info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

ویزای کاری کانادا

ویزای کاری کانادا

ویزای کاری کانادا به خودی خود برای ایرانی‌ها همیشه جذابیت داشته و در یکی دو سال گذشته با مشوق‌های دولت کانادا و اداره مهاجرت این کشور برای ایرانیان تحت عناوین پالیسی ایرانیان، این موضوع به تیتر شماره یک تبلیغات مهاجرتی برای مهاجرت به کانادا تبدیل شده است. با توجه به اهمیت مسئله ویزای کار کانادا قصد داریم در این مقاله به سوالات مهمی در این زمینه نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم:

  • شرایط دریافت ویزا برای کار در کانادا چیست؟
  • اخذ اقامت کاری کانادا به چه شکل ممکن است؟
  • مدت زمان صدور ویزای کاری در کانادا چقدر است؟
  • روش‌ تبدیل ویزای توریستی به ورک پرمیت چیست؟
  • فرق ویزای کار کانادا با ورک پرمیت چیست؟

 پاسخ به این پرسش‌ها و سوال مهم اینکه ” چطور ویزای کار کانادا بگیریم ”  و جوانب دیگر مرتبط با این موضوع را در ادامه این مقاله بخوانید. 

پیش از هر چیز باید بگوییم مقاله ویزای کاری کانادا مختص افرادی است که پیشتر تصمیم خود را برای مهاجرت کاری به کانادا گرفتند و همچنین با دانش کافی از بازار کار در کانادا، صرفاً قصد بررسی انواع روش‌های ورود به این کشور و مقایسه انواع ویزای کار کانادا با یکدیگر را دارند.پس اگر هنوز در انتخاب کانادا به عنوان مقصد کاری مردد هستید و یا قصد دارید بدانید شرایط کار در کانادا به چه ترتیب است توصیه می‌کنیم این دو مقاله را مطالعه نمایید: کار در کانادا و مهاجرت کاری به کانادا

مزایای ویزای ورک پرمیت کانادا

مزایای ویزای ورک پرمیت کانادا

لطفاً دقت داشته باشید که در این بخش قصد داریم مزایای دریافت ویزای کار کانادا را مورد بررسی قرار دهیم نه مزایای مهاجرت کاری به کانادا. یعنی به طور مشخص قصد داریم ببینیم پروسه دریافت ویزای کار در این کشور چه ویژگی‌هایی دارد که آن را متمایز است مثلاً ویزای کار کشور آمریکا یا آلمان می‌کند. 

ما در مقاله‌ای تحت عنوان مهاجرت کاری به کانادا درباره مزایای مهاجرت به کانادا از طریق کار توضیحات مفصلی را ارائه نمودیم. 

قطعیت صدور ویزای کار  

با جرات می‌توان گفت که در هیچ کشوری به اندازه کانادا شانس دریافت ویزای کار در صورت داشتن جاب آفر بالا نیست. از آنجا که معمولاً هیچ گونه صاحبه‌ای توسط اداره مهاجرت کشور کانادا در فرایند صدور ویزای کار صورت نمی‌گیرد، عملاً وقتی یک متقاضی یک پیشنهاد شغلی از کارفرمای کانادایی می‌گیرد، امکان دریافت ویزای کار نیز تا حدود زیادی برای متقاضی وجود دارد. این در صورتی است که همین فرایند در سایر کشورها با اما و اگرهای زیادی همراه است. علاوه بر آن مدت زمان صدور ویزای پرمیت کانادا معمولاً از چند هفته فراتر نمی‌رود.

طول مدت ویزای کار 

معمولا در بسیاری از کشورهای جهان مدت زمان صدور ویزای کار دقیقاً به مدت پیشنهاد شغلی است ولی در کشور کانادا معمولاً طول مدت ویزای کار بسیار بیشتر از مدت زمان درج شده در پیشنهاد شغلی است. به طور مثال برای بسیاری از متقاضیان که فقط یک سال قرارداد کاری با یک شرکت کانادایی امضا می‌کند ویزاهای ۳ یا ۴ سال صادر می‌شود.علاوه بر آن اگر شخص متقاضی ورک پرمیت کانادا متاهل باشد ، همسر وی نیز قادر است تا حق کاری نامحدود برای کار در کانادا در زمان حضور در این کشور داشته باشد.

