info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

وبلاگ

مهاجرت کاری به آمریکا

مهاجرت کاری به آمریکا

می‌پرسید چرا مهاجرت کاری به آمریکا؟ پاسخ ساده است ؛چه روشی جذاب‌تر از روش مهاجرت کاری و چه کشوری جذاب‌تر از کشور آمریکا برای متقاضیان مهاجرت ایرانی است؟

از سال ۱۸۰۰ یعنی شروع قرن نوزدهم که عبارت سرزمین فرصت‌ها (لقبی که در آن روزها به آمریکا اطلاق می‌شد)باعث شد تا مهاجرین از سراسر دنیا وارد خاک امریکا شوند تا بتوانند یک شروع جدید ترین کشور داشته باشند تا به حال،مهاجرت کاری به آمریکا آمال و آرزوی بسیاری از مهاجرین سرتاسر جهان بوده است.با توجه به اهمیت موضوع مهاجرت کاری به آمریکا برای متقاضیان مهاجرت در داخل کشور ما سعی کردیم در این مقاله به صورت مفصل ابعاد مختلف این موضوع را بررسی نماییم.

علاوه بر آن به مهمترین سوالات این حوزه نظیر سوالات زیر پاسخ دهیم: 

  • چرا مهاجرت کاری برای ایرانیان جذاب است؟
  • مزایای مهاجرت به آمریکا از طریق کار چیست؟
  • چه چالش‌هایی مانع مهاجرت کاری با آمریکا می‌شود؟
  • روش‌های مهاجرت کاری به آمریکا چه روش‌هایی هستند؟
  • هزینه اقامت دائم امریکا از طریق کار چقدر است؟

جواب این سوال‌ها فقط بخش کوچکی است دغدغه‌های علاقه‌مندان مهاجرت به خصوص مهاجرت کاری با آمریکاست که در ادامه قصد داریم به تک تک آنها پاسخ دهیم.

مهاجرت کاری به آمریکا

مهاجرت کاری به آمریکا؛ آمار و ارقام

دانستن آمار و ارقام مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا می‌تواند تا حد زیادی ذهن شما را نسبت به شانس موفقیت در این مسیر روشن نماید.طبیعی است که وقتی یک کشور پذیرای علاقمندان به مهاجرت به این کشور باشد،این موضوع باید در سیاست‌های کلان مهاجر پذیری آن کشور نمود عینی داشته باشد و آمار و ارقام مربوط به مهاجرت به آن به صورت واضح بیانگر علاقه‌ای کشور به جذب نیروی کار خارجی باشد.

آمار جهانی صدور ویزای آمریکا

بر اساس آمار منتشر شده در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، بیش از ۱۸ درصد از نیروی کار مشغول به فعالیت در داخل خاک آمریکا را متولدین سایر کشورهای جهان تشکیل داده است.دولت آمریکا در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰ میلیون و چهارصد هزار ویزای غیر مهاجرتی برای متقاضیان خارجی صادر کرده است. آماری که نشان دهنده افزایش چشمگیر ۱۴ درصدی ویزاها نسبت به سال قبل است. 

علاوه بر آن همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌نمایید تعداد ویزاهای مهاجرتی کشور آمریکا نیز در سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

سالویزاهای غیر مهاجرتی
2023562,976
2022493,448
2021285,069
2020240,526
2019462,422
2018533,557
آمار جهانی ویزاهای مهاجرتی آمریکا(این دسته از ویزاها اجازه اقامت نامحدود در کشور مقصد را به متقاضیان مهاجرت به آمریکا می‌دهد)

همانطور که در جدول بالا مشخص است به غیر از سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ که سال‌های همه‌گیری کرونا در جهان بوده است،دولت آمریکا همواره با درخواست حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مهاجر خارجی برای اقامت دائم در این کشور موافقت می‌نماید.

آمار مهاجرت کاری ایرانیان به آمریکا

بیاید با هم نگاهی به آمار مربوط به روش‌هایی که متقاضیان موفق به دریافت اقامت دائم آمریکا شده‌اند بیندازیم. همانطور که در جدول زیر مشاهده می‌فرمایید،نزدیک به نیمی از متقاضیان اقامت دائم کشور آمریکا،از روش‌های مربوط به مهاجرت خانوادگی برای رسیدن به هدف خود استفاده می‌نماید،روش‌های نظیر مهاجرت از طریق ارقام درجه یک و یا مهاجرت از طریق ازدواج.

این اعداد و ارقام برای متقاضیان ایرانی فقط ۲۱ درصد است. همین تناسب تقریباً در ایر روش‌های مهاجرتی برقرار است. ولی مهمترین تفاوت آماری درخواست اقامت دائم آمریکا برای ایرانیان در روش‌های مهاجرت پناهندگی و مهاجرت کاری به آمریکاست.

روش مهاجرتیسراسر جهانمهاجرین ایرانی
خانوادگی49%21%
شغلی14%38%
پناهندگی10%32%
غیره27%9%
این آمار بر اساس یک نظرسنجی معتبر گردآوری شده است.

همونطور که با نگاهی دقیق‌تر به آمار و ارقام مربوط به ستون  پناهندگی و مهاجرت از طریق کار به آمریکا قابل برداشت است،سرنوشت بیشتر ایرانیانی که به طرق مختلف وارد خاک آمریکا می‌شوند این است که یکی از این دو روش را برای دریافت اقامت دائم آمریکا استفاده نمایند. مهمترین برداشتی که می‌توان از این آمار و ارقام داشت این است که مهاجرت کاری می‌تواند قانونی‌ترین روش برای دریافت اقامت دائم آمریکا برای یک ایرانی باشد.

