میپرسید چرا مهاجرت کاری به آمریکا؟ پاسخ ساده است ؛چه روشی جذابتر از روش مهاجرت کاری و چه کشوری جذابتر از کشور آمریکا برای متقاضیان مهاجرت ایرانی است؟
از سال ۱۸۰۰ یعنی شروع قرن نوزدهم که عبارت سرزمین فرصتها (لقبی که در آن روزها به آمریکا اطلاق میشد)باعث شد تا مهاجرین از سراسر دنیا وارد خاک امریکا شوند تا بتوانند یک شروع جدید ترین کشور داشته باشند تا به حال،مهاجرت کاری به آمریکا آمال و آرزوی بسیاری از مهاجرین سرتاسر جهان بوده است.با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت کاری به آمریکا برای متقاضیان مهاجرت در داخل کشور ما سعی کردیم در این مقاله به صورت مفصل ابعاد مختلف این موضوع را بررسی نماییم.
علاوه بر آن به مهمترین سوالات این حوزه نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم:
- چرا مهاجرت کاری برای ایرانیان جذاب است؟
- مزایای مهاجرت به آمریکا از طریق کار چیست؟
- چه چالشهایی مانع مهاجرت کاری با آمریکا میشود؟
- روشهای مهاجرت کاری به آمریکا چه روشهایی هستند؟
- هزینه اقامت دائم امریکا از طریق کار چقدر است؟
جواب این سوالها فقط بخش کوچکی است دغدغههای علاقهمندان مهاجرت به خصوص مهاجرت کاری با آمریکاست که در ادامه قصد داریم به تک تک آنها پاسخ دهیم.
مهاجرت کاری به آمریکا؛ آمار و ارقام
دانستن آمار و ارقام مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا میتواند تا حد زیادی ذهن شما را نسبت به شانس موفقیت در این مسیر روشن نماید.طبیعی است که وقتی یک کشور پذیرای علاقمندان به مهاجرت به این کشور باشد،این موضوع باید در سیاستهای کلان مهاجر پذیری آن کشور نمود عینی داشته باشد و آمار و ارقام مربوط به مهاجرت به آن به صورت واضح بیانگر علاقهای کشور به جذب نیروی کار خارجی باشد.
آمار جهانی صدور ویزای آمریکا
بر اساس آمار منتشر شده در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، بیش از ۱۸ درصد از نیروی کار مشغول به فعالیت در داخل خاک آمریکا را متولدین سایر کشورهای جهان تشکیل داده است.دولت آمریکا در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰ میلیون و چهارصد هزار ویزای غیر مهاجرتی برای متقاضیان خارجی صادر کرده است. آماری که نشان دهنده افزایش چشمگیر ۱۴ درصدی ویزاها نسبت به سال قبل است.
علاوه بر آن همانطور که در جدول زیر مشاهده مینمایید تعداد ویزاهای مهاجرتی کشور آمریکا نیز در سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
سال | ویزاهای غیر مهاجرتی |
---|---|
۲۰۲۳ | ۵۶۲,۹۷۶ |
۲۰۲۲ | ۴۹۳,۴۴۸ |
۲۰۲۱ | ۲۸۵,۰۶۹ |
۲۰۲۰ | ۲۴۰,۵۲۶ |
۲۰۱۹ | ۴۶۲,۴۲۲ |
۲۰۱۸ | ۵۳۳,۵۵۷ |
همانطور که در جدول بالا مشخص است به غیر از سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ که سالهای همهگیری کرونا در جهان بوده است،دولت آمریکا همواره با درخواست حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مهاجر خارجی برای اقامت دائم در این کشور موافقت مینماید.
آمار مهاجرت کاری ایرانیان به آمریکا
بیاید با هم نگاهی به آمار مربوط به روشهایی که متقاضیان موفق به دریافت اقامت دائم آمریکا شدهاند بیندازیم. همانطور که در جدول زیر مشاهده میفرمایید،نزدیک به نیمی از متقاضیان اقامت دائم کشور آمریکا،از روشهای مربوط به مهاجرت خانوادگی برای رسیدن به هدف خود استفاده مینماید،روشهای نظیر مهاجرت از طریق ارقام درجه یک و یا مهاجرت از طریق ازدواج.
