info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

کار در ترکیه

کار در ترکیه
کار در ترکیه

شاید کار در ترکیه به علت نزدیکی به ایران،عدم نیاز به دریافت ویزا برای عبور و مرور و شرط هم به دلایل فرهنگی و زبانی و چندین علت دیگر همواره به عنوان یکی از روش‌های مهاجرت به ترکیه برای متقاضیان ایرانی جذاب بوده است. بحران‌های اقتصادی چند سال گذشته در ایران و ترکیه شاید باعث کمتر شدن علاقه به سرمایه‌گذاری در این کشور و افزایش درخواست برای کاریابی در ترکیه برای متقاضیان ایرانی بوده است. 

با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم در ادامه به پرسش‌های زیر پاسخ دهیم: 

  • شرایط کار در ترکیه برای ایرانیان چگونه است؟
  • مشکلات کار در ترکیه چیست؟
  • چطور می‌توان به یک پیج کاریابی در ترکیه اعتماد کرد؟
  • نحوه کاریابی در شهرهای مختلف ترکیه به چه شکل است؟
  • برای کار در کشور ترکیه باید زبان ترکی بلد باشیم؟ 

و سپس به بررسی جوانب این موضوع به صفر تا صد مهاجرت کاری به ترکیه از لحظه کاریابی در این کشور تا لحظه دریافت اقامت خواهیم پرداخت. 

آمار و ارقام بازار کار در ترکیه

آمار و ارقام بازار کار در ترکیه

برای اینکه بدانیم مهاجرت به ترکیه از طریق کار یک تصمیم عاقلانه است یا نه باید اطلاعات مربوط به بازار کار در این کشور را به طور کامل مورد ارزیابی قرار دهیم. آمار و ارقامی که می‌توانند پیام‌های دقیق‌تر و گسترده‌تری از گفت و شنودها از چند دوست و آشنا در این کشور به ما بدهند. پس در ادامه قصد داریم فاکتورهایی نظیر میانگین درآمد،نرخ بیکاری و چند مقایسه بین ترکیه و ایران و سایر کشورهای جهان را مورد ارزیابی قرار دهیم. 

نرخ بیکاری در ترکیه 

طبیعی است که نباید انتظار داشته باشیم که یک کشور در آسیا و با شرایط ترکیه نرخ بیکاری کمتری از کشورهای سطح اول جهان داشته باشد. ولی شاید مقایسه نرخ بیکاری در ترکیه با چند کشور آسیایی من جمله ایران درک روشنی از شرایط بازار کار و شانس پیدا کردن کار در ترکیه به متقاضیان ایرانی بدهد. 

کشورنرخ بیکاری
قطر0.6%
عمان1.2%
ژاپن2.5%
آمریکا۳.۶٪
استرالیا۳.۷٪
کانادا۴.۲٪
انگلیس۴.۲٪
ترکیه۷.۱٪
ایران۹.۸٪

تفاوت معنادار نرخ بیکاری در ترکیه با کشورهایی نظیر عمان و قطر و ژاپن در آسیا و سایر کشورهای بزرگ اروپایی قابل مشاهده است. ولی نکته حائز اهمیت این است که نرخ بیکاری در ترکیه از عدد مشابه در ایران حدود دو و نیم درصد کمتر است.


مقایسه میانگین درآمد در ترکیه با سایر کشورها


فاکتور تاثیرگذار دیگر در مسیر پیدا کردن یک درک روشن از شرایط بازار کار در کشور ترکیه مقایسه میانگین درآمد در این کشور با چند کشور دیگر است. برای اینکه مقایسه بهتری داشته باشیم همه اعداد در جدول را بر اساس نرخ دلار آمریکا درج کردیم.با نگاه کوتاه به جدول زیر در می‌یابیم که اگرچه میزان میانگین درآمد در کشور ترکیه اختلاف زیادی با کشورهای سطح اول جهان دارد ولی این عدد با میانگین مشابه در ایران اختلاف بسیار چشمگیری دارد.

