شاید شما هم در این موضوع با ما موافق باشید که مهاجرت به ترکیه در سالهای اخیر به لطف شبکههای ماهوارهای و محبوب شدن سریالهای ترکی در میان ایرانیان و تبلیغات خرید ملک در ترکیه و دریافت پاسپورت این کشور بیش از پیش مورد توجه ایرانی ها قرار گرفته است. بنابراین با توجه به رشد فزاینده تعداد متقاضیان مهاجرت به ترکیه قصد داریم در ادامه به مهمترین پرسشهای پیرامون این موضوع نظیر پرسشهای زیر بپردازیم:
- شرایط مهاجرت به ترکیه برای زندگی چیست؟
- مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه چه چیزهایی هستند؟
- مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت به ترکیه چه شغلهایی هستند؟
- هزینه صفر تا صد مهاجرت به ترکیه چقدر است؟
- مهاجرت به ترکیه برای افراد زیر ۱۸ سال چطور ممکن است؟
و سپس با بررسی همه جانبه این مسئله به معرفی انواع روشهای مهاجرت به ترکیه و شرایط و مدارک مورد نیاز در هر یک از این روشها خواهیم پرداخت.
مهاجرت به ترکیه در گذر زمان
از زمان رواج سریال و فیلم های ترکیه ای بین مردم ایران و افزایش سفرهای توریستی به این کشور در پی سخت تر شدن شرایط اخذ ویزای کشورهای اروپایی و سایر کشورهای بزرگ دنیا، بسیاری از توریست های ایرانی متقاضی اخذ ویزای این کشورها، به ناچار ملزم به سپری کردن تعطیلات خود در ترکیه شدند. این مسئله از یک سو و رواج افراطی فرهنگ ترکیه در جامعه ایرانی به اشکال گوناگون نظیر فیلم ها، سریال ها، موسیقی و حتی تالیفات از سوی دیگر، به افزایش چشمگیر نرخ مهاجرت به این کشور گشته است.آمار مهاجرت ایرانیان در سال ۱۹۹۵ حدود ۶ هزار نفر بوده که این آمار در سال ۲۰۱۵ به بیش از ۳۶ هزار نفر رسیده است. این افزایش چشمگیر تعداد مهاجرین، تقریبا برای هیچ کشوری به غیر از ایران رخ نداده است.
شرایط مهاجرت به ترکیه
شرایط مهاجرت به ترکیه در روشهای مختلف مهاجرتی برای متقاضیان ایرانی کاملاً متفاوت است. مثلاً در مهاجرت سرمایهگذاری مهمترین شرط داشتن سرمایه برای انتقال به این کشور است در صورتی که برای مهاجرت کاری متقاضیان به هیچ وجه الزامی به داشتن تمکن مالی بالا نیستند. بنابراین سعی میکنیم در این بخش شرایط مهاجرت به ترکیه در روشهای مختلف را به طور تفکیک شده مورد ارزیابی قرار دهیم.
شرایط مهاجرت به ترکیه برای تحصیل
مهمترین شرط مهاجرت به ترکیه برای تحصیل در دانشگاهها و یا مدارس این کشور داشتن پذیرش از یکی از موسسات معتبر این کشور است. اگرچه شرایط عمومی پذیرش در دانشگاهها و مدارس این کشور تفاوتهای چشمگیری با یکدیگر دارند ولی طبیعی است که انتظار داشته باشیم مدرک زبان انگلیسی یا ترکی مهمترین پیش شرط پذیرش در مراکز آموزشی این کشور باشد. البته متقاضیان تحصیل در دورههای زبان در ترکیه الزامی به ارائه مدرک زبان برای شرکت در این دورهها ندارند. یکی دیگر از شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل ارائه نامه تمکن مالی است که نشان دهنده توان مالی متقاضی برای پرداخت هزینههای زندگی و تحصیل در این کشور است.
شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق کار
دریافت قرارداد کاری و یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای معتبر در ترکیه به عنوان مهمترین شرط برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار محسوب میشود. البته در فرایند دریافت ویزای کار ترکیه ارائه تمکن مالی که نشان دهنده توان متقاضی برای پرداخت هزینههای زندگی است نیز جز الزامات فرایند دریافت ویزا محسوب میشود. علاوه بر آن داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و همچنین احتمالاً سوابق شغلی مرتبط و گواهیهای کاری را میتوان از دیگر شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق کار دانست.
شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری
با توجه به تنوع برنامههای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری معمولاً شرایط متقاضیان در این روش متناسب با روش اتخاذ شده توسط این دسته از افراد تعیین میشود. مثلاً مهمترین شرط برای مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک داشتن تمکن مالی کافی برای پرداخت ۲۰۰ هزار دلار برای خرید یک ملک در ترکیه است ولی شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق ایجاد کسب و کار و ثبت شرکت در این کشور علاوه بر موضوعات مربوط به بودجه به مسائلی نظیر طرح توجیهی و برنامه متقاضی برای حضور در ترکیه وابسته است. ولی به طور کلی میتوان داشتن تمکن مالی کافی،گواهی عدم سوء پیشینه و مدارکی دال بر داشتن منابع درآمدی مشخص را از شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری دانست.
مزایای مهاجرت به ترکیه
بسیاری از متقاضیان ایرانی که سالهاست قصد مهاجرت از ایران را دارند کشور ترکیه را به واسطه سهولت شرایط سفر و مهاجرت (بدون در نظر گرفتن شرایط این کشور) انتخاب میکنند. اگرچه سختتر شدن شرایط مهاجرت به کشورهای مختلف برای ایرانیان به عنوان جدیترین دغدغه در حال حاضر مطرح است و شاید ترکیه به واسطه مزیت مهاجرت راحت یک انتخاب منطقی به شمار میآید ولی مهاجرت به این کشور مزایای بیشتری از صرفاً یک کشور خارجی بودن با شرایط مهاجرت ساده دارد. بنابراین قصد داریم در این بخش بر اساس تجربه افرادی که در چند سال گذشته به این کشور مهاجرت کردهاند،مزایای مهاجرت به ترکیه را از نگاه آمار و ارقام مورد بررسی قرار دهیم.
مزیت اول: کمک به مهاجرتهای بعدی
بسیاری از متقاضیان ایرانی با هدف دریافت اقامت و یا پاسپورت ترکیه به این کشور مهاجرت کرده و سپس قصد دارند با استفاده از مزایای آن، راه خود را برای مهاجرت به یک کشور بزرگتر هموار نمایند. پاسپورت ترکیه امکان سفر بدون ویزا به بیش از ۱۱۰ کشور در جهان را به متقاضیان میدهد. علاوه بر آن افرادی که دارای کارت اقامت ترکیه هستند شانس بیشتری برای دریافت ویزای کشورهای عضو شنگن و کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا دارند.
