شرایط مهاجرت به آمریکا
مهاجرت به آمریکا حرکت بین المللی اتباع غیر آمریکایی به منظور اقامت دائم در این کشور است. مهاجرت منبع اصلی رشد جمعیت و تغییر فرهنگی در تاریخ ایالات متحده بوده است. در طول تاریخ بیشترین میزان مهاجرت در میان کل کشورهای جهان را آمریکا به خود اختصاص داده است. در حدود ۵۶ درصد از جمعیت آمریکا را مهاجران تشکیل داده اند. بر اساس سالنامه آمار مهاجرت، ایالات متحده در حدود ۱٫۱۸ میلیون مهاجر قانونی را پذیرفته است.
تحریریه مجموعه آریاناپارس به عنوان تنها مرکز مشاوره ایران که دارای مجوزهای رسمی اعزام نیروی کار و اعزام دانشجو می باشد، قصد دارد در ادامه این مقاله، علاوه بر برسی شرایط و راه های مهاجرت به آمریکا، به این سوال پاسخ دهد که مهاجرت به آمریکا تا چه اندازه ممکن و در عین حال معقول است.
ویدئو مهاجرت به آمریکا پس از لغو قانون بن ویزای ایرانیان
مهاجرت به آمریکا در گذر زمان
مهاجرت به ایالات متحده از قرن ۱۷ و با اولین ورود مهاجران اروپایی آغاز شد. از آن زمان، مهاجرت به آمریکا سه موج بزرگ را تجربه کرده است: در طول قرن ۱۹، پس از جنگ داخلی و پس از لغو سیستم سهمیه در سال ۱۹۶۵ میلادی.
مهاجران ایرلندی از قحطی سیب زمینی فرار کردند و ایتالیایی ها و یهودیان از سرتاسر اروپا از فاشیسم جنگ جهانی دوم با یک حرکت گسترده به سمت آمریکا گریختند. در سالهای اخیر، شمار مهاجران به ویژه توسط مکزیکی ها که به دنبال فرار از فقر و جنایت کشور خود را به مقصد آمریکا ترک کردند.
روش های مهاجرت به کشور آمریکا
افراد که قصد مهاجرت به آمریکا را دارند باید از شرایط ورود به این کشور مطلع شوند و راه های متفاوت را با خبر باشند تا بهترین گزینه ورود به خاک آمریکا را انتخاب نمایند. از همین رو به بررسی روش های مهاجرت به آمریکا می پردازیم.
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی مجوز سپری کردن یک دوره در مدت زمان مشخص در کشور آمریکا می باشد. افراد پس از تحصیل باید به کشور خود بازگردند و یا از تبدیل ویزا برای ماندن در این کشور استفاده نمایند. نام گذاری های متفاوتی برای ویزاهای تحصیلی آمریکا وجود دارد که رایج ترین آنها ویزای F1 است. از دیگر ویزاهای تحصیلی می توان به J1 , H3 , M1 اشاره کرد.
دانشجویان برای ادامه تحصیل در کشور آمریکا، نیازمند ارائه مدارک تحصیلی سابق خود می باشند. مدرک زبان از دیگر مدارک حائز اهمیت برای ویزای تحصیلی در این کشور است. به صورت معمول نمره بین ۶ تا ۷ نمره آیلتس برای ادامه تحصیل در این کشور کفایت می کند. دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا قادر خواهند بود در صورت اخذ ویزا، همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به همراه داشته باشند که به ویزای همراهان F2 گفته می شود.
ویزای کار
از مهم ترین ویزاهای کار آمریکا می توان به EB1 ،EB2 ،EB3 ،H1B اشاره کرد که ویزاهای EB3،H 1B بیشتر مطرح می باشند. ویزا EB3 بصورت معمول مختص افرادی می شود که در رشته خاصی مشغول به کار می باشند و برای کار مورد نظر در کشور آمریکا هیچ فردی مورد قبول نخواهد بود. در این ویزا نیاز به کارفرما و پیشنهاد کار می باشید.
