info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

جاب آفر چیست؟ چطور جاب آفر بگیریم؟

جاب آفر

جاب آفر چیست؟ در پاسخ باید گفت جاب آفر یک روش و در واقع مسیری برای مهاجرت نیست بلکه داشتن پیشنهاد شغلی در اصل، پیش‌نیازی برای مهاجرت کاری و اخذ ویزای کار در کشور مقصد است. بین روش‌های مختلفی که برای مهاجرت وجود دارد، گرفتن جاب آفر به طور فزاینده‌ای در حال محبوب شدن است. مطمئنا شرایط ویژه مهاجرت کاری به این روش ( از جمله ریسک کمتر و تقبل بخشی از هزینه‌ها توسط کارفرما) در این محبوبیت بی‌تاثیر نیست.

با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در ادامه و در ابتدا به سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • جاب آفر یعنی چی؟
  • چگونه جاب آفر بگیریم؟
  • آیا جاب آفر تضمینی وجود دارد؟
  • بهترین کشورها برای گرفتن جاب آفر چه کشورهایی هستند؟
  • مراحل دریافت جاب آفر چیست؟

 و سپس به صفر تا صد مهاجرت از طریق جاب آفر از لحظه تنظیم رزومه و پیدا کردن کار تا گرفتن اقامت در کشور مقصد بپردازیم.

جاب آفر چیست؟

اجازه دهید با مرور موارد پایه شروع کنیم و ابتدا ببینیم جاب آفر یعنی چی ؟ به طور کلی، جاب آفر (Job Offer Letter)، پیشنهاد شغلی یا پیشنهاد کاری نامه یا سندی است که کارفرمای خارجی (به عنوان نیروی موقت) به شما می‌دهد و با نامه استخدام (Employment Letter) متفاوت است. نامه جاب آفر جزئیات بسیار کمتری نسبت به قراردادهای کاری دارد، اما معمولا شامل چنین مواردی می‌شود:

  • نام شغل
  • شرح شغل، از جمله وظایف شغلی
  • شرایط کار (مانند ساعات کار)
  • شرایط لازم برای تصدی این موقعیت (تحصیلات حرفه‌ای، مهارت، سابقه کار و یا مجوز در صورت لزوم)
  • تاریخ شروع و (در صورت وجود) خاتمه
  • دستمزد و سایر اشکال پرداخت
  • نام و آدرس کارفرما
  • اطلاعات مربوط به شخصی که می‌تواند پیشنهاد کاری را شرح دهد

چنین نامه‌ای به متقاضی اجازه می‌دهد تا در یک بازه زمانی مشخص برای اخذ ورک پرمیت و ویزای کار کشور مدنظر خود اقدام کند.

چگونه جاب آفر بگیریم؟

هرچند در هر کشور اولویت استخدام با افراد بومی یا نهایتا کشورهای نزدیک است. اما کارفرمایان کشورهای مختلف (بعضی کشورها بیشتر، مثلا کانادا)، همیشه در جست‌وجوی نیروهای ماهر برای پر کردن پست‌های خالیِ سازمان و کسب‌وکار هستند.به صورت کلی همواره دو روش برای گرفتن جاب آفر از کشورهای خارجی پیش روی متقاضیان کار در خارج از کشور بوده است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

اقدام شخص برای پیدا کردن پیشنهاد شغلی

این روش که کم هزینه‌ترین مسیر برای مهاجرت کاری و دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای خارجی است ،برای برخی از متقاضیان کارساز بوده است. در این روش متقاضی با جمع آوری مدارک مورد نیاز و تنظیم رزومه و کاور لتر و سایر مدارک ضروری فرایند پیدا کردن جاب آفر ، با استفاده از وب سایت‌های آنلاین کاریابی در کشورهای مختلف جهان و یا با استفاده از ارتباط گرفتن به صورت مستقیم با کارفرماهای بالقوه اقدام به دریافت پیشنهاد کاری از ایشان می کند.اگرچه این روش در برخی از کشورها شانس بیشتری به نسبت سایر کشورها و در برخی از رشته‌های شغلی کارآمدتر از سایر رشته‌ها است ولی به هر حال یکی از روش‌های گرفتن جاب آفر در خارج از کشور محسوب می‌شود. 

به عنوان یک موسسه کاریابی خارجی با بیش از ۱۵ سال سابقه در این زمینه این روش را فقط به متقاضیانی توصیه می‌کنیم که تسلط کافی به زبان‌های خارجی و همچنین زمان کافی برای انجام مکاتبه با کارفرمایان خارجی را دارند.

اقدام از طریق دفاتر کاریابی و وکلا 

یکی از روش‌های متداول پیدا کردن کار در خارج از کشور در میان متقاضیان ایرانی مهاجرت کار استفاده از کمک دفاتر کاریابی و یا وکلای مهاجرتی است. اگرچه استفاده از این روش ممکن است مزایا و معایبی داشته باشد ولی بسیاری از متقاضیان در چند سال گذشته با استفاده از همین روش موفق به پیدا کردن جاب آفر در خارج از کشور شده‌اند. 

ما در مقاله‌ای با عنوان بهترین کاریابی خارجی به تفصیل در رابطه با این موضوع به بحث و گفتگو پرداخته‌ایم.