مزیت دوم: هزینه ارزان زندگی
شاید اگر هزینههای زندگی در ترکیه را به ریال تبدیل کنیم تصور کنیم که هزینههای زندگی در ترکیه به هیچ وجه هم ارزان نیستند. با توجه به کم ارزش بودن ریال در مقابل همه ارزهای خارجی شاید این تصور در رابطه با همه کشورها صادق باشد. ولی اگر هزینههای زندگی در ترکیه را با هزینههای زندگی در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و حتی کشورهای اروپای شرقی مقایسه کنیم،در مییابیم که زندگی ارزان یکی از بزرگترین مزیتهای مهاجرت به ترکیه محسوب میشود.
مزیت سوم: نزدیکی فرهنگی اجتماعی
یکی از بزرگترین چالشهای متقاضیان ایرانی پس از مهاجرت، عدم آشنایی با زبان و فرهنگ کشور جدید است. مسئلهای که باعث ایجاد شوک های به اصطلاح فرهنگی و اجتماعی برای متقاضیان ایرانی میشود. شباهت بسیار زیاد عادات اجتماعی،زبان و حتی غذای کشور ترکیه با ایران باعث شده است تا متقاضیان ایرانی چالشی برای وفق یافتن با فرهنگ و جامعه در کشور ترکیه نداشته باشند. همین مسئله به خصوص برای افرادی که در سنین بالاتر اقدام به مهاجرت میکنند،به عنوان یکی از بزرگترین مزایای مهاجرت به ترکیه محسوب میشود.
معایب مهاجرت به کشور ترکیه
در کنار مزیتهایی که ممکن است مهاجرت به ترکیه برای متقاضیان ایرانی ایجاد نماید،هموار چالشهای پیش روی مهاجرت به این کشور پرطرفدار نیز وجود دارد. چالشهایی که ممکن است زندگی متقاضیان را تا سالها پس از مهاجرت نیز تحت الشعاع خود قرار دهد. بنابراین در این بخش سعی میکنیم به مشکلاتی که هموطنان عزیزمان پس از ورود به این کشور به عنوان یک مهاجر با آن روبرو هستند و از آن به عنوان بزرگترین معایب مهاجرت به ترکیه یاد میکنند بپردازیم.
چالش اول : تورم بالا و عدم ثبات اقتصادی
کاهش ارزش پول ترکیه در سال ۲۰۲۵ در مقایسه با سایر ارزهای خارجی باعث شده است تا مشکلات زیادی به خصوص برای سرمایهگذاری در ترکیه ایجاد شود. مثلاً بسیاری از متقاضیان در سالهای گذشته به منظور دریافت پاسپورت ترکیه،خانههای به ارزش ۲۰۰ هزار دلار در این کشور را خریداری کردهاند،برای خانههایی که در حال حاضر با توجه به کاهش ارزش پول ملی این کشور از لحاظ اقتصادی کم ارزشتر شدهاند. در عین حال تورم ترکیه در سال ۲۰۲۵ به بیشترین میزان خود در سالهای گذشته رسیده و این کشور شاهد تورم ۴۷ درصدی در این سال بوده است.
چالش دوم: زبان ترکی
به زبان ترکی شاید تا سالها بعد نیز به عنوان تنها زبانی باشد که مهاجرین در کشور ترکیه بدون تسلط به آن در برقراری ارتباط بهترین کشور ناتوان باشند. شاید تسلط به زبان ترکی برای هموطنان آذری زبانمان برای داشتن شرایط سادهتر در مهاجرت به ترکیه یک مزیت باشد ولی برای غیر آذری زبان قطعاً عدم تسلط به زبان ترکی یکی از بزرگترین معایب مهاجرت به این کشور محسوب میشود چرا که کمتر از ۱۸ درصد مردم ترکیه به زبان انگلیسی تسلط دارند.
چالش سوم: سیاستهای مهاجرتی متغیر
یکی از بزرگترین چالشهای ایرانیان در مهاجرت به ترکیه سیاستهایی است که دولت این کشور به صورت کاملاً لحظهای و غیر قابل پیشبینی برای مهاجرین سایر کشورها اعمال میکند. به طور مثال در چند سال گذشته مهاجرین ایرانی صرفاً با اجاره یک ملک به سادگی میتوانستند اقامت بلند مدت ترکیه را اخذ نمایند در چند سال گذشته با تغییر این سیاستها تعداد زیادی از ایرانیان چارهای به غیر از تغییر وضعیت ویزای خود به یکی از انواع دیگر ویزا در این کشور نداشتند. همچنین شرایط تمدید ویزا برای افرادی که سالهاست در این کشور زندگی میکنند ممکن است در پایان هر سال بسیار چالش برانگیز باشد.
به چه روش هایی می توان به ترکیه مهاجرت کرد؟
قبل از بررسی روش های مهاجرت به ترکیه، می بایست به این نکته اشاره کرد که برای حضور در کشور ترکیه برای دوره ای کمتر از ۹۰ روز، نیازی به اخذ ویزای کشور ترکیه نیست. در صورتی که قصد اقامت بیشتر از ۹۰ روز را دارید، می بایست از روش های زیر استفاده کنید.
مهاجرت کاری به ترکیه
قانون به خصوصی برای مهاجرت کاری در کشور ترکیه نوشته نشده است ولی افراد متخصص در صورت اخذ پیشنهاد کاری قادر خواهند بود برای مهاجرت کاری به این کشور اقدام نمایند. فرصت های شغلی در ترکیه نسبت به سایر کشور های آسیای بیشتر است. از همین رو افراد زیادی برای کار، کشور ترکیه را انتخاب می نمایند. لازم بذکر است هر خارجی که قصد کار در کشور ترکیه را داشته باشد، مستلزم دریافت مجوز کار معتبر است.
مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه
اگر فردی با یک شهروند ترکیه ای ازدواج کند می تواند اقامت دائم این کشور را دریافت نماید. پروسه زمانی مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج به صورت معمول بین ۳ تا ۵ سال به طول می انجامد.
سرمایه گذاری در ترکیه
در حال حاضر بازار خرید ملک در ترکیه از رونق مناسبی بهره مند است و شرکت های بسیاری دست به خرید و فروش ملک در این کشور میزنند. تبلیغات گسترده ای در زمینه خرید ملک و مهاجرت به ترکیه در میان ایرانیان صورت گرفته است. ایرانی ها با خرید ملک در این کشور قادر خواند بود تا مسیر مهاجرت به ترکیه را برای خود هموار نمایند.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
مهاجرت از طریق تحصیل در ترکیه از آن جهت برای ایرانی ها پر رنگ تر از گذشته شده است که بسیاری از دانشگاه های کشور ترکیه در حال حاضر مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته اند. ارزان تر بودن هزینه های تحصیلات نسبت به دانشگاه های اروپایی نیز از دیگر ویژگی های جذاب برای تحصیل در ترکیه است.
سرمایه گذاری در ترکیه
سرمایه گذاری در ترکیه از جمله روش های مهاجرت به این کشور می باشد که از مزایای قابل توجهی نیز برخوردار است. کشور اوراسیایی ترکیه بنا به دلایلی نظیر سهولت در تردد، شباهت فرهنگی و اجتماعی، شرایط اقتصادی مناسب و محیطی ایده ال برای راه اندازی بیزینس و کسب و کار امروزه به یکی از بهترین گزینه های اتباع ایرانی برای مهاجرت به ترکیه بدل گردیده است.
