info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

اقامت ترکیه

اقامت ترکیه
اقامت ترکیه

تبلیغات ماهواره‌ای گسترده‌ای که در رابطه با اخذ اقامت ترکیه با خرید ملک و یا سرمایه‌گذاری در این کشور به مخاطبان ایرانی نمایش داده می‌شود، باعث شده تا در چند سال گذشته نرخ مهاجرت ایرانیان به ترکیه به طور چشمگیری افزایش یابد. اگرچه رکود اقتصادی اخیر این کشور و چالش‌هایی که در ماه‌های گذشته برای مهاجرین ایجاد شده است باعث افزایش نگرانی علاقمندان به اخذ اقامت ترکیه شده ولی با این حال هنوز هم تعداد زیادی از همطنان عزیزمان به اخذ اقامت ترکیه علاقمند هستند. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع سعی می‌کنیم در این مقاله به مسائل پیرامون آن بپردازیم و در ابتدا به مهم‌ترین پرسش‌ها راجع به این مطلب نظیر پرسش‌های زیر پاسخ دهیم:

  • قانون جدید اقامت ترکیه برای ایرانیان چیست؟
  • هزینه اقامت یک ساله ترکیه چقدر است؟
  • شرایط اخذ اقامت رایگان ترکیه چیست؟
  • شرایط دریافت اقامت ترکیه برای فرزندان بالای ۱۸ سال چیست؟

و سپس به ارائه راهنمایی گام به گام برای مهاجرت به این کشور و دریافت اقامت ترکیه و تبدیل آن به پاسپورت در این کشور خواهیم پرداخت.

مزایای اخذ اقامت ترکیه 

دلایل زیادی باعث انتخاب ترکیه به عنوان مقصدی برای دریافت اقامت برای متقاضیان ایرانی شده است. به غیر از نزدیکی فرهنگی (و حتی زبانی برای هموطن آذری زبانمان) این کشور با ایران ، دلایل بیشماری را می‌توان به عنوان دلایل عمومی محبوبیت اخذ اقامت ترکیه در میان متقاضیان ایرانی مهاجرت برشمرد. در این بخش قصد داریم به تحلیل مزایای اخذ اقامت ترکیه و دلایل اقبال متقاضیان ایرانی به این کشور بپردازیم. 

مزیت اول : روش‌های مختلف 

یکی از بزرگترین مزایای مسیر اخذ اقامت ترکیه برای متقاضیان ایرانی تنوع روش‌های منتج به اقامت دائم در این کشور است. علاوه بر روش‌های مرسوم سایر کشورهای جهان نظیر روش‌های تحصیلی و کاری،تنوع روش‌های سرمایه‌گذاری و کارآفرینی و ثبت شرکت در این کشور باعث شده است تا محدودیت‌های پیش روی متقاضیان اخذ اقامت ترکیه به مراتب کمتر از سایر کشورهای جهان باشد. 

مزیت دوم : زندگی بین‌المللی 

امکاناتی که معمولاً با دریافت اقامت ترکیه برای متقاضیان ایرانی ایجاد می‌شود یکی از بزرگترین انگیزه‌های این افراد برای اخذ اقامت ترکیه بوده است. امکاناتی نظیر افتتاح حساب بانکی بین‌المللی برای معاملات جهانی ،دسترسی به یکی از بزرگترین بازار کار در میان کشورهای خاورمیانه و چالش‌های کمتر در زندگی روزمره را می‌توان از مزایای زندگی در ترکیه به عنوان یک محیط بین‌المللی برای متقاضیان ایرانی دانست. 

مزیت سوم: نزدیکی جغرافیایی 

یکی از بزرگترین نگرانی‌های خانواده‌های ایرانی برای مهاجرت و آغاز زندگی در کشورهای دیگر عدم آشنایی با جغرافیا و فرهنگ سایر کشورها جهان است. بسیاری از علاقه‌مندان به اخذ اقامت دائم ترکیه تجربه زندگی در این کشور حداقل برای مدتی پیش از اقدام برای اخذ اقامت ترکیه را داشته‌اند. نزدیکی جغرافیایی ترکیه به ایران و امکان رفت و آمد ساده‌تر به ایران،چه در ابتدای اقدام برای مهاجرت به این کشور و چه در ادامه برای رفت و آمد به ایران یکی از بزرگترین مزایای اخذ اقامت ترکیه به شمار می‌آید.

معایب اخذ اقامت ترکیه 

باید انتظار داشته باشیم که اخذ اقامت ترکیه در کنار همه مزایایی که برای متقاضیان ایرانی ایجاد می‌کند چالش‌هایی نیز پیش روی این دسته از افراد قرار دهد. چالش‌هایی که ممکن است مسیر دریافت اقامت ترکیه را دچار کست نماید و یا حتی پس از دریافت اقامت آن برای این افراد محدودیت‌هایی را ایجاد نماید. در ادامه سعی می‌کنیم به بزرگترین معایب اخذ اقامت ترکیه به خصوص برای متقاضیان ایرانی بپردازیم.