مدارک لازم برای اخذ جاب افر چیست؟

طبیعی است که انتظار داشته باشیم مدارک لازم برای اخذ جاب آفر در کشورهای مختلف با یکدیگر فرق داشته باشد. همچنین این مدارک ممکن است در مشاغل مختلف نیز متفاوت از یکدیگر باشند. مثلاً گرفتن یک جاب آفر در حوزه پزشکی و سلامت نیازمند ارائه مدارکی است که نشان دهنده معادل سازی مدرک در کشور مقصد است ولی مثلاً در رشته مهندسی کامپیوتر شاید اساساً نیازی به ارائه مدرک تحصیلی توسط متقاضی نباشد. ولی سعی می‌کنیم در ادامه متداول‌ترین مدارکی که برای دریافت جاب آفر در کشورهای مختلف نیاز به تهیه آنها می‌باشد بپردازیم. 

رزومه کاری 

با قطعیت می‌توان گفت بدون تنظیم یک رزومه کاری قوی عملاً دریافت جاب آفر از هیچ کشوری میسر نخواهد بود. چرا که تنها مدرکی که کارفرما خارجی با دیدن آن به توانایی‌های متقاضی دریافت پیشنهاد کار پی می‌برد همین رزومه یک یا دو صفحه‌ای است.

مثلاً فرض کنید یک کارفرمایی کانادایی قصد استخدام یک نیرو از ایران را دارد. بدیهی است که این کارفرما کاری با ریز نمرات شما در دانشگاه و یا حتی اطلاعات مربوط به سوابق تامین اجتماعی ندارد و صرفاً می‌خواهد از اینکه متقاضی صلاحیت دریافت پیشنهاد شغلی را دارد اطمینان حاصل کند. بنابراین حتی به متقاضیانی که در چند شاخه شغلی مشغول به فعالیت هستند توصیه می‌شود یک رزومه کاری با تمرکز بر یکی از مهارت‌های خود تنظیم کنند نه یک رزومه با چندین مهارت نامرتبط.

رزومه مورد نیاز در برخی از کشورها ملاحظات خاص خود را دارد،مثلاً رزومه برای گرفتن جاب آفر از آلمان ترجیحاً باید به زبان آلمانی و یا در کشور کانادا با فرمت کانادایی باشد. علاوه بر آن مبالغه در رزومه دقیقاً به اندازه رزومه ناقص می‌تواند باعث کاهش شانس اخذ پیشنهاد شغلی از خارج از کشور شود.

توصیه‌نامه‌های کاری و سوابق شغلی 

بیشتر متقاضیان گرفتن جاب آفر از خارج از کشور پس از ارسال رزومه به کارفرمایان خارجی و در صورت قبولی در مرحله اول نیاز دارند تا مدارکی از سوابق شغلی به کارفرما ارائه نمایند. این مدارک ممکن است شامل توصیه‌نامه‌هایی از کارفرمایان سابق و همچنین قراردادهای کاری گذشته متقاضی باشد.

 اگرچه ممکن است مدارک سوابق شغلی مورد نیاز توسط کارفرمایان خارجی در مشاغل مختلف و همچنین در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشد ولی به طور کلی توصیه می‌کنیم متقاضیان اخذ جاب آفر در خارج از کشور، از نسبت به جمع آوری سوابق شغلی خود و همچنین گرفتن توصیه‌نامه‌های مرتبط با فرصت‌های مورد نظر خود در همان گام‌های ابتدایی اقدام نمایند. 

باید دقت داشته باشید که موضوع سوابق شغلی و توصیه‌نامه‌های کاری حتماً با شغلی که می‌خواهید برای آن درخواست جاب آفر داشته باشید همخوانی داشته باشد. فرض کنید شما یک مهندس مکانیک هستید و سوابق شغلی شما، شما را به عنوان یک ناظم در این حوزه معرفی می‌کند ولی شغلی که قصد دارید برای آن اقدام نمایید شغلی در حوزه اجرایی و در حد یک تکنسین است. طبیعی است که کارفرمای خارجی مهارت‌های شما را در حوزه اجرا نمی‌بیند و سوابق شغلی شما را متمرکز بر حوزه اجرا می‌داند. همین مسئله باعث از دست رفتن فرصت دریافت جاب آفر در شغل مورد نظر می‌شود.

مدارک تحصیلی و مدرک زبان 

شاید برای مشاغل فنی حرفه‌ای نیاز به ارائه مدرک تحصیلی نباشد و صرفاً ارائه مدرک فنی حرفه‌ای برای دریافت جاب آفر کفایت کند و یا در برخی پیدا کردن جاب آفر خارجی نیازمند ارائه مدرک زبان نباشد. ولی به طور کلی در بسیاری از کشورهای جهان و برای اکثریت مشاغل چه در مرحله پیدا کردن جاب آفر و چه در مرحله درخواست ویزای کار ارائه مدارک تحصیلی و مدرک زبان مورد نیاز کشور جز الزامات فرایند مهاجرت کاری محسوب می‌شود. بنابراین برای افزایش شانس اخذ پیشنهاد شغلی از خارج از کشور و در نهایت مهاجرت کاری توصیه می‌کنیم ، متقاضیان نسبت به تهیه این دو مدرک نیز تلاش کنند.

