مهاجرت به سوئد هیچ وقت از چشمان متقاضیان مهاجرت ایرانی نیفتاده است. از زمانی که این کشور پذیرای بیشترین میزان پناهندگان ایرانی بود تا زمانی که تحصیل رایگان در سوئد باعث هجوم دانشجویان ایرانی به این کشور شد تا به حال که روشهای نظیر ویزای کار در این کشور پررنگتر شده است،سوئد همواره یکی از محبوبترین مقاصد ایرانیان بوده است. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در این مقاله در ابتدا به سوالات زیر پاسخ دهیم:
- شرایط مهاجرت به سوئد از طریق کار چیست؟
- نظرات مردم در مورد مهاجرت به سوئد چطور است؟
- هزینه مهاجرت به سوئد به تومان چقدر است؟
- شرایط سنی مهاجرت به سوئد چیست؟
- بهترین مدرک فنی حرفهای برای مهاجرت به سوئد چیست؟
و در ادامه به راهنمای جامع در خصوص مهاجرت به این کشور و همچنین شرایط زندگی در سوئد و روشهای دریافت اقامت در آن خواهیم پرداخت.
مهاجرت به سوئد بر اساس آمار و ارقام
معمولا مطالعه آمار مربوط به مهاجرت به کشور میتواند ایده بهتری از سختی یا دشواری مسیر مهاجرت به این کشور برای متقاضیان ایجاد کند. بنابراین قصد داریم در این بخش آمار مهمی که در خصوص مهاجرت به سوئد به طور رسمی و از طرف سازمان مهاجرت این کشور اعلام شده است را در جدول زیر نمایش دهیم. علاوه بر تعداد مهاجرین در چند سال گذشته،کشورهایی که بیشترین تعداد مهاجر در سوئد را دارند و روشهای محبوب این دسته از مهاجرین و مهمتر از همه تعداد مهاجران ایرانی در هر سال را در جدول زیر درج کردهایم.
آمار مهاجرت به سوئد در سالهای اخیر | مجموع مهاجران پذیرفته شده | مبدا بیشترین مهاجران | روشهای محبوب | تعداد مهاجران ایرانی |
---|---|---|---|---|
2023 | ~116,000 | سوریه، عراق، افغانستان، ایران | پناهندگی، خانوادگی، کاری، تحصیلی | ~2,800 |
2022 | ~92,000 | سوریه، عراق، افغانستان | خانوادگی، تحصیلی، کاری | ~2,300 |
2021 | ~90,000 | سوریه، عراق، سومالی | پناهندگی، خانوادگی، تحصیلی | ~2,100 |
2020 | ~88,000 | سوریه، عراق، ایران | پناهندگی، کاری، خانوادگی | ~1,900 |
2019 | ~115,000 | سوریه، افغانستان، عراق | خانوادگی، پناهندگی، تحصیلی | ~2,500 |
شرایط مهاجرت به سوئد
طبیعی است که انتظار داشته باشیم شرایط مهاجرت به سوئد در روشهای مختلف مهاجرتی به این کشور تفاوتهایی با سایر روشها داشته باشد. مثلاً یک متقاضی که قصد مهاجرت به صورت از طریق سرمایهگذاری را دارد نیازمند احراز شرایط متفاوتی از فردی است که با یک پیشنهاد شغلی وارد این کشور میشود. پس در ادامه قصد داریم شرایط مهاجرت به کشور سوئد را بر اساس روشهای مختلف مهاجرتی مورد بررسی قرار دهیم.
شرایط مهاجرت به سوئد از طریق تحصیل
متقاضیان مهاجرت به سوئد به منظور تحصیل در دانشگاه این کشور به غیر از شرط داشتن پذیرش از یکی از دانشگاههای معتبر در این کشور، میبایست سه شرط دیگر که در ادامه به آن میپردازیم را برای ورود به این کشور احراز کنند.
شرط سنی مهاجرت به سوئد
شرط سنی مهاجرت به سوئد از طریق تحصیل به صورت مشخص از طرف این کشور تعیین نشده است ولی میتوانیم محدوده مشخصی از سن متقاضیان را سنی بدانیم که متقاضی در آن بیشترین میزان شانس برای مهاجرت به سوئد را خواهد داشت.
شرط مدرک به زبان برای مهاجرت به سوئد
شرط زبان برای مهاجرت تحصیلی کاملا بر اساس دوره ثبت نامی متقاضیان در دانشگاهها تعیین میشود. تا جایی که ممکن است برای متقاضیانی که قصد دارند برای تحصیل در یک دوره زبان وارد کشور سوئد شوند اساساً شرط مدرک زبان برای مهاجرت به سوئد بیمعنی باشد.
شرط مالی برای مهاجرت به سوئد
همه متقاضیان تحصیل در دانشگاههای سوئد میبایست هزینه مربوط به شهریه و هزینه مربوط به زندگی سالانه در کشور سوئد را در حساب بانکی خود داشته باشند. از شرط مالی برای مهاجرت به سوئد ارائه نامه تمکن مالی با حداقل مبلغ معادل هزینه زندگی و شهری در یک سال است.
شرایط مهاجرت به سوئد در جدول
قسمت قبل گفتیم سعی میکنیم شرایط مهاجرت به سوئد بر اساس فاکتورهای ذکر شده را در جداول زیر نمایش دهیم.
مزایای مهاجرت به سوئد
متقاضیان ایرانی مهاجرت به سوئد به دلایل مختلف این کشور را به عنوان مقصد خود انتخاب میکنند. برخی به علت دلایل شخصی،برخی دیگر به علت شرایط زندگی در کشور سوئد و برخی دیگر صرفاً کشور را به عنوان پلی برای رسیدن به کشورهای دلخواه خود انتخاب میکنند. ولی در این بخش قصد داریم مزایای مهاجرت به سوئد را از نگاه آمار و ارقام به خصوص برای متقاضیان ایرانی مورد بررسی قرار دهیم.
مزیت اول : کیفیت زندگی
سالهاست که سوئد در فهرست ۱۰ کشور برتر جهان از نظر کیفیت زندگی قرار دارد. آب و هوای پاکترین کشور به واسطه پوشیده شدن ۷۰ درصد مساحت این کشور به وسیله جنگلها باعث میشود تا تجربه متفاوتی از نظر آب و هوایی به مهاجرین داده شود. همچنین کم بودن شاخصهای جرم و جنایت در این کشور باعث شده است تا سوی دیگر از امنترین کشورهای جهان برای مهاجرین از خاورمیانه باشد که هر روز به وسیله آمار روزافزون جرم و جنایت احاطه شدهاند. شاید این مسئله یکی از بزرگترین مزایای مهاجرت به سوئد به خصوص برای خانوادهها باشد.
مزیت دوم : اقتصاد پایدار
نرخ بیکاری در کشور سوئد در سال ۲۰۲۴ کمتر از شش و نیم درصد بوده است و شاید این مسئله پیامد قرار گرفتن کشور سوئد در رتبه دوم در شاخص نوآوری در اروپا باشد که نشان دهنده اقتصاد فوق العاده این کشور است. از طرف دیگر بیشتر علاقه مندان به مهاجرت به سوئد مطمئن هستند تا بلافاصله پس از پیدا کردن کار در این کشور میتوانند به سادگی تعادل خوبی بین کار و زندگی داشته باشند. ساعت کار در هفته بین ۳۶ تا ۴۰ ساعت است و با داشتن حقوق معادل میانگین درآمد در کشور سوئد به سادگی میتوان بدون نیاز به اضافه کار یا فعالیت مشاغل دوم و سوم از پس هزینههای زندگی برآمد.