چالش اول : مسیر دریافت اقامت دائم 

برخلاف بسیاری از کشورهای جهان مدت زمان دریافت اقامت دائم ترکیه با زندگی در این کشور بسیار طولانی است. دارندگان ویزاهای موقت ترکیه حداقل با ۸ سال اقامت متوالی در این کشور می‌توانند درخواست اقامت دائم خود را برای اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند. جالب است بدانید کمتر از ۵ درصد از خارجی‌های مقیم ترکیه موفق به دریافت اقامت دائم این کشور شده‌اند.

چالش دوم : دریافت شهروندی 

از آنجا که دریافت شهروندی کشور ترکیه از طریق روش‌هایی مثل خرید ملک صورت می‌پذیرد معمولاً تمدید خودکار اقامت دائم ترکیه و تبدیل آن به شهروندی این کشور مسیر سخت‌تری به شمار می‌آید. بر اساس آمار و ارقام منتشر شده از اداره مهاجرت ترکیه در سال ۲۰۲۵ فقط ۱۵ درصد از دارندگان اقامت دائم ترکیه موفق به دریافت پاسپورت ترکیه یا شهروندی کشور شده‌اند. 

چالش سوم: محدودیت در سفر 

انگیزه بسیاری از افرادی که ترکیه را به عنوان مقصد مهاجرت انتخاب می‌کنند استفاده از این کشور به عنوان پلی برای مهاجرت به سایر کشورها و یا دریافت پاسپورت ترکیه است. چرا که متقاضیان اخذ اقامت ترکیه می‌دانند با داشتن کارت اقامت این کشور امکان سفر به کشورهای اروپایی و یا کشورهایی نظیر آمریکا یا کانادا برایشان میسر نیست و عملاً دارندگان اقامت ترکیه مزیتی نسبت به سایر متقاضیان ایرانی برای دریافت ویزا در این کشورها نخواهند داشت.

روش های اخذ اقامت ترکیه

به طور کلی اقامت ترکیه به ۲ حالت ارائه می گردد، (اقامت موقت و اقامت دائم) برای دریافت هریک از مجوزهای اقامت ترکیه قوانین و شرایط متفاوتی وجود دارد. از سوی دیگر قوانین مهاجرتی ترکیه مانند سایر کشورهای جهان هر ساله با تغیراتی همراه خواهد بود. از این رو افراد با توجه به هدف خود و ارزیابی انواع روش های مهاجرتی می توانند اقامت موقت یا دائم ترکیه را دریافت نمایند.

طی سالهای اخیر عمده تغیرات قوانین مهاجرتی ترکیه مربوط به صدور مجوز اقامت دائم این کشور بوده است. در درواقع تغیرات به وجود آمده باعث سهولت در اخذ شهروندی و تابعیت ترکیه شده است. به عنوان مثال در حال حاضر افراد ۲۵۰ هزار دلار سرمایه می توانند تابعیت ترکیه را از طریق خرید ملک یا سپرده گذاری بانکی دریافت نمایندریال در صورتی که پیش از این افراد برای دریافت تابعیت ترکیه از این طریق به ۱ میلیون دلار سرمایه نیاز داشتند. اساساً برای دریافت هریک از مجوزهای اقامت دائم یا موقت ترکیه روش های متنوعی وجود دارد که در ادامه با این روش ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل

متقاضیان تحصیل در ترکیه را می توان به ۲ گروه تقسیم نمود، گروه اول افرادی هستند که واقعاً قصد تحصیل در این کشور را دارند و گروه دوم افرادی هستند که با ثبت نام در کلاس های زبان یا دوره های تخصصی صرفاً قصد تمدید اقامت خود در ترکیه را دارند.

گروه اول افرادی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند

برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه متقاضیان باید آزمون زبان ترکی Yos و یا آزمون زبان انگلیسی SAT را گذرانده و مدرک آن را در دست داشته باشید. برای تحصیل در مقاطع فوق لیسانس و دکتری نیز باید مدرک آزمون ALES  به زبان ترکی و یا آزمون GRE به زبان انگلیسی را اخذ کرده باشید.اقامت تحصیلی در ترکیه نیز موقت می باشد و به طول مدت زمان تحصیل بستگی دارد و پس از آن چنانچه به جستجوی کار در ترکیه بپردازید و شغل مورد نظر خود را بیابید، اقامت شما در ترکیه قابل تمدید خواهد بود.