توصیه می‌کنیم پیش از جمع آوری مدارک و شروع فرایند یادگیری زبان،مسیر مهاجرت کاری خود را مشخص کنید. به طور مثال افرادی که قصد دریافت جاب آفر از کشور آلمان را دارند مسیر متفاوتی نسبت به افرادی دارند که قصد دارند از کشوری نظیر امارات پیشنهاد شغلی دریافت نمایند. این تفاوت ها از مراحل یادگیری زبان گرفته تا مراحل مربوط به تایید مدارک تحصیلی می‌تواند باعث سردرگمی متقاضیان علاقمند به کار در خارج از کشور شوند.

مزایای مهاجرت با روش جاب آفر چیست ؟ 

شاید با کمی جستجو در فضای مجازی و سیل تبلیغات برای مسیر مهاجرت با استفاده از جاب آفر دریابید که استفاده از این روش در حال حاضر بین متقاضیان کار در خارج از کشور بسیار پرطرفدار تر از گذشته شده است. شاید استفاده از این روش مهاجرتی دلایل زیادی برای محبوب شدن بین متقاضیان ایرانی داشته باشد. در این بخش سعی می‌کنیم به بیان بزرگترین مزایای مهاجرت با روش گرفتن جاب آفر بپردازیم.

مزیت اول : شفافیت 

بیشتر افرادی که تصمیم به مهاجرت خارج از کشور می‌گیرند با چالش عدم آگاهی از آینده احتمالی در چند ماه اولیه پس از ورود به کشور مقصد روبرو هستند. ولی در روش مهاجرت از طریق دریافت پیشنهاد شغلی ، همه چیز برای متقاضی به صورت شفاف مشخص است. متقاضی در این روش می‌داند در چه روزی می‌بایست در چه محلی و با چه خصوصیاتی چه شغلی را صورت دهد. وی همچنین از شرایط و شهر شغلی خود به طور تمام و کمال آگاه است. 

مزیت دوم : ارزان‌ترین روش 

شاید اگر تمام مسیرهای مهاجرتی به تمام کشورهای جهان را بررسی کنیم هیچ روشی را ارزان‌تر از روش مهاجرت با استفاده از جاب آفر پیدا نکنیم. در بیشتر روش‌های مهاجرتی به خارج از کشور معمولاً متقاضیان بالاجبار ملزم به پرداخت بعضی هزینه‌ها برای خروج از کشور می‌شوند و در ادامه حداقل در چند ماه اول ورود خود به کشور مقصد می‌بایست هزینه‌های زندگی خود را از ایران تامین کنند. ولی در روش جاب آفر متقاضی مهاجرت از این روش می‌داند که بلافاصله بعد از ورود به کشور مقصد می‌تواند با استفاده از درآمدی که در این کشور دارد از عهده هزینه‌های خود برآید. پس این روش را می‌توان مناسب‌ترین روش مهاجرت برای افراد با بودجه کم دانست.

مزیت سوم: قطعیت ویزا 

معمولا افرادی که موفق به دریافت جاب آفر از کشورهای دیگر شده اند، می‌داند که حدود ۹۰ درصد راه مهاجرت را طی کردند و باقی مسیر یعنی دریافت ویزای کار در این کشورها نمی‌تواند چالش جدی برای این متقاضیان ایجاد کند. معمولا ریجکتی ویزای کار با استفاده از روش جاب آفر نرخ بسیار پایینی در همه کشورهای جهان دارد. پس با قطعیت می‌توان این روش را مطمئن‌ترین روش مهاجرتی برای متقاضیان کار در خارج از کشور دانست.

معایب مهاجرت از طریق جاب آفر 

مهاجرت از طریق جاب آفر هر چقدر ایده آل باشد هم باز ممکن است چالش‌هایی را برای متقاضیان ایجاد کند. چالش‌هایی که شاید مانع از انتخاب این روش توسط برخی از متقاضیان مهاجرت کاری شود و یا حتی مسائلی که باعث می‌شود متقاضیان پس از سفر به کشور مقصد از این مسائل به عنوان بزرگترین معایب مهاجرت از طریق جاب آفر یاد کنند. در ادامه قصد داریم به بررسی مهمترین چالش‌های این روش مهاجرتی بپردازیم.

چالش اول : رقابت بسیار زیاد 

همیشه وقتی فکر می‌کنید که گرفتن فرصت شغلی در کشور دیگر به سادگی و صرفاً با بستن قرارداد با یک موسسه کاریابی یا موسسه مهاجرتی قابل انجام است این سوال را از خود بپرسید که اگر شرایط مهاجرت از طریق جاب آفر به کشورهایی نظیر آمریکا و کانادا انقدر ساده است پس چرا آمار بیکاری در ایران تا این اندازه بالاست؟چرا بسیاری از جوانان ایرانی که قصد دارند زندگی خود را در ایران با حقوق کارمندی بسازند از این فرصت استفاده نمی‌کنند و با حقوق بیش از سه هزار دلار در آمریکا یا کانادا مشغول به کار نمی‌شوند؟پاسخ دادن این سوال نه به تجربه زیادی در امور مهاجرتی نیاز دارد و نه به علم غیب، برای هر عقل سلیمی قابل پذیرش است که گرفتن جاب آفر در هر کشوری با توجه به رقابت بسیار بالا امری بسیار چالش برانگیز تلقی می‌شود. 