این اعداد و ارقام برای متقاضیان ایرانی فقط ۲۱ درصد است. همین تناسب تقریباً در ایر روشهای مهاجرتی برقرار است. ولی مهمترین تفاوت آماری درخواست اقامت دائم آمریکا برای ایرانیان در روشهای مهاجرت پناهندگی و مهاجرت کاری به آمریکاست.
روش مهاجرتی | سراسر جهان | مهاجرین ایرانی |
---|---|---|
خانوادگی | ۴۹% | ۲۱% |
شغلی | ۱۴% | ۳۸% |
پناهندگی | ۱۰% | ۳۲% |
غیره | ۲۷% | ۹% |
همونطور که با نگاهی دقیقتر به آمار و ارقام مربوط به ستون پناهندگی و مهاجرت از طریق کار به آمریکا قابل برداشت است،سرنوشت بیشتر ایرانیانی که به طرق مختلف وارد خاک آمریکا میشوند این است که یکی از این دو روش را برای دریافت اقامت دائم آمریکا استفاده نمایند. مهمترین برداشتی که میتوان از این آمار و ارقام داشت این است که مهاجرت کاری میتواند قانونیترین روش برای دریافت اقامت دائم آمریکا برای یک ایرانی باشد.
مزایای مهاجرت کاری به آمریکا
وقتی از بسیاری از علاقهمندان به مهاجرت از ایران،درباره انگیزههای ایشان در رابطه با مهاجرت سوال شود،ممکن است در پاسخ صرفاً تغییر شرایط موجود را بزرگترین دلیل برای مهاجرت خود از ایران بدانند.ولی شاید برای عدهای از افراد هدف از مهاجرت فقط خود مهاجرت و فرار از شرایط موجود نیست.
علاقمندان به مهاجرت کاری به آمریکا نیز ممکن است دقیقاً یکی از این دو انگیزه را داشته باشند،یا فرار از شرایط موجود یا استفاده از مهاجرت کاری برای ساختن یک آینده روشنتر.مهاجرت کاری به آمریکا میتواند مزایای بیشتر از صرفاً تغییر شرایط موجود داشته باشد.
در ادامه به مهمترین مزیتهای مهاجرت کاری با آمریکا که به صورت مکرر از افراد مختلف شنیده شده است ،میپردازیم.
مزیت اول: راهی برای رسیدن به گرین کارت
به غیر از روشهایی که به صورت مستقیم و از همان ابتدا،متقاضی مهاجرت به آمریکا از طرق کار را قادر به دریافت گرین کارت (اقامت دائم) در این کشور میسازد،سایر روشها میتوانند پس از چند سال باعث دریافت اقامت دائم این کشور با استفاده از ویزاهای کار موقت شوند.
همانطور که پیش تر نیز ذکر شد،هر ساله بیش از یک سوم از متقاضیان ایرانی که موفق به دریافت اقامت دائم آمریکا میشوند،از روشهای مهاجرت کاری برای دریافت گرین کارت خود استفاده مینمایند.در هر سال مالی در دولت آمریکا که بین اول اکتبر تا ۳۰ سپتامبر تلقی میشود،حدوداً ۱۴۰ هزار نفر موفق میشوند اقامت موقت کاری خود را به اقامت دائم تبدیل نمایند.
مزیت دوم : ویزای همراه،همراهان دورتر
شاید فکر کنید یکی از مزیتهای ویزای کار آمریکا اجازه به همراه داشتن همسر و فرزند زیر ۲۱ سال باشد. درست است،به همراه داشتن همسر و فرزند میتواند یک مزیت برای خانوادهها در مسیر مهاجرت کاری با آمریکا باشد،ولی مسئله اینجاست که این مزیت در سایر کشورهای جهان نیز وجود دارد و آمریکا در داشتن این مزیت تنها نیست!البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که تنها دو کشور آمریکا و کانادا فرزندان زیر ۲۱ سال را وابستگان فرد دارای ویزای کار میدانند و سایر کشورهای جهان فرزندان زیر ۱۸ سال را مجاز به دریافت ویزای همراه برای ویزای کاری میدانند.