کشورمیانگین درآمد سالانه (دلار آمریکا)
آمریکا74,580
آلمان52,790
کانادا50,680
عمان22,700
ترکیه11,300
ایران4,500
مزایای کار در ترکیه

مزایای کار در ترکیه

در چند سال گذشته شاهد سیل مهاجران ایرانی به ترکیه بوده ایم به غیر از متقاضیانی که از روش های تحصیلی و سرمایه گذاری وارد این کشور شده اند، تعداد زیادی از متقاضیان به دلیل ویژگی های منحصر به فرد ترکیه برای مهاجرت کاری به این کشور سفر کردند. در این بخش قصد داریم به مهم ترین مزایای مهاجرت کاری به ترکیه بپردازیم.

مزیت اول:فرآیند ساده تر

اگر بخواهیم فرایند کاریابی در ترکیه را با فرآیند کاریابی در کشورهای اروپایی مقایسه کنیم شاید اولین وجه تمایز این قیاس سهولت امور مربوط به کاریابی در این کشور است. در ترکیه شاید حتی بسیاری از افراد قادر هستند تا با ملاقات حضوری با کارفرمایان مختلف شغل مناسب خود را پیدا کنند .در حالی که برای کاریابی در کشورهای دیگر بعضی متقاضیان مجبور به شرکت در چندین مصاحبه با دپارتمان های مختلف یک شرکت برای انجام کارهای جزئی هستند.در عین حال فرایند ویزای ساده تر ترکیه به نسبت سایر کشورهای جهان تاثیر بسزایی در کاهش دغدغه های علاقه مندان به مهاجرت کاری به ترکیه شده است.

مزیت دوم : هزینه های کم

یکی دیگر از مزیت های کار در ترکیه برای متقاضیان خارجی به خصوص متقاضیان ایرانی کم بودن هزینه های مربوط به زندگی در این کشور است. این بدین معناست که حتی با حقوق یک کارگر در ترکیه هم می توان از پس هزینه ها و مخارج زندگی در این کشور برآمد، حالا چه رسد به شغل هایی که از درآمد بهتری برخوردارند .همین موضوع برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کشورهای سطح اول جهان یک مزیت به شمار می آید و باعث شده است تا از ترکیه به عنوان پلی برای رسیدن به کشورهای برتر جهان استفاده کنند و در زمان ویزای کار در کشور ترکیه بتواند با ایجاد درآمد و پس انداز منطقی زمینه حضور در کشوری دیگر برایشان فراهم شود.

مزیت سوم : زبان و فرهنگ

این مزیت بیشتر برای هم وطنان ترک زبانمان یک فرصت فوق العاده محسوب می شود. چرا که دانش زبان ترکی برای این دسته از علاقه مندان باعث شده است تا به راحتی بتوانند فرایند وفق پذیری با فرهنگ و شرایط کار این کشور را طی کرده و به سرعت بتوانند کار مناسب در این کشور را پیدا کنند. علاوه بر آن،مسیر ارتقا شغلی و افزایش درآمد هم برای افرادی که تسلط کافی به زبان ترکی دارند بسیار هموارتر از سایر متقاضیان است.

معایب کار در ترکیه

معایب کار در ترکیه 

در کنار همه مزیت کار در کشور ترکیه برای متقاضیان ایجاد بکند همواره کار در این کشور چالش‌هایی را پیش روی علاقه‌مندان به مهاجرت به ترکیه از طریق کار ایجاد کرده است. در ادامه قصد داریم به بزرگترین مشکلاتی که به عنوان معایب کار در ترکیه به خصوص برای متقاضیان ایرانی کار در این کشور مطرح است بپردازیم. 

محدودیت زبانی 

برای افرادی که زبان ترکی نمی‌دانند کار که هیچ ، زندگی در کشور ترکیه هم بسیار سخت خواهد بود. عدم تسلط بسیاری از شهروندان کشور ترکیه به زبان انگلیسی باعث شده است تا چالش برقراری ارتباط به خصوص در مشاغلی که با عموم سروکار دارند یک مانع بزرگ برای کار در ترکیه باشد. اگرچه بسیاری از ایرانیان در چند سال اول حضور در کشور ترکیه تصمیم می‌گیرند زبان ترکی را یاد بگیرند ولی یادگیری یک زبان جدید آن هم زبانی که فقط در یک کشور کاربرد دارد خیلی به مذاق علاقه مندان به مهاجرت در ایران خوش نمی‌آید. 