ویزای H1B، متقاضیانی که دارای تخصص حرفه ای با دانش تخصصی بالا و حداقل مدرک کارشناسی هستند و در بعضی موارد خاص مثل داشتن تجربه کاری مستند بدون مدرک تحصیلی در صورتی که از طرف یک کارفرمای آمریکایی دعوت به کار شوند، می توانند تقاضای ویزای کار نمایند.
ویزای سرمایه گذاری
در حال حاضر افراد از سه طریق قادر خواهند بود برای ویزای سرمایه گذاری کشور آمریکا اقدام نمایند که در ذیل به تحلیل و بررسی آن پرداخته می شود.
ویزای E2، ویزای ۲۰۰ هزار دلاری کشور آمریکا است. این ویزا به متقاضیان ۲ سال اجازه ورود به خاک آمریکا را می دهد که پس از ۲ سال با افزایش سرمایه ویزای خود را به ویزای EB5 تبدیل نمایند. ویزای L1 که تجارت های بین یک کشور و آمریکا اتفاق می افتد که به سود هر دو کشور باشد. معمول ترین سرمایه گذاری کشور آمریکا ویزای EB5 می باشد که از دو طریق به متقاضیان اجازه می دهد که اقامت دائم این کشور را اخذ نمایند. روش اول با سرمایه ۵۰۰ هزار دلاری و روش دوم سرمایه گذاری یک میلیون دلاری است.
ویزای ازدواج و نامزدی
در کشور آمریکا، افراد قادر خواهند بود از طریق ویزاهای ازدواج و نامزدی وارد خاک کشور آمریکا شوند و در صورت احراز شرایط مخصوص، هر کدام از انواع ویزا اقامت دائم را دریافت نمایند. در خصوص ویزای نامزدی به درخواست کنندگان ۹۰ روز فرصت داده می شود تا به صورت رسمی ازدواج کرده و مراحل قانونی را انجام دهند. در ارتباط با ویزای ازدواج، تمامی مراحل قانونی از خاک کشور آمریکا طی می شود. در حال حاضر این روش برای ایرانیان امکان پذیر نمی باشد.
پناهندگی
به گزارش بی بی سی نیوز، سالانه حدود پانصد هزار مهاجر غیرقانونی وارد آمریکا می شوند. در سال ۱۹۹۶، حدود ۶۹۰۰۰ مهاجر غیرقانونی از آمریکا خارج شدند. تا سال ۲۰۰۸، رقم سالانه به بیش از ۳۵۸،۰۰۰ افزایش یافته بود. با توجه به سیاست هایی که در حال حاضر دولت آمریکا برای مهاجران غیرقانونی در نظر گرفته است، شانس افراد برای این روش بسیار پایین می باشد.
موانع ورود به آمریکا چه چیزهایی هستند؟
هر اقدامی از جمله مهاجرت به آمریکا با موانعی همراه است. آشنایی از عمده ترین موانع ورود به کشور آمریکا، آمادگی افراد را برای بهبود شرایط زندگی در این کشور افزایش می دهد. لازم بذکر است، اخذ ویزای آمریکا در حال حاضر برای ایرانی ها با شانس پایین تری امکان پذیر می باشد.
در این بخش به ۴ مانع اصلی مهاجرت به آمریکا می پردازیم:
تفاوت های محیطی
مهاجرت به آمریکا مردم را به سمت جغرافیای و آب و هوای جدید سوق می دهد. تغییر مناظر برای مهاجران می تواند بسیار جالب باشد، اما بسیاری از آنها در سازگاری با تغییرات عمده آب و هوایی با مشکل مواجه می شوند. بلایای طبیعی از جمله سیل، آتش سوزی و گردباد در آمریکا به عنوان مشکلات عادی تلقی می شود.