آمار مهاجرت کاری و مزایای مهاجرت کاری به آمریکا 

مزایای مهاجرت کاری به آمریکا 

وقتی از بسیاری از علاقه‌مندان به مهاجرت از ایران،درباره انگیزه‌های ایشان در رابطه با مهاجرت سوال شود،ممکن است در پاسخ صرفاً تغییر شرایط موجود را بزرگترین دلیل برای مهاجرت خود از ایران بدانند.ولی شاید برای عده‌ای از افراد هدف از مهاجرت فقط خود مهاجرت و فرار از شرایط موجود نیست.

علاقمندان به مهاجرت کاری به آمریکا نیز ممکن است دقیقاً یکی از این دو انگیزه را داشته باشند،یا فرار از شرایط موجود یا استفاده از مهاجرت کاری برای ساختن یک آینده روشن‌تر.مهاجرت کاری به آمریکا می‌تواند مزایای بیشتر از صرفاً تغییر شرایط موجود داشته باشد. 

در ادامه به مهمترین مزیت‌های مهاجرت کاری با آمریکا که به صورت مکرر از افراد مختلف شنیده شده است ،می‌پردازیم.

مزیت اول: راهی برای رسیدن به گرین کارت 

به غیر از روش‌هایی که به صورت مستقیم و از همان ابتدا،متقاضی مهاجرت به آمریکا از طرق کار را قادر به دریافت گرین کارت (اقامت دائم) در این کشور می‌سازد،سایر روش‌ها می‌توانند پس از چند سال باعث دریافت اقامت دائم این کشور با استفاده از ویزاهای کار موقت شوند. 

همانطور که پیش تر نیز ذکر شد،هر ساله بیش از یک سوم از متقاضیان ایرانی که موفق به دریافت اقامت دائم آمریکا می‌شوند،از روش‌های مهاجرت کاری برای دریافت گرین کارت خود استفاده می‌نمایند.در هر سال مالی در دولت آمریکا که بین اول اکتبر تا ۳۰ سپتامبر تلقی می‌شود،حدوداً ۱۴۰ هزار نفر موفق می‌شوند اقامت موقت کاری خود را به اقامت دائم تبدیل نمایند. 

مزیت دوم : ویزای همراه،همراهان دورتر 

شاید فکر کنید یکی از مزیت‌های ویزای کار آمریکا اجازه به همراه داشتن همسر و فرزند زیر ۲۱ سال باشد. درست است،به همراه داشتن همسر و فرزند می‌تواند یک مزیت برای خانواده‌ها در مسیر مهاجرت کاری با آمریکا باشد،ولی مسئله اینجاست که این مزیت در سایر کشورهای جهان نیز وجود دارد و آمریکا در داشتن این مزیت تنها نیست!البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که تنها دو کشور آمریکا و کانادا فرزندان زیر ۲۱ سال را وابستگان فرد دارای ویزای کار می‌دانند و سایر کشورهای جهان فرزندان زیر ۱۸ سال را مجاز به دریافت ویزای همراه برای ویزای کاری می‌دانند.

ویژگی متمایز کشور آمریکا در مسیر مهاجرت کاری امکان اقدام برای چند نوع ویزای اقامتی و غیر اقامتی برای خانواده درجه یک دارنده اقامت دائم است. یعنی متقاضیانی که قصد مهاجرت کاری به آمریکا را دارند می‌تواند امیدوار باشند که پس از چند سال و دریافت اقامت دائم قادر باشند تا باعث مهاجرت دیگر اعضای خانواده خود (که شامل پدر مادر و برادر و خواهر می‌باشد) به آمریکا شوند.

مزیت سوم : تنها راه مطمئن

به غیر از راه دریافت اقامت آمریکا از طریق قبولی در لاتاری که عملاً می‌توان روی آن به عنوان یک مسیر مهاجرت جدی حساب کرد (به دلیل دخالت شانس در آن)،تنها روشی که بیشترین میزان شانس دریافت ویزا را به متقاضی مهاجرت به آمریکا می‌دهد،مسیر مهاجرت کاری به آمریکاست. 

طبیعی است که فرایند پیدا کردن فرصت شغلی و جاب آفر، سختی‌های خاص خود را در کشور آمریکا دارد ولیکن در صورت پیدا کردن فرصت شغلی مناسب،دریافت ویزای کار آمریکا یکی از محتمل‌ترین انواع اقدام،در میان روش‌های مهاجرت به آمریکا محسوب می‌شود.

چالش‌های مهاجرت کاری به کشور آمریکا 

چالش‌های مهاجرت کاری به آمریکا 

طبیعی است که شما تنها فردی نیستید که مهاجرت کاری به آمریکا را ایده‌آل‌ترین مسیر مهاجرت به بهترین کشور جهان از نگاه مهاجرین می‌دانید. افراد زیادی از سرتاسر جهان نیز با هدف مشابه برای مهاجرت کاری با آمریکا تلاش‌های زیادی صورت می‌دهد.

همین مسئله باعث رقابتی‌تر شدن مهاجرت کاری با آمریکا و ایجاد برخی چالش‌های جدی پیش روی متقاضیان اقدام از این طریق شده است. در ادامه سعی می‌کنیم به بزرگترین موانعی که ممکن است شما را در مسیر مهاجرت به آمریکا از طریق کار دچار مخاطره نماید، بپردازیم.

چالش اول : ملیت ما 

شاید روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار،نگاه دولت آمریکا به متقاضیان ایرانی مهاجرت به این کشور را به صورت علنی نمایان کرد. دوره‌ای که شاید به غیر از افراد معدودی از متقاضیان،سایر افراد موفق به دریافت هیچ گونه ویزایی برای ورود به خاک آمریکا نمی‌شدند. 

سیاست‌های دولت آمریکا و اداره مهاجرت این کشور در برخورد با متقاضیان مهاجرت به آمریکا از ایران،همیشه سختگیرانه بوده است. آمار ریجکتی ویزای ایرانیان در کنار کشورهایی نظیر یمن و سوریه را می‌توان بدترین آمار دریافت ویزا در میان کشورهای جهان دانست.