گروه دوم، افرادی که صرفاً به واسطه تحصیل قصد تمدید اقامت دارند

طبق قوانین مهاجرتی ترکیه افراد با ثبت نام در آموزشگاه های زبان یا موسساتی که دوره های فنی را ارئه می نمایند، می توانند ویزای ۱ ساله دریافت نمایند و هیچگونه مشکلی برای تمدید مجوز اقامت خود نخواهند داشت، دریافت این نوع اقامت بسته به دوره آموزشی مورد نظر حداقل هزینه ای حدود ۳ هزار لیر برای یکسال به همراه دارد که شامل ثبت نام در کلاس های ترکی، آموزشگاه ها و یا همان موسسات می باشد.

اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

برای اخذ اقامت کاری ترکیه باید از طرف شرکتی در ترکیه دعوت نامه کاری داشته باشید که کارفرمایان برای ارائه پیشنهاد شغلی به نیروی کار خارجی، از وزارت کار در ترکیه درخواست اجازه کار نمایند و در صورت مثبت بودن نتیجه به متقاضی اجازه ی کار ۱ ساله خواهند داد.باید در نظر داشته باشید که اتباع ترکیه در اولویت همه ی فرصت های شغلی موجود در این کشور هستند، بنابراین پیدا کردن شغل در ترکیه چندان کار ساده ای نیست ولی سالانه ایرانیان زیادی مشاغل مختلفی در ترکیه می یابند. پس از استخدام ویزای موقت یکساله دریافت خواهید کرد که هر سال تمدید می شود و در صورتی که ۵ سال به صورت رسمی و مداوم در ترکیه کار کنید اقامت دائم این کشور را دریافت خواهید کرد.

لازم به ذکر است برای اخذ اقامت داوم ترکیه افراد می بایست کار سفید و قانونی در ترکیه انجام دهند و مجوز کار که در ترکی چالیشما ایزین خوانده می شود دریافت نمایند. برای پیدا کردن کار در ترکیه ۲ شرط اصلی وجود دارد، شرط اول تسلط به زبان ترکی (انگلیسی کافی نیست اما در بعضی مشاغل امتیاز محسوب می شود) و شرط دوم داشتن مهارت حرفه ای در یک تخصص مورد نیاز کشور ترکیه.

اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

یکی از روش های ایده ال برای دریافت اقامت دائم ترکیه سرمایه گذاری در این کشور می باشد. برای سرمایه گذاری در ترکیه روش های متنوعی وجود دارد که در این بین خرید ملک، سپرده گذاری بانکی و ثبت شرکت در ترکیه پر تقاضاترین روش های سرمایه گذاری در ترکیه می باشند. لازم به ذکر است اغلب روش های سرمایه گذاری در ترکیه امکان اخذ اقامت دائم را برای افراد فراهم می نمایند، البته در صورتی که افراد طبق استانداردهای تعین شده از سوی اداره مهاجرت ترکیه اقدام به سرمایه گذاری نمایند.

به عنوان مثال چنانچه شرکتی در کشور ترکیه به ثبت برسانید و از طریق آن اجازه کار دریافت کنید قادر خواهید بود اقامت ۶ ماهه این کشور را بدست آورید و پس از گذشت ۶ ماه و دریافت اجازه ی کار از وزارت کار قادر به دریافت اقامت ۱ ساله خواهید بود. پس از اتمام ۱ سال، اقامت شما هر ۲ سال یک بار تمدید خواهد شد و پس از ۵ سال قادر خواهید بود درخواست اقامت دائم خود را ارائه نمایید.

روش های سرمایه گذری در ترکیه

  • خرید ملک
  • ثبت شرکت
  • سپرده گذاری بانکی
  • راه اندازی بیزینس
  • فرانچایز
  • سرمایه گذاری در بورس و اوراق مشارکت
  • سرمایه گذاری در صنعت توریسم

اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک

شما با هر مبلغی و در هر شهر و یا روستایی از ترکیه می توانید نسبت به خرید ملک در ترکیه و دریافت اقامت اقدام کنید. ولی باید توجه داشته باشید شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک بسته به قیمت ملک متفاوت خواهد بود. در حال حاضر حداقل سرمایه مورد نیاز برای خرید ملک در شهرها و روستاهای کوچک ترکیه ۸۰ هزار لیر خواهد بود، اما با خرید چنین ملکی اقامت ۱ ساله به شما تعلق می گیرد که هر سال باید تمدید شود.

متقاضیانی که قصد دارند از طریق خرید ملک اقامت دائم و تابعیت ترکیه را دریافت نمایند، می بایست حداقل ۲۵۰ هزار دلار در حوزه املاک سرمایه گذاری نمایند. لازم به ذکر است برای اخذ اقامت دائم ترکیه از این طریق ملک خریداری شده تا ۲ سال نباید فروخته شود. با توجه به رشد سالیانه قیمت ملک در ترکیه و عدم ریسک در این روش سرمایه گذاری خرید ملک در ترکیه به یکی از محبوب ترین روش های مهاجرت و اخذ اقامت دائم این کشور تبدیل شده است.