شرایط سرمایه گذاری در ترکیه بسته به روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، از این رو افراد با توجه به سرمایه و شرایط فردی خود می توانند بهترین روش برای سرمایه گذاری را انتخاب نمایند. طبق قوانین مهاجرتی ترکیه کلیه افراد بالای ۱۸ سال که از تمکن مالی مورد نیاز و صلاحیت تجاری لازم برخوردار باشند می توانند برای سرمایه گذاری در ترکیه اقدام نمایند. در ادامه این مطلب با شرایط و قوانین انواع روش های سرمایه گذاری در ترکیه بیشتر آشنا خواهیم شد.
روش های سرمایه گذاری در ترکیه
برای سرمایه گذاری در ترکیه روش های بسیار متنوعی وجود دارد، که هریک از این روش ها شرایط خاص خود را در پی خواهد داشت، با توجه به افزایش قیمت ملک و فضای مناسب کسب و کار در ترکیه طی سالهای اخیر در بین کلیه روش های سرمایه گذاری ترکیه ۲ روش خرید ملک و ثبت شرکت در این کشور نسبت به سایر روش های سرمایه گذاری در ترکیه متقاضیان بیشتری را به خود جذب نموده اند. به طور کلی انواع روش های رایج سرمایه گذاری در ترکیه و سرمایه مورد نیاز برای اقدام به شرح ذیل می باشد.
نوع روش سرمایه گذاری | حداقل سرمایه مورد نیاز |
---|---|
خرید ملک | ۲۵۰۰۰۰ دلار |
ثبت شرکت یا کارآفرینی (Job Creation) | 3000 دلار |
سپرده گذاری بانکی | ۲۵۰۰۰۰ دلار |
خرید ارواق قرضه و سهام | ۵۰۰۰۰۰ دلار |
لازم به ذکر است برای خرید ملک در ترکیه افراد می توانند با مبالغ بسیار کمتر از ۲۵۰ هزار دلار اقدام نمایند ولی اگر ملک خریداری شده در ترکیه کمتر از ۲۵۰ هزار دلار باشد، امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت از این طریق وجود نخواهد داشت.
خرید ملک در ترکیه
خرید ملک در ترکیه امروزه به عنوان یک روش سرمایه گذاری مطمئن و سودآور محسوب می شود. از سوی دیگر امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه نیز از مزایای قابل توجه خرید ملک در ترکیه می باشد.لازم به ذکر است قبل از سال ۲۰۱۸ حداقل سرمایه لازم برای خرید ملک در ترکیه که منجر به دریافت اقامت دائم و پاسپورت این کشور ۱ میلیون دلار بود، ولی از دسامبر ۲۰۱۸ به بعد برای اتباع ایرانی این مبلغ به ۲۵۰ هزار دلار کاهش یافت.با توجه به کاهش میزان سرمایه لازم جهت خرید ملک در ترکیه و مزایای قابل توجه این روش سرمایه گذاری نظیر اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه، افزایش سالیانه ارزش ملک و… در حال حاضر رکورد خرید ملک توسط اتباع خارجی در ترکیه به اتباع ایرانی تعلق دارد.
ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه
ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه از دیگر روش های سرمایه گذاری بسیار پرطرفدار و محبوب در این کشور می باشد، موقعیت خاص و استراتژیک ترکیه به عنوان کشوری اورآسیایی امکان تجارت در سطح بین المللی را برای تولید کنندگان، تجار و صاحبان مشاغل مختلف فراهم نموده است.از سوی دیگر اجرای سیاست های مالی دقیق و کاربردی توسط دولت ترکیه باعث به وجود آمدن بسترهای مناسبی جهت انجام فعالیت های تجاری، تولیدی و اقتصادی شده است. از سوی دیگر مالکیت ۱۰۰ درصد شرکت ثبت شده در ترکیه (بدون نیاز به شریک ترک) و عدم نیاز به استخدام نیروی ترک و پرداخت مالیات در سال اول فعالیت بیزینس مورد نظر، روند کارآفرینی و ثبت شرکت در ترکیه توسط اتباع خارجی را با افزایش چشمگیری رو به رو کرده است.
البته باید توجه داشته باشید که برای تمدید مجوز اقامت و نهایتاً اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه پس از گذشت یکسال کارفرما باید برای استخدام نیروی کار ترک اقدام نماید، طبق قوانین مهاجرتی ترکیه افرادی که برای کارآفرینی در این کشور اقدام می نمایند می بایست حداقل ۵۰ موقعیت شغلی فراهم نمایند. لازم به ذکر است برای دریافت مجوز کار در ترکیه برای راه اندازی هر نوع بیزینسی نظیر رستوران، فروشگاه و … ابتدا باید مراحل ثبت شرکت در این کشور را طی نمود.
سپرده گذاری بانکی
سپرده گذاری بانکی در بانک ها معتبر ترکیه یکی دیگر از انواع روش های سرمایه گذاری در این کشور می باشد، که در حال حاضر افراد بسیاری برای دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه از این طریق اقدام می نمایند. برای دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه از طریق سپرده گذاری بانکی، فرد متقاضی می بایست حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار دلار را در یکی از بانک های کشور ترکیه سپرده گذاری کند، اگر این مبلغ به مدت حداقل ۳ سال به صورت سپرده نزد بانک مورد نظر بماند فرد می تواند اقامت دائم یا تابعیت کشور ترکیه را دریافت نماید.
خرید اوراق قرضه و سهام
خرید اوراق قرضه و سهام نیز از دیگر روش های سرمایه گذاری در ترکیه می باشد که نسبت به اغلب روش های سرمایه گذاری در این کشور متقاضیان کمتری دارد، در این روش سرمایه گذاری فرد می بایست حداقل ۵۰۰ هزار دلار سپرده بانکی داشته باشد و برای خرید اوراق دولتی و سهام اقدام نماید.
پس از خرید اوراق یا سهام مورد نظر فرد متقاضی می بایست حداقل ۳ سال اوراق یا سهام خریداری شده را حفظ نماید، اگر زودتر از ۳ سال سهام خریداری شده واگذار شود، امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است نظارت بر خرید اوراق یا سهام و واگذاری آن به عهده وزارت صنایع و فناوری ترکیه خواهد بود.
مراحل دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه
برای دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه مراحل مشخصی وجود دارد، در ابتدا فرد متقاضی می بایست با توجه به بودجه و هدف خود یکی از روش های سرمایه گذاری در ترکیه را انتخاب نماید، سپس با جمع آوری مدارک مورد نیاز برای اخذ وقت سفارت ترکیه باید اقدام نمود و در مرحله نهایی فرد به همراه مدارک مورد نیاز در زمان تعیین شده از سوی سفارت برای انجام مصاحبه و ارائه مدارک تکمیلی به صورت حضوری به سفارت مراجعه خواهد کرد.