حقوق برای کار در ترکیه

اولین ایده‌ای که متقاضیان ایرانی مهاجرت به ترکیه از طریق کار در ذهن دارند این است که به خاطر کم بودن ارزش ریال ر مقابل ارزهای خارجی کار در هر کشور خارجی مقرون به صرفه‌تر از کار در ایران است. ولی شاید این قضیه خیلی در رابطه با ترکیه مصداق نداشته باشد. چرا که برای بسیاری از مشاغل میزان دخل و خرج در این کشور تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. بنابراین می‌توانیم بگوییم هر چقدر در ترکیه در بیاوری همان قدر هم خرج خواهی کرد.

عدم امکان دریافت اقامت دائم 

شاید وقتی علاقه‌مندان به مهاجرت کاری نگاهی به شرایط تبدیل اقامت کاری به اقامت دائم کشورهای بزرگ اروپایی می‌کنند و آن را به شرایط مشابه در ترکیه مقایسه می‌کنند، عدم امکان دریافت اقامت دائم ترکیه پس از چند سال کار یک عیب بزرگ برای کار در ترکیه تلقی می‌شود. برای بسیاری از افراد تی با حقوق‌های بسیار بالا پس از چند سال کار در ترکیه عملاً امکانی به غیر از خرید ملک یا راه‌های مبتنی بر ثبت شرکت برای دریافت اقامت دائم وجود ندارد.

شرایط کار در ترکیه

شرایط کار در ترکیه

ترکیه به عنوان پل بین اروپا و آسیا، دروازه ای جذاب برای نیروی کار خارجی می باشد که امیدوارند که چشم انداز کسب و کار جهانی را به دست آورند. کار در ترکیه در شرکت های بزرگ کشور انگلستان که در ترکیه نمایندگی دارند مانند Marks & Spencer ،HSBC ،Vodafone و BP جذاب است. با توجه به علاقه دولت ترکیه به امور مربوط به زبان انگلیسی، معلمان و اساتید زبان انگلیسی از شانس بالایی برای کار در ترکیه برخوردار می باشند. تقاضا در نقاط خاص از جمله استانبول، آنکارا و ازمیر برای این حرفه بسیار زیاد است.

قوانین کار در ترکیه چگونه است؟

قانون حقوقی کار ترکیه، ۴۵ ساعت کار در هفته را تعریف می کند. شرکت های بزرگ از روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۰۰ باز هستند، هرچند که اغلب بسته به شغل تغییر می کند. کارکنان تمام وقت از حمایت اتحادیه بهره می برند، هرچند اتحادیه های ترکیه با محدودیت های خاصی مواجه هستند.به رغم قانون، هیچ هفته کاری استاندارد در ترکیه وجود ندارد. در حالی که کارکنان شرکت های بزرگ ممکن است ۴۵ ساعت در هفته با اضافه کاری کار کنند، کارگران خارجی در صنعت گردشگری (به خصوص در بخش رستوران) ممکن است خودشان ساعت های طولانی تر را برای کار کردن تعیین کنند.

کارگران ترکیه در سن ۱۵ سالگی واجد شرایط اشتغال کامل هستند و فقر گسترده به این معنی است که بسیاری از آنها به طور کامل از آن استفاده می کنند. کودکان ۱۳ ساله واجد شرایط برای اشتغال پاره وقت می باشند تا زمانی که کار فیزیکی سخت انجام ندهند.قراردادهای کار در ترکیه “قراردادهای خدمات” نامیده می شود و اگر برای مدت بیش از یک سال مشغول به کار هستید، قرارداد شما باید به صورت کتبی باشد. قراردادها باید حقوق و مزایا، زمان تعطیلات و ساعات کار را مشخص کنند. هرگونه مزایای اضافی در قرارداد شما نیز ذکر شده است.

روش های کاریابی در ترکیه

روش های کاریابی در ترکیه 

شاید چالش بسیاری از علاقه‌مندان به مهاجرت کاری به کشور ترکیه پیدا کردن شغلی مناسب در این کشور باشد. روش‌های کاریابی در ترکیه تفاوت های قابل ملاحظه‌ای با کاریابی در سایر کشورهای جهان دارد . قصد داریم در این بخش از مقاله با موثرترین روش‌ها برای پیدا کردن کار در کشور ترکیه بپردازیم.