شوک فرهنگی
مهاجرت افراد را با روش های کاملاً جدید زندگی در تماس می کند. شوک فرهنگی مشکلاتی است که مردم با تطبیق آن با فرهنگ متفاوت از خود دارند. دشوارترین بخش شوک فرهنگی برای مهاجران این است که آنها هیچ برنامه ای برای بازگشت به خانه ندارند، بنابراین مجبور می شوند یک فرهنگ جدید را بپذیرند و یاد بگیرند که چگونه به شیوه های جدید رفتار کنند. مهاجران هنگام سفر خود به مکانی جدید، باید اعضای خانواده و دوستان خود را پشت سر بگذارند. دور شدن از خانه سیستم پشتیبانی اجتماعی مهاجر و همچنین هر نوع جایگاه اجتماعی که در محل خانه را از بین می برد.
هزینه های زندگی
با توجه به تفاوت نرخ ارز، هزینه های زندگی در آمریکا برای مهاجران به نسبت ایران بسیار بالاتر می باشد. لازم بذکر است، این تفاوت با وجود کسب درآمد از ایران می باشد ولی متناسب با در آمد های حاصله از کشور آمریکا توازن برقرار می شود. به صورت معمول هزینه های زندگی در آمریکا به ازای یک نفر بین ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار در ماه در نظر گرفته می شود.
مانع زبان
زبان رسمی در کشور آمریکا، زبان انگلیسی است. این می تواند یک موانع مهم برای مهاجران جدید باشد که علاوه بر مواردی که برای دریافت وضعیت اقامت مورد نیاز است، با انگلیسی آشنایی ندارند. این مانع زبان می تواند ورود مهاجران در جامعه آمریکا را دشوارتر کند و همچنین چالش روزمره را به وجود می آورد.
مهاجرت به کشور آمریکا تا چه حد امکان پذیر است؟
علی رغم موانع ذکر شده در قسمت های فوق، بسیاری از افراد با توجه به ویژگی های مناسب، بدنبال مهاجرت به آمریکا می باشند تا با مهاجرت به این کشور موفق به اخذ پاسپورت شوند. برای اطلاع از چگونگی دریافت پاسپورت آمریکا می توانید مطلب اقامت آمریکا را در وب سایت آریاناپارس مطالعه نمایید. در ادامه می خواهیم چهار دلیل برای اثبات این مدعا بیاوریم، که چرا مهاجرت به آمریکا ممکن است.
فرصت های اقتصادی
از آمریکا به عنوان کشور فرصت ها یاد می شود. این عنوان به واسطه فرصت های موجود برای همه افراد با ویژگی های منحصر به فرد به آمریکا تلقی شده است. فرصت های شغلی در آمریکا به وفور یافت می شود. افراد در صورت مهاجرت به آمریکا قادر خواهند بود در بازه زمانی کوتاهی در این کشور مشغول به کار شوند.
آزادی های فرهنگی
یکی از مهمترین عوامل مهاجرت مردم، چشم انداز آزادی در زمینه های مختلف زندگی است. به عنوان مثال، آزادی مذهبی ممکن است برای یک مهاجر مهم باشد که نتواند آشکارا دین خود را در کشور خود اعلام نماید. یک محقق ممکن است در پی آزادی دانشگاهی به کشور دیگری مهاجرت کند. به واسطه قوانین موجود در کشور آمریکا، افراد قادر خواهند بود متناسب با سلایق خود، آزادانه به زندگی بپردازند.
دسترسی به دانشگاه های برتر جهان
برترین دانشگاه های دنیا در انحصار کشور آمریکا می باشد و دانشجویان می توانند با تحصیل در این دانشگاه ها به آرزوی تحصیل در برترین مراکز دنیا جامع عمل بپوشانند. در سایت های رتبه بندی جهان همانند QS، سه دانشگاه برتر دنیا در آمریکا واقع شده اند. از برترین دانشگاه های آمریکا می توان به دانشگاههای زیر اشاره کرد.