سرمایه و مدارک مورد نیاز با توجه به روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، ولی به طور کلی مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای سرمایه گذاری ترکیه به شرح ذیل می باشد.
- اثبات توانایی مالی برای سرمایه گذاری
- حداقل ۱۸ سال سن
- ۴ قطعه عکس
- پاسپورت
- ارائه گواهی عدم سو پیشینه
- اثبات توانایی پرداخت هزینه های زندگی فرد متقاضی و خانواده وی در ترکیه
- بیمه درمانی
نحوه دریافت اقامت دائم ترکیه از طریق سرمایه گذاری
نحوه دریافت اقامت دائم ترکیه بسته به نوع روش سرمایه گذاری مورد نظر متفاوت خواهد بود، به طور کلی برای متقاضیان سرمایه گذاری در ترکیه در ابتدا یک مجوز اقامت موقت صادر می گردد و پس از انجام تعهدات مالی مورد نظر توسط سرمایه گذاران امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه وجود خواهد داشت.
به عنوان مثال افراد می توانند با خرید ملک در ترکیه بدون نیاز به حضور در این کشور در عرض ۶ ماه تابعیت و پاسپورت ترکیه را دریافت نمایند، در صورتی که در روش سرمایه گذاری از طریق سپرده گذاری بانکی اقامت دائم و تابعیت ترکیه پس از ۳ سال به فرد اعطا می شود. مدت زمان مورد نیاز جهت اخذ اقامت دائم و تابعیت ترکیه از طریق انواع روش های سرمایه گذاری رایج در این کشور به شرح ذیل می باشد.
روش سرمایه گذاری | حداقل زمان لازم برای دریات اقامت دائم ترکیه |
---|---|
خرید ملک | ۶ ماه |
سپرده گذاری بانکی | ۳ سال |
کارآفرینی و ثبت شرکت | ۳ سال |
خرید اوراق غرضه و سهام | ۳ سال |
مزایای و معایب سرمایه گذاری در ترکیه
بدون تردید هر یک از روش های مهاجرتی مزایا و معایب مختص به خود را در پی خواهند داشت، سرمایه گذاری در ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. البته مزایای سرمایه گذاری در ترکیه به مراتب بیشتر از معایب آن خواهد بود. به طور کلی مزایا و معایب سرمایه گذاری در ترکیه به شرح ذیل می باشد.
مزایای سرمایه گذاری در ترکیه
- دریافت اقامت دائم و تابعیت ترکیه در زمان کوتاه
- دریافت خدمات درمانی و تحصیلی رایگان برای خانواده فرد متقاضی
- برخوردار از حقوق شهروندی
- دریافت پاسپورت معتبر ترکیه و امکان سفر به بیش از ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا
- تشابه فراوانی فرهنگی و اخلاقی اتباع ایرانی و با شهروندان ترکیه
- بازار کار مناسب و کسب سود قابل توجه
معایب سرمایه گذاری در ترکیه
- یادگیری زبان ترکی برای برقراری ارتباط با افراد جامعه
- فساد مالی در سیستم اقتصادی ترکیه
- هزینه های بالایی امور اجرایی
شرایط خرید ملک در ترکیه
با توجه به شرایط خرید ملک در ترکیه بسیاری از افراد قادر خواهند با پرداخت هزینه های مناسب برای اقامت این کشور اقدام نمایند. با توجه به نرخ تورم ایجاد شده در بازار ملک در ایران، قیمت زمین و ملک در کشور ترکیه از وضعیت بهتری نسبت به ایران برخوردار است.سالانه بیش از ۴۰ میلیون گردشگر از سراسر جهان از این کشور جوان و نسبتاً پر جمعیت بازدید می کنند بنابراین می توان ادعا کرد این کشور پتانسیل بالایی جهت سرمایه گذاری دارد. این کشور به دلیل توسعه اقتصادی، آب و هوای متنوع و موقعیت قرارگیری استراتژیک آن بین سه قاره همواره مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است.
جهت دریافت اقامت ترکیه و سرمایه گذاری راه های متفاوتی وجود دارد که یکی از سریعترین آنها خرید ملک در این کشور است. افراد در ابتدا به کشور ترکیه سفر می نمایند و با توجه به فرصت ۹۰ روزه در این کشور اقدام به خرید ملک می کنند.
هزینه های خرید ملک در ترکیه
طبق قانون جدیدی که در سال ۲۰۱۸ تصویب شده است، اتباع خارجی می توانند با خرید ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار حق شهروندی را دریافت نمایند. برای افرادی که توان مالی بالایی دارند، خرید ملک در ترکیه به عنوان آسان ترین راه اخذ اقامت این کشور شناخته می شود.قیمت خانه در ترکیه نیز مانند سایر کشورهای جهان بر اساس فاکتورهایی همچون موقعیت، محله، امکانات، متراژ، سال ساخت متفاوت است. بنابراین متقاضیان می توانند در شهرهایی که قیمت ملک پایین تر است، ملک مناسبی را خریداری کرده و بدین وسیله برای اعضای خانواده خود نیز اجازه اقامت دریافت کند.
میانگین هزینه های خرید ملک در ترکیه بین ۱۸۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار لیر به ازای هر متر تخمین زده می شود. به طور مثال میانگین قیمت هر متر ملک در آنتالیا ۲۱۰۰ لیر و در آنکارا ۱۹۰۰ لیر می باشد. شهر استانبول به عنوان گران ترین شهر کشور ترکیه شناخته می شود که متقاضیان باید متراژ کمتری را برای دریافت اقامت با هزینه تعیین شده خریداری نمایند. از همین رو افراد می توانند با توجه به انتخاب شهر مورد نظر، اقدام به خرید ملک داشته باشند.
بهترین شهرهای ترکیه برای خرید ملک
هر کدام از شهر های ترکیه مزایا و معایبی را دارد و با توجه به هدف و اولویت های فرد این شهر ها را می توان انتخاب کرد. بنابراین قدم اول در این راه شناسایی و آشنایی هر چه بیشتر با این شهرهاست. ترکیه دارای ۵ کلان شهر است که به ترتیب استانبول، آنکارا، ازمیر، بورسا و آنتالیا را می توان نام برد.همه متقاضیان امر مهاجرت میبایست اطلاعات جامع و صحیحی از محل زندگی خود در کشور موردنظر کسب نمایند. فلذا مؤسسه مهاجرتی آریاناپارس در صفحه وب سایت خود، اطلاعات مربوط به تمامی شهرهای ترکیه را جهت آگاهی بیشتر هموطنان عزیزمان در اختیار ایشان قرار داده است.
ازمیر
این شهر دارای مکان های تاریخی بسیار زیباست. مردم این شهر جوان به دلیل فرهنگ و مهمان نوازی شان بسیار زبانزد هستند. ازمیر شهری بندری با آب و هوای مدیترانه ای است، بنابراین ایرانیان بسیار متقاضی خرید ملک در این شهر هستند. از دیگر نکات حائز اهمیت در این شهر، وجود آثار تاریخی فراوان می باشد.