استفاده از پلتفرم‌های آنلاین 

یکی از متداول‌ترین روشهای پیدا کردن کار که در ترکیه و سایر کشورهای جهان کاربرد بسیار زیادی دارد پیدا کردن شغل از طریق سایت‌ها و پلتفرم‌های آنلاین است. اگرچه شانس پیدا کردن مشاغل تخصصی و کارهای مرتبط با کامپیوتر و اینترنت همیشه از طریق این پلتفرم‌ها ساده‌تر از بقیه مشاغل بوده است ولی با قطعیت می‌توان گفت پیدا کردن شغل‌ها از طریق سایت‌های آنلاین کاریابی ، به این رشته‌ها محدود نمی‌شود.

سعی کردیم در جدول زیر مهمترین سایت‌های کاریابی کشور ترکیه که می‌تواند توسط متقاضیان ایرانی کاریابی در ترکیه مورد استفاده قرار بگیرد را به همراه مزیت منحصر به فرد هر یک از این وب سایت‌ها که آن را از سایر پلتفرم‌ها متمایز می‌کند درج کنیم.

  • سایت های کاریابی در ترکیه
    سایت های کاریابی در ترکیه

    پلتفرم وبسایت مزیت منحصربه‌فرد
    Kariyer.net kariyer.net بزرگترین سایت کاریابی در ترکیه با طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی در تمامی صنایع
    LinkedIn linkedin.com شبکه‌سازی حرفه‌ای و ارتباط مستقیم با کارفرمایان و متخصصان
    Yenibiris.com yenibiris.com تمرکز بر مشاغل حرفه‌ای و فرصت‌های شغلی برای تازه‌واردان و فارغ‌التحصیلان
    Secretcv.com secretcv.com گزینه‌ای برای جستجوی کار به‌طور ناشناس و حفظ حریم خصوصی متقاضیان
    Eleman.net eleman.net مناسب برای مشاغل غیررسمی و آگهی‌های شغلی فنی و حرفه‌ای در سراسر ترکیه
    Glassdoor glassdoor.com دسترسی به بازخورد و نظرات کارمندان در مورد شرکت‌ها و فرهنگ سازمانی آن‌ها
    Indeed Turkey tr.indeed.com امکان مشاهده حقوق و فرصت‌های شغلی از چندین منبع مختلف در یک پلتفرم
    İşkur iskur.gov.tr سایت رسمی سازمان کاریابی دولت ترکیه با خدمات پشتیبانی از کارجویان
    Jooble Turkey jooble.org جستجوی جامع در سایت‌های مختلف کاریابی به‌صورت یکپارچه
    Learn4Good learn4good.com تمرکز بر فرصت‌های شغلی برای خارجی‌ها و موقعیت‌های آموزشی و تدریس
    Upwork upwork.com امکان کار به‌صورت فریلنس و دورکاری برای متقاضیان خارجی در ترکیه
    Freelancer.com freelancer.com امکان دسترسی به پروژه‌های بین‌المللی برای افرادی که به کار از راه دور علاقه دارند

مراجعه حضوری

یکی از مزیت‌هایی که کشور ترکیه برای علاقمندان ایرانی کار در این کشور فراهم می‌کند ، امکان حضور شخص متقاضی در این کشور و صحبت با کارفرماهای بالقوه برای پیدا کردن کار در این کشور است. البته نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مثلاً یک مهندس عمران با مراجعه حضوری به یک شرکت عمرانی در این کشور موفق به پیدا کردن شغل شود. ولی این روش روش بسیار کارآمد برای مشاغل فنی و حرفه‌ای نظیر نجاری،خیاطی،لوله کشی،آرایشگری و بسیاری دیگر از مشاغل خدماتی است. معمولا متقاضیان کار در ترکیه در مشاغل خدماتی ا شروع کار خود به صورت پاره وقت و یا پیمانکاری با برخی از کارفرماهای کشور ترکیه زمینه دریافت جاب آفر بلند مدت خود را در این کشور فراهم می‌کنند‌.