ویژگی متمایز کشور آمریکا در مسیر مهاجرت کاری امکان اقدام برای چند نوع ویزای اقامتی و غیر اقامتی برای خانواده درجه یک دارنده اقامت دائم است. یعنی متقاضیانی که قصد مهاجرت کاری به آمریکا را دارند میتواند امیدوار باشند که پس از چند سال و دریافت اقامت دائم قادر باشند تا باعث مهاجرت دیگر اعضای خانواده خود (که شامل پدر مادر و برادر و خواهر میباشد) به آمریکا شوند.
مزیت سوم : تنها راه مطمئن
به غیر از راه دریافت اقامت آمریکا از طریق قبولی در لاتاری که عملاً میتوان روی آن به عنوان یک مسیر مهاجرت جدی حساب کرد (به دلیل دخالت شانس در آن)،تنها روشی که بیشترین میزان شانس دریافت ویزا را به متقاضی مهاجرت به آمریکا میدهد،مسیر مهاجرت کاری به آمریکاست.
طبیعی است که فرایند پیدا کردن فرصت شغلی و جاب آفر، سختیهای خاص خود را در کشور آمریکا دارد ولیکن در صورت پیدا کردن فرصت شغلی مناسب،دریافت ویزای کار آمریکا یکی از محتملترین انواع اقدام،در میان روشهای مهاجرت به آمریکا محسوب میشود.
چالشهای مهاجرت کاری به آمریکا
طبیعی است که شما تنها فردی نیستید که مهاجرت کاری به آمریکا را ایدهآلترین مسیر مهاجرت به بهترین کشور جهان از نگاه مهاجرین میدانید. افراد زیادی از سرتاسر جهان نیز با هدف مشابه برای مهاجرت کاری با آمریکا تلاشهای زیادی صورت میدهد.
همین مسئله باعث رقابتیتر شدن مهاجرت کاری با آمریکا و ایجاد برخی چالشهای جدی پیش روی متقاضیان اقدام از این طریق شده است. در ادامه سعی میکنیم به بزرگترین موانعی که ممکن است شما را در مسیر مهاجرت به آمریکا از طریق کار دچار مخاطره نماید، بپردازیم.
چالش اول : ملیت ما
شاید روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار،نگاه دولت آمریکا به متقاضیان ایرانی مهاجرت به این کشور را به صورت علنی نمایان کرد. دورهای که شاید به غیر از افراد معدودی از متقاضیان،سایر افراد موفق به دریافت هیچ گونه ویزایی برای ورود به خاک آمریکا نمیشدند.
سیاستهای دولت آمریکا و اداره مهاجرت این کشور در برخورد با متقاضیان مهاجرت به آمریکا از ایران،همیشه سختگیرانه بوده است. آمار ریجکتی ویزای ایرانیان در کنار کشورهایی نظیر یمن و سوریه را میتوان بدترین آمار دریافت ویزا در میان کشورهای جهان دانست.
البته این رویهها در گذر زمان پستی و بلندیهای خاص خود را داشته است ولی به عنوان شخصی که علاقمند به مهاجرت کاری با آمریکا است میتوانید اطمینان داشته باشید که این روش کمترین آسیب را از سیاستهای سختگیرانه دولت آمریکا نسبت به مهاجرین را تحمل میشود.
چالش دوم : اینجا هم لاتاری است
همانطور که گفته شد تعداد متقاضیان مهاجرت کاری با آمریکا آنقدر زیاد است که دولت آمریکا نتواند به درخواست همه متقاضیان پاسخ دهد. راه حل دولت آمریکا برای کم کردن تعداد درخواستهای ویزا جهت مهاجرت کاری به آمریکا در مهمترین نوع ویزای کار به آمریکا یعنی ویزای H1B، برگزاری یک قرعه کشی میان تمام افرادی است که موفق به دریافت یک فرصت شغلی از آمریکا شدهاند.
پس متقاضیان ویزای کار موقت آمریکا،باید این مسئله را بدانند که پس از طی مراحل پیچیده پیدا کردن فرصت شغلی در این کشور،باید کمی هم از شانس برخوردار باشند تا بتوانند درخواست ویزای خود را در سفارت آمریکا ثبت نمایند.