- Massachusetts Institute of Technology (MIT)
- Stanford University
- Harvard University
- California Institute of Technology (Caltech)
- University of Chicago
کیفیت زندگی بهتر
شاخص کیفیت زندگی در آمریکا بالاتر از حد میانگین در کل دنیا می باشد. در این بررسی، شاخص قدرت خرید، شاخص ایمنی، خدمات بهداشتی، شاخص آب و هوا، شاخص هزینه های زندگی، خرید ملک نسبت به در آمد و فهرست آلودگی مورد محاسبه و تحلیل قرار گرفته است. از همین رو افراد با مهاجرت به آمریکا از کیفیت بهتر زندگی برخوردار خواهند شد.
مهاجرین موفق در آمریکا
در سال های گذشته تعداد زیادی از هم وطنان عزیزمان با مقاصد مختلف نظیر توریستی، تحصیلی کاری و سرمایه گذاری وارد کشور آمریکا شده اند. عده زیادی از این افراد نیز به روش های مختلف موفق به اخذ اقامت دائم آمریکا و یا پاسپورت آمریکایی شده اند. موسسه آریاناپارس هریک از هموطنان والا قدرمان را که به مقاصد مختلف به کشور کانادا سفر می کنند، یک سفیر از فرهنگ و تمدن کشور عزیزمان ایران تلقی می نماید. در این راستا وظیفه ارائه راهکار های در شأن و شخصیت ایشان را برای سرفراز کردن فرهنگ و تمدن ایرانی در جهان بر دوش خود می بیند.
لازم به ذکر است که به علت جلوگیری از هر برداشت سیاسی، در ادامه ۴ مهاجر موفقی که با مهاجرت به آمریکا مسیر زندگی خویش را تغییر داده اند، معرفی می نماییم.
دکتر غلامعلی پیمان
دکتر غلامعلی پیمان به عنوان یکی از مهاجرین موفق در آمریکا شناخته می شود. آقای پیمان یکی از مشاهیر چشم پزشکی جهان می باشد که مدال فن آوری را از رئیس جمهور پیشین آمریکا دریافت کرده است. از مهم ترین دلایل شهرت وی، اختراع عمل لیزیک برای بیماران چشمی است. از افتخارات دکتر پیمان می توان به مدال ملی فناوری و نوآوری (۲۰۱۲)، مدال Waring مجله جراحی انکسار (۲۰۰۸) اشاره کرد.
انوشه انصاری
برای انوشه انصاری مهاجرت به آمریکا در سال ۱۹۸۴ میلادی به وقوع پیوست. کمتر ایرانی وجود دارد که با شنیدن نام انوشه انصاری به یاد فضانوردی نیفتد. خانم انصاری به عنوان اولین زن فضانورد دنیا شهرت جهانی پیدا کرد و در حال حاضر مدیر و رئیس انجمن TTA در آمریکاست. از افتخارات انوشه انصاری می توان به جایزه کارآفرین برتر در سال ۲۰۰۰ و جایزه سیمونز ذر سال ۲۰۰۹ اشاره کرد.
پردیس ثابتی
پردیس ثابتی به عنوان یکی از برترین استادید ایرانی در دانشگاه هاروارد در زمینه علوم پزشکی شناخته می شود. پردیس ثابتی به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره برتر دنیا شناخته می شود که از او به عنوان کسی که آینده را تغییر می دهد، یاد می شود. ثابتی مدارک تحصیلی خود را در برترین دانشگاه های دنیا سپری کرده است. دوره کارشناسی در دانشگاه ماساچوست، دوره کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه آکسفورد و دکترای پزشکی را در دانشگاه هاروارد به اتمام رسانده است.
مریم میرزاخانی
اسمی که پس از فوتش برای بسیاری از ایرانی ها شناخته شد، مریم میرزاخانی یکی از ایرانی های موفق در کشور آمریکا بود. وی با دریافت جایزه فیلدز به عنوان تنها زن جهان و اولین ایرانی، نام خود را جاودانه کرد. مریم میرزاخانی استاد دانشگاه استنفورد آمریکا و یکی از نوابغ عصر جدید بوده است. روز تولد مریم میرزاخانی به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نام گذاری شده است.