    مشاوره تلفنی مهاجرت رایگان

    اگر فکر میکنی اطلاعات سایت ما برات مفید بوده و میتونیم کمکت کنیم با پر کردن فرم زیر از ما مشاوره بگیر


    استفاده از آژانس‌های کاریابی 

    یکی دیگر از روش‌های کارآمد برای پیدا کردن شغل در کشور ترکیه استفاده از خدمات آژانس‌های کاریابی در این کشور است. آژانس‌های کاریابی بزرگی در کشور ترکیه در حال حاضر علاقمندان کار در کشور ترکیه که به زبان انگلیسی مسلط هستند خدمات زیادی ارائه می‌کنند. آژانس‌هایی نظیر Adecco turkey,Manpower و Michael Page Turkey از بزرگترین آژانس‌های کاریابی در کشور ترکیه هستند. علاوه بر آن بسیاری از موسسات کاریابی بین‌المللی ایران خدمات مربوط به کاریابی در کشور ترکیه را به هموطنان عزیزمان ارائه می‌کنند. کاریابی آریانا پارس نوین مفتخر است با بیش از ۱۵ سال تجربه در زمینه کاریابی و انجام امور مربوط به مهاجرت کاری به کشور ترکیه ،علاقمندان به پیدا کردن شغل در این کشور را به اهدافشان نزدیک نماید. 

    استفاده از پلتفرم‌های خاص برای مشاغل خاص 

    علاوه بر روش‌هایی که ممکن است برای همه رشته‌های شغلی مورد استفاده قرار گیرد ، کشور ترکیه زمینه پیدا کردن کار در این کشور را برای برخی از مشاغل در قالب سایت‌های آگهی شغلی تخصصی فراهم کرده است. مثلاً علاقمندان به تجهیز زبان انگلیسی می‌توانند با استفاده از پلتفرم‌هایی نظیر ESL Café و یا Teach away ، به صورت تخصصی مشاغل آگهی شده در این حوزه را مشاهده نمایند. سعی کردیم در جدول زیر پلتفرم‌های اختصاصی برخی از مشاغل مهم و کاربردی در کشور ترکیه را نمایش دهیم.

    • سایت های کاریابی تخصصی برای مشاغل مختلف
      سایت های کاریابی تخصصی برای مشاغل مختلف

      پلتفرم وبسایت توضیحات و مزیت منحصربه‌فرد
      Eleman eleman.net مناسب برای مشاغل فنی، حرفه‌ای و فرصت‌های غیررسمی در سراسر ترکیه
      Kariyer.net – Eleman Arayanlar kariyer.net بزرگ‌ترین سایت کاریابی ترکیه که دارای بخشی ویژه برای مشاغل غیررسمی و کارگران فنی است
      Armut.com armut.com وبسایت خدماتی که کارگران مستقل و حرفه‌ای را با مشتریان متقاضی خدمات (مانند نجاری، لوله‌کشی، تمیزکاری) متصل می‌کند
      Sanayi.iş sanayi.is وبسایتی که مخصوص صنایع و کارخانه‌ها بوده و مشاغل فنی و صنعتی در آن آگهی می‌شود
      Tamirci Bul tamircibul.com پلتفرمی ویژه برای یافتن شغل در بخش خدمات فنی و تعمیرات، مناسب برای کارگرانی که در تعمیرات تخصص دارند
      Isbul isbul.net یکی از سایت‌های معتبر ترکیه با تمرکز بر مشاغل ساده، فنی، و فروشگاهی در بخش‌های مختلف ترکیه
      Toptalent.co toptalent.co برای کارهای فروش، خدماتی، و مشاغل ورودی که به سابقه کاری کمتری نیاز دارند
      Hizmetverenler hizmetverenler.com وبسایتی که خدمات محلی و شغل‌های فنی کوتاه‌مدت را ارائه می‌دهد و برای کاریابی در مشاغل خدماتی طراحی شده است
      Yeni İK yeniik.com سایتی برای جذب کارگران حرفه‌ای و فنی و کارفرمایان در صنایع مختلف
      Gigbi gigbi.com پلتفرم پروژه‌ای برای یافتن شغل‌های مستقل و موقتی، مخصوصاً در بخش‌های خدماتی مانند عکاسی، رویدادها، و خدمات خانگی

    برای دریافت ویزای کار ترکیه چه مدارکی لازم است؟

    برای دریافت ویزای کار ترکیه چه مدارکی لازم است؟

    به صورت کلی متقاضیان برای کار در ترکیه و برای دریافت مجوز های لازم، باید مدارک مورد نیاز را به سفارت ارائه دهند. مدارک عبارتند از:

    • یک نامه رسمی در مورد پیشنهاد شغلی
    • بیمه درمانی معتبر
    • یک گذرنامه معتبر برای ۶۰ روز پس از مدت استخدام
    • عکس

    در صورت تائید از جانب کارفرما، کارفرما موظف است در مدت زمان ۱۰ روز درخواست خود را برای جذب نیروی خارجی به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه صادر کند. برای تایید نهایی نیاز به ثبت نام کارجو در اداره پلیس محلی ترکیه می باشد.

    در صورت ۵ سال فعالیت قانونی بی وقفه در ترکیه شما مجاز به اخذ مجوز کار مستقل می باشید که با دریافت این مجوز، اجازه کار فردی برای فرد درخواست کننده صادر می شود. این مجوز زمانی حائز اهمیت می باشد که هدف نهایی شروع کسب و کار در ترکیه است. وزارت کار و امور اجتماعی در آنکارا مسئول بررسی مجوز کار مستقل و صادر کردن آن می باشد.

    شرایط دریافت اقامت ترکیه چگونه است؟

    اخذ اقامت ترکیه با شرایط به خصوصی قابل دسترس می باشد. برای اخذ اقامت از طریق کار در ترکیه باید شرایط زیر را برآورده کرد.

    • ۸ سال اقامت دائم در ترکیه
    • عدم دریافت کمک اجتماعی در ۳ سال گذشته
    • درآمد کافی و پایدار برای حفظ خود و خانواده
    • بیمه معتبر (برای متقاضیان زیر ۶۵ سال)
    • عدم سوابق کیفری
    • شماره مالیاتی
    بهترین مشاغل برای کار در ترکیه

    بهترین مشاغل برای کار در ترکیه 

    برای انتخاب بهترین شغل برای مهاجرت کاری به ترکیه می‌بایست فاکتورهای زیادی را مورد بررسی قرار دهیم. این فاکتورها عبارتند از: 

    • متوسط حقوق سالانه 
    • شانس پیدا کردن کار 
    • شانس دریافت اقامت دائم
    • ضرورت یادگیری زبان ترکی برای کار در این رشته 

    سعی کرده‌ایم بر اساس فاکتورهای فوق لیستی از بهترین مشاغل برای کار در ترکیه و توضیحات مربوط به هر یک از این مشاغل را ارائه دهیم. البته لازم به ذکر است که اعداد مربوط به درآمد سالانه اعداد تخمینی هستند و ممکن است متقاضیان در سایر مشاغل درآمدهای بسیار بیشتری از این اعداد را دریافت نمایند. ولی آنچه در جدول زیر قابل مشاهده است اعداد میانگین درآمد در سال است. 

    رتبهشغلحقوق متوسط (لیر)تعداد فرصت‌های شغلیشانس دریافت اقامت دائمنیاز به زبان ترکیتوضیحات
    1مهندس نرم‌افزار25,000 – 40,000بالامتوسطپایین (با زبان انگلیسی ممکن است)فرصت‌های فراوان در شهرهای بزرگ مانند استانبول و آنکارا
    2پزشک30,000 – 50,000متوسطبالابالانیاز به معادل‌سازی مدرک و تسلط به زبان ترکی
    3معلم زبان انگلیسی15,000 – 25,000بالاپایینمتوسطبیشتر برای مدارس بین‌المللی یا آموزشگاه‌ها
    4مدیر پروژه20,000 – 35,000متوسطمتوسطپایینمناسب برای افراد با تجربه بین‌المللی
    5مشاغل مرتبط با گردشگری10,000 – 18,000بالاپایینبالانیاز به ارتباط موثر با توریست‌ها
    6طراح گرافیک15,000 – 28,000متوسطپایینپایینمناسب برای افراد مسلط به ابزارهای طراحی مدرن
    7مهندس عمران20,000 – 35,000متوسطبالابالاپروژه‌های ساخت‌وساز زیاد در ترکیه
    8مشاغل فناوری اطلاعات25,000 – 45,000بالامتوسطپایینمورد نیاز در استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگ
    9آشپز12,000 – 20,000متوسطپایینبالامناسب برای افرادی با تخصص در غذاهای خاص
    10مترجم زبان10,000 – 18,000متوسطپایینبالافرصت برای زبان‌های غیرترکی
    مشاغل فنی در ترکیه