البته این رویه‌ها در گذر زمان پستی و بلندی‌های خاص خود را داشته است ولی به عنوان شخصی که علاقمند به مهاجرت کاری با آمریکا است می‌توانید اطمینان داشته باشید که این روش کمترین آسیب را از سیاست‌های سختگیرانه دولت آمریکا نسبت به مهاجرین را تحمل می‌شود.

چالش دوم : اینجا هم لاتاری است

همانطور که گفته شد تعداد متقاضیان مهاجرت کاری با آمریکا آنقدر زیاد است که دولت آمریکا نتواند به درخواست همه متقاضیان پاسخ دهد. راه حل دولت آمریکا برای کم کردن تعداد درخواست‌های ویزا جهت مهاجرت کاری به آمریکا در مهم‌ترین نوع ویزای کار به آمریکا یعنی ویزای H1B، برگزاری یک قرعه کشی میان تمام افرادی است که موفق به دریافت یک فرصت شغلی از آمریکا شده‌اند. 

پس متقاضیان ویزای کار موقت آمریکا،باید این مسئله را بدانند که پس از طی مراحل پیچیده پیدا کردن فرصت شغلی در این کشور،باید کمی هم از شانس برخوردار باشند تا بتوانند درخواست ویزای خود را در سفارت آمریکا ثبت نمایند.

چالش سوم : بررسی‌های امنیتی 

برخی از متقاضیان ایرانی مهاجرت به آمریکا،به خصوص متقاضیان مذکری که دوره سربازی خود را در سازمان‌ها و ارگان‌های به خصوصی سپری نموده اند، ممکن است پس از مرحله پیدا کردن شغل و حتی مرحله مصاحبه سفارت،با فرایندی به اسم بررسی امنیتی که تحت عناوین مختلف بین متقاضیان ایرانی شناخته شده است،روبرو شوند.

گاهی اوقات این بررسی‌ها ممکن است چندین ماه به طول انجامد به طوری که عملاً فرصت شغلی متقاضی که بر اساس آن اقدام به اخذ ویزای کار نموده است،معلق می‌گردد. 

روش‌های مختلف مهاجرت کاری به آمریکا 

روش‌های مهاجرت کاری به آمریکا 

با توجه به تعداد زیاد درخواست برای مهاجرت کاری به آمریکا دولت این کشور دسته‌بندی‌های زیادی برای انواع ویزای کار اقامتی و غیر اقامتی ایجاد کرده است.برخی از این ویزاها اجازه اقامت موقت به متقاضی را در خاک آمریکا می‌دهند و برخی دیگر امکان بهره‌مندی وی از دریافت اقامت دائم آمریکا را به همراه دارد. 

با توجه به اهمیت اشراف کامل به روش مورد نظر جهت مهاجرت کاری به آمریکا، در ادامه سعی می‌کنیم تمامی این روش‌ها را به تفکیک بررسی و این روش‌ها را در دو دسته موقت و دائم تقسیم بندی نماییم.

مهاجرت کاری به آمریکا به صورت موقت 

همانطور که از اسم این دسته از ویزاها قابل فهم است،متقاضی مهاجرت کاری با آمریکا با دریافت این نوع ویزا قادر خواهد بود تا در زمانی معین در کشور آمریکا مشغول به کار شود.طبیعی است که در صورتی که متقاضی مهاجرت کاری با آمریکا موفق به دریافت یکی از این ویزاها گردد،می‌بایست برای تبدیل آن به اقامت دائم از انواع دیگر ویزای مهاجرتی آمریکا استفاده نماید.

ویزای کار موقت :ویزای تحت عنوان H

این دسته از ویزاها که به صورت کلی بخش عمده‌ای از درخواست‌های ویزای کار برای دولت آمریکا را به خود اختصاص می‌دهند،به صورت کلی منوط به پیدا کردن ک شغل در خاک کشور آمریکا می‌باشد.  ویزای کار موقت در آمریکا سه زیردسته دارد. زیر مجموعه‌های این دسته از ویزاهای موقتی کار در آمریکا عبارتند از: 

  1. ویزای H1B : این نوع ویزا معروف‌ترین و متداول‌ترین ویزای کار آمریکاست که مورد توجه عده زیادی از علاقمندان به مهاجرت کاری به این کشور محسوب می‌شود.
  2. ویزای H2 : این نوع ویزا به کارفرمایان آمریکایی اجازه می‌دهد تا برای مشاغل مرتبط با کشاورزی و یا دیگر صنایع به صورت موقت و یا فصلی نیروی کار مورد نیاز خود را تامین نمایند. مشاغلی که زیردسته این نوع ویزای آمریکا می‌شوند اصطلاحا به  مشاغل کارگری معروف هستند.
  3. ویزای H3: این دسته از ویزا مختص کارآموزان و یا شرکت کنندگان در دوره‌های آموزشی موقت در زمینه‌های غیر پزشکی در خاک آمریکا می‌باشند.

گفتنی است قصد ویزای ذکر شده در بالا فقط دسته اول یعنی ویزای H1B، به صورت عملی برای متقاضیان ایرانی مهاجرت به آمریکا کارایی دارد. 

ویزای انتقال شرکتی: ویزای تحت عنوان L 

این دسته از ویزا به کارفرمایان آمریکایی اجازه می‌دهد تا مدیران و یا کارمندان حرفه‌ای این شرکت‌ها را که در دفاتری در سایر کشورهای جهان قرار دارند، به داخل کشور آمریکا انتقال دهند.به طور مثال اگر شما کارمند یک شرکت آمریکایی در ایران و یا سایر نقاط جهان هستید،شرکت مادر که در خاک آمریکا قرار دارد می‌تواند با استفاده از انواع مختلف این ویزا ، برای شما دعوتنامه ویزای کاری ارسال نماید و شما قادر خواهید بود با استفاده از یکی از عناوین ذیل این نوع ویزاها( که به ویزاهای L1A و L2A معروف هستند) به آمریکا مهاجرت کاری موقت داشته باشید. 

البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که یکی از زیردسته‌های انواع این ویزاها به شرکت‌هایی خارجی که هنوز دفتری در خاک آمریکا ندارند نیز اجازه تاسیس دفتر و صدور دعوتنامه برای دریافت ویزای کار مدیران خود را می‌دهد.

ویزای هنرمندان : ویزای تحت عنوان O

همونطور که از نام این دسته‌بندی پیداست،هنرمندان می توانند با استفاده از این دست ویزای کار موقت  فرایند مربوط به مهاجرت کاری به آمریکا را صورت دهند.البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای این نیز داشتن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی جز الزامات مراحل درخواست ویزا می‌باشد. 

ویزای ورزشکاران : ویزای تحت عنوان P

ورزشکاران نیز می‌توانند با استفاده از زیردسته‌های این نوع ویزای کار موقت آمریکا با داشتن یک فرصت شغلی از یک کارفرمای آمریکایی اقدام به مهاجرت کاری به آمریکا نمایند. دولت آمریکا دسته‌های دیگری نیز برای علاقمندان به مهاجرت کاری به آمریکا به خصوص برای آن دسته از افرادی که به صورت موقت قصد ورود به کشور آمریکا را دارند ایجاد نموده است که با توجه به شانس کم اقدام یک متقاضی ایرانی در آنها برای جلوگیری از اطاله کلام از ذکر آنها خودداری می‌نماییم. 

مهاجرت کاری به آمریکا به صورت دائم

مهاجرت کاری به آمریکا به صورت دائم

دسته دیگری از ویزاهای کار آمریکا که به ویزاهای مهاجرتی این کشور مشهور هستند، مجوزهایی برای متقاضیان مهاجرت کاری با آمریکاست که به ایشان اجازه می‌دهد تا به صورت دائم در این کشور زندگی کنند. سالانه تعداد بسیاری از متقاضیان کار در آمریکا با استفاده از این نوع ویزاهای اقامتی که در نهایت به گرین کارت آمریکا منجر می‌شود، وارد خاک این کشور می شوند.این نوع ویزای اقامتی معمولاً به ویزاهای Employment based) EB) ،مشهور هستند. در ادامه قصد داریم به دسته‌بندی انواع روش‌های مهاجرت کاری با آمریکا به صورت دائم بپردازیم: 

گرین کارت از طریق هنر، ورزش و تجارت ، ویزای EB1-1

افرادی که بتوانند مهارت‌های خود را در عرصه بین‌المللی در حوزه‌های مربوط به ورزش،هنر و یا حتی تجارت اثبات نمایند،قادر خواهند بود تا از همین طریق ویزای اقامتی EB1 ، را دریافت نمایند. این دسته از متقاضیان مهاجرت کاری به آمریکا بدون نیاز داشتن به پیدا کردن کارفرما، قادر هستند تا درخواست ویزای کار آمریکا به صورت دائم را به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند. 

گرین کارت آمریکا برای اساتید دانشگاه ، ویزای EB1-2

اساتید دانشگاهی که به صورت ین‌المللی شناخته شدند و حداقل سابقه سه سال تدریس در دانشگاه را دارند با داشتن دعوتنامه از یک کارفرمای آمریکایی می‌توانند برای دریافت ویزای مهاجرتی EB1 اقدام نمایند. در این روش کارفرما که احتمالاً یک مرکز آموزشی برای دانشگاه در آمریکا است می‌بایست درخواست خود را برای جذب متقاضی به اداره مهاجرت آمریکا ارسال نمایند. 

ویزای کار اقامتی آمریکا برای مدیران ، ویزای EB1-3 

مدیران ارشد و مدیران اجرایی شرکت‌هایی که به نحوی به یک شرکت آمریکایی ارتباط دارند،می‌توانند با ارائه سه سال سابقه کار در این مراکز،می‌توانم با داشتن پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی درخواست خود را برای دریافت اقامت دائم آمریکا از طریق ویزای کار به اداره مهاجرت این کشور ارسال نمایند.

اقامت کاری آمریکا برای افراد متخصص ، ویزای EB2 

این نوع ویزاهای کار، که جزو دسته ویزاهای اقامتی محسوب می‌شوند مخصوص افرادی است که در حوزه‌های مربوط به پزشکی مهندسی مدیریت و بیزینس دارای مدرک تحصیلی معادل کارشناسی ارشد یا فراتر از آن هستند.داشتن حداقل ۵ سال سابقه کار و گرفتن یک فرصت شغلی معتبر از کارفرمای آمریکا اجازه اقدامات اقدام برای این نوع مهاجرت کاری به آمریکا محسوب می‌شود. 

اقامت کاری برای نیروی ماهر ، ویزای EB3 

افرادی که فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند،می‌توانند با دریافت یک پیشنهاد شغلی از کارفرمای آمریکایی، برای اقامت کاری به صورت دائم به کشور آمریکا اقدام نمایند. در این حالت کارفرمای آمریکایی می‌بایست درخواست خود را برای جذب نیروی متقاضی به اداره مهاجرت آمریکا ارسال نمایند. 

آمار پذیرش روش های مهاجرت کاری به آمریکا در یک نگاه

سعی کرده‌ایم در جدول زیر تمام آمار مربوط به ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی کشور آمریکا و شرایط هر یک که مربوط به مهاجرت به این کشور از طریق کار می‌شود را دسته‌بندی کنیم.