چالش دوم: مسئله با کارفرما 

یکی از بزرگترین معایب مهاجرت از طریق جاب آفر چالش‌های مرسومی است که معمولاً متقاضیان پس از دریافت پیشنهاد شغلی و ویزای کار و حتی گذشت مدتی از قرارداد کاری خود با آن روبرو می‌شوند. در بسیاری از موارد شاهد آن بوده‌ایم که اختلاف میان متقاضی کار و کارفرما در کشورهای مختلف منجر به لغو قرارداد کاری می‌شود. در نتیجه متقاضی فقط دو راه پیش روی خود می‌بیند،بازگشت به ایران و یا پیدا کردن یک شغل دیگر در کمتر از (معمولاً) سه ماه. همین مسئله باعث می‌شود تا بسیاری از متقاضیان به شرایط سخت کار در کشورهای مختلف برای جلوگیری از لغو ویزای ایشان تن بدهند.

چالش سوم : همه کاره و هیچ کاره بودن 

شاید در ایران افرادی که بتوانند نقش آچار فرانسه را در شغل‌های مختلف ایجاد کنند بهای بیشتری داده می‌شود و به تبع آن شانس پیدا کردن کار برای این افراد بسیار قابل توجه‌تر از سایر متقاضیان است. ولی مسیر پیدا کردن جاب آفر در سایر کشورها معمولاً از تخصص افراد می‌گذرد. یکی از بزرگترین معایب مهاجرت از طریق جاب آفر برای متقاضیان ایرانی این است که معمولا یا رزومه‌های غلو شده توسط این دسته از افراد برای کارفرمایان ارسال می‌شود و یا رزومه‌هایی که تخصص کافی در یک زمینه مشخص را نشان نمی‌دهد.

بهترین سایت‌ها برای دریافت جاب آفر چیست ؟

شاید بزرگترین قدم در راه مهاجرت کاری به خارج از کشور برای متقاضیان ایرانی پیدا کردن جاب آفر در خارج از کشور باشد. با توجه به محدودیت‌هایی که همواره برای ایرانی‌ها برای دریافت ویزا در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد معمولاً کارفرماهای خارجی تمایل کمتری به استخدام نیروی کار ایرانی نشان می‌دهند. ولی در چند سال گذشته با بحران‌های کار در بسیاری از کشورهای جهان و افزایش استفاده از پلتفرم‌های آنلاین جستجوی کار در سایر کشورها بسیاری از متقاضیان دریافت جاب آفر موفق شده اند تا با استفاده از این سایت‌ها و پلتفرم‌ها ، به سادگی یک فرصت شغلی در کشور مطلوب خود پیدا کنند. قصد داریم در این بخش به معرفی بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کار خارج از کشور نگاهی بیندازیم. 

سایت لینکدین 

شاید قوی‌ترین ابزار یک متقاضی برای پیدا کردن کار خارج از کشور استفاده از سایت لینکدین باشد. اشتباه نکنید! منظورمان از استفاده از لینکدین صرفاً ساختن یک پروفایل و آپلود کردن عکستان نیست. بیشتر شرکت‌های بزرگ و کوچک کشورهای آمریکا کانادا استرالیا و بسیاری از کشورهای اروپایی در حال حاضر مشاغل تخصصی خود را در زمینه‌های مختلف در این وب سایت آگهی می‌کنند. شاید مبالغه نباشد که بگوییم شانس پیدا کردن کار در خارج از کشور برای یک ایرانی از طریق لینکدین به اندازه تمام روش‌های دیگر ( حتی استفاده از کاریابی‌ها ) است.

البته شاید آموزش کاریابی با لینکدین خود نیازمند نوشتن چندین مقاله طولانی باشد ولی به طور کلی می‌توان گفت لینکدین می‌تواند نقش معرف نداشته شما در کشور مقصد را برای شما ایفا کند. در همه کشورهای جهان داشتن یک معرف کمک شایانی به افزایش شانس دریافت جاب آفر در این کشورها می‌نماید و شبکه سازی در لینکدین یکی از مهمترین ابزارهایی است که می‌تواند جای معرف را در فرایند جاب آفر بگیرد.

سایت های معروف دیگر 

به غیر از لینکدین ۳ سایت indeed،monster و Glassdoor ابزارهای بسیار قوی برای بررسی فرصت‌های شغلی در خارج از کشور،به خصوص در کارهای تخصصی برای متقاضیان ایرانی تلقی می‌شود. امکانات فوق العاده این سایت‌ها و دیتابیس به روز آنها باعث شده است تا شانس متقاضیان دریافت جاب آفر ایرانی نسبت به سال‌های گذشته به شکل چشمگیری افزایش یابد.

نکته حائز اهمیت در پیدا کردن جاب آفر از این سه سایت جستجوی بهینه در دیتابیس‌های مشاغل در این سایت‌هاست. مثلاً وقتی یک مهندس کامپیوتر مشاغل مربوط به مهندسی کامپیوتر را جستجو می‌کند شاید بیش از چند هزار فرصت شغلی در کشورهای مختلف را مشاهده نماید. ولی تعداد زیادی از این مشاغل شامل دریافت ویزا نمی‌شود و این مطلب در آگهی‌های شغلی به وضوح به چشم می‌خورد ولی غفلت از آن در مراحل جستجو باعث از دست رفتن زمان زیادی برای متقاضیان اخذ جاب آفر از خارج از کشور می‌شود. 

