info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

اتحادیه اروپا

مدت‌هاست که از تشکیل اتحادیه اروپا می‌گذرد و این مسئله باعث تغییرات زیادی در شرایط مهاجرت و زندگی در کشورهای عضو این اتحادیه شده است. از تغییر قوانین وابسته به پول این کشورها تا سیاستگذاری کشورهای عضو تا قوانین بشردوستانه و قوانین پناهندگی در اتحادیه اروپا مسائل مهمی بوده است که در چند سال گذشته بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت آشنایی با قوانین اتحادیه اروپا برای متقاضیان ایرانی مهاجرت به خارج از کشور قصد داریم در این مقاله در به سوالات زیر پاسخ دهیم:

  • تعداد مهاجران در اروپا چقدر است؟
  • چه کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند؟
  • قوانین مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا چیست؟
  • سرمایه‌گذاری در اروپا به چه شکل است؟
  • آیا مهاجرت به اروپا از طریق کار ممکن است؟
  • اقامت اروپا بدون شرایط حضور در کدام کشور میسر است 

و سپس به صفر تا صد مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و زندگی در آنها خواهیم پرداخت. 

چه کشورهایی عضو اتحادیه اروپا هستند؟

وقتی قصد مهاجرت و یا حتی سفر به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارید دانستن اینکه این کشور عضو این اتحادیه هست یا نه تاثیر بسیار زیادی در ادامه فرایند شما خواهد داشت. چرا که این کشورها با داشتن سیاست و وحدت رویه در بسیاری از قوانین مالی و مهاجرتی خود برخورد مشترکی با اتفاقات پیش آمده در کشورهای عضو این اتحادیه خواهند داشت. در حال حاضر و در ابتدای سال ۲۰۲۵،  ۲۷ کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا هستند.

اسامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جدول زیر قابل مشاهده است. همانطور که مشخص است کشورهای با قدمت بیشتر در این اتحادیه کشورهای موسس اتحادیه اروپا هستند که دارای بیشترین قدرت اقتصادی و سیاسی در اروپا محسوب می‌شوند. جدیدترین کشورهایی که به عضویت این نهاد درآمده‌اند سه کشور بلغارستان رومانی و کرواسی هستند که در چند سال گذشته شاهد پیشرفت‌های زیادی در همه زمینه‌ها شده‌اند.

کشورپایتختسال پیوستن
بلژیکبروکسل۱۹۵۸
فرانسهپاریس۱۹۵۸
آلمانبرلین۱۹۵۸
ایتالیارم۱۹۵۸
لوکزامبورگشهر لوکزامبورگ۱۹۵۸
هلندآمستردام۱۹۵۸
دانمارککپنهاگ۱۹۷۳
ایرلنددوبلین۱۹۷۳
یونانآتن۱۹۸۱
پرتغاللیسبون۱۹۸۶
اسپانیامادرید۱۹۸۶
اتریشوین۱۹۹۵
فنلاندهلسینکی۱۹۹۵
سوئداستکهلم۱۹۹۵
قبرسنیکوزیا۲۰۰۴
جمهوری چکپراگ۲۰۰۴
استونیتالین۲۰۰۴
مجارستانبوداپست۲۰۰۴
لتونیریگا۲۰۰۴
لیتوانیویلنیوس۲۰۰۴
مالتوالتا۲۰۰۴
لهستانورشو۲۰۰۴
اسلواکیبراتیسلاوا۲۰۰۴
اسلوونیلیوبلیانا۲۰۰۴
بلغارستانصوفیه۲۰۰۷
رومانیبخارست۲۰۰۷
کرواسیزاگرب۲۰۱۳

اطلاعات کلی در رابطه با کشورهای عضو

در میان بیست و هفت کشور عضو ، فرانسه بزرگترین کشور و مالتا کوچک‌ترین کشور است. همچنین پرجمعیت‌ترین کشور کشور آلمان و کم جمعیت‌ترین کشور کشور مالتا حسوب می‌شود. بیش از ۲۴ زبان رسمی در میان کشورهای عضو به عنوان زبان رسمی کشورها شناخته شده است و جمعیت کل ساکنین اتحادیه اروپا بیش از ۴۵۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ تخمین زده شده است. واحد پولی یورو در بیش از ۲۰ کشور از کشورهای عضو این اتحادیه مورد به عنوان عرضه اصلی کشور در حال استفاده است. 