مزیت سوم : کمکهای دولتی
علاوه بر همه ویژگیهای سوئد که پیش از این به آن اشاره کردیم و باعث شده است تا آمار مهاجرت به سوئد همواره برای متقاضیان ایرانی بالا باشد،شاید بزرگترین مزیت مهاجرت به سوئد برای متقاضیان ایرانی امید به آیندهای تضمین شده در این کشور است. مهاجرین میدانند تا ۴ سال پس از دریافت اقامت سوئد با دریافت پاسپورت سوئدی میتوانند از امکانات بینظیری که این کشور به شهروندان خود میدهد بهرهمند شوند. از مزایای درمان با کیفیت رایگان گرفته تحصیل رایگان در بهترین دانشگاههای این کشور و خدمات مربوط به بازنشستگی و از کار افتادگی.
معایب مهاجرت به سوئد
سوئد با همه ویژگیهای مثبتش باعث شده است تا بسیاری از ایرانیان رویای مهاجرت به این کشور را داشته باشند. ولی بنا به گفته افرادی که در چند سال گذشته تجربه زندگی در سوئد را داشتند برخی معایب مهاجرت به سوئد باعث شده است تا این دسته افراد (پیش و پس از سفر به این کشور) با مشکلات زیادی روبرو شود. قصد داریم در این بخش به بررسی بزرگترین معایب مهاجرت به سوئد به خصوص برای متقاضیان ایرانی بپردازیم.
چالش اول : پرداخت مالیات سنگین
شاید پرداخت مالیات ۵۰ درصدی بر درآمد برای شهروندان سوئد اساساً چالش تلقی نشود چرا که شهروندان سوئدی به ازای پرداخت این مالیات بهترین خدمات اجتماعی را در حوزههای آموزش، بهداشت و سایر امور از دولت سوئد دریافت میکنند. ولی پرداخت مالیات سنگین برای ایرانیان پیش از دریافت اقامت و یا پاسپورت سوئدی یکی از بزرگترین معایب مهاجرت به سوئد از نگاه این دسته از افراد است.
چالش دوم: زبان سوئدی
اگرچه بر اساس آمار و ارقام همه مردم سوئد تا حدودی به زبان انگلیسی تسلط نسبی و ۸۵ درصد از شهروندان تسلطی در حد زبان مادری دارند ولی برای انجام بسیاری از امور در این کشور عدم تسلط به زبان سوئدی برای مهاجرین چالشهای بزرگی را ایجاد میکند. برخی از مشاغل نظیر مشاغل حوزه درمان و علوم نظری به طور جدی با زبان سوئدی گره خورده اند و معمولا مهاجرین ایرانی برای ارتقا شغلی به نحوی نیازمند یادگیری این زمان هستند. بنابراین یادگیری زبان این کشور را میتوانیم از دیگر معایب مهاجرت به سوئد بدانیم.
چالش سوم: آمار بالای پناهندگی
وقتی با آمارهای منتشر شده از طرف اداره مهاجرت سوئد در ۱۰ سال گذشته نگاه بیندازیم میبینیم که مهاجرین ایرانی و سوری در رده اول درخواست پناهندگی در این کشور محسوب میشوند. همین مسئله باعث شده است تا دولت حساسیت بیشتری نسبت به صدور ویزا برای متقاضیان ایرانی به خرج دهد چرا که اداره مهاجرت این کشور تصور دارد که تعداد زیادی از این مهاجرین صرفاً با هدف ورود قانونی و درخواست پناهندگی پس از آن برای انواع ویزا درخواست میدهند. بالاتر رفتن نرخ ریجکتی ویزا در چند سال گذشته یکی از بزرگترین چالشهای مهاجرت به سوئد برای متقاضیان ایرانی از روشهای مختلف بوده است.
روش های مهاجرت به سوئد
برای مهاجرت به سوئد روش های متنوعی وجود دارد، در بین کلیه روش های مهاجرتی سوئد مهاجرت تحصیلی و کاری از تقاضای بیشتری برخوردار می باشند. به طور کلی روش های مهاجرت به سوئد به شرح ذیل می باشد:
مهاجرت تحصیلی به سوئد
مهاجرت تحصیلی به سوئد یکی از رایج ترین و بهترین روش های مهاجرت به این کشور به شمار می آید که متقاضیان فراوانی دارد. متقاضیان تحصیل در کشور سوئد بسته به مقطع و رشته تحصیلی مورد نظر ملزم به ارائه مدارک مورد نیاز خواهند بود.بدون تردید مهاجرت تحصیلی به سوئد از مزایای بی شماری برخوردار می باشد. در جدول ذیل مدارک مورد نیاز و مزایای تحصیل در سوئد را معرفی می نماییم.
مهاجرت کاری به سوئد
همانگونه که اشاره گردید سوئد از جمله کشورهای مرفه و ثروتمند در منطقه اسکاندیناوی می باشد، نرخ بیکاری در سوئد کمتر از ۶ درصد است که یکی از پایین ترین نرخ های بیکاری در اروپا محسوب می شود. متقاضیان مهاجرت کاری به سوئد و دریافت ویزای کار این کشور به پیشنهاد کار از کارفرما (جاب آفر) نیاز خواهند داشت.
با توجه به قوانین کار در اتحادیه اروپا افرادی که شهروند کشورهای خارج از حوزه یورو می باشند برای دریافت جاب آفر مسیر دشواری را پیش روی خود خواهند داشت. مهاجرت کاری به سوئد یکی از روش های مهاجرتی ایده ال و کم هزینه به شمار می آید و از مزایای فراوانی برخوردار است. به طور کلی مزایای مهاجرت کاری به سوئد به شرح ذیل می باشد:
- اخذ ویزا برای کلیه افراد خانواده
- اخذ اقامت دائم سوئد پس از ۳ سال
- کم هزینه ترین روش مهاجرتی
- کسب درآمد قابل توجه
- استفاده از حقوق شهروندی
- خدمات درمانی رایگان
- تحصیل رایگان فرزندان
- اجازه کار برای همسر فرد متقاضی
- امکان تردد در حوزه شینگن بدون نیاز به ویزا
مهاجرت از طریق ازدواج
مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج یکی از روش های کم هزینه و ایده ال برای دریافت اقامت دائم و تابعیت این کشور محبوب می باشد. در صورتی که اتباع خارجی با یک شهروند سوئدی یا فردی که دارای اقامت دائم این کشور است، ازدواج نمایند می توانند پس از گذشت حداقل ۳ سال اقامت دائم خود را دریافت نمایند. یکی از مهم ترین عوامل برای مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج علاوه بر تمکن مالی فردی که تبعه سوئد می باشد، اثبات رضایت قلبی و اراده شخصی طرفین برای ازدواج است. به طور کلی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به سوئد از طریق ازدواج به شرح ذیل می باشد:
- هر ۲ طرف می بایست بیش از ۱۸ سال سن داشته باشند.
- شخص متقاضی ازدواج نباید ممنوعیت ورود به کشور سوئد را داشته باشد.
- تکمیل نمودن فرم های مربوطه و توانایی پرداخت هزینه های بررسی درخواست.
- ارائه تست های پزشکی مورد نیاز.
- اثبات شکل گیری رابطه بین طرفین قبل از ارائه درخواست ازدواج.
- پارتنری که در کشور سوئد اقامت دارد، می بایست درآمد مشخص و کافی برای ساپورت مالی همسر خود را داشته باشد.
- هر دو طرف متقاضی ازدواج نباید در زمان اقدام، ازدواج کرده باشند. طرفین می بایست مدارکی که نشان دهنده مجرد بودن آنها می باشد را ارائه نمایند.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
سوئد از جمله برترین کشورهای جهان در زمینه اقتصادهای غیر نفتی و صنعتی می باشد. شفافیت در عملکرد مالی، ثبات اقتصادی و سیاسی قابل توجه، نرخ تورم بسیار کم به همراه نیروی کار تحصیلکرده و ماهر تنها بخشی از مواردی است که باعث جذب سرمایه گذاران خارجی به سوئد می شود.