سایت‌های تخصصی منطقه‌ای 

علاوه بر ابزارهایی که در بالا به آن اشاره کردیم اگر قصد پیدا کردن شغل در شهر یا کشور خاصی را دارید می‌بایست به سایت‌ها و پلتفرم‌های اختصاصی آن منطقه اشراف کامل داشته باشید. مثلاً برای جستجوی کار در منطقه اروپا سایتی نظیر یورو جابز ، برای کار در منطقه خاورمیانه سایت گالف تلنت و و همچنین برای کشور کانادا سایت ورکوپولیس‌ به عنوان موثرترین پلتفرم‌ها برای دریافت جاب آفر شناخته می‌شوند. 

علاوه بر جستجوهای منطقه‌ای شغل و یا نحوه مهاجرت کاری شما نیز می‌تواند با استفاده از بعضی ابزارهای خاص شانس بیشتری برای موفقیت برای شما ایجاد کند. مثلاً اگر در زمینه‌های مربوط به حوزه استارتاپ فعالیت دارید سایت jobbatical یک ابزار قدرتمند برای شما خواهد بود و اگر علاقمند به دریافت جاب آفر در مشاغل پروژه‌ای نظیر عکاسی یا فیلمبرداری هستید سایت‌هایی نظیر Upwork می‌تواند تا حد زیادی کار شما را راحت‌تر کند.

مراحل اقدام و اخذ جاب افر چیست؟

مشابه آماده‌سازی مدارک، این پروسه هم بسته به کشور مقصد و … متفاوت خواهد بود؛ هرچند روند کلی آنها مشابه یکدیگر است: آماده‌سازی مدارک لازم، اخذ جاب افر از راه‌های یاد شده و سپس اقدام برای رزرو وقت سفارت و اخذ ویزا.

در ادامه مراحل اخذ این نامه از کارفرماهای برخی کشورهای محبوب برای مهاجرت کاری را به طور خلاصه مرور می‌کنیم.

جاب آفر کانادا

محبوبیت جاب آفر کانادا به توضیح احتیاج ندارد؛ به ویژه به دلیل امکان درخواست اقامت دائم پس از اشتغال به کار.

طبق اطلاعات وب‌سایت cic.gc.ca، جاب آفر دریافت‌شده از کارفرمای مستقر در این کشور تنها در صورتی معتبر است و اقدام برای مراحل بعدی مهاجرت کاری به کانادا را امکان‌پذیر می‌کند که …

  • تمام‌وقت و غیرفصلی باشد.
  • اعتبار آن حداقل یکسال باشد.
  • با یکی از مهارت‌های شغلی از این سه تایپ باشد:
    • تایپ ۰ یا صفر شامل مشاغل مدیریتی مانند مدیریت رستوران، معدن، کشتی
    • تایپ A شامل مشاغلی با مدرک آکادمیک دانشگاهی مانند پزشک، دندانپزشک، معمار ساختمان
    • تایپ B شامل مشاغل فنی و حرفه‌ای مثل سرآشپز، لوله‌کش، برق‌کار

به همین خاطر، توصیه می‌شود پیش از اقدام برای جاب افر این کشور به وب‌سایت noc.esdc.ca مراجعه کنید، و کد ناک (NOC) و تایپ مهارتی شغل‌تان را پیدا کنید تا مطمئن شوید حرفه شما در فهرست مشاغل تایید شده و درخواستی وجود دارد.

پس از تهیه مدارک لازم، رزومه و توصیه‌نامه متناسب با شغلی که پیدا کرده‌اید، می‌توانید برای اخذ جاب آفر اقدام کنید. پس از دریافت نامه نیز مکاتبه شما با کارفرما و انجام مراحل بعد (از جمله شرکت در مصاحبه) انجام خواهد شد.

دقت داشته باشید که کارفرما باید کارفرما مجوز کار کانادا  LMIA را دریافت کند تا اعتبار آفر و تطبیق آن با استانداردهای کانادا تایید شود، و یک کپی از آن را همراه جاب آفر (با جزئیاتی که بالاتر گفتیم) برای متقاضی ارسال کند.

اگر همه‌چیز خوب باشد، مراحل بعدی شامل درخواست ویزای کار، انجام انگشت‌نگاری برای ویزا، سفر به کانادا و مشغول شدن به کار و نهایتا درخواست اقامت دائم از طریق اکسپرس انتری می‌شود.

چند نکته

  • برای مهاجرت به کانادا از طریق یکی از برنامه‌های زیرمجموعه اکسپرس اینتری، داشتن جاب آفر معتبر امتیازی مهم در سیستم جامع CRS محسوب خواهد شد.
  • مجوز کار (ورک پرمیت) با جاب آفر تفاوت دارد؛ و حتی اگر واجد شرایط دریافت ورک پرمیت آزاد (open) هم باشید، باز هم به جاب آفر احتیاج دارید.