    مشاغل فنی در ترکیه 

    در چند سال گذشته به علت عدم تطابق حقوق و مخارج در ایران بسیاری از فعالین مشاغل فنی نظیر نجاری ، لوله کشی ،جوشکاری و مشاغلی از این دست به نحوی مهاجرت کاری به ترکیه را پاسخی برای بهتر شدن شرایط اقتصادی خود تصور کرده اند. همین مسئله باعث افزایش آمار مهاجرت کاری به ترکیه برای مشاغل فنی شده است. قصد داریم در این بخش شرایط مشاغل فنی را به صورت مجزا بررسی کنیم و شرایط کاری هر یک به ترکیه را به طور کامل‌تری شرح دهیم. 

    • معلمان زبان انگلیسی در ترکیه: فرصتی برای تدریس و یادگیری
      معلمان زبان انگلیسی در ترکیه: فرصتی برای تدریس و یادگیری

      با افزایش تقاضا برای یادگیری زبان انگلیسی در ترکیه، تدریس این زبان به یکی از شغل‌های پرطرفدار تبدیل شده است. حقوق معلم زبان در ترکیه 2025 بسته به تجربه و سطح تدریس، بین ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ لیر متغیر است.مدارس، آموزشگاه‌ها و حتی خانواده‌های ترکیه‌ای برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان و بزرگسالان، به دنبال معلمان ماهر هستند. داشتن مدرک معتبر مانند TESOL یا CELTA می‌تواند شانس موفقیت شما در این حرفه را افزایش دهد.

    • تاسیساتی‌ها در ترکیه: فرصت‌های شغلی پایدار
      تاسیساتی‌ها در ترکیه: فرصت‌های شغلی پایدار

      مشاغل مرتبط با تاسیسات مانند لوله‌کشی، برق‌کاری و نصب سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در ترکیه به دلیل گسترش ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی، تقاضای بالایی دارند. حقوق تاسیساتی در ترکیه 2025 بسته به نوع تخصص و تجربه، بین ۳۰۰۰ تا ۷۰۰۰ لیر است.

      کارفرمایان ترکیه‌ای معمولاً به تاسیساتی‌های ماهری که مهارت کافی در کار با سیستم‌های مدرن دارند، اولویت می‌دهند. همچنین، تسلط به زبان ترکی برای برقراری ارتباط با مشتریان و کارفرمایان ضروری است.

    • آرایشگری در ترکیه: فرصتی طلایی برای حرفه‌ای‌ها
      آرایشگری در ترکیه: فرصتی طلایی برای حرفه‌ای‌ها

      صنعت زیبایی در ترکیه رشد چشمگیری داشته و آرایشگران ماهر ایرانی می‌توانند از این فرصت استفاده کنند. حقوق آرایشگر در ترکیه 2025 بین ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ لیر است و کارفرمایان اغلب شرایط جذابی همچون تأمین تجهیزات، محیط کاری مدرن و حتی آموزش‌های تکمیلی را برای آن‌ها در نظر می‌گیرند.

      برای موفقیت در این حرفه، آرایشگران باید با جدیدترین متدهای زیبایی آشنا باشند و مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنند. شرکت در دوره‌های آموزش زبان ترکی نیز می‌تواند فرصت‌های بیشتری را برای آرایشگران فراهم کند.

    • نجاری در ترکیه: بازاری پررونق برای متخصصان ایرانی
      نجاری در ترکیه: بازاری پررونق برای متخصصان ایرانی

      با توجه به توسعه صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی در ترکیه، نجاران ماهر ایرانی شانس خوبی برای پیدا کردن شغل در این کشور دارند. حقوق نجار در ترکیه 2025 از ۳۰۰۰ تا ۷۰۰۰ لیر در ماه متغیر است. همچنین، شرایط رفاهی از جمله مسکن رایگان و غذا نیز در بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای نجاران فراهم شده است.