چالش سوم : بررسیهای امنیتی
برخی از متقاضیان ایرانی مهاجرت به آمریکا،به خصوص متقاضیان مذکری که دوره سربازی خود را در سازمانها و ارگانهای به خصوصی سپری نموده اند، ممکن است پس از مرحله پیدا کردن شغل و حتی مرحله مصاحبه سفارت،با فرایندی به اسم بررسی امنیتی که تحت عناوین مختلف بین متقاضیان ایرانی شناخته شده است،روبرو شوند.
گاهی اوقات این بررسیها ممکن است چندین ماه به طول انجامد به طوری که عملاً فرصت شغلی متقاضی که بر اساس آن اقدام به اخذ ویزای کار نموده است،معلق میگردد.
روشهای مهاجرت کاری به آمریکا
با توجه به تعداد زیاد درخواست برای مهاجرت کاری به آمریکا دولت این کشور دستهبندیهای زیادی برای انواع ویزای کار اقامتی و غیر اقامتی ایجاد کرده است.برخی از این ویزاها اجازه اقامت موقت به متقاضی را در خاک آمریکا میدهند و برخی دیگر امکان بهرهمندی وی از دریافت اقامت دائم آمریکا را به همراه دارد.
با توجه به اهمیت اشراف کامل به روش مورد نظر جهت مهاجرت کاری به آمریکا، در ادامه سعی میکنیم تمامی این روشها را به تفکیک بررسی و این روشها را در دو دسته موقت و دائم تقسیم بندی نماییم.
مهاجرت کاری به آمریکا به صورت موقت
همانطور که از اسم این دسته از ویزاها قابل فهم است،متقاضی مهاجرت کاری با آمریکا با دریافت این نوع ویزا قادر خواهد بود تا در زمانی معین در کشور آمریکا مشغول به کار شود.طبیعی است که در صورتی که متقاضی مهاجرت کاری با آمریکا موفق به دریافت یکی از این ویزاها گردد،میبایست برای تبدیل آن به اقامت دائم از انواع دیگر ویزای مهاجرتی آمریکا استفاده نماید.
ویزای کار موقت :ویزای تحت عنوان H
این دسته از ویزاها که به صورت کلی بخش عمدهای از درخواستهای ویزای کار برای دولت آمریکا را به خود اختصاص میدهند،به صورت کلی منوط به پیدا کردن ک شغل در خاک کشور آمریکا میباشد. ویزای کار موقت در آمریکا سه زیردسته دارد. زیر مجموعههای این دسته از ویزاهای موقتی کار در آمریکا عبارتند از:
- ویزای H1B : این نوع ویزا معروفترین و متداولترین ویزای کار آمریکاست که مورد توجه عده زیادی از علاقمندان به مهاجرت کاری به این کشور محسوب میشود.
- ویزای H2 : این نوع ویزا به کارفرمایان آمریکایی اجازه میدهد تا برای مشاغل مرتبط با کشاورزی و یا دیگر صنایع به صورت موقت و یا فصلی نیروی کار مورد نیاز خود را تامین نمایند. مشاغلی که زیردسته این نوع ویزای آمریکا میشوند اصطلاحا به مشاغل کارگری معروف هستند.
- ویزای H3: این دسته از ویزا مختص کارآموزان و یا شرکت کنندگان در دورههای آموزشی موقت در زمینههای غیر پزشکی در خاک آمریکا میباشند.
گفتنی است قصد ویزای ذکر شده در بالا فقط دسته اول یعنی ویزای H1B، به صورت عملی برای متقاضیان ایرانی مهاجرت به آمریکا کارایی دارد.
ویزای انتقال شرکتی: ویزای تحت عنوان L
این دسته از ویزا به کارفرمایان آمریکایی اجازه میدهد تا مدیران و یا کارمندان حرفهای این شرکتها را که در دفاتری در سایر کشورهای جهان قرار دارند، به داخل کشور آمریکا انتقال دهند.به طور مثال اگر شما کارمند یک شرکت آمریکایی در ایران و یا سایر نقاط جهان هستید،شرکت مادر که در خاک آمریکا قرار دارد میتواند با استفاده از انواع مختلف این ویزا ، برای شما دعوتنامه ویزای کاری ارسال نماید و شما قادر خواهید بود با استفاده از یکی از عناوین ذیل این نوع ویزاها( که به ویزاهای L1A و L2A معروف هستند) به آمریکا مهاجرت کاری موقت داشته باشید.
البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که یکی از زیردستههای انواع این ویزاها به شرکتهایی خارجی که هنوز دفتری در خاک آمریکا ندارند نیز اجازه تاسیس دفتر و صدور دعوتنامه برای دریافت ویزای کار مدیران خود را میدهد.
ویزای هنرمندان : ویزای تحت عنوان O
همونطور که از نام این دستهبندی پیداست،هنرمندان می توانند با استفاده از این دست ویزای کار موقت فرایند مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا را صورت دهند.البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای این نیز داشتن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی جز الزامات مراحل درخواست ویزا میباشد.
ویزای ورزشکاران : ویزای تحت عنوان P
ورزشکاران نیز میتوانند با استفاده از زیردستههای این نوع ویزای کار موقت آمریکا با داشتن یک فرصت شغلی از یک کارفرمای آمریکایی اقدام به مهاجرت کاری به آمریکا نمایند. دولت آمریکا دستههای دیگری نیز برای علاقمندان به مهاجرت کاری به آمریکا به خصوص برای آن دسته از افرادی که به صورت موقت قصد ورود به کشور آمریکا را دارند ایجاد نموده است که با توجه به شانس کم اقدام یک متقاضی ایرانی در آنها برای جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آنها خودداری مینماییم.
مهاجرت کاری به آمریکا به صورت دائم
دسته دیگری از ویزاهای کار آمریکا که به ویزاهای مهاجرتی این کشور مشهور هستند، مجوزهایی برای متقاضیان مهاجرت کاری با آمریکاست که به ایشان اجازه میدهد تا به صورت دائم در این کشور زندگی کنند. سالانه تعداد بسیاری از متقاضیان کار در آمریکا با استفاده از این نوع ویزاهای اقامتی که در نهایت به گرین کارت آمریکا منجر میشود، وارد خاک این کشور می شوند.این نوع ویزای اقامتی معمولاً به ویزاهای Employment based) EB) ،مشهور هستند. در ادامه قصد داریم به دستهبندی انواع روشهای مهاجرت کاری با آمریکا به صورت دائم بپردازیم:
گرین کارت از طریق هنر، ورزش و تجارت ، ویزای EB1-1
افرادی که بتوانند مهارتهای خود را در عرصه بینالمللی در حوزههای مربوط به ورزش،هنر و یا حتی تجارت اثبات نمایند،قادر خواهند بود تا از همین طریق ویزای اقامتی EB1 ، را دریافت نمایند. این دسته از متقاضیان مهاجرت کاری به آمریکا بدون نیاز داشتن به پیدا کردن کارفرما، قادر هستند تا درخواست ویزای کار آمریکا به صورت دائم را به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند.
گرین کارت آمریکا برای اساتید دانشگاه ، ویزای EB1-2
اساتید دانشگاهی که به صورت ینالمللی شناخته شدند و حداقل سابقه سه سال تدریس در دانشگاه را دارند با داشتن دعوتنامه از یک کارفرمای آمریکایی میتوانند برای دریافت ویزای مهاجرتی EB1 اقدام نمایند. در این روش کارفرما که احتمالاً یک مرکز آموزشی برای دانشگاه در آمریکا است میبایست درخواست خود را برای جذب متقاضی به اداره مهاجرت آمریکا ارسال نمایند.
ویزای کار اقامتی آمریکا برای مدیران ، ویزای EB1-3
مدیران ارشد و مدیران اجرایی شرکتهایی که به نحوی به یک شرکت آمریکایی ارتباط دارند،میتوانند با ارائه سه سال سابقه کار در این مراکز،میتوانم با داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی درخواست خود را برای دریافت اقامت دائم آمریکا از طریق ویزای کار به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند.
اقامت کاری آمریکا برای افراد متخصص ، ویزای EB2
این نوع ویزاهای کار، که جزو دسته ویزاهای اقامتی محسوب میشوند مخصوص افرادی است که در حوزههای مربوط به پزشکی مهندسی مدیریت و بیزینس دارای مدرک تحصیلی معادل کارشناسی ارشد یا فراتر از آن هستند.داشتن حداقل ۵ سال سابقه کار و گرفتن یک فرصت شغلی معتبر از کارفرمای آمریکا اجازه اقدامات اقدام برای این نوع مهاجرت کاری به آمریکا محسوب میشود.