سلام من از دانشگاه دولتی بابل هستم میخواستم برای کشور امریکا از طریق تحصیل اقدام کنم رشته ی من کامپیوتر هست انگلیسی منم خوبه مدرک زبان دارم چیجوری واسه ی امریکا اقدام کنم
سلام
در صورت ارائه مدرک زبان انگلیسی و سوابق تحصیلی قادر خواهید بود برای تحصیل در آمریکا اقدام نمایید. نمره ۶٫۵ در آزمون آیلتس برای دانشگاه های این کشور کفایت می کند.
سلام من درحاله حاضر در رشته تجربی سال سوم دبیرستان هستم و میخوام از الان برای مهاجرت تحصیلیم به امریکا اطلاعاتی داشته باشم میخواستم بدونم اگ از طریق پزشکی دندان و دارو به راحتی نمیشه ویزا گرفت پس چه رشته هایی ساده ترن برای این کار؟؟ و این ک اگر دارو در کنکور قبول بشم ایا میشه از اولش امریکا بخونم؟ اصلا کنکوره مارو میپذیرن؟؟
سلام شما برای آمریکا در ابتدا باید یک لیسانس در یکی از رشته های علوم پایه را بگذرانید تا بتوانید برای رشته های مورد نظر خود اقدام نمایید. کلا شانس ویزای آمریکا در حال حاضر نسبت به کشورهای دیگر کمتر می باشد.
با سلام
همسر من نویسنده هستند و در چند جایزه معتبر بین المللی ادبی و سینمایی داور شده، واسه اقامت امریکا از طریق ویزای افراد خاص میتونیم اقدام کنیم و اینکه شامل EB1 میشیم یا EB2؟ با شرایط فعلی حاکم که به ایرانیها واسه امریکا سخت ویزا میدن ایا امیدی به این راه برای اقامت هست؟
سلام
با شرایط موجود برای ویزای آمریکا باید ریسک آن را در شرایط موجود نیز بپذیرید
سلام.من دندانپزشک هستم و ۲۵ ساله و متاهل.
میخواستم ببینم چطوری میتونم اقامت آمریکا بگیرم برای کار.مدرکم رو قبول دارند؟یا مثلا کشور دیگه یی هست که هم مدرکم رو بهتر قبول کنند و هم شرایط کاری دندانپزشکی مناسبی توش فراهم باشه؟
سلام
باتوجه به شرایط کنونی، برای امریکا در حال حاضر تنها از طریق تحصیل میتوان اقدام کرد، ضمن اینکه برای رشته های پزشکی لازم است مدرکتان رجیستر شود که این رجیستر شدن با آزمون همراه است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید:
https://arianaabroad.com/
سلام. من ارشد حسابداری دارم و ۵ ساله در دانشگاه تدریس میکنم بصورت حق التدریس و یه فرزند پسر ۳ ساله دارم. ایا میتونم ویزای تحصیلی بگیرم و اگه نه چگونه اقامت دایم میشه گرفت.
سلام
شرایط سن، سطح زبان، بودجه ای که در نظر دارید در انتخاب را تاثیرگذار است.
