info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

مهندسی شیمی

مهندسی شیمی

مهندسی شیمی نه تنها در کشورهایی نظیر ایران ( که جزو کشورهایی با ذخایر نفتی بالا است) یک رشته مهم و استراتژیک به حساب می‌آید بلکه تحصیل در رشته مهندسی شیمی برای دانشجویان در سراسر کشورهای جهان نیز تضمین کننده آینده شغلی عالی فارغ التحصیلان این رشته تحصیلی برشمرده می‌شود. حالا با توجه به اهمیت این رشته و همچنین به منظور روشن شدن جوانب مربوط به مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری با رشته مهندسی شیمی برای هموطنان علاقمند به کار و تحصیل در خارج از کشور، در این مقاله سعی داریم به مهم‌ترین سوالات مربوط به این رشته نظیر پرسش‌های زیر پاسخ دهیم:

  • مهندسی شیمی چیست؟
  • پردرآمدترین گرایش مهندسی شیمی کدام است؟
  • بهترین دانشگاه‌های مهندسی شیمی ایران چه دانشگاهی هستند؟
  • بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای کدام گرایش است؟
  • شرایط مهاجرت کاری برای این رشته به چه صورت است؟

شما می‌توانید پاسخ به این سوال‌ها و بررسی جوانب مختلف این موضوع  به خصوص مسائل مربوط به مهاجرت با رشته مهندسی شیمی را در ادامه این متن بخوانید.

مهندسی شیمی چیست؟

به رشته مهندسی شیمی از طریق کنکور سراسری رشته ریاضی در دبیرستان می توان دست یافت. به علت عدم شناخت کافی از رشته مهندسی شیمی، دانش آموزانی که به درس شیمی علاقه مندند این رشته را برای دانشگاه انتخاب می کنند در حالی که باید بدانند بسیاری از دروسی که در دانشگاه در این رشته ارائه می گردد ارتباط با درس شیمی ندارد. دانش آموزانی که پایه ریاضی قوی دارند و مباحث حل معادلات را به خوبی انجام می دهند، با انتخاب مهندسی شیمی آینده درخشانی خواهند داشت.

اگر بیشتر بخواهید با این رشته آشنا شوید باید گفت مهندسان شیمی یافته های دانشمندان را به صورت علمی در می آورند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می دهند. مهندسی شیمی فرآیندی می باشد که علم شیمی را به کار می گیرد. مهندسان در رشته مهندسی شیمی انجام فرآیندها برای تبدیل مواد اولیه به مواد مورد نظر را انجام می دهند. در رشته مهندسی شیمی دقت بالا، توانایی تحلیل اطلاعات، حل مسائل و مهارت های مدیریتی حائز اهمیت می باشد.

گرایش های مهندسی شیمی

در مقطع کارشناسی مهندسی شیمی در ایران گرایشی وجود ندارد و دو سال پس از شروع تحصیل گرایش را مشخص می نمایند. انتخاب گرایش در مقطع کارشناسی از اولویت های انتخاب مهندسی شیمی نمی باشد. گرایش های مهندسی شیمی عبارتند از:

  • صنایع پتروشیمی
  • نفت و گاز
  • صنایع غذایی
  • بیوتکنولوژی
  • نانوتکنولوژی
  • طراحی فرآیند
  • گرایش کاتالیست
  • گرایش فرآینهای جداسازی
  • محیط زیست
  • پلیمر