جاب آفر اروپا و کشورهای حوزه شنگن

برای مهاجرت کاری به این کشورها هم باید پیش از اقدام برای درخواست ورک پرمیت و ویزای بلند مدت کار از سفارت و کنسولگری مقصد مدنظر، کار را با جست‌وجود در وب‌سایت‌های کاریابی معروف آغاز کرد و از موقعیت‌های شغلیِ موجود مطلع شد.

سپس مدارک لازم را برای کارفرمای اروپایی ارسال می‌کنید، و منتظر ارزیابی و پاسخ او می‌مانید. اگر شرایط کاری و تحصیلی شما با آن موقعیت شغلی مطابقت داشته باشد، امکان دریافت پیشنهاد کاری وجود دارد و بعد از آن می‌توان برای رزرو وقت سفارت، آماده‌سازی مدارک و درخواست ویزای کار اقدام کرد.

فراموش نکنید که جاب افر صادر شده برای مدت محدودی معتبر است، و تنها برای بازه‌ای مشخص اجازه درخواست برای اخذ ویزای کار بلندمدت اروپا را فراهم می‌کند. این نوع ویزا معمولا برای یک تا دو سال معتبر است، و با تمدید قرارداد کاری می‌توان آن را تمدید کرد.

زمانی که کارت اقامت برای پنج سال تمدید شود، می‌توان آن را به کارت اقامت دائم تبدیل کرد. پس از گذشت مجموعا ۱۰ سال کار، زندگی و پرداخت مالیات در اروپا هم می‌توان برای حق شهروندی و پاسپورت اقدام کرد.

چند نکته

  • اولویت استخدام در کشورهای اروپایی با شهروندان آن کشور، افراد دارای اقامت دائم و شهروندان سایر کشورهای اروپایی است. به همین خاطر، پروسه بررسی مدارک و درخواست بین ۳۰ تا ۶۰ روز زمان می‌برد. پروسه ارزیابی ویزای کار اروپا هم حدود ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد.
  • پایه حقوق مشاغل عمومی می‌تواند ماهانه بیش از ۱۰۰۰ یورو باشد. این مبلغ برای هر شغل به تفکیک اعلام می‌شود.
  • نیروی کار خارجی معمولا می‌تواند از مزیت محل اسکان رایگان در زمان حضور در اروپا استفاده کند. این موضوع هم با توجه به اطلاعات هر شغل مشخص می‌شود.

جاب آفر آمریکا

برای دریافت جاب افر از کارفرمایان فعال در ایالات متحده نیز هم می‌توان مستقیما با شرکت‌های مدنظر ارتباط گرفت، هم از طریق موسسه‌ها و وب‌سایت‌های کاریابی مانند Appleone، Partner JobSpring، National Event Staffing و …. برای پیدا کردن پیشنهادات شغلی مطلوب استفاده کرد.

پس از اینکه موقعیتی به شما پیشنهاد شد و آن را پذیرفتید، کارفرما باید به دولت، وزارت کار و اداره مهاجرت اثبات کند که شما فرد مناسبی برای این عنوان شغلی هستید. کارفرما سپس باید گواهینامه تایید شده از وزارت کار آمریکا (DOL) و همچنین تاییدیه درخواست به اداره خدمات شهروندی (USCIS) را هم بگیرد. با این مدارک می‌توان برای دریافت ویزای کار این کشور اقدام کرد.

در صورتی که همه‌چیز به خوبی پیش برود و فرد بتواند در خاک ایالات متحده مشغول به کار شود، پس از سه سال سابقه کار در آن کشور (و همچنین پرداخت بیمه و مالیات و تابع قوانین بودن) می‌توان برای اقامت دائم هم اقدام کرد. گرفتن اجازه کار و تحصیل رایگان همسر و فرزندان متقاضی هم ممکن خواهد بود.

سه سال پس از گرفتن اقامت دائم هم می‌توان تابعیت و پاسپورت آمریکایی گرفت و آزمون شهروندی آمریکا را پشت سر گذاشت. در صورت کسب نمره قبولی در این آزمون، می‌توان پاسپورت این کشور را اخذ کرد و به شهروند درجه یک تبدیل شد.

ممکن است این مراحل ساده و سرراست به نظر برسد، اما این پروسه (حتی مراحل ابتدایی آن) می‌تواند بسیار پیچیده باشد. به خصوص وقتی از کشورهایی با قوانین سخت‌گیرانه‌تر مانند ایالات متحده صحبت کنیم. در این حالت اقدام برای مهاجرت کاری به آمریکا با کمک کارشناسان این حوزه ایده هوشمندانه‌تری خواهد بود.

جاب آفر انگلستان

برای پیدا کردن پیشنهاد کاری در انگلستان متناسب با عنوان شغلی فعلی‌تان از وب‌سایت‌های متعددی می‌توانید شروع کنید، مثلا Jobsite، Everyjobsite، Adzuna، Careerbuilder و ده‌ها سایت دیگر.

اینجا هم آماده کردن مدارک هویتی و تحصیلی، رزومه CV، کاورلتر حرفه‌ای و … جهت ارسال به کارفرماها لازم است. همچنین، برای انگلستان هم جاب افر شرطی پیش‌نیاز برای آغاز پروسه مهاجرت کاری محسوب می‌شود.