اخذ اقامت ترکیه از طریق اجاره منزل

این نوع اقامت برای افرادی صادر می شود که قصد دارند بیش از ۹۰ روز در کشور ترکیه اقامت داشته باشند و همچنین از اغلب مزایای اقامت در این کشور نیز بهره مند شوند. این نوع اقامت معمولا یک سال اعتبار دارد و بیشتر به منظور مقاصد توریستی انتخاب می شود و به همین علت نوع این اقامت را اقامت توریستی نیز می نامند .اجاره ی ملک و یا خانه در ترکیه و گرفتن اقامت از این طریق یکی از راه های مقرون به صرفه نسبت به سایر روش های مهاجرتی می باشد .

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت ترکیه از طریق اجاره منزل

  1. اجاره نامه محضری در کشور ترکیه
  2. شماره مالیاتی برای تمامی افرادی که قصد اخذ اقامت توریستی را دارند
  3. فرم راندوو ( درخواست مصاحبه )
  4. اصل و کپی پاسپورت
  5. ۴ قطعه عکس مناسب پاسپورت
  6. ترجمه ی شناسنامه به انگلیسی و یا ترکی
  7. بیمه ی درمانی یک ساله معتبر
  8. ترجمه ی قباله ی ازدواج برای متاهلین
  9. ترجمه ی شناسنامه ی فرزندان و یا گواهی کفالت
  10. فیش های پرداختی هزینه های اداره ی مهاجرت


البته نکته قابل توجه این می باشد که این نوع اقامت در حالی که روشی کم هزینه و رایج می باشد اما کم ثبات ترین و پر ریسک ترین نوع گرفتن اقامت نیز شناخته می شود. زیرا در این نوع اقامت ممکن است که حتی با ارائه کلیه مدارک خواسته شده، اداره مهاجرت با درخواست افراد موافقت نکند و یا افراد را ریجکت کند. در صورتی که درخواست افراد ریجکت شود آنها موظف هستند در طی ۱۰ روز کشور ترکیه را ترک کنند. و تا ۶ ماه دیگر نیز نمی توانند برای درخواست مجدد اقامت توریستی اقدام کنند. داشتن این نوع اقامت سابقه ایی برای دریافت شهروندی ترکیه به شمار نمی رود.

اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

ازدواج با یک شهروند ترک منجر به دریافت اقامت پس از سپری کردن ۳ تا ۵ سال به صورت متوالی خواهد شد. در این مدت تحقیقاتی به عمل خواهد آمد تا از صحت ازدواج صورت گرفته اطمینان حاصل شود و در صورت اثبات صوری بودن ازدواج اقامت دائم به شخص تعلق نمی گیرد.از نکات مهم درخصوص ازدواج و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج ثبت رسمی عقد در کشور ایران می باشد، مهریه جزو احکام دینی و شرعی جهت نکاح زوجین است که می‌ بایست در هنگام عقد مشخص گردد. نکته قابل توجه این است که در کشور ترکیه، مبلغ مهریه در مقایسه با ایران کمتر است.مردم ترکیه مسلمان هستند، بنابراین علاوه بر مراسم ازدواج در شهرداری‌ ها، به رسوم دینی و شرعی نیز معتقد و پایبند می‌ باشند، لذا پس از پایان مراسم در شهرداری، نزد امام جماعت رفته و صیغه و تعیین مهریه را انجام می‌دهند. در کشور ترکیه به این نوع ازدواج، امام نکاحی می‌ گویند. جزئیات اقامت توسط ازدواج در ترکیه به شرح ذیل می باشد.

جزئیاتتوضیحات
عنوان ویزاویزای اقامت خانوادگی یا Aile Ikamet Izini
شرط اصلیثبت ازدواج در اداره ثبت مدنی ترکیه
افراد مشمولافراد بالای ۱۸ سال
نوع اقامتاقامت موقت ترکیه
مدت اقامتحداکثر تا ۲ سال
امکان اخذ پاسپورت ترکیهوجود دارد
شرط اخذ پاسپورت ترکیهاقامت ۳ ساله توام با زندگی مشترک زیر یک سقف

اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد

اساساً کلیه کشورهای جهان در ارتباط با قوانین اعطای تابعیت از طریق تولد را می توان به ۲ گروه تقسیم نمود، گروه اول کشورهایی که از قانون خون پیروی می کنند، یعنی نوزاد به دنیا آمده فارغ از محل تولد تابعیت والدین خود را کسب خواهد کرد، و گروه دوم کشورهایی که از قانون خاک پیروی می کنند، یعنی نوزاد به دنیا آمده در خاک این کشورها تابعیت کشور محل تولد را کسب می نماید.

فرزند متولد شده در ترکیه به تنهایی تابعیت این کشور را بدست نمی آورد مگر اینکه از پدر یا مادری ترک متولد شده باشد یعنی ترکیه از قانون خون در این مورد پیروی می کند. چنانچه کودکی در ترکیه از پدر و مادری نامعلوم متولد شود تابعیت ترکیه را از ابتدا به دست خواهد آورد و همچنین اگر فرزندی در ترکیه از پدر و مادری که ازدواج رسمی نکرده اند متولد شود و تابعیت سرزمین آنها را هنوز دریافت نکرده باشد، تابعیت ترکیه را بدست می آورد.

  • تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند به همراه توضیحات
    تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند به همراه توضیحات

    مفهوم تابعیت رابطه ای است که فرد متبوعه یا مقیم را به کشور و یا دولت پذیرنده مرتبط می کند. اخذ تابعیت از طریق تولد را می توان از اصلی ترین راه های گرفتن تابعیت یک کشور تعریف کرد، اخذ این نوع ار تابعیت با متولد شدن شخص آغاز می شود. می توان اشاره کرد که دریافت تابعیت یک کشور به دو شاخه اصلی تقسیم می شود.تابعیت از طریق خون و تابعیت از طریق خاک ، کشورها بر اساس دو سیستم و قانون می باشند سیستم (Civil Low) که این کشورها مهاجر فرست می باشند. و کامن لا که سیستم هم چنین کشور هایی مهاجر پذیر است و عامل اصلی تولد را خاک می دانند. سیستم هایی که سیویل لا هستند ، سیستم خون را می پذیرند و در برخی کشورها پدر و در برخی کشورها مادر را عامل اصلی می دانند.

    در سیستم کامن لا عامل اصلی خاک می باشد و طبق این قانون هر کودکی به نحو زمینی و یا در هواپیما و یا در کشتی در حیطه یک کشور متولد شود می تواند اقامت آن کشور را دریافت کند در این نوع از تابعیت عامل پدر تأثیری ندارد، تابعیت افراد در این مبحث به صورت غیرارادی است مثل یک فرزند ایرانی که چون پدر ایرانی دارد تابعیت کشور را دارد حال اگر این فرد بخواهد تابعیت خود را عوض کند ناگزیر خود را عوض کند.

    اقامت

    ناگزیر به رعایت یکسری قوانین است، حال اینکه اقامت یعنی اینکه فرد با یک اقامت نامه رسمی، در یک کشوری کار و زندگی می کند در حالی که شخص نمی تواند از حقوقی که متبوعین برخوردارند برخوردار باشد مثل رأی دادن به کار در مشاغل خاص و مواردی که یک فرد به علت یک رابطه حقوقی مادی با کشور پذیرنده نمی تواند آن فعالیت ها را انجام دهد.دریافت اقامت ترکیه برای فرزندان رعایت یکسری قوانین را در بردارد که پدر و مادر باید آن را رعایت کنند از جمله کارت تولد کودک که در ترکیه متولد شده و ۶ ماه پس از تاریخ تولد به او داده می شود، باید دقت کرد که وضعیت اقامت کودک باید قبل از پایان دوره ی ۶ ماهه مشخص شود.

    کودکی که در دوره ی ۶ ماهه به او اجازه اقامت داده شده باید برای وضعیت مسکن و غیره او نیز برنامه ای را مشخص کرد، این برگه تولد برای والدین مثل ویزا است و کسانی که با این برگه در ترکیه اقامت دارند و برای ادامه اقامت درخواستی نداده اند این اقامت غیرقانونی تلقی می شود به این معنی که افراد پس از دریافت کارت تولد کودک که پس از ۶ ماه می باشد باید وضعیت اقامت خود را مشخص کنند.فرزندی که در ترکیه متولد می شود مقیم این کشور است ولی اینکه پس از رسیدن به سن قانونی به او تابعیت اعطا شود در حال حاضر مشخص نیست.

    وضعیت تأهل

    برای دریافت اجازه اقامت در ترکیه شخص باید از وضعیت تأهل خود، محل زندگی خود و گذرنامه خود را بصورت دقیق اعلام کند و به اداره شهری اعلام کند.در درجه اول کسب تابعیت و اقامت یک فرزند توسط یک پدر و مادر ترک است، در داخل ترکیه هستند و یا خارج آن. هر شهروندی در کشور ترکیه از بدو تولد درخواست اقامت خود را اعلام می کنند. این دادخواست برای اشخاصی که در داخل کشور هستند بررسی می شود و برای افرادی که در کشور نیستند به کنسولگری ترکیه فرستاده می شود.هر کودک که در ترکیه متولد می شود صرف نظر از ملیت پدر و مادر خود به واسطه تولدش در این کشور، اقامت این کشور را به طور فرعی می پذیرد.

    داشتن اقامت ترکیه برای هر فرزند مزایای خود را دارد که به چند مورد می توان اشاره کرد مثل اسکان دریافت اقامت دائم این کشور و سپس پاسپورت آن، امکان افتتاح حساب بانکی بین المللی، امکان تجارت آزاد و بدون تحریم، دریافت تسهیلات و وام، زندگی در یک کشور قابل قبول و امن، امکان تحصیل ارزان در دانشگاه های ترکیه، امکان دریافت شماره های بین المللی و مواردی دیگر که همگی باعث می شود که افراد به فکر تولد فرزند خود در این کشور نیفتند تا بتوانند آینده بهتری را برای فرزندان خود رقم بزنند.