در جدول زیر گرایش های مهندسی شیمی به همراه توضیحات مختصری از گرایش آمده است

گرایشتوضیحات
ترموسنتیک و کاتالیستدانشجویان می توانند بر روی معادله سرعت واکنش­های تعادلی و غیرتعادلی و روش­‌هایی برای افزایش سرعت واکنش‌ها با استفاده از کاتالیست فعالیت کنند. در واقع این گرایش، بهترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای افرادی است که به دروس راکتورهای شیمیایی و ترمودینامیک علاقه‌مند هستند. 
فرایندهای جداسازیداوطلبان این گرایش فنون و تکنیک‌هایی برای جداسازی ترکیبهای مهم موجود در صنایع شیمیایی را یاد می­ گیرند. کمک به بهبود عملکرد جداسازی در برج های جداسازی  نظیر برج‌های تقطیر، برج‌های جذب و دفع، جداسازی با غشا و … از ویژگی‌هایی است که فارغ التحصیلان این گرایش دارا می ­باشند. گرایش فرآیندهای جداسازی، بهترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای افرادی است که به دروس عملیات واحد علاقه‌مند هستند.
طراحی فرآیندطراحی، ساخت و بهره‌برداری فرایندها برای تولید مقرون به صرفه یک محصول، وظیفه اصلی یک مهندسی شیمی است. به همین دلیل یک مهندسی شیمی را معمولا مهندس طراحی فرایند صنایع شیمیایی می­ نامند. می توان گفت گرایش طراحی فرایند متناسب‌ترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای یک تحصیل کرده مهندسی شیمی است.
مدلسازی، شبیه سازی و کنترلدانشجویان این گرایش می آموزند تا چگونه پدیده‌های موجود در صنایع شیمیایی را بصورت ریاضی بیان کنند. در واقع هدف از این گرایش ارشد مهندسی شیمی، کمک به یادگیری و آموزش نرم افزارهای شیمی است. این گرایش، بهترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای افرادی است که به علوم کامپیوتر و یادگیری نرم افزارها علاقه‌مند هستند. 
محیط زیستداوطلبان گرایش محیط زیست، فعالیت‌هایی برای بهبود شرایط جوی و محیط زیست انجام می‌دهند. گرایش محیط زیست، بهترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای افرادی است که به فعالیت در زمینه تصفیه آب و کاهش ریزگردها علاقه‌مند هستند. همچنین گرایش محیط زیست، بهترین گرایش ارشد مهندسی شیمی برای تحصیل در خارج از کشور است.
پدیده های انتقال مهندسان شیمی در این گرایش، اصول پدیده‌های انتقال را یاد می‌گیرند. در واقع مطالعه اصول و قواعد مربوط به پدیده‌های صنایع شیمیایی (انتقال جرم، انتقال حرارت و انتقال مومنتوم) از وظایف داوطلبان این گرایش است.
نفت و گاز داوطلبان این گرایش تکنیک‌هایی را برای تولید منابع گازی و استخراج آن یاد می گیرند.
پتروشیمیصنایع پتروشیمی، صنعت تولید فراورده‌های شیمیایی از قبیل سوخت‌های وسایل نقلیه، پلیمرها و حتی داروها از مواد خام نفتی است.یکی از حوزه‌هایی که نیاز مبرم به مهندسان شیمی دارد، پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها هستند. 
صنایع غذاییداوطلبان این گرایش علم استفاده از تجهیزات و دستگاه­‌ها برای تولید فراورده‌های غذایی را می­‌آموزند. تولید فراورده‌های غذایی مفید یا کمک به بهبود غذاهای موجود در بازار از اقداماتی است که مهندس صنایع غذایی انجام می­ دهد. این گرایش یک گرایش تک بعدی است. 
نانواز دیگر حوزه‌­ هایی که نانو به آن ورود کرده، حوزه صنایع نفت و پتروشیمی است. امروزه می توان با استفاده از علم نانو به استخراج بیشتری از نفت خام دست یافت. به عنوان مثال یک مهندس شیمی با داشتن دانش ترکیبی از حوزه نفت و حوزه نانو فناوری می تواند گامی بسوی پیشرفت در این حوزه­ بردارد.
پلیمردر گذشته گرایش پلیمر یکی از زیرمجموعه‌های رشته مهندسی شیمی بود. اما در حال حاضر به عنوان یک رشته مستقل با دو گرایش صنایع پلیمر و تکنولوژی و علوم رنگ در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ارائه می‌شود، البته هنوز نیز در شماری از دانشگاه‌های کشور مهندسی پلیمر یکی از گرایش‌های مهندسی شیمی است. 
زیست پزشکیهدف از این گرایش کمک به درمان بیماری­ ها با استفاده از علم شیمی است. به عنوان مثال یکی از اقدامات مربوط به این حوزه کمک به انتقال‌ دقیق‌تر داروها به همان نقطه از درد و درمان برخی از بیماریهای لاعلاج مانند سرطان است. 

بهترین دانشگاه‌های مهندسی شیمی ایران 

برای بسیاری از علاقمندان به تحصیل در رشته مهندسی شیمی چه برای پیدا کردن فرصت شغلی مناسب پس از تحصیل و چه برای ادامه تحصیل در داخل و حتی برای مهاجرت تحصیلی، تحصیل در بهترین دانشگاه‌های مهندسی شیمی ایران یک گام بلند برای رسیدن به یک آینده درخشان محسوب می‌شود. این رشته در حال حاضر در تعداد زیادی از دانشگاه‌های مطرح کشور تدریس می‌شود.