از سوی دیگر اجرای سیاست های مالی دقیق در راستای حمایت از سرمایه گذاران خارجی و ایجاد بسترهای مناسب جهت انجام فعالیت های کلان تجاری سوئد را به مقصد نهایی بسیاری از شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی تبدیل نموده است.
بدون شک مهاجرت به سوئد علاوه بر مزایای بی شماری که در پی دارد یک روش مهاجرتی ایده ال نیز به شمار می آید. به طور کلی برای سرمایه گذاری در سوئد روش های متنوعی وجود دارد. رایج ترین روش های سرمایه گذاری در سوئد ثبت شرکت در این کشور، خرید بیزینس و کارآفرینی می باشد.
هر یک از روش های سرمایه گذاری در سوئد قوانین و شرایط مختص به خود را خواهد داشت. مزایای مهاجرت به سوئد از طریق سرمایه گذاری به شرح ذیل می باشد:
- صدور ویزای از ابتدای برای کلیه افراد خانواده
- امکان اخذ اقامت دائم پس از ۳ سال برای فرد متقاضی و خانواده وی
- استفاده از حقوق شهروندی
- ثبات اقتصادی و سیاسی
- بهره مندی از نیروی کار تحصیلکرده و ماهر
- دسترسی آسان به بازارهای بین المللی
- سرمایه گذاری در یکی از قدرتمندترین نظام های اقتصادی جهان
- سیستم مالیاتی شفاف
- امکان تردد و افتتاح حساب در کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا
مهاجرت از طریق تولد فرزند
به طور کلی اخذ تابعیت از طریق تولد بر اساس ۲ قانون اصلی (خاک و خون) امکان پذیر خواهد بود. البته در برخی از کشورهای جهان ترکیب این ۲ قانون نیز وجود دارد. در حال حاضر علاوه بر سوئد اغلب کشورهای اروپایی از قانون خون پیروی می نمایند، طبق این قانونی تنها فرزندانی که یکی از والدین آنها تبعه سوئد باشد شهروند سوئدی محسوب می شوند، در غیر اینصورت والدینی که تبعه سوئد نیستند و فرزند خود را در این کشور به دنیا می آورند به هیچ وجه موفق به دریافت تابعیت سوئد برای خود و فرزندشان نخواهند شد.
مهاجرت از طریق پناهندگی
به طور کلی مهاجرت از طریق پناهندگی خطرات مالی و جانی فراوانی را در پی خواهد داشت. این روش مهاجرتی از ریسک بسیار بالایی برخوردار می باشد و به هیچ وجه قابل پیش بینی نخواهد بود. متاسفانه طی سالهای اخیر افراد فراوانی به واسطه عدم آگاهی از شرایط روش های قانونی مهاجرت به پناهندگی روی آورده اند، هجوم گسترده پناهجویان به اروپا باعث گردیده قوانین سختگیرانه ای برای پذیرش پناهجویان از سوی مقامات کشورهای اروپایی اتخاذ گردد.
برای مهاجرت به سوئد از طریق پناهندگی در ابتدا پناهجویان می بایست خود را به مرزهای این کشور برسانند و سپس درخواست پناهندگی خود را به پلیس مرزبانی و اداره مهاجرت ارائه نمایند. مهم ترین موضوع برای دریافت جواب مثبت از سوی مقامات اداره مهاجرت سوئد ارائه مدارک و ادله مستندی (کیس پناهندگی) است که کلیه ادعاهای فرد متقاضی را اثبات نماید. معمولاً مهاجرت از طریق پناهندگی از سوی افراد سودجو پیشنهاد می گردد.در اغلب موارد این افراد با استفاده از عدم آگاهی متقاضیان مهاجرت نسبت به روش های قانونی اقدام به کلاه برداری می نمایند. لازم به ذکر است مهاجرت از طریق پناهندگی یک روش غیرقانونی می باشد، از این رو مجموعه آریاناپارس هیچگونه فعالیت و خدماتی را در این مورد ارائه نمی دهد.
هزینه های مهاجرت به سوئد
طبیعی است که انتظار داشته باشیم هزینههای مربوط به مهاجرت به هر کشوری بر اساس روش مهاجرتی تفاوتهایی با سایر روشها داشته باشد. ولی برخی از هزینهها در مسیر مهاجرت برای انواع مختلف روشهای مهاجرتی به صورت مشابه پیش روی متقاضیان وجود خواهند داشت.متقاضیان مهاجرت به سوئد معمولا در چند مرحله ملزم به پرداخت برخی از هزینهها میشوند. بخشی از این هزینهها در ایران و برای ایجاد آمادگی جهت سفر به کشور سوئد و برخی دیگر پس از ورود به این کشور پرداخت میگردند. در ادامه سعی میکنیم برای شناخت هزینههای مهاجرت به سوئد جهت مدیریت بهتر هزینه برای هموطنان عزیزمان این هزینهها را در دو بخش هزینههای پیش از مهاجرت و پس از مهاجرت به این کشور دستهبندی کنیم.
هزینههای پیش از مهاجرت به سوئد
معمولا هزینههایی که در این زیر مجموعه قرار میگیرد هزینههایی هستند که به شکل ریالی و به یکی از ارگانها یا سازمانهای داخل ایران پرداخت میگردند. بنابراین سهم کوچکتری از هزینههای مهاجرت به سوئد را به نسبت هزینههایی که پس از آن پرداخت میگردند به خود اختصاص میدهند. در ادامه سعی میکنیم این هزینهها را به تفکیک مورد بررسی قرار دهیم.
هزینه آزادسازی مدارک
به غیر از مسیر دریافت ویزای توریستی و یا اقدام از طریق پناهندگی،سایر روشها به نحوی متقاضیان را ملزم میکند تا در مرحله دریافت ویزا مدارک تحصیلی خود را به سفارت کشور سوئد ارائه نمایند. فارغ التحصیلان برخی از رشتهها نظیر رشتههای مربوط به علوم پزشکی و یا آموزش و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاههای روزانه سراسری برای ارائه مدرک تحصیلی خود نیازمند آزادسازی این مدارک هستند. هزینه مربوط به آزادسازی مدارک به طور مستقیم به دانشگاه محل تحصیل پرداخت میگردد و بر اساس شرایط و ضوابط اعلامی توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت تعیین میشود. میزان هزینه آزادسازی مدارک با توجه به رشته تحصیلی،مقطع و زمان درخواست آزادسازی تعیین میگردد. بسیاری از متقاضیان که جزو گروههای اعلام شده در این بخش نیستند نیازی به پرداخت هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی ندارند.
هزینه ترجمه مدارک
هر یک از متقاضیان مهاجرت به سوئد نسبت به روش اقدامی خود ملزم هستند تا تعداد زیادی از مدارک شناسایی و همچنین سایر مدارک مربوط به شغل تحصیل خود را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. علاوه بر آن معمولاً دریافت تاییدات مربوط به مهر دادگستری و امور خارجه بر روی ترجمه مدارک انگلیسی الزامی است. میزان هزینه ترجمه مدارک نیز به طور مستقیم با تعداد مدارک ارتباط دارد. هرچند هزینه ترجمه مدارک به نسبت سایر هزینههای مهاجرت سوئد خیلی چشمگیر نیست ولی جز هزینههای ریالی پیش از مهاجرت به این کشور محسوب میشود.
هزینه درخواست سفارت
همه متقاضیان مهاجرت به سوئد با توجه به نوع ویزای درخواستی خود هزینه به عنوان اپلیکیشن فی سفارت در روز مصاحبه خود به این مرکز و یا کارگزاری معرفی شده توسط آن پرداخت مینمایند. هزینه درخواست سفارت معمولاً با توجه به نوع ویزا و تعداد متقاضیان (برای متقاضیان متاهل) تعیین میگردد. این هزینه به صورت یورویی به سفارت پرداخت میشود و حتی در صورت عدم دریافت ویزا به هیچ عنوان قابل استرداد نیست. این هزینه بین ۸۰ تا ۱۵۰ یورو برای انواع مختلف ویزا در سال ۲۰۲۵ است.