اخذ اقامت ترکیه از طریق پناهندگی

در سال 2025 چیزی حدود ۳۰ هزار ایرانی وارد خاک ترکیه شده اند و تعداد زیادی از این افراد به دلیل داشتن اختلافات سیاسی و مذهبی در کشور خود، مجبور به ارائه  درخواست پناهندگی به دولت ترکیه شده اند. درخواست کبنی بر اخذ تابعیت از طریق پناهندگی در ترکیه توسط سازمانی به نام  DGMM مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در نهایت مورد رد  یا موافقت دولت قرار بگیرد.در صورت موافقت پرونده شخص به سازمان های مربوطه ارجاع داده می شود. پس از آن هم وقت مصاحبه برای افراد تنظیم می گردد و در نهایت به نتیجه رسیدن پرونده ۶ ماه به طول می انجامد.

بهترین روش اخذ اقامت ترکیه برای ایرانیان

مسلماً شرایط، موقعیت و اهداف شخصی افراد مختلف بسیار با یکدیگر متفاوت خواهد بود، از این رو هر یک از روش های مهاجرتی به ترکیه مناسب برخی از افراد است. اما در این بین اخذ اقامت ترکیه به ۲ روش اقامت توریستی و خرید ملک بین هموطنان عزیز از محبوبیت فراوانی برخوردار می باشند. این ۲ روش اخذ اقامت ترکیخ تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. ولی از مزایای فراوانی برخوردار می باشند.

به عنوان مثال اخذ اقامت توریستی ترکیه کم هزینه ترین و سریعترین روش دریافت اقامت موقت ترکیه می باشد، البته این نوع اقامت به هیچ عنوان به اقامت دائم تبدیل نخواهد شد. ولی از آنجا که قابلیت تمدید دارد و بسیار کم هزینه است، متقاضیان فراوانی دارد. از سوی دیگر خرید ملک در ترکیه نیز به واسطه مزایای بی شماری نظیر اخذ تابعیت ترکیه، سودآوری، ریسک بسیار کم و … به عنوان یکی از روش های مهاجرتی ابده ال به ترکیه محسوب می شود.

اقامت توریستی ترکیه

ترکیه از جمله کشورهایی است که اتباع ایرانی بدون نیاز به اخذ ویزا می توانند با هر بار ورود به مدت ۳ ماه در این کشوراقامت داشته باشند. در این بین بسیاری از هموطنان عزیز با اهداف مختلفی نظیر ارزیابی شرایط برای راه اندازی کسب و کار، زندگی و تحصیل قصد دارند بیش از ۳ ماه در ترکیه اقامت داشته باشند.از این رو افراد بسیاری می توانند با اجاره منزل یا خرید یک ملک ارزان قیمت مجوز اقامت ۱ ساله دریافت نمایند. با توجه به سهولت در اخذ این مجوز اقامت و مزایای فراوانی که دارد، در حال حاضر اقامت توریستی ترکیه یکی از بهترین روش های دریافت اقامت ترکیه برای ایرانیان عزیز می باشد. هزینه های اخذ اقامت توریستی ترکیه به شرح ذیل می باشد.

لیست هزینه های اخذ اقامت توریستی ترکیه

  • هزینه اجاره خانه (از ۸۰۰ لیر به بالا)
  • هزینه دفترخانه رسمی (جهت تأیید اجاره نامه در دفترخانه رسمی ترکیه. این مورد ملزم به حضور صاحب ملک و همراه داشتن اصل سند خانه می‌باشد). (۲۰۰ تا ۳۰۰ لیر)
  • هزینه گرفتن بیمه یک ساله (۲۰۰ تا ۹۰۰ لیر – بسته به سن)
  • هزینه ترجمه مدارک (برای هر مدرک حدوداً ۳۰۰ هزار تومان)
  • مالیات اتباع خارجی یا پول خاک (۸۹ لیر + ۸۰ دلار)

شرایط و هزینه های زندگی در ترکیه

قطعاً شرایط وهزینه های زندگی در ترکیه به موارد مختلفی نظیر شهر محل زندگی، سبک زندگی افراد، تعداد افراد خانواده و… بستگی دارد. ولی به طور کلی میانگین هزینه های زندگی در ترکیه بین ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ لیر (۴۰۰ الی ۵۰۰ دلار) خواهد بود.