اجازه تکمیل مدارک 

خوشبختانه پس از ارسال درخواست توسط متقاضی ویزای کار کانادا به اداره مهاجرت این کشور در صورتی که پرونده متقاضی دچار نقص باشد،امکان تکمیل مدارک و رفع ابهام در پرونده توسط وی وجود دارد. این در حالیست که در برخی از کشورها در صورتی که مدارک درخواست ویزای کار به صورت ناقص ارائه شود و یا ابهامی در پرونده متقاضی ویزای کار وجود داشته باشد عملاً فرصتی به وی برای تکمیل این مدارک داده نمی‌شود و ریجکتی ویزای کار تنها سرنوشت درخواست متقاضی است. 

معایب پروسه ویزای کار کانادا

معایب پروسه ویزای کار کانادا 

بدیهیست که انتظار داشته باشیم گرفتن ویزای کار هم در کشوری مثل کانادا مزایای بی‌شماری برای متقاضیان ایجاد می‌کند ولی در این بخش قصد داریم معایب پروسه دریافت ویزای کار کشور کانادا را با مقایسه آن با سایر کشورها مورد بحث قرار دهیم. یعنی مواردی که باعث می‌شود این پروسه سخت‌تر و یا دشوارتر از دریافت ویزای کار سایر کشورهای جهان باشد. گفتنیست ما در این بخش صرفاً به ویزاهای کاری کانادا که به صورت موقت به متقاضیان اعطا می‌شود اشاره می‌کنیم نه اقامت‌های کاری که منجر به اقامت دائم این کشور می‌شود.

عیب اول : مجوزهای اضافی

یکی از چالش‌هایی که در دریافت بیشتر انواع ویزای کاری در کانادا وجود دارد معمولا مجوزهای اضافی است که متقاضی و یا کارفرمای وی در کشور کانادا می‌بایست پیش از ارسال درخواست به اداره مهاجرت از ارگان‌های مختلف این کشور دریافت کنند. به طور مثال برای دریافت ویزا با استفاده از جاب آفر در بسیاری از مشاغل، کارفرمای کانادایی ملزم به دریافت مجوز استخدام نیروی خارجی موسوم به LMIA است.

معمولا فرایند دریافت این مجوز بین ۲ تا ۴ ماه به طول می‌انجامد. این فرایند ممکن است برای برخی از کارفرمایان به قدری پیچیده باشد که اساساً از صدور پیشنهاد شغلی به یک خارجی منصرف شوند. 

عیب دوم : پیچیدگی‌های کانادایی 

با توجه به تفاوت‌های ویزای کار (visa) با حق کار (permit) در کشور کانادا ، بسیاری از متقاضیان ویزای کار دچار سردرگمی‌های فراوانی در مراحل دریافت ویزای کار کشور کانادا شده‌اند. به طور مثال عده زیادی از ایرانیانی که در چند سال گذشته با استفاده از  پالیسی ایرانیان موفق به دریافت ویزای کار باز کشور کانادا شده‌اند، پس از خروج از این کشور و در هنگام ورود مجدد به کانادا برای ورود به این کشور دچار چالش شده‌اند چرا که ویزای  ورود ایشان منقضی شده است.

این دسته پیچیدگی‌ها باعث شده است تا بیشتر متقاضیان ایرانی ویزای کار کانادا نتوانند فرایند درخواست ویزا را بدون کمک وکیل و یا مشاوره صورت دهند. همین مسئله باعث تحمیل هزینه‌های زیادی به این دسته از متقاضیان شده است.

عیب سوم : تناقض در اطلاعات 

یکی از بزرگترین چالش های که معمولاً متقاضیان دریافت ویزای کار کانادا با آن روبرو هستند عدم تطابق اطلاعات در فرم مربوط به ویزای کار با درخواست‌های قبلی در ویزاهای توریستی و تحصیلی آنها است. فرض کنید یک متقاضی در سال ۲۰۲۰ یک درخواست موفق برای دریافت ویزای توریستی کشور کانادا داشته است. این متقاضی در سال ۲۰۲۵ با دریافت یک جاب آفر بسته اقدام برای دریافت ویزای کار کانادا را دارد. اطلاعات مندرج در پرونده ویزای ویزای توریستی در چند سال گذشته نشان می‌دهد که این فرد در چه شغلی مشغول به کار است و حالا اگر در پرونده سال ۲۰۲۵ متقاضی اطلاعات متفاوت‌تری از آنچه پیش تر ارائه کرده است به اداره مهاجرت این کشور ارائه دهد،طبیعتاً افسر ویزا با درخواست ویزای کاری کانادا برای وی موافقت نمی‌کند. این مسئله معمولا یکی از بزرگترین چالش‌های متقاضیان دریافت ویزای کار در کشور کانادا محسوب می‌شود.