هزینه یادگیری و آزمون زبان
به غیر از روشهای خانوادگی و یا پناهندگی،معمولاً سایر روشهای مهاجرت به سوئد متقاضیان را ملزم به ارائه سطح خاصی از یک زبان خاص میکنند. مثلاً متقاضیان مهاجرت به سوئد از طریق تحصیل ملزم به ارائه مدرک آیلتس و یا مدرک معادل b۱ زبان سوئدی هستند و متقاضیان کار در این کشور نیز به نحوی مجبور هستند تا توانایی خود را برای تسلط به زبان انگلیسی یا سوئدی به سفارت این کشور اثبات نمایند. بنابراین هزینههای یادگیری زبان و همچنین شرکت در آزمونهای زبان انگلیسی یا سوئدی جزو مهمترین هزینههای پیش از مهاجرت به سوئد در نظر گرفته میشود. هزینه شرکت در آزمونهای آیلتس و امتحانات نظیر آن کمتر از ۲۰۰ دلار است ولی هزینه یادگیری زبان انگلیسی و سوئدی کاملاً متناسب با شرایط متقاضی تعیین میشود.
قوانین مهاجرت به سوئد
سوئد یک سیاست مهاجرت نسبتاً باز دارد و تمرکز زیادی بر اتحاد مجدد خانواده و مهاجرت نیروی کار ماهر دارد. این کشور قوانین و مقررات متعددی برای کنترل مهاجرت دارد، از جمله قانون بیگانگان، که معیارهای اخذ مجوز اقامت و زمینه های اخراج را مشخص می کند.برای دریافت اجازه اقامت در سوئد، افراد باید بر اساس روش مهاجرتی که استفاده می کنند، شرایط خاصی را داشته باشند. به عنوان مثال، افرادی که برای مجوز کار درخواست می کنند باید یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای سوئدی داشته باشند و نشان دهند که مهارت ها و صلاحیت های لازم برای انجام کار را دارند.سوئد همچنین قوانین و مقررات سختگیرانه ای در مورد پناهندگی دارد، با تمرکز بر ارائه حمایت از افرادی که در کشورهای خود در معرض آزار و اذیت قرار دارند. این کشور چندین برنامه را برای حمایت از پناهجویان ایجاد کرده است، از جمله دوره های زبان و برنامه های آموزشی شغلی.
در سالهای اخیر، سوئد تغییرات متعددی را در قوانین و سیاستهای مهاجرتی خود اعمال کرده است، از جمله الزامات سخت گیرانه تر برای اتحاد مجدد خانواده و افزایش تمرکز بر ادغام.این کشور همچنین اقداماتی را برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از جمله افزایش کنترل مرزی و تلاش برای سرکوب قاچاق انسان انجام داده است. به طور کلی، قوانین مهاجرت سوئد برای ارتقای رشد اقتصادی این کشور و حمایت از نیازهای جمعیت آن طراحی شده است.قوانین مهاجرتی سوئد بسته به روش مهاجرتی مورد نظر افراد متفاوت خواهد بود، بر اساس قوانین اداره مهاجرت سوئد متقاضیان دریافت اقامت دائم این کشور پس از گذشت حداقل ۳ سال زندگی در این کشور و پرداخت مالیات در این مدت می توانند اقامت دائم خود را دریافت نمایند. همچنین دریافت تابعیت سوئد معمولاً پس از گذشت ۷ الی ۱۰ سال از حضور افراد متقاضی در این کشور امکان پذیر خواهد بود.
امکان سنجی مهاجرت به سوئد
بدون شک سوئد یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپایی است. سیاست های مهاجرتی سوئد در طول تاریخ این کشور همواره با تغیرات فراوانی همراه بوده و هست. در حال حاضر دولت سوئد برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور جذاب را دارند روش های مهاجرتی مشخص و متنوعی را تعین کرده است.متقاضیان مهاجرت به سوئد با توجه به شرایط فردی و ارزیابی دقیق انواع روش های مهاجرتی می توانند بهترین روش برای مهاجرت به سوئد را انتخاب نمایند. روند مهاجرت به سوئد همواره با رشد مثبت رو به رو بوده است، از این رو امکان مهاجرت به سوئد از طرق مختلف فراهم می باشد.
شرایط اخذ اقامت سوئد
برای دریافت اقامت سوئد می بایست به واسطه یکی از روش های ورود به این کشور، مدت زمانی را در کشور سوئد سپری نمود. میزان دقیق این مدت زمان، متناسب با روش ورود تعیین می گردد. به طور مثال، افراد در صورت دریافت پیشنهاد کاری، در صورت احراز شرایط مورد نیاز و عدم سوابق کیفری با گذشت سه سال، اقامت سوئد را دریافت نمایند.در حال حاضر در حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور سوئد زندگی می کنند که ۱۰ درصد آن را مهاجران تشکیل می دهند که بیشترین میزان مهاجران را هندی ها، افغان ها و مهاجران کشور سوریه در بر می گیرند. ایران در این رتبه بندی در جایگاه پنجم قرار دارد و سالانه تعداد زیادی از ایرانی ها به دنبال کسب اقامت سوئد می باشند.
افراد خارج از اتحادیه اروپا می بایست از یک روش وارد کشور سوئد شوند. از معمول ترین روش های مهاجرت به کشور سوئد می توان به ویزای کار، ویزای تحصیلی، اقامت از روش پناهندگی، اقامت از طریق ازدواج و ویزای سرمایه گذاری اشاره کرد. در ادامه این مقاله، تمامی روش های عنوان شده به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرند.
اقامت سوئد از طریق ازدواج
همه افراد بالای ۱۸ سال در صورت ارائه مدارک مورد نیاز و اثبات صحت ازدواج با یک شهروند سوئدی، می توانند برای اقامت سوئد از طریق ازدواج اقدام نمایند. طبق قوانین وضع شده دولت سوئد، افرادی که مدارک قابل استنادی را از صحت ازدواج با یک شهروند سوئدی ارائه دهند، مشمول این قانون می شوند.با توجه به مهاجرت روز افزون به کشور سوئد، سختگیری های بیشتری در خصوص اقامت سوئد از طریق ازدواج نسبت به گذشته تعیین شده است. به همراه اسناد ازدواج می بایست مدارک و ادله ای که نشان دهنده ارتباط قبل از ازدواج میان افراد است، ارائه شود. از دیگر شرایط مورد نیاز برای اقدام از روش ازدواج می توان به ارائه تمکن مالی مورد نیاز از جانب فرد مقیم کشور سوئد اشاره نمود.
فرد سوئدی با ارائه تمکن مالی که نشان دهنده میزان مورد نیاز برای زندگی دو نفر در کشور سوئد می باشد، این روند را تسهیل می بخشد. بازه های زمانی مورد نیاز برای این روش بین ۹ تا ۱۲ ماه به طول می انجامد. لازم به ذکر است افرادی که دارای ویزای کوتاه مدت و مجوز اقامت کمتر از ۳ ماه در سوئد می باشند، می بایست در کشور مبدا اقدامات لازم را انجام دهند.
اقامت سوئد از طریق سرمایه گذاری
صاحبان مشاغل و یا سرمایه گذاران ایرانی در صورت تامین بودجه های مورد نیاز قادر خواهند بود برای سرمایه گذاری در سوئد اقدام نمایند. در این کشور افراد می توانند از روش خرید بیزینس و یا ثبت شرکت، اقامت سوئد را دریافت نمایند. هر کدام از روش های عنوان شده دارای قوانین به خصوصی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
خرید بیزینس
در روش خرید بیزینس، افراد قادر خواهند بود تا کسب و کارهایی که در سوئد، تصمیم بر فروش بیزینس خود را را دارند، خریداری نمایند. این کسب و کارهای فعال می توانند با توجه به میزان سود و نوع فعالیت خود، بر روی خدمات شان، هزینه ای را برای سرمایه گذاران خارجی تعیین نمایند. در همین خصوص در صورت تامین هزینه مورد نظر می توان از طریق خرید بیزینس به اقامت سوئد رسید.افراد با خرید بیزینس، ویزای سه ساله سوئد را دریافت می نمایند و می بایست در این مدت زمان، به فعالیت این کار ادامه دهند. از دیگر شروط دریافت اقامت سوئد از طریق خرید بیزینس می توان به سود آور بودن کسب و کار اشاره کرد. با سپری کردن این روند به مدت ۳ سال، اقامت سوئد به سرمایه گذاران تعلق می گیرد.