اقامت کاری برای نیروی ماهر ، ویزای EB3
افرادی که فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند،میتوانند با دریافت یک پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی، برای اقامت کاری به صورت دائم به کشور آمریکا اقدام نمایند. در این حالت کارفرمای آمریکایی میبایست درخواست خود را برای جذب نیروی متقاضی به اداره مهاجرت آمریکا ارسال نمایند.
آمار پذیرش روش های مهاجرت کاری به آمریکا در یک نگاه
سعی کردهایم در جدول زیر تمام آمار مربوط به ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی کشور آمریکا و شرایط هر یک که مربوط به مهاجرت به این کشور از طریق کار میشود را دستهبندی کنیم.
نوع ویزا | معیارهای واجد شرایط بودن | تعداد تقریبی ویزاهای صادر شده سالانه |
---|---|---|
H-1B Visa | نیاز به مدرک لیسانس یا بالاتر در رشته تخصصی. کارفرما باید گواهی کار و درخواست ارائه دهد. | ۸۵,۰۰۰ |
H-2A Visa | نیاز به اثبات نیاز کارفرما به کارگران موقت و اینکه آنها جایگزین کارگران آمریکایی نخواهند شد. | متغیر |
H-2B Visa | نیاز به اثبات نیاز کارفرما به کارگران موقت و اینکه آنها جایگزین کارگران آمریکایی نخواهند شد. | متغیر |
L-1 Visa | نیاز به داشتن سابقه کار حداقل یک سال در سه سال گذشته در شرکت خارج از کشور برای کارمند. | متغیر |
O-1 Visa | نیاز به ارائه مدارک شهرت و شناخت ملی یا بینالمللی در حوزه های هنری | متغیر |
P-1 Visa | نیاز به اثبات توانایی استثنایی یا شهرت بینالمللی در حوزه های ورزشی | متغیر |
EB-1 Visa | نیاز به ارائه مدارک توانایی استثنایی، شهرت ملی یا بینالمللی، یا یک موقعیت برجسته در یک شرکت چندملیتی. | ۱۰,۰۰۰ |
EB-2 Visa | نیاز به مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر، یا مدرک لیسانس به همراه پنج سال تجربه پیشرونده در شغل تخصصی. | ۴۰,۰۰۰ |
EB-3 Visa | نیاز به یک پیشنهاد شغلی و گواهی کار. | ۸۵,۰۰۰ |
مهاجرت کاری با آمریکا بر اساس مشاغل مختلف
شاید مهاجرت به آمریکا از طریق کار برای بسیاری از مشاغل صرفاً با پیدا کردن یک کارفرما شروع شود ولی برای برخی از مشاغل طی کردن یک فرایند پیش از پیدا کردن کارفرما قدم اول برای مهاجرت کاری با آمریکا شمرده میشود. مشاغلی که معمولاً انجام دادن آنها نیازمند طی کردن یک دوره و یا انجام آزمونهایی در داخل یا خارج خاک آمریکا است، نمونه بارز این دسته از مشاغل هستند. در این بخش قصد داریم مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان در این مشاغل را مورد بررسی قرار دهیم.
مهاجرت کاری با آمریکا برای پزشکان
علی رغم شرایط با ثبات و بازار کار مناسب رشته پزشکی در ایران،بسیاری از پزشکان ایرانی برای ارتقا شرایط زندگی خود مهاجرت به آمریکا از طریق کار را یک گزینه ایدهآل برای ادامه زندگی میدانند. اگرچه دریافت اقامت دائم آمریکا از طریق کار برای پزشکان ممکن است در ابتدا کمی دشوار تر از سایر مشاغل باشد ولی همیشه مهاجرت کاری با آمریکا برای پزشکان یک گزینه بسیار جذاب بوده است.سعی کردیم در جدول زیر مراحلی که یک پزشک می بایست برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار صورت دهد را بیان کنیم.