سعی کردیم در جدول زیر رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران در مهندسی شیمی را در رتبه‌بندی‌های جهانی نشان دهیم.

رتبه در ایراندانشگاهرتبه در Shanghaiرتبه در QSرتبه در Times
1دانشگاه صنعتی شریف301-400380401-500
2دانشگاه تهران401-500501-510601-800
3دانشگاه امیرکبیر501-600601-650801-1000
4دانشگاه علم و صنعت ایران501-600701-750801-1000
5دانشگاه صنعتی اصفهان601-700751-8001001-1200
6دانشگاه تبریز701-800801-10001001-1200
7دانشگاه فردوسی مشهد801-9001001+1001-1200
8دانشگاه شهید بهشتی801-9001001+1201+
9دانشگاه شیراز901-10001001+1201+
10دانشگاه صنعتی خواجه نصیر901-10001001+1201+

برترین دانشگاه های مهندسی شیمی در جهان

برای علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی با رشته مهندسی شیمی تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان می‌تواند قدمی بزرگ در راستای تضمین آینده تحصیلی و کاری باشد. اگرچه دریافت پذیرش و یا بورسیه تحصیلی در این رشته در دانشگاه‌های برتر جهان در گام اول ممکن است برای بسیاری از متقاضیان سخت و دور از ذهن به نظر بیاید. ولی در چند سال گذشته بسیاری از دانشجویان ایرانی با تقویت رزومه آکادمیک و نوشتن مقالات در دوره تحصیلی موفق شدند تا با دریافت بورسیه از این دانشگاه‌ها به صورت کاملا رایگان در برترین دانشگاه مهندسی شیمی در جهان مشغول به تحصیل شوند. 

در جدول زیر سعی کرده‌ایم بهترین دانشگاه‌های جهان در رشته مهندسی شیمی را به همراه رتبه جهانی و همچنین میانگین شهریه( در صورتی که دانشجو موفق به دریافت بورسیه نشود ) را ذکر کنیم.

universityنامکشوررتبه جهانیمتوسط شهریه دانشگاه
Massachusetts Institute of Technology (MIT)موسسه فناوری ماساچوستUSA1$53,790
Stanford Universityدانشگاه استنفوردUSA2$56,169
University of California, Berkeleyدانشگاه کالیفرنیا، برکلیUSA3$45,050
California Institute of Technology (Caltech)موسسه فناوری کالیفرنیاUSA4$58,680
University of Cambridgeدانشگاه کمبریجUnited Kingdom5$45,000
National University of Singapore (NUS)دانشگاه ملی سنگاپورSingapore6$40,000
ETH Zurichموسسه فدرال فناوری زوریخSwitzerland7$1,600
University of Oxfordدانشگاه آکسفوردUnited Kingdom8$44,950
Imperial College Londonکالج امپریال لندنUnited Kingdom9$42,500
University of California, Los Angeles (UCLA)دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلسUSA10$45,000

بهترین گرایش‌های مهندسی شیمی 

چه قصد تحصیل در رشته مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی را داشته باشید و چه فارغ التحصیل این رشته هستید و قصد دارید برای ادامه تحصیل یکی از گرایش‌های مهندسی شیمی را انتخاب کنید، آگاهی کامل از بهترین گرایش‌های این رشته در زمینه‌های مختلف می‌تواند زمینه‌ساز رقم زدن آینده درخشان برای شما باشد. بنابراین در این بخش قصد داریم به معرفی بهترین گرایش‌های مهندسی شیمی در زمینه‌های مختلف بپردازیم. 

    مشاوره تلفنی مهاجرت رایگان

    اگر فکر میکنی اطلاعات سایت ما برات مفید بوده و میتونیم کمکت کنیم با پر کردن فرم زیر از ما مشاوره بگیر


    پردرآمدترین گرایش مهندسی شیمی 

    اگرچه ممکن است فاکتورهای متفاوتی در میزان درآمد فارغ التحصیلان رشته شیمی در بازار کار موثر باشد ولی تاثیر گرایش فارغ التحصیلان در میزان درآمدشان در آینده غیر قابل انکار است. سعی داریم در این بخش علاوه بر فاکتورهای موثر در میزان درآمد نظیر کشور محل کار،توانایی‌های فردی متقاضیان، مهارت‌های ثانویه فارغ التحصیلان نظیر دانش زبان و غیره ، به صورت تخصصی پردرآمدترین گرایش‌های مهندسی شیمی را در جدول زیر معرفی نماییم.