انواع ویزای کار کانادا

انواع ویزای کار کانادا

دولت و اداره مهاجرت کانادا، ویزا های مختلفی را تحت عنوان ویزای کار کانادا به متقاضیان خارجی معرفی کرده است. بدیهیست که هر فرد خارجی برای کار در این کشور نیازمند دریافت ویزای کار برای ورود به این کشور می‌باشد. البته ویزای کار با مجوز کار در کانادا دو مبحث کاملا متفاوت هستند که در ادامه متن به آن اشاره خواهیم کرد. در ادامه قصد داریم برای بررسی بهتر انواع ویزای کاری کانادا،یک تقسیم بندی بر اساس مدت زمان انواع این ویزاها داشته باشیم. 

ویزاهای موقت کاری کانادا 

این دسته از ویزاها لزوماً جنبه مهاجرتی برای متقاضیان ندارند  صرفاً به ایشان اجازه می‌دهند تا در یک مدت محدود در کانادا مشغول انجام یک شغل شوند. البته امکان تبدیل این ویزاها به اقامت دائم کانادا با رعایت شرایط و ضوابط مشخص وجود دارد. در ادامه به معرفی ویزاهای کاری موقت کانادا می‌پردازیم. 

نوع اول : ویزای کار موقت با پیشنهاد شغلی TFWP

کارفرمایان کانادایی مجاز هستند تا با دریافت مجوز استخدام نیروی کار خارجی که به LMIA شهرت دارد،اقدام به ارسال دعوتنامه کاری برای متقاضیان خارجی نماید. این نوع ویزا که مرسوم‌ترین  نوع ویزای کار در همه کشورهای جهان محسوب می‌شود، در کانادا نیز شرایطی مشابه با سایر کشورهای جهان دارد. شاید این نوع ویزا را با عنوان مهاجرت کاری به کانادا با جاب آفر بیشتر شنیده باشید. 

نوع دوم : ویزای کار باز یا اپن ورک پرمیت 

بر اساس قانون کانادا، متقاضیان کار در این کشور در برخی از مواقع امکان اقدام جهت دریافت ویزای کار نامحدود یا اپن ورک پرمیت را بدون نیاز به داشتن یک کارفرمای خاص در کشور کانادا خواهند داشت. به طور مثال بر اساس پالیسی ایرانیان که در سال ۲۰۲۳ توسط دولت کانادا اعلام شد،دارندگان ویزای توریستی کانادا امکان تبدیل ویزای توریستی به اپن ورک پرمیت را دارند.

نوع سوم : ویزاهای جابجایی بین المللی یا imp

این دسته از ویزاهای کاری کانادا به ویزاهای اطلاق می‌شود که اساساً نیاز به داشتن LMIA یا همون مجوز استخدام نیروی خارجی توسط کارفرما ندارند. یعنی عملاً متقاضیان ویزای کاری کانادا با استفاده از ویزاهای زیر مجموعه این روش نیازی به پیدا کردن یک کارفرمای کانادایی در خاک این کشور ندارد.ویزای کاری کانادا بدون نیاز به LMIA به سه دسته زیر تقسیم می‌شود.

نوع چهارم : ویزای کار پس از تحصیل 

دانشجویان خارجی که مدرک تحصیلی خود را از یکی از دانشگاه‌های مورد تایید اداره مهاجرت کانادا دریافت کرده باشند اجازه دارند تا برای مدتی معین پس از دوره تحصیلی خود ویزای کار کانادا را دریافت کنند. به طور مثال برای یک دوره دو ساله فوق لیسانس به متقاضیان یک ویزای سه ساله کاری در کانادا داده می‌شود. دانشجویان برای گرفتن این ویزای کار کانادا نیاز به داشتن کارفرمای کانادایی ندارند ولی برای تمدید یا تبدیل آن به اقامت دائم باید وارد یک برنامه اقامت دائم کانادا شوند.