ثبت شرکت
قوانین و شرایط ثبت شرکت در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا به یک صورت اجرا می شود. سرمایه گذاران در صورت ارائه طرح اقتصادی مناسب قادر خواهند بود تا از این روش برای ویزای سرمایه گذاری کشور سوئد اقدام نمایند و با احراز شرایط مورد نظر، موفق به دریافت اقامت شوند.یکی از مهم ترین شروط این روش، همکاری و شراکت با یک فرد سوئدی برای راه اندازی شرکت می باشد. سرمایه گذاران به صورت شراکتی، یک شرکت را در کشور سوئد تاسیس می کنند و با استخدام دو کارمند سوئدی به فعالیت خود ادامه می دهند. در صورت ادامه این روند و عدم سوابق کیفری به مدت سه سال، اقامت سوئد به آنان اعطا می شود.
اقامت سوئد از طریق کار
یکی از کم هزینه ترین روش های کسب اقامت سوئد از روش ویزای کار می باشد. در حال حاضر با توجه به قوانین اتحادیه اروپا، افراد در صورت اخذ دعوت نامه کاری از یک کارفرمای سوئدی قادر خواهند بود برای این ویزا اقدام نمایند و پس از احراز شرایط مورد نظر، اقامت این کشور را دریافت نمایند.
افراد با توجه به رزومه های تحصیلی و کاری خود برای پیدا کردن کار در سایت های کاریابی و یا آژانس های استخدامی به دنبال کار مورد نظر می باشند. در صورت تطابق رزومه کاری با موقعیت شغلی پیدا شده، برای آن اقدام می نمایند. کارفرمایان با توجه به نیازهای خود، درخواست های ارسال شده را مورد بررسی قرار می دهند و در صورت امکان، پیشنهاد کاری را به واجدین شرایط ارائه می دهند.
در این روش با توجه به قوانین اتحادیه اروپا که افراد مقیم کشور سوئد و داوطلبان اتحادیه اروپا در اولویت دریافت پیشنهاد شغلی قرار دارند، شانس متقاضیان ایرانی بسیار پایین می باشد. در صورت دریافت پیشنهاد کاری و پس از شرکت در مصاحبه به صورت آنلاین، قادر خواهند بود تا برای ویزای کار سوئد اقدام نمایند. در این روش می توان برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال را به عنوان همراه اقدام نمود.
اقامت سوئد از طریق تحصیل
یکی از معمول ترین روش های کسب اقامت سوئد از روش ادامه تحصیل در این کشور می باشد. لازم به ذکر است که روش تحصیلی زمینه ساز اخذ اقامت می شود و خود به صورت مستقیم غیر از مقطع دکتری به اقامت منتهی نمی شود. بسیاری از دانشجویان با توجه به کیفیت بالای تحصیل و زندگی، سوئد را به عنوان مقصدی ایده آل انتخاب می نمایند. در این بخش به بررسی کسب اقامت سوئد از طریق ویزای تحصیلی پرداخته می شود.با توجه به قوانین دولت سوئد، دانشجویان دکتری در صورت تایید استاد راهنما در کشور سوئد از حقوق ماهانه برخوردار می باشند. این دسته از دانشجویان در صورت دریافت حقوق ماهانه، زمان تحصیل جزو سوابق کاری دانشجویان محسوب می گردد و از همین رو با سه تا چهار سال دوره دکتری قادر خواهند بود برای اقامت دائم سوئد اقدام نمایند.
سایر مقاطع تحصیلی به عنوان یک راه ورود به کشور سوئد تلقی می شود. دانشجویان در صورت فراهم آوردن مدارک مورد نیاز قادر خواهند بود برای دانشگاه های سوئد اقدام نمایند. دانشجویان پس از اتمام تحصیل از فرصتی که دولت سوئد بین ۶ تا ۱۲ ماه برای فارغ التحصیلان در نظر گرفته است، می بایست کار مورد نظر را پیدا نمایند. در صورت پیدا کردن کار می توانند درخواست ویزای کار دهند و در صورت احراز شرایط مورد نظر اقامت سوئد را دریافت نمایند.دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور سوئد به زبان انگلیسی ارائه می شود و دانشجویان در صورت ارائه مدرکی دال بر تسلط زبان انگلیسی قادر خواهند بود برای برترین دانشگاه ای سوئد اقدام نمایند. تحصیلات در کشور سوئد مستلزم پرداخت هزینه می باشد، این میزان هزینه به مقطع تحصیلی و رشته مورد نظر متفاوت می باشد.
اقامت سوئد از طریق پناهندگی
کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل متحد مجموعه ای از قوانین بین المللی برای نحوه رفتار کشورهای عضو سازمان ملل با پناهندگان است. طبق این کنوانسیون، پناهنده کسی است که به دلیل نژاد، ملیت، گرایش جنسی، عقاید مذهبی یا سیاسی، جنسیت یا عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، مورد آزار و اذیت قرار گیرد. قاعده این است که به شخصی که پناهنده است مجبور به پناهندگی می شود، صرف نظر از اینکه در کدام کشور پناهندگی می کند.
حتی کسی که طبق کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل متحد به عنوان پناهنده طبقه بندی نشده است، ممکن است به عنوان فردی که نیاز به حمایت دارد، از حق اقامت برخوردار شود. طبق قانون بیگانگان سوئد، اجازه اقامت ممکن است به افراد واجد شرایط حمایت فرعی داده شود. اتحادیه اروپا قوانین مشترکی را در رابطه با تعیین پناهنده بودن فرد در کشورها تعیین می کند. به عنوان بخشی از روند پناهندگی، کشورها باید عوامل مختلفی را در زمینه و وضعیت فرد ، مواردی که تحت تعقیب قرار گرفته، وضعیت در کشور مبدا فرد و غیره را در نظر بگیرند.
اگر مجبور به درخواست پناهندگی در سوئد هستید، باید با اداره مهاجرت سوئد تماس بگیرید. اداره مهاجرت سوئد آژانس دولت مرکزی، مسئول بررسی درخواست پناهندگی افرادی است که می خواهند در سوئد تابعیت را دریافت نمایند. طبق مقررات دوبلین، درخواست پناهندگی شما باید در اولین کشور اروپایی که به آن می رسید بررسی گردد. آژانس مهاجرت سوئد برای بررسی اولین کشور سوئد، از همه پناهجویان بالای ۱۴ سال اثر انگشت می گیرد.
شرایط زندگی در سوئد
زندگی در کشور زیبای سوئد یکی از هدف های مهم برخی از افراد در سراسر جهان است. پایتخت کشور سوئد شهر استکهلم است. هزینهها در کشور سوئد بالا هست و افراد برای زندگی کردن و کار و تحصیل در این کشور، بایستی از تمکن مالی خوب، رزومه بالا و زبان برخوردار باشند تا بتوانند در این کشور زندگی بهتری داشته باشند یا بتوانند به راحتی شغلی پیداکنند و در آن فعالیت کنند و درآمدزایی داشته باشند. سوئد کشوری است که مردمانش بسیار متواضع و مودب و تحصیلکرده هستند. مردم این کشور از دروغ بدشان میآید و بیشتر به جای اینکه گوینده باشند شنونده هستند و ازدواج های آنها معمولا با خودشان است. مردم سوئد آدم های سردی هستند و در سکوت زندگی میکنند و زیاد حرف نمی زنند. مردم این کشور آرام هستند و سرشان به زندگی خودشان گرم هست.