آنتالیا
این شهر مختص افرادی است که به طبیعت علاقه مندند. آنتالیا پایتخت کشاورزی ترکیه است و به دلیل داشتن طبیعتی بکر و زیبا همواره گردشگران و علاقمندان بسیاری را به سوی خود جذب می کند. افراد با خرید ملک در ترکیه می توانند در هر یک از شهرهای این کشور اقامت داشته باشند. آنتالیا شهر شناخته شده ای برای ایرانیان است.
استانبول
استانبول چهارمین شهر توریستی جهان که وسعتی سه برابر تهران دارد. این شهر به دلیل توریستی بودن دارای اقتصادی پویا و پیشرفته است. به دلیل موقعیت قرارگیری این شهر که بخشی از آن در اروپا و بخش دیگرش در آسیاست، ملک هایی با قیمت های متفاوت در آن موجود است. این شهر قلب تجارت و کسب و کار ترکیه واقع شده است. این شهر به علت طبیعت بکر، آثار تاریخی و مراکز خرید فراوان همواره اولین انتخاب توریست ها می باشد. استانبول از لحاظ بافت شهری به گونه ای است که افراد می توانند به راحتی مایحتاج زندگی روزمره خود را فراهم کنند زیرا در تمامی محله ها مراکز خرید وجود دارد.
با زندگی در این شهر می توانید تجربه زندگی لوکس و مدرن را تجربه کنید. از محاسن مهم خرید ملک در استانبول این است که شما هر زمان که قصد فروش خانه را داشته باشید براحتی می توانید آنرا به نقدینگی تبدیل کنید. از دیگر مزایای خرید ملک در استانبول وجود پروژه های عظیمی است که در حال ساخت هستند. دولت ترکیه سرمایه گذاری ویژه ای در این زمینه انجام داده است.
آنکارا
شهر آنکارا مرکز اداری و سیاسی ترکیه است. این شهر در زمینه تجارت نقش مهمی را در کشور ترکیه ایفا می کند. سفارت خانه ها، دانشگاه ها و همچنین مراکز دولتی مهم در این شهر قرار دارند از این رو اغلب دیپلمات ها و سفیران در این شهر ساکن هستند. این شهر مکان گردشگری کمتری نسبت به استانبول دارد و قیمت ملک های آن نیز نسبت به استانبول و حتی ازمیر کمتر است. آنکارا به عنوان پایتخت ترکیه شهر تجاری و پر از آرامش است.
نحوه خرید ملک در ترکیه
طبق قانون ۱۳۵ املاک ترکیه، اتباع خارجی می توانند املاک و اراضی ترکیه را خریداری کنند به شرطی که از ۳۰ هکتار بیشتر نبوده و در محدوده منطقه نظامی قرار نگرفته باشد. متقاضیان می توانند با مراجعه به سازمان ثبت و نقشه برداری اراضی ترکیه در مورد ملک مورد نظر استعلام کنند.همچنین اتباع خارجی اگر اراضی خریداری کنند می بایست طی دو سال شروع به ساخت آن نمایند. پروژه باید به وزارت مربوطه معرفی شده و اقدامات لازم انجام شود. اتباع خارجی که قصد خرید ملک در ترکیه را دارند قادر خواهند بود با استعلام از مراجع مربوطه هر نوع ملکی را خریداری کنند.
مدارک مورد نیاز جهت اقدام برای خرید ملک در ترکیه
- مدارک خریدار از جمله پاسپورت و کارت شناسایی این مدارک می بایست به زبان ترکی ترجمه شده و توسط نوتر تایید شود.
- سند ملک و کلیه اطلاعات آن مانند: مکان قرارگیری، آدرس، مختصات زمین و تاییدیه سازمان ثبت اسناد در مورد هویت و مالکیت ملک.
- مدرکی دال بر پرداخت عوارض شهرداری
- دو قطعه عکس از خریدار و فروشنده
- دو نفر شاهد
- حضور مترجمی رسمی
- حضور وکیل دارای وکالتنامه به همراه ترجمه رسمی وکالتنامه
- برگه بیمه
- فیش واریزی مالیات
قوانین خرید ملک در ترکیه و اخذ اقامت
طبق قوانین گذشته ترکیه به اتباع کشورهایی که اجازه خرید ملک به شهروندان ترکیه ای را نمی دادند به صورت متقابل اجازه خرید ملک در ترکیه را نمی داد. اما در حال حاضر دولت ترکیه برای تشویق و جذب سرمایه گذاران خارجی این قانون را لغو کرده است. طبق این قانون فروش ملک به اتباع ۱۸۳ کشور از جمله شهروندان ایرانی امکان پذیر است. بنابراین متقاضیان قادر خواهند بود از طریق خرید ملک اقامت موقت خود را دریافت نمایند.
دولت ترکیه جهت رفاه حال متقاضیان خرید ملک قانون جدیدی نیز وضع کرده است. از این رو اتباع خارجی که در ترکیه ملک خریداری می کنند مهلت اقامتشان از سه ماه و شش ماه به یکسال افزایش یافته است. گفتنی است این مدت برای اقامت موقت ترکیه است و بعد از اتمام یک سال اگر شخص متقاضی هنوز صاحب ملک باشد می تواند این اقامت را یکسال دیگر تمدید کند.
بنابراین لازم است یاد آور شویم، برخلاف تبلیغات نادرست در این زمینه، متقاضیان با خرید ملک قادر به اخذ پاسپورت و یا اقامت دائم نخواهند شد. جهت دریافت اقامت دائم ترکیه می بایست به مدت ۳ الی ۵ سال اقامت موقت داشته و در آن کشور زندگی کنید، سپس می توانید درخواست خود را ارائه نمایید، اگر شرایط لازم را داشته باشید بعد از حدود یکسال قادر به دریافت اقامت دائم خواهید بود.
مزایا و معایب خرید ملک در ترکیه
در اغلب کشورهای دنیا، اعطای اقامت دائم به اتباع خارجی شرایط خاصی را به همراه دارد. در ابتدا فرد متقاضی می بایست برای ویزای اقامتی کوتاه مدت اقدام کرده و سپس با توجه به شرایط موجود در آن کشور اقامت بلند مدت یا دائم خود را اخذ نماید. یکی از راه های اخذ اقامت موقت در ترکیه نیز خرید ملک است. متقاضیان این طریق باید از مزایا و معایب خرید ملک در ترکیه مطلع باشند. در ادامه به برخی از مزایا و چالش های خرید ملک در ترکیه اشاره شده است.
- متقاضیان با اخذ اقامت از طریق ملک، قادر به افتتاح حساب بانکی خواهند بود.
- متقاضیان برای تمدید اقامت خود نیاز به خروج از ترکیه را نخواهند داشت و تا زمانیکه سند به نام آنها است می توانند سالانه اقامت خود را تمدید نمایند.
- از طریق اقامت متقاضیان قادر خواهند بود برای خانواده خود اقدام نمایند و فرزندانشان را در مدارس ترکیه ثبت نام کنند.
- هزینه های بسیار زیاد متناسب با ارزش واقعی از بزرگترین معایب خرید ملک در ترکیه می باشد.