    گرایشمیانگین درآمد سالانه (دلار آمریکا)
    مهندسی نفت و گاز۱۲۵,۰۰۰
    مهندسی فرایند۱۱۰,۰۰۰
    مهندسی مواد نانو۱۰۸,۰۰۰
    مهندسی پلیمر۱۰۵,۰۰۰
    مهندسی بیوشیمی۱۰۰,۰۰۰
    مهندسی محیط زیست۹۵,۰۰۰

    بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای

    شاید برای بسیاری از متقاضیان تحصیل در رشته مهندسی شیمی و فارغ التحصیلان این رشته که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد، مهمترین سوال شناخت بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای در خارج از کشور است. در پاسخ به این سوال که بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای چیست باید بگوییم که معمولاً کشورهای مختلف بر اساس صنایع خود در برخی از رشته‌های تحصیلی ، هم از نظر ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی و هم از نظر تعداد بورسیه های تحصیلی، جذب دانشجوی بیشتری انجام می‌دهند. بنابراین برای پاسخ به این سوال که بهترین گرایش مهندسی شیمی برای تحصیل در خارج از کشور کدام است؟ می‌بایست در ابتدا کشور هدف را مشخص کنیم و بر اساس آن گرایش مناسب را پیدا کنیم. در ادامه سعی می‌کنیم این رشته‌ها را بر اساس کشورهای مختلف دسته‌بندی کنیم.

    برای معرفی بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای در کشورهای مختلف فاکتورهای زیر را مورد بررسی قرار داده‌ایم: 

    • ظرفیت پذیرش دانشجویان بین‌المللی 
    • تعداد بورسیه‌های تحصیلی در تحصیلات تکمیلی 
    • شرایط کار پس از تحصیل با این گرایش
    • شرایط دریافت اقامت پس از تحصیل 
    • شرایط ساده‌تر ویزا برای این گرایش

    و سپس برای هر کشور پنج تا از بهترین گرایش‌ها در هر کشور در جدول زیر درج کردیم.


    کشوراولویت 1اولویت 2اولویت 3اولویت 4اولویت 5
    آمریکاداروییفرآیندهای پتروشیمیپلیمرمحیط زیستسوخت و انرژی
    کانادامحیط زیستفرآیندینفتپلیمربیوتکنولوژی شیمیایی
    آلمانفرآیندمحیط زیستمواد شیمیاییبیوشیمیاییانرژی و سوخت
    ایتالیاغذاییفرآیندیسوختداروییزیستی
    هلندسبزصنعتیپایدارمحیط زیستپلیمر
    سوئدمحیط زیستپلیمرفرآیندیمواد شیمیاییتجدیدپذیر
    استرالیاانرژیپلیمرزیستیمحیط زیستمواد شیمیایی
    انگلستانزیستیپلیمرفرآیندیمحیط زیستپایدار
    ژاپنفرآیندینانوپلیمرانرژیزیستی
    سوئیسداروییمحیط زیستپلیمرزیستیپایدار

    بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی با رشته مهندسی شیمی 

    فاکتورهای زیادی برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت علاقمندان به تحصیل در رشته مهندسی شیمی بایستی مورد نظر قرار گیرد. به غیر از عوامل مربوط به علایق شخصی متقاضیان،مهمترین این عوامل عبارتند از:

    • شانس دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی 
    • شانس دریافت بورسیه پس از فراغت از تحصیل
    • شهریه دانشگاه و هزینه زندگی 
    • امکان پیدا کردن کار دانشجویی در حین تحصیل 
    • شانس کار پس از تحصیل 
    • شرایط ویزای همراه برای متقاضیان متاهل

    با در نظر گرفتن فاکتورهای فوق سعی می‌کنیم در ادامه بهترین کشور برای تحصیل در رشته مهندسی شیمی را معرفی نماییم.