اما اگر با کسی دوست شوند و شخص با انها صادقانه برخورد کند، آنها همیشه در کنار شخص می مانند حمایتش میکنند. در زمستان مردمان کشور سوئد عید سنت لویزا برگزار میکنند که این جشن در ۱۳ ماه دسامبر برگزار می شود. این شب طولانی ترین شب است و معادل با شب یلدا در ایران می باشد. مردم در این روز از لباس های سفید رنگ استفاده می کنند. این کشور از لحاظ تفریح و گردشگری بسیار عالی است.
این کشور خدمات درمانی بالایی دارد و دولت سوئد برای شهروندان سوبسید درمانی ارائه میدهد. بنابراین شهروندان هزینه کمتری پرداخت میکنند. دانشجویان طبق کلاس بیمهای که برایشان مشخص شده است، از این خدمات بهره میبرند. به عنوان مثال، کلاس a عموما همه موارد را پوشش می دهد و کاملترین نوع، برای دانشجویان است و کلاسهای b و c از دیگر انواع هستند.اگر مهاجر هستید و زبان سوئدی را کامل یاد نگرفتهاید، صحبت به زبان انگلیسی در این کشور بهتر ااست؛ زیرا پناهندگان زیادی به این کشور رفتهاند و سعی کردهاند که به زبان سوئدی صحبت میکنند.
مردم سوئد
اولین تصوری که اکثریت مردم دنیا از زندگی در سوئد دارند سرما،چند فوتبالیست مشهور این کشور و یا نهایتا شرکت ولوو می باشد، شاید سوئد کشوری سرد و مردمانش نیز مانند آب و هوای آن خیلی گرم نباشند ولی روحیه صلح طلبی و مشارکت در بین سوئدی ها به وضوح دیده می شود. سوئدی ها فرزندانشان را طوری تربیت می کنند که احساس برتری نسبت به سایر افراد نداشته باشند.دین اسلام یکی از بزرگترین مذهبها در کشور سوئد به حساب می آید و بعد از آن یهودیت و بوداییت است. از اعیاد مذهبی در کشور سوئد عید پاک و کریسمس است. در کشور سوئد افراد میتوانند با حجاب یا بیحجاب باشند و افراد حق مداخله در پوشش همدیگر را ندارند. این کشور اصلا اهل تمسخر نیستند.
زندگی در سوئد چه تفاوت هایی با زندگی در ایران دارد؟
وقتی از ایران به کشوری اروپایی مهاجرت می کنید باید در نظر داشته باشید که با تفاوت های زیادی از سبک زندگی روبرو خواهید شد که بسیاری از آنها از روشی که در ایران داشته اید بهترند. چند مورد از آنها را در این بخش از مقاله عنوان می کنیم تا کمی با تفاوتهای زندگی در ایران و سوئد آشنا شوید.
ورزش در سوئد یک سبک زندگی است!
اگر در ایران از آن دسته افرادی بوده اید که همیشه برای ورزش کردن تنبلی می کردید، اگر در سوئد زندگی کنید دیگر این اتفاق نخواهد افتاد چرا که یاد می گیرید ورزش کردن برای سوئدی ها بخش مهمی از زندگیشان محسوب می شود که مکن نیست از آن غافل شوند.
دندانپزشکی از ایران هم گرانتر است!
یکی از مشکلاتی که در بحث سلامت و درمان در سوئد وجود دارد این است که برای دیدن پزشکان خوب و کادر مجرب درمان، گاهی بیمه های درمانی هم پاسخگو نیستند، بخصوص وقتی می خواهید به دندانپزشکی مراجعه کنید باید پول هنگفتی را کنار بگذارید.سوئدی ها ترجیح می دهند دندان هایشان خراب نشود تا اینکه به دندانپزشکی مراجعه کنند. در حالی که در ایران با وجود گران بودن خدمات دندانپزشکی، هنوز مراکز درمانی خیریه و تحت پوشش بیمه وجود دارند که می توانید با هزینه های کمتری دندانهایتان را درمان کنید.
پرداخت مالیات
یکی از تفاوت های عمده زندگی در سایر کشورها از جمله سوئد با ایران پرداخت مالیات هایی می باشد که گاهی با توجه به میزان درآمد زیاد می باشند. به صورت معمول میزان مالیات ۳۰ درصد درآمد می باشد که برخی مواقع این میزان می تواند کاهش یابد.اگر درامد شما سالانه بیشتر از ۲۰۰۰۰ کرون سوئد نباشد احتیاج به پرداخت هیچ مالیاتی نخواهید داشت و اگر درآمدی بالغ بر ۴۳۰۰۰ کرون داشته باشید باید مالیاتی مشخص و علاوه بر آن یکسری هزینه های جانبی دیگر به دولت پرداخت نمائید.
زندگی شما در سوئد چگونه خواهد بود؟
اگر عاشق طبیعت، فضایی پر از جنگلهای سبز و دریاچه ها هستید حتما عاشق سوئد هم می شوید. کشوریکه از نظر سطح استانداردهای زندگی و خوشحالی در صدر بهترین کشورهای دنیا قرار دارد.
زندگی گران ولی با سطح درآمدی معقول
درست است که سوئد کشور گرانی است ولی اگر در این کشور به کار مشغول شوید، به کرون درآمد کسب کنید و به کرون هم خرج کنید به مشکلی بر نخواهید خورد و کاملا از پس هزینه های زندگی برمی آیید. مهم نیست چه شغلی دارید، اطمینان داشته باشید که با داشتن شغلی در سوئد به راحتی زندگی خواهید کرد.
کشتی سواری های شبانه!
یکی از عادات سوئدی ها گشت و گذار است و همیشه در حال مسافرت به کشورهای اطراف هستند. سفر با کشتی های تجاری که برای این منظور تدارک دیده شده اند تجربه فوق العاده ای را برایتان به ارمغان خواهد آورد. و مانند سوئدی ها می توانید در یک غروب دل انگیز با آن ها به کشورهایی مثل فنلاند، روسیه، استونی و دیگر کشورهای چسبیده به سوئد سفر کنید.
حیوان خانگی دارید؟
اگر در سوئد زندگی کنید و حیوانات خانگی مثل گربه داشته باشید برای هر بار سفر خود به کشورهای دیگر باید علاوه بر هزینه های بلیط خود برای حیوان خانگی اتان هم هزینه بلیط بدهید و ضمنا نمی توانید غیر از هتل جای دیگری اقامت داشته باشید بنابراین افرادی که حیوانات خانگی دارند شاید کمتر بتوانند سفر کنند.
زندگی در سوئد برای چه افرادی مناسب است؟
زندگی در کشورهای اسکاندیناوی در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی به مراتب با چالش های بیشتری را برای مهاجران به همراه دارد و این مسئله به چند دلیل متفاوت می باشد که برخی از آنها را در این بخش عنوان می کنیم.برای اینکه بدانید مهاجرت به کدام کشور بهترین گزینه است باید در درجه اول روحیات خود را به خوبی بشناسید و در قدم بعدی از شرایط زندگی در کشور مقصد به خوبی مطلع باشید.
اگر دلتان می خواهد هر روز که از خواب بیدار می شوید نور آفتاب وارد اتاقتان شود و یا هر روز که در خیابان ها قدم می زنید گرمای آفتاب را حس کنید، به نظر می آید سوئد چندان گزینه مناسبی برایتان نباشد. دانشجویانی که زمستان ها وارد دانشگاه می شوند بیشتر این موضوع را حس می کنند چرا که ممکن است در فصل زمستان در قسمت های شمالی سوئد چند ساعت بیشتر آفتاب را حس نکنید.اگر اهل شلوغی و سرو صدا هستید باید کشورهای بزرگتری را برای زندگی انتخاب کنید چرا که کشورهای حوزه اسکاندیناوی کوچک و کم جمعیت هستند. اگر بیش از حد اهل سکوت و آرامش نیستید سوئد بهترین انتخاب برای شما نخواهد بود.
