شرایط پناهندگی استرالیا
این مطلب صرفاً جهت آگاهی شما عزیزان از شرایط، قوانین و روش های مربوط به پناهندگی در کشور استرالیا گردآوری و ارائه گردیده، لازم به ذکر است مجموعه آریاناپارس در این زمینه هیچگونه فعالیت و خدماتی ارائه نمی دهد. استرالیا کشوری توسعه یافته و پیشرفته در تمام زمینه ها به شمار می آید. این کشور از لحاظ اقتصادی و کیفیت زندگی همواره بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد، از این رو سالانه افراد بسیاری برای مهاجرت به این کشور اقدام می نمایند. در طی سال های اخیر مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی افزایش فزاینده ای را تجربه نموده، این موضوع باعث گردیده سیاست های دولت استرالیا و قوانین وضع شده توسط این کشور نسبت به پذیرش پناهجویان بسیار سختگیرانه و دشوار شود.
پناهندگی چیست؟
پناهجو یا متقاضی پناهندگی به فردی اطلاق میشود که در کشور خود بنا به دلایلی نظیر مشکلات سیاسی، مذهبی، اجتماعی، قومیتی، جنسی و … در خطر شکنجه یا مرگ قرار دارد و امکان ادامه زندگی در شرایط معمول را ندارد. از این رو طبق قانون کنوانسیون حقوق بشر ۱۹۵۱ و سایر قوانین پناهندگی مانند کنوانسیون حقوق بشر اروپا این افراد با ارائه درخواست پناهندگی به اداره مهاجرت کشور مورد نظر در صورت تائید امکان زندگی و بهره مندی از حقوق پناهندگی را خواهند داشت.
روش های اخذ پناهندگی استرالیا
برای اخذ پناهندگی استرالیا روش های متفاوتی وجود دارد. استرالیا از جمله کشورهایی است که متقاضیان پناهندگی می توانند درخواست خود را داخل و خارج از خاک این کشور به دولت استرالیا ارائه نمایند. در ادامه توضیح مختصری در این مورد ارائه می گردد، با ما همراه باشید.
روش SHP
همانگونه که اشاره گردید پناهجویانی که قصد دریافت پناهندگی از کشور استرالیا را دارند می توانند خارج از خاک این کشور از طریق طرح بشر دوستانه که نام مخفف این طرح SHP است درخواست خود را ارائه نمایند. در واقع افرادی می توانند از این روش اقدام نمایند که خارج از کشور خود هستند و مورد آزار و یا تبعیض شدید قرار گرفته اند. افراد متقاضی دریافت پناهندگی استرالیا از طریق طرح بشر دوستانه باید مورد حمایت شهروند استرالیایی باشند. این افراد برای درخواست این ویزا از نظر سلامت و شخصیت مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
روش معمول
روش دیگر پناهندگی استرالیا دقیقاً همان روش رایج در اکثر کشورهای عضو کنوانسیون حقوق بشر است. در این روش افرادی که در کشور خود به دلایلی نظیر نژاد، مذهب، عقاید سیاسی، ملیت، عضویت در برخی گروه های اجتماعی، تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفته باشند یا در معرض خطر و تهدید باشند جهت اخذ پناهندگی استرالیا می توانند اقدام نمایند. پناهجویانی که می خواهند پناهندگی استرالیا را دریافت کنند باید توسط اشخاص واجد شرایط و یا سازمان های مربوطه تایید شوند، سپس برای تکمیل فرم های مخصوص (فرم های ۶۸۱ و ۸۴۲) اقدام نمایند.
نکات کلیدی:
همه افراد درخواست کننده پناهندگی استرالیا باید حتما یک بار مصاحبه کنند. پناهندگان بعد از ارائه درخواستشان به منظور تایید هویت و مسیر سفرشان، تحت بازجویی سرویس امنیت ملی قرار خواهند گرفت. اگر پناهنده ترس از شکنجه جنسی در جریان مصاحبه پناهندگی استرالیا را داشته باشد، می تواند درخواست کند مصاحبه کننده همجنس وی باشد. البته مسئولین باید به درخواست پناهجو احترام بگذارند، در شرایط زیر درخواست پناهندگی استرالیا رد خواهد شد:
- شخصی که از یکی از کشورهای جهان سومی امن درخواست پناهندگی کند.