- امکان تغییر قوانین برای افراد وجود دارد و مشمول قانون اقامت نشوند.
زندگی در ترکیه
شاید مهاجرت و زندگی در ترکیه برای هیچ یک از متقاضیان ایرانی به غیر از آذری زبانان، به عنوان ایده آل ترین هدف زندگی شناخته نمیشود ولی شرایط این روزهای ایران باعث شده است تا بسیاری از علاقمندان به زندگی در خارج از کشور ترکیه را به عنوان یکی از مقاصد جدی پیش روی خود ببینند. با توجه به افزایش آمار مهاجرت به ترکیه از طرق مختلف قصد داریم در این بخش به جوانب این موضوع بپردازیم و در ابتدا به پرسشهای زیر پاسخ دهیم:
- مزایا و معایب مهاجرت به ترکیه چیست؟
- هزینه زندگی در ترکیه به تومان چقدر است؟
- مشکلات زندگی در ترکیه برای ایرانیان چه چیزهایی هستند؟
- زندگی در ترکیه بهتر است یا ایران؟
- شرایط مهاجرت به ترکیه برای زندگی چیست؟
و در ادامه سعی میکنیم به ارائه راهنمای گام به گام برای مهاجرت به ترکیه و راهکارهایی برای افزایش کیفیت زندگی در ترکیه برای مهاجران ایرانی بپردازیم.
شرایط زندگی در ترکیه
کیفیت زندگی در ترکیه یکی از مسائل مهمی است که هر فردی به آن توجه ویژه ای دارد.درواقع این کشور در دهه های گذشته با پیشرفت بسیار زیادی مواجه بوده و کیفیت زندگی شهروندان آن بسیار بالا رفته است. با توجه به اینکه در مورد رفاه اجتماعی و زندگی نسبتبه سایر کشور ها عملکرد بهتری از خود نشان داده است مهاجران زیادی تصمیم به سکونت در این کشور دارندترکیه از لحاظ شغل، آموزش، خدمات رفاهی،ارتباطات اجتماعی، آموزش و … از عملکرد مناسبی برخوردار است. یکی از معیارهایی که برای کیفیت زندگی در ترکیه مورد بررسی قرار میگیرد سطح علم مردمان این سرزمین میباشد.در واقع حدود ۴۰ درصد از افراد این کشور از مدرک دیپلم برخوردار هستند، همچنین امید به زندگی از موارد دیگری به شمار میرود که کیفیت زندگی در ترکیه را مورد ارزیابی قرار خواهد داد.
مشکلات زندگی در ترکیه
همانطوریکه گفته شد کشور ترکیه یکی از مقاصد پرطرفدار مهاجران می باشد که با توجه به فاصله کمی که دارد مورد توجه بسیاری از افراد قرار می گیرد، اما بسیاری از مردم با سختیهاییهنگام زندگی در ترکیه مواجه خواهند شد.یکی از مشکلات زندگی در ترکیه یادگیری زبان ترکی است، چرا که اگر به این زبان مسلط نباشید برای پیدا کردن کار هم با مشکلات بسیاری مواجه خواهید شد؛ بنابراین قبلاز اقدام به مهاجرت باید حتمازبان ترکی را به درستی یاد بگیرید.هزینه های بالای زندگی از دیگر مشکلات زندگی در ترکیه به شمار میرود که اگر از پشتوانه مالی خوبی برخوردار نباشید زندگی در آن کا برای شما بسیار هزینهبر و عذاب دهنده خواهد بود.
بسیاری از مهاجران هنگام رفتن به ترکیه از هیچ کس کمک نخواهند گرفت، بنابراین از شرایط و قوانین کشور ترکیه هیچگونه اطلاعی نخواهند داشت؛به همین علتبهراحتی سرمایه خود را از دست خواهند داد و به کشور خود بر می گردند.کلاه برداری افراد سودجو از مهاجران از دیگر مواردی است کهبسیاری از افراد با آن مواجه می شوند در صورتیکه راهنماییهای درستی را دریافت کنید و برای مهاجرت خودآگاهانه اقدام نمایید با عدم امنیت مالی مواجه نخواهید بود.
مزایای زندگی در ترکیه
از مزایای زندگی در ترکیه این را می توان نام بردکه کشوری مهاجر پذیر است، بنابراین مردم احساس غریبی با یکدیگر نخواهند داشت. شاید حتی در این کشور بسیاری از افراد همشهریانخود را هم ملاقات کند و میتوانید با زندگی در این کشور با مردمان دیگر آشنا شوید، در نهایتدوستان جدیدی را برای خود بیابید.لازم به ذکر است که بگوییم هزینههای مایحتاج روزانه نسبتبه درآمد شما در این کشور کاملا منصفانه می باشد. داشتن سیستم حملو نقل ارزان، خدمات درمانی مناسب، مناطق گردشگری زیاد از دیگر مزایای زندگی در ترکیه می باشد.
هزینه های زندگی در ترکیه
از دیگر مواردی که هنگام زندگی در ترکیه باید به آن توجه داشته باشید هزینههای مربوط به زندگی میباشد کهتصمیمات مختلف میتواند تأثیرات زیادی بر روی هزینههای زندگی شما در این کشور داشته باشد.این هزینه ها شامل هزینه محل سکونت، میزان نرخ تورم، توانایی خرید، میزان حقوق شما و …میباشد. یکی از کشورهای ارزانی که می توانید برای زندگی و ادامه تحصیل خود انتخاب کنید ترکیه است، اما اگر بر روی هزینههای خود مدیریت نداشته باشید سریعا سرمایه خود را از دست خواهید داد و باید زندگی بدون کیفیت را در این کشور شروع کنید.
کیفیت زندگی در ترکیه نسبت به کشورهای دیگر شاید در سطح پایینی قرار داشته باشد، اما باید بگویم نسبتبه کشورهای دیگر خاورمیانه در سطح مطلوبی واقع شده است.افرادی کهبهصورت مجردی در ترکیه سکونت دارند با هزینههای بسیار کمتری مواجه خواهند بود، حتی ممکن است هزینههای مربوط به اجاره ملک در این کشور برای بسیاری از افراد مقرونبهصرفهتر باشد، بنابراین مهاجران باید از تمامی هزینه زندگی در ترکیه اطلاع داشته باشند.
تجربه زندگی در ترکیه
ترکیه یکی از کشورهایی است که شهرهای بزرگ را درون خود جای داده، بنابراین شما با مهاجرت به این کشورمیتوانید با فرهنگها و آیینهای مختلف آشنا شوید،به خصوص اگر به زبان ترکی کاملا مسلط باشید می توانید با تمامی مردم ارتباط برقرار کنید.با توجه به اینکهجاذبههای گردشگری بسیاری در این کشور وجود دارد، میتوانید نهایت لذت را از تمامی مناطق کشور ترکیه ببرید،همچنین آبوهوای کاملا مشابهی به کشور ایران دارد، به طور کلی تجربه زندگی در ترکیه از لحاظ آب و هوایی کاملا مشابه های شهرهای ساحلی ایران می باشد.