هزینه زندگی در کشور سوئد
هزینهای که شخص بایستی برای هزینه هایی مانند هزینه برق، گرمایش، سرمایش آب و زباله پرداخت نماید اگر آپارتمان ۸۵ متر باشد تقریبا ۶۲٫۳۴ یورو است.
یک دقیقه صحبت کردن با تلفن در کشور شوئد در صورتی که در وضعیت عدم تخفیف قرار بگیرد ۰٫۰۸ یورو است.
اینترنت برای هر ۶۰ مگابایت در کشور سوئد ۲۷٫۷۳ یورو اعلام گردیده است.
شخص برای باشگاه بدنسازی برای یک ماه بایستی ۳۲٫۲۵ یورو هزینه نماید.
اجاره زمین تنیس در کشور سوئد ۱ ساعت در آخر هفته تقریبا ۱۲٫۱۵ یورو اعلام شده است.
خرید لباس تابستانی در فروشگاه زنجیرهای در کشور شوئد تقریبا ۳۴٫۱۰ یورو و خرید یک جفت کفش نایک ۸۵٫۵۵ یورو است.
در صورتی که شخص بخواهد در هزینههای خود صرفهجویی کند بایستی سعی کند خرید محصولات خوراکی را به زمانهای معینی در ماه اختصاص بدهد تا از طرحهای تخفیفی استفاده نماید.
مزایای زندگی در سوئد چیست؟
علاوه بر مشکلاتی که راجع به آنها صحبت کردیم، زندگی در سوئد مزایایی را نیز برایتان به همراه خواهد داشت، با آگاهی نسبت به برخی از آنها با آگاهی بیشتری می توانید برای مهاجرت به کشور سوئد اقدام نمایید.
مردم دو زبانه
طیف گسترده ای از مدرم سوئد دوزبانه هستند یعنی اگر زبان سوئدی را به خوبی نمی دانید نگران نباشید، چرا که اکثریت مردم زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم آموخته اند و برای دانش آموزانی که در مدارس مشغول تحصیل می باشند یادگیری چند زبان به صورت همزمان کار غیر معمولی نمی باشد.
مرخصی های با حقوق بگیرید!
یکی از مزایای کار کردن در کشور سوئد مرخصی های با حقوقی می باشد که به کارمندان در طی سال داده می شود، گاها ممکن است ۵ هفته مرخصی با حقوق در سال اولی که استخدام می شوید داشته باشید.مرخصی بدون حقوق پس از زایمان در سوئد ۴۸۰ روز می باشد که مدت زمان ایده آلی برای مادران می باشد و والدین برای اینکه بتوانند از پس هزینه ها برآیند معمولا از ۲ ماه این مرخصی استفاده می کنند.
در سوئد همه زیبا هستند!
سوئد به عنوان یکی از زیباترین کشورها، نه فقط در ظاهر بلکه از همه نظر در دنیا شناخته شده است و این بدان دلیل است که هر فرد به تنهایی بسیار به خود، سلامت خود و سبک زندگی اش توجه دارد و همین مسئله که هر کسی به صورت کاملا واقعی اول از خود شروع کرده است باعث شده تا کشور سوئد به استانداردهای بالای زندگی در همه زمینه ها رسیده باشد.
با اینترنت پرواز کنید!
اگر در سوئد زندگی کنید متوجه خواهید شد که اینترنت چه سرعتی در این کشور دارد. کشور سوئد رتبه پنجم سرعت اینترنت را در دنیا دارد. سرعت اینترنت بر روی موبایل شما نیز به همین اندازه بالا خواهد بود. سوئد در تکنولوژی یکی از کشورهای سرآمد در جهان است و این بدان معناست که هر تکنولوژی در جهان، در سوئد در دسترس خواهد بود.
زندگی در سوئد چیست؟
مهاجرت به اروپا قطعا با چالش هایی همراه خواهد بود که با شناخت کافی از آن ها، این چالش ها برایتان کمرنگ تر خواهند شد. در این بخش از مقاله توضیحاتی را راجع به برخی از این مشکلات ارائه می دهیم.
دستمزدها در سوئد بالا نیست!
اگر به عنوان مهاجر وارد این کشور می شوید باید بدانید که با توجه به هزینه های بالای زندگی در سوئد، دستمزدها چندان بالا نیست و برای ۱ ساعت کار کردن به شما تا ۸ یورو داده خواهد شد و بعضا برخی از مهاجران ساعتی ۵ یورو دریافت می کنند که به نسبت هزینه هایی که در سوئد وجود دارد مبلغ ناچیزی است.
در سوئد با دزدها کاری ندارند!
اگر در سوئد شخصی در مغازه ای مشغول دزدی باشد با او عملا کاری نخواهند داشت و پلیس فقط از او درخواست می کند تا وسایل را سر جایش بگذارد و دزد به راحتی به فروشگاهی دیگر برای دزدی می رود! این کار یکی از راه های تامین لوازم برای برخی از افراد است که با آن برخوردی نخواهد شد. در سوئد پلیس معمولا طرف اقلیت است تا اکثریت، به عنوان مثال اگر یک مهاجر با یک سوئدی وارد درگیری شود معمولا پلیس حق را به مهاجر می دهد!
با سوئدی ها چه برخوردی داشته باشیم؟
شوک فرهنگی یکی از مسائل مهم برای هر مهاجری می باشد، زبان جدید و چالش های یادگیری آن از یک طرف و تحمل زمستان های طولانی که شاید برای ما ایرانی هایی که چهار فصل را تجربه می کنیم چندان جالب نباشد از طرف دیگر می تواند چالش های بزرگی را به همراه داشته باشد و مهمتر از همه اینها باید بدانید که با سوئدی ها چه برخوردی داشته باشید.
در محیط کار، دانشگاه، مدرسه و یا هر جای دیگری که در بدو ورودتان احتمالا ساعات زیادی از روزتان را در آن خواهید گذراند، مستلزم این است که فرهنگ سوئدی ها را بدانید تا بتوانید برخورد مناسبی با آن ها داشته باشید. ممکن است در بدو ورود این شوک های فرهنگی برایتان چالش ایجاد کند ولی بدانید که با مدتی کار کردن به همه چیز عادت خواهید کرد.
آشنایی با شهرهای سوئد
سوئد کشوری است که در شمال اروپا و در شبه جزیره اسکاندیناوی واقع شده است. این کشور از غرب با نروژ، از شمال شرق با فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی و از جنوب غربی با دانمارک همسایه است. از بزرگترین شهرهای سوئد و همچنین پایتخت آن استکهلم است. این کشور جزء اتحادیه اروپا و عضو پیمان شینگن است.سوئد هشتمین سرانه تولید ناخالص داخلی را در جهان دارد و در جنبه های مختلف مانند کیفیت زندگی، بهداشت، رفاه و توسعه انسانی دارای جایگاه بسیار خوبی است. به لحاظ تقسیمات کشوری سوئد در بردارنده ۲۵ استان است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
بزرگترین شهرهای سوئد
کشور سوئد جزء مرفه ترین و پیشرفته ترین کشور های اتحادیه اروپا به شمار می رود. پایه منابع اقتصادی این کشور از چوب، سنگ آهن و جنگل تشکیل شده است. گفتنی است سوئد کشوری است که به صادرات تولیدات صنعتی خود وابسته است.این کشور دارای اقتصادی آزاد است و در حال حاضر در صنایع فولاد، مهندسی، معدن و کاغذ در سطح جهان بسیار مطرح است. ناگفته نماند که بودجه بالای این کشور از درآمد های مالیاتی آن تامین می شود. سوئد دارای اقتصادی رقابتی بوده و از رفاه اقتصادی گسترده ای برخوردار است. این کشور تحت سیستمی که ترکیبی از سرمایه داری پیشرفته و مزایای رفاهی گسترده است و سطح بالایی از کیفیت زندگی را برای شهروندانش به وجود آورده است.