پیشنهاد کاری از این کشور یک نکته بسیار مهم دارد؛ و آن این است که تنها شغل‌های تخصصی و لازم در این کشور (در صورت داشتن جاب آفر و اسپانسر معتبر) می‌توانند برای اخذ ویزای کاری Tier 2 درخواست دهند.  این ویزای کاری تنها مجوز کار بلندمدت و موجودِ این کشور است، و برای این مشاغل واجد شرایط صادر می‌شود:

  • محققان و افراد آکادمیک
  • متخصصان مراقبت‌های بهداشتی
  • متخصصان حوزه علوم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات (STEM)
  • نیروهای مخصوص در زمینه‌های که دولت بریتانیا در آنها کمبود نیرو دارد

البته که ویزاهای دیگری هست که متخصصان می‌توانند برای اخذ آنها اقدام کنند، اما درباره آنها به ذکر این نکته اکتفا می‌کنیم که با ویزای کار بسیار متفاوت هستند.

خوب است بدانید که شرایط درخواست ویزای کار Tier 2 از طریق جاب آفر چیست. برای این کار باید شرط‌های زیر برآورده شود:

  • داشتن پیشنهاد کاری و گواهی اسپانسرشیپ از یک کارفرمای انگلیسی
  • اثبات داشتن حداقل حقوق ۳۰ هزار پوند در سال در صورت مهاجرت کاری در انگلیس
  • اثبات مهارت زبان انگلیسی با ارائه مدرک معتبرِ بین‌المللی
  • پس‌انداز حداقل ۹۴۵ پوندی به عنوان تمکن مالی اولیه که توسط اسپانسر (کارفرما) هم می‌تواند فراهم شود
  • گواهی عدم سوء پیشینه در ۱۰ سال گذشته
  • آزمایش مدیکال

ار ابتدای ۲۰۲۱ نیز برای مهاجرت کاری به انگلیس باید حداقل ۷۰ امتیاز از موارد زیر را کسب کرد:

  • جاب آفر معتبر از طرف اسپانسر انگلیسی (۲۰ امتیاز)
  • مهارت شغلی مناسب (۲۰ امتیاز)
  • مهارت مناسب زبان (۱۰ امتیاز)
  • حداقل حقوق ۲۳.۰۴۰ تا ۲۵.۵۹۹ پوند در سال (۱۰ امتیاز، کمتر از آن صفر امتیاز)
  • حقوق بیش از ۲۵.۶۰۰ هزار پوند در سال (۲۰ امتیاز)
  • عنوان شغلی فهرست‌شده در مشاغل مورد نیاز انگلستان (۲۰ امتیاز)
  • دکترای حوزه STEM مرتبط با عنوان شغلی (۲۰ امتیاز)
  • دکترای مرتبط با عنوان شغلی (۱۰ امتیاز)

جاب آفر امارات

اخذ جاب آفر از امارات متحده عربی و آغاز به کار در شهرهای مهمی مانند دبی و ابوظبی نیز به تازگی بین نیروهای انسانی سراسر دنیا محبوب شده است. یکی از ویژگی‌هایی که تا این حد به جذابیت ویزای کار امارات کمک کرده، اعتبار یک تا حداکثر ده ساله است.

پس از آماده‌سازی مدارک لازم، از طریق سایت‌هایی مانند BAC Middle East، GNcareers، Naukrigulf، GulfTalent و … برای پیدا کردن موقعیت شغلی دلخواه اقدام کرد.

پس از دریافت جاب افر از طرف کارفرمای قاونی اماراتی، حالا پروسه مهاجرت کاری و اخذ ویزای مرتبط شما اسپانسر معتبر را دارد.

در واقع این کارفرمای اماراتی است که وظیفه دارد با ارسال پیشنهاد شغلی برای دریافت مجوز اقامت در امارات به نمایندگی از شما اقدام کند، تا با حضور شما در آن کشور امکان درخواست مجوز کار قانونی از سازمان کار امارات فراهم شود.

جاب آفر استرالیا

برای دریافت پیشنهاد کاری از کارفرماهای استرالیایی و مهاجرت به این کشور، باید از طریق سامانه رسمی SkillSelect گزینه مهاجرت دائمی مناسب را انتخاب کنید و برای آن درخواست دهید. همچنین می‌توان از طریق طرح نامزدی کارفرمای استرالیایی یک اسپانسر یافت، و برای مهاجرت کاری و اقامت بلند مدت اقدام کرد.

از جمله وب‌سایت‌های کاریابی معتبر می‌توانیم به Careerone، GradConnection، GradAustralia، Seek و … اشاره کنیم. گزینه دیگر مراجعه به وب‌سایت دولتی و رسمی مهاجرت و شهروندی استرالیا به آدرس dese.gov.au است.

آنجا می‌توان استناد به حوزه‌های شغلی لازم (شامل امور مالی، ساخت و ساز، آموزش، مهندسی، خدمات سلامتی و درمانی) در یکی از طرح‌های مهاجرت کاری امتیاز بندی شده اقدام کرد.

همخوانی مهارت شما با عناوین شغلی مورد نیاز این کشور مانند حسابداری، رادیوگرافی، مهندس عمران، مهندس مکانیک، مکانیک، پرستار و اپتومتریست، شانس دریافت جاب آفر و مجوز کار استرالیا را به شدت بالا می‌برد.