      ترکیه به دلیل تولید انبوه مبلمان برای صادرات به کشورهای اروپایی، به نیروی کار با تجربه در زمینه طراحی و ساخت انواع وسایل چوبی نیاز دارد. نجاران با تسلط به زبان ترکی و تجربه در استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته می‌توانند در این کشور موفقیت چشمگیری کسب کنند.

    • شرایط کار برای جوشکاران در ترکیه
      شرایط کار برای جوشکاران در ترکیه

      ترکیه به دلیل توسعه صنعتی و پروژه‌های عمرانی گسترده، به نیروی جوشکار ماهر نیاز دارد. حقوق جوشکار در ترکیه 2025 بسته به مهارت و تجربه، بین ۲۵۰۰ تا ۶۰۰۰ لیر متغیر است. کارفرمایان اغلب برای جوشکاران، امکاناتی نظیر خوابگاه رایگان، غذا و حتی بیمه تأمین اجتماعی پس از مدت کوتاهی فراهم می‌کنند.

      برای ورود به بازار کار ترکیه به عنوان جوشکار، دانستن زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی کارفرمایان ترجیح می‌دهند با نیرویی همکاری کنند که حداقل آشنایی با ابزار و اصطلاحات کاری را داشته باشد.

    مهاجرت خیاطان به ترکیه

    مهاجرت خیاطان به ترکیه

    مهم ترین خبری که این روزها در جواحع عمومی شنیده می شود مهاجرت افراد کارآمد و ماهر در رشته های مختلف فنی، هنری، و تحصیلی است. در میان این افراد مهاجر خیاطان به ترکیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.این روزها شرایط نامناسب کار در ایران، واردات بی رویه لباس و پوشاک از کشور چین موجب مهاجرت خیاط به کشورهای همسایه از جمله ترکیه شده است. از آنجایی که کشور ترکیه و طراحان آن کشور به توانمندی های خیاطان ایرانی کاملا مشرفند، سعی در جذب ماهرترین ها در کشورشان دارند و چه بسا طراحان حرفه ای آن کشور را افراد ایرانی تشکیل میدهند.

    برای کار در ترکیه، دولت شرایط ایده آل و قابل قبولی را به خیاطان پیشنهاد می کند. پایه حقوق یک خیاط در ترکیه از یک میلیون پانصد تا پنج میلیون در ماه گفته شده است. که در کنار آن خوابگاه مناسب برای اقامت و حتی غذا برای خیاطان فراهم شده تا احساس بهتری نسبت به کارشان داشته باشند. و بعد از مدت ۳ ماه کارفرمایان در ترکیه وعده شرایط مساعد تری را به همه خیاطان ایرانی می دهند.

    این نکته قابل توجه ست که که کارهایی بدون نیاز به مدرک تحصیلی نظیر خیاطی و کارهای صنایع دستی، حقوق و مزایای خوبی را در ترکیه به خود اختصاص داده اند. در اوایل کار و به محض ورود به خیاطان ویزای کار ۳ ماهه داده می شود و بعد از گذشت این مدت تا ۶ ماه بعد تمدید می گردد.کارفرمایان در ابتدای کار خیاطان را بیمه نمی کنند، اما بعد از گذشت این مدت تا ۶ ماه بعد تمدید می گردد. کارفرمایان در ابتدای کار خیاطان را بیمه نمی کنند، اما بعد از گذشت ۹ ماه آنها را در الویت قرار می دهند. برای کار در ترکیه خیاطان نیاز به دانستن زبان ترکی استابولی و یا انگلیسی دارند. موسسه زبان آریاناپارس با ارائه مطالب مفید زبان انگلیسی خیاطان را در کوتاه مدت برای مکالمه راحت آماده می سازند.

    ولی باید در نظر داشت که دولت ترکیه به راحتی ویزای کار به مهاجران نمی دهد و همچنین تمدید این ویزا کار سختی است وخیاط مهاجر خود باید برای اخذ پاسپورت ترکیه ای اقدام کند که روشهای مختلفی مثل ازدواج، سرمایه گذاری و … وجود دارند. که مشکلات خاص خودشان را دارند. همچنین در وب سایت های دیده شده که بسیاری از نیروهای کاری در ترکیه به دلیل نامساعد بودن شرایط زندگی در ترکیه به مدت طولانی و عدم اخذ ویزای شهروند مجبور به بازگشت به ایران شده اند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.