از میان شهر های بزرگ سوئد، شهر گوتنبرگ یکی از شهر های مهم، قطب صنعتی و یکی از پر تنوع ترین شهرهای این کشور به شمار می رود. مهمترین بنادر کشور سوئد در این شهر واقع شده اند. نکته حائز اهمیت این است که دفاتر مرکزی و اغلب کارخانه های شرکت های خودرو سازی ولوو و بلبرینگ سازی اس کا اف در شهر گوتنبرگ قرار دارند.
استکهلم
شهر استکهلم پایتخت کشور سوئد به دلیل شرایط اقتصادی مناسبی که داراست مکان مناسبی برای کار و تحصیل در سوئد به شمار می رود. این شهر جزء ده شهر گران اروپا برای زندگی شناخته شده است.
مالمو
شهر مالمو جنوبی ترین و سومین شهر بزرگ سوئد است. این شهر در سال ۲۰۰۶ به عنوان اولین شهر تجاری سوئد معرفی شده است و یکی از اولین شهرهای صنعتی منطقه به شمار می رود. شهر مالمو به عنوان مکان ایده آل از نظر هزینه های زندگی برای مهاجران معرفی شده است. از این رو این شهر زیبا و آرام در مقایسه با سایر شهرهای سوئد دارای هزینه های مقرون به صرفه و مناسبی است.
پر جمعیت ترین شهرهای سوئد
بیش از ۸۵ درصد شهروندان سوئد شهرنشین هستند. اغلب شهرهای سوئد نسبت به سایر کشور های جهان بسیار کوچک است و جمعیتی در حدود ۱۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ نفر در آنها سکونت دارند. بزرگترین شهر سوئد استکهلم است. استکهلم که پایتخت این کشور نیز به شمار می رود، جمعیتی حدود یک میلیون نفر در خود جای داده است البته در کلان شهر استکهلم جمعیتی حدود ۲٫۳۵ میلیون نفر سکونت دارند که شامل خود شهر و حومه ی آن میباشد.
استکهلم به دلیل دارا بودن ۱۴ جزیره در سواحل جنوب شرقی جزء منحصر به فرد ترین شهرهای سوئد به شمار می رود. استکهلم قلب سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این کشور است و حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی سوئد از این شهر تامین می شود.دومین شهر بزرگ سوئد گوتنبرگ است که جمعیتی حدود یک میلیون نفر در حومه و بیش از نیم میلیون نفر در داخل این شهر سکونت دارند.سومین شهر پرجمعیت سوئد مالمو است که در جنوب این کشور واقع شده و جمعیتی در حدود ۳۰۰۰۰۰ نفر در آن ساکن هستند. این شهر از طریق پل به شهر کپنهاگ، پایتخت دانمارک متصل شده است.از دیگر شهر های پرجمعیت این کشور که جمعیتی بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر دارند می توان به اوپسالا، ویستریس، اربرو، لینکینپینگ و هلسینگبورگ اشاره کرد.
وسیع ترین شهرهای کشور سوئد
سوئد که در اروپای شمالی واقع شده است، سومین کشور بزرگ اتحادیه اروپا به شمار می رود. شهر های سوئد دارای امکانات زیر ساختی توسعه یافته ای هستند، از این رو شهروندان این کشور از استاندارد های بالای زندگی برخوردارند. در ادامه قصد داریم شهرهای این کشور را از لحاظ وسعت مورد بررسی قرار دهیم.
استکهلم
استکهلم پایتخت و بزرگترین شهر سوئد به شمار می رود. این شهر در امتداد ۱۴ جزیره در سواحل جنوب شرقی سوئد گسترش یافته است. استکهلم به عنوان سرمایه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی این کشور محسوب می شود و حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. سرانه تولید ناخالص داخلی استکهلم یکی از بالاترین نرخ ها در کل اروپاست.
اغلب دانشگاه های برتر سوئد مانند انستیتوی رویان فناوری، دانشکده اقتصاد استکهلم و… در این شهر قرار دارند. مراسم سالانه جایزه نوبل در این شهر برگزار شده و دولت سوئد در این شهر مستقر است. کاخ استکهلم در این شهر به عنوان اقامتگاه رسمی پادشاه سلطنتی این کشور به شمار می رود.
گوتنبرگ
گوتنبرگ شهری در سواحل غربی سوئد در رتبه دوم از بزرگترین شهرهای سوئد قرار دارد. بندر گوتنبرگ بزرگترین بندر در کشور های شمالی اروپاست. وجود دانشگاه های مشهور و معتبر همانند دانشگاه گوتنبرگ سالانه متقاضیان بسیاری را به سوی خود جذب می کند. این شهر دارای دو فرودگاه لندوستر و گوتنبرگ است.
مالمو
مالمو سومین شهر بزرگ سوئد است. این شهر مرکز فرهنگی و اقتصادی در جنوب سوئد به شمار می رود. طی سالهای اخیر بسیاری از شرکتهای زیست فناوری و فناوری اطلاعات در این شهر تاسیس شده اند. مالمو دستخوش پیشرفتهای اساسی در زمینه معماری است و ساختمان ها و پارک های تاریخی بسیاری در این شهر به چشم می خورند.
بهترین شهرهای برای زندگی در سوئد
شهر های سوئد تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند بنابراین کسب اطلاعات پیرامون این شهر ها کمک بسیار بزرگی به متقاضیان خواهد کرد. برای انتخاب اینکه کدامیک از شهر های سوئد برای متقاضیان مناسب تر است. می بایست نگاهی به خصوصیات و اولویت های مورد علاقه خود بیندازید و شهرهایی را انتخاب کنید که از همه لحاظ زندگی در سوئد مناسب تان باشد.
زندگی در استکهلم
استکهلم به عنوان یکی از محبوب ترین مکان ها و شهر های سوئد شناخته شده است. این شهر نه تنها به عنوان پایتخت این کشور بلکه به عنوان یکی از زیباترین شهر های جهان به شمار می رود. این شهر با ده قرن قدمت تاریخی و فرهنگی از طریق ۱۴ جزیره به دریا متصل است.این شهر علاوه بر بافت های تاریخی خود به عنوان پایتخت سلطنتی سوئد، شهری بسیار مدرن و پیشرفته است. استکهلم دارای آب و هوایی تمیز و عالی است. این شهر از مناطق وسیعی از فضای سبز پوشیده شده است. شما در این شهر می توانید لذت های طبیعت و تاریخی و فرهنگی و پختگی شهری را یکجا تجربه کنید.
زندگی در گوتنبرگ
اگر شما به دنبال مکانی آرامش بخش هستید، گوتنبرگ شهر مناسب و ایده آلی برای شما محسوب می شود، زیرا مورد علاقه گردشگران زیادی نیست. این شهر دارای موزه ها و مکان های هنری جذابی است بنابراین بسیاری از دوستداران و علاقمندان به هنر را به سوی خود جذب خواهد کرد.
زندگی در مالمو
اگر شرایط آب و هوایی اولویت زندگی شماست، مالمو شهری با آب و هوایی معتدل است. این شهر ترکیبی از هنر قدیمی و جدید است. مالمو به دلیل نزدیکی به کپنهاگ دانمارک از موقعیت استراتژیکی ویژه ای برخوردار است. گفتنی است شگفتی های مهندسی مدرن نیز در این شهر به چشم می خورد.
۲ دیدگاه در “مهاجرت به سوئد”
سلام.وقت بخیر .
در مورد مهاجرت تحصیلی به سوئد میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام
برای چه مقطعی
زبان انگلیس ایلتس نیاز تمکن مالی وشهریه