جالب است بدانید که برخی از کشورهای اروپایی نظیر کشور نروژ و سوئیس جز اتحادیه اروپا نیستند و در اروپا کشورهای زیادی نظیر اوکراین ، روسیه و ترکیه نیز هیچگاه به عضویت این اتحادیه در نیامدند. نکته قابل توجه این است که نام مهاجرت در میان چالش‌های فعلی این اتحادیه به عنوان یکی از پنج چالش اول کشورهای عضو به چشم می‌خورد.

قوانین اتحادیه اروپا

وظیفه تصویب قوانین و مقررات برای ۵۱۸ میلیون شهروند در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا بر عهده پارلمان می باشد. نظارت بر بودجه مالی کشورهای عضو، تنظیم معاهده های اتحادیه اروپا، انجام مذاکرات تجاری و … از دیگر وظایف کمیسیون اتحادیه اروپا می باشد. به طور کلی قوانین EU توسط قوه مقننه کشورهای عضو صادر و هماهنگ می شود و کشورهای عضو ملزم به رعایت قوانین وضع شده می باشند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارای دولت های مستقلی هستند اما به طور کلی متعهدند که از قوانین و مصوبات صادره اتحادیه پیروی کنند.

اصول و نحوه کار

دستورات و قوانین وضع شده به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند: قوانین، رهنمودها، احکام و توصیه ها .احکامی که از جانب EU صادر می شوند. دارای اولویت بیشتری نسبت به قوانین صادره از جانب هر کشور عضو دارد بنابراین، این احکام و قوانین قدرت اجرایی بیشتری دارند و هر یک از اعضا موظفند تا از دستورات اتحادیه پیروی کنند.

قوانین:

قوانین بالاترین نوع دستور هستند. قوانینی که از جانب اتحادیه اروپا تصویب می شود می بایست به همان شکل در کشورهای عضو اجرا گردند.

رهنمود:

دستور العملی است که بر اساس آن هر کشوری که عضو این اتحادیه است می تواند برای خود قانون وضع کند. رهنمود در واقع راهنمایی برای به تحقق رساندن و وضع قوانین داخلی هر کشور عضو است. صدور و اجرای رهنمود برای کشورها باعث ایجاد همگونی و یکسانی در کیفیت خدمات و کالاهای تولیدی و میزان امنیت در این کشورها است.

حکم:

احکام عموماً به صورت مکمل هایی برای قوانین و رهنمودهای صادر شده است و معمولاً برای یک یا چند کشور عضو صادر می شود.

توصیه:

توصیه ها عموماً کم قدرت ترین و ضعیف ترین دستورات اتحادیه اروپاست. از این رو کشورها اجباری در جهت پیروی از توصیه ها ندارند. هدف از صدور این توصیه ها یکپارچگی در عملکرد و رویه کشورهای عضو است.

تشکیلات و ارگان های اتحادیه

پارلمان اروپا مجلس نمایندگان مردم کشورهای عضو استهر کشور عضو دارای چندین نماینده در پارلمان اروپا می باشدتصمیمات مربوط به مبانی سیاست عمومی به عهده شورای عالی اروپا است که اتحادیه اروپا بر اسـاس سیاست تعین شده عمل می کندکمیسیون اروپا لایحه های قانونی را طرح کرده، و بودجه اتحادیه اروپا را تنظیم و پیشنهاد می دهددر پایان، اعضای پارلمان و شورای وزیران با مشارکت یکدیگر درباره این پیشنهادها تصمیمات لازم را اتخاذ می نماینددر نهایت هدف تشکیلات و ارگان های مرتبط با اتحادیه اروپا وضع قوانینی مشترک، بهبود امور بازرگانی و اوضاع رفاهی مردم اروپاست.

اهمیت و تأثیرات اتحادیه روی مردم

تأسیس این اتحادیه باعث صلح، آرامش و ثبات در اروپا شده است. صلح و آرامش در قاره سبز به حدی است که در سال ۲۰۱۲ میلادی، جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا اهدا شد. همکاری های وسیع کشورهای عضو این اتحادیه باعث به وجود آمدن امکانات فراوانی می شوند.

ویژگی های کشورهای عضو

۱- ساکنین و شهروندان عضو اتحادیه می توانند آزادانه به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند و در آنجا اقامت گزینند. آنها در هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه مشغول به کار می شوند.

می توانند بدون بازرسی های مرزی به دیگر کشورهای عضو اتحادیه سفر کنند. این نواحی تردد آزاد در اروپا به نام شینگن نامگذاری شده است.