نوع ویزامعیارهای واجد شرایط بودنتعداد تقریبی ویزاهای صادر شده سالانه
H-1B Visaنیاز به مدرک لیسانس یا بالاتر در رشته تخصصی. کارفرما باید گواهی کار و درخواست ارائه دهد.85,000
H-2A Visaنیاز به اثبات نیاز کارفرما به کارگران موقت و اینکه آنها جایگزین کارگران آمریکایی نخواهند شد.متغیر
H-2B Visaنیاز به اثبات نیاز کارفرما به کارگران موقت و اینکه آنها جایگزین کارگران آمریکایی نخواهند شد.متغیر
L-1 Visaنیاز به داشتن سابقه کار حداقل یک سال در سه سال گذشته در شرکت خارج از کشور برای کارمند.متغیر
O-1 Visaنیاز به ارائه مدارک شهرت و شناخت ملی یا بین‌المللی در حوزه های هنریمتغیر
P-1 Visaنیاز به اثبات توانایی استثنایی یا شهرت بین‌المللی در حوزه های ورزشیمتغیر
EB-1 Visaنیاز به ارائه مدارک توانایی استثنایی، شهرت ملی یا بین‌المللی، یا یک موقعیت برجسته در یک شرکت چندملیتی.10,000
EB-2 Visaنیاز به مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر، یا مدرک لیسانس به همراه پنج سال تجربه پیشرونده در شغل تخصصی.40,000
EB-3 Visaنیاز به یک پیشنهاد شغلی و گواهی کار.85,000
مراحل مهاجرت کاری به آمریکا

مراحل مهاجرت کاری به آمریکا 

شاید متقاضیان مهاجرت کاری به کشور آمریکا در روش‌های مختلف تعیین شده توسط اداره مهاجرت این کشور ملزم هستند تا قدم های متفاوتی از سایر روش‌ها را برای مهاجرت آمریکا از طریق کار را بردارند. به طور مثال فرایند مربوط به مهاجرت کاری به کشور آمریکا از طریق جاب آفر کاملاً متفاوت از مسیر مهاجرت از طریق ویزای هنرمندان است.

ولی انجام برخی از قدم‌ها تقریباً در تمام روش‌های مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان الزامی است. در این بخش سعی می‌کنیم یک راهنمای صفر تا صد مهاجرت کاری با آمریکا را برای سال ۲۰۲۵ ارائه کنیم. 

مرحله اول : تهیه یک رزومه تخصصی 

با قطعیت می‌توان گفت در همه روش‌های مهاجرت کاری به آمریکا متقاضی ملزم به داشتن یک رزومه منسجم و تخصصی در رابطه با مجموعه فعالیت‌هایی است که در طول زندگی حرفه‌ای خود صورت داده است. این رزومه ممکن است در مراحل مختلف مهاجرت به آمریکا از طریق شغل مثلاً در مرحله ارائه به کارفرما و یا حتی در مرحله درخواست ویزای کار مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین یکی از ابتدایی‌ترین قدم‌ها برای پیدا کردن کار در آمریکا و یا درخواست ویزای کاری تهیه یک رزومه بر اساس الگوهای مطلوب در کشور آمریکاست. 

توصیه می‌کنیم برای تهیه رزومه اگر در چند شغل مهارت دارید صرفاً بر روی یک شغل تمرکز کنید. مثلاً اگر هم مهندس صنایع هستید و هم کار جوشکاری بلدید، منطقی‌ترین کار نوشتن دو رزومه یکی با عنوان مهندسی صنایع و یکی به عنوان جوشکاری است نه یک رزومه با هر دو مهارت.

مرحله دوم :  تشخیص نوع ویزا 

شاید مهمترین قدم برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار به خصوص برای متقاضیان ایرانی در شرایط فعلی تشخیص نوع ویزای درست برای مهاجرت به این کشور است. در نظر گرفتن پیش نیازهای ورود به آمریکا در هر ویزا و به خصوص آمار و ارقام مربوط به صدور ویزا برای ایرانیان در ماه‌های قبل از اقدام، دو فاکتور مهم جهت تشخیص بهترین روش برای مهاجرت کاری به امریکا است. این قدم حتی برای افرادی که در حال حاضر پیشنهاد شغلی مشخصی در خاک آمریکا دارند نیز اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که اقدام از طریق ویزای اشتباه می‌تواند شانس مهاجرت کاری به آمریکا را از بین ببرد.

دقت کنید که منظور از بررسی شرایط ویزا بررسی آمار و ارقام اداره مهاجرت کشور آمریکاست نه تبلیغات ارائه شده در اینترنت و صفحات فضای مجازی. به طور مثال تبلیغات در زمینه دریافت اقامت کاری آمریکا از طریق گرین کارت مستقیم شاید بیشترین حجم تبلیغات در زمینه مهاجرت به آمریکا از طریق کار را به خود اختصاص داده است ولی آمار و ارقام دور ویزاهای آمریکا چیز دیگری  می‌گوید!

قدم سوم : مکاتبه با کارفرما 

از آنجایی که بیشتر روش‌های مهاجرت به آمریکا مستلزم پیدا کردن یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی است بنابراین مکاتبه با کارفرما به منظور پیدا کردن جاب آفر جز مهم‌ترین (و شاید اصلی‌ترین) قدم‌ها برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار محسوب می‌شود. مهمترین نکته در مرحله کاریابی در آمریکا توجه به این موضوع است که بیشتر کارفرماهای آمریکایی علاقه به استخدام نیروی خارجی ندارند و تمایل ندارند جهت دریافت ویزای کار اسپانسر متقاضی باشند. 

پس جستجوهای شغلی می‌بایست پیرامون مشاغلی باشد که کارفرما ابراز علاقه می‌کند تا بتواند با اسپانسر شدن در فرایند ویزای کار به متقاضیان کمک کند. ما در مقاله‌ای تحت عنوان کار در آمریکا ، به صورت مفصل به روش‌های کاریابی در این کشور و همچنین ترفندهایی برای افزایش شانس پیدا کردن جاب آفر در آمریکا اشاره کرده‌ایم.