نوع پنجم : ویزای همراه دانشجو 

یکی از مزیت‌های کشور کانادا اعطای ویزای کار تمام وقت به همراه دانشجویان بین‌المللی در این کشور است. این یعنی همراه دانشجو اجازه کار بدون قید و شرط در هر شغلی را در خاک کانادا نظیر یک کانادایی دارد. در این روش هم برای دریافت این ویزای کار کانادا هیچ نیازی به داشتن پیشنهاد کار از یک کارفرمای کانادایی نیست.

نوع ششم: ویزای کار از طریق برنامه ICT 

این برنامه روشی برای صاحبان تجارت‌های خارجی است که قصد دارند با انتقال کسب و کار خود به کشور کانادا و با دریافت ویزای کار در این کشور به فعالیت خود ادامه  و تجارت خود را در کشور کانادا گسترش دهند. طبیعی است که در این روش هم با توجه به اینکه متقاضی برنامه‌ای برای کار برای کارفرمای کانادایی ندارد،نیاز به داشتن جاب آفر وجود ندارد. شاید بیشترین تمرکز تبلیغات موسسات مهاجرتی به کانادا در حال حاضر بر روی دریافت این ویزای کار در کانادا برای ایرانیان است.

نوع هفتم : ویزای کارآفرینی استانی در کانادا 

هر استان به صورت مستقل برنامه‌هایی تحت عنوان ویزای کارآفرینی را با توجه به شرایط این استان برگزار می‌کند. البته دریافت ویزای کار کانادا برای ایرانیان از طریق برنامه‌های کارآفرینی در گذشته بسیار ساده‌تر از حال حاضر بوده است ولی در این روش هم متقاضیان دریافت ویزای کار در کانادا نیاز به داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی ندارند.

نوع هشتم : ویزای کار برای پرستاران خانگی caregiver

با توجه به پیر شدن جمعیت کانادا،این کشور شرایطی را برای افرادی که واجد شرایط کار در این کشور به عنوان یک پرستار خانگی هستند ، برای دریافت ویزای کار کانادا فراهم کرده است. برای اقدام جهت دریافت ویزای کار کانادا از روش پرستار خانگی متقاضیان نیازمند دریافت یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی هستند ولی این شغل لزوماً نیاز به داشتن مجوز LMIA ندارد.

ویزای کاری دائم یا اقامت کانادا از طریق کار

ویزای کاری دائم یا اقامت کانادا از طریق کار

علاوه بر انواع ویزا که به شکل موقت به متقاضیان کار در این کشور ارائه می‌شود، دولت کانادا مسیرهای دریافت اقامت دائم از طریق شغل را نیز برای علاقه‌مندان به ویزای کار این کشور ایجاد کرده است. مسیرهایی که عمدتاً متقاضیان نیازمند احراز شرایط ویزای کاری شامل شرایط سنی، مدرک زبان ، سابقه کار و تخصص در یک حوزه خاص هستند.در ادامه سعی می‌کنیم شرایط اخذ ویزای کاری کانادا در مسیرهایی که به اقامت دائم این کشور در ابتدا منجر می‌شود بپردازیم. 

نوع اول : اکسپرس اینتری

به طور کلی بخش عمده نیروی کار مورد نیاز کانادا از طریق برنامه اکسپرس اینتری (ورود سریع) جذب بازار کار در کشور کانادا می شوند، این برنامه مهاجرتی بر پایه یک سیستم امتیازبندی بنا گردیده است، از تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۵ روش اکسپرس اینتری (ورود سریع) جایگزین روش پیشین مهاجرت کاری به کانادا شده است. در واقع دولت کانادا به واسطه روش مهاجرتی اکسپرس اینتری زمینه ورود افراد ماهر و متخصص به این کشور را توسط یک سیستم امتیاز بندی جامع فراهم نموده است.

از این رو امتیازات افراد شرکت کننده در این سیستم طبق فاکتورهایی نظیر مدرک تحصیلی، مدرک زبان، سابقه کار و شرایط سنی محاسبه می گردد. لازم به ذکر است علاوه بر موارد فوق شرایط همسر متقاضیانی که متاهل می باشند نیز از اهمیت فراوانی برخوردار خواهد بود.