نکات مهم پیش از پذیرفتن جاب افر چیست؟

دریافت پیشنهاد کاری از کشور مدنظر برای هر نیروی انسانی قطعا اتفاقی مثبت و هیجان‌انگیز است. با این وجود، چنین موقعیت(هایی) باید کاملا واقع‌بینانه بررسی و پذیرفته/رد شوند.

علاوه بر موقعیت شغلی، وظایف محول شده، میزان حقوق و مزایا، ساعات کاری و محل کار، خوب است موارد دیگری هم پیش از پاسخ به جاب آفر بررسی شود. مثلا مواردی مانند:

  • فرهنگ و آداب سازمانی
  • شرایط پیشرفت و ارتقاء شغلی
  • شهرت برند و تاثیر آن روی رزومه کاری‌تان
  • شرایط فسخ قرارداد یا تغییر کارفرما
  • محل سکونت‌تان در آن کشور و موقعیت آن نسبت به محل کار
  • موقعیت جغرافیایی و آب‌وهوا

ویژگی‌های یک جاب آفر معتبر چیست؟

تا اینجا دیدیم که جاب آفر یعنی چی و مراحل دریافت آن در کشورهای گوناگون به صورت کلی چه مراحلی دارد. همچنین، خیلی کوتاه بررسی کردیم که هنگام پذیرفتن یا رد این پیشنهادها باید به چه مواردی باید توجه کرد.

یکی از نکات دیگری که متقاضیان باید به آن توجه کنند، اعتبار جاب افر است. به گزارش سایت Indeed، چنین نشانه‌هایی ممکن است حاکی از قانونی نبودن یک پیشنهاد شغلی باشد:

  • اگر استخدام‌کننده با شما تماس بگیرد؛ مخصوصا هنگامی که شما رزومه‌ای برای آنها ارسال نکرده‌اید و به شما گفته می‌شود که رزومه‌تان را به طور آنلاین پیدا کرده‌اند. البته این مورد لزوما به معنی جعلی بودن آفر نیست، اما بد نیست نسبت به آن حساسیت نشان دهید.
  • دستمزد فوق‎العاده بالاست؛ مبالغ غیر عادی برای یک موقعیت شغلی هم یک مورد مشکوک دیگر است. اگر می‌بینید مبلغ اعلام‌شده با میانگین‌های رایج و رسمی نمی‌خواند، خوب است آن شرکت و اعتبارش را زیر ذره‌بین قرار دهید.
  • شرایط کاری بیش از حد انعطاف‌پذیر است؛ بسیاری از فرصت‌های شغلی ساعات کاری انعطاف‌پذیری ارائه می‌کنند تا تعادل بین کار و زندگی حفظ شود. اگر اما اگر جاب افری بیش از حد انعطاف‌پذیر به نظر می‌رسد (و حقوق هم به طور غیر عادی بالاست)، آن را یک علامت هشدار در نظر بگیرید.
  • شرایط و شرح وظایف شغلی مبهم است؛ فرصت‌های شغلی واقعی جزئیات و الزامات خاصی دارند، برخلاف پیشنهادهای شغلی جعلی. پس مراقب پیشنهاداتی باشید که داوطلبان تنها باید دارای سن قانونی باشند، بتوانند تایپ کنند و سایر معیارهای ساده و مبهم که تقریبا هرکسی آنها را دارد.
  • سازمان از شما مبلغی را طلب می‌کند؛ این موضوع در جاب آفرهای وطنی هم یک زنگ خطر واضح است. هیچ فرصت شغلی قانونی نیازی به پرداخت پول برای آغاز به کار در یک سازمان ندارد.
  • ارتباط غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسد؛ یک نشانه نگران‌کننده دیگر ارتباط غیرحرفه‌ای است. اگر در ایمیل اشتباهات فاحشی در دستور زبان یا غیر حرفه‌ای بودن ارتباط کتبی کارفرما یا استخدام‌کننده می‌بینید، درباره آن سازمان اطلاعات بیشتری کسب کنید.
  • اطلاعات تماس کارفرما یا شرکت وجود ندارد؛ بسیاری از فرصت‌های شغلی جعلی اطلاعات تماس ناقصی دارند یا اطلاعات مربوط به سازمان مبهم است. جست‌وجوی در اینترنت برای یافتن وب‌سایت یا آدرس ایمیل شرکت ساده‌ترین کاری است که می‌توان در این موقعیت انجام داد. اگر نتوانستید اطلاعات اساسی درباره محل شرکت، کارکنان و سایر جزئیات پیدا کنید، شاید بخواهید جاب افر دیگری را بررسی کنید.
  • شرکت پیش از استخدام اطلاعات محرمانه می‌خواهد؛ اطلاعات محرمانه و شخصی تنها برای پروسه استخدام لازم است، زمانی که شرکت باید اسناد مالیاتی را پر کند و غیره. پیش از استخدام معمولا به چیزی بیشتر از اطلاعات تماس اولیه نیست. مثلا درخواست شماره حساب بانکی یک نشانه نگران‌کننده است.

چنانچه ترجیح می‌دهید پروسه دریافت جاب آفر و ویزای کاری را به طور اصولی، با حداقل ریسک و حداکثر شانس موفقیت جلو ببرید، با کارشناسان «آریاناپارس» در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.