شماره | مرحله | توضیحات | محل انجام |
---|---|---|---|
۱ | تأییدیه ECFMG | تاییدیه مدارک پزشکی و ترجمه آنها توسط سازمان آموزش فارغ التحصیلان پزشکی خارجی یا همان ECFMG | آنلاین (وبسایت ECFMG) |
2 | گذراندن آزمونهای USMLE | تاییدیه مدارک پزشکی و ترجمه آنها توسط سازمان آموزش فارغ التحصیلان پزشکی خارجی یا همان | مراکز USMLE (مکانهای جهانی) |
۳ | درخواست رزیدنتی در ایالات متحده | درخواست برای برنامههای رزیدنتی از طریق برنامهی تطبیق ملی رزیدنتی (NRMP) | درخواست آنلاین (NRMP) |
4 | تکمیل دوره رزیدنتی در ایالات متحده | تکمیل موفق دوره رزیدنتی در تخصص انتخابی (مثل پزشکی داخلی، جراحی). | در آمریکا و کانادا (بیمارستانهای مختلف) |
۵ | گذراندن USMLE Step 3 | قبولی در آزمون مرحله سوم | مراکز USMLE در آمریکا |
۶ | دریافت مجوز پزشکی ایالتی | پس از اتمام دوره رزیدنتی، درخواست مجوز پزشکی برای کار در ایالت خاصی در ایالات متحده. هر ایالت دارای هیئت پزشکی خاص خود است. | هیئت پزشکی آمریکا |
۷ | تأییدیه هیئت تخصصی (اختیاری) | پس از اتمام دوره رزیدنتی، شرکت در آزمون تأییدیه هیئت تخصصی در رشته انتخابی برای کسب صلاحیت پیشرفته. | هیئتهای تخصصی در آمریکا |
راه حل فوری برای مهاجرت کاری پزشکان آمریکا
مسیر دشوار معادل سازی مدرک پزشکی در آمریکا و طی کردن آزمونهای تخصصی شاید از حوصله پسری از پزشکان ایرانی خارج باشد، بنابراین همواره پزشکان ایرانی برای مهاجرت کاری با آمریکا به دنبال راههای جایگزین بوده اند. یکی از سادهترین راههای پیش روی پزشکان ایرانی برای مهاجرت به آمریکا، پذیرش تحصیلی در یک دوره تخصصی کوتاه مدت و دریافت ویزای تحصیلی آمریکا و سپس تبدیل آن به ویزای کاری در خاک این کشور است. روشی که نیازی به تبدیل مدرک شرکت در آزمونهای معادل سازی مدرک پزشکی در خارج از خاک آمریکا ندارد.
مهاجرت کاری داروسازان به آمریکا
فارغ التحصیلان از دانشگاه های داروسازی خارج از آمریکا می توانند پس از گذراندن آزمون FPGEC وارد RMP می شوند.برای ورود به این دوره و انجام امتحانات نیاز به مدرک زبان می باشید که در این مورد خاص مدرک زبان TOFEL می باشد.
آزمون FPGEC
آزمون FPGEC یک بار در سال برگزار می شور که این آزمون در نزدیکی شیکاگو برگزار می شود. این آزمون، آزمونی یک روزه می باشد. دانش افراد در زمینه های علوم فیزیکی، علوم زیستی، ریاضیات، علوم داروسازی، علوم بیوزیستی، علوم رفتاری و مدیریت خدمات داروسازی می سنجد. افرادی اجازه شرکت در این آزمون را دارند که ۴سال تحصیلی خود را گذرانده باشند و دارای حداقل مدرک لیسانس داروسازی در کشور خود باشند یا برای کار داروسازی در کشور خود مجوز داشته باشند.
نهاد ASHP
ASHP نهاد اعتبارگذاری برای رزیدنتی در داروسازی کشور آمریکا می باشد و اکثر رزیدنتی ها توسط این نهاد اعتبار گذاری می شود. دو نوع رزیدنتی در داروسازی وجود دارد که شانل رزیدنتی های مربوط به دارو سازی و رزیدنتی های تخصصی می باشد. اکثر رزیدنتی های داروسازی به دانشگاه های داروسازی مرتبط نمی شود و از سوی بیمارستان ها و مراکز پزشکی آمریکا اداره می شود. داروسازان آمریکا بصورت معمول وارد بر نام RMP یا Residency Matching Program که توسط ASHP برای تطبیق متقاضیان و برنامه ها تضمین شده است، می شوند.