- شخصی که قبلا درخواست پناهندگی به یکی از کشورهای اتحادیه اروپا داده باشد و یا قبلا پناهنده شده باشد.
- پناهجویانی که داوطلبانه تقاضای برگشت به کشور خود را داشته باشند.
معایب پناهندگی استرالیا
یکی از بزرگترین معایب و مشکلات پناهندگی استرالیا تبعید پناهجویان به اردوگاه مانوس و نائورو می باشد، در این اردوگاه پناهجویان بسیاری به دلیل گرسنگی و عفونت های که به علت جراحت در بدنشان مخصوصا پاهایشان داشته اند به علت فقدان بهداشت و رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داده اند. زیرا این افراد از هر قوم و ملیتی با وضعیت بد معیشتی و بهداشتی اردوگاهی که در آن به سر میبرند توسط ماموران اردوگاه که تبعه گینهنو بودند مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و در نهایت کشته شدند.
همچنین گزارشهایی به دست آمده در ارتباط با پناهجویانی که در جزیره گینه مشغول به کار شده بودند، این افراد توسط بومیان این جزیره مورد آزار و اذیت فراوان قرار میگیرند زیرا محلیها برای تامین هزینه زندگی خانواده خود و از دست دادن موقعیت های شغلی نگران هستند.
لازم به ذکر است مهاجرت از طریق پناهندگی امری خطرناک و غیرقابل پیش بینی به شمار می آید، از این رو مجموعه آریاناپارس هیچگونه فعالیت و خدماتی در ارتباط با مهاجرت از طریق پناهندگی ارائه نمی دهد.
شرایط دریافت حقوق پناهندگی استرالیا
استرالیا طی ده های اخیر کشوری پناهنده پذیر محسوب می گردید، ولی اخیراً دولت این کشور با افرادی که به صورت غیرقانونی وارد خاک استرالیا می شوند و اعلام پناهندگی می کنند به شدت برخورد می نماید، به طوری که این افراد را بازداشت و به جزیره مانوس یا جزیره نائورو تبعید می کند یا به کشور اندونزی انتقال می دهد. وضعیت دردناک و اسفبار پناهجویان در کمپ ها و اردوگاه های استرالیا نشانگر این مسئله است که مهاجرت غیرقانونی به این کشور جهت زندگی و دریافت اقامت به هیچ وجه گزینه مناسبی نمی باشد.
بهترین روش برای اعلام پناهندگی استرالیا ورود قانونی به این کشور می باشد، البته برای دریافت پاسخ مثبت از سوی اداره مهاجرت استرالیا در ارتباط با درخواست پناهندگی مهم ترین نکته ارائه کیس پناهندگی قابل توجه و مدارک مستند و معتبر از سوی پناهجو است.
موارد مهم در ارتباط با کیس
منظور از کیس، همان تقاضا یا مجموعه ای از گفته ها و خواسته هایی است که پناهنده قصد دارد برای مسئولین اداره مهاجرت و دولت کشور استرالیا ارائه کند. این تقاضا باید یکی از علت های معاهده ۱۹۵۱ توجیه کند، یعنی ممکن است شخص به علت های مختلف مثل تبعیض نژادی، ترس به خاطر دلایل سیاسی، عقیدتی، مذهبی، ملیتی، عضویت در گروه های اجتماعی و … نمی تواند در کشور خود زندگی کند، برای اثبات این موارد پناهجو باید اسناد و مدارک اثباتیه را نیز به همراه خود داشته باشد. برای این که کیس پناهندگی فرد به راحتی انجام شود، مراحل زیر می توانند تاثیر گذار باشند:
- بهتر است که کیس پناهندگی استرالیا ارائه شده از سوی شما ساده و صادق باشد و هرچه پیچیده تر باشد، کیس سخت تر می شود.