آشنایی با شهرهای ترکیه
ترکیه به دلیل داشتن جاذبه های زیبای تاریخی، سواحل هیجان انگیز و شهر های در هم آمیخته مدرن و سنتی مقصدی عالی برای افراد به خصوص ایرانی ها به شمار می رود. مکان های تاریخی و جذاب شهرهای ترکیه مانند سواحل دریای اژه دارای جذابیت بسزایی است و هر ساله بازدید کننده های زیادی را برای مهاجرت به ترکیه و سفر به سوی خود ترغیب می کند.هریک از شهر های این کشور به نوبه خود دارای زیبایی و جاذبه های ویژه ای است. در این مقاله قصد داریم بهترین شهرهای ترکیه را از لحاظ اقتصادی، جمعیت شناسی، فرهنگی و تحصیلی مورد بررسی قرار دهیم.
اجاره خانه در ترکیه
ترکیه به لطف جاذبه های گردشگری فراوانی که دارد امروزه به ششمین کشور برتر جهان در صنعت گردشگری تبدیل گردیده است. از این رو سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از جاذبه های توریستی ترکیه عازم این کشور می شوند. با توجه به رشد آمار گردشگران بازار اجاره خانه در ترکیه همچنان داغ است.از سوی دیگر یکی از مهم ترین مزایای اجاره خانه در ترکیه امکان اخذ اقامت ۱ ساله این کشور می باشد، این موضوع باعث شده طی سالهای اخیر بسیاری از اتباع ایرانی با اهدافی نظیر کار، زندگی و شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت برای اجاره خانه در ترکیه و اخذ اقامت یکساله این کشور اقدام نمایند.
با توجه به افزایش حجم معاملات در حوزه خرید یا اجاره خانه در ترکیه متاسفانه در برخی از موارد امکان وقوع سوءاستفاده مالی یا کلاهبرداری نیز وجود دارد، از این رو توصیه می گردد برای اجاره خانه در ترکیه حتماً از طریق مشاورین املاک معتبر یا سایت های اجاره خانه شناخته شده اقدام نمایید.با توجه به حجم بالای سفرهای توریستی، مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری و… به ترکیه امکان اجاره خانه به صورت روزانه، هفتگی، ماهیانه و سالیانه وجود خواهد داشت. علاوه بر این بسیاری از خانه ها در ترکیه به صورت مبله اجاره داده می شود، از این رو افراد می توانند با توجه به مدت اقامت خود در ترکیه برای اجاره خانه در شهرهای مختلف این کشور اقدام نمایند. در ادامه این مطلب با قوانین و هزینه های اجاره خانه در ترکیه بیشتر آشنا خواهیم شد
قوانین اجاره خانه در ترکیه
طبق قوانین کشور ترکیه اجاره خانه در این کشور به ۲ صورت بلند مدت و کوتاه مدت امکان پذیر خواهد بود، معمولاً در اغلب شهرهای ترکیه مبلغی که به عنوان رهن از مستاجر دریافت می شود به میزان ۲ ماه اجاره خانه مورد نظر می باشد. لازم به ذکر است در کشور ترکیه اجاره خانه در اول هر ماه دریافت می شود.برای اجاره خانه در ترکیه ارائه پاسپورت یا مجوز اقامت معتبر الزامی خواهد بود. بر اساس قوانین ترکیه در حوزه املاک و مستغلات، خانه مورد نظر بدون هیچگونه ایرادی باید به مستاجر اجاره داده شود، اگر در زمان استفاده مستاجر از خانه به مورد اجاره آسیبی وارد شود مستاجر موظف به پرداخت هزینه های تعمیر و بازسازی خواهد بود.
هزینه های مربوط به شارژ ماهیانه ساختمان و قبوض برق، آب، گاز، تلفن و اینترنت نیز به عهده مستاجر می باشد. اگر مستاجر به هر دلیلی قصد تخلیه خانه زودتر از اتمام موعد قرارداد را داشته باشد، پول پیش پرداخت شده به مالک را دریافت نخواهد کرد، همچنین مالک اجازه تحویل خانه زودتر از موعد قرارداد را نخواهد داشت، به جز زمانی که همسایه ها از مستاجر شکایت داشته باشند یا تعداد نفراتی که در خانه مورد نظر زندگی می کنند بیشتر از تعداد افراد ذکر شده در قرارداد باشد.
قیمت خانه های اجاره ای در ترکیه
مسلماً قیمت اجاره بهای خانه در ترکیه بسته به شهر، موقعیت مکانی ملک، متریال استفاده شده در ساخت، سن بنا، امکانات، متراژ و… متفاوت خواهد بود. معمولاً شهرهای بزرگ ترکیه نظیر استانبول، آنکارا و ازمیر نسبت به اغلب شهرهای این کشور بیشترین تعداد درخواست اجاره خانه در سال را دارند. یکی از مزایای اصلی زندگی در ترکیه هزینه های مناسب زندگی خصوصاً اجاره بهای مسکن می باشد. در این بخش از مطلب میانگین هزینه ماهیانه اجاره بهای مسکن در ۳ شهر اصلی ترکیه را مورد بررسی قرار می دهیم.
نام شهر | اجاره بهای ماهیانه یک واحد ۱ خوابه |
---|---|
استانبول | بین ۷۰۰ الی ۳۰۰۰ لیر |
آنکارا | بین ۷۵۰ الی ۳۰۰۰ لیر |
ازمیر | بین ۵۵۰ الی ۲۰۰۰ لیر |
لازم به ذکر می باشد، اجاره بهای اعلام شده در جدول فوق برای آپارتمان های ۱ خوابه می باشد، از سوی دیگر اجاره بهای خانه های مبله نسبت خانه های دیگر بیشتر خواهد بود، از دیگر عوامل افزایش نرخ اجاره بهای خانه در ترکیه مدت زمان اجاره خانه مورد نظر خواهد بود، به عنوان مثال اگر اجاره یک خانه که به صورت سالیانه اجاره شده است ماهی ۱۵۰۰ لیر باشد، هزینه اجاره همین خانه برای ۱ الی ۲ ماه ۲۵۰۰ لیر خواهد شد.
امکانات متداول خانه های اجاره ای در ترکیه
ترکیه به لطف جاذبه های گردشگری متعدد و مناظر طبیعی حیرت انگیز سالیانه پذیرای میلیون ها گردشگر از سرتاسر جهان است. از سوی دیگر هر ساله افراد بسیاری با اهدافی نظیر کار، تحصیل، سرمایه گذاری، زندگی و… به ترکیه مهاجرت می نمایند. از این رو بسیاری از خانه های ترکیه به صورت مبله اجاره داده می شود و افراد می توانند برای اقامت موقت در ترکیه خانه هایی را اجاره کنند که مجهز به کلیه امکانات و وسایل زندگی است.
البته در این بین خانه های اجاره ای نیز وجود دارد که بدون لوازم منزل اجاره داده می شود، ولی اغلب خانه های ترکیه از امکانات اولیه یک ساختمان استاندارد برخوردار می باشند، به طور کلی امکانات خانه های اجاره ترکیه به شرح ذیل می باشد.