زیر مجموعه های اکسپرس اینتری کانادا

در حال حاضر متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری می توانند با توجه به شرایط فردی خویش از طریق یکی از روش های اکسپرس اینتری اقدام نمایند. به طور کلی اکسپرس اینتری به ۴ روش ارائه می گردد که به شرح ذیل می باشد:

• برنامه دولتی نیروی کار متخصص (Federal Skilled Worker Class)
• برنامه نیروی کار فنی کانادا (Federal Skilled Trades Class)
• نیروی کار با تجربه کار در کانادا (Canadian Experience Class)
• برنامه مهاجرت استانی (Provincial Nominee Class)

نوع دوم : برنامه اقامت دائم استانی 

علاوه بر روش ورود سریع یا همان اکسپرس کانادا، استان‌های این کشور نیز بر اساس نیاز بازار کار این کشور اقدام به جذب نیروی کار و اعطای ویزای کاری کانادا به متقاضیان واجد شرایط می‌نماید. دولت‌های استانی نیز نظیر دولت فدرال، شرایط متقاضیان را بر اساس فاکتورهایی نظیر سن ، مدرک زبان،سابقه کار و موارد مشابه آن مورد ارزیابی قرار می‌دهند. در بسیاری از استان‌ها داشتن پیشنهاد شغلی از استان جز الزامات دریافت ویزای کاری کانادا در روش استانی است ولی در برخی از استان‌ها ، داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی ضرورتی ندارد. 

نوع سوم : برنامه مهاجرت آتلانتیک 

این برنامه صرفاً برای رفع نیاز بازار کار در استان‌های منطقه آتلانتیک یعنی استان‌های نیوفاندلند و لابرادور،جزایر پرنس ادوارد نوا اسکوشیا و نیوبرانزویک ایجاد شده است. متقاضیان دریافت ویزای کار کانادا از این روش می‌توانند، هم به صورت مستقل در برنامه مهاجرت آتلانتیک و هم از طریق برنامه اکسپرس اینتری به این منطقه مهاجرت کنند.

نوع چهارم: برنامه استعداد جهانی 

این برنامه برای جذب افراد نخبه در برخی رشته‌های شغلی،به عنوان خشی از برنامه اعطای ویزای کار کانادا به افراد متخصص برشمرده می‌شود. معمولاً در این روش داشتن یک کارفرمای کانادایی که بتواند درخواست ویزای کار کانادا را برای متقاضی صادر کند جز الزامات برنامه است. 

نوع پنجم : برنامه پایلوت مناطق کم جمعیت 

یکی دیگر از روش‌های دریافت ویزای کار با اقامت دائم این کشور ، اقدام از طریق برنامه مناطق کم جمعیت است. این برنامه با هدف تقویت مناطق روستایی و کوچکتر در سرتاسر کانادا به متقاضیان اجازه می‌دهد تا با دریافت ویزای کار به رشد اقتصاد‌ترین جوامع کمک کنند. داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی در این مناطق جز الزامات اقدام از طریق برنامه پایلوت مناطق کم جمعیت موسوم به RNIP است.

نوع ششم: برنامه پایلوت کشاورزی و صنایع غذایی کانادا 

آخرین روش دریافت ویزای کار و اقامت دائم کانادا از بدو ورود استفاده از روش برنامه پایلوت کشاورزی و صنایع غذایی کانادا است.این برنامه نیازمند ارائه حداقل یک سال سابقه کار در صنایع مربوط به حوزه کشاورزی و تغذیه نظیر کشاورزی ، دامداری ، تخصص‌های مربوط به فرآورده‌های گوشتی و دامی و رشته‌های نظیر آن است. داشتن مدرک زبان و پیشنهاد شغلی جز الزامات اقدام از طریق این برنامه برای دریافت ورک پرمیت کانادامحسوب می‌شود.

انواع ویزای کار به طور خلاصه

با توجه به تنوع برنامه‌های ویزای کاری کانادا ممکن است اطلاعات مربوط به ویزای کار در این کشور متقاضیان را دچار سردرگمی کند. بنابراین سعی می‌کنیم در این بخش در جدول زیر ه صورت خلاصه تمامی روش‌های اخذ ورک پرمیت کانادا را مورد بررسی قرار داده و مزایا و معایب هر روش را که ممکن است موجب دریافت ویزای کاری موقت و یا اقامت دائم کشور کانادا شود ، بیان کنیم.