۲- شهروندان عضو اتحادیه در هر کشوری که سکونت دارند حق رأی انتخاب نماینده پارلمان اروپا را در همان کشور دارند. همچنین می توانند کاندید نمایندگی در پارلمان اروپا شده و نماینده کشورشان در پارلمان باشند. شهروندان می توانند در انتخابات محلی محل سکونت خود نیز شرکت کنند و یا کاندید شوند.

۳- چنانچه هر یک ار اتباع کشوری که عضو اتحادیه است به کشوری خارج از اکشور های عضو سفر کند و در آنجا نیاز به کمک داشته باشد سفارت آن کشور به آنها کمک خواهد کرد اما اگر کشور مورد نظر سفارتی در کشور مقصد که خارج از اتحادیه اروپاست نداشته باشد فرد می تواند به سفارت دیگر کشورهای اتحادیه اروپا مراجعه کرده و درخواست کمک نماید.

۴- اگر یکی از مسئولین اداری اتحادیه اروپا در انجام امور مربوطه به اتباع این کشورها کوتاهی کند این شخص می تواند از پارلمان اروپا درخواست رسیدگی کند. مبادلات کالا به کالا در کشورهای عضو عوارض گمرکی ندارند. صادرات و واردات در این حوزه به راحتی صورت می گیرد.

نکات قابل توجه

معادلات تجاری در اروپا به سادگی صورت می پذیرد. نیروهای نظامی کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با یکدیگر همکاری دارند و در تعاملند بنابراین رسیدگی به جرائم بسیار آسانتر صورت می گیرد.تمام ارگانهای دولتی و آموزشی با یکدیگر در ارتباط بوده و همکاری دارند. دانشجویان قادرند جهت ادامه تحصیل در هر یک از کشورهای دیگر اتحادیه اقدام نمایند.مدارک تحصیلی و گواهینامه های هر یک از کشورها در بقیه کشورهای عضو نیز معتبر است. قوانین و مقررات یکپارچه و مشترک باعث ایجاد ثبات و امنیت بیشتری در اروپا شده و تلاش می شود.

روش‌های مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا 

اگرچه قوانین کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مهاجرت ممکن است بر اساس کشور مقصد برای متقاضیان متفاوت باشد ولی برخی از این قوانین به صورت مشترک همه کشورهای عضو به اجرا در می آیند. مثلاً یکی از مهم‌ترین قوانین اتحادیه اروپا در برخورد با پناهندگان قانون دوبلین هست. که در سال ۱۹۹۰ به تصویب رسید و در دو مرحله به روز رسانی شد ه منظور جلوگیری از درخواست‌های مکرر پناهندگی توسط متقاضیان در کشورهای مختلف و تعیین یک کشور به عنوان مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی اجرا شد.ولی به صورت کلی قوانین مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ا می‌توان در زیردسته‌های زیر دسته‌بندی کرد. 

مهاجرت از طریق کار

فارغ از قوانین داخلی هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در رابطه با صدور ویزای کار این اتحادیه قانونی تحت عنوان بلوکارت یا همان blue card  را به منظور یکپارچه کردن مهاجرت کاری به کشورهای عضو ایجاد کرده است. این روش برای درخواست اقامت طولانی مدت و یا اقامت دائم در منطقه اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیازمند داشتن یک پیشنهاد شغلی از یکی از کشورهای عضو می‌باشد. البته علاوه بر روش بلوکارت ، متقاضیان می‌توانند با اقدام مجزا برای هر یک از کشورهای عضو این اتحادیه با استفاده از ویزای کار به این کشورها سفر کنند. 

مهاجرت تحصیلی

یکی از متداول‌ترین روش‌های مهاجرت به کشورهای اتحادیه اروپا دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی از یکی از کشورهای عضو می‌باشد. دانشجویان بین المللی می‌توانند پس از اتمام دوره تحصیلی خود در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا با پیدا کردن کار در همان کشور و یا سایر کشورهای عضو و طی مدت ۴ تا ۵ سال از آن کشور اقامت دائم اروپا را دریافت کنند.

سرمایه‌گذاری

برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خصوص کشورهایی که از لحاظ اقتصادی با مشکلات بیشتری روبرو هستند (نظیر پرتقال یونان و اسپانیا) و از طرفی جذابیت لازم برای ساکنین کشورهای غیر اروپایی دارند از طریق روش‌های سرمایه‌گذاری ،خرید ملک و یا تمکن مالی اقدام به اعطای اقامت‌های کوتاه مدت به علاقه مندان به مهاجرت به اتحادیه اروپا می‌نماید. اگرچه جزئیات هر یک از این روش‌ها کشورهای مذکور متفاوت است ولی اساساً در این روش‌ها،کشورهای مذکور قصد دارند تا با جذب سرمایه شرایط اقتصادی کشور خود را بهبود ببخشند.