مهاجرت کاری با آمریکا بر اساس مشاغل مختلف

مهاجرت کاری با آمریکا بر اساس مشاغل مختلف 

شاید مهاجرت به آمریکا از طریق کار برای بسیاری از مشاغل صرفاً با پیدا کردن یک کارفرما شروع شود ولی برای برخی از مشاغل طی کردن یک فرایند پیش از پیدا کردن کارفرما قدم اول برای مهاجرت کاری با آمریکا شمرده می‌شود. مشاغلی که معمولاً انجام دادن آنها نیازمند طی کردن یک دوره و یا انجام آزمون‌هایی در داخل یا خارج خاک آمریکا است، نمونه بارز این دسته از مشاغل هستند. در این بخش قصد داریم مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان در این مشاغل را مورد بررسی قرار دهیم.

مهاجرت کاری با آمریکا برای پزشکان 

علی رغم شرایط با ثبات و بازار کار مناسب رشته پزشکی در ایران،بسیاری از پزشکان ایرانی برای ارتقا شرایط زندگی خود مهاجرت به آمریکا از طریق کار را یک گزینه ایده‌آل برای ادامه زندگی می‌دانند. اگرچه دریافت اقامت دائم آمریکا از طریق کار برای پزشکان ممکن است در ابتدا کمی دشوار تر از سایر مشاغل باشد ولی همیشه مهاجرت کاری با آمریکا برای پزشکان یک گزینه بسیار جذاب بوده است.سعی کردیم در جدول زیر مراحلی که یک پزشک می بایست برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار صورت دهد را بیان کنیم.  

شمارهمرحلهتوضیحاتمحل انجام
1تأییدیه ECFMGتاییدیه مدارک پزشکی و ترجمه آنها توسط سازمان آموزش فارغ التحصیلان پزشکی خارجی یا همان ECFMGآنلاین (وبسایت ECFMG)
2 گذراندن آزمون‌های USMLEتاییدیه مدارک پزشکی و ترجمه آنها توسط سازمان آموزش فارغ التحصیلان پزشکی خارجی یا همانمراکز USMLE (مکان‌های جهانی)
3 درخواست رزیدنتی در ایالات متحدهدرخواست برای برنامه‌های رزیدنتی از طریق برنامه‌ی تطبیق ملی رزیدنتی (NRMP)درخواست آنلاین (NRMP)
4 تکمیل دوره رزیدنتی در ایالات متحدهتکمیل موفق دوره رزیدنتی در تخصص انتخابی (مثل پزشکی داخلی، جراحی).در آمریکا و کانادا (بیمارستان‌های مختلف)
5گذراندن USMLE Step 3قبولی در آزمون مرحله سوممراکز USMLE در آمریکا
6دریافت مجوز پزشکی ایالتیپس از اتمام دوره رزیدنتی، درخواست مجوز پزشکی برای کار در ایالت خاصی در ایالات متحده. هر ایالت دارای هیئت پزشکی خاص خود است.هیئت پزشکی آمریکا
7 تأییدیه هیئت تخصصی (اختیاری)پس از اتمام دوره رزیدنتی، شرکت در آزمون تأییدیه هیئت تخصصی در رشته انتخابی برای کسب صلاحیت پیشرفته.هیئت‌های تخصصی در آمریکا

راه حل فوری برای مهاجرت کاری پزشکان آمریکا

مسیر دشوار معادل سازی مدرک پزشکی در آمریکا و طی کردن آزمون‌های تخصصی شاید از حوصله پسری از پزشکان ایرانی خارج باشد، بنابراین همواره پزشکان ایرانی برای مهاجرت کاری با آمریکا به دنبال راه‌های جایگزین بوده اند. یکی از ساده‌ترین راه‌های پیش روی پزشکان ایرانی برای مهاجرت به آمریکا، پذیرش تحصیلی در یک دوره تخصصی کوتاه مدت و دریافت ویزای تحصیلی آمریکا و سپس تبدیل آن به ویزای کاری در خاک این کشور است. روشی که نیازی به تبدیل مدرک شرکت در آزمون‌های معادل سازی مدرک پزشکی در خارج از خاک آمریکا ندارد.

مهاجرت کاری پزشکان و داروسازان به آمریکا

مهاجرت کاری داروسازان به آمریکا

داروسازان ایرانی نیز علاقه بسیار زیادی برای مهاجرت کاری به آمریکا در چند سال گذشته از خود نشان داده اند. هر چند روش‌های دیگری نظیر دریافت ویزای تحصیلی نیز توسط این گروه مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی مهاجرت به آمریکا از طریق کار با توجه به تخصص کاری داروسازان نیازمند طی کردن مراحلی برای تایید مدرک تحصیلی و سوابق پزشکی متقاضی است. 

سعی کردیم در جدول زیر صفر تا صد مهاجرت به آمریکا با مدرک داروسازی را برای علاقه‌مندان توضیح دهید.

شمارهمرحلهتوضیحاتمحل انجام هر مرحله
1ارزیابی مدرک تحصیلیتایید مدارک تحصیلی توسط (FPGEC) یا سازمان‌های مشابهآنلاین
2قبولی در آزمون FPGEEشرکت و قبولی در آزمون معادل‌سازی مدرک داروسازی خارجیآنلاین
3شرکت در آزمون زبانبیشتر ایالت‌های آمریکا تقاضی را ملزم به ارائه مدرک زبان می‌کنند.آنلاین
4درخواست کارآموزی داروسازیطی هزار تا دو هزار ساعت کارآموزی در یک داروخانه مجاز در آمریکاحضوری در آمریکا
5شرکت در آزمون NAPLEXاین آزمون مجوز داروسازی آمریکای شمالی و براساس دانش و مهارت های بالینی است.آنلاین و حضوری
6شرکت در آزمون MPJEاین مرحله صرفاً یک مرحله اداری پس از قبولی در آزمون‌هاستآنلاین
7دریافت مجوز داروسازی از ایالتپس از قبولی در آزمون‌ها و تکمیل ساعات کارآموزی، می‌توانید از هیئت داروسازی ایالت مورد نظر خود برای دریافت مجوز اقدام کنید.حضوری در آمریکا
8دریافت ویزای کار H-1Bداروسازان خارجی معمولاً در این مرحله ویزای H-1B را درخواست می کنند.حضوری و آنلاین
9پیدا کردن شغلاشتغال در سیستم بهداشت و درمان آمریکا.حضوری در آمریکا
1010. اقامت دائم (اختیاری)پس از اشتغال، ممکن است داروسازان بتوانند از طریق حمایت کارفرما برای اقامت دائم در آمریکا اقدام کنند.حضوری و آنلاین