برخی از رزیدنتی های دارو سازی حتما باید پروانه از خود کشور آمریکا داشته باشند و در سایر موارد که از سوی ASHP اعتبارگذاری شده است در برنامه های رزیدنتی قبول می شوند. رزیدنتی های تخصصی شامل برنامه هایی در اداره، پزشکی داخل بزرگسالان، مطالعه بالینی تاثیر و فعل و انفعالات داروها در بدن، مراقبت در وضعیت بحرانی، پیرا پزشکی، اطلاعات دارویی، داروسازی هسته ای، حمایت تغذیه ای، پزشکی کودکان، مراقبت های اولیه و دارو شناسی روانی. در مقایسه با رزیدنتی های داروسازی تعداد کمی از برنامه های رزیدنتی تخصصی وجود دارد و بسیاری از آنها برنامه های تخصصی وابسته به دانشگاه هستند.
مهاجرت کاری دندانپزشکان به کشور آمریکا
دندانپزشکانی که در کشور ایران فارغ التحصیل شده اند می توانند برای کار و پس از آن اقامت کشور آمریکا اقدام نمایند.دندانپزشکان با داشتن مدرک زبان انگلیسی IELTS و یا TOFEL می توانند در دوره های یک ساله دانشگاه USLA شرکت کرده و پس از گذراندن این دوره مجوز کار در کشور آمریکا را کسب می کنند.
دندان پزشکان در این دوره می توانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را بعنوان همراه در این کشور ببرند.هزینه این دوره ها بصورت سالانه ۱۸ تا ۲۰ هزار دلار می باشد و هزینه ی زندگی برای یک سال در کشور آمریکا حدود ۱۵ هزار دلار می باشد.
مهاجرت به آمریکا از طریق کار در یک نگاه
سعی کردهایم اطلاعات مربوط به مهاجرت کاری با آمریکا برای مشاغل مختلف را در جدول زیر به اختصار نشان دهیم. اگرچه اطلاعات نوشته شده در این جدول تمامی اطلاعات مورد نیاز مربوط به مهاجرت به آمریکا از طریق کار را درباره مشاغل خاص علاقهمندان این حوزه نمیدهد بلکه میتواند تفاوتهای مهاجرت با آمریکا از طریق کار را برای مشاغل مختلف در یک نگاه نشان دهد.
عنوان شغل | مدرک آموزش مورد نیاز | معادلسازی | بهترین مسیر مهاجرت کاری به آمریکا |
---|---|---|---|
مهندس نرمافزار | مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا رشته مرتبط | معمولاً نیاز نیست | ویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و جاب آفر از کارفرما دارد |
متخصص بهداشت (پزشک، پرستار) | مدرک پزشکی یا مجوز پرستاری (اغلب نیاز به ارزیابی معادلسازی دارد) | WES، ECE و سایر سازمان ارزیابی مربوطه | ویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و جاب آفر از کارفرما دارد |
جوشکار | آموزش حرفهای یا کارآموزی | معمولاً نیاز نیست | ویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و و جاب آفر از کارفرما دارد |
نجار | آموزش حرفهای یا کارآموزی | معمولاً نیاز نیست | ویزای H-1B، اغلب نیازمند پیشنهاد شغلی و و جاب آفر از کارفرما دارد |
معلم | مدرک لیسانس در آموزش یا رشته مرتبط (اغلب نیاز به گواهینامه تدریس دارد) | WES، ECE سایر سازمان ارزیابی مربوطه | ویزای H-1B یا J-1 (برای برنامههای تبادل فرهنگی) |
هنرمند یا نوازنده | آموزش تخصصی یا تجربه در این زمینه | معمولاً نیاز نیست | ویزای O-1 برای افراد با توانایی استثنایی |
ورزشکار | مدارک ورزشکار حرفه ای | معمولاً نیاز نیست | ویزای P-1 برای ورزشکاران |
مدیر اجرایی کسبوکار | مدرک دانشگاهی مدیریت | معمولاً نیاز نیست | ویزای L-1 برای انتقال درون شرکتی |