    آمریکا

    با نگاهی به لیست بهترین دانشگاه‌های جهان در رشته مهندسی شیمی و دیدن تعداد زیادی از دانشگاه‌های آمریکا در این لیست به سادگی می‌توانیم دریابیم که این کشور در بین علاقمندان به این رشته تحصیلی جایگاه ویژه‌ای دارد. امکان دریافت بورسیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در کشور آمریکا و حضور بسیاری از پیشگامان صنایع مرتبط با مهندسی شیمی در این کشور باعث شده است تا کشور آمریکا به عنوان پرطرفدارترین مقصد مهاجرت برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی شیمی محسوب شود. 

    هزینه‌های تحصیل در آمریکا 

     هزینه تحصیل در آمریکا  در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد حدوداً سالانه ۱۵ هزار دلار آمریکا تخمین زده می‌شود. علاوه بر آن هزینه‌های زندگی دانشجویی در این کشور به صورت میانگین ماهانه ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در نظر گرفته می‌شود. البته بسیاری از دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌توانند با دریافت بورسیه از دانشگاه‌های این کشور بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای برای تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در آمریکا اقدام نمایند. 

    علاوه بر آن برخی از دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در آمریکا می‌توانند با انجام دادن برخی کارهای ساعتی در محیط دانشگاه و در خارج از آن بخشی از هزینه‌های مربوط به تحصیل در رشته مهندسی شیمی در آمریکا را تامین نمایند. 

    بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل مهندسی شیمی در آمریکا 

    در این بخش قصد داریم علاوه بر معرفی چند دانشگاه برتر آمریکا در رشته مهندسی شیمی چند لیست کاربردی دیگر در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. لیستی از دانشگاه‌های مهندسی شیمی که متقاضیان ایرانی بیشترین شانس پذیرش تحصیلی در آن را دارند، به همراه فهرستی از دانشگاه‌هایی که می‌توان بدون داشتن مدرک GRE برای آن اقدام کرد را در جدول زیر مشاهده نمایید. 

    بهترین دانشگاه‌هابالاترین نرخ پذیرشدانشگاه‌ها بدون GRE
    مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، لانگ بیچدانشگاه کالیفرنیا، برکلی
    دانشگاه استنفورددانشگاه آریزونادانشگاه واشنگتن
    دانشگاه کالیفرنیا، برکلیدانشگاه ایالتی اوکلاهامادانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین
    دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس (UCLA)دانشگاه ایالتی کانزاسدانشگاه ایالتی کالیفرنیا، فولرتون
    مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)دانشگاه تگزاس در سن آنتونیودانشگاه آریزونا
    دانشگاه پرینستوندانشگاه ایالتی نیومکزیکودانشگاه کارنگی ملون

     کانادا

    شرایط استثنایی کار پس از تحصیل در کانادا برای مهندسین رشته شیمی همیشه باعث توجه بسیار زیاد علاقمندان به این رشته در کانادا شده است. در طرف دیگر حضور بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان در کانادا در این رشته تحصیلی باعث شده است تا افرادی که حتی قصد دارند در مقاطع دکترا و بالاتر از آن تحصیل نمایند کشور کانادا را به عنوان یک مقصد ایده‌آل برای تحصیل در رشته مهندسی شیمی در نظر بگیرند. قصد داریم در ادامه شرایط تحصیل در کانادا را در این رشته مورد بررسی قرار دهیم.

    هزینه‌های تحصیل در کانادا 

    معمولاً دانشجویان بین المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های کانادا در رشته مهندسی شیمی می‌بایست شهریه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار کانادا را به دانشگاه پرداخت نمایند. البته برخی از دانشجویان قادر هستند تا از بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه‌ها برای کاهش شهریه دانشگاهی استفاده نمایند. علاوه بر این هزینه دانشجویان می‌بایست هزینه مربوط به زندگی در کانادا در حین تحصیل را متقبل شوند. این هزینه عددی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار کانادا تخمین زده می‌شود. گفتنیست دانشجویان خارجی مجاز هستند تا با کار ۲۰ ساعته در هفته بخش زیادی از هزینه‌های مربوط به تحصیل خود در دانشگاه‌های کانادایی را تامین نمایند.

    بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل مهندسی شیمی در کانادا 

    برای برخی از متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های ممتاز اولویت اول انتخاب یک کشور به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی است. برای برخی دیگر تحصیل در دانشگاه‌های ارزان قیمت در یک کشور مناسب اولویت انتخاب است و برای برخی دیگر دانشگاه‌هایی اولویت دارند که شانس پذیرش در آنها بیشترین میزان ممکن است. سعی کرده‌ایم در جدول زیر نیاز هر سه دسته مخاطبین را پاسخ دهیم. 