مهاجرت دندانپزشکان به کشور آمریکا

همیشه با توجه به درآمد دندانپزشکان در آمریکا یکی از پرطرفدارترین مقاصد برای دندانپزشکان ایرانی ، کشور آمریکا بوده است. دندانپزشکان نیز همانند پزشکان و سایر مشاغل مربوط به حوزه کادر درمان برای شروع فعالیت خود در کشور آمریکا نیاز به معادل سازی مدرک دندانپزشکی در آمریکا دارند. این فرایند اگرچه ممکن است در ابتدای کار فرایند مشکلی باشد ولی با توجه به آینده احتمالی دندانپزشکان در آمریکا ارزش وارد شدن به آن را دارد.سعی کردیم مراحل مورد نیاز یک دندانپزشک خارجی برای معادل سازی مدرک خود در کشور آمریکا و در نهایت عملی کردن مسیر مهاجرت کاری به آمریکا برای دندان را ترسیم کنیم.

شمارهمرحلهتوضیحاتمحل انجام
1 ارزیابی مدرک (ECE یا WES)در این مرحله دندانپزشکان می‌بایست مدارک تحصیلی خود را ز طریق سازمان‌های ECE یا WES به مدارک آمریکایی معادل‌سازی نمایند.آنلاین (وبسایت ECE یا WES)
2 قبولی در آزمون NBDEدندانپزشکان خارجی خارجی می بایست در آزمون National Board Dental Examination (NBDE) شرکت و نمره قبولی دریافت کنند.آنلاین (ثبت‌نام) و حضوری (مراکز آزمون)
3شرکت در آزمون زبانگرفتن نمره زبان کافی در آزمون تافل یا آیلتس برای شرکت در دوره‌ها در مراحل بعدیآنلاین (ثبت‌نام) و حضوری (مراکز آزمون)
5 پذیرش در برنامه Advanced Standingدندانپزشکان می‌بایست از برنامه‌های Advanced Standing برای دندانپزشکان خارجی در یک دانشگاه معتبر پذیرش دریافت کنند.حضوری (دانشگاه‌های معتبر آمریکا)
6 تکمیل دوره دندانپزشکیدندانپزشکان می‌بایست با شرکت در برنامه Advanced Standing و طی دو تا سه سال در دانشکده دندانپزشکی تحصیل کنند تا مدرک معادل DDS یا DMD دریافت کنند.حضوری (دانشگاه‌های معتبر آمریکا)
7شرکت در آزمون‌های بالینی و ایالتیپس از دریافت مدرک دندانپزشکی تقاضیان می‌توانند مجوز طبابت در ایالت مورد نظر خود را دریافت کنند.حضوری (مراکز آزمون‌های ایالتی)
8 درخواست برای مجوز کارپس از قبولی در آزمون‌ها، باید برای دریافت مجوز دندانپزشکی در ایالت مورد نظر درخواست بدهید و پس از تأیید شروع به کار کنید.آنلاین (وبسایت‌های هیئت‌های ایالتی)

راه حل فوری مهاجرت دندانپزشکان به آمریکا 

یکی از مشکلات دندانپزشکان برای مهاجرت به آمریکا دریافت ویزا برای شرکت در دوره‌های آمادگی و انجام فرایندهای مربوط به معادل سازی مدرک دندانپزشکی در آمریکا است. از همین جا بسیاری از دندانپزشکان به دنبال راه‌های جایگزین برای مهاجرت به آمریکا هستند که با سهولت بیشتری صورت پذیرد. یکی از متداول‌ترین راه‌های مورد استفاده از متخصصین دندانپزشکی و دندانپزشکان عمومی ، ثبت نام در دوره‌های تخصصی دندانپزشکی نظیر دوره‌های بهداشت دهان و دندان و یا حتی مدیریت بیمارستان در کشور آمریکا است.

این روش باعث می‌شود تا متقاضیان بتوانند در بازه زمانی کوتاه‌تری با دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا وارد این کشور شده و مراحل معادل سازی مدرک دندانپزشک در آمریکا را با سرعت بیشتری انجام دهند.

مهاجرت به آمریکا از طریق کاری برای پرستاران 

مهاجرت به آمریکا از طریق کاری برای پرستاران 

کشور آمریکا همواره به جذب پرستاران خارجی نیاز مبرم داشته است. در حال حاضر بیش از سه میلیون و دویست هزار پرستار تایید شده در کشور آمریکا مشغول به فعالیت می‌باشند که از این میان نزدیک به پانصد هزار نفر از این جمعیت، شامل پرستارانی است که از طریق مهاجرت کاری به آمریکا سفر کرده اند. همین مسئله شاید مهاجرت به آمریکا برای پرستاران را بسیار جذاب‌تر از سایر مشاغل کند. 

ولی پرستاران نیز مانند بسیاری دیگر از مشاغل حوزه علوم پزشکی می‌بایست در ابتدا و پیش از مهاجرت به آمریکا از طریق کار مدارک تحصیلی خود را برای کار در این کشور معادل سازی کنند. در جدول زیر مراحل معادل سازی مدرک پرستاری در آمریکا را به صورت گام به گام ذکر کرده‌ایم.