بهتر است برای انتخاب راه مناسب از طریق شماره های درج شده درسایت با مشاورین ما در تماس باشید:
https://arianaabroad.com/
سلام…من می خوام برای ادامه تحصیل در آمریکا اقدام کنم چند دوره لاتاری ثبت نام کردم ولی موفق نشدم که برنده بشم.دیپلم ۱۲ ساله دارم و توی آمریکا هم سه تا فامیل درجه یک دارم پس مشکل مالی از جهت خرج مسکن و خوراک ندارم.وضعیت مالیم بد نیست.میخوام ببینم در حال حاظر میتونم اقدام بکنم.راستی زبان انگلیسیم خوبه البته هنوز مدرک ایلتس یا تافل نگرفتم ولی اگه امید داشته باشم خیلی سریع اقدام میکنم.چند وقت دیگه نتایج کنکور رو میدن . من میخوام داروسازی بخونم و ایران به احتمال خیلی زیاد قبول نمیشم . سوال اصلی من اینه. مدارک دانشگاهی ایران تا چه حد اونجا به درد مبخوره.چه مدرکی؟یعنی اکه یه سال دیگه بخونم و داروساز ی قبول بشم چه ازاد چه سراسری چه بین المللی به دردم میخوره یا که نه هرچی اینجا قبول شدم بخونم؟ من چیکار میتونم بکنم تا در سریع ترین حالت مهاجرت کنم ؟
سلام
برای تحصیل پزشکی آمریکا و یا حتی زیر شاخه های آن مثل داروسازی باید ایلتس را حتما داشته باشید خانواده درچه یک با قانون جدید ترامپ به ویزای شما کمی کمک میکند . برای تحصیلات رشته های پزشکی باید ۴ سال علوم پایه در آمرکا بگذرانید و بعد وارد دوره پزشکی شوید . اگر همینجا دارو سازی یا پزشکی را بخوانید باید برای ادامه تحصیل مدرکتان ریجستر بشود و آزمون آن هم با موفقیت پشت سر بگذرانید . در هر صورت از هر دو روش امکان اقدام را دارید
و یه سوال اساسی داشتم .بنده میخواستم بازیگر بشم توی آمریکا ولی چون خیلی از شرایط اوکی نبود دیگه نتونستم برم اونجا برای مثال مدرک زبانم اوکی نبود و مبالغی که باید برای تحصیل و …. پرداخت رو دارا نبودم .بنابر این با چند مشاور مشورت کردم و به این نتیجه رسیدیم که من در ایران رشته دندان پزشکی رو انتخاب کنم و برای تخصص برم اونجا . در کنار تخصص گرفتم به بازیگری روی بیارم .میخواستم ببینم همچین چیزی در حال حاضر امکان پذیر هست یا خیر؟
سلام
برای تحصیلات آکادمیک هنری مثل بازیگری نیاز به آزمون ورودی دارید ولی اگر قرار است به وسیله تحصیل وارد کشوری شده و بد سراغ علاقه خود روید رشته ای ساده تر را انتخاب نمایید تا پذیرش آن هم ساده باشد . رشته دندان پزشگی تفاوت چندانی با رشته ی پزشکی در پذیرش و ویزا ندارد . ولی در مجموع روشی را که گفتید قابل انجام است و قابل پیگیری
ممنون از راهنماییتون .ولی من رشته دندان پزشکی خوندم .اطلاعات موجود توی لینک زبر من باب رشته پزشکی هست نه دندان پزشکی .درضمن من نمره ۸ رو دارار میباشم در ازمون آیلتس
سلام و وقت بخیر . من ۴ سال دندان پزشکی رو به اتمام رسوندم و ۱ سال هم مشغول کار هستم .چه شرایطی برای اینکه در امریکا تخصص بگیرم و بشه همون جا ادامه زندگی داد لازم هست؟
سلام
برای ادامه تحصیل پزشکی در آمریکا داشتن آیلتس ۷ و گذراندن آزمون های usmle الزامیست که ۳ امتحان است و آخرین آن در آمریکا گذرانده میشود.
سلام من لیسانس اموزشگاهی بازیگری دارم وپیش دانشگاهی ادبیات خوندم تمایل دارم کار هنر رو امریکا ادلمه بدم راهنمایی کنید ممنونم
سلام
رشته های هنر برای ورود به کشور امریکا آزمون عملی دارند که در صورت موفقیت در آن آزمون و با توجه به سایر شرایط از جمله آیلتس ۶٫۵ اجازه ورود می گیرد.