مسیر مهاجرتیوضعیت ویزا (موقت/اقامت دائم)محدودیت مکانی (کل کانادا/منطقه خاص)شرایط لازممزایامعایب
سیستم اکسپرس اینتریاقامت دائمکل کاناداسابقه کار حرفه‌ای، مهارت زبانی، تحصیلاتپروسه سریع و شفاف، امکان انتخاب برنامه‌های مختلفرقابت شدید، امتیازدهی سختگیرانه
برنامه نامزدی استانی (PNP)اقامت دائماستان خاصپیشنهاد شغلی یا شرایط استانیحمایت استانی، نیازهای کاری خاص هر استانمحدود به استان خاص، نیاز به پیشنهاد شغلی
برنامه مهاجرت آتلانتیکاقامت دائماستان‌های آتلانتیکپیشنهاد شغلی از کارفرمای معتبر، برنامه اقامتسرعت در اخذ ویزا، نیاز به نیروی کار زیاد در این مناطقمحدودیت به استان‌های آتلانتیک، نیاز به برنامه‌ریزی اسکان
برنامه استعداد جهانی (GTS)موقت، امکان تبدیل به اقامت دائمکل کاناداتخصص در زمینه‌های خاص (عمدتاً حوزه‌های فناوری)پروسه سریع کاری، تخصص‌محورموقت بودن ویزا در ابتدا، نیاز به LMIA
برنامه کارگران خارجی موقت (TFWP)موقت، امکان تبدیل به اقامت دائمکل کاناداپیشنهاد شغلی، نیاز به LMIAامکان تجربه کاری در کانادا، قابلیت تبدیل به اقامت دائمپیچیدگی‌های اخذ LMIA، موقت بودن در ابتدا
برنامه مهاجرت روستایی و شمالی (RNIP)اقامت دائمشهرهای روستایی و شمالی کاناداپیشنهاد شغلی از شهرهای شرکت‌کننده، شرایط جامعه محلیفرصت زندگی در مناطق کم‌جمعیت، نیاز به نیروی کار زیاد در این مناطقمحدودیت به شهرهای خاص، نیاز به پیشنهاد شغلی
برنامه آزمایشی مهاجرتی کشاورزی-غذاییاقامت دائمکل کاناداسابقه کاری در صنایع کشاورزی، مدرک دیپلم، مهارت زبانیپایداری در شغل کشاورزی، نیاز بالا به نیروی کارمحدود به صنایع خاص، نیاز به سابقه کار در حوزه کشاورزی
تشخیص ویزای کار مناسب برای هر شخص

تشخیص ویزای کار مناسب برای هر شخص

در این بخش قصد داریم اندکی به عنوان یک مشاور و یک موسسه کاریابی بین‌المللی که سال‌هاست در زمینه دریافت ویزای کاری کانادا تجربه دارد، به خوانندگان این مقاله بگوییم که چه نوع ویزای کاری در کشور کانادا برای چه کسی مناسب است. بنابراین در تیترهای بعد سعی می‌کنیم برای افراد مختلف با شرایط مختلف نوع ویزای کاری که می‌تواند شانس بالاتری برای ورود به کانادا به متقاضی می دهد را معرفی کنید. 

دقت داشته باشید که که مثلاً وقتی می‌گوییم متقاضی ۲۵ تا ۳۰ ساله بهتر است برای برنامه نیروی متخصص فدرال اقدام کند ، به هیچ وجه این مفهوم را ندارد که نمی‌تواند برای برنامه‌های استانی و یا سایر برنامه‌های منجر به دریافت ویزای کاری کانادا اقدام کند.

هزینه ویزای کار کانادا چقدر است؟

هزینه ویزای کار کانادا چقدر است؟

همانگونه که پیش تر ذکر گردید اخذ ویزای کار کانادا علاوه بر مزایای فراوانی که دارد، به عنوان یکی از کم هزینه ترین روش های مهاجرتی کانادا محسوب می شود. البته هزینه های مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی نسبت به سیستم اکسپرس اینتری کانادا کمی متفاوت خواهد بود. ولی به طور کلی لیست هزینه های اخذ ویزای کاری کانادا به شرح ذیل می باشد.

لیست هزینه های اخذ ورک پرمیت

هزینه دولتی فدرال (پراسسینگ فی): ۸۲۵ دلار کانادا برای متقاضی اصلی، ۸۲۵ دلار کانادا برای همسر، ۲۲۵ دلار کانادا برای هر فرزند
هزینه حق اقامت دائم: ۵۰۰ دلار کانادا برای متقاضی اصلی، ۵۰۰ دلار کانادا برای همسر
هزینه انجام معاینه پزشکی: ۱۰۰ دلار کانادا
هزینه بررسی مدارک و صدور ویزا ۱۵۵ دلار
هزینه انجام انگشت نگاری (بیومتریک): ۸۵ دلار کانادا

چگونه ویزای کار کانادا بگیریم ؟

وقتی از ویزای کار کانادا صحبت می‌کنیم باید بدانیم که این موضوع با اقامت دائم کانادا یعنی مثلاً روش اکسپرس اینتری یا روش‌های استانی تفاوت دارد. برای دریافت ویزای کار کشور کانادا معمولاً دو روش کلی برای متقاضیان ایرانی وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. 