شماره مرحلهفعالیتتوضیحاتمحل انجام
1ارزیابی مدرک تحصیلیمدارک تحصیلی باید توسط سازمان CGFNS مورد ارزیابی قرار بگیرند.آنلاین، سایت CGFNS
2شرکت در آزمون NCLEX-RNاین ۀزمون یک آزمون کتبی و تخصصی برای پرستاران است.حضوری، مراکز Pearson VUE در امارات یا ترکیه
3دریافت مجوز پرستاری ایالتیدرخواست برای هر ایالت به صورت مجزا صورت میگیرد.آنلاین، سایت سازمان پرستاری ایالت مربوط
4مدرک زبان انگلیسیمعمولا نمره 6.5 آزمون آیلتس یا معادل های آن برای دریافت مجوز های ایالتی ضروری استآنلاین یا حضوری
5درخواست کاربا تاییدیه مدرک پرستاری متقاضی قادر به کاریابی در ایالت مورد نظر است.آنلاین، وب‌سایت‌های استخدام
6درخواست ویزادر این مرحله متقاضی ممکن است برای یکی از ویزاهای کاری آمریکا اقدام نمیاد.سفارت آمریکا در کشور های همسایه

راه حل جایگزین برای مهاجرت کاری پرستاران با آمریکا 

البته بسیاری از متقاضیان مهاجرت به آمریکا از طریق کار، به خاطر اجتناب از فرایند پیچیده معادل سازی مدارک تحصیلی خود تصمیم می‌گیرند تا با استفاده از ویزای تحصیلی وارد این کشور شده و سپس با طی کردن مراحل معادل سازی در خاک این کشور بتوانند به عنوان یک پرستار رجیستر شده در آمریکا به فعالیت خود ادامه دهند.

مهاجرت کاری به آمریکا برای برنامه نویسان

با توجه به اینکه بزرگترین شرکت‌های برنامه‌نویسی جهان در کشور آمریکا استقرار دارند و اساساً ین کشور پیشرو در صنعت برنامه نویسی و فناوری اطلاعات است طبیعی است که مهاجرت کاری به آمریکا در حوزه آی‌تی پرطرفدارترین مقصد برای فعالان این حوزه باشد.به غیر از بورسیه‌های تحصیلی که با مهاجرت تحصیلی به آمریکا در اختیار برنامه نویسان قرار می‌گیرد،متخصصین این حوزه می‌توانند از روش‌های زیر برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار نیز اقدام نمایند.

روش مدتتوضیحاتشرایط
ویزای H-1Bموقت 3 سالهمرسوم‌ترین نوع ویزای کار به آمریکا که به اسم جاب آفر معروف استنیازمند یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی و مدرک لیسانس
ویزای O-1موقت 3 سالهاین ویزا مخصوص افراد با توانایی خارق‌العاده است.شناخته شدن حوزه کاری به صورت بین المللی و کسب جوایز بزرگ
ویزای EB-2اقامت دائماقامت دائم برای افرادی که در حوزه برنامه نویسی توانایی خارق‌العاده‌ای دارند.حداقل مدرک کارشناسی ارشد و پیشنهاد کار به کارفرمای آمریکایی
ویزای EB-3اقامت دائماقامت دائم برای نیروی کار ماهر بر اساس تجربهداشتن پیشنهاد شغلی از آمریکا و حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن
ویزای NIWاقامت دائممختص افراد نخبه در حوزه ی تی محسوب می‌شود.ارائه مدارکی نظیر داشتن مقالات که اثبات نخبگی متقاضی است

مهاجرت کاری به آمریکا برای مشاغل مختلف در یک نگاه

سعی کرده‌ایم اطلاعات مربوط به مهاجرت کاری با آمریکا برای مشاغل مختلف را در جدول زیر به اختصار نشان دهیم. اگرچه اطلاعات نوشته شده در این جدول تمامی اطلاعات مورد نیاز مربوط به مهاجرت به آمریکا از طریق کار را درباره مشاغل خاص علاقه‌مندان این حوزه نمی‌دهد بلکه می‌تواند تفاوت‌های مهاجرت با آمریکا از طریق کار را برای مشاغل مختلف در یک نگاه نشان دهد. 

عنوان شغلمدرک آموزش مورد نیازمعادل‌سازیبهترین مسیر مهاجرت کاری به آمریکا
مهندس نرم‌افزارمدرک لیسانس در علوم کامپیوتر یا رشته مرتبطمعمولاً نیاز نیستویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و جاب آفر از کارفرما دارد
متخصص بهداشت (پزشک، پرستار)مدرک پزشکی یا مجوز پرستاری (اغلب نیاز به ارزیابی معادل‌سازی دارد)WES، ECE و سایر سازمان ارزیابی مربوطهویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و جاب آفر از کارفرما دارد
جوشکارآموزش حرفه‌ای یا کارآموزیمعمولاً نیاز نیستویزای H-1B، نیازمند پیشنهاد شغلی و و جاب آفر از کارفرما دارد
نجارآموزش حرفه‌ای یا کارآموزیمعمولاً نیاز نیستویزای H-1B، اغلب نیازمند پیشنهاد شغلی و و جاب آفر از کارفرما دارد
معلممدرک لیسانس در آموزش یا رشته مرتبط (اغلب نیاز به گواهینامه تدریس دارد)WES، ECE سایر سازمان ارزیابی مربوطهویزای H-1B یا J-1 (برای برنامه‌های تبادل فرهنگی)
هنرمند یا نوازندهآموزش تخصصی یا تجربه در این زمینهمعمولاً نیاز نیستویزای O-1 برای افراد با توانایی استثنایی
ورزشکارمدارک ورزشکار حرفه ایمعمولاً نیاز نیستویزای P-1 برای ورزشکاران
مدیر اجرایی کسب‌وکارمدرک دانشگاهی مدیریتمعمولاً نیاز نیستویزای L-1 برای انتقال درون شرکتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.