    بهترین دانشگاه‌هابالاترین نرخ پذیرشارزان‌ترین دانشگاه‌ها
    دانشگاه تورنتودانشگاه کنکوردیادانشگاه مموریال نیوفاندلند
    دانشگاه بریتیش کلمبیادانشگاه رجاینادانشگاه رجاینا
    دانشگاه مک‌گیلدانشگاه نیوبرانزویکدانشگاه لیکهد
    دانشگاه آلبرتادانشگاه کارلتوندانشگاه نیوبرانزویک
    دانشگاه واترلودانشگاه لیکهددانشگاه کبک

    مهاجرت کاری برای مهندسین شیمی به کشورهای مختلف 

    تعداد فارغ التحصیلان رشته مهندسی شیمی که علاقه به مهاجرت کاری به کشورهای خارجی دارند روز به روز در حال افزایش است. از طرف دیگر شرایط مهاجرت کاری به کشورهای مختلف جهان هر روز در حال تغییر است و مهاجرت کاری با رشته مهندسی شیمی نیز به تبع آن شرایط متفاوت‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده است. بنابراین در این بخش سعی می‌کنیم جدیدترین اطلاعات مربوط به مهاجرت کاری را برای فارغ التحصیلان مهندسی شیمی به کشورهای مختلف ارائه دهیم. 

    مهاجرت کاری به آمریکا 

    یکی از جذاب‌ترین مقاصد مهاجرت کاری برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی شیمی کشور آمریکا بوده و هست. شرایط بازار کار این کشور،استفاده از زبان انگلیسی و تنوع ویزاهای کاری که مهندسین شیمی می‌تواند از آن برای مهاجرت به آمریکا استفاده کنند شاید فقط بخشی از دلایل جذابیت این کشور برای متقاضیان ایرانی است. سعی کرده‌ایم در جدول زیر تمامی روش‌هایی که یک مهندس شیمی می‌تواند از طریق کار به آمریکا مهاجرت کند را شرح دهیم.

    روش مهاجرتبرای الزاماتمسیر اقامت دائم
    ویزای H-1B (کارمند تخصصی)کارگران خارجی در مشاغل تخصصی است که نیاز به تحصیلات عالی دارندمدرک کارشناسی و پیشنهاد شغلی از کارفرما در آمریکاپس از چند سال کار در آمریکا می‌توان به گرین کارت (اقامت دائم) از طریق ویزای EB-2 یا EB-3 درخواست داد.
    ویزای O-1 (افراد با توانایی‌های استثنایی) افرادی که در زمینه خود توانایی‌های استثنایی دارند، مانند پژوهش‌های مهم یا پروژه‌های برجسته.دستاوردهای برجسته مانند جوایز، حقوق بالا، مقالات منتشر شده یا تأثیرات شناخته شده امکان درخواست گرین کارت از طریق EB-1 (برای افرادی با توانایی‌های استثنایی) یا EB-2
    ویزای L-1 (انتقال درون شرکتی)افرادی که در یک شرکت چندملیتی به دفتر آمریکا منتقل می‌شوند.سابقه کار حداقل 1 سال در 3 ساله در نقش مدیریتیدرخواست گرین کارت از طریق EB-1 یا EB-2 برای افرادی که انتقال داده شده‌اند.
    ویزای EB-2 (افراد با توانایی استثنایی یا مدرک عالی)برای افرادی که دارای مدرک تحصیلی عالی یا توانایی‌های استثنایی در زمینه خود هستند.کارشناسی ارشد یا بالاتر، یا توانایی استثنایی در زمینه مهندسی شیمیمتقاضی بلافاصله گرین کارت دریافت می‌کند
    ویزای EB-3 (کارگران ماهر و حرفه‌ای)برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی یا تجربه حرفه‌ای در شغل خود هستند.مدرک کارشناسی در مهندسی شیمی و پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکاییمتقاضی بلافاصله گرین کارت دریافت می‌کند