روش‌های مستقیم دریافت ویزای کار کانادا 

این روش‌ها روش‌هایی است که معمولاً در بیشتر کشورهای جهان برای اعطای ویزای کار به نیروی کار خارجی توسط اداره مهاجرت کشورهای مختلف شکل گرفته است. شاید نام‌هایی نظیر ویزای جاب آفر در سایر کشورها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اساساً برای استفاده از روش‌های دریافت ویزای کار ، متقاضی می‌بایست یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی دریافت نماید. پس داشتن جاب آفر شرط اول برای دریافت ویزای کار از این روش است.

نحوه دریافت جاب آفر و شرایط کلی آن مبحث مجرایی است که ی‌توان آن را در قالب این مقاله توضیح داد از این رو ما در مقاله‌ای تحت عنوان ” جاب آفر چیست و چگونه جاب آفر بگیریم ؟ ” به طور مفصل در رابطه با به بحث و گفتگو پرداخته‌ایم.حال ممکن است متقاضیان دریافت ویزای کاری کانادا پس از دریافت جاب آفر چند گزینه برای درخواست ویزا پیش روی خود ببیند. مثلاً برخی از شغل‌ها متقاضی و کارفرمای وی را را از دریافت مجوز LMIA بی‌نیاز می‌کند و برخی دیگر حتماً نیازمند دریافت آن هستند. 

روش‌های غیر مستقیم دریافت ویزای کاری کانادا 

اما سخت بودن شرایط دریافت جاب آفر از کانادا باعث شده است تا بسیاری از افراد از روش‌های غیر مستقیمی برای دریافت ورک پرمیت کانادا استفاده نمایند. رایج‌ترین روش‌ها برای دریافت ویزای کار این کشور بدون داشتن جاب آفر، استفاده از ویزای کار همراه دانشجو در کانادا و تبدیل ویزای توریستی به اپن ورک پرمیت است. این روش‌ها به متقاضیان دریافت ویزای کار اجازه می‌دهد تا بتوانند بدون دریافت جاب آفر از یک کارفرمایی کانادایی حداقل تا ۳ سال در این کشور فرصت کار داشته باشند. البته قوانین مربوط به پالیسی ایرانی‌ها که از فوریه ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵ اجرا می‌شود،شاید پس از آن دچار تغییراتی شود و این مسئله استفاده از تبدیل ویزای توریستی به اپن ورک پرمیت کانادا را برای ایرانیان دچار تغییراتی کند.

ویزای کار کانادا برای افغان‌ها

ویزای کار کانادا برای افغان‌ها 

متقاضیان افغانستانی برای دریافت ویزای کار کانادا نیز می‌تواند همانند متقاضیان ایرانی با دریافت جاب آفر از یک کارفرمای کانادایی درخواست خود را برای دریافت ویزا به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند. این یعنی هیچ محدودیتی برای اقدام برای ویزای کار کانادا برای افغان‌ها وجود ندارد و ایشان می‌توانند مثل اتباع ایرانی مراحل درخواست ویزای خود را صورت دهند. ولی علاوه بر آن ،  اتباع افغانستانی می‌توانند همانند اتباع ایرانی با دریافت ویزای توریستی کانادا وارد کشور کانادا شده و ویزای توریستی خود را تحت شرایطی به  ورک پرمیت یا ویزای کار نیز تبدیل نمایند.

برای این منظور متقاضی می‌بایست به صورت فیزیکی در کشور کانادا حاضر باشد و یک پیشنهاد شغلی با رعایت قوانین اداره مهاجرت کانادا داشته باشد. البته بعضی از فغان‌ها با داشتن خویشاوندی که در کانادا با ویزای کار یا تحصیل در حال زندگی کردن است می‌توانند شرایط متفاوتی برای درخواست ورک پرمیت کانادا داشته باشند.