- سیستم گرمایشی و سرمایشی
- آشپزخانه
- سرویس بهداشتی و حمام
- اینترنت
- آب ، برق، گاز و تلفن
- وسایل کامل برای زندگی (خانه های مبله)
معرفی سایت های اجاره خانه در ترکیه
امروزه ترکیه به محلی بسیار امن و سودآور برای شرکت های ساختمانی و سرمایه گذاران در حوزه خرید و فروش خانه در ترکیه و اجاره ملک تبدیل شده است. از جمله دلایل موفقیت در بازار املاک ترکیه جاذبه های گردشگری فراوان، شرایط ایده ال برای تحصیل، کار و زندگی می باشد. از سوی دیگر کیفیت ساخت، رشد قیمت ملک، سهولت در خرید و فروش و ساخت و ساز از جمله مواردی محسوب می شوند که باعث جذب سرمایه گذاران خارجی در حوزه املاک ترکیه شده است.
با توجه به افزایش چشمگیر معاملات ملکی در ترکیه، کلیه فعالیت های تجاری در حوزه املاک از مشاورین املاک گرفته تا ساخت و ساز و شراکت از رونق قابل توجهی برخوردار می باشند. با توجه به افزایش تعداد علاقه مندان خرید و فروش و اجاره ملک در ترکیه علاوه بر مشاورین املاک سایت های فراوانی در راستای معاملات ملکی خصوصاً اجاره خانه فعالیت می نمایند. در این بخش از مطلب با مشهورترین و معتبرترین سایت های اجاره خانه در ترکیه بیشتر آشنا خواهیم شد.
سایت HurriyetEmlak
سایت HurriyetEmlak از جمله معتبرترین سایت های خرید و فروش و اجاره خانه در ترکیه می باشد، که ماهانه بیش از ۲۰ میلیون نفر بازدید کننده دارد، این سایت در کلیه شهرها و مناطق ترکیه انواع ملک و خانه با قیمت ها و شرایط مختلف را آگهی می کند. با توجه به فعالیت گسترده این سایت در کلیه مناطق ترکیه در حال حاضر HurriyetEmlak به عنوان یکی از معتبرترین مراجع اینترنتی معاملات ملکی در ترکیه محسوب می شود.
سایت Sahibinden.com
سایت Sahibinden.com یکی از رقبای اصلی سایت HurriyetEmlak به شمار می آید که ماهانه بیش از ۱۷ میلیون بازدید کننده دارد، این سایت علاوه بر املاک در بخش های مختلفی نظیر خردید و فروش خودرو، لوازم لوکس، لوازم منزل، انواع کالا نو و دست دوم، آموزش و تدریس و … فعالیت دارد. از سوی دیگر سایت Sahibinden.com علاوه بر املاک آماده واگذاری، پروژه های در حال ساخت و پیش خرید را نیز آگهی می کند، از این روی در حال حاضر به یکی از پرمخاطب ترین سایت های اجاره خانه در ترکیه بدل گردیده است.
Zingat.com
سایت Zingat.com نیز از جمله سایت های محبوب و پر مخاطب در ترکیه می باشد که ماهانه بیش از ۸ میلیون بازدید کننده دارد، از سوی دیگر بخشی از فعالیت های این سایت به صورت بین المللی می باشد و علاوه بر املاک ترکیه، املاک موجود در برخی از کشورها نظیر قبرس را نیز آگهی می کند.
ویزای توریستی ترکیه
ویزای توریستی ترکیه شرایط خاص خود را دارد. کشور ترکیه از نظر موقعیت جغرافیایی در شمال غربی قاره آسیا و جنوب شرقی قاره اروپا قرار دارد و دقیقا در محل تلاقی دو قاره قرار گرفته است. کشور ترکیه با مساحت ۸۱۴ کیلومتر مربع و برابر با نیمی از مساحت ایران سی و پنجمین کشور دنیا محسوب می شود. زبان رسمی کشور ترکیه ترکی استانبولی می باشد که اندکی با زبان آذری متفاوت می باشد.
ویزای توریستی ترکیه به مدت ۳ماه (۹۰ روز) اعتبار دارد و پس از ورود مسافر به این کشور این ویزا صادر می گردد. باید توجه داشته باشید که با ویزای توریستی ۹۰ روزه در ترکیه نمی توانید خرید و فروش، کار و یا تحصیل کنید و اگر می خواهید مدت زمانی بیش از ۹۰ روز در کشور ترکیه بمانید باید اجازه رسمی از مقامات مربوط را داشته باشید و اگر بنا به دلایلی بیش از این زمان اقامت داشته باشید جریمه و اخراج می شوید.
شرایط اخذ ویزای توریستی ترکیه
هر توریستی برای سفر به ترکیه باید ویزای توریستی آن را اخذ کند مگر اینکه از یکی از ۷۸ کشوری باشد که نیاز به اخذ ویزا ندارند. این ویزای الکترونیکی می تواند به صورت آنلاین و یا از طریق کیوسکهایی در فرودگاه ترکیه صادر شود. اگر شخص بخواهد ویزای توریستی ترکیه را دریافت کند باید بداند که پاسپورتش باید ۶ ماه فرصت داشته باشد. شهروندان عضو کشورهای الحاقیه اروپا و شینگن نیازی به اخذ ویزا ندارند.
انواع ویزای ترکیه
ویزای توریستی یک ساله
کسانی که قصد اقامت یکساله در کشور ترکیه را دارند از طریق اجاره خانه می توانند قانونا به مدت یکسال با ویزای توریستی در این کشور اقامت موقت داشته باشند. اگر شخصی حداقل به مدت ۸ ماه در یکی از هتل های ترکیه اقامت داشته باشد و برگه اقامت در هتل را ارائه دهد و یا خانه ای اجاره کند تا یکسال ویزای توریستی شخص اعتبار دارد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ اقامت یکساله و هزینه ویزای توریستی ترکیه:
- همراه داشتن اجاره نامه رسمی خانه.
- داشتن کپی سند مالکیت بسیار حائز اهمییت می باشد.
- همراه داشتن فیش واریز اداره مهاجرت و اداره پست.
- ۴ قطعه عکس ۴*۳.
- همراه داشتن بیمه سلامتی یکساله.
- داشتن پاسپورت و کپی پاسپورت مهاجر بسیار مهم است.
- دریافت شماره مالیاتی از ورگی دایرسی.
- قرار دادن مبلغ ۶۰۰۰ دلار در حساب بانکی ترکیه و مدرکی دال بر اثبات این مورد.
مراحل اخذ ویزای کشور
براساس توافقاتی که بین دولت ایران و ترکیه صورت گرفته است برای سفر به کشور ترکیه افراد نیازی به ویزا ندارند و می توانند تا ۹۰ روز یعنی به مدت ۳ ماه تمام در این کشور اقامت داشته باشند. افراد درنظر داشته باشند که گذرنامه فرد باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد و در یکی از پایانه های مرزی (هوایی و یا زمینی) مهر ورود خورده باشد. این ویزا برای ایرانی ها رایگان می باشد.