    مهاجرت کاری به کانادا

    کانادا نه تنها می‌تواند بهترین کشور برای مهاجرت کاری برای بسیاری از رشته‌ها تحصیلی باشد بلکه به صورت خاص جز برترین کشورهای جهان برای کار در رشته مهندسی شیمی است. دلیل دیگری که ممکن است کانادا را برای متقاضیان ایرانی جذاب‌تر از سایر کشورها برای مهاجرت با رشته مهندسی شیمی کند،شرایطی است که متقاضیان می‌توانند از طریق آن اقامت دائم این کشور را به صورت مستقیم به دست آورند در صورتی که در سایر کشورهای جهان متقاضیان می‌بایست پس از چند سال کار در این کشورها موفق به دریافت اقامت دائم شوند. سعی کردیم در جدول زیر همه روش‌هایی که می‌تواند توسط یک مهندس شیمی برای مهاجرت به کانادا از طریق کار مورد استفاده قرار بگیرد را معرفی نماییم.

    روش مهاجرتبرای الزاماتمسیر اقامت دائم
    اکسپرس اینتریهمه افرادداشتن مدرک تحصیلی معتبر (کارشناسی در مهندسی شیمی یا معادل آن)، مهارت زبان انگلیسی یا فرانسه، تجربه کاری و سن مناسب.دریافت اقامت دائم از طریق برنامه‌ای مانند برنامه نیروی کار ماهر فدرال (FSWP).
    ویزای کاری افرادی که یک پیشنهاد شغلی از کارفرمای کانادایی دارند داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در کانادا و دریافت تأییدیه LMIA از سوی وزارت اشتغال و توسعه اجتماعی کاناداپس از مدت زمان مشخص کار، می‌توان برای درخواست اقامت دائم از طریق برنامه کارگر ماهر فدرال اقدام کرد
    ویزای تجربه کانادایی افرادی که حداقل یک سال تجربه کار در کانادا دارند.تجربه کار در کانادا به مدت حداقل یک سال در مشاغل مهندسی شیمی و داشتن مهارت زبان.این برنامه به افراد واجد شرایط امکان درخواست اقامت دائم کانادا را می‌دهد
    ویزای خوداشتغالی افرادی است که بتوانند ثابت کنند می‌توانند در کانادا خوداشتغال باشند.نشان دادن توانایی خوداشتغالی در زمینه مهندسی شیمی و کسب درآمد از طریق پروژه‌های مستقل یا کارهای قراردادی.پس از تأسیس کسب‌وکار یا خوداشتغالی، فرد می‌تواند برای اقامت دائم درخواست دهد

    مهندسی شیمی در آلمان

    آلمان از آن دسته کشورهایی می باشد که رشته های علوم پایه مانند شیمی و زیست شناسی در آن به نسبت سایر کشورها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مهندسی خودرو و داروسازی در آلمان پر کار می باشند. دانشگاه های آلمان بهترین مراکز تحقیقاتی را در زمینه رشته های مختلف از جمله مهندسی شیمی دارا می باشند.

    میانگین درآمد در کشور آلمان برای رشته های علوم مهندسی قابل توجه است. به عنوان مثال درآمد یک مهندس شیمی در آلمان به صورت میانگین ۵۹۲۰۰ یورو در سال می باشد. مهندسی شیمی و داروسازی رتبه اول درآمد را در کشور آلمان در رشته های مهندسی دارا می باشند.

    مهندسی شیمی در نیوزیلند

    نیوزیلند یکی دیگر از کشورهای عالی برای پیدا کردن شغل برای مهندسان شیمی می باشد. کشور نیوزیلند دارای یکی از با ثبات ترین اقتصادهای جهان می باشد. این کشور بیش از ۴ میلیون شهروند دارد و با کسری نیروی کار در رشته های مهندسی مواجه است. بنابراین فارغ التحصیلان رشته های علوم مهندسی به راحتی می توانند در نیوزیلند شغل مناسب بیابند. مهندسان شیمی در نیوزیلند بالغ بر ۱۰۰ هزار دلار در سال درآمد خواهند داشت.

    نتیجه گیری

    برای انتخاب بهترین رشته برای تحصیل نکته مهم اول علاقه مندی های شخص می باشد چرا که اگر وارد رشته  ای شوید که به آن علاقه ای ندارید ممکن است نتوانید آنطور که باید در رشته مورد نظر موفق شوید. برای گرفتن تصمیم درست پیشنهاد آریاناپارس به شما دوستان عزیز، مشورت با مشاورین مجرب می باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.