چند سوال مهم در رابطه با ویزای کاری کانادا

چند سوال مهم در رابطه با ویزای کاری کانادا 

پیچیدگی بسیار زیاد فرایند دریافت ویزای کار کانادا باعث شده است تا بسیاری از متقاضیان مهاجرت به این کشور از طریق ویزای کار دچار سردرگمی همین مسئله باعث شده است تا به عنوان یک موسسه کاریابی بین‌المللی بارها به سوالات مربوط به ویزای کار کشور کانادا توسط متقاضیان عزیزمان پاسخ داده باشیم. سعی داریم در این قسمت پرتکرارترین پرسش‌ها در رابطه با فرایند ویزای کار کشور کانادا که در چند سال گذشته توسط متقاضیان این مجموعه مطرح شده است را بیان کنیم و به هر یک پاسخ دهیم. 

شرایط سنی ویزای کار کانادا چیست؟

هیچ شرط سنی خاصی برای دریافت ویزای کار کانادا با استفاده از جاب آفر یا پیشنهاد شغلی یک کارفرمای کانادایی وجود ندارد. ولی نکته حائز اهمیت این است که برای تبدیل اقامت کاری به اقامت دائم و یا حتی برای استفاده از برنامه‌های مهاجرتی کار برای ورود به کشور کانادا  نظیر نیروی متخصص فاکتور سن یکی از مهمترین اداره مهاجرت کانادا برای پذیرش نیروی کار خارجی خواهد بود.

به طور مثال فرض کنید که یک ایرانی بتواند از یک شرکت کانادایی پیشنهاد کاری دریافت نماید. اگر وی صرفاً بخواهد با استفاده از این جاب آفر ویزای کار موقت کانادا را دریافت کند هیچ محدودیت سنی پیش روی خود نمی‌بیند. ولی اگر این متقاضی بخواهد از امتیاز این جاب آفر در برنامه‌های مهاجرتی کانادا برای دریافت اقامت دائم استفاده نماید می بایست امتیاز سن خود را در برنامه مهاجرتی مورد نظر بررسی کند. بنابراین شرط سنی ویزای کار کانادا در این مسیر برای وی اهمیت پیدا می‌کند.

 آیا ویزای کاری کانادا بدون مدرک زبان ممکن است؟

شاید بسیاری از متقاضیان دریافت ویزای کاری کانادا می‌توانند به نحوی از کانادا پیشنهاد شغلی دریافت کنند ولی نداشتن مدرک زبان برای آنها یک چالش در مسیر دریافت ویزای کار است. ولی باید به این نکته اشاره کرد که در بیشتر روش‌های ویزای کار موقت ارائه مدرک زبان در مرحله سفارت لزومی ندارد. اگرچه برخی از کارفرماها ممکن است از متقاضیان دریافت جاب آفر درخواست کنند تا به نحوی سطح زبان انگلیسی خود را به ایشان اثبات نماید ولی به طور کلی دریافت ویزای کاری کانادا بدون مدرک زبان نیز میسر است.

ولی برای افزایش شانس دریافت ورک پرمیت کانادا ارائه مدرک زبان تاثیر بسزایی دارد. همچنین متقاضیان پس از ورود به این کشور و در هنگام درخواست برای اقامت دائم کانادا نیازمند ارائه مدرک زبان خواهند بود. همچنین ارائه مدرک زبان در روش‌هایی نظیر IMP (که خود چندین زیر مجموعه دارد) و اپن ورک پرمیت نیز الزامی نیست.

ویزای کار کانادا چند ساله است ؟

خوشبختانه کشور کانادا جز کشورهایی است که معمولاً مدت زمان ویزای کار را محدود به زمان جاب آفر یا قرارداد کاری نمی‌کند. حتی برای قراردادهای کاری یک سال متقاضیان ویزای کار کانادا معمولاً ویزاهایی بین ۲ تا ۳ سال دریافت می‌کنند. اگرچه ممکن است برخی از محدودیت‌های اشاره شده در LMIA باعث کوتاه‌تر شدن این مدت شود ولی کمتر دیده می‌شود که ویزای کاری کمتر از دو سال اعتبار داشته باشد. 

علاوه بر آن ویزای اپن ورک پرمیت در این کشور نیز حداقل به مدت دو سال و حداکثر به مدت سه سال اعتبار دارد و این فرصت فرصت بی‌نظیری برای متقاضیان پیدا کردن شغل در کانادا محسوب می‌شود تا بتواند شغلی متناسب با خواسته‌های خود در این کشور پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.