بهترین کشورهای اتحادیه اروپا از نظر شرایط زندگی

برای انتخاب مقصد مهاجرت، بسیاری از متقاضیان علاوه بر فرصت‌های شغلی، به شرایط کلی زندگی در کشورهای مختلف نیز توجه دارند. فاکتورهایی مانند هزینه زندگی، امنیت، کیفیت خدمات بهداشتی، و درآمد متوسط می‌توانند تاثیر زیادی در تصمیم‌گیری داشته باشند. در این بخش، بهترین کشورهای اتحادیه اروپا را از نظر شرایط زندگی با توجه به این فاکتورها بررسی خواهیم کرد. فاکتورهای مهم در این ارزیابی شامل موارد زیر است:

  • هزینه زندگی
  • کیفیت خدمات بهداشتی (بر اساس رتبه‌بندی جهانی)
  • امنیت (بر اساس شاخص جهانی امنیت)
  • درآمد متوسط سالانه
  • رتبه کیفیت زندگی براساس رتبه‌بندی در شاخص سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)

جدول زیر بهترین کشورهای اتحادیه اروپا را براساس این فاکتورها معرفی می‌کند:

کشوردرآمد سالانه متوسط (یورو)هزینه زندگی ماهانه (یورو)رتبه سلامت (جهانی)کیفیت زندگیرتبه ایمنی (جهانی)توضیحات
آلمان48,8001,50015819بازار کار پایدار، صنایع مختلف
سوئد46,0001,8001467توازن کار و زندگی بالا، مرخصی والدین طولانی
هلند54,7002,0001358رضایت شغلی بالا، شرایط کاری مناسب
دانمارک53,0002,0001176شرایط کاری دوستانه، مزایای اجتماعی
فنلاند45,5001,750161010محیط کاری امن و شرایط برابر برای کارکنان
فرانسه41,2001,900181722امنیت شغلی بالا، فرصت‌های شغلی در صنایع مختلف
اتریش44,0001,65012918سیستم کارآمد حمایت از کارکنان
لوکزامبورگ78,0002,300543بالاترین میانگین درآمد در اتحادیه اروپا
ایرلند50,7002,000191214فرصت‌های شغلی بالا در بخش فناوری و مالی

بهترین کشورهای اتحادیه اروپا از نظر شرایط کار 

برای بسیاری از علاقه‌مندان مهاجرت به کشورهای اتحادیه اروپا مقایسه‌ای میان شرایط بازار کار بین کشورهای عضو این اتحادیه می‌تواند دید بهتری جهت انتخاب مقصد مهاجرت ایجاد کند. بنابراین قصد داریم در این بخش از مقاله بهترین کشورهای اتحادیه اروپا برای کار را از چند منظر مرتبط با این حوزه بررسی کنیم. معمولاً فاکتورهایی که می‌توانند تعیین کننده شرایط بازار کار برای نیروی کار فعال به خصوص متقاضیان مهاجرت کاری باشند، عبارتند از: 

  • میانگین درآمد سالانه 
  • نرخ بیکاری 
  • نرخ مالیات بر درآمد 
  • هزینه‌های زندگی 

سعی کردیم در جدول زیر بر اساس فاکتورهای ذکر شده برترین کشورهای اتحادیه اروپا را معرفی کنیم.

کشورمیانگین درآمد سالانه (یورو)هزینه زندگی ماهانه (یورو)نرخ بیکاری (%)نرخ مالیات بر درآمد (%)توضیحات شرایط کاری
آلمان۴۸,۸۰۰۱,۵۰۰۳.۴۴۲بازار کار پایدار، فرصت‌های شغلی متنوع در صنایع مختلف
سوئد۴۶,۰۰۰۱,۸۰۰۶.۵۵۷توازن کار و زندگی بالا، مرخصی والدین طولانی
هلند۵۴,۷۰۰۲,۰۰۰۳.۵۵۲بالاترین رضایت شغلی و شرایط کاری مناسب
نروژ۶۰,۰۰۰۲,۲۰۰۳.۱۳۸درآمد بالا و مزایای شغلی عالی
دانمارک۵۳,۰۰۰۲,۰۰۰۴.۱۵۵شرایط کاری دوستانه و مزایای اجتماعی
فنلاند۴۵,۵۰۰۱,۷۵۰۷.۲۵۳محیط کاری امن و شرایط برابر برای کارکنان
فرانسه۴۱,۲۰۰۱,۹۰۰۷.۲۴۵امنیت شغلی بالا و فرصت‌های شغلی در صنایع مختلف
اتریش۴۴,۰۰۰۱,۶۵۰۴.۶۵۰سیستم کارآمد حمایت از کارکنان
لوکزامبورگ۷۸,۰۰۰۲,۳۰۰۵.۲۴۰بالاترین میانگین درآمد در اتحادیه اروپا
ایرلند۵۰,۷۰۰۲,۰۰۰۴.۳۴۸فرصت‌های شغلی بالا در بخش فناوری و مالی