ترکیه کشوری اورآسیایی به شمار می آید، فرهنگ مردم این کشور ترکیبی از فرهنگ اروپایی و آسیایی است. البته همانگونه که پیش تر ذکر گردید اغلب مردم ترکیه بسیار خونگرم و مهمان نواز هستند و از لحاظ فرهنگی و مذهبی شباهت فراوانی با ایرانیان دارند. از این رو زندگی در این کشور به هیچ وجه با شوک فرهنگی و حسه قربت همراه نخواهد بود. میانگین هزینه های زندگی ماهانه در ترکیه برای ۱ نفر به شرح ذیل می باشد.

اجاره بهای مسکنخورد و خوراکرفت و آمدهزینه های جانبی
۸۰۰ الی ۲۵۰۰ لیر۴۰۰ الی ۸۰۰ لیر۸۰ الی ۲۵۰ لیر۲۵۰ الی ۵۰۰ لیر

چگونگی تمدید اقامت ترکیه

در تمامی روش های مهاجرتی ذکر شده امکان تمدید اقامت به راحتی برای شما وجود دارد، به عنوان مثال پس از اتمام تحصیل قادر خواهید بود با ادامه ی تحصیل در ترکیه و یا کاریابی در این کشور اقامت خود را تمدید کنید. همچنین در روش کاری چنانچه قراردادتان را با کارفرمای خود تمدید کنید، اقامت شما نیز تمدید خواهد شد.

لازم به ذکر است طبق تغیرات به وجود آمده در قوانین مهاجرتی ترکیه از سال ۲۰۲۰ امکان تمدید ویزای توریستی (اجاره منزل) وجود نخواهد داشت، ولی افراد می توانند با شرکت در دوره های آموزش زبان یا اشتغال اقامت خود را تمدید نمایند. توجه داشته باشید برای تمدید اقامت می بایست ۲ ماه قبل از اتمام اعتبار مجوز اقامت خود اقدام نمایید. در روش های سرمایه گذاری و خرید ملک نیز در صورت تداوم بیزینس و مالکیت مداوم ملک، اقامت شما تمدید خواهد شد. گرچه تمدید اقامت از طریق تولد فرزند برای والدین امکان پذیر نمی باشد.

چگونگی اخذ پاسپورت و تابعیت ترکیه

پاسپورت ترکیه جزو ۳۰ پاسپورت برتر جهان می باشد که به واسطه ی آن آن قادر خواهید بود به بسیاری از کشورهای دنیا بدون درخواست ویزا سفر کنید و همچنین از امکانات بسیاری همچون موارد زیر برخوردار شوید.

  • برخورداری از تمامی امکانات خدمات بهداشت و درمان
  • بهره مندی از برنامه های بازنشستگی
  • تحصیل رایگان در مدارس و دانشگاه ها
  • داشتن حق رای

برای اخذ پاسپورت ترکیه می توان از روش های مختلف تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و …استفاده کرد که اخیرا خرید ملک به یکی از روش های پرطرفدار اقامت در این کشور تبدیل شده است. اقامت چندین ساله در ترکیه در هر کدام از روش های مهاجرتی که در این مقاله توضیح داده شد باعث دریافت پاسپورت این کشور می گردد.

کیملیک ترکیه چیست؟

کیملیک یعنی کارت شناسایی رسمی  یا همان کارت اقامت ترکیه است که برای شهروندان این کشور و همچنین افراد خارجی که قصد دارند در این کشور به صورت قانونی زندگی کنند صادر می‌شود. این کارت معمولاً شامل اطلاعاتی نظیر اطلاعات هویتی و همچنین نوع اقامت فرد است. سعی می‌کنیم در این بخش اندکی در رابطه بیشتر و به صورت فنی‌تر با کیملیک ترکیه آشنا شویم.

انواع کیملیک ترکیه برای اتباع خارجی 

به صورت کلی می‌توان کیملیک های ترکیه را به کیملیک‌های موقت و کیملیک‌های دائم دسته‌بندی کرد دسته‌بندی کرد. معمولا طول مدت اعتبار کیملیک ترکیه بین ۶ ماه تا ۲ سال است و این کارت در صورت احراز شرایط قابلیت تمدید خواهد داشت. از طرفی کارت اقامت دائم ترکیه برای مدت ۸ سال اعتبار خواهد داشت.ولی معمولاً دولت ترکیه برای دسته‌بندی بهتر وضعیت اقامت شهروندان این کشور و همچنین اتباع خارجی دسته‌بندی متفاوت‌تری را به شکل زیر در نظر گرفته است. 

