۰۰۹۰۲۱۲۳۸۵۹۷۰۰
آدرس فکس سفارت کانادا در استانبول:
۰۰۹۰۲۱۲۳۵۷۱۰۰۰
آدرس ایمیل سفارت کانادا در استانبول:
ISTBL-CS@international.gc.ca
پروسه ی گرفتن وقت سفارت کانادا از آذربایجان
یکی از مقاصد دیگری که متقاضیان دریافت ویزای کانادا به آن مراجعه می کنند آذربایجان و پایتخت آن باکو می باشد که همانند سفارت کانادا در استانبول می توان به دو صورت حضوری و آنلاین برای آن اقدام کرد. در مراجعه حضوری همانطور که قبلا توضیح داده شد مدارک ارائه می شود و هزینه ها پرداخت می گردد و در طی ۲ روز کارهای لازم انجام می پذیرد.ایرانیان با پرواز مستقیم تهران به باکو یا سفر از طریق مرزهای زمینی، قادر خواهند بود به راحتی کارهای مربوط به سفارت را انجام دهند.
اطلاعات سفارت کانادا در آذربایجان
آدرس سفارت کانادا در باکو
Izmir Street 23, AZ1065, Yasamal district
Baku
AZ1065
تلفن سفارت کانادا در باکو
۰۰۹۹۴۱۲۵۶۴۵۹۰۱
آدرس ایمیل سفارت کانادا در باکو
Info.canbakimo@vfshelpline.com
پروسه گرفتن وقت سفارت کانادا از امارات متحده عربی
ابوظبی و دبی یکی دیگر از مقاصد ایرانیان برای دریافت ویزای کانادا می باشد و برای ثبت نام حضوری وقت سفارت می توانید با مراجعه به سایت یک نام کاربری ساخته و مدارک ابتدایی را بارگذاری کنید. بعد از فرستادن مدارک ویزا، مبلغ مورد نظر باید واریز گردد. پس از پرداخت هزینه ها ظرف مدت ۳۰ روز به وک ابوظبی و یا دبی امارات مراجعه نمایید و انگشت نگاری را انجام دهید. برای ثبت نام وقت سفارت قادر خواهید بود با مراجعه به سایت وی اف اس نسبت به گرفتن وقت اقدام نمایید.
اطلاعات سفارت کانادا در امارات
آدرس مرکز وک در ابوظبی سفارت کانادا
Level B2 (Lower Ground), The Mall, World Trade Centre,
Khalifa Bin Zayed The 1st Street (Airport Road), Abu Dhabi, UAE
آدرس مرکز وک در دبی سفارت کانادا
Wafi Mall, 3rd Floor, Falcon, Phase 2
Umm Hurair 2 – Dubai – UAE
تلفن سفارت کانادا در ابوظبی
۰۰۹۷۱۰۲۶۹۴۰۳۰۰
آدرس فکس سفارت کانادا در ابوظبی
۰۰۹۷۱۰۲۶۹۴۰۳۹۹
آدرس ایمیل سفارت کانادا در ابوظبی
abdbi@international.gc.ca
راه های افزایش شانس اخذ ویزای کانادا چیست؟
برای افزایش شانس اخذ ویزای کانادا به چند نکته باید توجه داشته باشید، ابتدا اینکه هدف شما از مهاجرت به کانادا چیست و چرا کانادا را به عنوان مقصد خود انتخاب کرده اید و یا از چه کالج ها و دانشگاه هایی پذیرش می گیرید. در ضمن تمکن مالی شما در این پروسه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نکاتی که باید بدان توجه کرد، برای هر شخص و هر پروسه متفاوت است و ممکن است هر فرد برای اخذ ویزا مراحل متفاوتی را طی کند. در اینجا به چند نکته ی مشترک که برای هر پروسه ای مناسب می باشد اشاره می کنیم.
هدف سفر
قبل از فراهم کردن مدارک، خودتان را به جای آفیسر ویزا بگذارید و ببینید آیا شرایط شما در پروسه های مختلف مهاجرتی برای اخذ ویزا مناسب می باشد؟ به عنوان مثال در روش توریستی چنانچه تا به حال به هیچ کشوری از حوزه شینگن سفر نکرده اید و برای اولین سفر خود کانادا را انتخاب کرده اید، در نظر آفیسر منطقی نیست که ویزای توریستی کانادا را برای شما صادر کند.
در روش تحصیلی چنانچه بیشتر از ۱۰ سال از آخرین مدرک تحصیلی شما می گذرد و قصد ادامه تحصیل مجدد از مقطع لیسانس را دارید، احتمالا موفق به اخذ ویزا نخواهید شد چرا که تحصیل در مقطع لیسانس برای کسی که به عنوان مثال ۳۵ سال سن دارد منطقی نیست.
و یا اگر متاهل هستید و فرزند دارید برای گذراندن یک دوره کالج کوتاه مدت قادر به دریافت ویزا با اعضای خانواده اتان نخواهید بود. بنابراین باید با تعیین درست هدف سفر خود آفیسر را قانع کنید که چرا این دوره تحصیلی را انتخاب کرده اید و پس از اتمام تحصیل به کشور خود باز می گردید.
کاور لتر مناسب بنویسید
برای افزایش شانس اخذ ویزا، کاور لتر می تواند کمک شایانی به شما کمک کند، متن کاور لتر شامل بیان اهداف شما برای سفر به کانادا می باشد و باید در متن آفیسر ویزا را قانع کنید که قصد شما از سفر چیست و باز گشت شما به کشورتان حتمی است.
به عنوان مثال برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا باید کاور لتری تهیه کنید و در آن اثبات کنید که صرفا برای تحصیل به کانادا می روید و پس از اتمام این دوره به کشور خود باز خواهید گشت، مثلا اگر قصد تحصیل در یک رشته مدیریتی را دارید باید با دادن توضیحات کامل که چرا این رشته را برای تحصیل انتخاب کرده اید، شانس اخذ ویزا را بالا ببرید.
تمکن مالی
فراهم کردن حساب مالی مرتب برای سفارت کانادا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر نوع حساب بانکی مورد تایید سفارت نیست. واریز و برداشت منطقی از حساب در بازه های زمانی مشخص و با اعداد مشخص از دیگر نکات با اهمیت در این زمینه است.
دریافت مشورت از موکلین مجرب در این زمینه یکی از نکات مهم در انجام پروسه می باشد چرا که اگر حساب های مالی به سفارت به درستی ارائه نشود و یا آفیسر را از نظر داشتن تمکن مالی که دارید، قانع نکند، در روند اخذ ویزا تاثیرات منفی می گذارد.
سلام مدت زمانی که طول میکشه تا سفارت جواب بده برای ویزای تحصیلی چقدره؟
سلام
به طور میانگین بین ۴ تا ۸ هفته بازه های زمانی پاسخگویی سفارت می باشد.
چند ماه بعد از ریجکتی می تونیم مجدد اقدام کنیم؟
سلام
در صورت ارائه مدارک تکمیلی و در راستای بهبود پرونده، مجددا می توانید برای ویزای کانادا اقدام نمایید.
سلام
برای مقطع دکترا، در کانادا بورسیه کامل داریم؟
سلام
در صورت پیدا کردن سوپروایزر می توانید برای بورسیه های تحصیلی کشور در مقطع دکتری کانادا اقدام نمایید.