بهترین کشورهای اتحادیه اروپا برای مهاجرت تحصیلی 

معمولا متقاضیان ایرانی مهاجرت برای انتخاب بهترین کشورهای اتحادیه اروپا برای تحصیل فاکتورهای زیادی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. مهمترین این فاکتورها عبارتند از: 

  • رتبه دانشگاهی در کشور 
  • هزینه دانشگاه 
  • هزینه زندگی 
  • شانس ویزا 

سعی کردیم در جدول زیر بهترین کشورهای اروپا برای مهاجرت تحصیلی را بر اساس فاکتورهایی که در بالا به آن اشاره کردیم رتبه بندی کنیم. در جدول زیر هزینه تحصیل در سال محاسبه شده است و هزینه زندگی در ماه و به یورو منظور شده است. همچنین فاکتور کیفیت آموزش بر اساس آخرین رتبه‌بندی سایت QS در جدول درج شده است.

کشورهزینه تحصیلکیفیت آموزش شانس هزینه زندگی توضیحات
آلمان200-500بالا (رتبه زیر 50)85-90850-1,200تحصیل رایگان در بیشتر دانشگاه‌ها، هزینه زندگی مقرون‌به‌صرفه و فرصت‌های کاری پس از فارغ‌التحصیلی.
فرانسه170-3,770بالا (رتبه زیر 50-100)70-801,000-1,200مناسب برای رشته‌های هنر و مد، امکان کار دانشجویی تا 20 ساعت در هفته.
ایتالیا300-3,000متوسط به بالا (100-200)65-75700-1,000هزینه‌های پایین تحصیل، مناسب برای رشته‌های هنر و معماری، بورسیه‌های دولتی و منطقه‌ای.
هلند6,000-20,000بالا (زیر 100)85-901,200-1,500محیط بین‌المللی، زبان انگلیسی در اکثر برنامه‌ها، مناسب برای تجارت و علوم اجتماعی.
سوئد7,500-15,000بالا (50-100)75-851,200-1,500تمرکز بر نوآوری و فناوری، تحصیل رایگان برای دانشجویان اتحادیه اروپا، اما برای دیگران شهریه بالا دارد.
اسپانیا1,000-3,000خوب (200-300)70-80900-1,100مناسب برای رشته‌های مدیریت و فناوری اطلاعات، هزینه‌های زندگی معقول، فرصت‌های شغلی مناسب در گردشگری و تجارت.
فنلاند6,000-18,000بالا (زیر 100)80-851,200-1,400دانشگاه‌های معتبر در زمینه فناوری و علوم، زندگی باکیفیت اما هزینه نسبتاً بالا.
اتریش1,500-3,000بالا (150-200)85-90900-1,200شهریه پایین، محیط فرهنگی و هنری غنی، مناسب برای رشته‌های موسیقی و علوم اجتماعی.
دانمارک6,000-16,000بالا (زیر 100)80-851,300-1,700سیستم آموزشی نوآورانه، تمرکز بر کسب‌وکار و فناوری، هزینه زندگی بالا اما کیفیت بالا.
چک500-3,500متوسط (300-400)75-80700-900هزینه‌های بسیار پایین زندگی و تحصیل، مناسب برای علوم پزشکی و فنی.