نوع کیملیکتوضیح
کیملیک موقت (Kısa Dönem İkamet İzni)برای افرادی که با ویزای توریستی یا ویزای تحصیلی وارد ترکیه شده‌اند و درخواست اقامت موقت داده‌اند (اقامت توریستی، کاری، تحصیلی، یا برای درمان)
کیملیک آبی (Mavi Kart)برای افرادی که قبلاً تابعیت ترکیه داشته‌اند ولی اکنون شهروند کشور دیگری هستند
کیملیک پناهجویانمخصوص پناهجویان سوری، افغان یا سایر کشورها که تحت پوشش حمایت موقت یا بین‌المللی هستند
کیملیک اقامت دائم (Uzun Dönem İkamet İzni)برای افرادی که چندین سال در ترکیه اقامت قانونی داشته‌اند و اقامت دائم دریافت کرده‌اند

بزرگترین مزایای داشتن کیملیک در ترکیه 

از اونجا که داشتن کیملیک در ترکیه برای زندگی آزادانه و قانونی الزامی است بسیاری از حقوق شهروندی در این کشور صرفاً با داشتن کارت کیملیک امکان‌پذیر است. به غیر از حق اقامت قانونی در این کشور،امکان ثبت نام در مدارس یا دانشگاه‌ها،اجاره خانه یا خرید ملک و همچنین افتتاح حساب بانکی تنها با داشتن کارت کیملیک ترکیه قابل انجام است. علاوه بر آن افرادی که قصد دارند جهت کار در ترکیه وارد این کشور شوند و یا به بیمه‌های درمانی دولتی این کشور دسترسی یابند نیازمند داشتن کارت کیملیک در ترکیه هستند.

پرسش و پاسخ‌های متداول در خصوص اقامت ترکیه

در چند سال گذشته و به عنوان یک موسسه کاریابی بین‌المللی تحت مجوز وزارت کار ایران و همچنین فعال در زمینه مشاوره در خصوص روش‌های اخذ اقامت ترکیه با پرسش‌های گوناگونی از طرف متقاضیان روبرو بودیم. قصد داریم در این بخش به پرتکرارترین پرسش‌ها در این خصوص پاسخ‌های مناسبی ارائه نماییم. 

قانون جدید اقامت ترکیه برای ایرانیان چیست؟

قوانین اخذ اقامت ترکیه در سال‌های گذشته تغییرات زیادی داشته است ولی قانون جدید اقامت ترکیه برای ایرانیان چالش‌های زیادی را برای افرادی که قصد داشتند با خرید ملک در این کشور اقامت داشته باشند ایجاد کرده است. اگرچه شرایط دریافت شهروندی یا همان پاسپورت ترکیه با خرید ملک به ارزش حداقل ۲۵۰ هزار دلار آمریکا کماکان به علاقمندان به اخذ اقامت ترکیه اجازه می‌دهد تا بتوانند از طریق خرید ملک در این کشور به شهروندی ترکیه دست یابند ولی قانون جدید اقامت ترکیه برای ایرانیان برای محدودتر کردن اقامت توریستی در این کشور با خرید ملک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

در سال‌های گذشته افرادی که با خرید ملک با ارزش کمتر از ۲۵۰ هزار دلار امکان دریافت اقامت‌ ترکیه برای مدت‌های کوتاه را داشته‌اند در حال حاضر قادر نیستند تا با خرید ملک در برخی از مناطق استانبول (مثلاً منطقه فاتح) یا برخی دیگر از مناطق ترکیه اقامت‌های بلند مدت توریستی داشته باشند. بنابراین قانون جدید اقامت ترکیه برای ایرانیان می‌تواند در محل سرمایه‌گذاری برای خرید ملک و همچنین در روش‌های انتخابی این افراد برای اخذ اقامت ترکیه موثر باشد.

شرایط دریافت اقامت ترکیه برای فرزندان بالای ۱۸ سال چیست؟

کشور ترکیه نیز همانند بسیاری از کشورهای اروپایی به خانواده‌ها اجازه می‌دهد تا در صورت دریافت اجازه اقامت یا تابعیت کشور ترکیه،شرایط مشابهی برای فرزندان زیر ۱۸ سال مهیا کنند. به طور مثال اگر متقاضی اخذ اقامت ترکیه موفق به دریافت اقامت ۲ ساله این کشور باشد به همسر و همه فرزندان زیر ۱۸ سال نیز به صورت خودکار اقامت ترکیه اعطا خواهد شد. علی رغم اینکه فرزندان زیر ۲۱ سال در کشورهایی نظیر کانادا و آمریکا هنوز جزو وابستگان متقاضی اصلی محسوب می‌شوند شرط سنی برای فرزندان برای اخذ اقامت ترکیه از طریق والدین ۱۸ سال تعیین شده است. 

بنابراین شرایط دریافت اقامت ترکیه برای فرزندان بالای ۱۸ سال عملاً به صورت کاملا مجزا برای ایشان و به عنوان اشخاص کاملاً مستقل در نظر گرفته می‌شوند. این قوانین به طور مشخص اظهار می‌کنند که فرزندان بالای ۱۸ سال از لحاظ قانونی فرزندان وابسته خانواده لحاظ نمی‌شوند و می‌بایست از طریق دیگری برای اخذ اقامت ترکیه اقدام نمایند. البته برای فرزندان بالای ۱۸ سال که به دلایل مختلف مثل بیماری هنوز به خانواده خود وابسته هستند،دریافت اقامت ترکیه وجود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.