- هرچه کیس ساده تر باشد، کار برای مامور مصاحبه کننده راحت تر است، برای این که به راحتی متوجه مشکلات شده و جای پرسش کمتری برای او باقی می ماند.
- هر چه کیس پناهندگی شما ساده و صادقانه تر باشد، استرس شما هنگام مصاحبه کمتر خواهد بود.
- فرد متقاضی باید سعی کند، هیچ گونه دروغ و جعلی در مورد اسناد و مدارک خود نداشته باشد، برای این که دروغ در محاکم استرالیا از جمله اشتباهات جبران ناپذیر می باشد.
لازم به ذکر است که طبق قانون پناهندگی استرالیا افراد پس از ورود قانونی به این کشور ۶ ماه فرصت دارند درخواست پناهندگی خود را مطرح و ثبت نمایند در غیر این صورت درخواست این افراد مورد قبول قرار نمی گیرد.
با توجه به خطرات و شرایط نا مطلوب مهاجرت از طریق پناهندگی توصیه مشاورین آریاناپارس به متقاضیان مهاجرت به استرالیا جایگزین نمودن روش های قانونی و مطمئن با شرایط بسیار مطلوب نسبت به پناهندگی است که در ادامه با برخی از این روش ها آشنا خواهیم شد.
جایگزین نمودن روش های قانونی مهاجرت نسبت به پناهندگی
معمولاً مهاجرت از طریق پناهندگی آخرین راه و بدترین انتخاب برای افرادی می باشد که قصد مهاجرت دارند. بدون شک این روش مهاجرتی توسط افرادی معرفی می شود که از راه های غیر قانونی و قاچاق انسان کسب درآمد نموده و با عوام فریبی از عدم آگاهی افراد سوء استفاده کرده و حتی حق بازگشت به وطن را از آنها می گیرند. با توجه به قوانین جدید و سختگیری دولت استرالیا خصوصاً در مورد افرادی که به صورت غیر قانونی وارد این کشور می شوند و اعلام پناهندگی می نمایند و همچنین شرایط ناگوار و تاسف بار پناهجویان در اردوگاه ها و کمپ های پناهندگی، مهاجرت به این کشور از طریق پناهندگی واقعاً انتخاب بسیار نا مناسب و خطرناکی می باشد.
بدون شک روش های بسیار مناسب تر و مطمئن تری نظیر ویزای کار استرالیا، تحصیل در استرالیا و سرمایه گذاری نسبت به پناهندگی وجود دارد که بسیاری از افراد می توانند از این روش ها برای مهاجرت به استرالیا و دریافت اقامت دائم این کشور اقدام نمایند.
مهاجرت تحصیلی به استرالیا
استرالیا از جمله کشورهای محبوب برای دانشجویان می باشد. این کشور دارای سیستم آموزشی بسیار پیشرفته و دانشگاه های فوق العاده مجهز و معتبری است، از این رو هر ساله دانشجویان فراوانی از سرتاسر جهان جهت زندگی و ادامه تحصیل در استرالیا مهاجرت می نمایند.
مهاجرت کاری به استرالیا
برای دریافت ویزای کار استرالیا روش های گوناگونی وجود دارد. متقاضیان کار در استرالیا می توانند از طریق سیستم اسکیلد ورکر (امتیاز بندی) و همچنین جاب آفر (پیشنهاد کار) ویزای کار استرالیا را دریافت نموده و به این کشور مهاجرت نمایند.
برند آریاناپارس تنها دارنده مجوزهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم تحقیقات و فن آوری در ایران می باشد. اخذ نمایندگی از بسیاری مراکز معتبر جهان، ارائه صدها پرونده موفق به چندین سفارت کشورهای مختلف دنیا و ایجاد رابطه مبتنی بر رضایت قلبی و اطمینان خاطر موکلین عزیز همواره بزرگترین افتخار آریاناپارس بوده و سرلوحه عملکرد آتی خود نیز خواهد بود.