سوال و جواب برای همه کشورهای عضو اتحادیه

  • آیا استونی جزو اتحادیه اروپا است؟ بله، استونی از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا اسلواکی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، اسلواکی از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا اسلوونی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، اسلوونی از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا ایرلند جزو اتحادیه اروپا است؟بله، ایرلند از سال 1973 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا بلغارستان جزو اتحادیه اروپا است؟بله، بلغارستان از سال 2007 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا لهستان جزو اتحادیه اروپا است؟بله، لهستان از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا جمهوری چک جزو اتحادیه اروپا است؟بله، جمهوری چک از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا دانمارک جزو اتحادیه اروپا است؟بله، دانمارک از سال 1973 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا سوئد جزو اتحادیه اروپا است؟بله، سوئد از سال 1995 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا فنلاند جزو اتحادیه اروپا است؟بله، فنلاند از سال 1995 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا قبرس جزو اتحادیه اروپا است؟بله، قبرس از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا کرواسی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، کرواسی از سال 2013 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا لتونی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، لتونی از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا لوکزامبورگ جزو اتحادیه اروپا است؟بله، لوکزامبورگ یکی از اعضای بنیان‌گذار اتحادیه اروپا است.
  • آیا لیتوانی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، لیتوانی از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا مالت جزو اتحادیه اروپا است؟بله، مالت از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا مجارستان جزو اتحادیه اروپا است؟بله، مجارستان از سال 2004 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا یونان جزو اتحادیه اروپا است؟بله، یونان از سال 1981 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا رومانی جزو اتحادیه اروپا است؟بله، رومانی از سال 2007 عضو اتحادیه اروپا است.
  • آیا آلبانی جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، آلبانی عضو اتحادیه اروپا نیست، اما یک کشور نامزد پیوستن به اتحادیه اروپا است.
  • آیا آندورا جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، آندورا عضو اتحادیه اروپا نیست، اما روابط نزدیک اقتصادی و سیاسی با اتحادیه اروپا دارد.
  • آیا ارمنستان جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، ارمنستان عضو اتحادیه اروپا نیست و در شرق اروپا و قفقاز قرار دارد.
  • آیا ایسلند جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، ایسلند عضو اتحادیه اروپا نیست، اما بخشی از منطقه اقتصادی اروپا (EEA) است.
  • آیا بلاروس جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، بلاروس عضو اتحادیه اروپا نیست و روابط پیچیده‌ای با این اتحادیه دارد.
  • آیا بوسنی و هرزگوین جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، بوسنی و هرزگوین عضو اتحادیه اروپا نیست، اما یک کشور نامزد بالقوه برای عضویت است.
  • آیا صربستان جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، صربستان عضو اتحادیه اروپا نیست، اما یک کشور نامزد برای پیوستن است.
  • آیا سوئیس جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست، اما روابط نزدیکی با اتحادیه از طریق توافق‌های دوجانبه دارد.
  • آیا گرجستان جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، گرجستان عضو اتحادیه اروپا نیست، اما برای نزدیکی به این اتحادیه تلاش می‌کند.
  • آیا کوزوو جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، کوزوو عضو اتحادیه اروپا نیست، اما از نامزدهای بالقوه برای عضویت است.
  • آیا لیختن‌اشتاین جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، لیختن‌اشتاین عضو اتحادیه اروپا نیست، اما بخشی از منطقه اقتصادی اروپا (EEA) است.
  • آیا مولداوی جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، مولداوی عضو اتحادیه اروپا نیست، اما در حال تلاش برای نزدیکی به این اتحادیه است.
  • آیا موناکو جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، موناکو عضو اتحادیه اروپا نیست، اما روابط نزدیکی با اتحادیه دارد.
  • آیا مونته‌نگرو جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، مونته‌نگرو عضو اتحادیه اروپا نیست، اما یک کشور نامزد رسمی برای عضویت است.
  • آیا نروژ جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، نروژ عضو اتحادیه اروپا نیست، اما بخشی از منطقه اقتصادی اروپا (EEA) است.
  • آیا روسیه جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، روسیه عضو اتحادیه اروپا نیست و روابط پیچیده‌ای با این اتحادیه دارد.
  • آیا سن مارینو جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، سن مارینو عضو اتحادیه اروپا نیست، اما در حال مذاکره برای توافقات نزدیک‌تر است.
  • آیا ترکیه جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، ترکیه عضو اتحادیه اروپا نیست، اما یک کشور نامزد رسمی برای عضویت است.
  • آیا اوکراین جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، اوکراین عضو اتحادیه اروپا نیست، اما درخواست رسمی برای عضویت داده است.
  • آیا واتیکان جزو اتحادیه اروپا است؟خیر، واتیکان عضو اتحادیه اروپا نیست، اما روابط ویژه‌ای با اتحادیه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.